|
|
Stranica: 6/7.
|
[ 157 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
alh84001
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 14:48 |
|
|
Machak je napisao/la: Što je vi više mrzite, mi je više volimo.
Vidis, normalan covjek bi se zapitao 'ako netko nesto ne voli, koji su razlozi za to, koje je ishodiste toga?'. Ti jedino sto mozes ponuditi je infantilizam. Samo nastavi. Inace ti toliko 'volis' svoju drzavu da ne mozes niti izgovoriti njeno puno ime bez da se zagrcnes. O imenu polovice prostora te drzave da ne pricamo. O tome sto mislis o vise od 50% stanovnika te 'voljene' drzave bi se dale klinicke analize vjerojatno napisati. Ali da, bitno da ti volis svoju Drzavu. Pitam se jesi li toliko volio Jugoslaviju, pricao o njenoj tisucljetnoj povijesti, govorio o potcinjavanju Beogradu i slicno....dok nije doslo vrijeme za preokrenuti kaput 
|
|
Vrh |
|
 |
micko52
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 14:49 |
|
|
Machak je napisao/la: micko52 je napisao/la: Ta srednjovjekovna država Bosna je u suštini bila nezvisna država za vrijeme Tvrtka, i najduže do 1463.godine, znači ni 100 godine. Prije toga bila uglavnom u vazalnom odnosu prema susjedima ili je bila u okviru istih, nezavisna bila nije. Nakon 1463.godine pravu nezavisnost je dobila tek 1995.godine. Suma Summarum od silne "hiljadugodišnje nezavisnosti" ne pričamo više od 130 godina, iako je i to upizno ako uzmemo Visokog predstavnika u jednačinu.
I da, ta država Bosna prije 1463. nema veze sa Dejtonkom.
Ne hiljadugodišnja nezavisnost nego postojanje. Treba čitati s razumjevanjem. Niko na ovim prostorima nema hiljadugodišnju nezavisnost. Aha, ova Srbija nema veze sa kosovskom Srbijom. 1:1  Pa da bi nešto postojalo trebalo bi da ima elemente državnosti, da bi se moglo zvati državom. Opet gluposti.Kakva je to logika?Čuj postojanje?Ali ne postoji kao država 1000 godina, a vi sai sebe lažete da postoji. Srbija sa druge strane kao međunarodno priznata kraljevina,carevina i despotovina zvanično postoji od 1217. do 1459.godine tj.239 godina, i tu ne računam period dok nije bila kraljevina već kneževina prije 1217. jer bi to onda tu mogli dodati još 200 godina tog statusa. Dalje, od 1867. do 1918. kao nezavisna država, bez vazalne kneževine to je 51 godina. I od 2006.godine do danas 19 godina. Ukupno oko 310 godina kao SAMOSTALNA NEZAVISNA DRŽAVA. Znači govorim isključivo o samostalnosti i postojanju države.
_________________ Nit' je kuja okotila vuka, nit' je bula rodila hajduka!
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 14:50 |
|
|
alh84001 je napisao/la: Machak je napisao/la: Ne hiljadugodišnja nezavisnost nego postojanje. Koje ne postoji. Ili ces tvrditi da je Rimsko carstvo postojalo do 1922.? Citat: Aha, ova Srbija nema veze sa kosovskom Srbijom. Dok god Srbi imenuju djecu Lazar, i drze sjecanje na dogadjaje iz tog vremena, ima. Kao sto i kod vas ima veze, jer djecu nazivate Tvrtko i spominjete se pogubljenja Stjepana Tomasevica. Oh, wait... Ti bi Italijanima krojio historiju? Kao što rekoh...ništa dok ne zapišaš teritorij.
|
|
Vrh |
|
 |
alh84001
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 14:54 |
|
|
Machak je napisao/la: Ti bi Italijanima krojio historiju? Kao što rekoh...ništa dok ne zapišaš teritorij. Jel ti dobro? Jer buncas. Kakve veze Rimsko carstvo (pogotovo kasno) ima s Italijom i tko je uopce spominjao Italiju? Ja te pitam, jel ti ozbiljno tvrdis da je Rimsko carstvo postojalo do 1922. godine. Jer iz tvojih 'argumenata' bi se to dalo zakljuciti.
|
|
Vrh |
|
 |
micko52
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 14:56 |
|
|
alh84001 je napisao/la: Machak je napisao/la: Ne hiljadugodišnja nezavisnost nego postojanje. Koje ne postoji. Ili ces tvrditi da je Rimsko carstvo postojalo do 1922.? Citat: Aha, ova Srbija nema veze sa kosovskom Srbijom. Dok god Srbi imenuju djecu Lazar, i drze sjecanje na dogadjaje iz tog vremena, ima. Kao sto i kod vas ima veze, jer djecu nazivate Tvrtko i spominjete se pogubljenja Stjepana Tomasevica. Oh, wait... Srbi daju masovno imena djeci Stefan,Lazar,Nemanja,Dušan,Jovan,Marko,Uroš do nedavno Dragutin,Milutin,Vladislav,Ostoja,Sava/Savo,... Ne vidjeh kod muslimana da daju imen djeci iz srednjovjekovnog predosmanskog perioda.....
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 15:00 |
|
|
micko52 je napisao/la: Machak je napisao/la: Ne hiljadugodišnja nezavisnost nego postojanje. Treba čitati s razumjevanjem. Niko na ovim prostorima nema hiljadugodišnju nezavisnost. Aha, ova Srbija nema veze sa kosovskom Srbijom. 1:1  Pa da bi nešto postojalo trebalo bi da ima elemente državnosti, da bi se moglo zvati državom. Opet gluposti.Kakva je to logika?Čuj postojanje?Ali ne postoji kao država 1000 godina, a vi sai sebe lažete da postoji. Srbija sa druge strane kao međunarodno priznata kraljevina,carevina i despotovina zvanično postoji od 1217. do 1459.godine tj.239 godina, i tu ne računam period dok nije bila kraljevina već kneževina prije 1217. jer bi to onda tu mogli dodati još 200 godina tog statusa. Dalje, od 1867. do 1918. kao nezavisna država, bez vazalne kneževine to je 51 godina. I od 2006.godine do danas 19 godina. Ukupno oko 310 godina kao SAMOSTALNA NEZAVISNA DRŽAVA. Znači govorim isključivo o samostalnosti i postojanju države. Imamo pisani dokument. Dobro i? Fino. Ne vidim problem. Nek imate, vaša stvar. Ne dirajte nas i sve pet.
|
|
Vrh |
|
 |
micko52
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 15:03 |
|
|
Machak je napisao/la: micko52 je napisao/la: Pa da bi nešto postojalo trebalo bi da ima elemente državnosti, da bi se moglo zvati državom. Opet gluposti.Kakva je to logika?Čuj postojanje?Ali ne postoji kao država 1000 godina, a vi sai sebe lažete da postoji.
Srbija sa druge strane kao međunarodno priznata kraljevina,carevina i despotovina zvanično postoji od 1217. do 1459.godine tj.239 godina, i tu ne računam period dok nije bila kraljevina već kneževina prije 1217. jer bi to onda tu mogli dodati još 200 godina tog statusa.
Dalje, od 1867. do 1918. kao nezavisna država, bez vazalne kneževine to je 51 godina.
I od 2006.godine do danas 19 godina. Ukupno oko 310 godina kao SAMOSTALNA NEZAVISNA DRŽAVA. Znači govorim isključivo o samostalnosti i postojanju države.
Imamo pisani dokument. Dobro i? Fino. Ne vidim problem. Nek imate, vaša stvar. Ne dirajte nas i sve pet. Ko vas dira? Samo branimo ono što je naše, a to je 49% teritorije bivše SRBiH, našu autonomiju i naše nadležnosti garantovane Dejtonom. Vi ste ti koji napadate.
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 15:06 |
|
|
micko52 je napisao/la: Machak je napisao/la: Imamo pisani dokument.
Dobro i? Fino. Ne vidim problem. Nek imate, vaša stvar.
Ne dirajte nas i sve pet.
Ko vas dira? Samo branimo ono što je naše, a to je 49% teritorije bivše SRBiH, našu autonomiju i naše nadležnosti garantovane Dejtonom. Vi ste ti koji napadate. Apsolutno netačno. Niko nije dirao ono što je garantovano Daytonom. To su izmišljotine vladajuće vam partije kako bi zataškali sopstveni kriminal i bezdan u koji su finansijski odveli RS.
|
|
Vrh |
|
 |
micko52
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 15:09 |
|
|
Machak je napisao/la: micko52 je napisao/la: Ko vas dira? Samo branimo ono što je naše, a to je 49% teritorije bivše SRBiH, našu autonomiju i naše nadležnosti garantovane Dejtonom. Vi ste ti koji napadate.
Apsolutno netačno. Niko nije dirao ono što je garantovano Daytonom. To su izmišljotine vladajuće vam partije kako bi zataškali sopstveni kriminal i bezdan u koji su finansijski odveli RS. Svako ima mogućnost čitanja Aneksa IV DS tako da se nemoj praviti lud, a još manje možeš ovde nekome prosipati tu šupljiku. Ne brini se ti za RS, brini se za 23% protektorata.
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 15:13 |
|
|
micko52 je napisao/la: Machak je napisao/la: Apsolutno netačno. Niko nije dirao ono što je garantovano Daytonom. To su izmišljotine vladajuće vam partije kako bi zataškali sopstveni kriminal i bezdan u koji su finansijski odveli RS.
Svako ima mogućnost čitanja Aneksa IV DS tako da se nemoj praviti lud, a još manje možeš ovde nekome prosipati tu šupljiku. Ne brini se ti za RS, brini se za 23% protektorata. Moram se brinuti kad će se to odraziti na cijelu BiH. Valja nas čupati iz govana u koje će nas uvaliti tvoj presidente.
|
|
Vrh |
|
 |
micko52
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 15:18 |
|
|
Machak je napisao/la: micko52 je napisao/la: Svako ima mogućnost čitanja Aneksa IV DS tako da se nemoj praviti lud, a još manje možeš ovde nekome prosipati tu šupljiku. Ne brini se ti za RS, brini se za 23% protektorata.
Moram se brinuti kad će se to odraziti na cijelu BiH. Valja nas čupati iz govana u koje će nas uvaliti tvoj presidente. MI nismo u govnima, a u govna ste se uvalili vi sami slijepo slušajući duo Šmita&Marfija. Do vas je.
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 15:23 |
|
|
micko52 je napisao/la: Machak je napisao/la: Moram se brinuti kad će se to odraziti na cijelu BiH. Valja nas čupati iz govana u koje će nas uvaliti tvoj presidente.
MI nismo u govnima, a u govna ste se uvalili vi sami slijepo slušajući duo Šmita&Marfija. Do vas je. Ne vidiš ti šumu od drveta. Evo vrha ledenog brijega. https://www.rtvbn.com/4073261/dug-od-10 ... -u-mostaruko zna koliko još ima štetnih ugovora koje je Željka potpisala dok je bila premijerka RS. Uz to, dolazi na naplatu 1,6 milijardi duga naredne godine. Preko 2 milijarde, pa onda tužbe, pa šta sve ne...a nema na vidiku novih sredstava niti se imaš kod koga zadužiti za toliko. To što vi pušite Miletovu priču, a u pozadini vam kuća gori, ozbiljno bi se trebali zabrinuti.
|
|
Vrh |
|
 |
micko52
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 15:24 |
|
|
Machak je napisao/la: micko52 je napisao/la: MI nismo u govnima, a u govna ste se uvalili vi sami slijepo slušajući duo Šmita&Marfija. Do vas je.
Ne vidiš ti šumu od drveta. Evo vrha ledenog brijega. https://www.rtvbn.com/4073261/dug-od-10 ... -u-mostaruko zna koliko još ima štetnih ugovora koje je Željka potpisala dok je bila premijerka RS. Uz to, dolazi na naplatu 1,6 milijardi duga naredne godine. Preko 2 milijarde, pa onda tužbe, pa šta sve ne...a nema na vidiku novih sredstava niti se imaš kod koga zadužiti za toliko. To što vi pušite Miletovu priču, a u pozadini vam kuća gori, ozbiljno bi se trebali zabrinuti. Izvor BN 
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 15:27 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 15:27 |
|
|
Muslimani se pitaju sta je s protektoratom Jesu li strane intervencije u BiH gotove i ima li država snagu da se sama izbori s političkim odmetnicima https://www.klix.ba/vijesti/bih/jesu-li ... /250324093
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
micko52
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 24 ožu 2025, 16:17 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Muslimani se pitaju sta je s protektoratom Jesu li strane intervencije u BiH gotove i ima li država snagu da se sama izbori s političkim odmetnicima https://www.klix.ba/vijesti/bih/jesu-li ... /250324093Nema države, samo protektorat na 51% teritorije bivše Socijalističke republike.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 27 ožu 2025, 13:03 |
|
|
Machak je napisao/la: zalutala je napisao/la: Možda samo ja u ovom vidim ogroman problem. Dodik je lice s potjernice, ali ne osoba koja se skriva i za koju institucije ne znaju gdje se nalazi. Konkretno se zna gdje se nalazi, javno istupa, djeluje itd.. i to sve u državi u kojoj je i optužen i čiji sud je dao nalog za njegovo uhićenje. Netko je napisao da će se tek 2026. izabrati novi ravnatelj ili što već SIPE. Hipotetski, da ga uhite u trenutku kada se izabere taj novi u SIPI, imat ćeš situaciju da godinu dana policija(ili tko već) nije sprovela odluku suda i uhitila optuženika koji se nije skrivao i za kojega se znalo gdje je.
Mala digresija, sjećam se da sam na nekom portalu pročitala da je čovjek ukrao par metara drva, sud ga u roku odmah osudio i završio je u zatvoru(u dosta kratkom roku sve riješeno).
Probaj se zapitati; kako će neki "obični smrtnik" Hrvat, Bošnjak ili Srbin gledati na državu i na državne institucije ako vidi da se nad njim represija provodi u roku odmah a za čovjeka koji je optužen za državni udar(ako sam dobro napisala) se čeka ajmo reći povoljan trenutak ili da se poklope okolnosti.
Također se probaj zapitati kakvu sliku ova situacija šalje u svijet o BiH. Šalje li sliku o stabilnoj državi, stabilnim institucijama ili neku drugu?
Ne skriva se, ali mu je sužen krug kretanja. Sam Vučić je rekao da Dodik ne može otići u Beograd. Otkazao je put u Moskvu. Otkazaće i Izrael.Tačno, zna se gdje se nalazi, ali je procjena da je visok rizik njegovo hapšenje trenutno. Bilo je skoro čini mi se u Južnoj Koreji, uhapšen je predsjednik. Nije bilo nimalo naivno, bilo je sukoba. Bilo koji državnik koji ima kontrolu nad policijom (ili nekom policijskom strukturom) kad pada, nije ga jednostavno uhapsiti. Stvari su postavljene da direktor SIPA-e Ćulum ne može odstupiti sa mjesta dok se ne izabere novi direktor SIPA-e. To ne znači da će SIPA stati sa radom. Također, potrebno je izabrati novog zamjenika direktora. SIPA nije nadležna da provodi odluku suda. Mogu asistirati sudskoj policiji po potrebi. Opet ponavljam, procjena je da je hapšenje Milorada Dodika u ovom momentu visoki rizik. To je odgovorno vođenje policijskih struktura. Jasno je da mnogi navijaju da uleti sudska policija, SIPA, Ramo, neki Rambo i da se krene pucati. To nije opcija i nadam se da neće ni biti. Običnom čovjeku se uvijek drugačije krojila pravda. Za ukradene milione, političar dobije godinu. Za 3 metra drva, neki jado dobije 6 mjeseci. Gdje je tu pravda? Svijet ima jasnu sliku o BiH i od ranije. Ovo nije puno promijenilo. Mi smo im samo još jedna tačka na svijetu koja podrazumjeva interesnu sferu. Ne zamaraju se previše našim unutarnjim odnosima. Evo što si pisao. I sad najednom nije više sužen krug kretanja, nego samo rizičan(to si mi na drugoj temi replicirao, da sad ponovno ne tražim po ovom kupusu od tema). Sam si zaključio da će otkazati put u Izrael a gle čuda Dodik u Izraelu. Otvorila sam ovu temu da bih nešto više saznala o sadašnjoj situaciji u BiH. Napisao si svoje viđenje, povjerovala sam u to. Pogriješio si, i umjesto da kao čovjek kažeš pogriješio sam, desi se, ti kao da se ništa nije dogodilo samo promijeniš priču(na drugoj temi). Evo ti link na drugu temu, pa sam provjeri i usporedi svoje upise i svoju vjerodostojnost. post2348573.html#p2348573
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 27 ožu 2025, 13:07 |
|
|
zalutala je napisao/la: Machak je napisao/la: Ne skriva se, ali mu je sužen krug kretanja. Sam Vučić je rekao da Dodik ne može otići u Beograd. Otkazao je put u Moskvu. Otkazaće i Izrael. Tačno, zna se gdje se nalazi, ali je procjena da je visok rizik njegovo hapšenje trenutno. Bilo je skoro čini mi se u Južnoj Koreji, uhapšen je predsjednik. Nije bilo nimalo naivno, bilo je sukoba. Bilo koji državnik koji ima kontrolu nad policijom (ili nekom policijskom strukturom) kad pada, nije ga jednostavno uhapsiti.
Stvari su postavljene da direktor SIPA-e Ćulum ne može odstupiti sa mjesta dok se ne izabere novi direktor SIPA-e. To ne znači da će SIPA stati sa radom. Također, potrebno je izabrati novog zamjenika direktora.
SIPA nije nadležna da provodi odluku suda. Mogu asistirati sudskoj policiji po potrebi. Opet ponavljam, procjena je da je hapšenje Milorada Dodika u ovom momentu visoki rizik. To je odgovorno vođenje policijskih struktura. Jasno je da mnogi navijaju da uleti sudska policija, SIPA, Ramo, neki Rambo i da se krene pucati. To nije opcija i nadam se da neće ni biti.
Običnom čovjeku se uvijek drugačije krojila pravda. Za ukradene milione, političar dobije godinu. Za 3 metra drva, neki jado dobije 6 mjeseci. Gdje je tu pravda?
Svijet ima jasnu sliku o BiH i od ranije. Ovo nije puno promijenilo. Mi smo im samo još jedna tačka na svijetu koja podrazumjeva interesnu sferu. Ne zamaraju se previše našim unutarnjim odnosima.
Evo što si pisao. I sad najednom nije više sužen krug kretanja, nego samo rizičan(to si mi na drugoj temi replicirao, da sad ponovno ne tražim po ovom kupusu od tema). Sam si zaključio da će otkazati put u Izrael a gle čuda Dodik u Izraelu. Otvorila sam ovu temu da bih nešto više saznala o sadašnjoj situaciji u BiH. Napisao si svoje viđenje, povjerovala sam u to. Pogriješio si, i umjesto da kao čovjek kažeš pogriješio sam, desi se, ti kao da se ništa nije dogodilo samo promijeniš priču(na drugoj temi). Evo ti link na drugu temu, pa sam provjeri i usporedi svoje upise i svoju vjerodostojnost. post2348573.html#p2348573Otkazao je za Moskvu, je li tako? Napisao sam na drugoj temi kako ću postupiti glede toga. Nadam se da nije problem da sačekamo zvaničnu potvrdu Interpolove potjernice.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 27 ožu 2025, 13:09 |
|
|
Machak, da mi sada kažeš da je danas četvrtak, 27. ožujka 2025., a sutra će biti petak 28. ožujak 2025. i to ću provjeriti
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 27 ožu 2025, 13:19 |
|
|
Machak je napisao/la: zalutala je napisao/la: Evo što si pisao. I sad najednom nije više sužen krug kretanja, nego samo rizičan(to si mi na drugoj temi replicirao, da sad ponovno ne tražim po ovom kupusu od tema). Sam si zaključio da će otkazati put u Izrael a gle čuda Dodik u Izraelu. Otvorila sam ovu temu da bih nešto više saznala o sadašnjoj situaciji u BiH. Napisao si svoje viđenje, povjerovala sam u to. Pogriješio si, i umjesto da kao čovjek kažeš pogriješio sam, desi se, ti kao da se ništa nije dogodilo samo promijeniš priču(na drugoj temi). Evo ti link na drugu temu, pa sam provjeri i usporedi svoje upise i svoju vjerodostojnost. post2348573.html#p2348573Otkazao je za Moskvu, je li tako? Napisao sam na drugoj temi kako ću postupiti glede toga. Nadam se da nije problem da sačekamo zvaničnu potvrdu Interpolove potjernice. Evo samo djelić nebuloza koje pišeš: Upratila si kako se odigrao taj izlazak iz BiH. Službena vozila prošla granični prelaz bez kontrole. Niti granična policija BiH niti Srbije nisu kontrolisali ta vozila. Dakle, načinjen je ozbiljan prekršaj obje granične policije. Na stranu Dodik, ponavljanje takvih stvari bi obje države moglo skupo koštati. To šalje sliku kako granicu može prelaziti bilo ko kako hoće, a da se ne kontroliše. Dobra poruka za narkobosove, švercere i raznorazne mafijaše. Naknadno, avion iz RS ide u Bg i kupi Dodika koji ide u Izrael. Ajde ovo za granični prijelaz između BiH i Srbije bih mogla i prožvakati, no ovo dalje su teške nebuloze. Čovječe, jesi li ti ikada putovao avionom? I za putovanje avionom se prolazi granična policija. Morao je proći graničnu kontrolu i za put u Izrael, u Beogradu. I graničnu kontrolu kada je stigao u Izrael. I ti meni pričaš o suženom krugu kretanja i lopini koja bježi od zakona.
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 27 ožu 2025, 13:55 |
|
|
zalutala je napisao/la: Machak je napisao/la: Otkazao je za Moskvu, je li tako? Napisao sam na drugoj temi kako ću postupiti glede toga. Nadam se da nije problem da sačekamo zvaničnu potvrdu Interpolove potjernice.
Evo samo djelić nebuloza koje pišeš: Upratila si kako se odigrao taj izlazak iz BiH. Službena vozila prošla granični prelaz bez kontrole. Niti granična policija BiH niti Srbije nisu kontrolisali ta vozila. Dakle, načinjen je ozbiljan prekršaj obje granične policije. Na stranu Dodik, ponavljanje takvih stvari bi obje države moglo skupo koštati. To šalje sliku kako granicu može prelaziti bilo ko kako hoće, a da se ne kontroliše. Dobra poruka za narkobosove, švercere i raznorazne mafijaše. Naknadno, avion iz RS ide u Bg i kupi Dodika koji ide u Izrael. Ajde ovo za granični prijelaz između BiH i Srbije bih mogla i prožvakati, no ovo dalje su teške nebuloze. Čovječe, jesi li ti ikada putovao avionom? I za putovanje avionom se prolazi granična policija. Morao je proći graničnu kontrolu i za put u Izrael, u Beogradu. I graničnu kontrolu kada je stigao u Izrael. I ti meni pričaš o suženom krugu kretanja i lopini koja bježi od zakona. Ti zaboravljaš jednu stvar u svemu ovom. Granična policija ne funkcioniše. Postoje ljudi iznutra koji sabotiraju procese i koji omogućavaju i takve propuste. Kad je prošla kolona vozila bh granicu, ovi su se pravili mutavi pa zvali srbijanske graničare koji su se isto pravili mutavi i tvrdili da niko nije prošao. Što se tiče graničara Srbije i BiH, Milorad Dodik nikad nije prešao u Srbiju. Bar nema traga o tome na granici. Da li je to normalno? Zamisli nešto takvo da se desi recimo u Hrvatskoj? Bi li bilo normalno? Srb-BH granica je zrela za debele suspenzije. Pa kad se odluče i jedni raditi svoj posao, onda vratiti normalni status.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 27 ožu 2025, 14:28 |
|
|
Machak je napisao/la: zalutala je napisao/la: Evo samo djelić nebuloza koje pišeš: Upratila si kako se odigrao taj izlazak iz BiH. Službena vozila prošla granični prelaz bez kontrole. Niti granična policija BiH niti Srbije nisu kontrolisali ta vozila. Dakle, načinjen je ozbiljan prekršaj obje granične policije. Na stranu Dodik, ponavljanje takvih stvari bi obje države moglo skupo koštati. To šalje sliku kako granicu može prelaziti bilo ko kako hoće, a da se ne kontroliše. Dobra poruka za narkobosove, švercere i raznorazne mafijaše.
Naknadno, avion iz RS ide u Bg i kupi Dodika koji ide u Izrael.
Ajde ovo za granični prijelaz između BiH i Srbije bih mogla i prožvakati, no ovo dalje su teške nebuloze. Čovječe, jesi li ti ikada putovao avionom? I za putovanje avionom se prolazi granična policija. Morao je proći graničnu kontrolu i za put u Izrael, u Beogradu. I graničnu kontrolu kada je stigao u Izrael. I ti meni pričaš o suženom krugu kretanja i lopini koja bježi od zakona.
Ti zaboravljaš jednu stvar u svemu ovom. Granična policija ne funkcioniše. Postoje ljudi iznutra koji sabotiraju procese i koji omogućavaju i takve propuste. Kad je prošla kolona vozila bh granicu, ovi su se pravili mutavi pa zvali srbijanske graničare koji su se isto pravili mutavi i tvrdili da niko nije prošao. Što se tiče graničara Srbije i BiH, Milorad Dodik nikad nije prešao u Srbiju. Bar nema traga o tome na granici. Da li je to normalno? Zamisli nešto takvo da se desi recimo u Hrvatskoj? Bi li bilo normalno? Srb-BH granica je zrela za debele suspenzije. Pa kad se odluče i jedni raditi svoj posao, onda vratiti normalni status. Pa sta si ti ocekivao, da Srbija hapsi na granici covjeka za kojim je raspisana interna tjeralica? Nisu ni tebi sve na broju
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 27 ožu 2025, 15:54 |
|
|
zalutala je napisao/la: Machak, da mi sada kažeš da je danas četvrtak, 27. ožujka 2025., a sutra će biti petak 28. ožujak 2025. i to ću provjeriti Počinješ shvatati islamizam. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1201 of 2558 - 46.95%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 27 ožu 2025, 15:56 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Machak je napisao/la: Ti zaboravljaš jednu stvar u svemu ovom. Granična policija ne funkcioniše. Postoje ljudi iznutra koji sabotiraju procese i koji omogućavaju i takve propuste. Kad je prošla kolona vozila bh granicu, ovi su se pravili mutavi pa zvali srbijanske graničare koji su se isto pravili mutavi i tvrdili da niko nije prošao. Što se tiče graničara Srbije i BiH, Milorad Dodik nikad nije prešao u Srbiju. Bar nema traga o tome na granici. Da li je to normalno? Zamisli nešto takvo da se desi recimo u Hrvatskoj? Bi li bilo normalno?
Srb-BH granica je zrela za debele suspenzije. Pa kad se odluče i jedni raditi svoj posao, onda vratiti normalni status.
Pa sta si ti ocekivao, da Srbija hapsi na granici covjeka za kojim je raspisana interna tjeralica? Nisu ni tebi sve na broju Nisam očekivao da tek tako delegacija iz BiH prođe na srbijanskoj granici. Neozbiljno.
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: Par pitanja u vezi novonastale situacije u BIH Postano: 27 ožu 2025, 15:57 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: zalutala je napisao/la: Machak, da mi sada kažeš da je danas četvrtak, 27. ožujka 2025., a sutra će biti petak 28. ožujak 2025. i to ću provjeriti Počinješ shvatati islamizam.  A ti cvjetaš sa svakim dobijenim članom u grupu mrzitelja islamista Samo te moram razočarati, nisam nikakav radikalni islamist, gluho bilo.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|