|
|
Stranica: 94/117.
|
[ 2916 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 10:59 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: VUKsaJUGA je napisao/la: Dusica mala muslimanska Kao sto neki dan napisao, muslimanu kad objasnis onda on postane ili jos agresivni ili pocne na ovaj nacin da ti se smije kao "hahaha nije tako glup si" Bla bla bla. Ja se u ovo ne razumijem ali ljudi su ti objasnili a ako im vec ne vjerujes pa koristi google jebem mu mater valjda sjedis za kompom kad vec tipkas cjelo vrijeme. Pa realno, sve vam je komentara, sve znate, u svemu je neki problem, u Sarajevu ništa ne valja, a u po Banja Luke ljudi nemaju vode! O čemu pričamo?! Ljudi su objasnili tako što su googlali neke stvari i prepisali? Eto objasnio je i Karabaja, al jebo to. Hajmo se cerekati. Neznamo svi sve, neko ti se javi na jednu a neko na drugu temu. Evo vidis, ja o ovoj temi neznam nista i samo citam. Jedini komentar sam ostavio na tvoj upis kad pocnes opet omalozavat nekog i nesto. A za Sarajevo.... MNOOOOOGOOOOO toga ne valja u Sarajevu, istina da se ovde to malo preuvelicava da bi vam se to nabijalo na rog, ali sto prije priznate neke gresko to prije in mozete ispravit.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 11:00 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Naravno da se mogu mješati. Imaš internet i trazi, ja nema potrebe da trazim jer sam magistar iz te oblasti i od toga zivim. Ovaj vaš iz direkcije za puteve KS kaže da se ne smiju miješati. No suštinski nije ni bitno. Postoje li slučajevi gdje je miješana kanalizacija i gdje to uspješno funkcionira? Vjerujem da postoje. Ovdje je bit ta da je Sarajevo dokazalo da taj slučaj sigurno nije. *** vam plutaju po ulicama i garažama.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 11:17 |
|
|
Planina je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Naravno da se mogu mješati. Imaš internet i trazi, ja nema potrebe da trazim jer sam magistar iz te oblasti i od toga zivim. Ovaj vaš iz direkcije za puteve KS kaže da se ne smiju miješati. No suštinski nije ni bitno. Postoje li slučajevi gdje je miješana kanalizacija i gdje to uspješno funkcionira? Vjerujem da postoje. Ovdje je bit ta da je Sarajevo dokazalo da taj slučaj sigurno nije. *** vam plutaju po ulicama i garažama. Ja se ne sjećam za moj zivot i vijek da se ovako desilo, te se ovo moze svesti na razinu prirodne katastrofe. Ali i kad bi se desavalo svake godine, opet ne bi vrijedila logika kojoj tezis, a to je"Bošnjacima ne valja kanalizacija, prema tome ne zaslužuju da žive".
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 11:31 |
|
|
Neka vas, nemam ja ništa protiv Bošnjaka1993, samo bi volio da ste mrvicu dalje.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 11:32 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 11:34 |
|
|
Bilo je nekoliko slučajeva pred kojih mjesec dana da su se GraDžani žalili na vodu s okusom fekalija i nekakve crijevne simptome i povraćanje nakon konzumacije iste. Mislim da je završilo na temi “Bošnjakistan”. To je sve dakako bilo prije “katastrofe”( kad je pala kiša )… vjerovatno je nađen nekakav način “uštede” i u tom slučaju. Bosanski suniti su ekonomični po tom pitanju. Vjerovatno su sproveli i optičke kabele kroz tu jednu cijev
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 11:37 |
|
|
Karbaja truje Bosnjakistan ***
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 11:50 |
|
|
Hagresor je napisao/la: Bilo je nekoliko slučajeva pred kojih mjesec dana da su se GraDžani žalili na vodu s okusom fekalija i nekakve crijevne simptome i povraćanje nakon konzumacije iste. Mislim da je završilo na temi “Bošnjakistan”. To je sve dakako bilo prije “katastrofe”( kad je pala kiša )… vjerovatno je nađen nekakav način “uštede” i u tom slučaju. Bosanski suniti su ekonomični po tom pitanju. Vjerovatno su sproveli i optičke kabele kroz tu jednu cijev Možeš li nam pribavuti taj članak, pa ona mozemo raspravljati o tome da li su Bošnjaci niža rasa i da li zaslužuju život. Kapiram ja sta pokusavate, ali ono, malo je jadno.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 11:51 |
|
|
Karabaja je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Može al smrdi Mujo. Izlije ti se *** po cesti. Vidim da može. Vi to tako radite. Maloprije si rekonda ne moze, sad moze ali smrdi. Dovodim te u red. Ne smrdi kad se lijepo napravi, jeftiniji je ali ima i nedostatke. Kao recimo kad su velike poplave kao sad. Zato ko ima para pravi separativni sistem, mi nemamo i sta je tu je. Zašto nemate para?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1031 of 2558 - 40.3%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 11:53 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Hagresor je napisao/la: Bilo je nekoliko slučajeva pred kojih mjesec dana da su se GraDžani žalili na vodu s okusom fekalija i nekakve crijevne simptome i povraćanje nakon konzumacije iste. Mislim da je završilo na temi “Bošnjakistan”. To je sve dakako bilo prije “katastrofe”( kad je pala kiša )… vjerovatno je nađen nekakav način “uštede” i u tom slučaju. Bosanski suniti su ekonomični po tom pitanju. Vjerovatno su sproveli i optičke kabele kroz tu jednu cijev Možeš li nam pribavuti taj članak, pa ona mozemo raspravljati o tome da li su Bošnjaci niža rasa i da li zaslužuju život. Kapiram ja sta pokusavate, ali ono, malo je jadno. Ima na temi Bošnjakistan. Pa pogledaj i vrati se sa dojmovima. Osim toga nitko tu ne tvrdi da ste niža rasa, već da jednostavno plivate u ***, koja u nekim slučajevima i konzumirate. Doduše, to vam se vraća ogromnim uštedama
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 11:59 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Hagresor je napisao/la: Bilo je nekoliko slučajeva pred kojih mjesec dana da su se GraDžani žalili na vodu s okusom fekalija i nekakve crijevne simptome i povraćanje nakon konzumacije iste. Mislim da je završilo na temi “Bošnjakistan”. To je sve dakako bilo prije “katastrofe”( kad je pala kiša )… vjerovatno je nađen nekakav način “uštede” i u tom slučaju. Bosanski suniti su ekonomični po tom pitanju. Vjerovatno su sproveli i optičke kabele kroz tu jednu cijev Možeš li nam pribavuti taj članak, pa ona mozemo raspravljati o tome da li su Bošnjaci niža rasa i da li zaslužuju život. Kapiram ja sta pokusavate, ali ono, malo je jadno. Što si melanholičan jutros? Sinoć si nas htio sve pobiti a jutros te malo govana bacilo u depresiju. Šta bi da si noć proveo u rovu?
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 12:08 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Maloprije si rekonda ne moze, sad moze ali smrdi. Dovodim te u red. Ne smrdi kad se lijepo napravi, jeftiniji je ali ima i nedostatke. Kao recimo kad su velike poplave kao sad. Zato ko ima para pravi separativni sistem, mi nemamo i sta je tu je. Zašto nemate para? Nije to samo nas problem. Ni Beograd nj Zagreb nemaju kanalizaciju kako treba. Dok recimo gle čuda, Gračanica ima modernu kanalizaciju sve sa separatorima i filterima. Zasto nema para u Sarajevum obrati se ViK-u
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 12:10 |
|
|
Hagresor je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Možeš li nam pribavuti taj članak, pa ona mozemo raspravljati o tome da li su Bošnjaci niža rasa i da li zaslužuju život. Kapiram ja sta pokusavate, ali ono, malo je jadno. Ima na temi Bošnjakistan. Pa pogledaj i vrati se sa dojmovima. Osim toga nitko tu ne tvrdi da ste niža rasa, već da jednostavno plivate u ***, koja u nekim slučajevima i konzumirate. Doduše, to vam se vraća ogromnim uštedama To je jedino moglo biti za Otes, prostor koji generalno ima problem sa vodama bilo da su poplave u pitanju ili pijaća voda. Da je kako treba, veći dio ne bi bio uopšte izgrađen.
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 12:11 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Zašto nemate para?
Nije to samo nas problem. Ni Beograd nj Zagreb nemaju kanalizaciju kako treba. Dok recimo gle čuda, Gračanica ima modernu kanalizaciju sve sa separatorima i filterima. Zasto nema para u Sarajevum obrati se ViK-u E, al sve neko sprdanje sa Sarajevom, neki dan gledam Partizan igra s nekim, znači ne vidi se ništa na stadionu od smoga. I onda dođe ovdje i kae ne može se u Sa disati, vako nako...
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 12:15 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Nije to samo nas problem. Ni Beograd nj Zagreb nemaju kanalizaciju kako treba. Dok recimo gle čuda, Gračanica ima modernu kanalizaciju sve sa separatorima i filterima. Zasto nema para u Sarajevum obrati se ViK-u E, al sve neko sprdanje sa Sarajevom, neki dan gledam Partizan igra s nekim, znači ne vidi se ništa na stadionu od smoga. I onda dođe ovdje i kae ne može se u Sa disati, vako nako... Pa vi pričate da se davite. Mi ne idemo u Sarajevo. Kako znaš da je smog a da nije magla? Znate li vi Muslimani razliku između smoga i magle? Ja sam stekao utisak da ne znate.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 18:31 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Kakav je danas menu u takijskom restoranu ? Nisu imali nikakve poplave neki dan ?
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
daxt
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 18:34 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Zašto nemate para?
Nije to samo nas problem. Ni Beograd nj Zagreb nemaju kanalizaciju kako treba. Dok recimo gle čuda, Gračanica ima modernu kanalizaciju sve sa separatorima i filterima. Zasto nema para u Sarajevum obrati se ViK-u Jesi ti iz Gracanice? Kakvo je stanje sa privredom i industrijom u Tuzlanskom kantonu, jel jaci od Sarajevskog.
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 10 stu 2021, 18:41 |
|
|
daxt je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Nije to samo nas problem. Ni Beograd nj Zagreb nemaju kanalizaciju kako treba. Dok recimo gle čuda, Gračanica ima modernu kanalizaciju sve sa separatorima i filterima. Zasto nema para u Sarajevum obrati se ViK-u Jesi ti iz Gracanice? Kakvo je stanje sa privredom i industrijom u Tuzlanskom kantonu, jel jaci od Sarajevskog. Dobro je, ne znam da li je jaci ali industrija je zadovoljavajuca. Istina fali jedna brza cesta Doboj-Zvornik i Tuzla-Brčko da bude jos bolje.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 12 stu 2021, 21:35 |
|
|
Po pisanjima u Rajlovcu ogromna šteta.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 13 stu 2021, 12:19 |
|
|
BBC je napisao/la: Javio se. Muslimani se čude zašto se sprdamo s njima i ne žalimo ih.
Izetbegović: Jedina veza Kosova i BiH je Miloševićev režim koji je ovdje kulminirao genocidom Ovaj čovjek se dobro zabavlja dok muslimani gladuju. Njegov babo se zabavljao dok su i gladovali i ginuli. Bakir Izetbegović poručio iz Livna: Najsiromašniji penzioner u Evropi je onaj u RS-u
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 28 stu 2021, 22:44 |
|
|
Mulestinci nikad neće riješiti ovaj problem. Citat: Četiri odrona na području Fojnice, blokirani glavni putevi
Mehanizacija uklanja nanose s ceste Bakovići - Fojnica Zbog kiše koja je danas padala na području Fojnice aktivirano je nekoliko klizišta uslijed čega su blokirani glavni i lokalni putevi, a prijeti i izlijevanje rijeke Željeznice iz korita.
Uslijed intenzivnih kišnih padavina danas je na području Fojnice došlo do klizišta na putu Bakovići - Fojnica, a u večernjim satima su aktivirana još dva klizišta zbog čega su odsječena određena sela u okolini Fojnice.
Na glavnom putu Kiseljak - Fojnica u večernjim satima došlo je do odrona zemlje na cestu zbog čega je u potpunosti obustavljeno odvijanje saobraćaja, a fojničko selo Božići te naselje Lučice zbog odrona na lokalni put odsječeni su od Fojnice.
Na području Fojnice u samo nekoliko sati aktivirana su četiri odrona, a na mjestu događaja nalaze se policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.
Kako su nam kazali iz fojničke eko udruge rijeka Željeznica se na nekoliko mjesta izlila iz svoga korita, a poplavljene su zelene površine i pomoćni objekti. Kiša još uvijek pada, a vodostaji rijeka na području Fojnice su u porastu.
Kako saznajemo, teška mehanizacija na terenu te je u toku čišćenje puta Bakovići - Fojnica, a kolone vozila formirane su u oba pravca.
|
|
Vrh |
|
|
tucepi
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 28 stu 2021, 23:04 |
|
|
Par kubika betona, nešto armature i čelične žice i nema odrona. Problem riješen. U Hrvatskoj gdje god se može pojaviti odron na cestu riješeno na gornji mačin.
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 04 lis 2024, 07:40 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2020, 17:12 Postovi: 4144 Lokacija: Granica je na Drini!
|
Jablanica noćas i jutros teško stradala, navodno ima nestalih u poplavama.
_________________ Hrvatska između hrpe Plenkovića i Milanovića
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 04 lis 2024, 07:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59600 Lokacija: DAZP HQ
|
Poplave i u Lepenici, Kreševu, Busovači.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 04 lis 2024, 07:49 |
|
|
dudu je napisao/la: Poplave i u Lepenici, Kreševu, Busovači. U čijim selima zna li se?
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|