|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 35 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Robbie MO
|
Naslov: Potpuno relaksirano odcjepljenje, Muslimani imaju snagu Miki Mausa Postano: 31 ožu 2025, 08:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Neki moj dojam do sada.
Odgovor zašto nitko u Zagrebu ne smatra Muslimane neprijateljima i zašto Dodik praktički nije tema u Beogradu je ustvari to da Muslimane u Zagrebu i Beogradu nitko ne doživljava ozbiljnim faktorom.
Možda griješim !!
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Potpuno relaksirano odcjepljenje, Muslimani imaju snagu Miki Mausa Postano: 31 ožu 2025, 08:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Ne podcjenjuj nikoga!
Ali zasad su Miki Maus.
I pri tom ne mislim na palestinskog miki mausa Farfura.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dunno
|
Naslov: Re: Potpuno relaksirano odcjepljenje, Muslimani imaju snagu Miki Mausa Postano: 31 ožu 2025, 09:09 |
|
|
|
Smiješno je pričati o snazi nekoga tko zadnjih mjesec i pol dana politički živi od tweeta do tweeta.
Bošnjaci nemaju nikakvu snagu da održe BiH na okupu, stvari u potpunosti ovise od međunarodnih okolnosti. Oni su tu samo da navijaju i seire kad se zalomi neka dvica ili trica, a i one su redovno rezultat Milinih autogolova a ne plod njihovog djelovanja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Potpuno relaksirano odcjepljenje, Muslimani imaju snagu Miki Mausa Postano: 31 ožu 2025, 09:15 |
|
|
|
BiH se raspala prije 3 tjedna, nije bilo čak ni vatrometa.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1644 of 2558 - 64.27%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Potpuno relaksirano odcjepljenje, Muslimani imaju snagu Miki Mausa Postano: 31 ožu 2025, 09:16 |
|
|
Kako Beograd i Zagreb vide regiju.  S tim da bi trebalo svijetlo plavom obojit Crnu Goru a ne Kosovo.
| Privitak/ci: |

IMG_8894.jpeg [ 133.9 KiB | Pogledano 3813 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Potpuno relaksirano odcjepljenje, Muslimani imaju snagu Miki Mausa Postano: 31 ožu 2025, 11:31 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Kako Beograd i Zagreb vide regiju.  S tim da bi trebalo svijetlo plavom obojit Crnu Goru a ne Kosovo. To je neka Nebulina kombinacija, trejdao USK za SBŽ.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Potpuno relaksirano odcjepljenje, Muslimani imaju snagu Miki Mausa Postano: 31 ožu 2025, 12:18 |
|
|
|
Zezajte se vi dok Ceha ne vidi tu blasfemiju od karte.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1644 of 2558 - 64.27%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Potpuno relaksirano odcjepljenje, Muslimani imaju snagu Miki Mausa Postano: 31 ožu 2025, 12:27 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 10390 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
Na ovoj karti definitivno najviše profitira Srbija.
Moram reći da mi je malo i čudno što službena politika iz Srbije nije aktivnija u traženju RS-a a puštanju Kosova.
Oni i dalje, po onoj srpskoj maksimalističkoj ideji hoće sve. I to ih koči.
Osim starih manastira što ih veže s Kosovom? Realno?
Malo stanovništva imaju tamo, narod koji bi im pravio problem u njihovoj državi i da jest dio te države, vječito bi bili na nož s njima.
Gospodarski zaostao, istočnjački mentalitet itd.
RS bi bio najzapadniji dio Srbije, stanovništvo srpsko, okrenuto zapadu, manje-više.
Vrijedilo bi im priznavat sto rezolucija o genocidu, ali mudro, pripojiti RS sebi.
Priznavanje genocida ih doslovno ništa ne košta ako RS postaje dio Srbije.
Dok tepaš muslimanima "Jadni moji, kako su vas oni naši, ali mi nećemo tako, mi smo dobri sada, vidi kako vam pravimo još veći memorijalni centar" polagano radiš da uzmeš teritorij.
Ovo njihovo tvrdoglavo, istjerat ćemo albansku vlast s Kosova, slavit ćemo Karaždića itd. ih je usporilo kao naciju nevjerojatno mnogo.
Hrvatska bi mogla profitirati da smo omeđili Herceg-Bosnu. Kako nismo moramo profitirati na drugi način, a to je koristiti jaki strateški položaj Hrvatske u odnosu na muslimane tako da participiramo u vlasti što jače, bez obzira na brojnost. I naravno, popravit ćemo i brojnost, čim uđu u EU ostaju prazne ćaršije. Ode raja!
_________________ OHR = mirnodobska sigurnosna zona za bošnjake
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Potpuno relaksirano odcjepljenje, Muslimani imaju snagu Miki Mausa Postano: 31 ožu 2025, 12:51 |
|
|
|
Znaci, po pesmi "Srbima zemlja nama Muslimane"
Defetizam teski.
A i Srbi Suniti - t j oni na vlast ovih 35g - bi sa Srbima Hriscanima svaki dan. I noc. A ne s nama. Pitaj ih.
To nam slici na smrtnu presudu.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Potpuno relaksirano odcjepljenje, Muslimani imaju snagu Miki Mausa Postano: 31 ožu 2025, 13:22 |
|
|
Tomba17 je napisao/la: Znaci, po pesmi "Srbima zemlja nama Muslimane"
Defetizam teski.
A i Srbi Suniti - t j oni na vlast ovih 35g - bi sa Srbima Hriscanima svaki dan. I noc. A ne s nama. Pitaj ih.
To nam slici na smrtnu presudu. Kako god Muslimani nemaju vojsku, nemamo ni mi hrvati u BiH. Hrvatska nas neće čuvati silom od Komšića i preglasavanja tako da nam je ovo jedina opcija. Jačanje položaja, stvaranje situacije u kojoj nismo ugroženi isključivo diplomatskim i vanjskim pritiscima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Potpuno relaksirano odcjepljenje, Muslimani imaju snagu Miki Mausa Postano: 31 ožu 2025, 13:38 |
|
|
|
Nesto nalik na kako smo 30g jacali?
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Potpuno relaksirano odcjepljenje, Muslimani imaju snagu Miki Mausa Postano: 31 ožu 2025, 15:03 |
|
|
Tomba17 je napisao/la: Nesto nalik na kako smo 30g jacali? U tih 30 godina smo većinom slabili, ali to je stanje koje nam je, od zapada, bilo predodređeno. Ideja nekakve "bosanske nacije" je postojala gdje je naš nacionalni osjećaj trebalo zatomiti i napraviti tu forsiranu bosansku naciju. Mislim da ima i zapisa o tome. Mi nismo trebali biti zaseban nacionalno-politički faktor već dio bosanskih stranaka, ovog što bošnjaci nazivaju "pro-bosanski blok" u kojemu bi se mi mixali s njima da smanjujemo njihovo alahanje a sebe posve podređujemo toj novoj državi. Naša vjera, i njihova postaje nešto sekundarno, prilika da se za blagdane najede i popije, a ne temelj moralnih vrijednosti. Pogledaj malo tko su bili na vlasti kada su nam utanačili Daytonsko/Washingtonsku BiH? Odreda lijeve stranke, demokratima je vjera sasvim sporedna stvar, a takvi su vladali u Americi tada. I te su ideje htjeli nama. To su i financirali zato slavim zatvaranje USAID-a. Oni su vjerojatno zamišljali nekakvu BiH u kojoj, najprije hrvati, a potom i srbi, zdušno navijaju protiv Hrvatske ili Srbije kada BiH igra protiv njih. Naravno i da biramo tu reprezentaciju ako smo talentirani u sportu. To ne da se nije desilo, već mi sada navijamo i za svaku koja igra protiv BiH  Znači naše temeljne postavke su bile ideja utapanja i nestanka. Nisu Račani, Mesići, Pusićke slučajno bile toliko anti-Herceg-Bosanski hrvati, to je bilo instruirano! Izdanak ljevičarske politike u kojoj je trebalo pretvoriti sve hrvate u komšićevske hrvate, možda ne baš toliko zadrte, ali svakako u njegovom smjeru. To su nam bili inicijalne postavke i naravno da smo slabili tokom ovih 30 godina. Ali unatoč tom svemu mi smo opstali kao jedno nacionalno biće svih hrvata! Ne samo da ljevičara kao što sam pobrojao više de facto nema, nego i ljevičari kuže da je nacionalni interes za Hrvatsku stalan utjecaj u BiH, ako i ne kroz pripajanje Herceg-Bosne. To samo po sebi je uspjeh. Evo dogodio se i veliki egzodus zbog ulaska Hrvatske u EU, nešto što nije naročito ni planirano od ovih koje sam pobrojao, ali se ipak dogodilo, pa opstasmo. I uz to sve povratili smo dio svog političkog utjecaja. S nekim sam komentirao da bi mi, da nam nije blizu Hrvatske, prednjačili u Našim strankama i sl., jer bi alternativa bili radikaliniji islamski exstremisti. Sreća situacija nam je bolja od tog, i nismo se morali utopiti, a nismo ni nasjeli na pokušaje podjele nas i hrvata iz Hrvatske, čak bih rekao da se dosta tog popravlja u zadnje vrijeme, tipa predrasude protiv nas su sve manje prisutne ili manje značajne.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MikiNosonja
|
Naslov: Re: Potpuno relaksirano odcjepljenje, Muslimani imaju snagu Miki Mausa Postano: 31 ožu 2025, 15:16 |
|
|
|
Beograd i Zagreb meni izgleda da vise mudro cute, praveci se da su nezainteresovani. Rezimski mediji u Srbiji nikada nisu davali preterano veliki znacaj raspadu protektorata. I kada se govori o protektoratu govori se o Grofu od Laktasa. I to uglavnom kada bas jako udaraju po njega. Ovo pre svega se odnosi na pisane medije. Sto se tice same televizije tu je malo drugacija situacija, ali ni priblizno u poredjenju sa klkslamom koji na dnevnom nivou spomene Srbiju i Srbe vise desetina puta. Dogodi se neka emisija ili neki god u jutarnjem programu cija je tema protektorat, ali nije prioritet prioriteta.
Meni je najzanimljivije zato sto se Zukan Helez vise ne oglasava. To me tera da sam sebe krenem da preispitujem ZASTO intelektualna dron gromada Zukan Helez cuti?
Da li je zavrsio na odvikavanju od alkohola? Prethodno je verovatno u sebe srucio ogromne kolicine alkohola zbog tuge zato sto ne moze Dodiku nista
Da li je pored niske inteligencije uspeo da shvati da ipak protektorat ide u kontra smeru od njemu zeljenog?
Da li mu je neko sapnuo da podvije rep i prihvati kiparizaciju/miran raspad BiH?
Po meni bosnjaci vise su Cipiripi nego Miki Maus.
Kukanje, plakanje, skakanje... kukanje, plakanje, skakanje... i tako svaki dan u krug...
_________________ Lepi Mica za americkog ambasadora!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Potpuno relaksirano odcjepljenje, Muslimani imaju snagu Miki Mausa Postano: 31 ožu 2025, 15:17 |
|
|
potocnj je napisao/la: Na ovoj karti definitivno najviše profitira Srbija.
Moram reći da mi je malo i čudno što službena politika iz Srbije nije aktivnija u traženju RS-a a puštanju Kosova.
Oni i dalje, po onoj srpskoj maksimalističkoj ideji hoće sve. I to ih koči.
Osim starih manastira što ih veže s Kosovom? Realno?
Malo stanovništva imaju tamo, narod koji bi im pravio problem u njihovoj državi i da jest dio te države, vječito bi bili na nož s njima.
Gospodarski zaostao, istočnjački mentalitet itd.
RS bi bio najzapadniji dio Srbije, stanovništvo srpsko, okrenuto zapadu, manje-više.
Vrijedilo bi im priznavat sto rezolucija o genocidu, ali mudro, pripojiti RS sebi.
Priznavanje genocida ih doslovno ništa ne košta ako RS postaje dio Srbije.
Dok tepaš muslimanima "Jadni moji, kako su vas oni naši, ali mi nećemo tako, mi smo dobri sada, vidi kako vam pravimo još veći memorijalni centar" polagano radiš da uzmeš teritorij.
Ovo njihovo tvrdoglavo, istjerat ćemo albansku vlast s Kosova, slavit ćemo Karaždića itd. ih je usporilo kao naciju nevjerojatno mnogo.
Hrvatska bi mogla profitirati da smo omeđili Herceg-Bosnu. Kako nismo moramo profitirati na drugi način, a to je koristiti jaki strateški položaj Hrvatske u odnosu na muslimane tako da participiramo u vlasti što jače, bez obzira na brojnost. I naravno, popravit ćemo i brojnost, čim uđu u EU ostaju prazne ćaršije. Ode raja! A Hrvatska ne profitira po ovoj karti ? I mene čudi da hrvatska politika nije aktivnija po pitanju Herceg Bosne, nego žele na silu zadržat cijelovitost BiH na štetu Hrvata u BiH da ne bi Srbija bila do Une.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Potpuno relaksirano odcjepljenje, Muslimani imaju snagu Miki Mausa Postano: 31 ožu 2025, 19:14 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: A Hrvatska ne profitira po ovoj karti ? I mene čudi da hrvatska politika nije aktivnija po pitanju Herceg Bosne, nego žele na silu zadržat cijelovitost BiH na štetu Hrvata u BiH da ne bi Srbija bila do Une.
Profitirala bi i Hrvatska, naravno, ali Srbija puno više. Što se tiče Hrvatske, preko hrvata u Federaciji može utjecati na procese u Federaciji pa i na cijelu BiH dok je cjelovita, iako ograničeno. Ova karta je previše optimistična, realno ne vjerujem da bi se mogao integrirati Unsko-Sanski kanton. Srbiji je puno lakše, nigdje nisu muslimani grupirani u neku većinu unutar RS-a, eventualno Brčko Distrikt, ako bi ga htjeli cijelog... Uglavnom, Srbija ima i taj žetončić Kosova kojeg može zamijeniti za nešta a Hrvatska nema ni to. Još je Hrvatska uvezana u EU i teže je samostalno djelovati i jednostrano proširiti EU teritorij.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daxt
|
Naslov: Re: Potpuno relaksirano odcjepljenje, Muslimani imaju snagu Miki Mausa Postano: 31 ožu 2025, 20:14 |
|
|
|
Koliki je hrvatski uticaj na montenegro? 50%?
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Potpuno relaksirano odcjepljenje, Muslimani imaju snagu Miki Mausa Postano: 31 ožu 2025, 20:15 |
|
|
daxt je napisao/la: Koliki je hrvatski uticaj na montenegro? 50%? 3% 1% od Hrvata tamo, i 2% od Hrvatske.  Uskoro i malo više sa moćnijom mornaricom. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
finonastupic
|
Naslov: Re: Potpuno relaksirano odcjepljenje, Muslimani imaju snagu Miki Mausa Postano: 31 ožu 2025, 20:41 |
|
|
|
Tko je trenutno na celu Hrvatskog naroda:
Plenkovic - anacionalni politicar, komunisticki gojenac koji se u diplomskom radu divio Kardelju, danas slijepo provodi briselske agende
Jandrokovic - Wikileaks otkrio koliko se borio za Herceg-Bosnu (tj protiv nje i za to dobijao pohvale u americkoj ambasadi)
Covic - Jugoslaven i konvertit, koji jasno i glasno kaze da je htio HB da bi ju bio i dobio, ali ne zeli. U povijesti ce ostati upisan kao politicar koji je skoro doveo do toga da su Hrvati nestali iz BiH ili se asimilirali u cjelovitu i nedjeljivu naciju Bosanac.
Milanovic - jedini je neke drzavnicke izjave lansirao (ako Srbi odu necemo ostaviti Hrvate sa Muslimanima, malo higijenizirao susjede, odlikovao bojovnike HVO-a, podijelio hercegbosancima HR osobne u premijerskom mandatu, htio veto na ulazak novih clanica u NATO dok se ne rijesi pitanje Hrvata, ovi ga minirali…). Iako je i on danas upitan,kao i njegovo drzavnistvo, sad kada se na jos 5g parkirao na Pantovcak…Ova njegova sutnja mi je s obzirom na njega i njegov karakter preglasna.
Anusic je cini se jedini svjestan goruceg pitanja Hrvata a svi znamo zbog cega je to tako…
Sto se tice globalne politike i BH situacije, u ovim izjavama stranih centara moci niti u jednoj nisu spomenuti Hrvati, kao neki faktor u BiH. Pa se postavlja pitanje, kako to opjevana HR diplomacija radi kada za BH Hrvate nitko nikad nije cuo? Zasto se ta ista i utjecajna diplomacija se ne zauzima za bolju poziciju, ako je vec BH pitanje na stolu tih centara moci.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Potpuno relaksirano odcjepljenje, Muslimani imaju snagu Miki Mausa Postano: 31 ožu 2025, 22:32 |
|
|
potocnj je napisao/la: Tomba17 je napisao/la: Nesto nalik na kako smo 30g jacali? U tih 30 godina smo većinom slabili, ali to je stanje koje nam je, od zapada, bilo predodređeno. Ideja nekakve "bosanske nacije" je postojala gdje je naš nacionalni osjećaj trebalo zatomiti i napraviti tu forsiranu bosansku naciju. Mislim da ima i zapisa o tome. Mi nismo trebali biti zaseban nacionalno-politički faktor već dio bosanskih stranaka, ovog što bošnjaci nazivaju "pro-bosanski blok" u kojemu bi se mi mixali s njima da smanjujemo njihovo alahanje a sebe posve podređujemo toj novoj državi. Naša vjera, i njihova postaje nešto sekundarno, prilika da se za blagdane najede i popije, a ne temelj moralnih vrijednosti. Pogledaj malo tko su bili na vlasti kada su nam utanačili Daytonsko/Washingtonsku BiH? Odreda lijeve stranke, demokratima je vjera sasvim sporedna stvar, a takvi su vladali u Americi tada. I te su ideje htjeli nama. To su i financirali zato slavim zatvaranje USAID-a. Oni su vjerojatno zamišljali nekakvu BiH u kojoj, najprije hrvati, a potom i srbi, zdušno navijaju protiv Hrvatske ili Srbije kada BiH igra protiv njih. Naravno i da biramo tu reprezentaciju ako smo talentirani u sportu. To ne da se nije desilo, već mi sada navijamo i za svaku koja igra protiv BiH  Znači naše temeljne postavke su bile ideja utapanja i nestanka. Nisu Račani, Mesići, Pusićke slučajno bile toliko anti-Herceg-Bosanski hrvati, to je bilo instruirano! Izdanak ljevičarske politike u kojoj je trebalo pretvoriti sve hrvate u komšićevske hrvate, možda ne baš toliko zadrte, ali svakako u njegovom smjeru. To su nam bili inicijalne postavke i naravno da smo slabili tokom ovih 30 godina. Ali unatoč tom svemu mi smo opstali kao jedno nacionalno biće svih hrvata! Ne samo da ljevičara kao što sam pobrojao više de facto nema, nego i ljevičari kuže da je nacionalni interes za Hrvatsku stalan utjecaj u BiH, ako i ne kroz pripajanje Herceg-Bosne. To samo po sebi je uspjeh. Evo dogodio se i veliki egzodus zbog ulaska Hrvatske u EU, nešto što nije naročito ni planirano od ovih koje sam pobrojao, ali se ipak dogodilo, pa opstasmo. I uz to sve povratili smo dio svog političkog utjecaja. S nekim sam komentirao da bi mi, da nam nije blizu Hrvatske, prednjačili u Našim strankama i sl., jer bi alternativa bili radikaliniji islamski exstremisti. Sreća situacija nam je bolja od tog, i nismo se morali utopiti, a nismo ni nasjeli na pokušaje podjele nas i hrvata iz Hrvatske, čak bih rekao da se dosta tog popravlja u zadnje vrijeme, tipa predrasude protiv nas su sve manje prisutne ili manje značajne. Zanimljiva i dobra analiza, o onome što analiziraš! Ali o čemu ne analiziraš? - zbog čega po netkom spoju automatizma i defetizma želiš/natjeran si sa Sunitima? - koristi za Hrvate? (želja / natjeran nije nužno koristno, niti sljedeće) - opasnost? konkretno: iz kojeg razloga sa Srbima Sunitima? - zbog potkusurivanje RH? - Granić želi nagradu neku, ili lovu veeeeeeliku? - Iz razloga što smo pudlice (instruirani) bez trunke ne samo ideje već niti ni artikulirane želje? - Sjetimo se: I Granić je bio “instruiran” sa Z4. Ministrar obrane i Predsjednik Republike nisu. I dođe Oluja, koja se slavi. - ili tako nam eheto grah pao, pa ‘ta ćeš? Mišljenja sam, sa Sunitima je put u propast. Slikovito: - Jedna lasta ne čini proljeće. - Nemojmo biti kao oni kockari bolesnici koji kad jednom dobiju 100€ pa uzimaju to kao dokaz kontinuiranog dobitka, zbog čega će dodatno izgubiti 1000€. - Davljenik i spasitelja vuće pod vodu. Spasitelj mora biti dobro psihički jak, tjelesno spreman kao i odličan plivač sa vjerojatnim medicinskim znanjem da se sam ne uguši, a tek potom spreman za eventualnu mogućnost spašenja davljenika. U ovom slučaju davljenik NE ĆE. Beznadežan slučaj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Potpuno relaksirano odcjepljenje, Muslimani imaju snagu Miki Mausa Postano: 31 ožu 2025, 22:45 |
|
|
Tomba17 je napisao/la: Zanimljiva i dobra analiza, o onome što analiziraš!
Ali o čemu ne analiziraš? - zbog čega po netkom spoju automatizma i defetizma želiš/natjeran si sa Sunitima? - koristi za Hrvate? (želja / natjeran nije nužno koristno, niti sljedeće) - opasnost?
konkretno: iz kojeg razloga sa Srbima Sunitima? - zbog potkusurivanje RH? - Granić želi nagradu neku, ili lovu veeeeeeliku? - Iz razloga što smo pudlice (instruirani) bez trunke ne samo ideje već niti ni artikulirane želje? - Sjetimo se: I Granić je bio “instruiran” sa Z4. Ministrar obrane i Predsjednik Republike nisu. I dođe Oluja, koja se slavi. - ili tako nam eheto grah pao, pa ‘ta ćeš?
Mišljenja sam, sa Sunitima je put u propast.
Slikovito: - Jedna lasta ne čini proljeće. - Nemojmo biti kao oni kockari bolesnici koji kad jednom dobiju 100€ pa uzimaju to kao dokaz kontinuiranog dobitka, zbog čega će dodatno izgubiti 1000€. - Davljenik i spasitelja vuće pod vodu. Spasitelj mora biti dobro psihički jak, tjelesno spreman kao i odličan plivač sa vjerojatnim medicinskim znanjem da se sam ne uguši, a tek potom spreman za eventualnu mogućnost spašenja davljenika.
U ovom slučaju davljenik NE ĆE. Beznadežan slučaj.
Činjenično je da mediji u Hrvatskoj ne govore o velikoj prilici pripajanja Herceg-Bosne. Činjenično je da su i srbi u Srbiji trenutno zauzeti oko domaćih problema i Dodik i njegovi problemi nisu na prvom mjestu. To što bi ti htio ne bi htio, ne mijenja da već 30 godina činjenično jesmo natjerani u to natjecanje sa muslimanima. Netko tko je kreirao državu sa 3 naroda a 2 entiteta postavio ju je u startu tako da jedan narod mora biti u slabijem položaju. I to je manje brojan u jednom od dva entiteta. Očito su takve bile pregovaračke pozicije. Srbi su tada bili u prednosti. Zašto? Zato jer nisu tad imali rat u Srbiji. To je sve potpisano prije nego se Kosovo dogodilo. Hrvatska i njena ekonomija je bila devastirana i ratom oštećena, srpska nije. Ako ne bismo poslušali što nam je diktirano riskirali bi da izgubimo pristup vanjskom tržištu i donacijama/investicijama koje su nam bile prijeko potrebne. Da smo se izolirali kroz neposlušnost zapadu srpska neokrznuta ekonomija bi nas satrala u dužoj borbi. Zato smo morali prihvatiti kompromise. Ako bi se rat dogodio opet mi više ne bi bili u tom problemu, kada bi Hrvatska stala iza Herceg-Bosne mogla bi ekonomski podržati borbu. Činjenično je pak da to ne želi, jer ne želi rat ni sukob u svom zaleđu. Ostaje nam ovo što imamo, a to je borba za prava, malo po malo. Pa i u slučaju ciprizacije zemlje za Federaciju i dalje vrijede ova pravila koja se na RS više ne primjenjuju, ili se primjenjuju selektivno. Mi imamo Visokog predstavnika, srbi nemaju. Oni su se odvažili na te korake, mi nismo. Ako se šta promjeni sigurno će nam Čović reći.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Potpuno relaksirano odcjepljenje, Muslimani imaju snagu Miki Mausa Postano: 31 ožu 2025, 23:04 |
|
|
MikiNosonja je napisao/la: Beograd i Zagreb meni izgleda da vise mudro cute, praveci se da su nezainteresovani. Rezimski mediji u Srbiji nikada nisu davali preterano veliki znacaj raspadu protektorata. I kada se govori o protektoratu govori se o Grofu od Laktasa. I to uglavnom kada bas jako udaraju po njega. Ovo pre svega se odnosi na pisane medije. Sto se tice same televizije tu je malo drugacija situacija, ali ni priblizno u poredjenju sa klkslamom koji na dnevnom nivou spomene Srbiju i Srbe vise desetina puta. Dogodi se neka emisija ili neki god u jutarnjem programu cija je tema protektorat, ali nije prioritet prioriteta.
Meni je najzanimljivije zato sto se Zukan Helez vise ne oglasava. To me tera da sam sebe krenem da preispitujem ZASTO intelektualna dron gromada Zukan Helez cuti?
Da li je zavrsio na odvikavanju od alkohola? Prethodno je verovatno u sebe srucio ogromne kolicine alkohola zbog tuge zato sto ne moze Dodiku nista
Da li je pored niske inteligencije uspeo da shvati da ipak protektorat ide u kontra smeru od njemu zeljenog?
Da li mu je neko sapnuo da podvije rep i prihvati kiparizaciju/miran raspad BiH?
Po meni bosnjaci vise su Cipiripi nego Miki Maus.
Kukanje, plakanje, skakanje... kukanje, plakanje, skakanje... i tako svaki dan u krug... Razmaženo hiperaktivno dijete.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MikiNosonja
|
Naslov: Re: Potpuno relaksirano odcjepljenje, Muslimani imaju snagu Miki Mausa Postano: 31 ožu 2025, 23:06 |
|
|
potocnj je napisao/la: Tomba17 je napisao/la: Hrvatska i njena ekonomija je bila devastirana i ratom oštećena, srpska nije.
Da smo se izolirali kroz neposlušnost zapadu srpska neokrznuta ekonomija bi nas satrala u dužoj borbi.
Samo si zaboravio napomenuti da je ta "neokrznuta" ekonomija bila pod punim ekonomskim sankcijama tri godine. Jedina ekonomija koja je postojala tada bila je siva ekonomija plus sto su ljudi imali ustedjevinu u devizama iz nekih prethodnih vremena. Druga je stvar sto je narodu u genima sverc komerc pa je kako-tako izgurao tu inflaciju. Niko od gladi nije umro. Malo vise je bilo ubijanja, gorivo se tocilo iz prokuvanih flasa. Umesto pecenog pileta malo se cesce jeo dzem i hleb, ali dobro i to smo preziveli. E sad ako je tebi lakse da tesis da Srbija tad nije bila ekonomski ostocena onda je okej.
_________________ Lepi Mica za americkog ambasadora!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Potpuno relaksirano odcjepljenje, Muslimani imaju snagu Miki Mausa Postano: 01 tra 2025, 06:44 |
|
|
potocnj je napisao/la: Tomba17 je napisao/la: Zanimljiva i dobra analiza, o onome što analiziraš!
Ali o čemu ne analiziraš? - zbog čega po netkom spoju automatizma i defetizma želiš/natjeran si sa Sunitima? - koristi za Hrvate? (želja / natjeran nije nužno koristno, niti sljedeće) - opasnost?
konkretno: iz kojeg razloga sa Srbima Sunitima? - zbog potkusurivanje RH? - Granić želi nagradu neku, ili lovu veeeeeeliku? - Iz razloga što smo pudlice (instruirani) bez trunke ne samo ideje već niti ni artikulirane želje? - Sjetimo se: I Granić je bio “instruiran” sa Z4. Ministrar obrane i Predsjednik Republike nisu. I dođe Oluja, koja se slavi. - ili tako nam eheto grah pao, pa ‘ta ćeš?
Mišljenja sam, sa Sunitima je put u propast.
Slikovito: - Jedna lasta ne čini proljeće. - Nemojmo biti kao oni kockari bolesnici koji kad jednom dobiju 100€ pa uzimaju to kao dokaz kontinuiranog dobitka, zbog čega će dodatno izgubiti 1000€. - Davljenik i spasitelja vuće pod vodu. Spasitelj mora biti dobro psihički jak, tjelesno spreman kao i odličan plivač sa vjerojatnim medicinskim znanjem da se sam ne uguši, a tek potom spreman za eventualnu mogućnost spašenja davljenika.
U ovom slučaju davljenik NE ĆE. Beznadežan slučaj.
Činjenično je da mediji u Hrvatskoj ne govore o velikoj prilici pripajanja Herceg-Bosne. Činjenično je da su i srbi u Srbiji trenutno zauzeti oko domaćih problema i Dodik i njegovi problemi nisu na prvom mjestu. To što bi ti htio ne bi htio, ne mijenja da već 30 godina činjenično jesmo natjerani u to natjecanje sa muslimanima. Netko tko je kreirao državu sa 3 naroda a 2 entiteta postavio ju je u startu tako da jedan narod mora biti u slabijem položaju. I to je manje brojan u jednom od dva entiteta. Očito su takve bile pregovaračke pozicije. Srbi su tada bili u prednosti. Zašto? Zato jer nisu tad imali rat u Srbiji. To je sve potpisano prije nego se Kosovo dogodilo. Hrvatska i njena ekonomija je bila devastirana i ratom oštećena, srpska nije. Ako ne bismo poslušali što nam je diktirano riskirali bi da izgubimo pristup vanjskom tržištu i donacijama/investicijama koje su nam bile prijeko potrebne. Da smo se izolirali kroz neposlušnost zapadu srpska neokrznuta ekonomija bi nas satrala u dužoj borbi. Zato smo morali prihvatiti kompromise. Ako bi se rat dogodio opet mi više ne bi bili u tom problemu, kada bi Hrvatska stala iza Herceg-Bosne mogla bi ekonomski podržati borbu. Činjenično je pak da to ne želi, jer ne želi rat ni sukob u svom zaleđu. Ostaje nam ovo što imamo, a to je borba za prava, malo po malo. Pa i u slučaju ciprizacije zemlje za Federaciju i dalje vrijede ova pravila koja se na RS više ne primjenjuju, ili se primjenjuju selektivno. Mi imamo Visokog predstavnika, srbi nemaju. Oni su se odvažili na te korake, mi nismo. Ako se šta promjeni sigurno će nam Čović reći. Hvala na tvojoj dodatnoj analizi. Okruglo 90% o prošlosti, 9% o sadašnjosti i 1% o budućnosti. Ako sam tvoju analizu dobro skužio, glede budućnosti, zaključimo. - RH ne želi sa Sunitima. - Dok se Hrvatima u HB Suniti uvaljuju, zbog novca RH.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Potpuno relaksirano odcjepljenje, Muslimani imaju snagu Miki Mausa Postano: 01 tra 2025, 08:34 |
|
|
Tomba17 je napisao/la:
Hvala na tvojoj dodatnoj analizi. Okruglo 90% o prošlosti, 9% o sadašnjosti i 1% o budućnosti.
Ako sam tvoju analizu dobro skužio, glede budućnosti, zaključimo. - RH ne želi sa Sunitima. - Dok se Hrvatima u HB Suniti uvaljuju, zbog novca RH.
Nama su muslimani već "uvaljeni" nije to neko novo stanje i konstantno zbivanje. To je ta prošlost o kojoj pričaš, i sadašnjost isto, znači 99%. Uvaljeni su i srbima u nekoj mjeri, ali puno manje nego nama. Govoriš o toj temi kao da mi sada aktivno nešto prihvaćamo, a sto puta je teže promijeniti stanje tako radikalno kao uvesti Herceg-Bosnu nego zadržati postojeće stanje. Problem imamo i mi, ne samo oni. Najprije nezainteresirana Hrvatska - možeš ju kriviti koliko hoćeš ali nitko se još nije natjecao na izborima za Hrvatski Sabor s idejom o vraćanju Herceg-Bosne. Desničari trube o srbima i o partizanima, ljevičari o ustašama i o partizanima (u pozitivnom smislu), i svatko, pa i taj novi narodni heroj Milanović, isključivo govori o očuvanju integriteta BiH i poboljšanju naših prava ovdje. Samo nas se sjeti Thompson u pjesmama. O kakvoj ti budućnosti hoćeš da pričaš ako su ti ovo polazne postavke? Jedini način da se za nešto izborimo u Herceg-Bosni, to o čemu ti sanjaš, bi bio da narod Herceg-Bosne krene sam u odvajanje, a uz to bude spreman istrpiti prozivke za paramilitarizam pa možda i sankcije od same Hrvatske, bar službene države. Tu ti najprije treba mnogo naroda, a broj naroda se smanjio. Dobro bi došao i zaokružen teren a mnogi hrvati su u miješanim sredinama sa muslimanima, pa i tamo gdje su većina, a na mnogim prostorima kud bi mi htjeli Herceg-Bosnu i nisu većina. Uz sve to bi riskirali atribut terorista, zločinaca itd., naročito ako bi takvo šta sami inicirali. Jednostavno nema volje, jedno je želja na forumu, ali ništa gore nema od pokušaja nečega pa da ono propadne jer samo tako izgubiš. Samouprava 2.0 ili propali turski vojni udar, svatko tko je tako šta pokrenuo bez volje i mogućnosti da istraje do kraja neće uspjeti - a volja nije samo u političara već mora bit i u narodu. Našeg je naroda mnogo otišlo u inozemstvu, posljedično smo dosta pacifizirani. Kada pogledaš muslimane i srbe, oni su mnogo više nabrijani na sukobe, teže im je i otići pa imaju i veći imperativ da se bore ovdje, opet se vidi da nitko nije zainteresiran da ratuje. Od običnih ljudi. Dodikove ideje idu formalno a teže realno. Muslimanske ideje o njegovom hapšenju isto tako, formalno svi bi sve, a nitko ne riskira realno. Mi smo manje brojni, i manje nezadovoljni jer nismo u "klopci" od BiH. Možda kao narod jesmo, ali kao pojedinci tako se ne osjećamo jer su nam vrata Europe otvorena. Posljedično smo i još manje ratoborni, bar ako se priča o tome da krenemo "prvi". To ti je osvrt prema budućnosti. Vidim da ti se ne sviđa, i da si ciničan jer si ojađen takvim stanjem, ali tako je kako je. Nije defitizam već realizam, jer mislim da nam je bilo namijenjeno da izgubimo puno više a nismo. Isto tako ne mogu natjerati hrvate u Hrvatskoj da nam daju veću pažnju nego što daju, čak i ovo što se dogodilo u posljednjih desetak godina je odlično okretanje u bolje spram nas.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Potpuno relaksirano odcjepljenje, Muslimani imaju snagu Miki Mausa Postano: 01 tra 2025, 10:11 |
|
|
potocnj je napisao/la: Nama su muslimani već "uvaljeni" nije to neko novo stanje i konstantno zbivanje. Srbi Hriscani Srbe Sunite polako i temeljito liferuju. Mi ne. Dovoljno receno.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: BingBot i 45 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|