|
|
Stranica: 25/65.
|
[ 1615 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 09 lis 2018, 21:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85780 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
suverenist je napisao/la: BBC je napisao/la: Poznavajući njegovu narav on će samo živcirati i Zagreb i Brisel. I Beograd.
Ljudi zaborave jednu bitnu stvar, pa misle ta budala ima podršku na zapadu. On je sam jednom, glup kakav i jest, izletio muslimanskom novinaru kako mu Hillary Clinton u 4 oka rekla "Slučaj Komšić se ne smije ponoviti Hrvatima" (doslovce tako po njegovim riječima, engleski jezik naravno). Ima od tog puno godina i tad sam definitivno znao da on nema za te svoje pizdarije nikakvu podršku izvana. Sve to što on, i oni, rade je impulzivno, gonjeno prizemnim nagonima i inatom. I oni sami najvišu cijenu plaćaju, nevezano za zapad.
Čitam u Večernjaku nekakav scenarij da bi ova dva mogli preglasati Dodika, pa stvar ide Narodnoj skupštini RS-a na potvrdu veta. No ako je neka stvar od interesa Hrvata nije nužno da SDS podrži, a potrebna je dvotrećinska većina. Koliko je ovo realno? https://www.vecernji.hr/vijesti/hrvati- ... ka-1275207Da, to znaci da će jedino veto raditi ako se pri tom krši i interes Srba. Recimo ako Muslimani zele zaratiti s Hrvatskom, moguće je da ih Srbi puste.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Velocidad
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 09 lis 2018, 21:52 |
|
|
dudu je napisao/la: starmo je napisao/la: Može li netko objasniti, kakve poluge moći je HDZ izgubio, gubljenjem mjesta u predsjedništvu BiH? Gledam na FTVu emisiju (gost Đonlagić i još jedan mladić), pa sam malo zbunje.... izgubio je 15-20 dobro plaćenih radnih mjesta oko predsjedništva i u veleposlanstvima. i to je to otprilike. plus prisutnost na sastancima s drugim državnicima. ostajemo i bez par stotina tisuca KM koje predsjednistvo po zelji dijeli jednom godisnje iz nekih budzetskih rezervi. to im cini mi se odobrava vijece ministara, moze li se sada ukinuti to?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
suverenist
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 09 lis 2018, 21:55 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: suverenist je napisao/la: Čitam u Večernjaku nekakav scenarij da bi ova dva mogli preglasati Dodika, pa stvar ide Narodnoj skupštini RS-a na potvrdu veta. No ako je neka stvar od interesa Hrvata nije nužno da SDS podrži, a potrebna je dvotrećinska većina. Koliko je ovo realno? https://www.vecernji.hr/vijesti/hrvati- ... ka-1275207Da, to znaci da će jedino veto raditi ako se pri tom krši i interes Srba. Recimo ako Muslimani zele zaratiti s Hrvatskom, moguće je da ih Srbi puste. Bi li neka makar tiha koalicija muslimana i srpske oporbe mogla izroditi neku odluku koja bi bila štetna po nas? Onako out of the box ako ti se da. Nešto što bi išlo iz smjera onih što kritiziraju Dodika zbog suradnje sa Hrvatima, ima ih povremeno i na ovom forumu? Koliko bi bio realan takav scenarij?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 09 lis 2018, 21:58 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85780 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
suverenist je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Da, to znaci da će jedino veto raditi ako se pri tom krši i interes Srba. Recimo ako Muslimani zele zaratiti s Hrvatskom, moguće je da ih Srbi puste.
Bi li neka makar tiha koalicija muslimana i srpske oporbe mogla izroditi neku odluku koja bi bila štetna po nas? Onako out of the box ako ti se da. Nešto što bi išlo iz smjera onih što kritiziraju Dodika zbog suradnje sa Hrvatima, ima ih povremeno i na ovom forumu? Koliko bi bio realan takav scenarij? Pa teško je smisliti u čemu to na drzavnoj razini bi vanjskopolitička odluka štetila Hrvatima, a ne bi štetila Srbima, osim nekog spora sa RH čime se RH samo još vise uvlači u odnose u BiH, sto i nije za liti suze. Meni ne smeta kad Muslimani napadaju Zagreb, dok god tamo ima 50% stanovnika koji misle da je Hadžihafizbegović “simpatični Bosanac”. Neka maksimalno zarate s Hrvatskom ako hoće, mi ih u tome ne možemo spriječiti.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
suverenist
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 09 lis 2018, 22:01 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: suverenist je napisao/la: Bi li neka makar tiha koalicija muslimana i srpske oporbe mogla izroditi neku odluku koja bi bila štetna po nas? Onako out of the box ako ti se da. Nešto što bi išlo iz smjera onih što kritiziraju Dodika zbog suradnje sa Hrvatima, ima ih povremeno i na ovom forumu? Koliko bi bio realan takav scenarij?
Pa teško je smisliti u čemu to na drzavnoj razini bi vanjskopolitička odluka štetila Hrvatima, a ne bi štetila Srbima, osim nekog spora sa RH čime se RH samo još vise uvlači u odnose u BiH, sto i nije za liti suze. Meni ne smeta kad Muslimani napadaju Zagreb, dok god tamo ima 50% stanovnika koji misle da je Hadžihafizbegović “simpatični Bosanac”. Neka maksimalno zarate s Hrvatskom ako hoće, mi ih u tome ne možemo spriječiti. Dapače, zato sam ja i navijao za Komšića, iz marketinških razloga, jedino što me šokirala ovolika količina mržnje i ovoliki broj glasova. Dakle, ništa unutarnjepolitički ne mogu napraviti što bi pridonijelo dekonstituiranju Hrvata ili tako nešto? Za tužbe me zabole...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 09 lis 2018, 22:04 |
|
|
suverenist je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Pa teško je smisliti u čemu to na drzavnoj razini bi vanjskopolitička odluka štetila Hrvatima, a ne bi štetila Srbima, osim nekog spora sa RH čime se RH samo još vise uvlači u odnose u BiH, sto i nije za liti suze. Meni ne smeta kad Muslimani napadaju Zagreb, dok god tamo ima 50% stanovnika koji misle da je Hadžihafizbegović “simpatični Bosanac”.
Dapače, zato sam ja i navijao za Komšića, iz marketinških razloga, jedino što me šokirala ovolika količina mržnje i ovoliki broj glasova. Dakle, ništa unutarnjepolitički ne mogu napraviti što bi pridonijelo dekonstituiranju Hrvata ili tako nešto? Za tužbe me zabole... Jok. Mogu samo se svadjati sa Zagrebom i pokušati izbiti iz ruku Zagreba tih par stotina milijuna Eura koliko košta Pelješki most a plaća ga EU. Neće ih izbiti, ali će zanimljivo biti pratiti reakciju Zagreba.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
suverenist
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 09 lis 2018, 22:05 |
|
|
|
Odlično, treba ih ohrabriti u tome.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 09 lis 2018, 22:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62958 Lokacija: DAZP HQ
|
Robbie MO je napisao/la: suverenist je napisao/la: Dapače, zato sam ja i navijao za Komšića, iz marketinških razloga, jedino što me šokirala ovolika količina mržnje i ovoliki broj glasova.
Dakle, ništa unutarnjepolitički ne mogu napraviti što bi pridonijelo dekonstituiranju Hrvata ili tako nešto? Za tužbe me zabole...
Jok. Mogu samo se svadjati sa Zagrebom i pokušati izbiti iz ruku Zagreba tih par stotina milijuna Eura koliko košta Pelješki most a plaća ga EU. Neće ih izbiti, ali će zanimljivo biti pratiti reakciju Zagreba. benefit je i to što će Zagreb zavidno gledati na Beograd kako im BIH ne može pera odbit, čak ni oštrit pimpekić na njih. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
suverenist
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 09 lis 2018, 22:09 |
|
|
A nije čak loš ni taj scenarij da se nešto dogovore sa Karadžićevim SDS-om. Nekim perecima je potreban još samo taj mali touch četništva u cijeloj priči sa muslimanima, dovoljno da ga onjuše... Još Mile da ispadne heroj, ufff.... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 09 lis 2018, 22:11 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Dodik se mora paziti novog bošnjačkog proljeća. Nek se Komšić jebe s njima kad mu dođu pred zgradu.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
suverenist
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 09 lis 2018, 22:13 |
|
|
|
Komšić je jalijaš, prije ga vidim kako kao član Predsjedništva predvodi rulju. Predsjednik u tenisicama...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 09 lis 2018, 22:22 |
|
|
|
Evo nesto sto je moguce samo teoretski: Komsic i Izetbegovic mogu predloziti mandatara bez Dodika, ali bi morali dobiti potporu SDS-ove koalicije da ga potvrde u Zastupnickom domu, trazila bi se trecina ruku iz RS (entitetsko glasanje). No ta vlada ne bi mogla imati parlamentarnu vecinu (jer se parlament sastoji od dva doma, kao i USA Kongres), dakle ne bi mogla donijeti budzet koji bi proveo njene izvrsne odluke, niti bi 4 godine mogla donijeti ijedan zakon, pa je pitanje cime bi se bavila tijekom tih 48 mjeseci i tko bi isplacivao place radnicima u administraciji. Zakone ne bi mogla donositi, a cak ni za provodjenje administrativnih odluka ne bi bilo para (defunding). HDZ i SNSD koalicija ce opet imati natpolovicnu vecinu u Domu naroda. Znaci nema donosenja zakona bez njih.
Inace, i Hrvati sami (bez SNSD-a) mogu sprijeciti donosenje zakona bez njih, jer nedolaskom 3 Hrvata na sjednicu Doma naroda nema kvoruma.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
suverenist
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 09 lis 2018, 22:28 |
|
|
|
Odlično, imamo sasvim dovoljno mehanizama da se zaštitimo, nekako mi se čini da nam trenutno sve ide na ruku. Ili ćemo imati novi izborni zakon u skladu sa presudom US ili neće biti nikakvog zakona. Win-win, bez nuspojava zbog gubitka fotelje u Predsjedništvu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stjepan Radić
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 09 lis 2018, 22:32 |
|
|
|
Upravo na otvorenom slušam Ćosića i evidentno je da neće biti ucjena formiranja vlasti sa izmjenama izbornog zakona. Čemu se nadaju za 4 godine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 09 lis 2018, 22:33 |
|
|
S obzirom da je i ovo tekovina minulih izbora, uknjižimo je i na ovu temu. Bošnjački poslanici u Narodnoj Skupštini Republike Srpske 1996/2018Citat: 1996. - 18 poslanika 1998. - 17 poslanika 2000. - 10 poslanika 2002. - 13 poslanika 2006. - 8 poslanika 2010. - 5 poslanika 2014. - 5 poslanika 2018. - 3 poslanika
|
|
| Vrh |
|
 |
|
neretvanin
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 09 lis 2018, 22:35 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 09 lis 2018, 22:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62958 Lokacija: DAZP HQ
|
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 09 lis 2018, 22:39 |
|
|
|
Zivi bili pa vidjeli :)
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
nema veze
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 09 lis 2018, 22:40 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 09 lis 2018, 22:53 |
|
|
Stjepan Radić je napisao/la: Upravo na otvorenom slušam Ćosića i evidentno je da neće biti ucjena formiranja vlasti sa izmjenama izbornog zakona. Čemu se nadaju za 4 godine. Momci nema od ovog ništa. Bez udbaško djelovanja nema nista,previse ste mirni i niko vas se neboji.
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stjepan Radić
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 10 lis 2018, 00:53 |
|
|
|
Trenutno se da vam budem iskren više bojim gašenja Aluminija nego političke situacije. Jer ukoliko se to dogodi budite sigurni da gubimo primat u Mostaru za koju godinu a bojim se i u HNŽ-u.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 10 lis 2018, 01:05 |
|
|
|
sve je to politika
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Diablo
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 10 lis 2018, 09:46 |
|
|
Stjepan Radić je napisao/la: Trenutno se da vam budem iskren više bojim gašenja Aluminija nego političke situacije. Jer ukoliko se to dogodi budite sigurni da gubimo primat u Mostaru za koju godinu a bojim se i u HNŽ-u. Aluminij se nece nikada ugasiti vec mu se vjerojatno spusta vrijednost zbog eventualnog preuzimanja od strane privatnika...
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stjepan Radić
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 10 lis 2018, 10:10 |
|
|
|
Ima li novosti. Boljih ili lošijih vezano za izborni rezultat?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ivica
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 10 lis 2018, 10:11 |
|
|
|
Pitam se da li će HDZ imati dovoljno kadrova da popuni sve fotelje.
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|