HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 stu 2025, 07:00.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1615 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 65  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018.
PostPostano: 09 lis 2018, 19:16 

Robbie MO je napisao/la:
BBC je napisao/la:
Enver Kazaz: Cijeli koncept sklapanja nove vlasti u rukama drže Dragan Čović i HDZ BiH

Kad sam ja ikad detaljno opisao hodocasca na koljenima bosnjackih prvaka u Mostar, vec 12 mjeseci literarno razradjujem taj scenario. To je nova Ajvatovica :D , na pregovore o tome koji ce Bosnjak u vlast i koliko ce je dobiti.

Pobjednika medju Bosnjacima odlucuje se u Mostaru bacanjem novcica, ili jos bolje sagraditi arenu u Mostaru gdje ce se Izetbegovic, Niksic, itd. za bosnjacku kvotu u vlasti boriti kao gladijatori.

:D

Vrh

PostPostano: 09 lis 2018, 19:16 

daramo je napisao/la:
Vidi Robija izašao iz izborne šutnje i odmah šamara naše gradžane, polako.
Ne treba žuriti nek se malo kisele i čekaju u predvorju.

A slazem se. Mi nikuda ne trebamo ici iz Mostara i nikoga zvati na telefon.

No, mislim da ce uskoro same krenuti karavane iz Sarajeva sa darovima HDZ-u. SDP se pokloni i da skrinju zlata. SDA donese miomirise i skupe zacine sa Bliskog Istoka.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 09 lis 2018, 19:17 

bobanovski je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Kad sam ja ikad detaljno opisao hodocasca na koljenima bosnjackih prvaka u Mostar, vec 12 mjeseci literarno razradjujem taj scenario. To je nova Ajvatovica :D , na pregovore o tome koji ce Bosnjak u vlast i koliko ce je dobiti.

Pobjednika medju Bosnjacima odlucuje se u Mostaru bacanjem novcica, ili jos bolje sagraditi arenu u Mostaru gdje ce se Izetbegovic, Niksic, itd. za bosnjacku kvotu u vlasti boriti kao gladijatori.

već vidim škutore kako vrte milijune od turista gledajući spektakularne borbe iz vremena Rima.

Vrh

PostPostano: 09 lis 2018, 19:18 

Robbie MO je napisao/la:
daramo je napisao/la:
Vidi Robija izašao iz izborne šutnje i odmah šamara naše gradžane, polako.
Ne treba žuriti nek se malo kisele i čekaju u predvorju.

A slazem se. Mi nikuda ne trebamo ici iz Mostara i nikoga zvati na telefon.

No, mislim da ce uskoro same krenuti karavane iz Sarajeva sa darovima HNS-u. SDP se pokloni i da skrinju zlata. SDA donese miomirise i skupe zacine sa Bliskog Istoka.

Bakire, na tom ćilimu se leti?

Vrh

PostPostano: 09 lis 2018, 19:26 

dudu je napisao/la:
legenda Picula na HTV-u izjavio da se za MZ može reći da je 4. konstitutivni narod u BIH. =))

ali živa istina, imaju i svoje konkretne pozicije u izvršnim, zakonodavnim i sudskim vlastima.

PIC dodje kao zakonodavna vlast iznad parlamenta BiH. VP je izvrsna vlast, zapravo vise kao iranski ajatolah. U Ustavnom sudu stranci.

Uredjenje slicno kolonijalnoj Indiji, u kojoj je rodjen Paddy Ashdown ciji su starci bili dio kolonijalne uprave. .
https://en.wikipedia.org/wiki/Paddy_Ashdown

Hvala bogu vise nema konsenzusa u Vijecu Sigurnosti oko toga da se kolonijalna uprava produzava.

Vrh

PostPostano: 09 lis 2018, 19:35 

dudu je napisao/la:
[/b]

već vidim škutore kako vrte milijune od turista gledajući spektakularne borbe iz vremena Rima.

U tom dvoboju navijam za SDP, ipak je SDP veličanstveno sjebao Bošnjake u Srpskoj :D

Vrh

PostPostano: 09 lis 2018, 19:35 

Citat:
Odžak je imao 691 dopisnog birača na izborima održanim 2014. godine. Četiri godine kasnije ih je 1464. U Hrvatskoj ih je 947, a u Njemačkoj 172. Spisak možete pročitati na ovom linku.

Domaljevac Šamac je imao 491 dopisnog birača na izborima 2014. godine. Danas ih je 1415, od čega je u Hrvatskoj njih 1320, a u Njemačkoj 73. Spisak možete pročitati ovdje.

Na posljednim općim izborima, s područja Orašja bilo je prijavljeno 1013 dopisnih birača. Sada ih je 1825. Najviše ih je u Hrvatskoj – 1578, dok je u Njemačkoj njih 175. Kompletan spisak dopisnih birača iz Orašja pogledajte na ovom spisku.

U Jajcu je 2014. godine bilo 1035 dopisnih birača. Sada je broj udvostručen, pa je na spisku birača koji glasaju putem pošte njih 2174. Skoro pola, tačnije 980, je u Hrvatskoj, dok je u Njemačkoj njih 451. Sva imena pročitajte ovdje.

Dobretići su imali 182 dopisna birača, a danas ih je 748. Najviše ih je u Hrvatskoj (628), a u Sloveniji 67. Sva imena pogledajte ovdje.

U Žepču su bila 103 dopisna birača, sada ih je 1286, od čega 1104 u Hrvatskoj, a 86 u Švicarskoj. Sva imena pogledajte ovdje.

Travnik je imao 248 dopisna birača, a danas se taj broj povećao na 1113. Najviše iz Hrvatske 478 i Njemačke 221. Spisak pogledajte ovdje.

Livno je prije četiri godine imalo 312 dopisna birača, a danas ima 696. U Hrvatskoj ih je 448, a u Njemačkoj 159. Sva imena pročitajte ovdje.

Kupres (FBiH) imao 26 birača u inostranstvu. Sada ih je 152, od čega u Hrvatskoj 118. Njihova imena pročitajte ovdje.

Prije četiri godine je bilo 226 dopisnih prijavljenih za Bugojno. Danas ih je 643. Najviše ih je u Hrvatskoj (200), zatim u Njemačkoj (154). Pogledajte imena.

Gornji Vakuf/Uskoplje je imalo 283 dopisna birača. Sada ih je 1530, od čega je njih 1010 u Hrvatskoj. Spisak pročitajte ovdje.

Novi Travnik je imao 59 dopisnih birača. Sada ih je 406. Većina je u Hrvatskoj (215), te Njemačkoj (96). Spisak pogledajte ovdje.

U Vitezu je bilo 49 birača koji su glasali putem pošte. Danas ih je 265, od čega u Njemačkoj 89, a u Hrvatskoj 62. Imena pročitajte ovdje.

Busovača je imala 44 dopisna birača, a danas ima 509. U Hrvatskoj je njih 208, a u Njemačkoj 183. Spisak pogledajte ovdje.

Fojnica je imala 74 dopisna birača prije četiri godine. Danas ih ima 417. U Hrvatskoj je njih 189, a u Njemačkoj 89. Imena pročitajte ovdje.

U Kiseljaku su bila 83 dopisna birača. Sada ih je 511. U Hrvatskoj su 224 birača. Spisak pročitajte ovdje.

Prije četiri godine u Tomislavgradu je bilo 587 dopisnih birača. Danas ih je 1942. U Hrvatskoj ih je 1463. Spisak svih imena pročitajte ovdje.

U Prozoru su bila 454 dopisna birača. Sada ih ima 458. U Hrvatskoj ih je 212, a spisak pogledajte ovdje.

Kreševo je imalo 9 birača iz inozemstva. Sada ima 207. Njih 80 je u Njemačkoj, a 70 u Hrvatskoj. Spisak pročitajte na ovom linku.

U Posušju je na prošlim općim izborima putem pošte glasalo 112 birača. Ove godine ih na spisku 347. U Hrvatskoj ih je 243, a imena možete pročitati ovdje.

U Grudama su bila 33 dopisna birača, a sada ih je 121, od čega 95 u Hrvatskoj. Spisak pogledajte ovdje.

Široki Brijeg je imao 21 birača iz inostranstva. Ove godine broj je porastao na 83, od čega 57 iz Hrvatske. Njihova imena pogledajte ovdje.

S područja Grada Mostara 2014. godine bilo je 755 dopisnih birača. Danas ih je 1160, od čega 226 u Njemačkoj. Sva imena pogledajte na ovom mjestu.

S područja općine Ljubuški 2014. godine je putem pošte glasalo 56 birača. Sada ih ima 411. U Njemačkoj ih 172, au Hrvatskoj 170. Birački spisak pogledajte na ovom mjestu.

Čitluk je imao 17 dopisnih birača. Ove godine su registrovana 74 dopisna birača. U Hrvatskoj ih je 40. Imena možete vidjeti ovdje.

Za Čapljinu je 2014. godine glasalo 109 dopisnih birača. Sada ih je 178, a većina ih je u Njemačkoj (33) i njihova imena možete pročitati na ovom mjestu.

Neum je imao četi birača koja su glasala putem pošte. Ove godine ih je 24. Njih 15 glasa iz Hrvatske, a ovdje možete pročitati njihova imena.

Tokom izbora 2014. godine u Stocu su glasala 373 dopisna birača. Za ove izbore je registrovano 1343 birača u inostranstvu. U Hrvatskoj je to pravo ostvarilo njih 631, a ovdje možete pregledati birački spisak.

U Ravnom su 2014. godine bila 2 dopisna birača. Sada ih je 57, od čega 53 iz Hrvatske. Imena pročitajte ovdje.

PK može očekivati 4 tisuće dopisnih glasova.

SBK dodatnih 6.5 tisuća glasova.

ZDK do 2 tisuće glasova.

HBK 2 tisuće.

HNK 1.5 tisuća.

ZHK 500.

RS 5-6 tisuća

Brčko 1500.

Vrh

PostPostano: 09 lis 2018, 19:37 

U tom dvoboju navijam za SDP, ipak je SDP veličanstveno sjebao Bošnjake u Srpskoj :D

Ja kad čujem to SDP (muslimansko) prva socijacija Srebrenica vraćena Srbima. Jest Dodik Lagumdžiju izvozao za glumatanje "Ministra vanjskih poslova".
A dobro ruku na srce Dodik je samo izganjao PRAVDU, jer su se muslimani bavili izbornim inžinjeringom. Sad su stvari prirodne i na svom pravom mjestu.

Vrh

PostPostano: 09 lis 2018, 19:41 

A dobro sad, Hercegovina je dobila.
Pa nije ni 2 dana prošlo već im prisjeo Komšić.

Bosna je izgubila, stav je akademika Muhameda Filipovića.

Vrh

PostPostano: 09 lis 2018, 19:46 

BBC je napisao/la:

Ja kad čujem to SDP (muslimansko) prva socijacija Srebrenica vraćena Srbima. Jest Dodik Lagumdžiju izvozao za glumatanje "Ministra vanjskih poslova".
A dobro ruku na srce Dodik je samo izganjao PRAVDU, jer su se muslimani bavili izbornim inžinjeringom. Sad su stvari prirodne i na svom pravom mjestu.

X Možemo li mi blokirati i dalje onaj dogovor sa IZ-om? Pročitao sam onaj ugovor i ono je bolesno.

Kad bi bar SDP bio malo više sekularan :D

Vrh

PostPostano: 09 lis 2018, 19:47 

BBC je napisao/la:

X Možemo li mi blokirati i dalje onaj dogovor sa IZ-om? Pročitao sam onaj ugovor i ono je bolesno.

S obzirom da je Dodik u predsjedništvu, računaj done.

Vrh

PostPostano: 09 lis 2018, 19:57 

BBC je napisao/la:

ne mogu ga preglasati?

Vrh

PostPostano: 09 lis 2018, 20:01 

Već ste dosadni sa tim specifičnim pitanjem. Nema preglasavanja u predsjedništvu. Ili sva 3 glasa, ili stvar ne prolazi ako fali samo 1 glas. (čak i suzdržan glas, neutralan)

Vrh

PostPostano: 09 lis 2018, 20:06 

BBC je napisao/la:

ne mogu ga preglasati?

Mogu ako ga ne podrži u tom stavu 2/3 zastupnika u NSRS.

Vrh

PostPostano: 09 lis 2018, 20:08 

Dakle Komšić je praktički nebitan? Kako nam on može najgore naštetiti?

Vrh

PostPostano: 09 lis 2018, 20:21 

slika

respekt vehabijama, drže do svoje riječi da ne mare za demokraciju. :zubati

Vrh

PostPostano: 09 lis 2018, 20:46 

Može li netko objasniti, kakve poluge moći je HDZ izgubio, gubljenjem mjesta u predsjedništvu BiH?
Gledam na FTVu emisiju (gost Đonlagić i još jedan mladić), pa sam malo zbunje....

Vrh

PostPostano: 09 lis 2018, 20:48 

starmo je napisao/la:
Može li netko objasniti, kakve poluge moći je HDZ izgubio, gubljenjem mjesta u predsjedništvu BiH?
Gledam na FTVu emisiju (gost Đonlagić i još jedan mladić), pa sam malo zbunje....

izgubio je 15-20 dobro plaćenih radnih mjesta oko predsjedništva i u veleposlanstvima. i to je to otprilike. plus prisutnost na sastancima s drugim državnicima.

Vrh

PostPostano: 09 lis 2018, 20:56 

Poznavajući njegovu narav on će samo živcirati i Zagreb i Brisel. I Beograd.

Ljudi zaborave jednu bitnu stvar, pa misle ta budala ima podršku na zapadu. On je sam jednom, glup kakav i jest, izletio muslimanskom novinaru kako mu Hillary Clinton u 4 oka rekla "Slučaj Komšić se ne smije ponoviti Hrvatima" (doslovce tako po njegovim riječima, engleski jezik naravno). Ima od tog puno godina i tad sam definitivno znao da on nema za te svoje pizdarije nikakvu podršku izvana. Sve to što on, i oni, rade je impulzivno, gonjeno prizemnim nagonima i inatom. I oni sami najvišu cijenu plaćaju, nevezano za zapad.

Vrh

PostPostano: 09 lis 2018, 21:16 

Kada će se crtati 3. ovo bi mogla biti zanimljiva karta.
Vodeći kandidat za predsjedništvo.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... s_2018.png
"Pohrvatili" se Bihać, Sarajevo, Srebrenik...

Vrh

PostPostano: 09 lis 2018, 21:17 

BBC je napisao/la:

Ljudi zaborave jednu bitnu stvar, pa misle ta budala ima podršku na zapadu. On je sam jednom, glup kakav i jest, izletio muslimanskom novinaru kako mu Hillary Clinton u 4 oka rekla "Slučaj Komšić se ne smije ponoviti Hrvatima" (doslovce tako po njegovim riječima, engleski jezik naravno). Ima od tog puno godina i tad sam definitivno znao da on nema za te svoje pizdarije nikakvu podršku izvana. Sve to što on, i oni, rade je impulzivno, gonjeno prizemnim nagonima i inatom. I oni sami najvišu cijenu plaćaju, nevezano za zapad.

Čitam u Večernjaku nekakav scenarij da bi ova dva mogli preglasati Dodika, pa stvar ide Narodnoj skupštini RS-a na potvrdu veta. No ako je neka stvar od interesa Hrvata nije nužno da SDS podrži, a potrebna je dvotrećinska većina. Koliko je ovo realno?

https://www.vecernji.hr/vijesti/hrvati- ... ka-1275207

Vrh

PostPostano: 09 lis 2018, 21:20 

Tunjo Bernardić

Citat:
Dodao je da ga posebno žalosti što je na izbore izašlo 100.000 Hrvata manje nego prošli put =)) , što smatra posljedicom loše politike HDZ-a u krajevima gdje je hrvatsko stanovništvo većinsko.

- Sukladno ustavu i izbornom zakonu Bosne i Hercegovine, on je legalno izabran. I on je predstavnik građana Bosne i Hercegovine. Činjenica je da sukladno tom ustavu, nije predstavnik hrvatskog naroda, nego svih građana Bosne i Hercegovine. A rješenje treba tražiti u izmjenama ustava", kaže Bernardić.

:ucelo

kad mu se žena naguzi ovaj pogodi u gluteus.

Vrh

PostPostano: 09 lis 2018, 21:22 

dudu je napisao/la:
Tunjo Bernardić

Citat:
Dodao je da ga posebno žalosti što je na izbore izašlo 100.000 Hrvata manje nego prošli put =)) , što smatra posljedicom loše politike HDZ-a u krajevima gdje je hrvatsko stanovništvo većinsko.

- Sukladno ustavu i izbornom zakonu Bosne i Hercegovine, on je legalno izabran. I on je predstavnik građana Bosne i Hercegovine. Činjenica je da sukladno tom ustavu, nije predstavnik hrvatskog naroda, nego svih građana Bosne i Hercegovine. A rješenje treba tražiti u izmjenama ustava", kaže Bernardić.

:ucelo

kad mu se žena naguzi ovaj pogodi u gluteus.

Taj idiot je ionako hodajuci politicki mrtvac samo mu nitko to nije priopcio. Nema nikakve potrebe zamarati se njim.

Vrh

PostPostano: 09 lis 2018, 21:23 

suverenist je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Čitam u Večernjaku nekakav scenarij da bi ova dva mogli preglasati Dodika, pa stvar ide Narodnoj skupštini RS-a na potvrdu veta. No ako je neka stvar od interesa Hrvata nije nužno da SDS podrži, a potrebna je dvotrećinska većina. Koliko je ovo realno?

https://www.vecernji.hr/vijesti/hrvati- ... ka-1275207

Al ok, kupimo to sa kakvim mostom preko Save...

Vrh

PostPostano: 09 lis 2018, 21:47 

SDA ukrala Tuzlu od SDP. A svejedno, sve su to muslimani, svi idu u džamiju. Znaju to i birači.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1615 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 65  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica i 16 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: