|
|
Stranica: 19/20.
|
[ 496 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
zaba1111
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 19 sij 2010, 16:13 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Ovako sad je jasno kao dan da je poskok antihrvatski portal. Paranoja reći će te. proglašavanje neistomišljenika zlom. Ni slučajno, evo zašto. Sve crno na bijelo.
2000-te godine kad je šesteroglava koalicija preuzela vlast mnogi su se Hrvati uhvatili za glavu..kuku-lele uništena je desna Hrvatska. desna nacionalna, rodoljubna, kako želite.
jedan pametan čovjek je rekao, ne nije sad uništena desna i domoljubna Hrvatska, bit će uništena onog časa kad lijevoliberalno smeće preuzme domoljubne stranke. Tj. kad preuzme HDZ. Onda će desna ideja biti poražena. I šta se dogodi. HDZ su preuzele lijevoliberalne pederčine i od nekad domoljubne stranke sa svim svojim vrlinama i manama napravili su opskurno općilište svakakvih eu-jugoguza. I pokazalo se da nije desna opcija uništena 2000-te jer ih je, njih neokomuniste iz šestorke narod vrlo brzo šutnuo nogom, Uništena je sad, kad je desnica obezglavljena jer se lijevoliberalni šljam infiltrirao u nju.
kakve veze to ima s poskokom i ovim ovdje dosadnjakovićem. E pa ista stvar.
neće nas Hrvate u Bih uništiti nikakvi jugoguzi koji pljuju po nama a koje tobože poskok napada, nego će nas uništiti ako se poskokovci infiltriraju u naše redove. ne napadaju nas pravi Hrvati iz RH jer su oni kao i mi žrtve medijskog terora. nas napadaju poskok-babićevci. Zamisli ti, oni napadaju, kao napadaju Hrvate u Hrvatskoj jer su besćutni i zli prema nama. A tko je besćutan prema nama. Pa poskokovi frendovi. Matija Babić i Denis Kuljiš. Oni imaju u dlaku iste stavove.
ja sam to analizirao već jednom a evo malo šire.
koji su isti stavovi Babićevaca, Kuljiševaca i poskokovaca
1. Tuđman je zlo, Šušak je zlo, Boban je zlo 2. hercegBosna je zlo 3. Dosta je nacionalizma, teba multi-kulti 4. desnicu treba uništiti 5. Hrvati iz Bih i Hrvati iz Hrvatske nemaju njišta zajedničko
Oni iz Hrvatske raspiruju mržnju prema Hrvatima u Bih, poskokovci raspiruju mržnju prema Hrvatima u Hrvatskoj. Ista bagra sa istim ciljevima.
zadatak poskokovske i babićevske bagre je razdijeliti i posvađati Hrvate. Ne pljuje Babić samo po Hrvatima iz BiH. On pljuje i po Hrvatima iz Hrvatske koji nisu eu-jugouguzi. Njemu je to svejedno.
Poskokovci idu davno utabanom stazom i davno odabranom, učinkovitom taktikom. taktikom malih koraka. Ne praviti velike skokove jer će biti očito. Nemoj odmah reći da si protiv nacionalizma, da si protiv većine naroda, nego korak po korak. prvo stvaraj ozračje gdje će se narod osjetiti zanemaren, pa ond jaši po tome, pa ti si kao za hrvatsku stvar al bez nacionalizma, pa onda malo pljuckaj po Hrvatima iz RH jer imaš za to podlogu.. I tako mic po mic sve do konačnog rashrvaćenja. jer pogledaj ti njihovu viziju hrvatske jedinice u BiH. To je mala Jugoslavija., bez nacionalizma, bez desničarenja..a to je šta..jugoslavija, opet kozaračko kolo, opet radne akcije bratstva-jedinstva.
poskokovska bagra zna da ako žabu ubaciš u kipuću vodu da će žaba iskočiti a ako žabu staviš u hladnu vodu i pomalo pojačavaš vatru, žaba će se skuhati..
poskok je infiltrirani neprijatelj, poskok je eu-jugouguz u HDZ-eu. To je ultimativno zlo koje želi stvoriti animozitet prema Hrvatima u RH, jer tako ostajemo na brisanom prostoru, laka meta, lak zalogaj. Na tome svesrdno rade, babićevci i Kuljiševci u Hrvatskoj a zrikavci s ove strane granice.
to treba odjebat, s tim nema kompromisa. E, a još davno sam ti ja govorio o Poskok opasnosti, a nedavno da se morate(kao moderatori) suprostavit poskoku,a ti si rekao da nisu oni zlonamjerni, oni su samo priglupi! Naravno sa svime gore se slažem, osim sa zadnjom rečenicom, ne treba ga odjebati, nego poticati da piše otvoreno, bez suradnika i sugestija i to je najbolji način da se razotkrije i kao čovjek i kao intelektualac i kao domoljub, tj to je najbolji način da i posljednji sljedbenik koji ima dobru namjeru uvidi o kakvom retardu, kompleksašu i neznalici se radi i zato treba malo opreza po tom pitanju s njim jer da smo ga odmah u vruću vodu, još bi imao podršku većine moderatora!
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 19 sij 2010, 18:49 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38559 Lokacija: Gl. grad regije
|
Nešto razmišljam o Zrikiju i onako pomiješane su misli, puno pluseva i puno minusa.
No odjeknula mi je ova rečenica:
Uspjeli smo kad kvadrat stana u Zagrebu bude jednak onom u Mostaru ili Vitezu.
Evo godpodo koja imate utjecaja i znanja neka vam je ovo test idućih godina.
Kao matura, nema ocjena nego ili jesi ili nisi.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 19 sij 2010, 20:13 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24684 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Ministry of Sound je napisao/la: I kako je to HDZ ili bilo tko mogao spriječiti legalizaciju termina Bošnjak, na onom svemuslimanskom saboru? Kako ste to zamislili? Bošnjak je legaliziran Washingtonskim i Daytonskim sporazumom. Nije na sjednici muslimanskog sabora.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 19 sij 2010, 20:32 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
hercegovac1981 je napisao/la: 18 stranica žučne rasprave i prepucavanja. Nije lako doći do izražaja a mislim da bi se svak ko slobodno razmišlja trebao odrediti oko nekih stvari. Nemam namjeru biti odvjetnik nijednoj strani. Slažem se u nekim stvarima sa zrikavcem ali generalno gledano mislim da ima dobru namjeru ali loš pristup. I ne sviđa mi se njegovo blaćenje sudionika ovog foruma. Ko si ti zrikavac da nekom djeliš lekcije? Ako se već želiš uzdići "iznad prosjeka" glede naprednosti svojih ideja onda i ti za promjenu prihvati da postoje različita mišljenja od tvoga i da možda u nekim stvarima nisi u pravu kao što nisi i braniš svoje stavove i mišljenja koje je teško braniti ali to radiš iz inata jer ne želiš priznati da si zajebo stvar. Ja ne mislim da je najbolji način za odviknuti Hrvate Herceg-Bosne od očekivanja pomoći iz RH i natjerati ih da sami sebi pomognu tako što im treba ogaditi braću iz Hrvatske. Ja sam nekad poskok čitao svaki dan. Danas ga izbjegavam. A izbjegavam ga zato jer se u tekstovima vidi frustracija, kompleksi i prijezir. A kad čovjek postane frustriran onda gubi objektivnost. Bez obzira na to da li su do frustracije doveki opravdani razlozi ili ne. I dajte ljudi barem malo više tolerancije i manje vrijeđanja. Nema smisla. Pogotovo nema smisla potezati za uvredama ako su argumenti jaki sami po sebi. Upravo to, i ja sam na sličnom tragu razmišljanja, ali nemam volje ni želje, a ni vremena uplitati se u ovakve rasprave.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 19 sij 2010, 21:04 |
|
|
Frankopan je napisao/la: "Inkvizitor je napisao/la:
Uostalom mislim da zrikavca treba banirati."
BIH Hrvati koji zive u Zagrebu poput Inkv. i Cape di tutti Avereli su najgalsniji u svom mumificiranom, 'stao sa razvojem prije 20 godina kad sam se preselio u Zagreb' , primitivnom i neodgojenom tonu. Bernard Levy je jednom rekao da se na Balkanu jedino Srbi zele svadit sa cinjenicama, ali bih toj grupi dodao i dobar dio nasih ljudi iz BIH.
Zrikavac ( duboki naklon moj brate) je covjek ispred svog vremena i svog naroda. U tu je Inkv u pravu. Par nas se toliko promjenilo da mi sa vama koji nastavljaju robovati liku i djelu picamajstora iz Otave koji je volio Hrvasku vise no svoju djedovinu zbilja imamo ozbiljne razlike, no prije svega u NACINU na koji se moze doc do cilja.
Mislim da se vecina nas moze sloziti u sljedecem da je cilj:
- III entitet u granicama HB-osne + BBrod + Derventa + Modrcia + Fojnica ili Uskoplje. - 70-80% Hrvata u BIH bi zivjelo u toj entitetu. - Slobodni mediji, slobodna stampa ( Ne kao u Hrvaskoj u vlasnistvu sekularno-progresivno-ateisicke Sorosove masine) - Borba protiv korupcije i prevaga privatna poduzetnisva nad drzavnim - Zabrana komunizma i fasizma - Taxacija, financije i naobrazba u rukama HB-osanaca ( AKA Hrvata BIH). - Reguliranje imigracinone politike u rukama entiteta. ( Ne zelimo da nam sutra u EU 200,000 muslimana Kurda dodje iz Njemacke) -Itd, itd.
Stoga, idemo onom 'audiatur et altera pars ' i ne podlegnimo ovom divljackom pogromu spram ljudi koji imaju drugacije ideje kako doci do identicna cilja. Taj 'zabranimo Zrikavca' arlauk je recidiv neo boljsevicke naobrazbe kojom smo svi mi bili izlozeni. Ja imam par prijatelja iz Zagreba koji se u svemu sa mnom slazu. Ovo nije poziv na mrznju spram Hrvaske. Ovo je krik prezira spram OVAKOVE Hrvatske.
Inkivizitor ili Capo nikada ovo razumjet nece. Sizofrena sitaucija zivota u Zagrebu sa HB podrijtlom je za njih jednostavno tu mach. Oni, koji bi trebali i morali bit mostovi razumjevanja sa Zagrebom i Hrvatskom opcenito u biti su breme i otezavajuca okolnost sanse pribilizavanja. Tko ikada moze i pomislit da bi njih dvoje kao sto je Zriki to jednom svom Hercegovcu i predlagao izasli sa mobitelima i bijelim charapama protestirajuci kroz Zagreb sa natpisima 'Ich bin ein 'Hercliner'. Jedino sto bi se moglo cuti od Zagrebcana bi bilo nesto poput ' Yes, you are'.
Neka cvjeta iljadu ( jebes tisicu mi kazemo iljadu) cvjetova. Ali nek se ne tolerira netolerantnost. Kao što rekoh 80 % najmanje se podudara a nisam htio da od mene dođe popis.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
caporegime
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 19 sij 2010, 21:12 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Frankopan je napisao/la: "Inkvizitor je napisao/la:
Uostalom mislim da zrikavca treba banirati."
BIH Hrvati koji zive u Zagrebu poput Inkv. i Cape di tutti Avereli su najgalsniji u svom mumificiranom, 'stao sa razvojem prije 20 godina kad sam se preselio u Zagreb' , primitivnom i neodgojenom tonu. Bernard Levy je jednom rekao da se na Balkanu jedino Srbi zele svadit sa cinjenicama, ali bih toj grupi dodao i dobar dio nasih ljudi iz BIH.
Zrikavac ( duboki naklon moj brate) je covjek ispred svog vremena i svog naroda. U tu je Inkv u pravu. Par nas se toliko promjenilo da mi sa vama koji nastavljaju robovati liku i djelu picamajstora iz Otave koji je volio Hrvasku vise no svoju djedovinu zbilja imamo ozbiljne razlike, no prije svega u NACINU na koji se moze doc do cilja.
Mislim da se vecina nas moze sloziti u sljedecem da je cilj:
- III entitet u granicama HB-osne + BBrod + Derventa + Modrcia + Fojnica ili Uskoplje. - 70-80% Hrvata u BIH bi zivjelo u toj entitetu. - Slobodni mediji, slobodna stampa ( Ne kao u Hrvaskoj u vlasnistvu sekularno-progresivno-ateisicke Sorosove masine) - Borba protiv korupcije i prevaga privatna poduzetnisva nad drzavnim - Zabrana komunizma i fasizma - Taxacija, financije i naobrazba u rukama HB-osanaca ( AKA Hrvata BIH). - Reguliranje imigracinone politike u rukama entiteta. ( Ne zelimo da nam sutra u EU 200,000 muslimana Kurda dodje iz Njemacke) -Itd, itd.
Stoga, idemo onom 'audiatur et altera pars ' i ne podlegnimo ovom divljackom pogromu spram ljudi koji imaju drugacije ideje kako doci do identicna cilja. Taj 'zabranimo Zrikavca' arlauk je recidiv neo boljsevicke naobrazbe kojom smo svi mi bili izlozeni. Ja imam par prijatelja iz Zagreba koji se u svemu sa mnom slazu. Ovo nije poziv na mrznju spram Hrvaske. Ovo je krik prezira spram OVAKOVE Hrvatske.
Inkivizitor ili Capo nikada ovo razumjet nece. Sizofrena sitaucija zivota u Zagrebu sa HB podrijtlom je za njih jednostavno tu mach. Oni, koji bi trebali i morali bit mostovi razumjevanja sa Zagrebom i Hrvatskom opcenito u biti su breme i otezavajuca okolnost sanse pribilizavanja. Tko ikada moze i pomislit da bi njih dvoje kao sto je Zriki to jednom svom Hercegovcu i predlagao izasli sa mobitelima i bijelim charapama protestirajuci kroz Zagreb sa natpisima 'Ich bin ein 'Hercliner'. Jedino sto bi se moglo cuti od Zagrebcana bi bilo nesto poput ' Yes, you are'.
Neka cvjeta iljadu ( jebes tisicu mi kazemo iljadu) cvjetova. Ali nek se ne tolerira netolerantnost. Kao što rekoh 80 % najmanje se podudara a nisam htio da od mene dođe popis. junuze ti i ja se ne slažemo baš ali citiraš shizofrenika koji se divi drugom shizofreniku a ti ipak nisi u tom rangu. a ovaj retardirani emigrant živi preko pola svijeta i ovdje sere o tome kako mi koji živimo na par sati od herceg bosne ne kužimo stvar a divi se retardu koji isto živi u zagrebu i koji vječito namješta guzicu ne bi li bio iniciran u skute ze-geja. napalio se guzoljubac na guzodavca. nekoć su takve prognavali na planinu da se božja providnost pobrine za njih da se ne bi kojim slučajem razmnožavali a danas ti takvi pacijenti ne daju da dođeš do riječi. pa jeboteeeeee!!
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
 |
Frankopan
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 19 sij 2010, 21:25 |
|
|
caporegime je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Kao što rekoh 80 % najmanje se podudara a nisam htio da od mene dođe popis.
junuze ti i ja se ne slažemo baš ali citiraš shizofrenika koji se divi drugom shizofreniku a ti ipak nisi u tom rangu. a ovaj retardirani emigrant živi preko pola svijeta i ovdje sere o tome kako mi koji živimo na par sati od herceg bosne ne kužimo stvar a divi se retardu koji isto živi u zagrebu i koji vječito namješta guzicu ne bi li bio iniciran u skute ze-geja. napalio se guzoljubac na guzodavca. nekoć su takve prognavali na planinu da se božja providnost pobrine za njih da se ne bi kojim slučajem razmnožavali a danas ti takvi pacijenti ne daju da dođeš do riječi. pa jeboteeeeee!! Capo di tutti idoti Averelici di Zagabria... Ti si potvrda teorije da su mnogi Hrvati u BIH ustvari pokalocieni Vlaji...Tvoj neartikulirani ton, bezganicna glupost, nepismenost i neprestano fantaziranje o muskim supcima ...Nema nikakove sumnje da to samo Srbija radja... *ebem ti onaj tvoj Vladicin Han Averele...Mrs bre nazad u Srbiju!
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 19 sij 2010, 21:36 |
|
|
- III entitet u granicama HB-osne + BBrod + Derventa + Modrcia + Fojnica ili Uskoplje. - 70-80% Hrvata u BIH bi zivjelo u toj entitetu. - Slobodni mediji, slobodna stampa ( Ne kao u Hrvaskoj u vlasnistvu sekularno-progresivno-ateisicke Sorosove masine) - Borba protiv korupcije i prevaga privatna poduzetnisva nad drzavnim - Zabrana komunizma i fasizma - Taxacija, financije i naobrazba u rukama HB-osanaca ( AKA Hrvata BIH). - Reguliranje imigracinone politike u rukama entiteta. ( Ne zelimo da nam sutra u EU 200,000 muslimana Kurda dodje iz Njemacke)
Evo popisa bez oznake ko ga je postavio, zar nije univerzalan?
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 19 sij 2010, 21:40 |
|
|
I otkad su veći Hrvati BiH oni koji su bliže HB. Po tome najveći su u Kiseljaku, središtu BiH!
Ajde malo pogledajte što pišete u čemu se razlikujete i prestanite pisat srcem nego upotrijebite ono što vam na vratu stoji.
|
|
Vrh |
|
 |
caporegime
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 19 sij 2010, 21:55 |
|
|
Frankopan je napisao/la: caporegime je napisao/la: junuze ti i ja se ne slažemo baš ali citiraš shizofrenika koji se divi drugom shizofreniku a ti ipak nisi u tom rangu.
a ovaj retardirani emigrant živi preko pola svijeta i ovdje sere o tome kako mi koji živimo na par sati od herceg bosne ne kužimo stvar a divi se retardu koji isto živi u zagrebu i koji vječito namješta guzicu ne bi li bio iniciran u skute ze-geja. napalio se guzoljubac na guzodavca. nekoć su takve prognavali na planinu da se božja providnost pobrine za njih da se ne bi kojim slučajem razmnožavali a danas ti takvi pacijenti ne daju da dođeš do riječi. pa jeboteeeeee!!
Capo di tutti idoti Averelici di Zagabria... Ti si potvrda teorije da su mnogi Hrvati u BIH ustvari pokalocieni Vlaji...Tvoj neartikulirani ton, bezganicna glupost, nepismenost i neprestano fantaziranje o muskim supcima ...Nema nikakove sumnje da to samo Srbija radja... *ebem ti onaj tvoj Vladicin Han Averele...Mrs bre nazad u Srbiju! netko mi je obrisao post. ni po čemu nije bio gori od tvoga. zašto je to tako ne znam. znam samo da komotno možeš predstavljati svu čar života. takvi kao ti bi trebali živost provesti u kavezu kao cirkuska atrakcija ali eto, ti ipak živiš u finom, zapadnom svijetu s pristupom devizama, što ti omogućuje da svoje vrijeme potrošiš u internet caffeu budući da doma ne možeš. zna se. komšo ti u gostima pa dok teše da ga ništa ne ometa. valjda ti je to utjecalo i na mozak pa svoj bijes usmjeravaš tamo gdje znaš da ti nitko neće vratiti u onoj mjeri u kojoj bi trebao.zato toliko i zanovjetaš s tim pljuvanjem hrvata iz rh i zagreba jer znaš da za početak nitko neće pljunuti tebe zato jer si hrvat bosanac a i potrošiti će neko vrijeme misleći da će pomoći zabludjelom bratu koji, udaljen od zbivanja ne zna što priča. ti, s druge strane osiljen time da te nitko nije šutnuo zbog gluposti koje pričaš, nastavljaš po svome misleći da si pametan i da su ti ideje dobre. nit si pametan, niti su ti ideje ispravne a tvoja bezgranična podrška zrikavom pokazuje upravo to. dva kompleksaša zbog osobnih razloga odlučili se liječiti terapijom pljuvanja po rh i njezinim ljudima. dobra indicija za temu, ukazuje na mnogo toga a ponajviše na to da se takve kao vi ine treba previše obazirati. lavež zna smetati ali kad se čovjek jednom navikne onda skuži i kako lavež pretvoriti u kevtanje, zavijanje a i kako poslati psa po kost pa se malo odmoriti. drž se ti zemlje daleke ionako se nikada nećeš vratiti.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 19 sij 2010, 21:59 |
|
|
caporegime je napisao/la: drž se ti zemlje daleke ionako se nikada nećeš vratiti. Uh, ja bih baš vraćao, znam ih puno koji su se umjesto u BiH vratili u Hrvatsku. Na nama je da stvorimo okruženje da se ti ljudi vraćaju u BiH jer ih većina i jest iz nje. Čak bih pismene pozivnice slao sa mogućnostima što bi mogli radit i gdje sa realnim opisom kako bi živjeli. No ja sam očito ovdje dobri Bošnjanin... 
|
|
Vrh |
|
 |
Hroboatos
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 20 sij 2010, 00:56 |
|
|
Prazna slama. RH- ili, niz slojeva hrvatskoga društva, uvijek je pomagala i pomagat će Hrvate u BH. Ne bih o onom izdajničkom dijelu, Mesiću i comp. Nu, budimo realni: * od Tuđmana do dana današnjega nije prestao (ni u doba Račana) pritok financijske pomoći Hrvatima i njihovim institucijama (bolnice, sveučilište,...) * na kulturnom polju, da ne idemo u baš sve nijanse oko kvalitete, početak objave Hrvatske enciklopedije BiH, film (znamo koji), Pranjkovićeve studije o hrvatskom jeziku kod franjevaca ( http://www.sveznadar.com/knjiga.aspx?knjiga=76210 ) I na ovoj našoj domaćoj razini, ja, koji nemam veze s BH, otegnuo sam jaja da vam pomognem (koliko sam mogao). Dakle, dosta mlataranja prazne slame.
|
|
Vrh |
|
 |
Frankopan
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 20 sij 2010, 01:05 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Nešto razmišljam o Zrikiju i onako pomiješane su misli, puno pluseva i puno minusa.
Kao matura, nema ocjena nego ili jesi ili nisi. Mislim da je istu recenicu napisao izvesni Franko Pan. 
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 20 sij 2010, 01:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 84432 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Hroboatos je napisao/la: Prazna slama. RH- ili, niz slojeva hrvatskoga društva, uvijek je pomagala i pomagat će Hrvate u BH. Ne bih o onom izdajničkom dijelu, Mesiću i comp. Nu, budimo realni: * od Tuđmana do dana današnjega nije prestao (ni u doba Račana) pritok financijske pomoći Hrvatima i njihovim institucijama (bolnice, sveučilište,...) * na kulturnom polju, da ne idemo u baš sve nijanse oko kvalitete, početak objave Hrvatske enciklopedije BiH, film (znamo koji), Pranjkovićeve studije o hrvatskom jeziku kod franjevaca ( http://www.sveznadar.com/knjiga.aspx?knjiga=76210 ) I na ovoj našoj domaćoj razini, ja, koji nemam veze s BH, otegnuo sam jaja da vam pomognem (koliko sam mogao). Dakle, dosta mlataranja prazne slame.  I ja bih dodao, da svakako imaš pravo govorit i iz perspektive Hrvata RH i iz perspektive Hrvata BiH. Jednako kako neki Hrvat iz BiH nakon dugo godina u Zagrebu postane obični, tipični građanin RH, tako si i ti svojim djelovanjem postao građanin HB.  Sredit ćemo ti vikendicu na Blidinju i stan u Mostaru. 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 20 sij 2010, 01:13 |
|
|
Frankopan je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Nešto razmišljam o Zrikiju i onako pomiješane su misli, puno pluseva i puno minusa.
Kao matura, nema ocjena nego ili jesi ili nisi. Mislim da je istu recenicu napisao izvesni Franko Pan.  Dobra! Samo poslije sam se sjetio da ako to damo HDZ-ovcima kao cilj - srušit će cijene stanova u Zagrebu. 
|
|
Vrh |
|
 |
Frankopan
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 20 sij 2010, 01:19 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Hroboatos je napisao/la: Prazna slama. RH- ili, niz slojeva hrvatskoga društva, uvijek je pomagala i pomagat će Hrvate u BH. Ne bih o onom izdajničkom dijelu, Mesiću i comp. Nu, budimo realni: * od Tuđmana do dana današnjega nije prestao (ni u doba Račana) pritok financijske pomoći Hrvatima i njihovim institucijama (bolnice, sveučilište,...) * na kulturnom polju, da ne idemo u baš sve nijanse oko kvalitete, početak objave Hrvatske enciklopedije BiH, film (znamo koji), Pranjkovićeve studije o hrvatskom jeziku kod franjevaca ( http://www.sveznadar.com/knjiga.aspx?knjiga=76210 ) I na ovoj našoj domaćoj razini, ja, koji nemam veze s BH, otegnuo sam jaja da vam pomognem (koliko sam mogao). Dakle, dosta mlataranja prazne slame.  I ja bih dodao, da svakako imaš pravo govorit i iz perspektive Hrvata RH i iz perspektive Hrvata BiH. Jednako kako neki Hrvat iz BiH nakon dugo godina u Zagrebu postane obični, tipični građanin RH, tako si i ti svojim djelovanjem postao građanin HB.  Sredit ćemo ti vikendicu na Blidinju i stan u Mostaru.  Ma Hro zajebava. On je nas. I da formalno nije, u biti sada jeste. I za nas je u promidzbi uradio strasno, strasno puno. Od wikipedia, publikacija..ova sajta..taj je covjek pravi andjeo. I njegovo pravo ime je Enciklopedia Croatica. Respect Hro..respect.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 20 sij 2010, 11:24 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43721 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
lider30 je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: I kako je to HDZ ili bilo tko mogao spriječiti legalizaciju termina Bošnjak, na onom svemuslimanskom saboru? Kako ste to zamislili? Bošnjak je legaliziran Washingtonskim i Daytonskim sporazumom. Nije na sjednici muslimanskog sabora. U pravu smo i jedan i drugi. Citat: Prošlo je 15 godina od održavanja Drugog bošnjačkog sabora, 27. i 28. septembra 1993, u sarajevskom hotelu Holiday Inn. U podsjećanjima na ovaj skup uglavnom se naglašava da je Sabor usvojio Odluku o vraćanju historijskog imena Bošnjaci. Na osnovu ove odluke Bošnjačkog sabora, dotadašnji Muslimani u BiH i na području država bivše Jugoslavije su, bez izjašnjavanja na bilo kakvom popisu stanovništva, preimenovani u Bošnjake. U svim kasnijim političkim i pravnim dokumentima unutar BiH, na osnovu Ustavnog zakona iz aprila 1994. godine, izvršeno je jednostavno preimenovanje Muslimana u Bošnjake. Već bi ovakvo preimenovanje bilo dovoljan razlog za javno preispitivanje organizacije i toka Bošnjačkog sabora. Daleko od toga da je jedini. Sjećam se da je bilo neko glasanje 94, ali ne znam jel HDZ doista imao mogućnost da sruši taj zakon. Sumnjam, i glupe su mi kritike Lovrenovića. Čak mislim da njemu nije sporna uzurpacija imenice, nego žali zašto se termin Bošnjak nije proširio i na katolike i pravoslavce.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
caporegime
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 20 sij 2010, 11:27 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: lider30 je napisao/la: Bošnjak je legaliziran Washingtonskim i Daytonskim sporazumom. Nije na sjednici muslimanskog sabora. U pravu smo i jedan i drugi. Citat: Prošlo je 15 godina od održavanja Drugog bošnjačkog sabora, 27. i 28. septembra 1993, u sarajevskom hotelu Holiday Inn. U podsjećanjima na ovaj skup uglavnom se naglašava da je Sabor usvojio Odluku o vraćanju historijskog imena Bošnjaci. Na osnovu ove odluke Bošnjačkog sabora, dotadašnji Muslimani u BiH i na području država bivše Jugoslavije su, bez izjašnjavanja na bilo kakvom popisu stanovništva, preimenovani u Bošnjake. U svim kasnijim političkim i pravnim dokumentima unutar BiH, na osnovu Ustavnog zakona iz aprila 1994. godine, izvršeno je jednostavno preimenovanje Muslimana u Bošnjake. Već bi ovakvo preimenovanje bilo dovoljan razlog za javno preispitivanje organizacije i toka Bošnjačkog sabora. Daleko od toga da je jedini. Sjećam se da je bilo neko glasanje 94, ali ne znam jel HDZ doista imao mogućnost da sruši taj zakon. Sumnjam, i glupe su mi kritike Lovrenovića. Čak mislim da njemu nije sporna uzurpacija imenice, nego žali zašto se termin Bošnjak nije proširio i na katolike i pravoslavce. frajer je bio smokvin list alije izetbegovića u vrijeme kada je i slijepcu bilo jasno što se događa. ne može on sada misliti drukčije. ili igra svoju ulogu i dalje samo na drugoj poziciji ili je nezadovoljan materijalno-društvenim benificijama koje je očekivao za vršenje uloge "poštenog hrvata".
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 20 sij 2010, 11:28 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43721 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Pa da ponovim post sa prošle stranice.
Lovrenović postaje sve bolji, ali kasno Marko na Kosovo stiže, sindrom potrošenog kurtona, poslužio je protivnicima za kreiranje multikulti plašta kada im je i najviše trebao, tamo 1993.
Sada krekeće ko stara žaba protiv islamizacije Sarajeva, bogumilskih mitova i sl.
Kasno jarane moj, prekasno.
Tako ti je bilo i tako će biti na svim prostorima gdje nije opstao onaj tvoj zločinački HVO.
Pun mi je kurac budala koji pišu memoare i imaju napad naknadne pameti nakon što je fajt završen.
Priglupi trojanski konj muslimanskog ekspanzionizma. Ko te jebe, kaji se sad.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Starfucker226
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 20 sij 2010, 11:34 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Sjećam se da je bilo neko glasanje 94, ali ne znam jel HDZ doista imao mogućnost da sruši taj zakon. Sumnjam, i glupe su mi kritike Lovrenovića. Čak mislim da njemu nije sporna uzurpacija imenice, nego žali zašto se termin Bošnjak nije proširio i na katolike i pravoslavce. Kao da bi na Washingtonskom i Daytonskom sporazumu uvažili prigovore HDZ-a i zabranili svojatanje bošnjačkog imena, Lovrenovićeve tvrdnje nemaju veze sa zdravim razumom.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 20 sij 2010, 11:54 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Pa da ponovim post sa prošle stranice.
Lovrenović postaje sve bolji, ali kasno Marko na Kosovo stiže, sindrom potrošenog kurtona, poslužio je protivnicima za kreiranje multikulti plašta kada im je i najviše trebao, tamo 1993.
Sada krekeće ko stara žaba protiv islamizacije Sarajeva, bogumilskih mitova i sl.
Tako ti je bilo i tako će biti na svim prostorima gdje nije opstao onaj tvoj zločinački HVO.
Pun mi je kurac budala koji pišu memoare i imaju napad naknadne pameti nakon što je fajt završen.
Priglupi trojanski konj muslimanskog ekspanzionizma. Ko te jebe, kaji se sad. Zar nismo rekli da ćemo takve stvari ostavit iza nas?! Ne tražit mana Tuđmanu, Šušku, Bobanu pa ni Lovrenoviću, prepustit ih povijesti. Nit veličat nit prtejerano kudit. No s obzirom kako je potonji živ mogao bi on postat za nas ono što je Krleža za Tita. Podrška dobro dođe. Koliko god mi pisali po forumima i portalima njegova kolumna vrijedi ko naših stotinu. Volio bih vidjet u njima još više obrise ovih 80 % stavova s kojima smo svi suglasni.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 20 sij 2010, 11:56 |
|
|
Onda bi trebali zatvoriti forum Povijest? I zabraniti diskusije na politici koje se tiču stanja prije 2010...
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 20 sij 2010, 11:59 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Pa da ponovim post sa prošle stranice.
Priglupi trojanski konj muslimanskog ekspanzionizma. Ko te jebe, kaji se sad. Zar nismo rekli da ćemo takve stvari ostavit iza nas?! Ne tražit mana Tuđmanu, Šušku, Bobanu pa ni Lovrenoviću, prepustit ih povijesti. Nit veličat nit prtejerano kudit. No s obzirom kako je potonji živ mogao bi on postat za nas ono što je Krleža za Tita. Podrška dobro dođe. Koliko god mi pisali po forumima i portalima njegova kolumna vrijedi ko naših stotinu. Volio bih vidjet u njima još više obrise ovih 80 % stavova s kojima smo svi suglasni. Dragi moj Junuze,pa nisu Šušak i Tuđman likovi iz povijesti 15. stoljeća,većina nas su aktivni sudionici njihova vremena,mnogi su učestvovali u stvaranju te povijesti.Ponašamo se prema njima kao da su oni bili u Ugandi.Kakav Lovrenović se može porediti sa njima!?
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 20 sij 2010, 12:00 |
|
|
Postoje ljudi za rat i za mir. Ako se može i reći da smo znali odabrat ljude za rat, za mir nam baš i ne ide.
Uostalom ponašanje ljudi u ratnim okolnostima je prečesto iracionalno i ne oslikava stvarni karakter osoba.
Uh što sam vidio sve kod ljudi u ratu od kojih nikad ne bi očekivao slično. No to je iza nas već 15 godina.
|
|
Vrh |
|
 |
Hroboatos
|
Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja Postano: 20 sij 2010, 21:47 |
|
|
Nije izravno s temom, no, čitam malo natezanja na http://www.forum.hr/showthread.php?t=105330Inkvi i marasovac "rasturaju", no ove fukare samo...ništa. jebote, stvarno je taj forum politika na forum.hr takvo sranje da ti se zgadi. Uvijek ista glupa priča u 3 p.m.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|