Naslov: Re: Naređena hitna evakuacija Jablanice i Konjica
Postano: 08 lis 2024, 21:58
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24376 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Uvijek sam samo prolazio kroz Jablanicu, ali sam stekao dojam da je Neretva usjecena nesto dublje u prolasku kroz Jablanicu, a sve te planine su iza Neretve koja poluokruzuje gradic. Tako da su tu rijeka i korito dobar pufer za klizista i bujice.
Laicki, meni je problematican dio mjesta na ulazu iz Mostara, tj. s juga. Ovo je sve subjektivan moj dojam.
Postano: 08 lis 2024, 22:00
Naređena evakuacija sa ugroženih područja općina Konjica i Jablanice zbog opasnosti od novih poplava
Citat:
Dodaje da su u komunikaciji s hidrolozima te im se javio jedan iz Hrvatske koji je kazao da područje Jablanice i Konjica očekuju velike padavine.
Osim toga, razmatra se odluka o zatvaranju magistralnog puta M-17, ali i još nekih puteva.
U Konjicu se pojavio problem s prijevozom, ali Brašnjić navodi da će pripadnici FUCZ-a doći iz Jablanice i izvršiti prijevoz stanovnika.
Podsjetimo, na trećoj vanrednoj sjednici FUCZ je donio naredbu o hitnoj evakuaciji stanovnika ugroženih područja Jablanice i Konjica koji su prošle sedmice pogođeni katastrofalnim poplavama.
Bolje ikad nego nikad. Uostalom čekat da ti se obližnje brdo parkira u dvorište ili otić do obližnjeg grada, izbor je poprilično jednostavan.
Ćorluka je najavio kako će pomoći u izgradnji kuća za one koji su najugroženiji.
- Pomoći ćemo u svim mjestima gdje je najpotrebnije. Pomoći ćemo u izgradnji kuća, angažovat ćemo neke koji rade brze, montažne kuće. Vidjet ćemo šta je najpotrebnije i uključit ćemo se maksimalno kao i svaki put - poručio je hercegovački biznismen.
Postano: 09 lis 2024, 12:47
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 60899 Lokacija: DAZP HQ
Brane je napisao/la:
Naređena evakuacija sa ugroženih područja općina Konjica i Jablanice zbog opasnosti od novih poplava
Citat:
Dodaje da su u komunikaciji s hidrolozima te im se javio jedan iz Hrvatske koji je kazao da područje Jablanice i Konjica očekuju velike padavine.
Osim toga, razmatra se odluka o zatvaranju magistralnog puta M-17, ali i još nekih puteva.
U Konjicu se pojavio problem s prijevozom, ali Brašnjić navodi da će pripadnici FUCZ-a doći iz Jablanice i izvršiti prijevoz stanovnika.
Podsjetimo, na trećoj vanrednoj sjednici FUCZ je donio naredbu o hitnoj evakuaciji stanovnika ugroženih područja Jablanice i Konjica koji su prošle sedmice pogođeni katastrofalnim poplavama.
Bolje ikad nego nikad. Uostalom čekat da ti se obližnje brdo parkira u dvorište ili otić do obližnjeg grada, izbor je poprilično jednostavan.
Teško mi je i zamisliti nešto gore od potresa, ali to je valjda odron i klizište, kad se kuća pod nogama kreće, strava na samu pomisao, a ljudi imaju prirodno najveći strah od nestabilnosti pod nogama.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.