|
|
Stranica: 11/36.
|
[ 892 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
sotto voce
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 17:39 |
|
|
Ceha je napisao/la: i_jopet je napisao/la: Koja je razlika između 'prodanih' Hrvata u Kaknju i u Posavini, oko 'prodanih' Srba u Glamoču i oko 'prodanih' Bošnjaka u Višegradu. Nema razlike, zato ne možemo ništa gledati maksimalistički, a za posavljake se može napraviti mnogo samo nam treba Treći i što je najvažnije potrebna je volja samih Posavljaka.
Upravo tako. Logika, ako moje selo ne uđe u treći onda ništa od svega neće nas nikuda dovesti! Treći treba biti što veći. Natalitet i ekonomija su ključne riječi. a vojska? 
_________________ "1+1=2"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 17:42 |
|
|
sotto voce je napisao/la: Ceha je napisao/la: Upravo tako. Logika, ako moje selo ne uđe u treći onda ništa od svega neće nas nikuda dovesti! Treći treba biti što veći. Natalitet i ekonomija su ključne riječi.
a vojska?  S NaTO paktom svuda oko nas ? Više ti se isplati dobar marketing oko američkog predsjednika i ključnih igrača nego 10 000 vojnika. Tako i tako ovdašnji vojnici će sljedećih 20-ak godina moć ratovat jedino u Afganistanu 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 17:43 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: PCM je napisao/la: Ma to je infantilno razmišljanje ... Pitao sam te imas li muda i obraz izaći pred ljude i reci da su oni 'prodani' ? Nisam te pitao za analizu razmišljanja. da imam.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
baščovan
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 17:52 |
|
|
Ceha je napisao/la: baščovan je napisao/la: E u ovom smjeru želim raspravu. Samo nek se kaže,je li to i koje odricanje, taj entitet. Ja se osobno ne mogu odreći ni milimetra gdje su živjeli Hrvati. Recimo u današnjoj konstalaciji snaga se može učinit dosta toga u cijelom srednjebosanskom kantonu. Da cijeli kanton dobije hrvatski predznak. Treba love,a za Hrvate Bosne je nikad nije bilo. Ako male enklave u Srednjoj Bosni uđu u zamišljeni entitet,kakva je garancija opstanka istih. Evo primjer,iz mog dovrišta... U Novom Šeeru(moja župa),koji je prije rata brojio 6-7 tisuća Hrvata,a bio u općini Maglaj,gotovo cijela župa u toj oćini je bila. Danas imamo 3 i pol tisuće ljudi,a danas je cijela župa u općini žepče. Što mi znači hrvatski zrak,kad nemaš s kim popit pivu,sve vani otišlo. Sad te ja pitam zbog čega toliko odricanje? Zbog hrvatskog zraka? Je li entitet garancija boljeg života(u RS nije)?, ima li garancije da će iseljavanje prestati,onoga jutra kad se probudimo u trećem entitetu,ili ćemo na bauštel,jer nema posla? Možda i može sve biti bolje,jednom kad svi dobiju svoj komad zemlje. Ali je li cijena prevelika,za nas Hrvate? Ja čak zanemarujem Hrvate koji žive kao manjina u brojnim gradovima,samo govorim o prijeratnom teritoriju... Dobijamo li za 3,4 točkice,džamahiriju u najgorem obliku kao susjeda? Je li to zanemarivo? Nije li vam jasno da će etnički podijeljena BiH biti isto što je i danas. Opet će biti priča o ugorženosti pred izbore,narod će biti ko ovce,itd,itd... Država umjerenih ljudi(ne komunjara,već realnih pravednih,urbanih i obrazovanih ljudi na vlasti) je jedino moguće rješenje. Kad? Kad se narod promijeni... Kad će to biti? Ne zna se. Do tada je status quo izgleda
Tko nije dio riješenja dio je problema. Većina ljudi na forumu misli da će se uspostavom trećeg poboljšati status Hrvata u BiH. Što je i realno, dobili bi neke poluge moći, više bi mogli utjecati na donošenje odluka (a ne da nas razne sejde preglasavaju). Baščovane ti si očito mišljenja da: a) treba ukinuti RS (i to ista ona međunarodna zajednica koja ju je stvorila) b) treba stvoriti ekonomske regije (dakle ista priča kao u federaciji, samo uz nešto smanjen broj muslimana radi uključivanja srba) c) Hrvati u većini od tih regija ne bi imali većinu, dakle bili bi prepušteni neprijateljima na milost i nemilost (granica nove posavine sadržava srpsko-muslimansku većinu sa Hrvatima u tragovima). d) Pozivaš na reformu društva i utopistički model "racionalnosti" sa susjedima drugih nacionalnost od kojih je pola bilo među bradatima, a druga polovica u munđosima. e) Pljuješ po trećemu iako je on najbolji plan da hrvati ne budu majorizirani u mini jugoslavijama. f) Gradić Novi Šeer nije ušao u općinu Žepče, samo par sela s juga Maglaja(pola hrv.sela je ostalo u Maglaju) ne znam dokud se prostire granica župe, ali ako si odtamo to bi trebao znati. I kladim se da je Hrvatima iz Žepča bolje nego Hrvatima iz Vareša, Bugojna ili Kaknja. Ovo ostalo je rasprava i različito gledanje na stvari. Ali nemoj o činjenicama ako ih ne znaš. Novi Šeer nije gradić,to je više urbano selo(u muslimanskoj izvedbi,ni jedna kuća s fasadom),tu nikada nije živjelo puno Hrvata,beznačajan broj i danas živi. To što ti zoveš gradić Novi Šeer je irelevantno,to je maglajske općine jer je tamo 95 posto muslimana. Mi pričamo o Župi šerskoj,župi Novi Šeer. E ta župa,pa i župna crkva su u cjelosti u općini žepče,tu mislim na sela oko Novog Šeera. Ima 3 ili 4 sela koja su ostala u općini Maglaj(strupina,galovac npr.) mada gravitiraju općini Žepče. Da skratim,prije rata su šerska sela sva bila u općini Maglaj,osim Ozimice,a danas su žepačka općina. Pire,Adže,Ponijevo,Matina,Mladoševica,Ljubatovići... Selo Novi Šeher(2000 ljudi) je uvijek bilo muslimansko. Malo je off topic,ali da pojasnim ljudima o promjeni granica,ustvari nije off topic. Netko se sjetio(genijalac) da Novi Šeer pripoji Maglaju,jer je možda zračnom linijom bliže Maglaju. Kao da pripajaš Žepče Mostaru administrativno u okviru entiteta. Novi Šeer i Maglaj uopće nisu povezani cestovno,dok Žepče i Šeer su povezani cestom i udaljenost je desetak kilometara,zavisi iz kojeg sela mjeriš. I prije rata su sva sela agitirala Žepču,mada je industrija(natron) bila u Maglaju. Promjena granica je samo izmijenila očitu ljudsku glupost,koja je bila usmjerena valjda da Hrvati ne budu većina. E sad što je još slično sa trećim entitetom i enklavama u Srednjoj Bosni i Posavini. Taj Novi Šeher,kako ga Muslimani zovu,to selo,to je odron nad odronima,kakav niste vidjeli. Njima je sigurno drago što udišu svjež maglajski zrak  ,ali oni doslovce nemaju što jesti i do Maglaja im treba pola sata. Musliman iz tog mjesta će kuću okrečiti tri puta jeftinije nego Hrvat. Možemo primijetiti da Muslimani inače teže žive,ali ovo je nešto neviđeno,a kao središte su jednog kraja. Sve zato da ne budu u općini kojoj agitiraju nesumnjivo... Pa izvolte,razmislite malo i o aspektu života u odsječenom mjestu od svoje prirodne okoline
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 17:54 |
|
|
Ceha je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: A što će srbima 'koridor' danas? 92 su imali potrebu za istim radi vojne logistike, za krajinu, opravdanje su im bile tkz banjalučke bebe. Pitao bi vas koji eto ostavljate ovima i onima naša sela, dali bi imali muda i obraz izaci pred te ljude i u lice im reci, jebiga trgovina je teritorijom, vas ostavljamo srbima ili muslimanima????
To pitaj njih. Koridor je ionako prekinut kod Brčkog. Neku kartu tipa ovo sam imao u planu Hrvatski prostor je bio ovaj no međutim. Smatrao bi uspjehom kada bi se distikt brčko uspio produžiti dalje na zapad, da obuhvaća sve. A ovaj drugi dio je kretenuluk. Koga ostavljaš srbima ili muslimanima? Poanta entiteta je i da se brine za svoje izvan svojih granica. Inače nema smisla. Ovako nas sve ostavljaš muslimanima/srbima. Zar ne? Poenta je da se neće imati brinuti za koga izvan trećega, isto kao što se srbi nemaju za koga brinuti izvan rs, isto kao što se bošnjaci nemaju za koga brinuti u podrinju i to ce tako ostati. Ako se proglasi treci, a u njega ne budu uvrštena vecinski hrvatska naselja koja su na kraju rata ostala pod kontrolom vrs i abih, garantujem da su ta naselja ali i ljudi u bih za sva vremena izgubljeni. Svi će konačno iseliti u RH i daleke zemlje. KOme je to cilj neka se pridruzi šešeljovim radikalima. http://www.youtube.com/watch?v=JAYglT8bIY4 http://www.youtube.com/watch?v=ucbr8chFaoQ
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 18:05 |
|
|
baščovan je napisao/la: Ceha je napisao/la: Tko nije dio riješenja dio je problema. Većina ljudi na forumu misli da će se uspostavom trećeg poboljšati status Hrvata u BiH. Što je i realno, dobili bi neke poluge moći, više bi mogli utjecati na donošenje odluka (a ne da nas razne sejde preglasavaju). Baščovane ti si očito mišljenja da: a) treba ukinuti RS (i to ista ona međunarodna zajednica koja ju je stvorila) b) treba stvoriti ekonomske regije (dakle ista priča kao u federaciji, samo uz nešto smanjen broj muslimana radi uključivanja srba) c) Hrvati u većini od tih regija ne bi imali većinu, dakle bili bi prepušteni neprijateljima na milost i nemilost (granica nove posavine sadržava srpsko-muslimansku većinu sa Hrvatima u tragovima). d) Pozivaš na reformu društva i utopistički model "racionalnosti" sa susjedima drugih nacionalnost od kojih je pola bilo među bradatima, a druga polovica u munđosima. e) Pljuješ po trećemu iako je on najbolji plan da hrvati ne budu majorizirani u mini jugoslavijama. f) Gradić Novi Šeer nije ušao u općinu Žepče, samo par sela s juga Maglaja(pola hrv.sela je ostalo u Maglaju) ne znam dokud se prostire granica župe, ali ako si odtamo to bi trebao znati. I kladim se da je Hrvatima iz Žepča bolje nego Hrvatima iz Vareša, Bugojna ili Kaknja.
Ovo ostalo je rasprava i različito gledanje na stvari. Ali nemoj o činjenicama ako ih ne znaš. Novi Šeer nije gradić,to je više urbano selo(u muslimanskoj izvedbi,ni jedna kuća s fasadom),tu nikada nije živjelo puno Hrvata,beznačajan broj i danas živi. To što ti zoveš gradić Novi Šeer je irelevantno,to je maglajske općine jer je tamo 95 posto muslimana. Mi pričamo o Župi šerskoj,župi Novi Šeer. E ta župa,pa i župna crkva su u cjelosti u općini žepče,tu mislim na sela oko Novog Šeera. Ima 3 ili 4 sela koja su ostala u općini Maglaj(strupina,galovac npr.) mada gravitiraju općini Žepče. Da skratim,prije rata su šerska sela sva bila u općini Maglaj,osim Ozimice,a danas su žepačka općina. Pire,Adže,Ponijevo,Matina,Mladoševica,Ljubatovići... Selo Novi Šeher(2000 ljudi) je uvijek bilo muslimansko. Malo je off topic,ali da pojasnim ljudima o promjeni granica,ustvari nije off topic. Netko se sjetio(genijalac) da Novi Šeer pripoji Maglaju,jer je možda zračnom linijom bliže Maglaju. Kao da pripajaš Žepče Mostaru administrativno u okviru entiteta. Novi Šeer i Maglaj uopće nisu povezani cestovno,dok Žepče i Šeer su povezani cestom i udaljenost je desetak kilometara,zavisi iz kojeg sela mjeriš. I prije rata su sva sela agitirala Žepču,mada je industrija(natron) bila u Maglaju. Promjena granica je samo izmijenila očitu ljudsku glupost,koja je bila usmjerena valjda da Hrvati ne budu većina. E sad što je još slično sa trećim entitetom i enklavama u Srednjoj Bosni i Posavini. Taj Novi Šeher,kako ga Muslimani zovu,to selo,to je odron nad odronima,kakav niste vidjeli. Njima je sigurno drago što udišu svjež maglajski zrak  ,ali oni doslovce nemaju što jesti i do Maglaja im treba pola sata. Musliman iz tog mjesta će kuću okrečiti tri puta jeftinije nego Hrvat. Možemo primijetiti da Muslimani inače teže žive,ali ovo je nešto neviđeno,a kao središte su jednog kraja. Sve zato da ne budu u općini kojoj agitiraju nesumnjivo... Pa izvolte,razmislite malo i o aspektu života u odsječenom mjestu od svoje prirodne okoline Stavio sam ti kartu tu, tako je lakše  Novi Šeer je tijekom rata držao HVO kao i cijeli zapad Maglajske općine. Cijeli zapad maglaja (još ta 4 hrv, 4 musli i 1 srb selo su bili pod kontrolom HVOa 1995). Ovo što si opisao za muslimane vrijedi svugdje a ne samo u Novom Šeeru. Zato im i jesu natalitet i ekonomija u k. Da je to hrvatsko mjesto mi bi 14 puta već sagradili cestu, povezali se i fajrunt. Kako to da župna crkva župe Novi Šeer nije u samom mjestu?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 18:16 |
|
|
PCM je napisao/la: ManInBlack je napisao/la:
Pitao sam te imas li muda i obraz izaći pred ljude i reci da su oni 'prodani' ? Nisam te pitao za analizu razmišljanja.
da imam. Pozvaćemo te ubrzo, da se pokažeš.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 18:20 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Ceha je napisao/la: To pitaj njih. Koridor je ionako prekinut kod Brčkog. Neku kartu tipa ovo sam imao u planu Hrvatski prostor je bio ovaj no međutim. Smatrao bi uspjehom kada bi se distikt brčko uspio produžiti dalje na zapad, da obuhvaća sve. A ovaj drugi dio je kretenuluk. Koga ostavljaš srbima ili muslimanima? Poanta entiteta je i da se brine za svoje izvan svojih granica. Inače nema smisla. Ovako nas sve ostavljaš muslimanima/srbima. Zar ne?
Poenta je da se neće imati brinuti za koga izvan trećega, isto kao što se srbi nemaju za koga brinuti izvan rs, isto kao što se bošnjaci nemaju za koga brinuti u podrinju i to ce tako ostati. Ako se proglasi treci, a u njega ne budu uvrštena vecinski hrvatska naselja koja su na kraju rata ostala pod kontrolom vrs i abih, garantujem da su ta naselja ali i ljudi u bih za sva vremena izgubljeni. Svi će konačno iseliti u RH i daleke zemlje. KOme je to cilj neka se pridruzi šešeljovim radikalima. http://www.youtube.com/watch?v=JAYglT8bIY4 http://www.youtube.com/watch?v=ucbr8chFaoQPrije uzor muslimana u Rami, Vitezu, Livnu ili nekom drugom hrvatskom gradiću, ali ipak trebamo ih što više obuhvatiti. Za svaki slučaju
|
|
| Vrh |
|
 |
|
baščovan
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 18:45 |
|
|
Ceha je napisao/la: baščovan je napisao/la: Ovo ostalo je rasprava i različito gledanje na stvari. Ali nemoj o činjenicama ako ih ne znaš. Novi Šeer nije gradić,to je više urbano selo(u muslimanskoj izvedbi,ni jedna kuća s fasadom),tu nikada nije živjelo puno Hrvata,beznačajan broj i danas živi. To što ti zoveš gradić Novi Šeer je irelevantno,to je maglajske općine jer je tamo 95 posto muslimana. Mi pričamo o Župi šerskoj,župi Novi Šeer. E ta župa,pa i župna crkva su u cjelosti u općini žepče,tu mislim na sela oko Novog Šeera. Ima 3 ili 4 sela koja su ostala u općini Maglaj(strupina,galovac npr.) mada gravitiraju općini Žepče. Da skratim,prije rata su šerska sela sva bila u općini Maglaj,osim Ozimice,a danas su žepačka općina. Pire,Adže,Ponijevo,Matina,Mladoševica,Ljubatovići... Selo Novi Šeher(2000 ljudi) je uvijek bilo muslimansko. Malo je off topic,ali da pojasnim ljudima o promjeni granica,ustvari nije off topic. Netko se sjetio(genijalac) da Novi Šeer pripoji Maglaju,jer je možda zračnom linijom bliže Maglaju. Kao da pripajaš Žepče Mostaru administrativno u okviru entiteta. Novi Šeer i Maglaj uopće nisu povezani cestovno,dok Žepče i Šeer su povezani cestom i udaljenost je desetak kilometara,zavisi iz kojeg sela mjeriš. I prije rata su sva sela agitirala Žepču,mada je industrija(natron) bila u Maglaju. Promjena granica je samo izmijenila očitu ljudsku glupost,koja je bila usmjerena valjda da Hrvati ne budu većina. E sad što je još slično sa trećim entitetom i enklavama u Srednjoj Bosni i Posavini. Taj Novi Šeher,kako ga Muslimani zovu,to selo,to je odron nad odronima,kakav niste vidjeli. Njima je sigurno drago što udišu svjež maglajski zrak  ,ali oni doslovce nemaju što jesti i do Maglaja im treba pola sata. Musliman iz tog mjesta će kuću okrečiti tri puta jeftinije nego Hrvat. Možemo primijetiti da Muslimani inače teže žive,ali ovo je nešto neviđeno,a kao središte su jednog kraja. Sve zato da ne budu u općini kojoj agitiraju nesumnjivo... Pa izvolte,razmislite malo i o aspektu života u odsječenom mjestu od svoje prirodne okoline Stavio sam ti kartu