|
|
Stranica: 4/6.
|
[ 144 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Novi zaokret: Ivo Josipović - Treći entitet nije rješenje Postano: 14 srp 2013, 22:46 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: novem je napisao/la: 40-tak godina već. Od 15 stoljeća! U Trogirskoj katedrali imaš grobove srednjovjekovnih izbjeglica iz zapadne bosne. srednja-bosna/kliski-uskoci-i-srednja-bosna-t533.htmlKlick-Klick
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
GoranM
|
Naslov: Re: Novi zaokret: Ivo Josipović - Treći entitet nije rješenje Postano: 14 srp 2013, 22:54 |
|
|
|
A po čemu zaključujete da sam b@lija? Citat, obrazloženje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
licanhh
|
Naslov: Re: Novi zaokret: Ivo Josipović - Treći entitet nije rješenje Postano: 14 srp 2013, 23:32 |
|
Pridružen/a: 23 lip 2010, 19:12 Postovi: 679 Lokacija: Trokutistan
|
stari, ramazan je. posti preko dana i manje koristi kompjuter i internet. to su ti nevjernici krscani i zidovi izmislili, to je haram za tebe 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
chat nick
|
Naslov: Re: Novi zaokret: Ivo Josipović - Treći entitet nije rješenje Postano: 14 srp 2013, 23:45 |
|
|
GoranM je napisao/la: A po čemu zaključujete da sam b@lija? Citat, obrazloženje. Pazi kad me mrzi da ti pišem po čemu se to vidi a vidi se mnogo..ajde samo idi,izloguj se.Bezveze je.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Novi zaokret: Ivo Josipović - Treći entitet nije rješenje Postano: 15 srp 2013, 01:28 |
|
|
Ovo je jedan od glavnih razloga Ivinih "analiza". Vanjskotrgovinska razmjena Hrvatske s FBiH za zadnje 3 godine iskazala je za Hrvatsku suficit u visini od 4.290.956.000 KM  , dok je s RS on iznosio ni manje ni više nego 141.351.000 KM. (samo 3,29% od onog u FBiH. Podatci Vanjskotrgovinske komore BiH). Bez obzira što su Hrvati u FBiH vjerni kupci hr proizvoda, strah ih je da bi Bošnjaci dosta toga bojkotirali. Posebice kad se zna da HR s malo kojom zemljom ima pozitivan znak u vanjskotrgovinskoj razmjeni.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
GoranM
|
Naslov: Re: Novi zaokret: Ivo Josipović - Treći entitet nije rješenje Postano: 15 srp 2013, 01:58 |
|
|
chat nick je napisao/la: GoranM je napisao/la: A po čemu zaključujete da sam b@lija? Citat, obrazloženje. Pazi kad me mrzi da ti pišem po čemu se to vidi a vidi se mnogo..ajde samo idi,izloguj se.Bezveze je. Pa prevarili ste se. Prihvaćam da možda griješim. Bilo bi lijepo da ukažete u čemu i zašto, a ne napadati me da sam b@lija. Ako imate argumente onda ih iznesite i ja zadovoljan jer sam nešto naučio, razbili mi zablude. Ovako, otjerate me i ja nastavim živjeti u zabludi da možda postoji i drugo dobro rješenje o klasičnog trećeg, nastavim živjeti u zabludi da treći nije izvediv i sl.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Novi zaokret: Ivo Josipović - Treći entitet nije rješenje Postano: 15 srp 2013, 02:07 |
|
|
Evo i tablica od gore predhodnog:  
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Novi zaokret: Ivo Josipović - Treći entitet nije rješenje Postano: 15 srp 2013, 23:47 |
|
|
Vjekoslav Bevanda: Očekujem puno snažniji angažman Hrvatske prema BiH Ponedjeljak, 15 Srpanj 2013 12:44 Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda prokomentirao je za današnji Večernji list susret s predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem, istaknuvši kako tom prigodom nije bilo razgovora o trećem entitetu. -Imao sam čast biti domaćin na radnoj večeri s gospodinom Josipovićem. Najvažnije je da se radi o kontinuitetu dobronamjernosti gospodina Josipovića, a što se očituje kroz izjave koje šalje prema institucijama Bosne i Hercegovine. Mogu, uistinu iznijeti najpozitivnije ocjene. No, jednako tako, očekujem da će Hrvatska kao jamac Daytonskog sporazuma imati snažniji angažman u pogledu ukupnog napretka BiH, te razumijevanja položaja hrvatskog naroda- kazao je Bevanda. Očekuje snažniji politički angažman Republike Hrvatske u BiH. Mislim da nije, ali će se fokus stvari malo pomaknuti. Ja razumijem da je Hrvatska bila preokupirana u zadnjim mjesecima s ovim aktivnostima, ali očekujem da će od jeseni taj angažman prema BiH biti puno snažniji. Tvrdi, da tijekom razgovora nije bilo nikakvih spomena trećeg entiteta, kako su neki mediji prenijeli. -Pa četiri federalne jedinice nisu treći entitet. Bio sam s gospodinom Josipovićem, ali uistinu nismo spominjali ovo o čemu govorite, odgovorio je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda. M.J. http://www.hrsvijet.net/index.php?optio ... Itemid=100
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
GoranM
|
Naslov: Re: Novi zaokret: Ivo Josipović - Treći entitet nije rješenje Postano: 15 srp 2013, 23:50 |
|
|
|
Josipović kao predsjednik je jako loša opcija za Hrvate u BiH, na tragu Mesića. Što je najgore, lako bi mu se mogao 'dogoditi' i drugi mandat, kao i prethodniku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dew
|
Naslov: Re: Novi zaokret: Ivo Josipović - Treći entitet nije rješenje Postano: 16 srp 2013, 00:48 |
|
|
novem je napisao/la: Ovo je jedan od glavnih razloga Ivinih "analiza". Vanjskotrgovinska razmjena Hrvatske s FBiH za zadnje 3 godine iskazala je za Hrvatsku suficit u visini od 4.290.956.000 KM  , dok je s RS on iznosio ni manje ni više nego 141.351.000 KM. (samo 3,29% od onog u FBiH. Podatci Vanjskotrgovinske komore BiH). Bez obzira što su Hrvati u FBiH vjerni kupci hr proizvoda, strah ih je da bi Bošnjaci dosta toga bojkotirali. Posebice kad se zna da HR s malo kojom zemljom ima pozitivan znak u vanjskotrgovinskoj razmjeni. cifre udaraju u glavu ako su stvarno tacne.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
GoranM
|
Naslov: Re: Novi zaokret: Ivo Josipović - Treći entitet nije rješenje Postano: 19 srp 2013, 19:56 |
|
|
|
Je li Miro Tuđman prešao u HDZ jer je dobio obećanje da će bit sljedeći HDZ-ov kandidat za predsjednika? Budala je ako nije tražio da mu to obećaju, budala je ako jest, jer izigrat će ga, opet će bit 16 neslužbenih HDZ-ovih kandidata.
Iako je Miro Tuđman mentalni komunist, opet bi bio bolje da on ili tkogod sličan njemu sjedne na predsjedničku jer još jedan mandat Josipovića bio bi poguban za Hrvate u BiH, za narod u cjelini, za Hrvatsku kao državu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bura
|
Naslov: Re: Novi zaokret: Ivo Josipović - Treći entitet nije rješenje Postano: 20 srp 2013, 00:44 |
|
|
GoranM je napisao/la: Je li Miro Tuđman prešao u HDZ jer je dobio obećanje da će bit sljedeći HDZ-ov kandidat za predsjednika? Budala je ako nije tražio da mu to obećaju, budala je ako jest, jer izigrat će ga, opet će bit 16 neslužbenih HDZ-ovih kandidata.
Iako je Miro Tuđman mentalni komunist, opet bi bio bolje da on ili tkogod sličan njemu sjedne na predsjedničku jer još jedan mandat Josipovića bio bi poguban za Hrvate u BiH, za narod u cjelini, za Hrvatsku kao državu. Ponekad se pitam sta ja radim na ovom forumu i zasto citam ovakve budalastine.. Al fakat..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Novi zaokret: Ivo Josipović - Treći entitet nije rješenje Postano: 22 srp 2013, 20:22 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
GoranM je napisao/la: Je li Miro Tuđman prešao u HDZ jer je dobio obećanje da će bit sljedeći HDZ-ov kandidat za predsjednika? Budala je ako nije tražio da mu to obećaju, budala je ako jest, jer izigrat će ga, opet će bit 16 neslužbenih HDZ-ovih kandidata.
Iako je Miro Tuđman mentalni komunist, opet bi bio bolje da on ili tkogod sličan njemu sjedne na predsjedničku jer još jedan mandat Josipovića bio bi poguban za Hrvate u BiH, za narod u cjelini, za Hrvatsku kao državu. Jesi ti pročitao "Mentalni Komunist" Ivana Aralice ili se čisto razmećeš pojmovima? Pretpostavljam da nisi, jer da si pročitao isto djelo uvidio bi da je taj isti Miro u svemu što je radio bio protivnik tih istih smradova i pravih mentalnih komunista, a svojim vlastitim mentalitetom čista suprotnost njima - doduše ja ni ne trebam to govoriti. Njegova djela govore za njega. K tome pokazao se i dovoljno pametan da se distancira od doktora s dva prezimena koji je njegovog oca u mnogočemu, da prostite na izrazu, shebao u zadnjim godinama. P.S. I ne, nije zato prešao u HDZ. K tome je odbio i kooptiranje u predsjedništvo, mada mu ono realno pripada, ako išta za kompenzaciju svih sranja koji su dva nasljednika(poliglot i novinarka) njegovog oca radili njemu i njegovoj obitelji. 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
GoranM
|
Naslov: Re: Novi zaokret: Ivo Josipović - Treći entitet nije rješenje Postano: 23 srp 2013, 00:10 |
|
|
|
Da, imam Aralicinog MK i čitao sam (cca 70% pročitao). Čitao sam na način da sam birao poglavlje po poglavlje iz sadržaja, a ne redom, kako mi se što učini zanimljivim. Nabavio čim je izašla.
Miro je... ma ne znam, ima tog komunjarskog u sebi. Da se razumijemo, na prošlim izborima za predsjednika njemu sam dao glas.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Novi zaokret: Ivo Josipović - Treći entitet nije rješenje Postano: 23 srp 2013, 09:36 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
|
Razumijem to sto "osjetis" njemu u glasu no to ti nije komunizam sto mu mutira glas vec godine sluzbe koj je imao kao suzupovac i HISovac .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Michael.Collins
|
Naslov: Re: Novi zaokret: Ivo Josipović - Treći entitet nije rješenje Postano: 26 srp 2013, 10:27 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Dobra mu je ova sa analizom,...to je već "zaokret", prije se koristio termin "anketa",... To je klasično turpijanje kao i do sada o "unutarnjem dogovoru",...kojeg usput nikad neće biti, znači dok se boje po podu ne razliju.  Dakle dok Srbija, iako pod budnim okom kao tek kandidat za EU, mrtva hladna održava sjednice Vlade s Dodikom, Hrvatska se čak i sada, kao članica EU, kada ucijena više nema u tolikom obimu, ne misli prstom mrdnuti za Hrvate u Bosni
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Novi zaokret: Ivo Josipović - Treći entitet nije rješenje Postano: 26 srp 2013, 11:41 |
|
|
Michael.Collins je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: Dobra mu je ova sa analizom,...to je već "zaokret", prije se koristio termin "anketa",... To je klasično turpijanje kao i do sada o "unutarnjem dogovoru",...kojeg usput nikad neće biti, znači dok se boje po podu ne razliju.  Dakle dok Srbija, iako pod budnim okom kao tek kandidat za EU, mrtva hladna održava sjednice Vlade s Dodikom, Hrvatska se čak i sada, kao članica EU, kada ucijena više nema u tolikom obimu, ne misli prstom mrdnuti za Hrvate u Bosni Mislim da je prije ona "ne laje kuja zbog sela..." Pussyćka i Josipović ako prozbore koju za nas to je prije zbog interesa RH.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
GoranM
|
Naslov: Re: Novi zaokret: Ivo Josipović - Treći entitet nije rješenje Postano: 26 srp 2013, 14:23 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Michael.Collins je napisao/la:
Dakle dok Srbija, iako pod budnim okom kao tek kandidat za EU, mrtva hladna održava sjednice Vlade s Dodikom, Hrvatska se čak i sada, kao članica EU, kada ucijena više nema u tolikom obimu, ne misli prstom mrdnuti za Hrvate u Bosni
Mislim da je prije ona "ne laje kuja zbog sela..." Pussyćka i Josipović ako prozbore koju za nas to je prije zbog interesa RH. Ma nee, to bi bilo uskogrudno za njih siroke duse slavenske. Oni zbore uvijek u interesu visih ciljeva - bratstva i jedinstva svih nasih naroda i narodnosti ne samo u RH, nego u citavom regiyunu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Novi zaokret: Ivo Josipović - Treći entitet nije rješenje Postano: 27 srp 2013, 07:18 |
|
|
GoranM je napisao/la: bumbar92 je napisao/la:
Mislim da je prije ona "ne laje kuja zbog sela..."
Pussyćka i Josipović ako prozbore koju za nas to je prije zbog interesa RH.
Ma nee, to bi bilo uskogrudno za njih siroke duse slavenske. Oni zbore uvijek u interesu visih ciljeva - bratstva i jedinstva svih nasih naroda i narodnosti ne samo u RH, nego u citavom regiyunu. Precizniji pogodak...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Novi zaokret: Ivo Josipović - Treći entitet nije rješenje Postano: 29 srp 2013, 21:38 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39464 Lokacija: Gl. grad regije
|
Jebu crvendaći sve u 16: Predsjednik Republike Hrvatske i premijer su među ljudima koje su na svečanost priključenja Europskoj Uniji pozvali, recimo, i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića, predsjednicu i premijera Kosova, predstavnike Republike Turske… Te ljude su, naravno, pozvali i na svečanu večeru, na kojoj su im, na samome kraju, servirali kolač od svinjetine. Viva salnjaci... 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
GoranM
|
Naslov: Re: Novi zaokret: Ivo Josipović - Treći entitet nije rješenje Postano: 30 srp 2013, 00:11 |
|
|
Citat: Hrvatska se neće baviti time da određuje kako će Bosna i Hercegovina urediti svoje unutarnje odnose, no njen je nacionalni interes da svi susjedi budu stabilne i uspješne države u čemu je Hrvatska spremna pomoći, izjavio je hrvatski predsjednik Ivo Josipović u intervjuu za "Oslobođenje".
