|
|
Stranica: 160/287.
|
[ 7151 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
BBC
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 15 stu 2013, 14:09 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Zašto pišeš nick po Vuku Karadžiću. Kao da si u Konjević Polju osnovnu završio.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 15 stu 2013, 14:12 |
|
|
|
A na ove ulete muslimanskih "demografa" se ne treba ni obazirati.
Kao federalni zavod za statistiku namjerno prikazivao broj Hrvata nižim, a prenapuhivao broj Bošnjaka pa da se malo igramo bojicama, očiti zaključak je da su Hrvati više varali.
Objesi to mačku o rep.
Namjerno ste nam smanjivali broj da bi lovu izvlačili.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Džek
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 15 stu 2013, 14:20 |
|
|
doc je napisao/la: A na ove ulete muslimanskih "demografa" se ne treba ni obazirati.
Kao federalni zavod za statistiku namjerno prikazivao broj Hrvata nižim, a prenapuhivao broj Bošnjaka pa da se malo igramo bojicama, očiti zaključak je da su Hrvati više varali.
Objesi to mačku o rep.
Namjerno ste nam smanjivali broj da bi lovu izvlačili.
1.kakve veze ima nacionalna struktura vijećnika sa FZS jel možda nije tačna ?? 2.jel tvrdiš da broj učenika u osnovnim školama nije tačan ?? možeš li nečim dokazat ? imaš li ti neke druge podatke ? bilo bi zanimljivo da ih postaviš ako nemaš pokrij se ušima i ne bulazni 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Džek
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 15 stu 2013, 14:23 |
|
|
doc je napisao/la: Čika Božo je napisao/la: Bugojno i okolica, zapadni dio Travnika, sjever Šamca, sjeveroistok Modriče, zapad Broda, istok Dervente, sjeverozapad Banja Luke, sjeverozapad općine Kotor Varoš, jugozapad Prijedora, jugoistok Teslića, sjever Doboja, sjeverozapad Konjica, jugoistok Kaknja i sva hrvatska sela na tom području, koliko će popis pokazati naših ljudi tamo?
Neshvaćeni, uz sve to...naše je ostalo naše. Ovo sve što si ti lijepo pobrojao se nije moglo držati i tamo nismo bili većina. Ali Hrvati niti jednu općinu nisu izgubili od 91' do danas. A dobili smo ih nekoliko. de još jednom vidi jesil šta izgubio ?? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
chubura
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 15 stu 2013, 14:29 |
|
|
storaB je napisao/la: da li je rano za priču i prostu logiku jednog vrsnog pada sa 48,8% na 46,8%? Vrlo moguce,sta kazes ti za ove bisere sto tvrde da ih je u Zvorniku 21000
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kiler
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 15 stu 2013, 14:31 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26 Postovi: 8426 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
storaB je napisao/la: da li je rano za priču i prostu logiku jednog vrsnog pada sa 48,8% na 46,8%? Ja sam izračunao brzinski čim sam čuo one cifre o broju popisanih po entitetima da Bošnjaka će biti cca. 46,99 % i to dok sam bio u wc,uz pomoć kalkulatora na mobu.Baš me zanima koliko ću biti blizu. 
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 15 stu 2013, 14:32 |
|
|
Čika Božo je napisao/la: doc je napisao/la: A po popisu su svi naši domovi ostali naši. Bugojno i okolica, zapadni dio Travnika, sjever Šamca, sjeveroistok Modriče, zapad Broda, istok Dervente, sjeverozapad Banja Luke, sjeverozapad općine Kotor Varoš, jugozapad Prijedora, jugoistok Teslića, sjever Doboja, sjeverozapad Konjica, jugoistok Kaknja i sva hrvatska sela na tom području, koliko će popis pokazati naših ljudi tamo? Pokazat će našu većinu u većini sela koja su bila hrv. prije rata. Sjeverozapad BL je iznimka jer su tamo naseljavali Srbe. Također, neka sela koja su bila pola-pola su vjerojatno otišla na drugu stranu. U Komušini (JI Teslića) smo većina. Konjic (koliko čujem) isto. JZ Prijedora se i naših dosta vratilo. Povratak u KV je koliko znam slab. U zapadnom Travniku držimo sva sela kao i prije, a u Šamcu se većina naših popisala. Mislim da je isto stanje i u Garevcu (SI Modriče). Brod,Doboj i Derventa, većina sela je ostala naša. Kraljeva Sutjeska (Kakanj), bilo čišćenja, ali smo se popisali u većini sela. Što te još zanima? Čika Božo je napisao/la: A i ova područja gdje se popisalo naših ljudi iz inozemstva, što nam to znači, hoće li oni tamo glasati, živjeti i raditi, rađati i odgajati djecu tamo, hoće li to zaista biti hrvatska područja ili smo samo današnjim realno na terenu tuđinskim općinama pomogli da dobiju više budžetnog novca od države (mislim na općine tipa Vareš i slično).
To znači da je ljudima stalo do tog područja i da se tu trebaju mijenjati granice općina da bi to postala realnost. Čika Božo je napisao/la: Glupo je dizati euforiju zbog mrtvog slova na papiru, nemojmo biti kao Bošnjaci.
Onda smo luzeri. Dobili/napravili smo nešto, ajmo to iskoristiti. Čika Božo je napisao/la: Svi dobro znamo kako smo u proteklom ratu prošli u BiH, te koliko je naših ljudi prognano sa svojih ognjišta (Banja Luka, Kotor Varoš, Posavina, srednja Bosna) i nikad se nisu vratili, niti su im omogućeni uvjeti za povratak. Također dobro znamo kako trenutno stojimo, i politički i demografski, a utvrdili smo i ciljeve, odnosno interes hrvatskog naroda u BiH za bližu i dalju budućnost, i to je najbitnija stvar. Masa kukanja, a ništa pametnog. Što trebamo, umrijeti ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 15 stu 2013, 14:34 |
|
|
Za ove islam internet bojovnike. Samo opušteno. Mi se ne uzbuđujemo... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 15 stu 2013, 14:34 |
|
|
doc je napisao/la: Čika Božo je napisao/la: Bugojno i okolica, zapadni dio Travnika, sjever Šamca, sjeveroistok Modriče, zapad Broda, istok Dervente, sjeverozapad Banja Luke, sjeverozapad općine Kotor Varoš, jugozapad Prijedora, jugoistok Teslića, sjever Doboja, sjeverozapad Konjica, jugoistok Kaknja i sva hrvatska sela na tom području, koliko će popis pokazati naših ljudi tamo?
Neshvaćeni, uz sve to...naše je ostalo naše. Ovo sve što si ti lijepo pobrojao se nije moglo držati i tamo nismo bili većina. Ali Hrvati niti jednu općinu nisu izgubili od 91' do danas. A dobili smo ih nekoliko. I to je činjenica. I to je veliki uspjeh u kakvoj smo situaciji bili. Za plakat nemamo razloga. Pogotovo ne u usporedbi sa druga dva naroda. Pa ni samo u BiH. Ako gledaš današnje granice, izgubili smo Brod, a dobili Mostar, Jajce, Stolac, Ravno, Kupres i Pelagićevo 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
chubura
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 15 stu 2013, 14:36 |
|
|
kiler je napisao/la: storaB je napisao/la: da li je rano za priču i prostu logiku jednog vrsnog pada sa 48,8% na 46,8%? Ja sam izračunao brzinski čim sam čuo one cifre o broju popisanih po entitetima da Bošnjaka će biti cca. 46,99 % i to dok sam bio u wc,uz pomoć kalkulatora na mobu.Baš me zanima koliko ću biti blizu.  tvoja brzinska procena mnogo preciznija od necije kompletne elite
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 15 stu 2013, 14:38 |
|
|
Nismo bili većina u Brodu. Samo relativna... Tako da, ni jednu! (Ovo naravno ne znači da nismo puno toga izgubili, i da nismo imali velike gubitke nego je samo isticanje realnosti pesimistima i katastrofičarima. Hrvati u BiH nisu ništa lošije prošli od druga dva naroda u kakvoj smo situaciji bili. I to je objektivan uspjeh.) Ceha. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Čika Božo
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 15 stu 2013, 14:40 |
|
|
Neshvaćeni, uz sve to...naše je ostalo naše. Ovo sve što si ti lijepo pobrojao se nije moglo držati i tamo nismo bili većina. Ali Hrvati niti jednu općinu nisu izgubili od 91' do danas. A dobili smo ih nekoliko. U Bosanskom Brodu smo bili većina, Šamcu također (ali smo tamo jedan djelić barem dobili), a Derventi 50-50, da niti ne pričam o Varešu gdje nas ima "samo na papiru". Zbog ovakvih izjava Posavci, kao i većina ostalih protjeranih Hrvata iz BiH baš i ne simpatizira previše ovaj forum.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storaB
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 15 stu 2013, 14:46 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 13:46 Postovi: 8212 Lokacija: Republic of Srpska
|
chubura je napisao/la: storaB je napisao/la: da li je rano za priču i prostu logiku jednog vrsnog pada sa 48,8% na 46,8%? Vrlo moguce,sta kazes ti za ove bisere sto tvrde da ih je u Zvorniku 21000 Zavisi šta su sve ubrojali, imaš nekoliko desetina krava, nekoliko stotina ovaca, par desetina koza, nekoliko desetina kerova, 10 mački, kao i nekoliko hiljada ulovljenih riba iz Drine,al opet je previše. Sačekajmo zvaničnu potvrdu...
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Džek
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 15 stu 2013, 14:50 |
|
|
doc je napisao/la: Tako da, ni jednu! treba li kome naočare  
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 15 stu 2013, 14:52 |
|
|
Čika Božo je napisao/la: doc je napisao/la: Neshvaćeni, uz sve to...naše je ostalo naše.
Ovo sve što si ti lijepo pobrojao se nije moglo držati i tamo nismo bili većina.
Ali Hrvati niti jednu općinu nisu izgubili od 91' do danas. A dobili smo ih nekoliko. U Bosanskom Brodu smo bili većina, Šamcu također (ali smo tamo jedan djelić barem dobili), a Derventi 50-50, da niti ne pričam o Varešu gdje nas ima "samo na papiru". Zbog ovakvih izjava Posavci, kao i većina ostalih protjeranih Hrvata iz BiH baš i ne simpatizira previše ovaj forum. U niti jednoj općini nismo bili 50% stanovništva na što se odnosila moja opservacija. Za ostatak mi se neda. Slobodno nastavi paničariti...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 15 stu 2013, 14:53 |
|
|
Džek je napisao/la: doc je napisao/la: Tako da, ni jednu! treba li kome naočare Samo ti piši i uveseljavaj nas...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Džek
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 15 stu 2013, 14:54 |
|
|
doc je napisao/la: Džek je napisao/la:
treba li kome naočare
Samo ti piši i uveseljavaj nas... samo se ti tješi 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Čika Božo
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 15 stu 2013, 14:56 |
|
|
doc je napisao/la: (Ovo naravno ne znači da nismo puno toga izgubili, i da nismo imali velike gubitke nego je samo isticanje realnosti pesimistima i katastrofičarima. Hrvati u BiH nisu ništa lošije prošli od druga dva naroda u kakvoj smo situaciji bili. I to je objektivan uspjeh.) Ovo si dobro rekao, kada se u obzir uzme čitava situacija hrvatskog naroda na području bivše Jugoslavije, onda smo dobro prošli, jer nemože se gledati RH zasebno, a BiH opet zasebno, pošto je hrvatski narod vodio rat protiv srpskog i muslimanskog agresora na tom području RH+BiH kao cjelini, te se svaki potez na jednom dijelu ratišta mogao kao bumerang vratiti na drugome dijelu. Ali da gubitak Posavine i dobrog dijela srednje Bosne i dan danas boli i peče, to svakako. I zato bi trebalo ići sa malo više senzibiliteta prema njima (pa bi ovdje bilo i više forumaša od tamo, odnosno iz RH i inozemstva porijeklom od tamo, jer ih ondje više nema, pošto su protjerani).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 15 stu 2013, 14:56 |
|
|
Samo ti misli da se ja tješim. Ako ti je tako lakše...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
chubura
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 15 stu 2013, 14:57 |
|
|
storaB je napisao/la: chubura je napisao/la: Vrlo moguce,sta kazes ti za ove bisere sto tvrde da ih je u Zvorniku 21000 Zavisi šta su sve ubrojali, imaš nekoliko desetina krava, nekoliko stotina ovaca, par desetina koza, nekoliko desetina kerova, 10 mački, kao i nekoliko hiljada ulovljenih riba iz Drine,al opet je previše. Sačekajmo zvaničnu potvrdu...  naravno,pokazace se sve crno na belo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 15 stu 2013, 15:01 |
|
|
Čika Božo je napisao/la: doc je napisao/la: (Ovo naravno ne znači da nismo puno toga izgubili, i da nismo imali velike gubitke nego je samo isticanje realnosti pesimistima i katastrofičarima. Hrvati u BiH nisu ništa lošije prošli od druga dva naroda u kakvoj smo situaciji bili. I to je objektivan uspjeh.) Ovo si dobro rekao, kada se u obzir uzme čitava situacija hrvatskog naroda na području bivše Jugoslavije, onda smo dobro prošli, jer nemože se gledati RH zasebno, a BiH opet zasebno, pošto je hrvatski narod vodio rat protiv srpskog i muslimanskog agresora na tom području RH+BiH kao cjelini, te se svaki potez na jednom dijelu ratišta mogao kao bumerang vratiti na drugome dijelu. Ali da gubitak Posavine i dobrog dijela srednje Bosne i dan danas boli i peče, to svakako. I zato bi trebalo ići sa malo više senzibiliteta prema njima (pa bi bilo i više forumaša od tamo, odnosno iz RH i inozemstva porijeklom od tamo, jer ih tamo više nema, pošto su protjerani). E to je već bolje. Treba bit realan i objektivan. Samo nemoj te te opsukrne vode. Nema nitko ovdje da nema senzibiliteta prema protjeranim Hrvatima. Pogotovo prema Posavljacima. No opet je objektivna činjenica da smo Posavinu izgubili i da se oni tamo nisu vratili. Šta trebamo i Vitez i Kiseljak izgubit kao Posavinu da bi neke senzibilitet zadovoljio?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Džek
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 15 stu 2013, 15:02 |
|
|
doc je napisao/la: Samo ti misli da se ja tješim. Ako ti je tako lakše... ja ne mislim, nego sam siguran i jasno ti dokazujem ali ti nemaš kontraargumente nego se zavaravaš, sebe i druge ajmo na utvrđivanje gradiva, dok ne uđe u glavu  
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Čika Božo
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 15 stu 2013, 15:05 |
|
|
Džek je napisao/la: ... OK, tvoj je cilj bio podrivati i kreirati nered, no malo si se zajebao, evo da lijepo rasčlanim... Orašje ostalo. Odžak ostao. Umjesto Šamca i Broda dobili Domaljevac, Usoru, Dobretiće i Žepće. Kada se ovaj dio zbroji i oduzme to je tu negdje, da naglasim, što se većinskih općina tiče. O ovim općinama srednje Bosne (redom Novi Travnik, Vitez, Busovača, Kiseljak, Kreševo, Vareš) se možemo sporiti, kao i Jajcu, tu situacija nije čista dali je uopće išta izgubljeno, a Jajce samo može biti plus jer tamo nismo bili većina '91. I na kraju čisti dobitci su redom Kupres, Mostar, Stolac i Ravno. Tako da, sam si sebi skočio u usta, teritorijalno, ako se gledaju samo kompletne općine (što je priznajem glupo) nismo ništa izgubili, nego čak i dobili. Inače ne gledam na stvari ovako, no kada Bošnjaci sa svojim podlim namjerama žele unijeti nemir i razdor među Hrvate, onda treba prestati kukati i čvrsto džonom na takve pokušaje diverzije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 15 stu 2013, 15:06 |
|
|
Dobro mili...sve pet... Zbilja nemam namjeru s tobom raspravljati, no eto da samo pripomenem u svojem zadnjem postu u komunikaciji s tobom da ne farbam ja Mostar u zasebnu boju, a sve druge općine gdje je većinski narod ili manja većina od Hrvata u Mostaru ili nije uopće većina u svijetlozelenu da bi se više zelenilo. Ako se pitaš što ti se smijemo. Evo samo mala opaska. A sad nastavi. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Džek
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 15 stu 2013, 15:08 |
|
|
Čika Božo je napisao/la: Džek je napisao/la: ... OK, tvoj je cilj bio podrivati i kreirati nered, no malo si se zajebao, evo da lijepo rasčlanim... Orašje ostalo. Odžak ostao. Umjesto Šamca i Broda dobili Domaljevac, Usoru, Dobretiće i Žepće. Kada se ovaj dio zbroji i oduzme to je tu negdje, da naglasim, što se većinskih općina tiče. O ovim općinama srednje Bosne (redom Novi Travnik, Vitez, Busovača, Kiseljak, Kreševo, Vareš) se možemo sporiti, kao i Jajcu, tu situacija nije čista dali je uopće išta izgubljeno, a Jajce samo može biti plus jer tamo nismo bili većina '91. I na kraju čisti dobitci su redom Kupres, Mostar, Stolac i Ravno. Tako da, sam si sebi skočio u usta, teritorijalno, ako se gledaju samo kompletne općine (što je priznajem glupo) nismo ništa izgubili, nego čak i dobili. Žepče je "dobijeno" samo zato što su promijenjene predratne granice, pa je u novu "općinu" strpano kamaru hrvatskih sela koja su bila u Zavidovićkoj i Tešanjskoj opštini, i opet vrlo tanko šta je sa Varešom, Busovačom, Novim Travnikom ??? Kiseljakom (od većinskih do relativno većinskih)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|