|
|
Stranica: 8/36.
|
[ 892 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 09 tra 2010, 19:15 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: samo da ponovim ono što sam par puta vec napisao, ljudi okanite se dodika i srba, ne trazite u njima spas, okrenimo se sebi, ojačajmo se iznutra, odstranimo tumore koji razjedaju hrvatsku političku scenu i hrabro naprijed. Bog voli hrabre, a nevjernici kažu sreća prati hrabre ;) Okrenuti se sam sebi znači sagledati situaciju objektivno , napraviti realan plan i surađivati sa svima koji mogu pomoći u ostvarenju plana! A to znači da objektivno sami ne možemo ništa,a realno je da da možemo napravitiu svoj entitet ako zajednički 2 naroda izađu pred mz i javnost s prijedlogom koji je dobar i sve narode tretira jednako!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
baščovan
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 09 tra 2010, 19:51 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: samo da ponovim ono što sam par puta vec napisao, ljudi okanite se dodika i srba, ne trazite u njima spas, okrenimo se sebi, ojačajmo se iznutra, odstranimo tumore koji razjedaju hrvatsku političku scenu i hrabro naprijed. Bog voli hrabre, a nevjernici kažu sreća prati hrabre ;) Okrenuti se sam sebi znači sagledati situaciju objektivno , napraviti realan plan i surađivati sa svima koji mogu pomoći u ostvarenju plana! A to znači da objektivno sami ne možemo ništa,a realno je da da možemo napravitiu svoj entitet ako zajednički 2 naroda izađu pred mz i javnost s prijedlogom koji je dobar i sve narode tretira jednako! Vidi naslov teme! Kako s Dodikom za Posavinu?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 09 tra 2010, 20:50 |
|
|
|
Nažalost imamo dosta kratkovidnih ljudi koji nemogu sagledati situaciju objektivno. Dodik ce surađivati sve dok mu ne dirneš srpsku, lukavo on tapše hrvate po ramenu i u sebi misli, to glupani, vi ste moj sitniš koji meni služi u trgovini sa muslimanima. Možda dodik i pomogne, ali on ce to skupo naplatiti preko hrvatskih ledja.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 00:29 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Nažalost imamo dosta kratkovidnih ljudi koji nemogu sagledati situaciju objektivno. Dodik ce surađivati sve dok mu ne dirneš srpsku, lukavo on tapše hrvate po ramenu i u sebi misli, to glupani, vi ste moj sitniš koji meni služi u trgovini sa muslimanima. Možda dodik i pomogne, ali on ce to skupo naplatiti preko hrvatskih ledja. Kako može nešto naplatit Dodig preko hrvatskih leđa kad Hrvati drže više teritorija, koji je po popisu 91. pripadao Srbima , nego obrnuto! Kako može Dodik zajebati Hrvate kad više Srba živi na ,danas, našim područjima, nego Hrvata na , danas, srpskim područjima? U čemu je problem, u čemu je spor, u čemu je naš gubitak u odnosu na Srbe? Je li problem u teritoritoriju kojeg danas kontriliramo više, nego 92. ili je problem u volji i željama naroda kojemu ne pada napamet da se vrati u Posavinu jer živi u HR i dobro mu je tamo? Dakle, teritorij smo namirili, narod smo zadovoljili, nema nikakvog rzloga za talasanje sa Srbima koje smo u Hr razvalili, a u Bih porazli!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 07:16 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 29405 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Ti si vjerojatno iz HR a ne iz BiH ćim možeš izvaliti da su Hrvati svoj teritorij namirili a narod zadovoljili jer većina hrvatskih teritorija u BiH je izgubljeno a većina naroda raseljeno. One tri općine su Drvar, Grahovo i Glamoč, to nije naše, već pripada Srbima i sam kvalitet tih teritorija je skoro ravan nuli. Ali eto, Franjo htio podebljati meki trbuh Hrvatske pa dao hrvatima te spaljene vukohebine da im budu kolonije. Mogao je tako dati i 100 000 km2 Sahare, isto bi bilo.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
baščovan
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 09:07 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Nažalost imamo dosta kratkovidnih ljudi koji nemogu sagledati situaciju objektivno. Dodik ce surađivati sve dok mu ne dirneš srpsku, lukavo on tapše hrvate po ramenu i u sebi misli, to glupani, vi ste moj sitniš koji meni služi u trgovini sa muslimanima. Možda dodik i pomogne, ali on ce to skupo naplatiti preko hrvatskih ledja. Ali znaš šta je u ovom boldanom problem? To što iz HDZ-a nisu glupani(mislim dokazano za svoj interes,nisu),već oni Posavinu puštaju Dodiku i Dodicima od 1995. E taj dogovor u tom slučaju ima smisla. Bez Posavine,naravno,a većina se s tim pomirila
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hadeka
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 09:35 |
|
Pridružen/a: 06 pro 2009, 23:19 Postovi: 1059 Lokacija: Rekoše nam "u banani"! Do kad, vidit ćemo!
|
Bobovac je napisao/la: Ti si vjerojatno iz HR a ne iz BiH ćim možeš izvaliti da su Hrvati svoj teritorij namirili a narod zadovoljili jer većina hrvatskih teritorija u BiH je izgubljeno a većina naroda raseljeno. One tri općine su Drvar, Grahovo i Glamoč, to nije naše, već pripada Srbima i sam kvalitet tih teritorija je skoro ravan nuli. Ali eto, Franjo htio podebljati meki trbuh Hrvatske pa dao hrvatima te spaljene vukohebine da im budu kolonije. Mogao je tako dati i 100 000 km2 Sahare, isto bi bilo. Bez uvride, ali ..... je to srbsko. Kako su Glamoč, Grahovo i Drvar postali "nije naše, već pripada Srbima", tako je i Posavina (između ostalih krajeva) postala "nije naše, već pripada Srbima". Doš'o je tuđinac i prisvojio tu zemlju pridhodno tirajući i ubijajući Hrvate. Povisti naša sjebana ... dokad ćemo razminjivati naše za naše. 
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 09:49 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Ti si vjerojatno iz HR a ne iz BiH ćim možeš izvaliti da su Hrvati svoj teritorij namirili a narod zadovoljili jer većina hrvatskih teritorija u BiH je izgubljeno a većina naroda raseljeno. One tri općine su Drvar, Grahovo i Glamoč, to nije naše, već pripada Srbima i sam kvalitet tih teritorija je skoro ravan nuli. Ali eto, Franjo htio podebljati meki trbuh Hrvatske pa dao hrvatima te spaljene vukohebine da im budu kolonije. Mogao je tako dati i 100 000 km2 Sahare, isto bi bilo. Ja sam iz HBŽ i tamo i živim, većina hr teritorija nije izgubljena , nego sačuvana i još je teritorij i proširen na 4 srpske općine DGG i Kupres koje zauzimaju ogroman teritorij, kvaliteta i kompaktnost tog teritorija je nupitna i gospodarski i geostrateški, podebljanje kifle i intersi HR su čista glupost jer HR nije ništa deblja od S. Broda do Mađarske, nego od Zadra do BiH i s Posavinom bi Srbi, kao eventualna prijetnja HR bili matirani! Ako se uzme ukupna slika u BiH Hrvati su Srbe porazili, naravno žao nam je gubitaka, ali oni su manji od dobitka! Mnogi Hrvati su protjerani, ali su mnogi i zadovoljni danas i u Kninu i u ZG i drugdje i ne pada im napamet povratak, a vlasništvo nad zemljom nije nikome oteto! Izuzimanje teritorija iz RSa nije realno, mogle bi se formirati hr općine, ali s obzirom da nema interesa za povratak, onda nema osnove ni za to! 18 godina je prošlo, treba zauzeti zajednički , realn i čvrst stav o budćnosti Hrvata i tražiti potporu od HR i surađivati sa svima koji mogu pomoći, ali to je nemoguće dokle god postoje Topići i ostali seratori koje traže nemoguće , samo zato da uruše naš zajednički i čvrst stav i tako nas odvode u nestanak!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
baščovan
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 10:17 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Ti si vjerojatno iz HR a ne iz BiH ćim možeš izvaliti da su Hrvati svoj teritorij namirili a narod zadovoljili jer većina hrvatskih teritorija u BiH je izgubljeno a većina naroda raseljeno. One tri općine su Drvar, Grahovo i Glamoč, to nije naše, već pripada Srbima i sam kvalitet tih teritorija je skoro ravan nuli. Ali eto, Franjo htio podebljati meki trbuh Hrvatske pa dao hrvatima te spaljene vukohebine da im budu kolonije. Mogao je tako dati i 100 000 km2 Sahare, isto bi bilo. Ja sam iz HBŽ i tamo i živim, većina hr teritorija nije izgubljena , nego sačuvana i još je teritorij i proširen na 4 srpske općine DGG i Kupres koje zauzimaju ogroman teritorij, kvaliteta i kompaktnost tog teritorija je nupitna i gospodarski i geostrateški, podebljanje kifle i intersi HR su čista glupost jer HR nije ništa deblja od S. Broda do Mađarske, nego od Zadra do BiH i s Posavinom bi Srbi, kao eventualna prijetnja HR bili matirani! Ako se uzme ukupna slika u BiH Hrvati su Srbe porazili, naravno žao nam je gubitaka, ali oni su manji od dobitka! Mnogi Hrvati su protjerani, ali su mnogi i zadovoljni danas i u Kninu i u ZG i drugdje i ne pada im napamet povratak, a vlasništvo nad zemljom nije nikome oteto! Izuzimanje teritorija iz RSa nije realno, mogle bi se formirati hr općine, ali s obzirom da nema interesa za povratak, onda nema osnove ni za to! 18 godina je prošlo, treba zauzeti zajednički , realn i čvrst stav o budćnosti Hrvata i tražiti potporu od HR i surađivati sa svima koji mogu pomoći, ali to je nemoguće dokle god postoje Topići i ostali seratori koje traže nemoguće , samo zato da uruše naš zajednički i čvrst stav i tako nas odvode u nestanak! Pošteno,mada se ne slažem u dijelu o ratu. Hrvati su izgubili dosta,dosta toga. Što se tiče Topića i seratora. Evo mogu ti reći da ne odustajemo(svrstavam se u te seratore). Da se nas pita,prvo bi svu lovu poslali u Posavinu i Srednju Bosnu da se obnove kuće,da se napravi hrvatsko sveučilište u Bosni,ne bi se mise u posavini držale u kamp prikolicama,ne bi sve hrvatsko u BiH imalo središte u Hercegovini,jer naša strategija mora biti(kao naroda) borba za posavinu i srednju bosnu do zadnje tinte na novčanicama... Lova za Posavinu(i srednju Bosnu) je pokradena,a sad se opraštamo od nje i dijelova srednje Bosne. E pa neće ići...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 10:25 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39464 Lokacija: Gl. grad regije
|
zaba1111 je napisao/la: ali to je nemoguće dokle god postoje Topići i ostali seratori koje traže nemoguće , samo zato da uruše naš zajednički i čvrst stav i tako nas odvode u nestanak! A da uzmemo Topićevo kao zajednički stav i time napravimo zajednički čvrsti stav? Imali su Srbi zajednički čvrsti stav oko Kosova, RSK i RS... Urušio im se. Što misliš da je allahova vojska nakon Bugojna uzela i Kupres i Livno, mogući scenarij da nije Kupres tada bio u srpskim rukama, možda ne bi zauzeli sve nego malo više od pola od sadašnjeg HBŽ. I nakon toga, osim njihovim vojskama, politikom i Hrvata BiH se odriče od toga kako bi učvrstila neka druga područja, od kojih na nekim nema Hrvata dobrih 50-ak godina iako ste u pravu da je nekad bilo. Živo me zanima kako bi tad gledao na isto... I sve ovo nije službeno bilo ali smo to svi osjetili mnogo puta, a sličan scenarij je namijenjen i KSB. Pokušava se kao obratit pozornost na Vitez i Kiseljak iako nema budućnosti ako cijeli taj kraj ne bude i hrvatski. Odriče se Travnika i Bugojna a jako brzo će se odricat i Busovače ili Jajca (ako već i nije tako). Izdajice su oni zbog čije politike se smanjuje broj Hrvata i zbog kojih se "gube" općine po središnjoj Bosni a gubi i u DGG, istovremeno uopće nisu uspjeli učvrstiti poziciju hr naroda ni u ostalim dijelovima ni za mm iako su mnogi od nas spremni se žrtvovat radi pragmatizma. Ako ima pozitivnih pomaka za njih je više zaslužna Hrvatska (radi nje i jesi pobjednik u ratu a danas sveučilište, mirovine, porodilljni, pomoć) a ne sama politika Hrvata BiH. Topićevo rješenje je put ka ravnopravnosti Hrvata na puno većoj površini nego danas i to na način da se drugima skrešu ekskluzivna prava (Srbima i Bošnjacima/Bosancima) a ne da se nama daju. U konačnici ujedinjeni (koliko vidim i HR) smo da želimo ravnopravnost, sad samo treba vidjeti koji put je najrealniji za doći do nje i dakako - zauzet čvrst stav i ujedinit se oko ideje. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
baščovan
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 10:44 |
|
|
|
Ma trećeg entiteta neće biti,niti Rs-a. Bit će regije,ili kantoni,nebitno,ovo su priče predizborne,za malu djecu. Ali je iz ove priče zanimljivo kako smo spremni priznati poraz bez borbe,odreći se nekih stvari radi fed. jedinice... Baš je zanimljivo kako se licitira tuđom sudbinom. Ne čini ništa što ne bi želio da tebi netko čini
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 11:08 |
|
|
baščovan je napisao/la: Ma trećeg entiteta neće biti,niti Rs-a. Bit će regije,ili kantoni,nebitno,ovo su priče predizborne,za malu djecu. Ali je iz ove priče zanimljivo kako smo spremni priznati poraz bez borbe,odreći se nekih stvari radi fed. jedinice... Baš je zanimljivo kako se licitira tuđom sudbinom. Ne čini ništa što ne bi želio da tebi netko čini Bili želio da se u Mostaru uči isključivo po hrvatskom nastavnom programu?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
baščovan
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 11:38 |
|
|
i_jopet je napisao/la: baščovan je napisao/la: Ma trećeg entiteta neće biti,niti Rs-a. Bit će regije,ili kantoni,nebitno,ovo su priče predizborne,za malu djecu. Ali je iz ove priče zanimljivo kako smo spremni priznati poraz bez borbe,odreći se nekih stvari radi fed. jedinice... Baš je zanimljivo kako se licitira tuđom sudbinom. Ne čini ništa što ne bi želio da tebi netko čini Bili želio da se u Mostaru uči isključivo po hrvatskom nastavnom programu? Želio bih da uči po nastavnom planu i programu hrvatskom onaj tko to želi. Nisam siguran što misliš pod ovim pitanjem? Želim li i da Muslimani uče po hrvatskom,ili?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 11:46 |
|
|
baščovan je napisao/la: Želio bih da uči po nastavnom planu i programu hrvatskom onaj tko to želi. Nisam siguran što misliš pod ovim pitanjem? Želim li i da Muslimani uče po hrvatskom,ili?
Dobro si razumio, jer u Mostaru imamo škole po hrvatskom i bosanskom nastavnom planu dok u recimo Kaknju ili Varešu ili Sarajevu to nemamo, imamo samo KŠC. Pa sam mislio dali se slažeš sa modelom u Sarajevu ili modelom u Mostaru? Ako se slažeš sa modelom u Sarajevu onda bi u Mostaru svi učili po hrvatskom nastavnom programu a za ostalo bi se pobrinuo MŠC.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
baščovan
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 11:54 |
|
|
|
Brkaš kruške i jabuke. Mjesta sa izrazitom većinom nisu ista kao mjesta gdje ima i jednih i drugih. Pitam ja tebe kako napraviti školu,bez KŠC-a u Sarajevu? Recimo,vjeronauk katolički imaš u svakoj osnovnoj školi gdje ima interesa. Ali kako napraviti takvu školu kad nema interesa za takvu školu? Ustav ti ne brani. Skupiš djecu i opleti. I ako netko brani(a nemam takvih informacija),gdje su naši poltičari da to mijenjaju,ili im je bolje četvrtkom ujutro s posla kući?
I kakve veze ovo sve ima s temom?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 11:59 |
|
|
baščovan je napisao/la: I kakve veze ovo sve ima s temom?
Pa ima veze, jer je i to pitanje vezano za Treći, nije Treći samo teritorij, ustvari taj teritorij i neće biti toliko važan kada se dogovore sadržaji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
baščovan
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 12:02 |
|
|
|
nema veze s temom. Za treći entitet je presudan teritorij. Ono što ostaje izvan,toga se odričemo za vazda,zar ne?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Starfucker226
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 12:06 |
|
|
baščovan je napisao/la: nema veze s temom. Za treći entitet je presudan teritorij. Ono što ostaje izvan,toga se odričemo za vazda,zar ne? Po tvome se svega odričemo za vazda, jer uopće ne želiš uspostavu hrvatske federalne jedinice.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 12:06 |
|
|
baščovan je napisao/la: Brkaš kruške i jabuke. Mjesta sa izrazitom većinom nisu ista kao mjesta gdje ima i jednih i drugih. Pitam ja tebe kako napraviti školu,bez KŠC-a u Sarajevu? Recimo,vjeronauk katolički imaš u svakoj osnovnoj školi gdje ima interesa. Ali kako napraviti takvu školu kad nema interesa za takvu školu? Ustav ti ne brani. Skupiš djecu i opleti. I ako netko brani(a nemam takvih informacija),gdje su naši poltičari da to mijenjaju,ili im je bolje četvrtkom ujutro s posla kući? I kakve veze ovo sve ima s temom? Odkad su Kakanj, Vareš i Sarajevo mjesta sa izrazitom većinom jednog naroda? Vareš to još sigurno nije, a ova ostala 2 su od Daytona. Pa objasni kako misliš napraviti povratak u takve sredine. Samo zamjeni bošnjačku stranu sa srpskom i umjesto srednje bosne ćeš dobiti bosansku posavinu. Potpuno isti okupator. Bi li ti dao djete u školu da uči kako su Hrvati, ustaše,faštiti zlikovci i slično? I muslimani i srbi samo gledaju kako održati osvojene teritorije...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 12:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Ja pak mislim da je Republika Hrvatska izdala sve Hrvate izvan avnojevske Hrvatske kada se odlučila na samostalnost. Šteta što onda nije bilo "unitarističko-ekonomskih" hrvatskih mudrosera staciononiranih u Beogradu sa baščovansko-topićevskom sirenskom spikom.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 12:09 |
|
|
|
To bi bilo kada bi Treći bio zasebna država, ali ako je samo jedinica tada treba urediti odnose na obstrani ili trostrani interes, ako ne onda .... džaba smo krečili
|
|
| Vrh |
|
 |
|
baščovan
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 12:15 |
|
|
Starfucker226 je napisao/la: baščovan je napisao/la: nema veze s temom. Za treći entitet je presudan teritorij. Ono što ostaje izvan,toga se odričemo za vazda,zar ne? Po tvome se svega odričemo za vazda, jer uopće ne želiš uspostavu hrvatske federalne jedinice. Nije istina,hrvatski pečat ostaje u kantonalnoj BiH,tamo gdje smo uvijek bili,i u Posavini,i u Travniku,i Bugojnu,i Varešu,i Banjaluci... Naravno ako se politički potrudimo. Evo predlažem sad i ovdje,umjesto traženja entieta,uvođenje Posavskog kantona(teritorij cijele Posavine) i poseban status gradova Bugojno,Vareš,Travnik,stvaranje općine kraljeva sutjeska. To je za početak.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
baščovan
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 12:18 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ja pak mislim da je Republika Hrvatska izdala sve Hrvate izvan avnojevske Hrvatske kada se odlučila na samostalnost. Šteta što onda nije bilo "unitarističko-ekonomskih" hrvatskih mudrosera staciononiranih u Beogradu sa baščovansko-topićevskom sirenskom spikom. Nigdje veze s vezom. Što si želio reći u bilo kojem dijelu posta,jer ja od ovoga ništa nisam rekao. Ja ne želim Travnik i Posavinu u hrvatskom entitetu,jer je to nemoguće. Ja ne želim taj entiet,jer oni silaze s našeg vlaka. S našeg vlaka silazi koliko ti Bog hoće onoga što je bilo naše,a ratom oduzeto. Gdje Franjo Topić govori istim jezikom kao Dobrica Ćosić? Tipična adezeovska usporedba s ciljem da se netko ocrni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 12:19 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39464 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
U pravu je i_jopet, trebale bi biti državne škole sa hrvatskim programom svugdje u BiH.
Gdje god je moguće skupit dovoljno učenika za takvo što kao i za bošnjački i srpski.
Naravno to treba i tražit, problem je što radi poslijeratne HDZ-SDA koalicije se to baš i nije tražilo, i općenito i ovdje prevladava mišljenje da ne treba ništa tražit izvan zamišljenog Trećeg kako se ne bi isto tražilo i u Trećem.
Mnogi od vas imaju različito tumačenje pojma Treći entitet. Mnogima je sinonim za ravnopravnost Hrvata.
Ja isto težim ravnopravnosti Hrvata, a ta ravnopravnost se može ostvariti i na druge načine a ne samo zapišavanjem dijela teritorija BiH.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sotto voce
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 12:21 |
|
|
baščovan je napisao/la: Starfucker226 je napisao/la:
Po tvome se svega odričemo za vazda, jer uopće ne želiš uspostavu hrvatske federalne jedinice.
Nije istina,hrvatski pečat ostaje u kantonalnoj BiH,tamo gdje smo uvijek bili,i u Posavini,i u Travniku,i Bugojnu,i Varešu,i Banjaluci... Naravno ako se politički potrudimo. Evo predlažem sad i ovdje,umjesto traženja entieta,uvođenje Posavskog kantona(teritorij cijele Posavine) i poseban status gradova Bugojno,Vareš,Travnik,stvaranje općine kraljeva sutjeska. To je za početak. Ja mislim da je to nemoguće uskladiti, jer ne možeš dobiti i Treći, i srednju Bosnu i Posavinu, dakle ili želimo cijelu BiH (gdje će Hrvati biti konstitutivni na cijelom području) ili Treći, a onda se nečega moramo odreće, pitanje je lesu li neke općine već sada izgubljene za Hrvate ili treba biti u iluziju da su još naše.... 
_________________ "1+1=2"
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 45 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|