HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 ruj 2025, 07:59.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 144 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Novi zaokret: Ivo Josipović - Treći entitet nije rješenje
PostPostano: 09 srp 2013, 20:32 

švabo je napisao/la:
Nebitna izjava, nebitnog "lidera regijona"...

Ipak mislim da je ova izjava vrlo bitna, sračunata i strogo vremenski tempirana, i to od strane vrlo bitnog lidera.

švabo je napisao/la:
Glavno da se spominje TREĆI, da se vrti u novinama, televiziji...prije par godina je to bilo nepojmljivo :HercegBosanac

Iako to nerado i teška srca kažem, mislim da je mogućnost za TREĆI entitet izgubljena onoga dana kada je HVO 1993. godine spušio Konjic, Bugojno i Uskoplje, pa i Mostar.

Od tada je evo 20 godina, a Hrvata u BiH svakim danom sve manje i manje, sa sve manjim i manjim političkim i društvenim utjecajem.

Sanjariti i maštati je lijepo, ali mene sve više brine zid realnosti u kojega sa ja svakodnevno zabijam.

Vrh

PostPostano: 09 srp 2013, 20:53 

Nemojte biti Budimiri i Komšići i nipošto ne gubite volju i želju za promjenama koje bi donijele boljitak hrvatskom narodu u BiH ma što god i pereci i komunjarske pizde govorile iz RH.

Mostar je napisao/la:
Od tada je evo 20 godina, a Hrvata u BiH svakim danom sve manje i manje, sa sve manjim i manjim političkim i društvenim utjecajem.

Pročitaj malo podatke na temama o demografiji, broj Hrvata se možda smanjuje, no zato broj muslimana drastično pada, i to toliko da su se evo doslovno "usrali u gaće" pred ovaj popis stanovništva.

Mostar je napisao/la:
Iako to nerado i teška srca kažem, mislim da je mogućnost za TREĆI entitet izgubljena onoga dana kada je HVO 1993. godine spušio Konjic, Bugojno i Uskoplje, pa i Mostar.

Da ti kume nisi musliman...
Moderacija najavi odlazak na godišnji i odmah njihova invazija na forum...

Vrh

PostPostano: 09 srp 2013, 21:11 

Nepotribna izjava, vitar u ledja krivima...pojma neman kakva je logika ovoga, mozda je zaista ozbiljno uzeja govor onoga magarca Schulza, i misli da jedina svrha Hrvata u EU je uvuci susjede. Kakav potez.

Vrh

PostPostano: 09 srp 2013, 21:17 

Čika Božo je napisao/la:
Nemojte biti Budimiri i Komšići i nipošto ne gubite volju i želju za promjenama koje bi donijele boljitak hrvatskom narodu u BiH ma što god i pereci i komunjarske pizde govorile iz RH.

Mostar je napisao/la:

Pročitaj malo podatke na temama o demografiji, broj Hrvata se možda smanjuje, no zato broj muslimana drastično pada, i to toliko da su se evo doslovno "usrali u gaće" pred ovaj popis stanovništva.

Mostar je napisao/la:

Da ti kume nisi musliman...
Moderacija najavi odlazak na godišnji i odmah njihova invazija na forum...

Upravo ovo. Mi imamo sigurna područja koja se naslanjaju na Hrvatsku, Mostar će kroz 1-2 desetljeća dobiti dvotrećinsku hrvatsku većinu, a glavna je nepoznanica SBŽ.

Na popisu će biti zanimljivo. Mislim da smo mi tu u odličnom položaju. Ne znam kako će se popis izvršiti ali ima mnogo Hrvata s BiH državljanstvom koji žive u RH blizu granice koji bi se mogli popisati, opet ovisno kakva će procedura biti. Svakako nije loše.

Vrh

PostPostano: 09 srp 2013, 21:52 

Samostalna hrvacka nije rješenje analize pokazuju da treba obnoviti RSK.

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 09 srp 2013, 22:41 

POL_GASOL je napisao/la:

RH 1991.
-----------------------------
ukupno stanovnika 4.784.265
Hrvati 3.736.356
Srbi 581.663
rimokatolici 3.666.784
pravoslavci 532.141

RH 2011.
ukupno stanovnika 4.284.889
Hrvati 3.874.321
Srbi 186.633
rimokatolici 3.697.143
pravoslavci 190.143

Zaključak, tko se mača laća, na kraju ode na jednosmjeran izlet traktorima za Srbiju...
Pouka i muslimanima, da vide što se događa onima koji pokušavaju zajebati Hrvate...
:tank

Vrh

PostPostano: 09 srp 2013, 23:07 

ManInBlack je napisao/la:
Mislim da upravo u Tuzli ima referat o kršenju ljudskih, etničkih i izbornih prava Hrvata tog kraja ;)

Eno na HTV-u kažu da je Tuzla pravi primjer multietičnosti i suživota :zubati

Vrh

PostPostano: 09 srp 2013, 23:28 

Pa jeste, teško da nešto bolje ima. Jel tako MiB?

Vrh

PostPostano: 09 srp 2013, 23:48 

Čika Božo je napisao/la:
POL_GASOL je napisao/la:

RH 1991.
ukupno stanovnika 4.784.265
Hrvati 3.736.356
Srbi 581.663
rimokatolici 3.666.784
pravoslavci 532.141

RH 2011.
ukupno stanovnika 4.284.889
Hrvati 3.874.321
Srbi 186.633
rimokatolici 3.697.143
pravoslavci 190.143

Zaključak, tko se mača laća, na kraju ode na jednosmjeran izlet traktorima za Srbiju...
Pouka i muslimanima, da vide što se događa onima koji pokušavaju zajebati Hrvate...
:tank

Šta pokušavaju izjebati?Pa već su vas izjebali.

Što se tiče Josipovića još ćete vi videti a posle njega će doći još gori.

Rekao sam vam da ste sami isto kao i mi samo vam to teško dolazi do mozga.

Šta vam je raditi da se stanje popravi,već sam napisao ne ponavljam se.

Vrh

PostPostano: 10 srp 2013, 00:11 

bumbar92 je napisao/la:
Dobra mu je ova sa analizom,...to je već "zaokret", prije se koristio termin "anketa",...

To je klasično turpijanje kao i do sada o "unutarnjem dogovoru",...kojeg usput nikad neće biti, znači dok se boje po podu ne razliju. :D

Pa ovo je zaokret na gore uvijek je jaca anliza od ankete.

Vrh

PostPostano: 10 srp 2013, 00:30 

POL_GASOL je napisao/la:

Apsolutno. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 10 srp 2013, 00:59 

Onom josipovicu treba slati poklone i to sto brze, prvo skorpiona, pa crnu udovicu, pa zvecarku i sve tako redom,dok nesto ne upali, a ako bas nista ne upali, onda treba stvar rijesiti po bosanski toljagom.

Vrh

PostPostano: 10 srp 2013, 01:20 

Ajme Ivo, pa kakva je sad ova madžorizacija?!

Vrh

PostPostano: 10 srp 2013, 03:00 

Entitet je realno teško izboriv, ako ga nismo dobili 94-te teško ćemo ga dobit i danas kad je nacionalno pitanje u Europi krajnje nepopularno. Sve i da ga dobijemo pitanje je koliko bi bia održiv, Josipović je u svemu tome najmanje bitan. Netko kaže pozivaj se na demografiju, muslimani iseljavaju, možemo se mi zavaravati, pa sve i da iseljavaju, kad su Hrvati samo u SBŽ u par godina pali sa 84 na 77 000 po podatcima Crkve koje je iznio markozzz.

Treba stabilizirati populaciju i osigurati tom narodu posao i mogučnost ostanka na svojoj grudi prije svega.

Vrh

PostPostano: 10 srp 2013, 07:39 

Hrvati u BIH treba da shvate da su zaseban politicki faktor, samo tako ce se izboriti za nesto.Ako se vezu za Zagreb postace moneta za potkusurivanje.To su davno shvatili ovi u Srpskoj.

mnoge li si majke ojadilo!
Ljudske su te kosti zatrpale,
ljudskom si se krvlju opjanilo

Vrh

PostPostano: 10 srp 2013, 09:30 

Mostar je napisao/la:

Sanjariti i maštati je lijepo, ali mene sve više brine zid realnosti u kojega sa ja svakodnevno zabijam.

Tako je, trebamo prihvatiti realnost i biti pravi patriJote, izjasniti se na popisu kao Bosanci i Hercegovci i graditi bolju budućnost za našu djecu i ovu državu! :bih

A sad dosta šale.

Ne padajte iz euforije u defetizam i obrnuto na temelju izjava pojedinih političara iz BIH i okruženja. Oni su najčešće samo glasnogovornici svojih nadređenih iz međunarodne zajednice, a svi dobro znamo da je glavni ključ unutarnjeg preustroja BIH u rukama SAD-a, čiji se pogledi oko toga pitanja u velikoj mjeri podudaraju s muslimanskim/bošnjačkim, primarno iz razloga savezništva SAD i Turske, glavnog vanjskopolitičkog saveznika BH Muslimana/Bošnjaka. :wink

Dakle, na nama je da radimo i to pokušavamo postupno mijenjati diplomacijom, a to je dug i mukotrpan posao, te da budemo ustrajni i budni kada nam se pruži prilika! :palacgore1

Vrh

PostPostano: 10 srp 2013, 09:50 

EU bi konačno trebala da smogne snagu i suoci se sa realnoscu: bih se urusava. Muslimanske elite koketiraju sa veliko-islamskim svetskim igračima, srpske razmišljaju pragmatično, a hrvatske ignorišu sve to i još ih jedino zanima pogled na Zagreb. To ne mora da znači i kraj BiH, pod uslovom da međunarodna zajednica i dalje nastavi da je finansira i vestacki upumpava pare. iz drzavnog okvira je odavno nestao svaki sadržaj - Bosna i Hercegovina je još samo prazni omotač bez budućnosti. Tačka, samo je pitanje vremena i podele resursa medju 3 naroda.Ko normalan veruje da u bih moze da se napravi nova nacija od 3 naroda?

mnoge li si majke ojadilo!
Ljudske su te kosti zatrpale,
ljudskom si se krvlju opjanilo

Vrh

PostPostano: 10 srp 2013, 14:40 

Meni lično je najsmešnija zagledanost u Zagreb.Tuđa ruka svrab ne češe.Da ne pričam o njima.Ko će nama sad srediti ovu situaciju oko inicijative 1 Mart?Beograd?Sigurno ne.Ili mi ili ćemo propasti.Ako propadnemo sami smo krivi.
Jebo Zagreb.Ja lično da sam na njihovom mestu poradio bi na Mostaru ne birajući sredstva.Use i u svoje kljuse.Samo Mostar samo HB.ZG ako hoće da nešto pomogne hvala ako neće marš u p.materinu.

Vrh

PostPostano: 10 srp 2013, 15:09 

Promenila se bre ljudi situacija.Srbija jede svoja govna uvukla se u dupe EU đonovi im vire,Hrvatska isto tako,jebite nas radite šta hoćete samo dajte para.Da banalizujem do kraja,jebe im se i za KiM i za RS i za HB i za Srbe i za Hrvate dajte im samo nekom Samsung četvorku nekom kredit za nova kola nekom da ide u inostranstvo da radi,jede,jebe..Sve se ofukarilo i izgubilo dostojanstvo.
Sacu bre sve da vam kažem.
Pa gledam samo šta se radi po Beogradu.Dok se ovde mlati prazna priča o etničkim podelama,noću pred najjačim klubovima u gradu ima koliko hoćeš ZG tablica,neću da pišem neke stvari,mislićete da vas provociram i zajebavam.A muslimani troše pare ko šeici,sve se nema voze poršei magnumi pa se parkiraju na stepenište,ne ispred nego na njih.
Ej!Kad kažem da smo sami onda smo sami i tu nema laži i nema zajebancije.Sami smo.I mi u Republici Srpskoj i vi u toj vašoj HB.
Sve se nema prskaju se ribe Moet Ice-om.
Povraća mi se.Ne znam,ne znam.Bitne su samo sasrane pare.Ispadoh iz teme a i što ovo pišem kad i onako niko ništa neće reći.Ma i ako bude rata ratovaće sirotinja i budale i onaj ko mora.Bogati i oni pametniji će raditi ovo što i sad rade a to stvarno nije za forum.Banovali bi me bezveze na pravdi Boga.Poslaću ovaj post samo zato što sam ga toliko kucao mada ni sam ne znam šta sam hteo.

Vrh

PostPostano: 10 srp 2013, 15:10 

:sad

Vrh

PostPostano: 10 srp 2013, 15:52 

Želja za drastičnim promjenama je normalna, pogotovo u ovakvoj situaciji kao u BiH.
No ništa ne dolazi brzo, pa tako ni promjene, za to se mora stvoriti kritična masa naroda unutar BiH, i događaja ne samo na lokalnoj, nego i puno široj, svjetskoj razini.

Npr. kažeš da su nas muslimani izjebali u BiH, to je donekle točno, no npr. i vi ste nas izjebali nakon 2.svjetskog rata, '45 na području bivše Juge, pa se nije to moglo odma sljedeće godine promjeniti, nego se moralo čekati, pa se probalo '72, i nije išlo, da bi kulminacija došla '90-ih kada smo vam sve naplatili sa kamatama, barem što se RH tiče.

Tako i muslimani danas, trenutno imaju prednost i mogu biti samozadovoljni što se FBiH tiče, no kako ide ona stara Gundulićeva "tko bi gori sad je doli a tko doli gori ustaje"...

A političari moraju pričati svoju priču koja će zadovoljiti svjetske vlastodršce, ekstremizam sigurno nije prihvatljiv, i stoga je donekle i razumljiva ova Josipovićeva (kao i npr. izjave vaših srpskih političara u vezi Kosova i slično).

A narod u susjednim državama, oni ne osjećaju nacionalnu ugroženost kao oni van BiH, njihove su podjele završile '95, tako da je i donekle razumljiv njihov stav i pogled na međunacionalne odnose danas.
A što se naroda u BiH tiče, oni nažalost moraju durati i trpiti trenutnu situaciju, do sljedeće povoljne prilike za konačno razriješenje odnosa, bilo to za 20, 50 ili 100 godina...

Vrh

PostPostano: 12 srp 2013, 01:33 

Da nam Gojko zna, što nastade od onog kad se držiš "pravila ponašanja".

Vrh

PostPostano: 12 srp 2013, 13:03 

i_jopet je napisao/la:
josi je napisao/la:
Interesuje me jeli ovo nastavak burekdjije mesica i njegove politike ili je podlegao eu utjecaju.

A baš se na ovom forumu govorilo kako će biti jača podrška RH za Hrvate BiH kada
Hrvatska uđe u EU. Kad ono ništa.

u eu nis ne pada s neba .... jednostavna je regula - pomogni si sam i pomoci ce ti i EU. hrvati hb su preko drzavljanstva rh postali i drzavljani "EU"... i bilo bi vrijeme da se na razini sviju legitimnih politickih predstavnika osnuje radna pravna skupina koja bi pocela koristiti sve mehanizme EU tj. sve sto je moguce da se ostvare ciljevi i interesi hrvata u hb.

evo pitam .... ima li takve inicijative medju hrvatima hb tj. u oba hdz-a BiH i ostalim hrvatskim strankama koje nes znace u politici ??

p.s.: naravno, od politicke elite u rh ne ocekujte previse ... nevezano iz koje su stranke ... osim podmetanja noge kao sto je ovaj primjer s josipovicem.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2013, 13:15 

Ronaldinho je napisao/la:
Entitet je realno teško izboriv, ako ga nismo dobili 94-te teško ćemo ga dobit i danas kad je nacionalno pitanje u Europi krajnje nepopularno. Sve i da ga dobijemo pitanje je koliko bi bia održiv, Josipović je u svemu tome najmanje bitan. Netko kaže pozivaj se na demografiju, muslimani iseljavaju, možemo se mi zavaravati, pa sve i da iseljavaju, kad su Hrvati samo u SBŽ u par godina pali sa 84 na 77 000 po podatcima Crkve koje je iznio markozzz.

Treba stabilizirati populaciju i osigurati tom narodu posao i mogučnost ostanka na svojoj grudi prije svega.

taman da je tako kako ti kazes, opet nam se udio povecava jer Muslimanima je pravac svicarska, sad, kanada, sarejevo...

za 100-150 godina mozda tamo nece ni koga vise biti, al barem hrvat gasi svjetlo

Vrh

PostPostano: 12 srp 2013, 13:21 

Čuj "lobiranje"?!??!? Doći u BiH, plasirati glupu izjavu o nekim "analizama", pa to navesti "lobiranjem". :mad Pozabavite se lobiranjem za povratak Srbeka. Biti će fino za državni proračun.

Citat:
Zagreb krenuo u ofenzivu lobiranja za BiH i Hrvate

Prvom posjetom Bosni i Hercegovini nakon ulaska u Europsku uniju, predsjednik Hrvatske Ivo Josipović ukazao je na novi kurs hrvatske politike prema BiH od službenog Zagreba. Kada se tome doda istup hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu, te od ranije etablirana dijagnoza ministrice Vesne Pusić prema državi BiH i njezinim ključnim slabostima dobiva se mozaik jedne tihe ofenzive koja stiže iz Zagreba. // http://www.vecernji.ba/vijesti/zagreb-k ... nak-583008

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 144 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 22 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: