|
|
Stranica: 12/36.
|
[ 892 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 11:38 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: A opstanku Hrvata u TG ili Vitezu nikako neće pomoći multietničke regije, nego hr entitet koji bi bio po mjeri Hrvata! A povratku u Kakanj ni malo ne pomaže to što je je u istom entitetu kao i TG! Situacija je takva kakva je, Posavljaci bi se vratili da je 95 pripala nama, ali sad je za to kasno i nije moguće preseliti narod, osim nasilno!
A hoće li taj entitet biti po mjeri srba, bošnjaka, roma i ostalih? Bit će po mjeri većine građana koji tamo žive, a pošto bi to bili hrvati onda bi uglavnom bio uređen kako žele Hrvati, ništa novo, kao sve druge građanske države + Srbi i Bošnjaci bi bili konstitutvni na cijelom teritoriju i imali sva prava koja Hrvati danas imaju u RS ili SA!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 11:43 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: ManInBlack je napisao/la:
A hoće li taj entitet biti po mjeri srba, bošnjaka, roma i ostalih?
Bit će po mjeri većine građana koji tamo žive, a pošto bi to bili hrvati onda bi uglavnom bio uređen kako žele Hrvati, ništa novo, kao sve druge građanske države + Srbi i Bošnjaci bi bili konstitutvni na cijelom teritoriju i imali sva prava koja Hrvati danas imaju u RS ili SA! auuuuuuuuu sinko, ti poče zagovarati građansku državu  čak nudiš ostalima iste uvjete života od kojih većina hrvata bježi. 
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 12:31 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39464 Lokacija: Gl. grad regije
|
zaba1111 je napisao/la: A opstanku Hrvata u TG ili Vitezu nikako neće pomoći multietničke regije, nego hr entitet koji bi bio po mjeri Hrvata! A povratku u Kakanj ni malo ne pomaže to što je je u istom entitetu kao i TG! Situacija je takva kakva je, Posavljaci bi se vratili da je 95 pripala nama, ali sad je za to kasno i nije moguće preseliti narod, osim nasilno!
Neće pomoći multietničke regije, ali hoće etničko ekonomske regije. I konačno definiranje statusa BiH. Dokle god je entiteta kao poludržava taj status nije definiran, evo primjer:svako malobi seiz RS pozivalo na raspad, i u takvim okolnostima će se i iz TG iseljavat radi te nesigurnosti i ekonomske loše situacije a neće se ljudi vraćat. Jednostavno BiH ne može kako treba funkcionirati sa 3 zasebna ekonomska prostora kada su svi premreženi i uokolo jednih drugih. A entiteti su sad u potpunosti zasebni. Kako mislite pravit autoceste one sudosad bile najbolji primjer potrebe za više jedinstva. Inače i Hr i BiH su gotovo jedan ekonomski prostor i samo treba malo pričekati i stvoriti pretpostavke i i taj prostor će se uvezat. A tad će bit svejedno, živio u TG ili Imotskom, i tek tad imamo budućnost i mi i drugi u BiH.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 13:00 |
|
|
|
Junze postavio sam jednu shemu na predhodnoj strani.
Treba početi od najmanjih čestica, tj naselja koja su u 98% etnički čista. Od tih naselja formirati nacionalne općine, nacionalne općine bi tvorile entitete, a entiteti državu. Neizbježan je teritorijalni diskontinuitet na svim administrativnim razinama. Primjećuješ da ne spominjem kantone/županije.
Susjedne općine bi se mogle međusobno uvezivati u ekonomske regije, te će stvari diktirati više novac, a manje politika, kao i izgradnju infrastrukture.
ps
Problem izgradnje autoceste u BiH nema etničku pozadinu, već lopovsku, ko će više ukrasti novca.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 15:52 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Junze postavio sam jednu shemu na predhodnoj strani.
Treba početi od najmanjih čestica, tj naselja koja su u 98% etnički čista. Od tih naselja formirati nacionalne općine, nacionalne općine bi tvorile entitete, a entiteti državu. Neizbježan je teritorijalni diskontinuitet na svim administrativnim razinama. Primjećuješ da ne spominjem kantone/županije.
Susjedne općine bi se mogle međusobno uvezivati u ekonomske regije, te će stvari diktirati više novac, a manje politika, kao i izgradnju infrastrukture.
ps
Problem izgradnje autoceste u BiH nema etničku pozadinu, već lopovsku, ko će više ukrasti novca. Ma vidio sam, ma nema veze, može se zvati i entitet a ne kanton ili županija. Dvije stvari su problematične kod entiteta RS, prva je republika a druga je srpska. Entiteti ne bi smjeli imat ekskluzivno etnički karakter, nije problem ali u tom slučaju se prekomponirava sve pa i RS, Srbi drže sad puno mjesta koja nisu etnički njihova. Drugo ovo republika jako podsjeća na državu što ne bi bio problem da su te poludržave recimo jedna zapadna, druga istočna treća južna no s ovakvim oblikom entiteta jednostavno ne mogu bit države. Evo autoceste ti izgradiš od BL do Doboja a ne možeš dalje jer Bošnjakistanci neće da ide od Doboja prema Tuzli ili recimo Zenica Doboj a Žepčaci tj. hrvatski entitet bi gradio negdje drugo. Jednostavno se entiteti moraju skresat na razinu današnjih županija a država se mora ojačat i treba u njoj prevladavat građansko ispred nacionalnog jer smo svi mi u istoj kaši. Ako ćemo već ići na ono što je danas županija u BiH onda ne vidim razloga zašto bi sami sebe odrezali iz cijele Posavine ili cijele Sr. Bosne kada se Hercegovini i Livanjskom u suštini ništa puno ne mijenja. Čak bi ujedinjavanjem recimo HNŽ i ZHŽ se Hercegovina učvrstila. A općenito nit treba bit igdje džamahirija nit treba bit druga Hrvatska. Možemo iskombinirat cijelu BiH da Hrvati mogu lijepo živjeti i u TZ i u Zenici i u Sarajevu da im ne zvoni ezan ko u disku a opet ni ostalima u hr županijama ne treba izgledat da su došli u Hrvatsku. Općenito ne vidim što je u ovom što ja govorim tako loše po Hrvate i takva katastrofa po "hrvatske interese" i po čemu se mi to plaho razlikujemo. Najnejasnije mi je što su mi najveći oponenti oni koji žive već u Trećem entitetu. HBK, PŽ, ZHŽ, HNŽ praktički jesu entitet, Hrvati su na vlasti u svima, postoji hrvatsko ovo, hratsko ono, ono što Sarajevo mazne se od Zagreba namiri. I uopće mi nije jasno zašto se iz tih županija ljudi najviše bune. Pa hoćete da se zarotiramo? Gospodo vama već jest dobro, mi ostali bi da imamo isto to što vi imate bili jako, jako sretni!
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sotto voce
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 15:55 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Junze postavio sam jednu shemu na predhodnoj strani.
ps
Problem izgradnje autoceste u BiH nema etničku pozadinu, već lopovsku, ko će više ukrasti novca. Ma vidio sam, ma nema veze, može se zvati i entitet a ne kanton ili županija. Dvije stvari su problematične kod entiteta RS, prva je republika a druga je srpska. Entiteti ne bi smjeli imat ekskluzivno etnički karakter, nije problem ali u tom slučaju se prekomponirava sve pa i RS, Srbi drže sad puno mjesta koja nisu etnički njihova. Drugo ovo republika jako podsjeća na državu što ne bi bio problem da su te poludržave recimo jedna zapadna, druga istočna treća južna no s ovakvim oblikom entiteta jednostavno ne mogu bit države. Evo autoceste ti izgradiš od BL do Doboja a ne možeš dalje jer Bošnjakistanci neće da ide od Doboja prema Tuzli ili recimo Zenica Doboj a Žepčaci tj. hrvatski entitet bi gradio negdje drugo. Jednostavno se entiteti moraju skresat na razinu današnjih županija a država se mora ojačat i treba u njoj prevladavat građansko ispred nacionalnog jer smo svi mi u istoj kaši. Ako ćemo već ići na ono što je danas županija u BiH onda ne vidim razloga zašto bi sami sebe odrezali iz cijele Posavine ili cijele Sr. Bosne kada se Hercegovini i Livanjskom u suštini ništa puno ne mijenja. Čak bi ujedinjavanjem recimo HNŽ i ZHŽ se Hercegovina učvrstila. A općenito nit treba bit igdje džamahirija nit treba bit druga Hrvatska. Možemo iskombinirat cijelu BiH da Hrvati mogu lijepo živjeti i u TZ i u Zenici i u Sarajevu da im ne zvoni ezan ko u disku a opet ni ostalima u hr županijama ne treba izgledat da su došli u Hrvatsku. Općenito ne vidim što je u ovom što ja govorim tako loše po Hrvate i takva katastrofa po "hrvatske interese" i po čemu se mi to plaho razlikujemo. Najnejasnije mi je što su mi najveći oponenti oni koji žive već u Trećem entitetu. HBK, PŽ, ZHŽ, HNŽ praktički jesu entitet, Hrvati su na vlasti u svima, postoji hrvatsko ovo, hratsko ono, ono što Sarajevo mazne se od Zagreba namiri. I uopće mi nije jasno zašto se iz tih županija ljudi najviše bune. Pa hoćete da se zarotiramo? Gospodo vama već jest dobro, mi ostali bi da imamo isto to što vi imate bili jako, jako sretni! ma da republika srpsa promjeni ime u Sveta stolica  , opet bi sve ostalo isto
_________________ "1+1=2"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 16:01 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la:
Najnejasnije mi je što su mi najveći oponenti oni koji žive već u Trećem entitetu.
HBK, PŽ, ZHŽ, HNŽ praktički jesu entitet, Hrvati su na vlasti u svima, postoji hrvatsko ovo, hratsko ono, ono što Sarajevo mazne se od Zagreba namiri.
I uopće mi nije jasno zašto se iz tih županija ljudi najviše bune.
Pa hoćete da se zarotiramo?
Gospodo vama već jest dobro, mi ostali bi da imamo isto to što vi imate bili jako, jako sretni!
Mi se najviše bunimo jer nas je strah od gubitka općina u SBK, da se i njima ne bi desila Posavina, odnosno tiho curenje, kao što je curenje neizbježno iz općina pod bošnjačkom vlašću iako su u fedreaciji! Je li ti ta spoznaja prihvatljivija, i je li ti lakše to prihvatiti ako znaš da se mi ne bi odrekli nikoga ni ničega, ali stanje na terenu je teško i moraju sa tražiti najbolja moguća rješenja, svim raspoloživim silama!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 16:18 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Mi se najviše bunimo jer nas je strah od gubitka općina u SBK, da se i njima ne bi desila Posavina, odnosno tiho curenje, kao što je curenje neizbježno iz općina pod bošnjačkom vlašću iako su u fedreaciji! Je li ti ta spoznaja prihvatljivija, i je li ti lakše to prihvatiti ako znaš da se mi ne bi odrekli nikoga ni ničega, ali stanje na terenu je teško i moraju sa tražiti najbolja moguća rješenja, svim raspoloživim silama!
Ma u redu je, skužio sam ja odavno da si ti pozitivan lik, samo otkud vam da je Treći entitet poput RS najbolje rješenje, kad ja na rp. samo s par neugodnih pitanja napravim ršum ovdje i na koja uglavnom nema dobrog odgovora. Kakve su to ideje koje jedan Junuz "ruši" pored ovoliko drugih puno brojnijih. Mantrate o Trećem entitetu bez ikakvih posebnih temelja za to. Recimo ja trebam na ispit i ne želim da mi ti postavljaš pitanja jer možda ne bih znao odgovorit na njih, neugodno mi je što ne znam, a što misliš kad dođem pred profesora hoće li onbit obazriviji od tebe i od mene samog pa će baš ono što sam ja naučio pitat? Ideja mora odgovorit na sva pa i najgora i najneugodnija i najteža pitanja da bi svi mogli stat iza nje i da bi bila podržana. Inače uopće nije ideja...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 16:28 |
|
|
|
Treći odgovara najvećem broju Hrvata, odnosno skoro svima, jer ni jedan Hrvat s njim ,u stvari, ne gubi ništa što danas ima, većina dobiva puno i s njim se stvaraju preduvjeti za normalnu državu! Znači, Hrvatima u Zenici bi ostalo jednako kao i danas ako bi Muslimani ostali normalni,a ako ti misliš da im bez nas prijeti šerijat(kao što ja mislim), onda mi nismo pozvani da radi malog broja Hrvata koji bi iselili iz tih mjesta, da sprečavamo cijeli narod da živi po svojoj volji i tako održavamo stalnu tenziju koja je više puta rezultirala ratom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 16:35 |
|
|
|
Ma ja sam odavno iz Zenice otišao, ali napraviš li Afganistan imat ćeš neobrazovane fundamentaliste sa puno djece protiv kojih i USA još nije dobila rat a SSSR izgubio.
Je li to želiš, i misliš da će tebi s druge strane zida biti lijepo i ugodno?
Samo bi dizali svaki drugi dan drugo mjesto na moru u znak odmazde za ovo i za ono...
Ja ti kažem da u ova 4 kantona živiš bolje nego u RS tako da nije točno da bi išta dobio.
Samo bi izgubio sve što je izvan njih... Ima boljih rješenja i ovo vaše Treći i RS sigurno nisu preduvjeti za normalnu državu. To nije normalna država niti bi ikad bila.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 17:41 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ma ja sam odavno iz Zenice otišao, ali napraviš li Afganistan imat ćeš neobrazovane fundamentaliste sa puno djece protiv kojih i USA još nije dobila rat a SSSR izgubio.
Samo bi dizali svaki drugi dan drugo mjesto na moru u znak odmazde za ovo i za ono...
Ja ti kažem da u ova 4 kantona živiš bolje nego u RS tako da nije točno da bi išta dobio.
Samo bi izgubio sve što je izvan njih... Ima boljih rješenja i ovo vaše Treći i RS sigurno nisu preduvjeti za normalnu državu. To nije normalna država niti bi ikad bila. Zar misliš da mi možemo zelenima krojiti državu? Taj njihov bošnjakistan će biti kakvim si ga sami naprave, nema sile koja bi iz Afganistana napravila Švicarsku
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 17:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Junuz valjda misli da su ko djeca, nesposobni voditi državu, pa im trebaju Hrvati da ih nadgledaju...oĆito je Tuđmanov sljedbenik, i on je bio opsjednut idejom da će Hrvatska "europizirati" Muslimane.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 17:53 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Treći odgovara najvećem broju Hrvata, odnosno skoro svima, jer ni jedan Hrvat s njim ,u stvari, ne gubi ništa što danas ima, većina dobiva puno i s njim se stvaraju preduvjeti za normalnu državu! Znači, Hrvatima u Zenici bi ostalo jednako kao i danas ako bi Muslimani ostali normalni,a ako ti misliš da im bez nas prijeti šerijat(kao što ja mislim), onda mi nismo pozvani da radi malog broja Hrvata koji bi iselili iz tih mjesta, da sprečavamo cijeli narod da živi po svojoj volji i tako održavamo stalnu tenziju koja je više puta rezultirala ratom! O trećem će odlučivati svi HB hrvati uključujući i one koji su raseljeni i otpisani od određenih hrvatskih glava.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 17:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
ManInBlack je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Treći odgovara najvećem broju Hrvata, odnosno skoro svima, jer ni jedan Hrvat s njim ,u stvari, ne gubi ništa što danas ima, većina dobiva puno i s njim se stvaraju preduvjeti za normalnu državu! Znači, Hrvatima u Zenici bi ostalo jednako kao i danas ako bi Muslimani ostali normalni,a ako ti misliš da im bez nas prijeti šerijat(kao što ja mislim), onda mi nismo pozvani da radi malog broja Hrvata koji bi iselili iz tih mjesta, da sprečavamo cijeli narod da živi po svojoj volji i tako održavamo stalnu tenziju koja je više puta rezultirala ratom! O trećem će odlučivati svi HB hrvati uključujući i one koji su raseljeni i otpisani od određenih hrvatskih glava. tako bi i trebalo biti, da se ne vuku repovi i međusobne optužbe sljedećih 50 godina
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 17:56 |
|
|
|
Uspjeli smo u AVNOJ-skoj Hrvatskoj...
Zagrebačka IZ i sarajevska IZ su nešto potpuno drukčije...
Evo kao primjer nedavno sam čuo prijedlog da se sure uče na hrvatskom...
Nešto što su Hrvati katolici napravili još prije stotinjak godina sa misama na latinskom...
Nije nemoguće, čak ne trebamo ništa posebno ni činit, ali ne trebamo slično ni sprječavat u svojoj (pre)velikoj želji za čistoćom...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 18:05 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Treći odgovara najvećem broju Hrvata, odnosno skoro svima, jer ni jedan Hrvat s njim ,u stvari, ne gubi ništa što danas ima, većina dobiva puno i s njim se stvaraju preduvjeti za normalnu državu! Znači, Hrvatima u Zenici bi ostalo jednako kao i danas ako bi Muslimani ostali normalni,a ako ti misliš da im bez nas prijeti šerijat(kao što ja mislim), onda mi nismo pozvani da radi malog broja Hrvata koji bi iselili iz tih mjesta, da sprečavamo cijeli narod da živi po svojoj volji i tako održavamo stalnu tenziju koja je više puta rezultirala ratom! O trećem će odlučivati svi HB hrvati uključujući i one koji su raseljeni i otpisani od određenih hrvatskih glava. Naravno, uz uvjet da imaju cips iskaznicu !
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 18:34 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goLLe
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 18:51 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 15:21 Postovi: 551 Lokacija: na rijeci
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ja je imam  A da sve bliže idemo stvaranju Hercegbosanske nacije pokazuje i ova vijest: http://www.javno.ba/samo-na-javno-ba/ek ... bosne.htmlTako je juHnuze, hercegbosanska nacija, a onda nekad u budućnosti radi lakšeg izgovora ostaviti ćemo samo bosanska. Koji kvarnjak, drama jedna.
_________________ "Teško domu bez ljubavi bratske, ko i Bosni bez zemlje Hrvatske" Tiocfaidh ár lá
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 18:53 |
|
|
|
Mislim da si nešto pogrešno shvatio, put prema Trećem poput RS i pogotovo na Zrikijev način vodi ka stvaranju Hercegbosanske nacije, i ova stranka je logičan nastavak istog puta...
Pa sad izvoli...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
atan
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 19:48 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ma ja sam odavno iz Zenice otišao, ali napraviš li Afganistan imat ćeš neobrazovane fundamentaliste sa puno djece protiv kojih i USA još nije dobila rat a SSSR izgubio.
Samo bi izgubio sve što je izvan njih... Ima boljih rješenja i ovo vaše Treći i RS sigurno nisu preduvjeti za normalnu državu. To nije normalna država niti bi ikad bila. ti junuze uglavnom dobro kužiš taj put do istinske hrvatske jednakosti s ostala dva naroda.ti redovno pominješ da će na tom putu i rs morati djelima da pokaže tu podršku hrvatima i da neće biti dovoljno dodikovo preseravanje na najvišem nivou,pa onda i agino i terino tapkanje po ramenu na običnom forumu.eh,što ja spominjem rs,a mislim i ti, i kakve veze ima njen preustroj sa na oko bošnjačko-hrvatskim pitanjem.pa zato što bošnjaci na taj budući entitet ili hr.jedinicu gledaju kao na novu rs i jednostavno je ta zamisao u početku osuđena na propast ,što nebi bio slučaj kada bi zajedno sa fbih i rs bila stavljena na sto zajedno sa svojim ovlastima. a te priče o afganistanu i raznošenju po moru su smiješne.sa nama se sve mora dogovarat i mislim da hrvati i srbi zajedno nemaju kapacitete da nas ograđuju u zidove.time je i priča o nekakvim muslimanskim mučeničkim odmazdama neozbiljna.
_________________ R.I.P. Sic
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 19:59 |
|
|
|
A sta to vi poduzimate kontra Srba i RS??? Nista vi kontra RS ali lajete na Hrvate. Ovi vasi navijaci vise pljuju po Hrvatima no po Srbima.. Odete u Zepce, Vitez psujete Hrvate , ustase.. odete u BL, Modricu onda ni "a" ni "b" kontra Srba , ne daj Boze cetnika... Grobari su vam se setali Zenicom prije nekoliko godina, da bas oni Grobari navijaci Partizana koji su velikosrpski uhljupi, vi ste se sjaranili. Znam da medju vasima ima puno simpatizera Partizana i to u "najvisim krugovima" ali zasto onda furate neki "titoizam" i antinacionalizam kad to koristite samo protiv Hrvata?? Imate vi i medju bosnjackim skupinama nacionalista ali ne cujem da im jebete mater nacionalisticku
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 21:28 |
|
|
atan je napisao/la: eh,što ja spominjem rs,a mislim i ti, i kakve veze ima njen preustroj sa na oko bošnjačko-hrvatskim pitanjem.pa zato što bošnjaci na taj budući entitet ili hr.jedinicu gledaju kao na novu rs i jednostavno je ta zamisao u početku osuđena na propast ,što nebi bio slučaj kada bi zajedno sa fbih i rs bila stavljena na sto zajedno sa svojim ovlastima. Tako i Srbi isto vide "buduću BiH" kao novu Federaciju ako bi se odrekli RSa, i zato je takva ideja kod njih čisti fijasko. Na Hrvatima u Federaciji treba pokazati kako će biti u toj "novoj BiH", dakle rješiti "hrvatsko pitanje" u FBiH da to Srbima bude prihvatljivo rješenje. Ne vidim drugi način osim sile da se Srbe "privoli" u Federaciju ("buduću"), a jbo to ako je to-to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
baščovan
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 11 tra 2010, 23:33 |
|
|
Tulkas je napisao/la: A sta to vi poduzimate kontra Srba i RS??? Nista vi kontra RS ali lajete na Hrvate. Ovi vasi navijaci vise pljuju po Hrvatima no po Srbima.. Odete u Zepce, Vitez psujete Hrvate , ustase.. odete u BL, Modricu onda ni "a" ni "b" kontra Srba , ne daj Boze cetnika... Grobari su vam se setali Zenicom prije nekoliko godina, da bas oni Grobari navijaci Partizana koji su velikosrpski uhljupi, vi ste se sjaranili. Znam da medju vasima ima puno simpatizera Partizana i to u "najvisim krugovima" ali zasto onda furate neki "titoizam" i antinacionalizam kad to koristite samo protiv Hrvata?? Imate vi i medju bosnjackim skupinama nacionalista ali ne cujem da im jebete mater nacionalisticku Ne znamja ne bih navijače u normalnu raspravu,al da se ne osuđuju takvi ispadi,svakako je istina. Eno u Žepču,pišu peticije poslije ovog incidenta,a kad su pjevali "bit će mesa klat ćemo Hrvate" nedavno,nije bilo ni prosvjeda ni peticija. Tako da je pogrešno misliti da Muslimani prednjače u stišavanju tenzija. Najviše ih je i na njima je najveća odgovornost,ali oni nisu tome dorasli i vode se također niskim strastima kao i Hrvati i Srbi,s tim što se predstavljaju kao jedini "normalni".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
atan
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 12 tra 2010, 10:34 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Tako i Srbi isto vide "buduću BiH" kao novu Federaciju ako bi se odrekli RSa, i zato je takva ideja kod njih čisti fijasko.
Na Hrvatima u Federaciji treba pokazati kako će biti u toj "novoj BiH", dakle rješiti "hrvatsko pitanje" u FBiH da to Srbima bude prihvatljivo rješenje. Ne vidim drugi način osim sile da se Srbe "privoli" u Federaciju ("buduću"), a jbo to ako je to-to.
Ma kada sam rekao da se stave fbih i rs na sto,mislio sam da to bude uz insistiranje stranaca bez kojih ovdje nema dogovora.Odmah sve rješavati i gospoda političari bi mogli reči svojim narodima "pa eto morali smo".Dosad nisam vidio ni najmanju inicijativu mz da se odvojeno rješava pitanje hrvata u biH,a i ja lično ne vidim nikakav napredak za BiH u stvaranju trećeg entiteta.u tom slučaju je završena priča i odatle samo ide dalje slabljenje BiH.
_________________ R.I.P. Sic
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 12 tra 2010, 10:37 |
|
|
A zašto bi netko stavljao R. Srpsku na stol, kada ona savršeno funkcionira Na stol treba staviti nefunkcionirajuću FBiH te je detaljno secirati i pravedno podijeliti na dva demokratska dijela 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 86 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|