tu, tako je lakše  Novi Šeer je tijekom rata držao HVO kao i cijeli zapad Maglajske općine. Cijeli zapad maglaja (još ta 4 hrv, 4 musli i 1 srb selo su bili pod kontrolom HVOa 1995). Ovo što si opisao za muslimane vrijedi svugdje a ne samo u Novom Šeeru. Zato im i jesu natalitet i ekonomija u k. Da je to hrvatsko mjesto mi bi 14 puta već sagradili cestu, povezali se i fajrunt. Kako to da župna crkva župe Novi Šeer nije u samom mjestu? Da ,sve što sam nabrojao je točno. Ovih desetak sela oko ozimice su bila u Maglajskoj općini. A ovih 4 iza Šehera su ostali u maglajskoj općini. Ne bi mi napravili ništa. Možda bi u Hercegovini. Mi kao mi (Hrvati) smo ujebali taj kraj (šeer) da ti to ne mogu opisati. Pola župe je vani(službeno),moji prijatelji svake godinu idu negdje,tamo nemaš s kim popit piće skoro. Kuće zjape prazne... Nema posla,nema ništa u Šeru,cesta do Žepča je u katastrofalnom stanju. Za sve je kriv zna se tko.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sotto voce
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 18:46 |
|
|
A zašto si ti toliko zapeo za taj šeer/Šeher, kako li se to već zove 
_________________ "1+1=2"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
baščovan
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 18:50 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Nećemo za sitnice, jer kad bi sitničarili, rekli bi su i u toj famoznoj Posavini Hrvati izgubili samo 2 općine gdje su imali relativnu većinu 1991...a to su Brod i Šamac (a istrgnuli smo i veći dio općine Šamac gdje su Hrvati bili većina). I nijednu općinu gdje su Hrvati imali apsolutnu većinu. Da još ne spomenemo neugodnu činjenicu da su Hrvati osvojili više općina u BiH gdje su drugi imali većinu 1991 (Žepče, Mostar, Stolac, Jajce, Glamoč, Grahovo, Drvar, Kupres) nego što su izgubili (Vareš, Bosanski Brod, Bosanski Šamac) Ili recimo napomenuti "sitnice" da smo već u miru "izgubili" Jajce, DGG, a bojim se možda uskoro još štošta ako nastavimo istim putem defetizma i kalkulacija bez svih uključenih parametara koje kao slučajno zaboravimo, što ipak daje nezgodne rezultate. Inače hladna obrada brojki je ovako zanimljiva i to na način koji odgovara dakako bez uključenja svih potrebnih parametara. No što se bunimo kad neki "urbani građanin i porezni obveznik" kaže da je Hrvatskoj dovoljno njenih 80.000 km2 s morem (što je veće od Srbije) da svi Hrvati u njoj mogu živjeti i da ga baš zaboli za sve hrvatsko izvan tih granica. Kako ćeš matematički ubit ga u pojam? @ baščovane odlično uočene razlike između mene i tebe...  Ti se me razočarao. Jedan od rijetkih sa ispravnim stavom( za što ja smatram da je ispravan,neću vrijeđati druge) a tako licemjeran. Dvaput te napadne admin i ti se kao moraš dokazivati svojim hrvatstvom time što si kao više radikalan od mene. Prika,ne boj se reći svoj stav,nemoj se nikom ulagivati,vidjet ćeš da je bolji osjećaj... Mislimo isto,a ti kao radiš za svoje selo u Zenici plan da se na kraju priče otcijepi u hrvatsku,a ja ako realno mislim da moje Žepče neće u idućih 300 godina biti u Hrvatskoj se razlikujem od tebe velikog Hrvata. Niđe veze
|
|
| Vrh |
|
 |
|
baščovan
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 18:50 |
|
|
sotto voce je napisao/la: A zašto si ti toliko zapeo za taj šeer/Šeher, kako li se to već zove  zato što sam s čovjekom u diskusiju upao malo. Šeer je po hrvatski,službeno Novi Šeher
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 19:57 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39464 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ma Baščovane problem je što neki misle da je problem u Hrvatima koji bi ostali izvan Trećeg, ma nije nikad bio, problem je u Hr i MZ a ekipa nikako da shvati. A evo kako izgleda zamišljeni Treći, nešto slično ovoj karti: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... es2006.pngŠto nije loše ali se meni VO više sviđa i djeluje više moguće, barem meni...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 20:06 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8018 Lokacija: Banovina Usora
|
|
Odsječen je Šeer. Slaba cesta sa Teslićke strane, slaba sa Tešanjske (prijevoj Crni Vrh), nikakva prema Maglaju, slaba prema Žepču.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 10 tra 2010, 20:22 |
|
|
Ceha je napisao/la: i_jopet je napisao/la: Koja je razlika između 'prodanih' Hrvata u Kaknju i u Posavini, oko 'prodanih' Srba u Glamoču i oko 'prodanih' Bošnjaka u Višegradu. Nema razlike, zato ne možemo ništa gledati maksimalistički, a za posavljake se može napraviti mnogo samo nam treba Treći i što je najvažnije potrebna je volja samih Posavljaka.
Upravo tako. Logika, ako moje selo ne uđe u treći onda ništa od svega neće nas nikuda dovesti!Treći treba biti što veći. Natalitet i ekonomija su ključne riječi. Ako ćemo tjerati mak na konac, onda pozivam sve zagovornike trećeg entiteta bez svih hrvatskih naselja u BiH, da odmah iz trećeg izdvoje i svoje naselje / selo, kao primjer potpore Hrvatima koji ostaju pod jarmom srba i muslimana.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 09:49 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3720 Lokacija: Nanya Lakes
|
|
Kad svi hoće da ubace svoju općinu u treći (neovisno o broju ostalih), inače ga ne smije biti, da i ja uletim, kad je bal nek je maskenbal. Ako u treći ne može ući Otes, Stup, dobar dio Ilidže i općine Novo Sarajevo, neka ga ne bude.
Eto kako neki zahtjevi glupo zvuče.
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 10:14 |
|
|
Zašto je glupo? Po tebi je glupa i ova zemlja  detaljnije http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... derung.pngNa što ukazuju one crne strelice? Pitanje, jesu li ta naselja koja si ti nabrojao tradicionalno hrvatska ili su posljedica naseljavanja u zadnjih max 120god?
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 10:25 |
|
|
|
Grad Sarajevo su osnovali Turci i normalno da u njemu nije bilo nekog kontinuiteta hrvatskog i kršćanskog prisustva. Grad doživljava renesansu od 1878 sa valom doseljenika katolika iz A-U (čiji se potomci danas uglavnom izjašnjavaju kao Hrvati), i drugim valom nakon 1945 kada se doseljavaju naši iz srednje Bosne i Hercegovine.
Švicarska nije glupa, nego mi nije jasno je li se ovdje priča o samo jednom "trećem" entitetu ili će se ići na pravljenje puno manjih kantona, gdje će kao i u Švicarskoj, svaki okrug sa 20-30ak tisuća ljudi moći proglasiti svoj kanton po etničko-konfesionalnom ključu.
Problem sa tim pristupom je činjenica da se izgleda ide na okrupnjavanje a ne daljnju fragmentaciju, prvenstveno zbog potrebe za rezanjem troškova administracije.
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 10:48 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: zaba1111 je napisao/la:
Kako može nešto naplatit Dodig preko hrvatskih leđa kad Hrvati drže više teritorija, koji je po popisu 91. pripadao Srbima , nego obrnuto! Kako može Dodik zajebati Hrvate kad više Srba živi na ,danas, našim područjima, nego Hrvata na , danas, srpskim područjima?
U čemu je problem, u čemu je spor, u čemu je naš gubitak u odnosu na Srbe? Je li problem u teritoritoriju kojeg danas kontriliramo više, nego 92. ili je problem u volji i željama naroda kojemu ne pada napamet da se vrati u Posavinu jer živi u HR i dobro mu je tamo? Dakle, teritorij smo namirili, narod smo zadovoljili, nema nikakvog rzloga za talasanje sa Srbima koje smo u Hr razvalili, a u Bih porazli!
Da li ti gledaš te teritorije kao regije, općine, ili naselja? I šta ti tj mi imamo od srpskih naselja? Zamisli da se dogodila obrnuta priča, da su srbi ili muslimani okupirali hercegovinu, tvoje naselje sruseno do temelja, ti si u izbjeglistvu, a posavina se obranila. Tvojom hercegovinom vladaju srbi i tebi se ne mili doci kuci, jer znas da na svojoj djedovini si totalno obespravljen. Kako si vrijedan i imas ponos, brzo ćeš napraviti kuću u RH, da ti djeca imaju gdje spavati, da se ne potucate po tuđim podrumima i kolektivnim smjestajima. No srce ti je ostalo sa onu stranu Biokova i nadaš se jednog dana dignuti ponovo zidove i krov na temeljima. Čekaš trenutak kada će se arogantni političari posavljaci smilovati i srbima vratiti vučijak, modriču, bijeljinu (gdje su se hrvati prije rata mogli izbrojati na prste), posavljaci drže i pola banjaluke, vrbas dijeli grad na nas i muslimanski i ta naša polovica je glavni grad svih hrvata u BiH. Za uzvrat očekuješ da se tvom narodu vrati ono što je njegovo, njegova naselja i polja, gdje cete formirati svoju vlast i krenuti u obnovu... I ti čekaš, a iz posavine dolazi glas, koji kurac ti hoćeš, snašao si se u HR, da sad vraćamo srbima, a to smo osvojili... Da ti sada pojasnim zasto se posavljaci ne vracaju u RS, život je škola, a oni su lekcije imali 3 puta u nepunih 90 god. pročitaj ovo: http://www.garevac.net/tekst/57/http://www.garevac.com/index.php?option ... Itemid=203http://www.garevac.com/index.php?option ... Itemid=203http://www.garevac.com/index.php?option ... Itemid=203http://www.prud.de.tl/UBIJENI-U-2-SV-.-RATU.htmovo je samo djelić onoga što su posavljaci iskusli sa srbima, a svako posavsko selo ima sličnu priču. Da zaključim, srbi i hrvati u posavini se slažu ko sol i rana. Ja razumijem bol svih onih koji pate i kojima je teško, ali da bi se napravilo ono što je najbolje za Hrvate u BiH i što je u okvirima mogućeg, treba donijeti zajednički i čvrst stav, stviti ga pred HR , pritisnuti HR da nas snažno podrži pred mz i napravti sporazum sa Srbima o zajedničkom djelovanju na o uređenju troentitetske BiH ! Ma koliko nam bilo žao Posavine , moramo shvatiti da za uspostavu hrvatske vlasti tamo nema nikakve šanse niti ikakve osnove, zato moramo ideje i rasprave okretati u smjeru realnog i mogućeg jer podrška nemogućem je štetna i kontraproduktivna! A moguće je, ili uspostava trećeg entiteta u Federaciji ili ovo što je danas!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 11:06 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39464 Lokacija: Gl. grad regije
|
zaba1111 je napisao/la: Ja razumijem bol svih onih koji pate i kojima je teško,
Ne bih ja rekao da ih ti mrvicu razumiješ. zaba1111 je napisao/la: ali da bi se napravilo ono što je najbolje za Hrvate u BiH i što je u okvirima mogućeg, treba donijeti zajednički i čvrst stav, stviti ga pred HR , pritisnuti HR da nas snažno podrži pred mz i napravti sporazum sa Srbima o zajedničkom djelovanju na o uređenju troentitetske BiH ! Ma koliko nam bilo žao Posavine , moramo shvatiti da za uspostavu hrvatske vlasti tamo nema nikakve šanse niti ikakve osnove, zato moramo ideje i rasprave okretati u smjeru realnog i mogućeg jer podrška nemogućem je štetna i kontraproduktivna! A moguće je, ili uspostava trećeg entiteta u Federaciji ili ovo što je danas!
Toliko ima nelogičnosti u ovom tekstu. Zajednički i čvrsti stav i savezništvo sa Srbima koje miriše na raspad BiH iza koje će stat Hrvatska i pritiskat s nama. Mislim stvarno jasno i logično, nije bilo ni prije gotovo 20 godina a sad pogotovo. A lako je za Posavinu, samo recimo Hr usmjeri svu pomoć koju direktno ili indirektno šalje u BiH u Posavinu. Vama očito nije jasno da su pored emotivne vezanosti i pare glavna stvar za život negdje... Ako sam dobro shvatio ti si iz TG. U zadnje vrijeme primijetim veliko doseljavanje iz TG u Zg baš vas i sve koje sam sreo kažu da je za razliku od Livna TG skroz "čučnuo", pa ako već ima tendenciju izumiranja ne vidim razloga da se ne držimo: "zato moramo ideje i rasprave okretati u smjeru realnog i mogućeg". Nije bilo psa na ulici kad sam na nekom pogrebu nedavno bio. Možda je ljeti i u blagdane drukčije ali... Realno nam ni TG iz kojeg ljudi odlaze ne treba, pa bi ga mogli otpisat? Što misliš? I ne bi Treći popravio ništa posebno u TG jer HBŽ i ZHŽ praktički već jesu Treći. Moramo malo širi pogled imat na cijelu priču, iz više kutova gledan i bez selektivnog zanemarivanja "sitnica".
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 11:17 |
|
|
|
Ključne riječi: tri entitea, teritorijalni diskontinuitet, nacionalne općine.
| Privitak/ci: |

teritorijalni_preustorj_bih.jpg [ 99.35 KiB | Pogledano 4677 put/a. ]
|
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 11:20 |
|
|
|
to može proći.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 11:21 |
|
|
|
Hr šalje pomoć i Posavinu, možda i više! od tamo sigurno ima više invalida rata i udovica, a u kulturne i vjerske objekte se također ulaže i tamo! Tg je ćućnuo prije svega zbog loše općinske vlasti, ali i zbog brojne dijaspore koja dijelom i zbog nedefiniranog statusa BiH se nije vraćala u TG , nego u HR i tako povlačila i druge! Ali sad je promjenjena vlast i u TG dolaze velike investicije! A opstanku Hrvata u TG ili Vitezu nikako neće pomoći multietničke regije, nego hr entitet koji bi bio po mjeri Hrvata! A povratku u Kakanj ni malo ne pomaže to što je je u istom entitetu kao i TG! Situacija je takva kakva je, Posavljaci bi se vratili da je 95 pripala nama, ali sad je za to kasno i nije moguće preseliti narod, osim nasilno!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 11:26 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Ja razumijem bol svih onih koji pate i kojima je teško, ali da bi se napravilo ono što je najbolje za Hrvate u BiH i što je u okvirima mogućeg, treba donijeti zajednički i čvrst stav, stviti ga pred HR , pritisnuti HR da nas snažno podrži pred mz i napravti sporazum sa Srbima o zajedničkom djelovanju na o uređenju troentitetske BiH ! Ma koliko nam bilo žao Posavine , moramo shvatiti da za uspostavu hrvatske vlasti tamo nema nikakve šanse niti ikakve osnove, zato moramo ideje i rasprave okretati u smjeru realnog i mogućeg jer podrška nemogućem je štetna i kontraproduktivna! A moguće je, ili uspostava trećeg entiteta u Federaciji ili ovo što je danas!
Ne razmuniješ ti ovo, da je i RH razumjela BiH Hrvate dok im je trebala za pranje novca, strateške igrice generala, naseljavanje pustih područja itd. ISTO tako treći koji ti zagovaraš će okrenuti leđa onima koji su ostali izvan njega. Ako mislis da nece, onda eto za primjer neka TG ne bude u trecem. 
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 11:28 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: A opstanku Hrvata u TG ili Vitezu nikako neće pomoći multietničke regije, nego hr entitet koji bi bio po mjeri Hrvata! A povratku u Kakanj ni malo ne pomaže to što je je u istom entitetu kao i TG! Situacija je takva kakva je, Posavljaci bi se vratili da je 95 pripala nama, ali sad je za to kasno i nije moguće preseliti narod, osim nasilno!
A hoće li taj entitet biti po mjeri srba, bošnjaka, roma i ostalih?
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|