Naslov: Re: Naređena hitna evakuacija Jablanice i Konjica
Postano: 08 lis 2024, 22:58
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24388 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Uvijek sam samo prolazio kroz Jablanicu, ali sam stekao dojam da je Neretva usjecena nesto dublje u prolasku kroz Jablanicu, a sve te planine su iza Neretve koja poluokruzuje gradic. Tako da su tu rijeka i korito dobar pufer za klizista i bujice.
Laicki, meni je problematican dio mjesta na ulazu iz Mostara, tj. s juga. Ovo je sve subjektivan moj dojam.
Postano: 08 lis 2024, 23:00
Naređena evakuacija sa ugroženih područja općina Konjica i Jablanice zbog opasnosti od novih poplava
Citat:
Dodaje da su u komunikaciji s hidrolozima te im se javio jedan iz Hrvatske koji je kazao da područje Jablanice i Konjica očekuju velike padavine.
Osim toga, razmatra se odluka o zatvaranju magistralnog puta M-17, ali i još nekih puteva.
U Konjicu se pojavio problem s prijevozom, ali Brašnjić navodi da će pripadnici FUCZ-a doći iz Jablanice i izvršiti prijevoz stanovnika.
Podsjetimo, na trećoj vanrednoj sjednici FUCZ je donio naredbu o hitnoj evakuaciji stanovnika ugroženih područja Jablanice i Konjica koji su prošle sedmice pogođeni katastrofalnim poplavama.
Bolje ikad nego nikad. Uostalom čekat da ti se obližnje brdo parkira u dvorište ili otić do obližnjeg grada, izbor je poprilično jednostavan.
Ćorluka je najavio kako će pomoći u izgradnji kuća za one koji su najugroženiji.
- Pomoći ćemo u svim mjestima gdje je najpotrebnije. Pomoći ćemo u izgradnji kuća, angažovat ćemo neke koji rade brze, montažne kuće. Vidjet ćemo šta je najpotrebnije i uključit ćemo se maksimalno kao i svaki put - poručio je hercegovački biznismen.
Postano: 09 lis 2024, 13:47
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61088 Lokacija: DAZP HQ
Brane je napisao/la:
Naređena evakuacija sa ugroženih područja općina Konjica i Jablanice zbog opasnosti od novih poplava
Citat:
Dodaje da su u komunikaciji s hidrolozima te im se javio jedan iz Hrvatske koji je kazao da područje Jablanice i Konjica očekuju velike padavine.
Osim toga, razmatra se odluka o zatvaranju magistralnog puta M-17, ali i još nekih puteva.
U Konjicu se pojavio problem s prijevozom, ali Brašnjić navodi da će pripadnici FUCZ-a doći iz Jablanice i izvršiti prijevoz stanovnika.
Podsjetimo, na trećoj vanrednoj sjednici FUCZ je donio naredbu o hitnoj evakuaciji stanovnika ugroženih područja Jablanice i Konjica koji su prošle sedmice pogođeni katastrofalnim poplavama.
Bolje ikad nego nikad. Uostalom čekat da ti se obližnje brdo parkira u dvorište ili otić do obližnjeg grada, izbor je poprilično jednostavan.
Teško mi je i zamisliti nešto gore od potresa, ali to je valjda odron i klizište, kad se kuća pod nogama kreće, strava na samu pomisao, a ljudi imaju prirodno najveći strah od nestabilnosti pod nogama.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 43 gostiju.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.