HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 06 svi 2025, 09:05.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 211 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Muslimani u Srebrenici ubili najmanje 500-1000 svojih "nepodobnih" sunarodnjaka (Muslimana)
PostPostano: 25 vel 2013, 13:35 

storaB je napisao/la:
Milion u Prvom svjetskom ratu u borbi sa fašistima,nacistima i ustašama, 2 miliona žrtava u drugom,sasvim sigurno se mogu smatrati uz Ruse i Jevreje najvećim žrtvama i narodom koji je najviše dao u borbi protiv fašističkih i nacističkih ideja...

:w00t

Nemogu da vjerujem !Ovo treba na bisere :)

3 meleona !

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

Naslov: Re: Muslimani u Srebrenici ubili najmanje 500-1000 svojih "nepodobnih" sunarodnjaka (Muslimana)
PostPostano: 25 vel 2013, 13:39 

storaB je napisao/la:
Da svjetska statistika je netačna,hrvatska je tačna,kako da ne... Ne radi se o četničkim portalima,jer tamo i ne idem. Zvanični Izrael, Ruska Federacija, savezničke trupe iz 1945.. To što neke boli što su Srbi dali na milione života u borbi protiv fašizma je njihova stvar, znam da nije prijatno prihvatiti tu činjenicu,al vrlo dobro se zna koje bio na kojoj strani u Svjetskim ratovima.

:klanjam
I onda pita Metemma zašto ne govorim ništa pametno na forumu.

Vrh

PostPostano: 25 vel 2013, 13:40 

DzoniBG je napisao/la:
Ministry of Sound je napisao/la:
Pored definicije "Koristan idiot" u riječniku se nalazi slike Ibrana Mustafića (ima naravno i svoje pandane među Hrvatima i Srbima) koji zarad osobnih animoziteta i mentalne bolesti valjaju gluposti koje koriste drugoj strani. Pri tome ne mislim na realne ljude, nego baš na budale. Ona o Clintonu i njegovom "dogovoru" na nekom teferiču sa Alijom da se pobije 5.000 Muslimana je najbolja.

Ne bas takav sirov dogovor i interpretacija, ali ako se uzme dogovor da se rat privodio kraju, da su konture buducih mapa vec pravljene, da je Srebrenica kao enklava bila na "pogresnoj" strani... zasto mislis da nije postojao neki nacelni plan da se etnicki ocisti Srebrenica, i da se tako lakse dodje do buducih sporazuma...

Pa nije samo Mustafic to svedocio, nego mnogo Bosnjaka iz Srebrenice...enklava koja je opstajala i u vremenima kad su Srbi bili najjaci, kako je odjednom tako lako pala, prakticno bez otpora kad su Srbi bili najslabiji...razumno objasnjenje za taj fakat ja jos nisam dobio... oni se prakticno nisu ni branili...

Nemoj zaboraviti da se u ljeto 1995. predosjećao nekakav kraj rata i da su prvi Srbi krenuli u uljepšavanje karti sa sređivanjem enklava koje su predstavljaje opasnost i za Srbe raširili dužinu fronte za nekoliko stotina kilometara. Prvo se krenulo sa Orašjem, ali je to neslavno propalo, da bi se nastavilo sa Srebrenicom i Žepom, i na kraju ofanzivom na Bihać (dakle 4 velike srpske ofanzive u roku od 5-6 tjedana, nakon skoro godinu relativnog mira) koja je zapravo na kraju legitimizirala Oluju.

Srebrenica je pala lagano jer je bila demilitarizirana zona, gdje su za razliku od Bihaća doista odložili svoje oružje jer su bili svjesni svoje slabosti, i ponadali se da će UN biti garant mira.

Slažem se da je 8.000 prenapuhana cifra, i ko zna šta je sve tu ubrojano, ali mislim da je sigurno od 3-4 tisuće strijeljano nakon zarobljavanja.

Ne mislim da je tu bilo neke zavjere, imali smo podužu temu o Srebrenici, osim što je ostalo nerazjašnjeno izvlačenje Nasera nekoliko tjedana pred pad Srebrenice.

I nema govora o nekoliko tisuća ubijenih Srba između 92-93 oko Srebrenice, tematima i istina me zanimala, i riječ je o nekoliko stotina ljudi (onih 2.500 su teški mit), ali se može reći da su zločini u tim selima bili neki od najokrutnijih u cijelom ratu, to su opisali i ljudi koji su Muslimanima bili dosta skloni (Maas ili Sudetić, zaboravih koji).

Vrh

PostPostano: 25 vel 2013, 13:42 

slika

Ne mogu da vjerujem da se u 21. vijeku ismijavaju žrtve fašista i nacista,al stvarno! Neka je laka zemlja svima koji su dali svoje živote u borbi protiv najbolesnijih ideja čovječanstva.Umjesto da se svi zahvalite žrtvama i narodima koji su ginuli da danas nebi postojala jedna nacija i jedna vjera, vi uzdižete zločin i fašiste (pojedini) a svjesno i namjerno umanjujete žrtvu saveznika... sramite se.

Vrh

Lebowski je napisao/la:
storaB je napisao/la:
Da svjetska statistika je netačna,hrvatska je tačna,kako da ne... Ne radi se o četničkim portalima,jer tamo i ne idem. Zvanični Izrael, Ruska Federacija, savezničke trupe iz 1945.. To što neke boli što su Srbi dali na milione života u borbi protiv fašizma je njihova stvar, znam da nije prijatno prihvatiti tu činjenicu,al vrlo dobro se zna koje bio na kojoj strani u Svjetskim ratovima.

Srba i Rusa 300 miliona.Bez Rusa pola kamiona.Odmah sam rekla da lik izmišlja, još na onom trakatu o Bošnji koji je 94 ubio Srbina u RS-u.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

Lebowski je napisao/la:

Govoris ti Leb...

...mislim da je to to, nema tu sta vise :kava

Vrh

PostPostano: 25 vel 2013, 13:49 

storaB je napisao/la:
slika

Ne mogu da vjerujem da se u 21. vijeku ismijavaju žrtve fašista i nacista,al stvarno! Neka je laka zemlja svima koji su dali svoje živote u borbi protiv najbolesnijih ideja čovječanstva.Umjesto da se svi zahvalite žrtvama i narodima koji su ginuli da danas nebi postojala jedna nacija i jedna vjera, vi uzdižete zločin i fašiste (pojedini) a svjesno i namjerno umanjujete žrtvu saveznika... sramite se.

A u kurac :sega

Vrh

PostPostano: 25 vel 2013, 13:50 

Ministry of Sound je napisao/la:

Nemoj zaboraviti da se u ljeto 1995. predosjećao nekakav kraj rata i da su prvi Srbi krenuli u uljepšavanje karti sa sređivanjem enklava koje su predstavljaje opasnost i za Srbe raširili dužinu fronte za nekoliko stotina kilometara. Prvo se krenulo sa Orašjem, ali je to neslavno propalo, da bi se nastavilo sa Srebrenicom i Žepom, i na kraju ofanzivom na Bihać (dakle 4 velike srpske ofanzive u roku od 5-6 tjedana, nakon skoro godinu relativnog mira) koja je zapravo na kraju legitimizirala Oluju.

Srebrenica je pala lagano jer je bila demilitarizirana zona, gdje su za razliku od Bihaća doista odložili svoje oružje jer su bili svjesni svoje slabosti, i ponadali se da će UN biti garant mira.

Slažem se da je 8.000 prenapuhana cifra, i ko zna šta je sve tu ubrojano, ali mislim da je sigurno od 3-4 tisuće strijeljano nakon zarobljavanja.

Ne mislim da je tu bilo neke zavjere, imali smo podužu temu o Srebrenici, osim što je ostalo nerazjašnjeno izvlačenje Nasera nekoliko tjedana pred pad Srebrenice.

I nema govora o nekoliko tisuća ubijenih Srba između 92-93 oko Srebrenice, tematima i istina me zanimala, i riječ je o nekoliko stotina ljudi (onih 2.500 su teški mit), ali se može reći da su zločini u tim selima bili neki od najokrutnijih u cijelom ratu, to su opisali i ljudi koji su Muslimanima bili dosta skloni (Maas ili Sudetić, zaboravih koji).

Pa ja upravo kazem da su postojali nacelni dogovori sta ce kome pripasti, i da je Srebrenica u to ime pustena niz vodu...

Jeste bila demilitarizovana zona, ali nikad oruzje nije sve predato, oni su to postali od 1992, pa je bilo carki, Oricevih izleta...valjda bi VRS u to vreme kad su drzali 70% BiH uspeli da savladaju tu enklavu da se moglo...
I sam kazes, indikativno je povlacenje Orica pre napada...Srbi su usli u grad bez ispaljenog metka, tamo gde 3 godine nisu mogli da udju... jel ti to ne govori nesto...

Manipulise se sa svim brojkama, niti je 8000 ubijeno civila u Srebrenici, niti 3000-4000 srpskih civila oko Srebrenice... gro tih brojki su bili vojnici, i sa jedne i druge strane...

Vrh

PostPostano: 25 vel 2013, 14:23 

Dzoni ko kaze da se uslo u Srebrenicu 95.bez ispaljenog metka?! Pucalo se po sumi,pogotovo na Udricu i to zestoko... Bilo je poginulih na svim stranama. Al se onda ovima najednom raspala odbrana iz ne znam kog razloga,svi se preobukli u civilke i otisli unproforcima.
Za ostalo se zna,ali ovako je pocelo...

Vrh

PostPostano: 25 vel 2013, 14:37 

Drinski vuk je napisao/la:
Dzoni ko kaze da se uslo u Srebrenicu 95.bez ispaljenog metka?! Pucalo se po sumi,pogotovo na Udricu i to zestoko... Bilo je poginulih na svim stranama. Al se onda ovima najednom raspala odbrana iz ne znam kog razloga,svi se preobukli u civilke i otisli unproforcima.
Za ostalo se zna,ali ovako je pocelo...

Nisam mislio bukvalno...

Krenula je manja ekipa, bez pocetne namere da se udje u grad...ali otpor je bio minimalan...

Jel si ti bio tamo...kako iz svoje perspektive vidis sve to Vuce...

Vrh

PostPostano: 25 vel 2013, 14:53 

DzoniBG je napisao/la:
Nisam mislio bukvalno...

Krenula je manja ekipa, bez pocetne namere da se udje u grad...ali otpor je bio minimalan...

Jel si ti bio tamo...kako iz svoje perspektive vidis sve to Vuce...

Ma islo se sa namjerom da se udje u grad,samo se nije ocekivalo da ce otpor tako brzo nestati... Ta akcija je zavrsena prije predvidjenog roka,dosta ranije.
Radilo se sa malobrojnim snagama,bas nije bilo puno nasih,ali su bili dijelovi nekih elitnih jedinica VRS. Elita je slomila odbranu i odmah otisla sa tih prostora,a ostali su samo oni koji su imali odredjene namjere...

Ja sam tad bio u Krajini.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 211 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica i 39 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: