|
|
Stranica: 4/8.
|
[ 199 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Podela BiH Postano: 22 svi 2017, 23:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 80121 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
BBC je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Pogadjam da ce ovi iz Novog Pazara navijati da se RS prikljuci Srbiji ukoliko ce se i oni prikljuciti Velikoj Bosni.
Jako ih jebe što su slabo naseljeni uz bejha granicu. A i da nisu morali bi se priključiti Srbiji opet, preko RS.  Naravno podrazumijeva se da bi NP bio sarajevska eksklava, isto kao i USK. I to samo NP, ne i ostale sandzacke opcine. Mada to bi bilo veliko postignuce jer Novi Pazar nema unutarnje i medjunarodnim ugovorima priznanje za razliku od RS, Federacije i kantona. Postoje drzave u svijetu s diskontinuitetom teritorija, a takvu ce drzavu dobiti i Bosnjaci, ako ikad dobiju vlastititu drzavu u kojoj ce moci nesto odlucivati, i gdje im nece biti zabranjen bosanski jezik.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Podela BiH Postano: 22 svi 2017, 23:58 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21649 Lokacija: među zvijezdama
|
Agathonikos je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Dio Voše recimo Madjarima i Hrvatima. .. Kosovo nepovratno izgubljeno i otvaranje pitanja sandžaka  Dobiće da ne kažem šta a o toj nepovratnosti i večnosti stvarno ne bih da trošim reči, gospođice Saro  G.Aga VI biste u skorijoj budućnosti mogli da postanete Najnoviji Pazardjanin 
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Podela BiH Postano: 23 svi 2017, 00:00 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Što se Brčkog tiče za njega se bum ginulo. A vi imate nešto malo bijeljenskih Srba iza kao podršku, dok Posavci Hrvati i Bošnjaci imaju TK sa 500k ljudi, prelaz preko u Orašju i dosta finih kombiniranih hrvatsko - muslimanskih sela. Da uzmete Brčko bukvalno bi morali tenkovima na Raču vi iz Srbije. Druge opcije nema. Pa uzeto je Brčko, gospođice Saro. Baš nekidan prolazim tim lepim srpskim gradom, skoro da nema kafića iz kojeg ne trešti neka od četničkoglazbenih uradaka. Kao lafo neki district a osećaj kao da si u po Bileće 
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Podela BiH Postano: 23 svi 2017, 00:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 80121 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
@Nebitan lik, skupi si para za more i dodji na nas Jadran. Moze i u Neum.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Podela BiH Postano: 23 svi 2017, 00:02 |
|
|
Jel si ti opet ns nekoj proslavi, pa rokaš po vinu? Govorimo o događajima koji će se desiti za pa decenija, ne za par meseci.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Podela BiH Postano: 23 svi 2017, 00:02 |
|
|
Jel si ti opet ns nekoj proslavi, pa rokaš po vinu? Govorimo o događajima koji će se desiti za pa decenija, ne za par meseci.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Podela BiH Postano: 23 svi 2017, 00:03 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: BBC je napisao/la: Jako ih jebe što su slabo naseljeni uz bejha granicu. A i da nisu morali bi se priključiti Srbiji opet, preko RS.  Naravno podrazumijeva se da bi NP bio sarajevska eksklava, isto kao i USK. I to samo NP, ne i ostale sandzacke opcine. Mada to bi bilo veliko postignuce jer Novi Pazar nema unutarnje i medjunarodnim ugovorima priznanje za razliku od RS, Federacije i kantona. Postoje drzave u svijetu s diskontinuitetom teritorija, a takvu ce drzavu dobiti i Bosnjaci, ako ikad dobiju vlastititu drzavu u kojoj ce moci nesto odlucivati, i gdje im nece biti zabranjen bosanski jezik. A VI biste imali tih enklavica more u središnjoj Bosni Recimo Mostar lapo -lapo . Neum naš i Stolac. Vama Grude, Ljubuški, Široki i Posušje. .. eventualno dio Čapljine i Čitluk. Mislim, bez Mostara od 100 k Hrvata vi ste poput Vrgorec-a u HR. Odsječeni i ovisni. Vratilo bi vam se ono vrijeme kad vas rahmetli Džemo digao iz mrtvih. . Na magarcu u Split na operaciju
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Podela BiH Postano: 23 svi 2017, 00:04 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: G.Aga VI biste u skorijoj budućnosti mogli da postanete Najnoviji Pazardjanin  A morebit i Trebevićan, ko zna. Ne bi mi bilo prvi put 
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Podela BiH Postano: 23 svi 2017, 00:09 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Vas bi slavonski Hrvati tamanili poput zečeva preko Save... Toliko vas mrze. .. nisu ti tamo hercegovci srpskog mentaliteta. Nego HOS-ovci  Jao sile i udarca 
|
|
Vrh |
|
 |
Nebitan lik
|
Naslov: Re: Podela BiH Postano: 23 svi 2017, 00:12 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: @Nebitan lik, skupi si para za more i dodji na nas Jadran. Moze i u Neum. Nemam ja šta da skupljam, ja sam odrastao na moru, baš na tom Jadranu, i to na više lokacija. Svake godine sam tamo, po par meseci, prošle godine 3, vratio se u novembru... Tako da to nije problem. Ja jesam zavoleo more-ali ne na način sezonskih letovača-več i kad je ono sivo, sinje, zimsko, besno, koje peni i huči... A ovde sam govorio geopolitički-kad uđe Makedonija i kad na silu uguraju i BiH u NATO-Srbija osta okružena. I šta ćemo ako odluče, bilo da nešto iznude ili iz čistog ćefa, da nas izoluju i blokiraju vazdušni prostor svojih članica za prelet naših snabdevača? Kad imaš more, imaš makar neku nadu za doturanje pomoći - pogledati primer Jemena, kome Iran podmornicama tajno dotura oružje za nastavak klanja sa Saudima... Izlazak na more je cilj svake ozbiljne države koja nije negde u kopnenom središtu, od istog udaljena više od 100 km...
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Podela BiH Postano: 23 svi 2017, 00:13 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Što se Brčkog tiče za njega se bum ginulo. A vi imate nešto malo bijeljenskih Srba iza kao podršku, dok Posavci Hrvati i Bošnjaci imaju TK sa 500k ljudi, prelaz preko u Orašju i dosta finih kombiniranih hrvatsko - muslimanskih sela. Da uzmete Brčko bukvalno bi morali tenkovima na Raču vi iz Srbije. Druge opcije nema. Pa uzeto je Brčko, gospođice Saro. Baš nekidan prolazim tim lepim srpskim gradom, skoro da nema kafića iz kojeg ne trešti neka od četničkoglazbenih uradaka. Kao lafo neki district a osećaj kao da si u po Bileće  Ni bijeljenskom cestom... iako je i to je već predgradje  Centar je bośnjački kao i granični prijelaz u dijelu grada gdje su Bošnjaci. .. kad idete od centra putem duž Save i prema Rijekama, Ivicima. .. s druge strane protiče rijeka Brka. . Imate naselje Klanac. ... ovamo opet Brod. . To je sve bošnjačko 100%  Onda ide par HR sela pa opet mi do Srebrenika . .. pa prodjete Srebrenik naš. .. i opet naša i HR sela Hrgovi i odvajanje za Gradačac pa tako do Mihatovića i Šićkog. . Predgradja Tuzle  I tako. .. Prema BN pustinja... jedina šansa odbrane koridora odgovorno tvrdim su srpski tenkovi na Rači.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Podela BiH Postano: 23 svi 2017, 00:14 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Što se Brčkog tiče za njega se bum ginulo. A vi imate nešto malo bijeljenskih Srba iza kao podršku, dok Posavci Hrvati i Bošnjaci imaju TK sa 500k ljudi, prelaz preko u Orašju i dosta finih kombiniranih hrvatsko - muslimanskih sela. Da uzmete Brčko bukvalno bi morali tenkovima na Raču vi iz Srbije. Druge opcije nema. Pa uzeto je Brčko, gospođice Saro. Baš nekidan prolazim tim lepim srpskim gradom, skoro da nema kafića iz kojeg ne trešti neka od četničkoglazbenih uradaka. Kao lafo neki district a osećaj kao da si u po Bileće  Ni bijeljenskom cestom... iako je i to je već predgradje  Centar je bośnjački kao i granični prijelaz u dijelu grada gdje su Bošnjaci. .. kad idete od centra putem duž Save i prema Rijekama, Ivicima. .. s druge strane protiče rijeka Brka. . Imate naselje Klanac. ... ovamo opet Brod. . To je sve bošnjačko 100%  Onda ide par HR sela pa opet mi do Srebrenika . .. pa prodjete Srebrenik naš. .. i opet naša i HR sela Hrgovi i odvajanje za Gradačac pa tako do Mihatovića i Šićkog. . Predgradja Tuzle  I tako. .. Prema BN pustinja... jedina šansa odbrane koridora odgovorno tvrdim su srpski tenkovi na Rači.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Podela BiH Postano: 23 svi 2017, 00:16 |
|
|
Ma sve je to talašika, gospođice Saro. Bude li se delila moja Otadžbina Bosna i Hercegovina, ode Brčko matici Srpskoj (iliti Srbiji) ko dobro jutro.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Podela BiH Postano: 23 svi 2017, 00:19 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Vas bi slavonski Hrvati tamanili poput zečeva preko Save... Toliko vas mrze. .. nisu ti tamo hercegovci srpskog mentaliteta. Nego HOS-ovci  Jao sile i udarca  Rasterali smo ih iz Posavine sa pola gasa. 
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Podela BiH Postano: 23 svi 2017, 00:19 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Vas bi slavonski Hrvati tamanili poput zečeva preko Save... Toliko vas mrze. .. nisu ti tamo hercegovci srpskog mentaliteta. Nego HOS-ovci  Jao sile i udarca  Jah. .. da nastavim opis koridora. . Preko Save Gunja, Bošnjaci, Županja i Slavonija. .. na odvajanju prema Tuzli imate i Orašje i dosta hrvatskih sela i opet granični prijelaz pod našom kontrolommmmm  Ozbiljno vam kažem da u ovim okolnostima uzmete vi iz RS koridor ravno je ludilu  Izuzev da se prekodrinaši mobiliziraju i predju Raču i Pavlovića most 
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Podela BiH Postano: 23 svi 2017, 00:24 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Pa uzeto je Brčko, gospođice Saro. Baš nekidan prolazim tim lepim srpskim gradom, skoro da nema kafića iz kojeg ne trešti neka od četničkoglazbenih uradaka. Kao lafo neki district a osećaj kao da si u po Bileće  Ni bijeljenskom cestom... iako je i to je već predgradje  Centar je bośnjački kao i granični prijelaz u dijelu grada gdje su Bošnjaci. .. kad idete od centra putem duž Save i prema Rijekama, Ivicima. .. s druge strane protiče rijeka Brka. . Imate naselje Klanac. ... ovamo opet Brod. . To je sve bošnjačko 100%  Onda ide par HR sela pa opet mi do Srebrenika . .. pa prodjete Srebrenik naš. .. i opet naša i HR sela Hrgovi i odvajanje za Gradačac pa tako do Mihatovića i Šićkog. . Predgradja Tuzle  I tako. .. Prema BN pustinja... jedina šansa odbrane koridora odgovorno tvrdim su srpski tenkovi na Rači. Odbrane od čega? Bombaša samoubica? Shvati da ovde neće više biti rata. Razgraničili smo se.
|
|
Vrh |
|
 |
pravnik95
|
Naslov: Re: Podela BiH Postano: 23 svi 2017, 00:25 |
|
Pridružen/a: 18 lis 2016, 07:43 Postovi: 878 Lokacija: Zadar / Bihac
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Jao sile i udarca  Jah. .. da nastavim opis koridora. . Preko Save Gunja, Bošnjaci, Županja i Slavonija. .. na odvajanju prema Tuzli imate i Orašje i dosta hrvatskih sela i opet granični prijelaz pod našom kontrolommmmm  Ozbiljno vam kažem da u ovim okolnostima uzmete vi iz RS koridor ravno je ludilu  Izuzev da se prekodrinaši mobiliziraju i predju Raču i Pavlovića most  ... Tko smo to mi?
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
|
|
Na kladionici staviti na BN,( protiv TK) i onaj vaš dio do Srbije u odbrani koridora je glupost. Zatjerali bi vas Tuzlaci do Begeša :)
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Srbočetnički jugokomunista
|
|
|
Pošto vidim da je neko napravio post koji se svodi na "granice Srpske su svetinja", da iznesem neka mišljenja: 1.Onakve granice(na stranu što su ružne do zla Boga) su neugodne za odbranu i teško da bi se mogao izvući RS deo distrikta pri odvajanju, što bi ostavilo Bosansku Krajinu i Posavinu kao enklavu odvojenu od ostatka Srbije, što je nedopustivo. 2.Ukoliko Srbija hoće da brani svoju poziciju na Kosovu stavom da se suverenoj državi ne sme otimati teritorija, raspad BiH ne sme biti jednostran, pa treba ponuditi Hrvatima i Muslimanima zadovoljavajuće razgraničenje(pogotovo Muslimanima jer ako se oni slože sa nekakvom podelom slabo tu Hrvati mogu da intervenišu) Zaista ne vidim kako drugačije povući dugotrajne granice. Pogledajte ove granice na slici i ovo je još sa celim distriktom u Srbiji(nemoguće). Poslednja faza pred raspad BiH je konačno razgraničenje.
Privitak/ci: |

srbija-crna-gora-i-republika-srpska.png [ 127.4 KiB | Pogledano 3173 put/a. ]
|
_________________ Don't quote me, boy, cause I ain't said shit. Eazy E
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
|
|
Ma talašika, gopođice Saro. Velim vam, u slučaju rata Brčko je za nas važnije 1000 puta neko za vas tamo neke Gunjiće i Bošnjačići tako da za njega ne mislimo štedeti ni sebe a posebno ne vas 
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Jao sile i udarca  Jah. .. da nastavim opis koridora. . Preko Save Gunja, Bošnjaci, Županja i Slavonija. .. na odvajanju prema Tuzli imate i Orašje i dosta hrvatskih sela i opet granični prijelaz pod našom kontrolommmmm  Ozbiljno vam kažem da u ovim okolnostima uzmete vi iz RS koridor ravno je ludilu  Izuzev da se prekodrinaši mobiliziraju i predju Raču i Pavlovića most  Koje je vino? vidim da lepo udara, pa da probam uz neku klopu.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Podela BiH Postano: 23 svi 2017, 00:27 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Ni bijeljenskom cestom... iako je i to je već predgradje  Centar je bośnjački kao i granični prijelaz u dijelu grada gdje su Bošnjaci. .. kad idete od centra putem duž Save i prema Rijekama, Ivicima. .. s druge strane protiče rijeka Brka. . Imate naselje Klanac. ... ovamo opet Brod. . To je sve bošnjačko 100%  Onda ide par HR sela pa opet mi do Srebrenika . .. pa prodjete Srebrenik naš. .. i opet naša i HR sela Hrgovi i odvajanje za Gradačac pa tako do Mihatovića i Šićkog. . Predgradja Tuzle  I tako. .. Prema BN pustinja... jedina šansa odbrane koridora odgovorno tvrdim su srpski tenkovi na Rači. Odbrane od čega? Bombaša samoubica? Shvati da ovde neće više biti rata. Razgraničili smo se. Shvati ti da VI Brčko nikad nećete dobiti. Nikad... ni pod kakvim uvjetima. .. Bio rat ili se raspakovao Dejton.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Podela BiH Postano: 23 svi 2017, 00:30 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Ma talašika, gopođice Saro. Velim vam, u slučaju rata Brčko je za nas važnije 1000 puta neko za vas tamo neke Gunjiće i Bošnjačići tako da za njega ne mislimo štedeti ni sebe a posebno ne vas  Ja vam tvrdim da je koridor jednako važan i nama i Hrvatima u Posavini. Mi smo tu prirodni saveznici. Ovi Hercegovci su druge priča. .. no Slavonac mrzi Srbina više od bilo čega. A i TK vam je na vratu 
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Podela BiH Postano: 23 svi 2017, 00:31 |
|
|
HV ce intervenirati jedino ako se Muslimani sloze da Brcko pripadne Hrvatskoj. U suprotnom vjerojatno bi podrzali da Brcko bude kondominij 3 drzave. Time bi se izbjegli sukobi.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Podela BiH Postano: 23 svi 2017, 00:32 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Jah. .. da nastavim opis koridora. . Preko Save Gunja, Bošnjaci, Županja i Slavonija. .. na odvajanju prema Tuzli imate i Orašje i dosta hrvatskih sela i opet granični prijelaz pod našom kontrolommmmm  Ozbiljno vam kažem da u ovim okolnostima uzmete vi iz RS koridor ravno je ludilu  Izuzev da se prekodrinaši mobiliziraju i predju Raču i Pavlovića most  Koje je vino? vidim da lepo udara, pa da probam uz neku klopu. Ponesi ti LSD ako budeš na Raču morao na tenku  Malo će ti biti bure vina :)
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|