HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 lip 2026, 20:20.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 7151 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161 ... 287  Sljedeća

Na popisu ćete se nacionalno izjasniti kao
Bošnjak 16%  16%  [ 47 ]
Hrvat 49%  49%  [ 145 ]
Srbin 13%  13%  [ 37 ]
Bosanac/Bosanac i Hercegovac 3%  3%  [ 10 ]
Musliman 1%  1%  [ 3 ]
Ostali 1%  1%  [ 4 ]
Neću biti obuhvaćen popisom 16%  16%  [ 48 ]
Ukupno glasova : 294
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Popis stanovništva 2013
PostPostano: 13 stu 2013, 13:00 

Ne znam baš, čini se da je ispuhao. Upravo je popis bio okidač. Mislim da su i zadnji probosnaci nebošnjaci shvatili da od ideje Bosne nema ništa. Ona može postojati samo u glavama Hrvata i Srba, ali budući da j ei kod jednih i drugih većinska hrvatska odnosno srpska svijest Bosna kao pojam kojeg obožavaju bi prije imali da je prostor BiH podijeljen na 3 dijela. Uvjeren sam da bi onda kao u Istri imali transgraničnu regiju Bosnu u kojoj se svi volimo i družimo i sve ostalo na što "Bosanci" svršavaju. Nažalost i dalje neće priznat da nisu u pravu. Njihovi snovi koji jesu bili dobri, kao što je i ideja Juge u osnovi dobra, su jednostavno instrumentalizirani bili od samo jednih, čime su i sami postali oružje i djelovali suprotno onome što žele.

Lovrenović je to sažeo ovdje:

http://poskok.info/wp/?p=69346

Citat:
Konačna složnost svih konstitutivnih u tom odricanju preseljuje Bosnu i bosanstvo na marginu, u političku i identitetna ilegalu. No ne treba žaliti, imaju dva dobra od toga. Prvo, politička scena je raščišćena od utvara i lažnih predstavljanja; od monopoliziranja ljubavi za Bosnu i bosanstvo kojim je bošnjačka elita profanirala jedno i drugo, i omrznula i Bosnu i bosanstvo svima kojima je ono nešto emocionalno i kulturalno značilo, a nisu bili pod nacionalno- vjersko-partijskim diktatom.

Pa onda:

Citat:
Drugo, sada će se napokon biti moguće mirne duše vratiti svom “izvornom”, kompleksnom bosanstvu, kao marginalnom i alternativnom, većinski nepoželjnom, baš kakvo je bilo i jednom davno, na popisu 1971., kada ga nije bilo na popisnom listiću, pa si se morao svađati s nesretnom popisivačicom, a ona te onda išla tužiti u općinski komitet Partije kao sumnjivog i destruktivnog tipa …

Eto, meni se sviđa izvorno bosanstvo, Bosnu kao regiju jako volim ali bih doista volio da je moj narod zaštićen hrvatskim granicama, a onda bih rado surađivao, gradio transgraničnu regiju Bosnu, zajedno s drugima kojima je isto do Bosne. Kao što je u Istri npr. slučaj.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2013, 13:01 

Ove Ministrove analize su stvarno za anale :D

Sad treba biti mozda ekonomski stručnjak pa oboriti njegov argument kako je RS ustvari na dobitku sa popisom 200k Bošnjaka?

Pa Ministre koliko je fiktivno popisanih Bošnjaka i Hrvata u FBiH?

Sigurno više od 200k Bošnjaka i 100k Srba iz RS-a.

Tako da, koliko god ti manipulirao sa procentima da dokazeš neku višeuzaludnu ekonomsku matematiku to ti dodje na isto.

Zar ne?

Mi smo minimalno 350k fiktivnih popisali. :sega

Ja lika negativca. Ovo još nisam vidjela.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 13 stu 2013, 13:01 

Ja između dvije krajnosti. :zubati :bihzastava

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2013, 13:07 

SarajkaDjevojka je napisao/la:

Sad treba biti mozda ekonomski stručnjak pa oboriti njegov argument kako je RS ustvari na dobitku sa popisom 200k Bošnjaka?

Tako da, koliko god ti manupulirao sa procentima da dokazeš neku višeuzaludnu ekonomsku matematiku to ti dodje na isto.

Zar ne?

BHAS je objavio broj popisanih u BiH (3.791.622), FBiH (2.371.603), RS (1.326.991) i DB (93.028). Odnos je dakle 62.5%, 35%, 2.5%, a novac se do sada dijelio u omjeru Federacija BiH: 63,84%, Republika Srpska: 32,61%, Brčko Distrikt: 3.55%.

Sada će se to korigirati pa će Republika Srpska dobiti 35%, odnosno popisni bonus od 123 milijuna maraka, koji mislim i zaslužuju, mislim ako u njoj doista živi 35% građana BiH. Ako vam je to problem, naložite im da brišu višak stanovnika.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2013, 13:13 

Ministry of Sound je napisao/la:

Tako da, koliko god ti manupulirao sa procentima da dokazeš neku višeuzaludnu ekonomsku matematiku to ti dodje na isto.

Zar ne?

BHAS je objavio broj popisanih u BiH (3.791.622), FBiH (2.371.603), RS (1.326.991) i DB (93.028). Odnos je dakle 62.5%, 35%, 2.5%, a novac se do sada dijelio u omjeru Federacija BiH: 63,84%, Republika Srpska: 32,61%, Brčko Distrikt: 3.55%.

Sada će se to korigirati pa će Republika Srpska dobiti 35%, odnosno popisni bonus od 123 milijuna maraka, koji mislim i zaslužuju, mislim ako u njoj doista živi 35% građana BiH. Ako vam je to problem, naložite im da brišu višak stanovnika.

Pa to ti tvrdiš da u FBiH ima 3.791.692 ???

Kako je u RS- u naduvana cifra za nekih 200 ili 300 000 tako je i u Federaciji za minimalno 350 000.

To dodje isto ili?

Bošnjaci jesu Dodiku omogućili dodatna srestva no nismo opet zakinuti jer ste i VI i mi na nivou FBiH popisivali deseto koljeno koje nije prisutno.

Mislim mozeš ti naduvavati negativu analizama no logika te hebe :D

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 13 stu 2013, 13:15 

SDB je napisao/la:

Čuj krajnost, a Junuz o nečemu desetom. Ja govorim o ekstremizmu i nerealnim ciljevima Bošnjaka, a on razočaranom Lovrenoviću, koji nije relevantan oko bilo čega, nego kao možda potvrda da se šačica Alijinih Hrvata i Srba osjeća prevarenim jer su skontali da je "integralno Bosanstvo" uvijek bilo samo sredstvo BIB-ovaca (Bošnjak, Islam, Bosanski), što se i dokazalo homogenizacijom, i vrlo "glasnom tišinom" građanskih NVO i likova "Bosanaca" poput Komšića. Bosanci su imali samo jednu ulogu - prestići Hrvate i oduzeti im mjesto u predsjedništvu i drugdje.

Jedino ispuhivanje balona, ako se to uopće može nazvati, je to što su shvatili da ne mogu ujedno imati preko 50% Bošnjaka, i da Bosanaca bude više od Hrvata, pa su morali odabrati prioritet. No, svejedno ne sumnjam da će i dalje bezobrazno tražiti da 1-2% "Bosanaca i graDŽana" oduzmu hrvatskog člana predsjedništva.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2013, 13:18 

Kako je u RS- u naduvana cifra za nekih 200 ili 300 000 tako je i u Federaciji za minimalno 350 000.

To dodje isto ili?

Digitron u ruke. Ako su prije popisa dijelili pare u odnosu 2:1, onda fiktivni broj popisanih u FBiH isto mora imati odnos 2:1, znači na svakih 250.000 fiktivnih u RS ti treba 500.000 fiktivnih u FBiH, a toliko ih nije bilo.

Zašto sama ne izračunaš cifre, ako si zaboravila matematiku iz prvog osnovne - podijeliš broj popisanih u svakom entitetu sa brojem popisanih u državi BiH, i onda porediš to sa koeficijentima koji su trenutno u upotrebi.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2013, 13:24 

SDB je napisao/la:

Čuj krajnost, a Junuz o nečemu desetom. Ja govorim o ekstremizmu i nerealnim ciljevima Bošnjaka, a on razočaranom Lovrenoviću, koji nije relevantan oko bilo čega, nego kao možda potvrda da se šačica Alijinih Hrvata i Srba osjeća prevarenim jer su skontali da je "integralno Bosanstvo" uvijek bilo samo sredstvo BIB-ovaca (Bošnjak, Islam, Bosanski), što se i dokazalo homogenizacijom, i vrlo "glasnom tišinom" građanskih NVO i likova "Bosanaca" poput Komšića. Bosanci su imali samo jednu ulogu - prestići Hrvate i oduzeti im mjesto u predsjedništvu i drugdje.

Jedino ispuhivanje balona, ako se to uopće može nazvati, je to što su shvatili da ne mogu ujedno imati preko 50% Bošnjaka, i da Bosanaca bude više od Hrvata, pa su morali odabrati prioritet. No, svejedno ne sumnjam da će i dalje bezobrazno tražiti da 1-2% "Bosanaca i graDŽana" oduzmu hrvatskog člana predsjedništva.

Što si osjetljiv danas? Njegovi upisi jesu nepovezani, ali ja sam shvatio da je (između ostalog) želio reći da su svi odustali od koncepta 100% BiH, što bi kao bila neka osnova da se povuku granice između 3 federalne jedinice.

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2013, 13:27 

I kakve su vaše procjene o konačnom broju stalno prisutnog stanovništva? Da li će biti masovnog analiziranja i brisanja svih koji su pokušali manipulisati ili tek ponešto će se brisati?

Jesam li ja nešto bulaznio ili će najviše opština u cijeloj državi imati srpsku apsolutnu većinu (msm na opštine preko 5k)?!

Vrh

PostPostano: 13 stu 2013, 13:28 

SDB je napisao/la:

Pa nije baš Junuz o nečem 10-om. Projekt tog muda pod bubrege bosanstva je propao. Alternativa je bošnjačka država. Doista ne vjerujem da više postoje ljudi koji vjeruju da cijela BiH može bit bošnjačka, posebno nakon popisa gdje su Bošnjaci ispod 50 % stanovništva i kada se 1500 djece manje rodilo u F. nego godinu prije.

Neki dan analiza na Poskoku je pokazala da Srbi i Hrvati su u jednakoj mjeri za odcjepljenje odnosno Treći u odnosu na vrijeme prije 10 godina ali je znatno porastao broj Bošnjaka koji hoće svoju državu, koliku god. Mislim da je bilo riječ o 23 %. A nakon katastrofalnih (za njih) rezultata popisa, bijele kuge, brzo će doći > 50 %, ako već nisu.

Onda ostaje samo MZ da više izreže na tri dijela. A onda ćemo bit veći Bosanci nego smo ikad bili. :D

Vrh

PostPostano: 13 stu 2013, 13:34 

To dodje isto ili?

Digitron u ruke. Ako su dijelili pare u odnosu 2:1, onda fiktivni broj popisanih u FBiH isto mora imati odnos 2:1, znači na svakih 250.000 fiktivnih u RS ti treba 500.000 fiktivnih u FBiH, a tolik ih nije bilo.

Zašto sama ne izračunaš cifre, ako si zaboravila matematiku iz prvog osnovne - podijeliš broj popisanih u svakom entitetu sa brojem popisanih u državi BiH, i onda porediš to sa koeficijentima koji su trenutno u upotrebi.

1.Imaš ti neki link za ovu tvrdnju 2:1 ili si to izvukao odakle?
2.Sve cifre i nagadjanja oko ovog popisa čisto su gubljenje vremena. Ni ja ni ti ne znamo koliko je fiktivnih. Uglavnom ako je u RS-u fiktivno popisanih ( lupam ) a ( lupaš i ti) 250 000 taj broj na nivou FBiH nije dupli no nije ni manji. Ono što je Tebi ustvari cilj jeste obezvrijediti učinkovitost bošnjačke politike u RS.
Da se ne lazemo :D

A razlozi mogu biti u :

Izostanku bilo kakvog angazmana Hrvata u vezi Posavine i drugih dijelova RS-a

Prijevremeni mat opet bošnjačkoj politici u FBiH.

Mislim gledaj pozitivno bolje da smo 200k popisali u RS nego u srednju BiH vama.

Koliko je pametno fokusirati se na DVA fronta i RS i FBiH vidjećemo.

Tvoje brojeve okači mačku o rep. Hebeš MILIONE ili Bakir pokrao ili Dodo :D

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 13 stu 2013, 13:41 

eno na klix-u panika zbog Ministrovih upisa o novoj raspodjeli proračunskog novca nakon što se popis stanovništva uvaži za nove koeficijente entitetima. :D

Vrh

PostPostano: 13 stu 2013, 13:46 

Što će paničariti. U braku smo s braćom Hrvatićima. Pola gubitka je vaše dragi dudice :D

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 13 stu 2013, 13:48 

dudu je napisao/la:
eno na klix-u panika zbog Ministrovih upisa o novoj raspodjeli proračunskog novca nakon što se popis stanovništva uvaži za nove koeficijente entitetima. :D

haha Zajebali su se kad su pumpali brojke u RS-u. A sad sve ode Srbima. :D

Svi mi prdimo

Vrh

Što će paničariti. U braku smo s braćom Hrvatićima. Pola gubitka je vaše dragi dudice :D

Zapravo s obzirom da su sve hrvatske županije imale više stanovništva nego što se procijenjivalo po FZSu , mi nemamo nikakvih gubitaka već štoviše dobitak.

To moj je, moj je dom!

Vrh

Digitron u ruke. Ako su dijelili pare u odnosu 2:1, onda fiktivni broj popisanih u FBiH isto mora imati odnos 2:1, znači na svakih 250.000 fiktivnih u RS ti treba 500.000 fiktivnih u FBiH, a tolik ih nije bilo.

1.Imaš ti neki link za ovu tvrdnju 2:1 ili si to izvukao odakle?

http://www.uino.gov.ba/b/Poslovne_usluge/Jedinstveni_racun.html

http://www.bhas.ba/obavjestenja/Preliminarni_hr.pdf

Sve čisto ko suza, UINO će revidirati ove koeficijente tako da će Republika Srpska imati oko 2.4% veći udjel u indirektnim prihodima države BiH, naravno ako rezultati ostanu kakvi su objavljeni.

Ako Srbi srežu broj fiktivnih, dobit će isto kao prije, ili manje. Čini mi se kao win-win za njih. Mogu birati - ili više novca, ili veći udjel u RS.

Ne kritiziram ništa glede bošnjačke politike, dobro su se mobilizirali u RS, ali svaka akcija, postupak ima više od jedne posljedice. Zato pametni ljudi nekad teže donose odluke.

Manipuliranjem na popisu želiš imati i političku i financijsku dobit. Sa obzirom na način koji se novac raspodjeljuje u BiH, najefektivnije je da vas se popiše što više, ali na prostorima gdje "tvoji" doista većinski i žive.

Ovako, ako se ne živi tu, onda oni koji žive tu, ubiru financijske plodove manipulacije.

To što ste vi napravili u RS su napravili i Hrvati u RS, kao i dijelovima Bosne gdje ih nema, a gdje ih se puno popisalo. Netko drugi će ubirati financijsku dobit, no u slučaju Federacije, Hrvati su netto na dobitku, jer su brojke koje su se do sada koristile pri raspodjelu sredstava na razini Federacije, bile FZS brojke koje su ionako debelo precijenile broj ljudi u KS, TK i ZDK (a podcijenile u HNŽ, ZHŽ i HBŽ), pa ih svejedno čeka pad (no manji pad od stvarnog, zbog fiktivnih).

Vrh

PostPostano: 13 stu 2013, 13:58 

Briga me za financijsku dobit Ministre.

Kao što rekoh, te MILIONE neće vidjeti prosječni Bošnjak pa ili ih pokrao Dodik ili Bakir isto mi je. Ja se ne drzim one " neka krade, samo neka je moj"

Da su se manje fokusirali naši bošnjački Lideri na snove o 100% BiH a više na ovakve akcije mogli smo ostvariti i ono ( za ovih 20 godina ) što ti pragmatičar nazivaš snovima.

@ Zadar, stozernik će dignuti sugurno još jedan sprat na hacijendi :D

U dobitku ste?

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 13 stu 2013, 14:06 

Kao što rekoh, te MILIONE neće vidjeti prosječni Bošnjak pa ili ih pokrao Dodik ili Bakir isto mi je. Ja se ne drzim one " neka krade, samo neka je moj"

Često čujem ovaj argument u zadnje vrijeme, pogotovo kod ekstremista koji ne žele da se Sejdić-Finci riješi na fer način, pa i po cijeni gubitka stotina milijuna eura godišnje u gubitku IPA fondova. To je kao neka napredna verzija "rahat patnje".

Istina je da ima hapanja, ali je isto tako istina i da plaće za budžetlije, doktore, učitelje i policiju ne rastu na drveću. Vidjet ćemo koji je narod više ovisan o javnim financijama, povlaštenim penzijama i proračunima.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2013, 14:11 

Često čujem ovaj argument u zadnje vrijeme, pogotovo kod ekstremista koji ne žele da se Sejdić-Finci riješi na fer način, pa i po cijeni gubitka stotina milijuna eura godišnje u gubitku IPA fondova. To je kao neka napredna verzija "rahat patnje".

Istina je da ima hapanja, ali je isto tako istina i da plaće za budžetlije, doktore, učitelje i policiju ne rastu na drveću. Vidjet ćemo koji je narod više ovisan o javnim financijama, povlaštenim penzijama i proračunima.

Ne vrijedjaj mi IQ iako sam ekstremna :D

To što je Čho vezao Sejdić-Finci za riješenje HR pitanja jeste dobar pokušaj no trebamo se praviti ludi mozda da se radi o " fer načinu", koristi i sl. :zubati

Znamo oboje što je posrijedi. Kapa dole na pokušaju, no nemojmo lagati napaćeni narod.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 13 stu 2013, 14:15 

Ne vrijedjaj mi IQ iako sam ekstremna :D

To što je Čho vezao Sejdić-Finci za riješenje HR pitanja jeste dobar pokušaj no trebamo se praviti ludi mozda da se radi o " fer načinu", koristi i sl. :zubati

Znamo oboje što je posrijedi. Kapa dole na pokušaju, no nemojmo lagati napaćeni narod.

Danas za užinu, umjesto uobičajenog, zasladi sa Snickers čokoladom, and chill. :palacgore1

slika

Vrh

PostPostano: 13 stu 2013, 14:19 

Jesi neuRozaN i ekstreman danas :D

De relax malo BA.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 13 stu 2013, 15:53 

Srbi nece puno kresati broj bosnji- nema potrebe, uzece i pare od proracuna, 130 milki nije malo, a i pokazace da su bosnjaci u federaciji vise ocistili Srbe nego suprotno u RS-u.Ionako rezultati popisa nisu toliko bitni za politicki polozaj Srba.

mnoge li si majke ojadilo!
Ljudske su te kosti zatrpale,
ljudskom si se krvlju opjanilo

Vrh

PostPostano: 13 stu 2013, 15:55 

Upozorenja: -2
Sulejman Gargamel Tihić- bošnjaci čine preko 50% stanovništva na teritoriji cijele zemlje i većina su u Srebrenici

Dragan Ćirilica Ćović- hrvata je 570.000 i imaju 15% ukupnog udjela u stanovništvu BiH

Milorad Teleće oči Dodik- vjerovatno nećemo prihvatiti rezultate popisa :sega

Dakle ko dan je jasno ko je nahebao, i zašto je sva ova priča Ministry of Sound nerelevantno prosipanje pameti. :kava

Vrh

PostPostano: 13 stu 2013, 16:23 

Al ovde neki prosipaju budalastine,pouzdano se zna da nema Bosnjaka 50%na nivou drzave vec 48%,u RS popisanik 130 000 do 140 000 Bosnjaka,a posle brisanja fiktivnih ide na 90 000,u Zvorniku manje od 9 000 popisanih,a koji stvarno zive tu nema ni blizu toliko,u Bratuncu nema 8000 popisanih vec jedva 4500,i to je naravno debelo fiktivnih popisano tako da lazu sami sebe svi koji prenose ovakve budalastine koje Tihic izneo dan posle zavrsetka popisa.U Srebrenici popisano 7 800,al nema da ostane posle brisanja ni 5000.A i dobar deo Bosnjacima su i Romi otkinuli,tako da po rezultatima popisanih pre kresanja fiktivnih stvari stoje ovako Bosnjaci 48%,Srbi 33%,Hrvati 15%,Romi 1,5%,2,5% ostali.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2013, 18:00 

chubura je napisao/la:
Al ovde neki prosipaju budalastine,pouzdano se zna da nema Bosnjaka 50%na nivou drzave vec 48%,u RS popisanik 130 000 do 140 000 Bosnjaka,a posle brisanja fiktivnih ide na 90 000,u Zvorniku manje od 9 000 popisanih,a koji stvarno zive tu nema ni blizu toliko,u Bratuncu nema 8000 popisanih vec jedva 4500,i to je naravno debelo fiktivnih popisano tako da lazu sami sebe svi koji prenose ovakve budalastine koje Tihic izneo dan posle zavrsetka popisa.U Srebrenici popisano 7 800,al nema da ostane posle brisanja ni 5000.A i dobar deo Bosnjacima su i Romi otkinuli,tako da po rezultatima popisanih pre kresanja fiktivnih stvari stoje ovako Bosnjaci 48%,Srbi 33%,Hrvati 15%,Romi 1,5%,2,5% ostali.

Slažem se.Kako je moglo biti popisano 30000 Bošnjaka u Prijedoru ili 10000 u Bosanskoj Gradiškoj? Nikad, pa ni onda. :kava

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 7151 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161 ... 287  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Begovska sablja, Naša Kvačica, Perun_Velež i 40 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: