HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 ruj 2025, 19:52.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 75 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Najbogatiji ljudi Herceg-Bosne i njihova potpora bošnjačkoj Federaciji BiH
PostPostano: 15 stu 2012, 06:58 

Ne odgovara 100% naslovu jer nije u pitanju privatnik, nego platformaško izvlačenje novca putem pulena HSP-a i NSRzB koji su instalirani u UO, ali eto. Baš me zanima poslovni rezon i očekivanja da ovim HT/Eronet može osvojiti mušterije na muslimanskim područjima. Koliko bi ovih skoro pola miljuna maraka značilo Zrinjskom..

slika

Vrh

Naslov: Re: Najbogatiji ljudi Herceg-Bosne i njihova potpora bošnjačkoj Federaciji BiH
PostPostano: 15 stu 2012, 07:20 

Ministry of Sound je napisao/la:
Ne odgovara 100% naslovu jer nije u pitanju privatnik, nego platformaško izvlačenje novca putem pulena HSP-a i NSRzB koji su instalirani u UO, ali eto. Baš me zanima poslovni rezon i očekivanja da ovim HT/Eronet može osvojiti mušterije na muslimanskim područjima. Koliko bi ovih skoro pola miljuna maraka značilo Zrinjskom..

slika

Možda je to neobično i neočekivano, ali Eronet "praši" po Sarajevu.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 10:34 

DaniKU je napisao/la:

"Praši? Kako to misliš?

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 10:51 

slika

Ma vraga se može očekivati osvajanje novih klijenata na muslimanskim područjima, Koji to musliman ima 063? Ima ih sveukupno za jedna autobus. Poneki dobije na nagradnoj igri taj broj i mobitel i to je uglavnom to. Prije je to možda bilo aktualno jer signali pojedinih telecom operatera nisu bili dostupni u cijeloj BiH, ali sada koliko ja znam to nije slučaj tj signal svih operatera je dostupan po cijeloj zemlji.

A kada ideš Sarajevom na svakom ćošku vidiš njihov štand gdje stoje mladi dečki i cure koje se skoro obvezatno prvo predstave ( da se vidi da imaju muslimansko ime i prezime... jbt, kao da ih po imenu biraju za posao, što muslimanskije to bolje). Onda predoče svoju... kako li ono zovu... "jednu izuzetnu ponudu" ili tako nešto.
U zadnje vrijeme počeli su u trojkama da patroliraju po gradu i nagovaraju usputne prolaznike, meni ih je više pun klinac, zadnje sam otjerao u pm.
A krenuli su čak i da obilaze brda i planine oko grada. Baš mi jedna prijateljica priča kako su kada je bio onaj veliki snijeg u veljači ( valjda ne baš taj dan već par dana kasnije kad se malo sleglo) išli pješice po nekim selima i zaseocima i dedama i nanama nudili "jednu izuzetnu ponudu". :D

I sad da se čovjek upita zašto je to tako, zašto su toliko fokusirani na Sarajevo? ( ne znam, možda netko iz Tuzle ili Banjaluke, Zenice, može reći ima li toga kod njih).
Jer u ekonomskom smislu tj od privlačenja novih klijenata muslimana mogu imati samo goli Q. I to oni znaju jer to ne traje 2 mjeseca već to ide godinama bez rezultata.
Znači očito su neke druge igre u pitanju.
Ne znam, možda kao neko pokriće za isisavanje novca iz te firme od strane Sarajeva. Moraju nekako opravdati silna ulaganja i donacije u Sarajevo time da kao eto, prave neku promidžbu za firmu i slična sranja.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 12:09 

Bobovac je napisao/la:

slika

Ma vraga se može očekivati osvajanje novih klijenata na muslimanskim područjima, Koji to musliman ima 063? Ima ih sveukupno za jedna autobus. Poneki dobije na nagradnoj igri taj broj i mobitel i to je uglavnom to. Prije je to možda bilo aktualno jer signali pojedinih telecom operatera nisu bili dostupni u cijeloj BiH, ali sada koliko ja znam to nije slučaj tj signal svih operatera je dostupan po cijeloj zemlji.

