HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 16 ruj 2025, 04:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 75 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Najbogatiji ljudi Herceg-Bosne i njihova potpora bošnjačkoj Federaciji BiH
PostPostano: 04 ruj 2012, 21:01 

Ili kad ne bi bili ograničeni na bh. tržište, nego neko malo šire u kojem € vlada?

Sjeća li se neko kako su za Yu sva važnija strana predstavništva bila u Sloveniji?

Ne vjerujem kako je ijedan od ljudi koji su radili u njima bio za raspad.

Vrh

Naslov: Re: Najbogatiji ljudi Herceg-Bosne i njihova potpora bošnjačkoj Federaciji BiH
PostPostano: 04 ruj 2012, 23:18 

Kakvi biznismeni, da postoji financijska inspekcija i da se uđe u tokove novca. Ovi isti koje ste nabrojali bi postali siromasi.
Nije to bogatstvo koje se gomilalo godinama... Neću da ih sve smjestim u isti koš ali bilo je tu poštenoga lopovluka. Pa šta onda očekivati od čovjeka koji je ukrao od svoga naroda, da bude svetac i spasi taj narod.

Ovo mi je jednako kao i ona tema o medijima. Gdje je privatni interes nemojte tražiti državu...

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 11:56 

Bošnj@k je napisao/la:
Ministry of Sound je napisao/la:

Znači izbor je posao u FIS-u (ili Lijanovoj klaonici, rad za bonove i radioaktivne kobasice) ili politička ravnopravnost. :D

Po tvome znači biznismeni trebaju da izbore političku ravnopravnost? Ja sam mislio da je to posao političara koje smo izabrali!

Ne, nije to biznismena da izbore političku ravnopravnost, mada ne vidim što ih spriječava da pokažu izvjesnu dozu solidarnosti sa svojim narodom? Mogla bi sjesti neka veća donacija za neki hrvatski medij, za HZ HB, kulturnu ili zdravstvenu ustanovu?

No, to nije tema. Stvar je u tome da će hrvatski tajkuni najvjerojatnije pritiskati hrvatske političare u BiH da smire situaciju i da ne talasaju, jer borba za hrvatska politička prava može "naljutiti" bh. Muslimane i njihove političare i time ugroziti njihov pristup muslimanskom tržištu koje je 3x veće od tržišta bh. Hrvata.

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 11:58 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Ili kad ne bi bili ograničeni na bh. tržište, nego neko malo šire u kojem € vlada?

Sjeća li se neko kako su za Yu sva važnija strana predstavništva bila u Sloveniji?

Ne vjerujem kako je ijedan od ljudi koji su radili u njima bio za raspad.

Zaboravi. Hrvati su orijentirani na uvoznička predstavništva i trgovinske centre unutar granica BiH, dakle osuđeni su na ovisnost o muslimanskim potrošačima i većim urbanim centrima.

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 13:49 

Dakle Marks je ipak bio u pravu - Buržoazija kao klasni neprijatelj naroda! :)

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 17:26 

Evo možda i ovo ide pod temu http://www.zabranjeni.url/kako-je-grgic-za ... o/1051933/

Po meni ovaj tekst je najbolji primjer propagande..Stavljat ovog tipa uz ime šuška, a istovremno ni JEDNOM u tom istom članku ne spomenut da je mesic ljetovao na njegovj jahti, da je on financijer sdp-ovih kampanja itd...a onda naravno komentari ispod-urbani fašizam i rasizam najgore vrste...naravno od istih onih koji se pozivaju na antifašizam, nob i liberlanu demokraciju..o tempora, o more..

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 17:56 

ovo je prava tema, stav vodecih biznismena HB ce odrediti dosta stvari, Sarajevo ih drzi za sebe omogucujuci biznis i trzisnu utakmicu, imaju koristi drugim recima

mnoge li si majke ojadilo!
Ljudske su te kosti zatrpale,
ljudskom si se krvlju opjanilo

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2012, 14:46 

Evo šta rade bogati Hrvati iz BiH...

http://hercegovina.info/vijesti/show/li ... vata-u-bih

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2012, 15:56 

Valjda oni znaju najbolje što im je činiti i što je u skladu sa njihovom poslovnom politikom, tržišnim pozicioniranjem i rezultatima, no ovo je pretjerano uvlačenje u dupe, da prostiš.

slika

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2012, 16:05 

Ministry of Sound je napisao/la:
Valjda oni znaju najbolje što im je činiti i što je u skladu sa njihovom poslovnom politikom, tržišnim pozicioniranjem i rezultatima, no ovo je pretjerano uvlačenje u dupe, da prostiš.

slika

mora jadnik, inače će ga izetbegović povuć za uši, a onda bude loše.. jako loše...
dobro je, za sad još uvijek smije proizvoditi toaletni papir, vidit ćeš kad bude počeo sa bakirskom vodicom za ćenife..
očekivati domoljublje od čovika koji je bananama i sićom plaćao ljudima da idu na teren umisto njega, a sad se qurči sa braniteljskim statusom, stvarno je suludo.
koju sotonsku sriću ima ta spodoba, govori i činjenica da ni zolja koja je ispaljena u njegovu ćivericu, nije pogodila njega nego nevina i poštena čovika koji je odrađivao dvi smjene taj (i svaki drugi) dan za crkavicu...

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2012, 11:34 

A na koje će tržište pucati ovaj sa tariguzima? BiH mu ostaje možda jedino tržište u budućnosti.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2012, 13:43 

Lebowski je napisao/la:
A na koje će tržište pucati ovaj sa tariguzima? BiH mu ostaje možda jedino tržište u budućnosti.

da ni jednu rolu papira više ne proda u bih, violeta neće propast.
nema dućana i robnog centra u hrvatskoj di nisam vidila violetine proizvode, a izvozi se i u eu...
bio bi budala kad bi sebi dopustio da mu biznis imperija ovisi od beha tržištu.
jedina mana je u tome što se morao prodati muslimanima da mu oproste grijehe prošlosti.
a što je još žalostnije, on je decidirano odbijao ići u rat protiv srba i muslimana.
možda mu se tariguz zato dobro prodaje.
zamisli da netko provali fotku kave u vojnoj uniformi sa bananom umisto puške...

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2012, 13:48 

To je ograničeno razmišljanje. Ako danas izvozi ne znači i da će sutra ili za 5 godina. Ovdje ima sigurno tržište pod parolom "Kupujmo domaće" a za EU nikad ne znaš, konkurencija je jaka čak i u proizvodnji papira za guzicu i ostalih.

A inače, nije mi poznata nijedna kompanija koja izbjegava veću zaradu, to je kršćansko naslijeđe Zapada i na tome počiva kapitalizam.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2012, 13:51 

Lebowski je napisao/la:
A inače, nije mi poznata nijedna kompanija koja izbjegava veću zaradu, to je kršćansko naslijeđe Zapada i na tome počiva kapitalizam.

Notorna glupost.Kakve veze ima kršćanstvo i kapitalizam u tom kontekstu?

Nije uopće problem zarada i profit,nego kako se taj profit koristi dalje i u koje svrhe.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2012, 13:53 

NoviSeer je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:

A koju štetu ima, ERONET imaš na svakom koraku, od uličnih štandova, trgovina, novina...

Naprimjer Telekom Srpske(ako se tako zvao) kada je postao MTel je proširio djelovanje na čitavu BiH, prije niko nije ni pomišljao imati njihov broj ili koristiti njihove usluge. Dobro za korisnike, dobro kompanijama.

Ja znam udio Muslimana koji koriste ERONET je minimalan, a jasno je da najviše korisnika Eroneta je sa hrvatskih područja. Ne mislim samo na mobilnu mrežu, već i na telefon, internet...

I sad se fino dogodi da hrvatski živalj sufinancira neka begovska posla.
Jebo te to...

eronet zna da su mu hrvatski korisnici zajamčeni, normalno je da će im okrenut guzicu i pokušati privući muslimane pokazivajući im i dokazivajući kako su multikulti, kako predznak 'hrvatski' ne znači i škutorski i td.
međutim, ono što eronetov marketing ne zna je činjenica da time ponižava klijentelu kojoj se obraća, vrijeđa joj inteligenciju obzirom da joj ne nudi ništa osim reklame.
naime, bosanski teleoperateri su povoljniji od eroneta. tako imam čuti.

ne znam kako je vama tu, ali, na primjer, ja sa vip brojem iz hrvatske plaćam poziv u roamingu ovako:
eronetu - 7,02 kn/min
BH telekomu - 3,97 kn/min

sms:
eronetu: 2,96 kn
bh telekomu - 1,94 kn

podatkovni promet:
eronetu - 7,02 kn/100 kb
bh telekomu - 2,96 kn/100 kb

ako je meni iz hrvatske tako, baš me zanima kako je beha korisnicima i koje su razlike u cijenama.
netko mi reče da je eronet najskuplji.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2012, 13:54 

Apsurdno je očekivati da će bogataši uložiti svoj novac i trud u rješavanje političkih problema koji se većinom tiču malog čovjeka. Njima je jednostavnije da se, u slučaju da im nešto ne odgovara, negdje isele. S dobro popunjenim računima da se svugdje dobro živjeti!

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2012, 13:58 

Lebowski je napisao/la:
To je ograničeno razmišljanje. Ako danas izvozi ne znači i da će sutra ili za 5 godina. Ovdje ima sigurno tržište pod parolom "Kupujmo domaće" a za EU nikad ne znaš, konkurencija je jaka čak i u proizvodnji papira za guzicu i ostalih.

ti pričaš o ograničenom razmišljanju, a nemaš pojma o firmi o kojoj ja pišem.
sigurno tržište ne postoji, pogotovu pod parolama koje su u vrijeme globalizacije tek očajnički vapaji ostataka jadnih poljoprivrednika.
idi kuhaj nešto, pomozi ženi.. klanjaj..
i ostavi se kršćanstva i nasljeđa jer da nije toga, sad bi ti drugačije diplio.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2012, 14:00 

Mar-kan je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:

Notorna glupost.Kakve veze ima kršćanstvo i kapitalizam u tom kontekstu?

Nije uopće problem zarada i profit,nego kako se taj profit koristi dalje i u koje svrhe.

Prekriži eto kršćansko naslijeđe. :neznam

Marketing je ključan za ostvarivanje profita, bar na Zapadu. Nemaš marketing - nema te.
A ako pucaš na BiH tržište normalno da ćeš se prilagoditi tržištu pa i po cijenu sponzorisanja "brendova" na koje se lože mase, tipa reprezentacija u nogometu i slično..

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2012, 14:02 

uostalom, zašto bi mene brigalo hoće li violeta ili grafotisak podržati našu borbu za autonomijom.
hoće li i koga financirati.
neka rade, neka zarađuju i neka zapošljavaju hrvate.
što više para i posla, više dobre volje, više seksa, a time više i malih hrvata.
svake godine više i glasova.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2012, 15:03 

Ilirk@ je napisao/la:
uostalom, zašto bi mene brigalo hoće li violeta ili grafotisak podržati našu borbu za autonomijom.
hoće li i koga financirati.
neka rade, neka zarađuju i neka zapošljavaju hrvate.
što više para i posla, više dobre volje, više seksa, a time više i malih hrvata.
svake godine više i glasova.

Nema garancije da vrijedi relacija vise sexa vise djece.
Moglo bi se reci da je to cak obrnuto proporcionalno.
Ali u najmanju ruku je tacno, ako rade da su i sanse da ostanu vece, posebno ako je kriza u zaposljavanju skoro globalna.
Cinjenica je da ovi bogatasi ne sponzoriraju skoro nista hrvatskim drustvima i institucijama.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2012, 16:55 

Lebowski je napisao/la:

Površna i neprecizna tvrdnja.

Naslijeđe protestantske etike, možda, o tome bi se već dalo diskutirati. :wink

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2012, 22:22 

samo se sjetim pere gudelja (fis) ustvari gudina-krmka, kad je onomad pukla bomba u fis-u i ubila momka. ponio se tada ko
najveća pička retardirana, a obitelj poginulog nije ni obišao, barem ne na početku. sjećam se da je išao kući do onog talibana
što je stavio bombu, da valjda pita njegove ukućane jeli im treba išta.

prepao se jazavac da ne izgubi muslimanske musterije, a to sto je pod zemlju otisao hrvatski sin koji jos nije vidio nerodjeno dijete, to nema veze

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2012, 22:31 

Inače, odlična tema i uvodni upis. :palacgore1

Složio bih se s tezom da su najbogatiji i gospodarski najutjecajniji Hrvati u BIH u pravilu veliki oportunisti i protivnici ideje o hrvatskoj teritorijalno-administrativnoj autonomiji, zbog straha od mogućnosti smanjenja tržišta i tržišnog udjela.

Čast izuzetcima, ali mislim da se ti izuzetci povećavaju kako se spuštamo od većih prema srednjim i malim kapitalistima. Riba smrdi od glave.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2012, 12:53 

Ja mislim da su oni nesposobni da izađu na druga tržišta pogotovo tržište EU.
Mogu jahati tržište BiH ali zato ne mogu jahati po EU, jer će ispati seljačine (kao što i jesu)...

Kada bi im tržište EU bilo primarno a BiH sekundarno podržavali bi ideju administrativne jedinice...

To ti je kada naši poslovnjaci su obične seljačine sa malo više love.
Nisu to Baruni, Grofovi, Plemići, Industrijalisti koji su dali sve za polet Njemačkog Rajha i jačanja svoga naroda prije i poslije rata.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2012, 22:17 

Evo i Queebečani su imali svog mesića - Populist Sarkozy. navodno desničar, podržavao je kanadski unionizam i bio dobar sa quebeečanskim "Lijanovićima" kojima također odgovara jedinstvena Kanada.

Poslije njega na vlast dolazi ljevičar koji pristaje voditi politiku kakvu traži premijerka Quebeeca. Politku ni protiv ni za. Pa skužite paralele.

http://www.cbc.ca/news/world/story/2012 ... lande.html

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 75 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 47 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: