|
|
Stranica: 12/30.
|
[ 737 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
PCM
|
Naslov: Re: Obilježavanje 20. godišnjice početka opsade Sarajeva Postano: 08 tra 2012, 01:12 |
|
|
Real gone je napisao/la: ključ u bravu! je napisao/la: Meni je potpuno jasno da Tadić nitiima želju niti mu je namjera da oko dobrosusjedskih odnosa ide iskreno i dobronamjerno, prije svega mu je cilj da na suptilniji način naplati ono što Sloba nije uspio. Čak su i isti likovi upregnuti kao i 80tih u taj projekt, i što je najbitnije, službena hrvatska politika je kao iz doba Šuvara onda, dakle nije naučena da se sa takvom srpskom diplomacijom tako ne nastupa jer to nije diplomacija, niti ima veze sa njom, deja vu, na suptilniji način. Ovo je vrhunac paranoje Ne smeta ti u ovakvom etiketiranju ni činjenica da je skoro celokupan srpski narod van granica Srbije (naročito oni kojima je predsednik, onaj "prekodrinski primus" - kako ga ti nazivaš) besan na tog Tadića, i njegovu "politiku izvinjavanja" i "regionalizma"....nego ti se priča malo o novim "memorandumima", koji pune žutu štampu po Teheranu i Zegeju.. Ništa, Hrvatskoj sigurno preti i dalje opasnost od obrijanih četnika, pa gledaj da mobilišeš patriotske desne snage da ruše te Šuvar-naivce koji su trenutno na vlasti ;) Samo, dopuštam da se varam, ali mi se čini da ćeš teško da nađeš među bh-Hrvatima trenutno raspoložene za to. Oni su i onako od 92-e primorani da vode borbe na tri koloseka, pretpostavljam da im je dojadilo..  Problem dijela hrvatske desnice jeste što Srbe "ne može" ono tradicijski, nasljedno (sama geneza toga je logična). A ključna stvar tu je da oni te iste Srbe praktički niti ne poznaju. Zato se i mi razlikujemo tu u stavovima. Mi smo odrastali s vašima, oni nisu pa niti ne mogu ispravno procjeniti vašu realnu snagu i domet. Umjesto toga onda opreza rade rađe vjeruju u tu projiciranu sliku o Srbima koji su u pravilu bahati i bradati divljaci i seljoberi. U prijevodu čini mi se da su puno tvrđi danas u odnosnu prema Srbima desničari iz Zagreba, Rijeke i Varaždina, nego li desničari iz Mostara, Kupresa, Vukovara... Jedni vas niti ne poznaju drugi vas znaju od malih nogu i tukli se s vama (isto od malih nogu  ) Mi ne pušimo više tu priču jasno ... 
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Obilježavanje 20. godišnjice početka opsade Sarajeva Postano: 08 tra 2012, 01:13 |
|
|
Robert Te Diro je napisao/la: Država se stvara krvlju, a kad je rat u pitanju bitno ga je samo pobijediti i dobiti priznanje te pobjede. Pojedinačni zločini, nelegalnosti u postupku, trgovina i ostalo nije ni najmanje bitno. Vodili smo rat, pobijedili ga, svijet nam je priznao pobjedu i imamo državu. Ko gubi ima se pravo ljutiti, a mi bi se konačno trebalo početi ponašati kao pobjednici i krenuti naprijed. Nikako mi nije jasno zašto ljudi ne mogu ovako jednostavno da posmatraju stvari, več sve mora da se uvija u oblande. U suštini se računa volja naroda, jedinstvo, gruba sila, odlučnost. Pravne zavrzlame su samo dodatak priči, iz njih svako može uzvući šta mu treba, retki su suprotni slučajevi. Nikakav papir ne bi sačuvao SFRJ kad njeni stanovnici nisu želeli živeti u istoj državi i isto će se desiti sa sadašnjom BiH. Ili će se naći kompromis u vidu labave zajednice tri nacionalne jedinice (kao što je trebalo biti i 1992. pre sveg sranja) ili će BiH prestati da postoji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ključ u bravu!
|
Naslov: Re: Obilježavanje 20. godišnjice početka opsade Sarajeva Postano: 08 tra 2012, 01:15 |
|
|
Real gone je napisao/la: ključ u bravu! je napisao/la: Meni je potpuno jasno da Tadić nitiima želju niti mu je namjera da oko dobrosusjedskih odnosa ide iskreno i dobronamjerno, prije svega mu je cilj da na suptilniji način naplati ono što Sloba nije uspio. Čak su i isti likovi upregnuti kao i 80tih u taj projekt, i što je najbitnije, službena hrvatska politika je kao iz doba Šuvara onda, dakle nije naučena da se sa takvom srpskom diplomacijom tako ne nastupa jer to nije diplomacija, niti ima veze sa njom, deja vu, na suptilniji način. Ovo je vrhunac paranoje Ne smeta ti u ovakvom etiketiranju ni činjenica da je skoro celokupan srpski narod van granica Srbije (naročito oni kojima je predsednik, onaj "prekodrinski primus" - kako ga ti nazivaš) besan na tog Tadića, i njegovu "politiku izvinjavanja" i "regionalizma"....nego ti se priča malo o novim "memorandumima", koji pune žutu štampu po Teheranu i Zegeju.. Ništa, Hrvatskoj sigurno preti i dalje opasnost od obrijanih četnika, pa gledaj da mobilišeš patriotske desne snage da ruše te Šuvar-naivce koji su trenutno na vlasti ;) Samo, dopuštam da se varam, ali mi se čini da ćeš teško da nađeš među bh-Hrvatima trenutno raspoložene za to. Oni su i onako od 92-e primorani da vode borbe na tri koloseka, pretpostavljam da im je dojadilo..  Koga da "mobilišem"? Ti me kao iskusna forumska promatračica događaja demantiraj u toj Tadićevoj "mirovnoj misiji", od bijesa naroda RS i njihovog dragog vođe, zar ti misliš da se stvari mogu službeno od strane Tadića postavljati kako to primus traži i želi?Kao u neka stara doba?Ali može se suptilnije,o tome sam govorio. Kao da nije očito gdje će se prebaciti fokus službene srpske politike sada nakon Kosova, uopće ne smatram da to ne kužiš. Paranoja, paranoja, nego što?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Obilježavanje 20. godišnjice početka opsade Sarajeva Postano: 08 tra 2012, 01:24 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: PCM je napisao/la: Pa tocno tako , konkretno su ti o tome pricali UStavni suci i pravni strucnjaci skupljeni iz pola Europe u Badinterovu komisiju. Jasno su rekli svoje.
Opet igras valcer... Nisu se skupili ustavni strucnjaci da ocenjuju legalnost odcepljivanja po vazecem ustavu, vec u krizi koja je vodila eskalaciji rata su doneli svoje savetodavno misljenje na osnovu koga su se posle vodile zemlje u priznavanju novih drzava. Pravo u politici je alatka za ostvarivanje interesa, da je mocnicima odgovarala drugacija kompozicija Balkana, doneli bi drugacije stavove, i nemoj ni pomisliti da se tu skupi trust pravnickih mozgova koji se drze slova i normi...to je sve bitka na drugorazrednom polju, dok je glavna geopolitika, i interes svetskih sila...sto smo najbolje videli na primeru Kosova. Filozofe, vi bi imali Kosovo da ste bili i kurca pametniji (tj Slobo). Zar si stvarno mislio da će Vam se puštat da potežete oružje kad Vam se god digne ?! Čovječe nije politika igra u kojoj Srbi određuju pravila, i druge se nešto pita isto, vjerovao ili ne ... Kosovo Vam nije oteto, Kosovo ste sami proćardali. I niste jedini takav slučaj u povijesti, i drugi su bili kažnjavani na takim otimanjem teritorija. S jednim od njih i graničite na sjeveru.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Obilježavanje 20. godišnjice početka opsade Sarajeva Postano: 08 tra 2012, 01:27 |
|
|
PCM je napisao/la: Filozofe, vi bi imali Kosovo da ste bili i kurca pametniji (tj Slobo). Zar si stvarno mislio da će Vam se puštat da potežete oružje kad Vam se god digne ?! Čovječe nije politika igra u kojoj Srbi određuju pravila, i druge se nešto pita isto, vjerovao ili ne ...
Kosovo Vam nije oteto, Kosovo ste sami proćardali. I niste jedini takav slučaj u povijesti, i drugi su bili kažnjavani na takim otimanjem teritorija. S jednim od njih i graničite na sjeveru.
Otimanje teritorija Da bi nekom nesto oteo, mora da je u vlasnistvu nekog drugog... a Kosovo je 200 godina pre dolaska Turaka bilo epicentar srpske drzave, onda 500 godina pod tudjinskom vlascu, i to je posle ispravljeno proterivanjem Osmanlija sa Balkana. Otisao si u neke druge dimenzije, ne bi sad dalje u Kosovu...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Obilježavanje 20. godišnjice početka opsade Sarajeva Postano: 08 tra 2012, 01:28 |
|
|
|
Btw, dobri su mi ovi likovi u Sarajevu što hoće da priznaju Kosovo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Obilježavanje 20. godišnjice početka opsade Sarajeva Postano: 08 tra 2012, 01:29 |
|
|
PCM je napisao/la: Problem dijela hrvatske desnice jeste što Srbe "ne može" ono tradicijski, nasljedno (sama geneza toga je logična). Meni je u tome jedino logična infantilna ljudska potreba da se istresa nad onima nad kojima donekle može, nad sličnom "boranijom". U suprotnom bi mi bilo isto tako "logično" da ta desnica "ne može" ni Mađare, a bogami i mnoge druge, zapadnije narode. :) Citat: U prijevodu čini mi se da su puno tvrđi danas u odnosnu prema Srbima desničari iz Zagreba, Rijeke i Varaždina, nego li desničari iz Mostara, Kupresa, Vukovara...
Uvek je tako i bilo.
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pozitivac
|
Naslov: Re: Obilježavanje 20. godišnjice početka opsade Sarajeva Postano: 08 tra 2012, 01:29 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 03:29 Postovi: 2548 Lokacija: Glavni stan
|
PCM je napisao/la: Problem dijela hrvatske desnice jeste što Srbe "ne može" ono tradicijski, nasljedno (sama geneza toga je logična). A ključna stvar tu je da oni te iste Srbe praktički niti ne poznaju. Zato se i mi razlikujemo tu u stavovima. Mi smo odrastali s vašima, oni nisu pa niti ne mogu ispravno procjeniti vašu realnu snagu i domet. Umjesto toga onda opreza rade rađe vjeruju u tu projiciranu sliku o Srbima koji su u pravilu bahati i bradati divljaci i seljoberi. U prijevodu čini mi se da su puno tvrđi danas u odnosnu prema Srbima desničari iz Zagreba, Rijeke i Varaždina, nego li desničari iz Mostara, Kupresa, Vukovara... Jedni vas niti ne poznaju drugi vas znaju od malih nogu i tukli se s vama (isto od malih nogu  ) Mi ne pušimo više tu priču jasno ...  Ima tu istine što kažeš o nepoznavanju Srba. Mislim da ovu paranoju vezano za nekakve velikosrpske planove najviše puše oni koji nemaju sa Srbima nikakvog doticaja, takvi su skloni Srbima pridavati preveliko značenje i strahovati od nekakave njihove najezde. Meni je takvo strahovanje desničara uvijek bilo čudno, jer ovdje kod nas većina su su isto desničari koji ne vole Srbe, ali gledaju na njih suprotno od ovih bojažljivih desničara. Naši domaći desničari gledaju na njih sa visoka, busaju se u prsa sa ratnim pobjedama i slično, smatraju ih na neki način inferiornim. Tako da mi je veoma čudno za vidjeti na internetu ove desničare u strahu od Srba i njihove najezde na hrvatsku nejač. Neke desničare je uhvatio sindrom 'srpske nejači' kao i hrvatske Srbe u ratu, plaše se protivnika i pridaju mu preveliku snagu i važnost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Obilježavanje 20. godišnjice početka opsade Sarajeva Postano: 08 tra 2012, 01:32 |
|
|
|
Nećemo o Kosovu niti je bitno za raspravu, al u zakonu spojenih posuda ti promatraš svaku posudu odvojeno. To je apsurd čovječe. Uhvatiš se nečega i držiš ko pit bull, to ti je ono što sam maloprije pisao ... Cura te spuca a ti svom frendu 10 godina nakon prekida i dalje šokiran pričaš kako ti je rekla da će te uvijek voljeti. I dalje čekaš da se u njoj probudi stara ljubav...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robert Te Diro
|
Naslov: Re: Obilježavanje 20. godišnjice početka opsade Sarajeva Postano: 08 tra 2012, 01:33 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: U suštini se računa volja naroda, jedinstvo, gruba sila, odlučnost. Pravne zavrzlame su samo dodatak priči, iz njih svako može uzvući šta mu treba, retki su suprotni slučajevi. Zato je bilo jasno i onda da nam je najveći neprijatelj dio MZ na čelu s Velikom Britanijom jer hrvatski narod na čelu s Franjom Tuđmanom u onom povijesnom trenutku od Srba nije mogao biti poražen. Srbi su ratoboran narod koji isto ima tešku povijest pa će to nerado priznati, ali mislim da je to prilično jasna činjenica. Franjo je bio strateg, bio je odlučan i imao je ogromnu podršku naroda koji isto nije cvijetak koji se ne zna izboriti za svoje. Homogenizirani, motivirani, odlučni, vođeni od strane čovjeka koji zna što radi. Takozvana "Krajina" nije imala šanse i bilo je samo pitanje hoće li svijet Hrvatima dopustiti funkcionalnu državu bez onoga što danas u BiH predstavljaju entiteti. Kad su se karte posložile tako da je većem dijelu MZ odgovarala takva Hrvatska mi smo napravili što smo morali i stvar je riješena. Srbima je ostao gorak okus, ali to je tako. Rat je ružna stvar svima, pogotovo poraženima.
_________________ U vražju mater!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Obilježavanje 20. godišnjice početka opsade Sarajeva Postano: 08 tra 2012, 01:33 |
|
|
ključ u bravu! je napisao/la: Koga da "mobilišem"? Šta ja znam.."mobiliziraj" neke ne-naivce, ne-šuvarovce..nisi li se u prethodnom postu sam žalio da vas tadićevci obmanjuju jer su vam sve neki šuvarovci na vlasti.. Citat: Kao da nije očito gdje će se prebaciti fokus službene srpske politike sada nakon Kosova, uopće ne smatram da to ne kužiš. Paranoja, paranoja, nego što? I to žestoka. :)) Kakve ti veze, negde tamo ispod Sljemena, imaš sa politikom Srbije prema BiH/RS? Na koji te način to ugrožava, gospon..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Obilježavanje 20. godišnjice početka opsade Sarajeva Postano: 08 tra 2012, 01:36 |
|
|
Real gone je napisao/la: PCM je napisao/la: Problem dijela hrvatske desnice jeste što Srbe "ne može" ono tradicijski, nasljedno (sama geneza toga je logična). Meni je u tome jedino logična infantilna ljudska potreba da se istresa nad onima nad kojima donekle može, nad sličnom "boranijom". U suprotnom bi mi bilo isto tako "logično" da ta desnica "ne može" ni Mađare, a bogami i mnoge druge, zapadnije narode. :) Pa bona Mađare kurca ne razumijemo. Nemoš to mrzit. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ključ u bravu!
|
Naslov: Re: Obilježavanje 20. godišnjice početka opsade Sarajeva Postano: 08 tra 2012, 01:36 |
|
|
|
A o kakvoj "srpskoj najezdi" govore "desničari " iz Rijeke, Zagreba i Varaždina? I što bi to ljudi iz tih gradova trebali naučiti od jednog Mostarca ili Kuprešaka, a da ne znaju sami? Ovo je zapravo smiješno...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Obilježavanje 20. godišnjice početka opsade Sarajeva Postano: 08 tra 2012, 01:41 |
|
|
PCM je napisao/la: Real gone je napisao/la:
Meni je u tome jedino logična infantilna ljudska potreba da se istresa nad onima nad kojima donekle može, nad sličnom "boranijom".
U suprotnom bi mi bilo isto tako "logično" da ta desnica "ne može" ni Mađare, a bogami i mnoge druge, zapadnije narode. :)
Pa bona Mađare kurca ne razumijemo. Nemoš to mrzit.  hvala na potvrdi 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Obilježavanje 20. godišnjice početka opsade Sarajeva Postano: 08 tra 2012, 01:41 |
|
|
Robert Te Diro je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: U suštini se računa volja naroda, jedinstvo, gruba sila, odlučnost. Pravne zavrzlame su samo dodatak priči, iz njih svako može uzvući šta mu treba, retki su suprotni slučajevi. Zato je bilo jasno i onda da nam je najveći neprijatelj dio MZ na čelu s Velikom Britanijom jer hrvatski narod na čelu s Franjom Tuđmanom u onom povijesnom trenutku od Srba nije mogao biti poražen. Srbi su ratoboran narod koji isto ima tešku povijest pa će to nerado priznati, ali mislim da je to prilično jasna činjenica. Franjo je bio strateg, bio je odlučan i imao je ogromnu podršku naroda koji isto nije cvijetak koji se ne zna izboriti za svoje. Homogenizirani, motivirani, odlučni, vođeni od strane čovjeka koji zna što radi. Takozvana "Krajina" nije imala šanse i bilo je samo pitanje hoće li svijet Hrvatima dopustiti funkcionalnu državu bez onoga što danas u BiH predstavljaju entiteti. Kad su se karte posložile tako da je većem dijelu MZ odgovarala takva Hrvatska mi smo napravili što smo morali i stvar je riješena. Srbima je ostao gorak okus, ali to je tako. Rat je ružna stvar svima, pogotovo poraženima. Nisu se karte posložile već su glupi hrvatski Srbi odbili sve što su mogli odbit i više od toga. MZ nije imala drugu opciju nego pustit ih niz vodu. A Slobo je ispravno procjenio da ako se ukljuci tamo, samo riskira 100struko tj popusit ce sve. MZ Hrvatska nije odgovarala. Ne samo HRvatska već uopće raspad SFRJ na male države. Nikako im nije odgovaralo to, što s njihove strane jeste logično. Ni ti nebi htio da se SAD raspadne na 50 država pa da moraš vadit 50 viza umjesto samo jednu i ako nešto hoćeš izvest od roba ili usluga tamo da to radiš na jedno mjesto a ne 50 mjesta. Da ne uključujem politiku još u sve to ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Obilježavanje 20. godišnjice početka opsade Sarajeva Postano: 08 tra 2012, 01:43 |
|
|
Real gone je napisao/la: PCM je napisao/la: Pa bona Mađare kurca ne razumijemo. Nemoš to mrzit.  hvala na potvrdi  Mrzit Mađare je ko tuć pedere. To pravi muškarci ne rade. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Obilježavanje 20. godišnjice početka opsade Sarajeva Postano: 08 tra 2012, 01:43 |
|
|
pozitivac je napisao/la: Ima tu istine što kažeš o nepoznavanju Srba. Mislim da ovu paranoju vezano za nekakve velikosrpske planove najviše puše oni koji nemaju sa Srbima nikakvog doticaja, takvi su skloni Srbima pridavati preveliko značenje i strahovati od nekakave njihove najezde. Meni je takvo strahovanje desničara uvijek bilo čudno, jer ovdje kod nas većina su su isto desničari koji ne vole Srbe, ali gledaju na njih suprotno od ovih bojažljivih desničara. Naši domaći desničari gledaju na njih sa visoka, busaju se u prsa sa ratnim pobjedama i slično, smatraju ih na neki način inferiornim. Tako da mi je veoma čudno za vidjeti na internetu ove desničare u strahu od Srba i njihove najezde na hrvatsku nejač. Neke desničare je uhvatio sindrom 'srpske nejači' kao i hrvatske Srbe u ratu, plaše se protivnika i pridaju mu preveliku snagu i važnost.
To je desnicarska stara boljka, jer su oni tradicionalno vec 100 godina u imaginarnom i stvarnom ratu sa Srbima, sad sad kad je utikac iskljucen, ili je struja male voltaze, sad ne mogu da se prilagode, jer je to obelezilo i njihove pretke, i njihov zivot do sada. Pazi ti tu tvrdnju da Tadic nastavlja gde je Sloba stao... Sa druge strane levicari su tek posebna prica, hoce oni donekle da se druze sa Srbima, ali nekim ustrojenim, sablasnim likovima koji su od jugoida precicom otisli u EUfile, to je tamo samozaljubljena ego kasta koja u blaziranim temama i ideologijama nalazi slicnost, a ustvari se po mnogo osnova prezire, ali to iz "uljudbe" nece priznati, jer je stara fora da Hrvati gledaju Srbe kao zaostalije i primitivnije, a Srbi Hrvate kao wannabe germanske pickice, i u tako karikiranom sukobu civilizacija, nema podloge za neke normalne odnose. Nemam ja problem da zastupanje srpskih interesa uvek ce biti smetnja nekim u okolini, dobro bi bilo da govorimo iskreno i bez uvijanja i lazne solidarnosti...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ključ u bravu!
|
Naslov: Re: Obilježavanje 20. godišnjice početka opsade Sarajeva Postano: 08 tra 2012, 01:46 |
|
|
Real gone je napisao/la: ključ u bravu! je napisao/la: Koga da "mobilišem"? Šta ja znam.."mobiliziraj" neke ne-naivce, ne-šuvarovce..nisi li se u prethodnom postu sam žalio da vas tadićevci obmanjuju jer su vam sve neki šuvarovci na vlasti.. Citat: Kao da nije očito gdje će se prebaciti fokus službene srpske politike sada nakon Kosova, uopće ne smatram da to ne kužiš. Paranoja, paranoja, nego što? I to žestoka. :)) Kakve ti veze, negde tamo ispod Sljemena, imaš sa politikom Srbije prema BiH/RS? Na koji te način to ugrožava, gospon.. Dajte fraulein,nema potrebe da se uzdižete, patronizirajući mi na ovaj način. Malo je prekasno da se sad počnete glupirat. Mislim kakvo bi bilo pitanje da te ja sad poklapam s pitanjem kakve ti imaš veze sa 20 godina od opsade Sa, tamo negdje u III.bezirku i što te se to tiče? Dakle, samo opušteno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Obilježavanje 20. godišnjice početka opsade Sarajeva Postano: 08 tra 2012, 01:47 |
|
|
ključ u bravu! je napisao/la: A o kakvoj "srpskoj najezdi" govore "desničari " iz Rijeke, Zagreba i Varaždina? I što bi to ljudi iz tih gradova trebali naučiti od jednog Mostarca ili Kuprešaka, a da ne znaju sami? Ovo je zapravo smiješno... Pa eto, ti čak nisi ni desničar..koliko znam, pa pričaš o monstruoznim tajnim planovima tadića & co.. 2012., april mesec. Hrvatska, uz Sloveniju etnički najčistija ex-yu država.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bagulin
|
Naslov: Re: Obilježavanje 20. godišnjice početka opsade Sarajeva Postano: 08 tra 2012, 01:51 |
|
Pridružen/a: 21 sij 2012, 12:18 Postovi: 1134 Lokacija: Res Publica Croatia - Unio Europaea
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Robert Te Diro je napisao/la: Ne znam zašto uopće dosta ljudi ima potrebu kunuti se u apsolutnu ispravnost hrvatske politike tada. Mi smo imali cilj i ostvarili ga. A ostvarili smo ga jer smo bili voljni ginuti za njega, a ne zato što smo ispoštovali neki komad papira.
Jebo ustav i legalnost, država se krvlju stvara. Baš tako. I nezavisnost je krvlju plaćena i priznata. Tako nastaju države. Ende Bagulin je napisao/la: kakvi elemenata?? grincega ... papra ... soli???
po ustavu suverenitet federacije proizlazio je iz suvereniteta naroda i republika i to temeljem prava samoodređenja do odcjepljenja istih.
stvar je glede hrvatske i slovenije bila jasna i bez dvojba. ako republika povuče natrag sebi tu suverenost ustupljenu federaciji temeljem prava zapisanog i u ustavu republike i u ustavu federacije za nju više ne važi ikakav članak 5. o nepovredivosti granica sfrj ... jer više nije dio te sfrj. svojom voljom i svojim pravom.
i drugo ... da, laž je da je hrvatska izbrisala srbe iz ustava rh. zlonamjerna ili patološka ... ali laž je.
i izvoli. citiraj članke ustava i srh i rh ... da vidimo gdje to nema srba u ustavu rh?? ili se i ti praviš blesav??
jedino što ne dvojim da je glede bih stvar bilo puno kompliciranija zbog nedorečenosti " što ako su dva naroda pro, a jedan contra?" ... ali i uz to za bih su vrijedila ista pravila kao i za rh ili sloveniju. i po ustavu sr bih i po ustavu sfrj. I dakle "iz suvereniteta naroda i republika" ne "republika". Republički ustavi su doneseni na osnovu saveznog. U SFRJ se nisu udružile nezavisne države, što se i vidi po tom članu 5. ustava, inače ne bi bio tu, a vidi se i po ranijim ustavima. A ovo oko ustava RH. Ako 1974. stoji "nacionalna država hrvatskog naroda, država srpskog naroda u Hrvatskoj i država"...pa sad idu nacionalne manjine, a 1990. stoji "država hrvatskog naroda i država..."pa tu opet idu nacionalne manjine (a među njih 10-20 su nabrojani Srbi), to je degradiranje položaja srpskog naroda u Hrvatskoj. I to možeš da upakuješ kako hoćeš, ali je tako. Sporna stvar jeste u tom, kako ustav iz 1974. posmatra "srpski narod u Hrvatskoj", na istoj nozi sa hrvatskim narodom ili na istoj razini sa kasnije navedenim pojmom? Dakle, samo pokušavam da kažem da stvar nije crna i nije bela. Stvar je siva. bogati ... malo brisanje, pa malo degradiranje .... odlučite se ti i tvoj prijatelj lažljivac. ili je kurac ili je palac. gdje piše da je srh i nacionalna država srpskog naroda u srh?? nije. samo hrvatskog naroda je nacionalna država. srpskog nije. dakle nije ista razina niti u ustavu srh. i ne navode se ikakve manjine u ustavu srh. ide drugih naroda i narodnosti. ne muljaj. Socijalistička Republika Hrvatska je nacionalna država hrvatskog naroda, država srpskog naroda u Hrvatskoj i država drugih naroda i narodnosti koje u njoj žive....izmjena u ustavu rh je sljedeća. izbacuje se termin narodnosti i piše: Republika Hrvatska ustanovljuje se kao nacionalna država hrvatskoga naroda i [b]država pripadnika inih naroda i manjina, koji su njezini državljani: Srba, Muslimana, Slovenaca, Čeha, Slovaka, Talijana, Madžara, Židova i drugih, kojima se jamči ravnopravnost s građanima hrvatske narodnosti i ostvarivanje nacionalnih prava u skladu s demokratskim normama OUN i zemalja slobodnoga svijeta.[/b] država inih naroda i manjina .... : srba, muslimana ... i gdje je tu brisanje srba?? kakvo degradiranje?? i opet srbi na prvom mjestu iza hrvata čija je hrvatska nacionalna država i u ustavu srh. nikakvo degradiranje. osim u vašim glavama ... izgovor za pobunu s ciljem razbijanja rh i stvaranja velike srbije kad već nema juge. i što piše u ustavima fnrj/sfrj?? načela .... Narodi Jugoslavije, polazeći od prava svakog naroda na samoopredeljenje, uključujući i pravo na otcepljenje, na osnovu svoje slobodno izražene voljeej čovječe ... slobodno izražene volje ..... koju nijedan članak nigdje poslije ne spori. dalje .... Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija je savezna država kao državna zajednica dobrovoljno ujedinjenih naroda i njihovih socijalističkih republika,zamisli ... dobrovoljno ujedinjenih naroda i republika. koje su definirane i kao države u svojim ustavima .... strašno ... a izgovor za sivu zonu ti je da je savezni ustav prvi pisan?? još bolje. dakle taj savezni ustav je to pravo na samoodređenje dao i republikama ... i što je onda protuustavno u činu slovenije i hrvatske ... čak i te i takve već tada sjebane bih. ništa. malo dvojbeno u slučaju bih .... ali nikako protuustavno. inače da budemo na jasno ... svi ti ustavi ne bi hrvatskoj vrijedili koliko rola papira za guzicu brisat da se nije vojno obranila od agresije tvojih "federalaca". papir je papir i svakakva govna otrpi. badinterova komisija nije dala ikome išta ... ona je samo konstatirala činjenicu. raspad sfrj. nažalost s debelim zakašnjenjem koje će samo hrvatsku koštat cca 15 000 života i milijarda i milijarda kuna materijalne štete. o bih da ne govorim. a zašto?? jer je netko "nepismen" bio pa formulaciju "pravo na samoodređenje do odcjepljenja" ničim utemeljeno tumačio "samo ako ti ja dopustim"??? o da ... ma na kurcu. jebite se.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ključ u bravu!
|
Naslov: Re: Obilježavanje 20. godišnjice početka opsade Sarajeva Postano: 08 tra 2012, 01:53 |
|
|
Real gone je napisao/la: ključ u bravu! je napisao/la: A o kakvoj "srpskoj najezdi" govore "desničari " iz Rijeke, Zagreba i Varaždina? I što bi to ljudi iz tih gradova trebali naučiti od jednog Mostarca ili Kuprešaka, a da ne znaju sami? Ovo je zapravo smiješno... Pa eto, ti čak nisi ni desničar..koliko znam, pa pričaš o monstruoznim tajnim planovima tadića & co.. 2012., april mesec. Hrvatska, uz Sloveniju etnički najčistija ex-yu država. Hm trljam oči, jel to vi o etničkim čiščenjima u 2:50? Hrvatskim? Razbit će ti se ogledalo...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Obilježavanje 20. godišnjice početka opsade Sarajeva Postano: 08 tra 2012, 01:57 |
|
|
ključ u bravu! je napisao/la: Dajte fraulein,nema potrebe da se uzdižete, patronizirajući mi na ovaj način. Malo je prekasno da se sad počnete glupirat. Mislim kakvo bi bilo pitanje da te ja sad poklapam s pitanjem kakve ti imaš veze sa 20 godina od opsade Sa, tamo negdje u III.bezirku i što te se to tiče? Dakle, samo opušteno.
ma kakvo uzdizanje, nisam ti čak ni rekla da bi bilo lepo da se predstavljaš nickom sa starog foruma.. nego, ne pratiš fabulu, a ni postavljena pitanja.. pitala sam te na koji način si ugrožen od politike Srbije (dakle moje zemlje - klik-lampica) prema BiH/Rep. Srpskoj?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pozitivac
|
Naslov: Re: Obilježavanje 20. godišnjice početka opsade Sarajeva Postano: 08 tra 2012, 01:57 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 03:29 Postovi: 2548 Lokacija: Glavni stan
|
DzoniBG je napisao/la: To je desnicarska stara boljka, jer su oni tradicionalno vec 100 godina u imaginarnom i stvarnom ratu sa Srbima, sad sad kad je utikac iskljucen, ili je struja male voltaze, sad ne mogu da se prilagode, jer je to obelezilo i njihove pretke, i njihov zivot do sada. Hrvatski i srpski desničari ne mogu jedni bez drugih, Starčević i njegovi su u 19.stoljeću slali pisma radikalskim novinama, pa su ovi to objavljivali i iznosili svoje nove teze, i obratno. Tako su nastajale njihove ideologije i tada je to bilo normalno jer je takav bio trend u čitavoj Europi, samo problem je što su mnogi još uvijek mentalno u tom razdoblju nacionalnog romantizma, takvi ne mogu na stvari gledati realno, nemaju svog stava, već im sve određuje njihova ideologija. Citat: [Sa druge strane levicari su tek posebna prica, hoce oni donekle da se druze sa Srbima, ali nekim ustrojenim, sablasnim likovima koji su od jugoida precicom otisli u EUfile, to je tamo samozaljubljena ego kasta koja u blaziranim temama i ideologijama nalazi slicnost, a ustvari se po mnogo osnova prezire, ali to iz "uljudbe" nece priznati, jer je stara fora da Hrvati gledaju Srbe kao zaostalije i primitivnije, a Srbi Hrvate kao wannabe germanske pickice, i u tako karikiranom sukobu civilizacija, nema podloge za neke normalne odnose. Znam što hoćeš reći, samo kod ljevičara postoji sve i svašta, od onih koji su to samo da prkose HDZ-u, preko teških jugonstalgičara, liberala, pa sve do onih koji realno gledaju na stvari, a mislim da je nasreću ova zadnja grupacija dominatna u sadašnjoj hrvatskoj vlasti. Mislim da si u krivu ako misliš da kod većine ljevičara postoji neki prikriveni prezir prema Srbima, u većini slučajeva je baš suprotno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ključ u bravu!
|
Naslov: Re: Obilježavanje 20. godišnjice početka opsade Sarajeva Postano: 08 tra 2012, 02:19 |
|
|
Real gone je napisao/la: ključ u bravu! je napisao/la: Dajte fraulein,nema potrebe da se uzdižete, patronizirajući mi na ovaj način. Malo je prekasno da se sad počnete glupirat. Mislim kakvo bi bilo pitanje da te ja sad poklapam s pitanjem kakve ti imaš veze sa 20 godina od opsade Sa, tamo negdje u III.bezirku i što te se to tiče? Dakle, samo opušteno.
ma kakvo uzdizanje, nisam ti čak ni rekla da bi bilo lepo da se predstavljaš nickom sa starog foruma.. nego, ne pratiš fabulu, a ni postavljena pitanja.. pitala sam te na koji način si ugrožen od politike Srbije (dakle moje zemlje - klik-lampica) prema BiH/Rep. Srpskoj? Ne govorim o ugrožavanju, nego o licemjernoj i neiskrenoj politici prema susjedima, al to sam već objasnio, eno i mali Karađorđević se već propeo, čim si ti reagirala...kužiš? Dakle, pratim ja fabulu, ali ne volim ponavljati. Ma pročitam ja tu i tam i ovu stranu, kad osjetim da se trebam uključit tu sam, a nick je stara priča, stara, stara.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bagulin
|
Naslov: Re: Obilježavanje 20. godišnjice početka opsade Sarajeva Postano: 08 tra 2012, 02:19 |
|
Pridružen/a: 21 sij 2012, 12:18 Postovi: 1134 Lokacija: Res Publica Croatia - Unio Europaea
|
|
no da kažem neš glede samog početka opsade sarajeva .... dakle, 9 mjeseci turbo krvava orgijanja srbadije i jugosoldateske po hrvatskoj (ali i ravno u hercegovini), a sve zbog kao "neustavna proglašenja samostalnosti rh" kako vole neki reć, nije bilo dovoljno tim ljudima da shvate što će im se dogoditi s tom "narodnom vojskom" i "braćom".
i koju posluku da im sad poratim poslije dvadeset godina, a da ima smisla???
žali bože ijedne riječi.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 38 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|