A kada ideš Sarajevom na svakom ćošku vidiš njihov štand gdje stoje mladi dečki i cure koje se skoro obvezatno prvo predstave ( da se vidi da imaju muslimansko ime i prezime... jbt, kao da ih po imenu biraju za posao, što muslimanskije to bolje). Onda predoče svoju... kako li ono zovu... "jednu izuzetnu ponudu" ili tako nešto.
U zadnje vrijeme počeli su u trojkama da patroliraju po gradu i nagovaraju usputne prolaznike, meni ih je više pun klinac, zadnje sam otjerao u pm.
A krenuli su čak i da obilaze brda i planine oko grada. Baš mi jedna prijateljica priča kako su kada je bio onaj veliki snijeg u veljači ( valjda ne baš taj dan već par dana kasnije kad se malo sleglo) išli pješice po nekim selima i zaseocima i dedama i nanama nudili "jednu izuzetnu ponudu". :D

I sad da se čovjek upita zašto je to tako, zašto su toliko fokusirani na Sarajevo? ( ne znam, možda netko iz Tuzle ili Banjaluke, Zenice, može reći ima li toga kod njih).
Jer u ekonomskom smislu tj od privlačenja novih klijenata muslimana mogu imati samo goli Q. I to oni znaju jer to ne traje 2 mjeseca već to ide godinama bez rezultata.
Znači očito su neke druge igre u pitanju.
Ne znam, možda kao neko pokriće za isisavanje novca iz te firme od strane Sarajeva. Moraju nekako opravdati silna ulaganja i donacije u Sarajevo time da kao eto, prave neku promidžbu za firmu i slična sranja.

Zajebavaš se za autobuse? Kako nema, jedno vrijeme u mojoj kući su bila 4 eronet broja, danas samo 2, oni paketi 2 mobitela što dobiješ. Studenti su masovno uzimali te pakete jer su bili najpovoljniji. A dijelili su i dzaba brojeve uz ulaznice, njima se to isplati ako jedan posto korisnika nastavi 2 mjeseca koristiti taj broj.

Što se tiče Tuzle imali su štandove na korzou, ne znam kako je sad. Imali su i radnike koji obilaze kafiće i slično, dolaze i ovamo u dosađivati sa ponudama. Zadnji put je bila neka Hrvatica iz Živinica(barem ima hrvatsko ime i govori hrvatski)

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 12:49 

Mah, ja ne znam nijednog muslimana, a vjerovao ili ne imam ih dosta i prijatelja i poznanika, da ima 063. Čak i gledajući eronet tel. imenik vidim da muslimanskih imena ima na razini statističke greške. Također, skoro svi Srbi koje znam koriste mtel.
Ali dobro, možda je gore u Tuzlanskoj regiji malo drukčija situacija u odnosu na Sarajevo ili Zenicu.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 13:05 

Veći vam je problem dolje što u javnim poduzećima ni visokoobrazovani ljudi sa stipendijama ne mogu zadržati radna mjesta ako nisu članovi HSP-a ili Lijanove stranke. Izgleda da će vas kadrovski uništiti kao nitko do sada, jer je jako mali broj ljudi spreman na to (riječ je o izdajnicima koji su nakon idućih izbora gotovi i normalno da nikome ne pada na pamet ulaziti u takav eksperiment i učlanjivati se) pa ćete opet imati odljev prema Hrvatskoj i trećim zemljama.

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 13:11 

Bobovac je napisao/la:
Mah, ja ne znam nijednog muslimana, a vjerovao ili ne imam ih dosta i prijatelja i poznanika, da ima 063. Čak i gledajući eronet tel. imenik vidim da muslimanskih imena ima na razini statističke greške. Također, skoro svi Srbi koje znam koriste mtel.
Ali dobro, možda je gore u Tuzlanskoj regiji malo drukčija situacija u odnosu na Sarajevo ili Zenicu.

Uglavnom se koriste kao sekundarni brojevi, za šeme, razgovore sa djevojkom i sl. Ne vjerujem da se ko registruje, kao što se svi ne registruju ni na BH Mobile.
Kod mene je primarni broj od Mtel-a.

Naravno da ne mogu biti toliko popularni kada svaka kompanija nudi najveće popuste prema svojim fiksnim linijama i drugima iz iste mreže, stanje je zacementirano.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2012, 22:53 

Bobovac je napisao/la:
DaniKU je napisao/la:

"Praši? Kako to misliš?

Mislim da je izraz dovoljno jasan, ali ću ga ipak detaljnije objasniti. Dosta ljudi u Sarajevu ima 063 brojeve što znači da reklame i sponzorstva imaju efekta (ne izravnog kod pučanstva nego prvenstveno kod tvrtki preko tko zna kakvih veza i lobija po principu "ti meni ja tebi").

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 09:58 

Kakav posao i osjećaji.
To treba odvojiti.
Profit je profit i tu nema mjesta bilo kakvim emocijama.
Kad smo već kod tih mobilnih operatera,ljudi masovno prelaze na 065.Dobar signal i osjetno su povoljniji od Eroneta i BH Telecoma.
Glavno je napraviti profit,i to je jedino bitno u poslu.
Ne živi se od domoljublja iz dijaspore.
Biznis je biznis,rođo.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 16:51 

zmajček je napisao/la:
Kakav posao i osjećaji.
To treba odvojiti.
Profit je profit i tu nema mjesta bilo kakvim emocijama.
Kad smo već kod tih mobilnih operatera,ljudi masovno prelaze na 065.Dobar signal i osjetno su povoljniji od Eroneta i BH Telecoma.
Glavno je napraviti profit,i to je jedino bitno u poslu.
Ne živi se od domoljublja iz dijaspore.
Biznis je biznis,rođo.

No shit Sherlock. Jesi li ispucao cijeli arsenal ispraznih fraza? Profit na zapadu itekako ima nacionalni predznak. Nitko na temi nije napao taj hrvatski poduzetnički duh, niti činjenicu da valja poslovati i sa Srbima i Bošnjama (na obostranu korist), nego se pita (potkrijepljeno dokazima) koliko hrvatskih poduzetnika već ide utabanim stazama Lijanove revolucije? Zašto HT sponzorira SFF, pa evo i NS BiH, zašto hrvatski gospodarstvenici u Vitezu izbacuju svog kandidata koji je omogućio pobjedu muslimanskog kandidata itd itd...

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 17:23 

Ok.Nisam se ja dotakao mobilnih operatera,samo sam se nadovezao.
Nije važno.
Jedne od jačih Herceg-Bosanskih tvrtki raskidaju svoje ugovore sa lihvarskom Unicredit Zagrebačkom Bankom.
Svoje nemale transakcije su prepustili poslovanju drugih banaka.
Znam par slučajeva da su Unicredit Banku zamijenili sa NLB Tuzlanskom bankom.
Je li i to problem?

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 17:31 

zmajček je napisao/la:
Ok.Nisam se ja dotakao mobilnih operatera,samo sam se nadovezao.
Nije važno.
Jedne od jačih Herceg-Bosanskih tvrtki raskidaju svoje ugovore sa lihvarskom Unicredit Zagrebačkom Bankom.
Svoje nemale transakcije su prepustili poslovanju drugih banaka.
Znam par slučajeva da su Unicredit Banku zamijenili sa NLB Tuzlanskom bankom.
Je li i to problem?

To nije problem, i to uopće nije tema diskusije. Da probaš pročitati upise od početka? Imam dojam da si doletio jer je ova tema bila izlistana kao aktualna i da si nabacio komentar na osnovu svoje interpretacije značenja naslova teme, kojim si želio poručiti nešto što svi znamo i što svi inače podržavamo (činjenicu da hrvatske firme posluju po cijeloj BiH). Tema nije o tome.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2012, 17:37 

Vrlo dobro znam.
Osobno poznajem 90% najbogatijih ljudi u Herceg-Bosni i i znam da je profit najvažniji.
Pod svaku cijenu i iznad svega.
Sve vezano za novac,tu nema granica.
A sad ta direktna ili indirektna potpora,to je njihova stvar.

Vrh

PostPostano: 12 pro 2012, 13:39 

Citat:
Ich bin ein Agramer – Veži konja gdje ti Antunović kaže

slika

“I ove godine održati će se tradicionalna Brčanska noć u Hotelu Antunović Zagreb. Brčanska noć će i ove godine privući mnoge visoke uzvanike kao što su predsjednik RH, Ivo Josipović, član predsjedništva BiH, Željko Komšić, bivši predsjednik Hrvatske, g. Stjepan Mesić, veleposlanici te brojni visoki dužnosnici.

Za ovu nezaobilaznu večer Antunović Hotel Zagreb je pripremio za tombolu Aspa Wellness Centar vouchere kao i veliku nagradu, noćenje za dvoje u Predsjedničkom apartmanu”.

Datum: 22. prosinca 2012.
Vrijeme: 19,30h
Dvorana: Tomislav dvorana, Hotel Antunović Zagreb
Cijena: 280,00kn

Citat:
Mali komentar, iako je svaki komentar suvišan i uzaludan. Jer riječi su kao biseri, uzalud ih je bacati svinjama. Ali pišem ovo uz nadu da tom Agramu nisu svi ovce, već da ima ljudi, Posavaca i Hrvata. Pišem i nadam se, da svi oni Posavci na „privremenom boravku“ u Zagrebu koji imaju kičmu u subotu neće otići u „Otel“ da ljube noge begu i agama već će tih 280 kuna dati agramerskoj sirotinji da i ona dostojno proslavi Božić. Iako, znam, takvih nema u Agramu već samo kmetovi bez kičme i ponosa. Nažalost.

Ljutiša Sirotanović

Vrh

PostPostano: 12 pro 2012, 21:27 

stvarno valjate gluposti , para je para i nema naciju i boju koze....za Eronet je bolje da u Sarajevu 10 posto ljudi koristi eronet nego da 100 posto Grudjana koriste isti , kad to skontate,skontali ste prvo pravilo ekonomije zakon brojeva i kad prdite o HT Eronetu prvo provjerite ko je vecinski vlasnik te firme , pa onda nesto pricajte ...evo pomognem vam ,vecinski vlasnik sa 50,10% je Federacija BiH pa jel vam sad jasno gdje ide vecina profita Eroneta ???

Vrh

PostPostano: 12 pro 2012, 21:59 

zato eronet i ima najveću cijenu roaminga sa hrvatskim teleoperaterima. muze lovu iz hrvata.
skuplji je i od operatera iz rs, a bh mobile roaming za hr brojeve duplo jeftiniji. kurbini sinovi.

Vrh

PostPostano: 12 pro 2012, 22:42 

Ilirk@ je napisao/la:
zato eronet i ima najveću cijenu roaminga sa hrvatskim teleoperaterima. muze lovu iz hrvata.
skuplji je i od operatera iz rs, a bh mobile roaming za hr brojeve duplo jeftiniji. kurbini sinovi.

Ma papci jedni. Imam nekog iskustva u sjednicama sa njihovim predstavnicima. Kad zagusti uvijek vrište- mi samo hoćemo da naš narod ima svoju mrežu!! Mislim se - kome li muljate seratori nijedni.
Utočište za tatine sinove, uhljebavanje podobnih... čisto sranje.

Vrh

PostPostano: 12 pro 2012, 22:50 

Betandwin je napisao/la:
i kad prdite o HT Eronetu prvo provjerite ko je vecinski vlasnik te firme , pa onda nesto pricajte ...evo pomognem vam ,vecinski vlasnik sa 50,10% je Federacija BiH pa jel vam sad jasno gdje ide vecina profita Eroneta ???

Ne otkrivaj ameriku, to su općepoznate stvari. I što onda? Što ako je Federacija većinski vlasnik? Ne može telecom operater biti i Hrvatski i muslimanski, može biti samo ili muslimanski ili Hrvatski. A kako vrijeme protječe sve se čini da je sve manje Hrvatski.
Uostalom tko ga j... uvijek će nam ostati naš mtel. ;) Više volim plaćati njima nego Sarajevu.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2013, 08:50 

NoviSeer je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:

A koju štetu ima, ERONET imaš na svakom koraku, od uličnih štandova, trgovina, novina...

Naprimjer Telekom Srpske(ako se tako zvao) kada je postao MTel je proširio djelovanje na čitavu BiH, prije niko nije ni pomišljao imati njihov broj ili koristiti njihove usluge. Dobro za korisnike, dobro kompanijama.

Ja znam udio Muslimana koji koriste ERONET je minimalan, a jasno je da najviše korisnika Eroneta je sa hrvatskih područja. Ne mislim samo na mobilnu mrežu, već i na telefon, internet...

I sad se fino dogodi da hrvatski živalj sufinancira neka begovska posla.
Jebo te to...

Dragi prijatelji iz prijateljskog srpskog mTela, (naknadno) vam čestitam dolazak na hrvatska područja. Mogli bi malo više početi kažnjavati Eronet.

slika

:rigam

Vrh

PostPostano: 30 kol 2013, 09:38 

U čemu je problem ako eronet uzima i želi uzeti dio muslimanskog mobilnog tržišta?

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2013, 14:55 

eronetu se iz sve dubine duše, ono istinski, nahebem keve

vecih klošara na balkanu nema.... čuvari interesa hrvatskog naroda sa krvavim tarifama

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2013, 22:47 

Čitam temu i ne mogu da vjerujem. Većina vas na njoj razmišlja kao da vam je 15 godina :/ Očito još neki žive u komunizmu i "dobrobiti za narod". Probudite se. 2013. je godina, ovo je vrijeme liberalnog turbokapitalizma. Postojanje Eroneta nije svrha hrvatskom narodu. On je sam sebi svrha. Isto vrijedi i za ostala dva operatera. I naravno uhljebljavanje tatinih sinova i stranačkih poslušnika u partiokracijskoj "državi". I btw. Eronet je najskuplji. Ali bez obzira na sve ne bih ga promjenio ni za što na svijetu, samo zato što mu je sjedište u mom gradu.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2013, 23:44 

Mitteleuropa je napisao/la:
Čitam temu i ne mogu da vjerujem. Većina vas na njoj razmišlja kao da vam je 15 godina :/ Očito još neki žive u komunizmu i "dobrobiti za narod". Probudite se. 2013. je godina, ovo je vrijeme liberalnog turbokapitalizma. Postojanje Eroneta nije svrha hrvatskom narodu. On je sam sebi svrha. Isto vrijedi i za ostala dva operatera. I naravno uhljebljavanje tatinih sinova i stranačkih poslušnika u partiokracijskoj "državi". I btw. Eronet je najskuplji. Ali bez obzira na sve ne bih ga promjenio ni za što na svijetu, samo zato što mu je sjedište u mom gradu.

Naj realnije objasnjenje iz Viteza sam i koristim eornet broj vec 10-ak godina i ne bih ga promijenio samo iz razloga da ne financiram "komsije" iako ti napisa "Postojanje Eroneta nije svrha hrvatskom narodu. On je sam sebi svrha." sto si u pravu ali moji novci ne idu za gradnju damija i islamskih centara :D

Vrh

PostPostano: 17 ruj 2013, 00:26 

Kotromanovic je napisao/la:
Mitteleuropa je napisao/la:

Naj realnije objasnjenje iz Viteza sam i koristim eornet broj vec 10-ak godina i ne bih ga promijenio samo iz razloga da ne financiram "komsije" iako ti napisa "Postojanje Eroneta nije svrha hrvatskom narodu. On je sam sebi svrha." sto si u pravu ali moji novci ne idu za gradnju damija i islamskih centara :D

I to ti je zabluda kralju moj ;) Jel ti znaš na koji način i što sve financiraju dva federalna operatera (Eronet i BHmobile)?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 75 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Eminencija, iprodano, Naša Kvačica, Tomba17 i 50 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: