|
|
Stranica: 28/65.
|
[ 1615 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 11 lis 2018, 14:29 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6919 Lokacija: Izvan sebe
|
useless je napisao/la: Citat: Bošnjacima u džamijama preporučeno da glasaju za Komšića Citat: "Na primjer, ako u jednom domaćinstvu postoje tri registrirana birača, preporučeno nam je da dva glasaju za Džaferovića, a jedan za Komšića", pojasnio je izvor "Večernjeg lista", koji nije želio otkriti identitet zbog straha da bi on i njegova obitelj mogli imati probleme. https://www.dnevnik.ba/vijesti/bosnjacima-u-dzamijama-preporuceno-da-glasaju-za-komsica#Objasnit cu ovu zavrzlamu, cudi me da neko to nije prije uradio. Dakle od samog pocetka, jos nekoliko mjeseci prije izbora je napravljen ovaj scenario koji se sada realizira. Ne radi se uopste o ponovnom izboru onog lakrdijasa komsica( on je na sve samo pristao iz licne koristi) nego o tome da se zajebe hrvate i iznude ustupci od hrvata. Pri tome u sve su umjesani prsti od najmanje tri drzave, ja nesmijem da kazem koje, ali nijedna od te tri nije Izrael. Dakle od samog pocetka se znalo, da ako komsic bude kandidat za hrvatskog clana predsjednistva da ce on biti i izabran, naravno uz pomoc muslimanskih glasaca. Isto tako se od samog pocetka znalo da nece na vrijeme biti donesen izborni zakon i drugi akti. Znalo se i to da nastupanje komsica kao kandidata homogenizira hrvatsko biracko tijelo i da je izvjesno da ce covic biti drugi - scenariste je ovdje zapravo iznenadilo samo to koliko je procentualno malo hrvata izaslo na glasanje nista drugo. Uopste je bilo beznacajno ko ce biti treci ili cetvrti. Beznacajno je i to sto neki lupaju da je trebao da bude samo jedan hrvatski kandidat. Dakle lakrdijas izabran, sto je bilo za ocekivati, covic drugi kao sto je bilo za ocekivati. Raspaljeni hrvati imaju dobre izborne rezultate i sada se formira vlast. MZ vrsi pritisak da stranke HNS vrsi ustupke i da ude u vlast, oni nece. Tada "PRITISAK" na sve strane da svaka napravi ustupak. Lakrdijas odustaje od mjesta za koje nije ni bio predviden u ovoj rundi i koje ni onako ne pripada muslimanima. Covic automatski clan beznacajnog predsjednistva, "velika pobjeda razuma blablabla".Hrvatske stranke da nebi doslo do nezapamcene krize i blokade drzave, za koju je jasno da bi uz ovakav razvoj situacije mz nemilosrdno optuzila hrvate ( Da pdsjetim ovaj scenario to predvida od samog pocetka) moraju te hrvatske stranke dati znacajne ustupke, na koje u normalnim okolnostima nebi pristale. Najsmjesnije, ako to nije znao covic je slutio. Hrvatski premijer znao. Jedini koji u ovoj balkanskoj krcmi placa ceh hrvati.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 11 lis 2018, 14:33 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6919 Lokacija: Izvan sebe
|
|
Da sam u pravu i da je sve planirano, da se iscitati iz bahatih izjava muslimanskih politicara. Posebno komsica koji i onako ima zadatak da provocira i podigne tenzije.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stjepan Radić
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 11 lis 2018, 14:43 |
|
|
|
Nešto mi malo ta teorija ne pije vode. Lakše bi bilo vršiti pritisak na jednoga čovjeka da ste jednom narodu svjesno prepustili mjesto člana predsjedništva. Sada bi svi lagano slavili, pili Vincek, bili zadovoljni dok bi u pozadini Maureen Cormack vršila pritisak na Čovića. Ovako se homogenizirali hrvatsko biračko i građansko tijelo, medijski se podiglo na višu razinu, čak i Index piše o trećem entitetu. A ako naši pristanu na bilo koji ustupak biti će .......... Na rondo u Mostaru.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 11 lis 2018, 14:55 |
|
|
Stjepan Radić je napisao/la: A ako naši pristanu na bilo koji ustupak biti će .......... Na rondo u Mostaru. Nema od toga ništa, glede takvih postupaka prema vlastitim političarima, Hrvati su p.... Dobro se sjećam reakcije na potpisivanje WS, pok. (Anto) Valenta opravdavao sporazum, desetak udovica i majki koje su izgubile sinove, počupale ga za revere, koja psovka i galama i to je to. Tijekom Samouprave, niti jedan jedini "političar" nije bio sa nama tijekom blokada, niti jedan! Tako da je iluzorno očekivati bilo kakvu reakciju naroda tog tipa. HDZ - HNS je dobio (opet) bjanko ček hrvatskog korpusa i baš me zanima kako će ga unovčiti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stjepan Radić
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 11 lis 2018, 15:53 |
|
|
|
Svi u Mostar. Ako ja mogu doći sa upalom sinusa iz Širokog Brijega i nisam član HDZ-a onda nitko nema izgovor. Vrijeme je da pošaljemo poruku MZ. Dosta vas je
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Diablo
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 11 lis 2018, 16:03 |
|
|
Stjepan Radić je napisao/la: Svi u Mostar. Ako ja mogu doći sa upalom sinusa iz Širokog Brijega i nisam član HDZ-a onda nitko nema izgovor. Vrijeme je da pošaljemo poruku MZ. Dosta vas je Šta misliš da će se dogoditi nakon ovog prosvjeda tj kakav će biti njegov učinak? Nemoj ovo shvatit kao nekakvo podjebavanje , onako te pitam...
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 11 lis 2018, 16:09 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Okanite se teorija bez dokaza.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Velocidad
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 11 lis 2018, 16:16 |
|
|
|
po meni je ovaj prosvjed promsaj zesci. kad vec organiziraju, trebali su organizirati da valja. da dođe 50k ljudi, tjedan dana zaredom, mozda bi se i poslala nekakva poruka, a ovako ce im se podsmijehivati i zaboraviti do sutra. daj boze da grijesim
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 11 lis 2018, 16:20 |
|
|
|
Grude, Čapljina, Posušje i Livno zabranili Komšiću ulaz u gradske, općinske javne ustanove, zgrade. Nema službenih posjeta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Velocidad
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 11 lis 2018, 16:21 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 11 lis 2018, 16:24 |
|
|
|
U RS svakako ne smije. Član predsjedništva onoga što mu bivši zapovjednik Alija "oslobodio". Nekih 20-30%.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ledolomac
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 11 lis 2018, 17:17 |
|
|
Diablo je napisao/la: Šta misliš da će se dogoditi nakon ovog prosvjeda tj kakav će biti njegov učinak? Nemoj ovo shvatit kao nekakvo podjebavanje , onako te pitam... Nebitno što će se dogoditi, bitno je samo da Hrvati masovno pokažu da ne pristaju na ponižavanje. Zato mi je drago i da je studentski zbor odbacio svaki kontakt s Komšićem, kao i ovi općinski čelnici. Treba ustrajati u takvom stavu i u svakoj mogućoj prilici sabotirati Komšića na takav način, ne samo sada par dana poslije izbora, nego za vrijeme cijelog mandata. Jedino što me brine za ovaj današnji prosvjed je to da ne ispadne traljav. Možda je ipak trebalo staviti termin za vikend i uključiti (nad)stranačku infrastukturu da malo mobilizira ljude.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Diablo
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 11 lis 2018, 17:32 |
|
|
ledolomac je napisao/la: Diablo je napisao/la: Šta misliš da će se dogoditi nakon ovog prosvjeda tj kakav će biti njegov učinak? Nemoj ovo shvatit kao nekakvo podjebavanje , onako te pitam... Nebitno što će se dogoditi, bitno je samo da Hrvati masovno pokažu da ne pristaju na ponižavanje. Zato mi je drago i da je studentski zbor odbacio svaki kontakt s Komšićem, kao i ovi općinski čelnici. Treba ustrajati u takvom stavu i u svakoj mogućoj prilici sabotirati Komšića na takav način, ne samo sada par dana poslije izbora, nego za vrijeme cijelog mandata. Jedino što me brine za ovaj današnji prosvjed je to da ne ispadne traljav. Možda je ipak trebalo staviti termin za vikend i uključiti (nad)stranačku infrastukturu da malo mobilizira ljude. Zanimljivo razmisljanje gospodine ledolomac.Ovaj prosvjed ce mozda i imati nekakav rezultat, mozda nesto i pokazemo s njime al samo ako se vladajuci ne naguze na prvu bosnjacku ponudu tj ne prihvate mrvice sa stola.No ako budu sudjelovali bez nekih zahtjeva(izborni zakon) sljedece 4 godine u vlasti to moze samo znaciti da pristaju na ponizavanje. S tim potezom ce se obilno izasrat po ovima sto budu danas prosvjedovali. Ostaje da vidimo...
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Diablo
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 11 lis 2018, 17:40 |
|
|
Velocidad je napisao/la: po meni je ovaj prosvjed promsaj zesci. kad vec organiziraju, trebali su organizirati da valja. da dođe 50k ljudi, tjedan dana zaredom, mozda bi se i poslala nekakva poruka, a ovako ce im se podsmijehivati i zaboraviti do sutra. daj boze da grijesim Bit ce identican prosvjedu u Zagrebu za Slobodana Praljka, kojeg su organizirali nasi studenti. Prosvjed će danas imat maximalni domet do yutarnjeg, vec sutra ce zasluzit kolumnu na poskoku a za 2 dana jedno veliko nista...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 11 lis 2018, 19:25 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 11 lis 2018, 19:41 |
|
|
|
Bravo studentarijo, svaka čast !!!
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 11 lis 2018, 19:44 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43928 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Evo me upravo s prosvjedne povorke, pa nisu bili samo studenti, među kojima je bilo i dosta iz Hrvatske, bilo je svih generacija, ljudi iz cijele Hercegovine, Rame, veterani.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
s@lko dinamita$
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 11 lis 2018, 19:47 |
|
|
|
Bravo ljudi. Djeluje da je bilo hrpa ljudi, puno vise od ocekivanog.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 11 lis 2018, 19:47 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43928 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Diablo je napisao/la: Velocidad je napisao/la: po meni je ovaj prosvjed promsaj zesci. kad vec organiziraju, trebali su organizirati da valja. da dođe 50k ljudi, tjedan dana zaredom, mozda bi se i poslala nekakva poruka, a ovako ce im se podsmijehivati i zaboraviti do sutra. daj boze da grijesim Bit ce identican prosvjedu u Zagrebu za Slobodana Praljka, kojeg su organizirali nasi studenti. Prosvjed će danas imat maximalni domet do yutarnjeg, vec sutra ce zasluzit kolumnu na poskoku a za 2 dana jedno veliko nista... Šta tebi bilo teško doći iz Širokog i prošetati?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ledolomac
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 11 lis 2018, 20:03 |
|
|
Koja je službena procjena? Meni se čini da je bilo preko 10 000 ljudi, iznad svih očekivanja. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 11 lis 2018, 20:06 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Diablo
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 11 lis 2018, 20:08 |
|
|
daramo je napisao/la: Diablo je napisao/la: Bit ce identican prosvjedu u Zagrebu za Slobodana Praljka, kojeg su organizirali nasi studenti. Prosvjed će danas imat maximalni domet do yutarnjeg, vec sutra ce zasluzit kolumnu na poskoku a za 2 dana jedno veliko nista... Šta tebi bilo teško doći iz Širokog i prošetati? Radio pajdo, moraju neki i to...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 11 lis 2018, 20:09 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27674 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Ja stvarno ne znam što su neki očekivali od prosvjeda? Ovo je prosvjed koji ima svoju simboliku. Dakle jedan simbolični prosvjed koji ne može ništa riješiti ali može na nešto ukazati snagom broja sudionika. Hvala Bogu, bilo je jako puno ljudi na istom i stoga možemo reći da je potpuno uspio.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Diablo
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 11 lis 2018, 20:09 |
|
|
|
Preporucio bi da pogledate zadnji dnevnik na fuj tv. Tema prosvjed u mostaru al obratite pozornost na kasniji komentar. I kad mi netko rekne da je za suzivot s njima... pljuc
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018. Postano: 11 lis 2018, 20:11 |
|
|
Diablo je napisao/la: Radio pajdo, moraju neki i to... Hajde dobro bolje nego ekipa što je promatrala iz kafića i pijukala kavicu. Opet nije razlog da sereš po ljudima koji su bili tamo i iskazali svoje mišljenje na ovakvu tursku demokraciju.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 23 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|