Nacionalni interes Hrvatske je da svi susjedi - Srbija, Crna Gora i BiH i ostatak regiyuna budu uspješni, ok, a zar nacionalni interes Hrvatske što se tiče BiH nije prvenstveno zaštita i boljitak Hrvata u BiH? Po Josipoviću očito nije jer to ni ne spominje. Jer njemu se sve u glavi vrti oko Jugoslavije. Citat: Komentirajući učinke svog nedavnog službenog posjeta BiH i odjeke izjave po kojoj treći entitet nije rješenje za unutarnje probleme te zemlje, Josipović je kazao kako je taj prvi službeni posjet inozemstvu nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju bio diplomatski uspješan, no istaknuo je i kako se suradnja dvije zemlje ne treba mjeriti jednim posjetom nego kroz dnevnu komunikaciju pri čemu vlade imaju odgovornost rješavati pitanja nastala raspadom bivše Jugoslavije, ali i ona koja proistječu iz članstva Hrvatske u EU. Citat: "Da odgovorim jednom za uvijek: Hrvatska se neće baviti time da određuje kako će narodi i građani u drugoj državi urediti svoje međusobne odnose, niti je to moguće. Naš je nacionalni interes da nam susjedi, pa tako i BiH budu stabilne i uspješne države", kazao je Josipović istaknuvši kako je u slučaju BiH to moguće ako se pronađe formula po kojoj bi se oživotvorila ideja ravnopravnosti naroda i građana, a još preciznije kada se nađe mehanizam zaštite interesa onog konstitutivnog naroda koji je u nekom dijelu zemlje u manjini. Znači predsjednik RH se otvoreno stavio na stranu građanske BiH, u trenutku kada je RH napokon u poziciji isposlovati Treći. Da šuti bilo bi bolje. Sabotira. Uočio je da Karamarko i HDZ-ovi eurozastupnici uzimaju konkretan smjer, različit od dosadašnjeg osmatranja majorizacije barem po retorici pa čovjek ima potrebu reći da će to njegovo trajati "zauvijek". E neće, neće, a ni Perković iz ureda mu, ni ćaća mu. Citat: Josipović je dodao kako hrvatskog predsjednika ne treba pitati od koliko će entiteta, županija ili regija biti sastavljena BiH kao federalna država jer je to problem kojega moraju riješiti domaći političari. Istaknuo je kako je BiH i domovina Hrvata koji u njoj žive te oni imaju pravo ravnopravno odlučivati o njezinoj sudbini. Citat: "Hrvati nisu manjina u BiH nego jednakopravan narod", poručio je Josipović zaključivši kako se stoga ne može govoriti o manjinskim pravima za Hrvate i europskim standardima za manjine. Znači po njemu su Hrvati u BiH ravnopravni i nema se tu što Hrvatska aktivirati. On ne kaže trebaju biti, on kaže da jesu. Citat: "Odluka o promjenama u BiH može se donijeti samo konsenzusom", kazao je hrvatski predsjednik podsjećajući kako u BiH nema suglasnosti o trećem entitetu pa je jasno da to nije opcija. Nisam zamijetio da postoji konsenzus oko ispravnosti i potrebe ugnjetavanja ljudskih prava Hrvatima u BiH osim među muslimanskim strankama. Za Josipovića je konsenzus čini se kada se oko nečeg slože SDP i SDA. Citat: Josipović je kazao kako pozicija Hrvatske u odnosu prema Hrvatima iz BiH ostaje nepromijenjena i na tragu je izjave koju su on i tadašnja premijerka Jadranka Kosor dali 2011. godine kada su istaknuli potrebu da BiH funkcionira kao uspješna država ravnopravnih naroda i građana koja će biti članicom EU i NATO-a. Sad je se samo nadat poziciju Hrvatske ti nećeš dugo određivati, k'o što ju ne određuje ni Jaca više. Citat: To se nije promijenilo ulaskom Hrvatske u EU osim činjenice da ona sada ima veći kapacitet pomoći BiH, kazao je Josipović. Nemaš ti obavezu pomagati BiH nego Hrvate u BiH, jugoslavenčino patološka. Citat: On je pozvao BiH ali i druge zemlje regije da nastave odlučno provoditi reformske procese nužne za približavanje euroatlantskim integracijama jer će time stvarati bolje društvo bez obzira koliko proces priključenja trajao. Da se ponašaš državnički nabio bi im na nos što bi to trebali prvenstveno mijenjati u svojoj politici da bi stvarali bolje društvo. Citat: Založio se i za njegovanje partnerstva u regiji na tragu nedavnog neformalnog sastanka predsjednika održanog u Sloveniji i uz punu ravnopravnost i međusobno poštovanje.
Dakako, Juga, Juge, Jugi, Jugu, Jugi, Jugo, Jugom. Citat: Josipović je kazao kako je sadašnja hrvatska vlada, "čija stabilnost nije ugrožena" unatoč gospodarskim problemima, angažirana u regionalnoj politici te kako vjeruje da će tako i ostati ma tko bio na vlasti. Hina/Dnevno 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Novi zaokret: Ivo Josipović - Treći entitet nije rješenje Postano: 30 srp 2013, 00:25 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39464 Lokacija: Gl. grad regije
|
GoranM je napisao/la: Citat: "Da odgovorim jednom za uvijek: Hrvatska se neće baviti time da određuje kako će narodi i građani u drugoj državi urediti svoje međusobne odnose, niti je to moguće. Naš je nacionalni interes da nam susjedi, pa tako i BiH budu stabilne i uspješne države", kazao je Josipović istaknuvši kako je u slučaju BiH to moguće ako se pronađe formula po kojoj bi se oživotvorila ideja ravnopravnosti naroda i građana, a još preciznije kada se nađe mehanizam zaštite interesa onog konstitutivnog naroda koji je u nekom dijelu zemlje u manjini.  Ništa nama više ne treba osim boldanog, to je konsenzus na forumu. To se može ostvariti i entitetom ali i na druge načine. Od njega ne očekujem ništa drugo doli da mantra upravo boldano, dok se ne ostvari, na to Sarajevo nema odgovore, dok na "Treći" ima.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Novi zaokret: Ivo Josipović - Treći entitet nije rješenje Postano: 30 srp 2013, 00:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Joška neće izdati, mada je konsenzus svih nas (simpatizera i bližih od toga) da mu se retorika osjetno pokvarila (ne, nije riječ o nekoj njegovoj skrivenoj mudrosti) u zadnje vrijeme. Ja se vraćam HDZ-u koji je sada neprepoznatljivo odličan po pitanjima BiH, od Stiera, pa sve danas do Karamarka, no zato su dakako zaslužni i Milanović i Josipović, koji su ušli na taj tradicionalno HDZ-ov prostor...zdrava konkurencija.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Novi zaokret: Ivo Josipović - Treći entitet nije rješenje Postano: 02 kol 2013, 14:40 |
|
|
Kad sam ga vidio prvi put,nije mi sjeo... Citat: ANALIZA ANTE SRZIĆA Čiju politiku Josipović vodi prema BiH?
Predsjednik Republike Hrvatske početkom tjedna bio je na dvodnevnom izletu u Bosni i Hercegovini prilikom kojeg je upoznao neke tamošnje gradove, posjetio studente, pogledao most i pojeo tortu i pritom odaslao domaćinima, posebno onima iz većinskog naroda, nekoliko poruka koje su željeli čuti
Autor: Ante Srzić
Za sve prijeporne teme ustvrdio je da neće biti nikakvih problema i da će Hrvatska izići u susret svojim susjedima. Tek tako, predsjednik pucne prstima i problema više nema. Tako, kazao je predsjednik, Hrvatska neće graditi Pelješku most bez da se s tim suglasi BiH. To što bi zahtjevi BiH mogli znatno povećati troškove projekta ili ga u potpunosti blokirati, očito nije bitno. Predsjednik se u BiH izjasnio protiv ideje o formiranju trećeg entiteta bez da ga je itko povlačio za jezik. On je rekao da nitko u Hrvatskoj ne želi davati recepte kako da se organizira BiH, jer je to njezino unutrašnje pitanje.
'Sve što se tri konstitutivna naroda i drugi građani dogovore o tome kako će njihova domovina BiH izgledati, mi smo zadovoljni. Analize sada pokazuju da treći entitet nije rješenje, ali opet zavisi kako se dogovorite', izjavio je Josipović. Zašto ako se ne želi miješati u unutrašnje stvari druge države uopće govori da 'treći entitet' nije rješenje i tamošnjim lokalnim hrvatskim strankama izbija maksimalistički argument iz ruku da se nakon pregovora s drugom stranom nađu negdje u sredini. Po ovom pitanju predsjednik solira i ako pratimo izjave i politiku ministarstva vanjskih poslova koje ne odbacuje ni jedno rješenje koje će dogovoriti sve zainteresirane strane u BiH.
Kao i obično, predsjednik Josipović šalje isprazne poruke ni o čemu, što bi netko drugi trebao učiniti, a on, genijalac detektirao je kao problem. Zašto nije, naravno, ne miješajući se unutrašnje stvari druge države, da budemo korektni, predložio kako onda riješiti problem Hrvata u BiH, kad već tvrdi da su analize pokazale da treći entitet nije rješenje? Što su, predsjedniče, analize pokazale da je rješenje? Naš predsjednik općenito je poznat kao političar koji izbjegava konkretno. Međutim, kad se treba odreći tuđih prava, tu je iznenađujuće konkretan pa bez problema odbaci treći entitet za Hrvate, iako Zrinjevac drži još uvijek sve opcije otvorenima. Tako ni u BiH nije postavljao pitanja koja bi mogla uzbuditi sugovornike.
Zašto nije zamolio predstavnike bošnjačkog naroda u institucijama države BiH da ubuduće na izborima oni ne biraju predstavnike hrvatskog naroda u te iste institucije ako treći entitet nije potreban? Zašto nije pitao domaćine kako to da televizija na hrvatskom jeziku ugrožava vitalne interese bošnjačkog naroda ako u svim civiliziranim zemljama i manjine imaju pravo na upotrebu svoga jezika, a kamoli konstitutivni narodi? Također bi bilo zanimljivo postaviti pitanje zašto BiH nije pristala na niže carine za hrvatske proizvode nakon što je naša zemlja ušla u Europsku uniju i izašla iz zone slobodne trgovine sa zapadnim Balkanom koja se nalazila pod okriljem CEFTA-e?
Lako je prevaliti preko jezika nekoliko riječi koje gode većinskom narodu i međunarodnoj zajednici koji će ih s odobravanjem pozdraviti, a ustvari je riječ o ispraznim gestama koje nemaju nikakav sadržaj te BiH ni nakon njegova posjeta neće biti ni milimetar bliže mogućnosti da postane normalna funkcionalna zemlja. Teško je postavljati neugodna pitanja koja su nužna kako bi se riješili problemi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada
|
Naslov: Re: Novi zaokret: Ivo Josipović - Treći entitet nije rješenje Postano: 03 kol 2013, 13:24 |
|
|
Opet perecijanci nerviraju herceg-bosance? Obrni-okreni, kako kod poracunas, dodjes do tog da interes RH nije jednako sa lokalnim interesima Herceg-Bosanaca u BiH. Sto je i razumljivo, obzirom da RH sa HRHB ne dobija nic sto vec nema, osim "to malo hercegovackog kamena" (sto rekao Francek) i 200-300.000 stanovnika (nekih 5% ukupne populacije Hrvata, a koji ustvari vec sada jesu drzavljani RH). Geostrateski, makroekonomski, interes RH, a koji se poklapa i sa geostrateskim, makroekonomskim, interesima pro-BiH snaga jeste "projekt Drinus", i od njega 4 milijuna Hrvata kao i 2 milijuna Bosnjaka nece odustati da bi se prilagodilo potrebama 200-300.000 Herceg-Bosanaca. Sorry, al' tako je... 
_________________ Robbie = Grand Pinocchio! Bumbar = Vojnik Svejk! Nasa Kvacica = Homer Simpson!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|