HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 vel 2026, 12:35.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 322 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Povratak Hrvata - sklonost selidbi u obrnutom smjeru. Je li politika spremna?
PostPostano: 25 pro 2025, 20:13 

Rika sv Vida je napisao/la:
Kojih Hrvata? Možemo i njihovi sljedbenici nisu Hrvati već anacionalni "građani svijeta"

Kako sami kažu oni nemaju naciju.
Oni su za Jugoslaviju bez nacija i bez Hrvata u kojoj ćemo svi biti Jugosloveni i govoriti jugoslovenski jezik.

Vrh

Naslov: Re: Povratak Hrvata - sklonost selidbi u obrnutom smjeru. Je li politika spremna?
PostPostano: 25 pro 2025, 21:04 

zet je napisao/la:
Vi koji mrzite Zagreb ste izdajnici hrvatskog roda najgore vrste.

Koliko moraš biti plitak u glavi da javno potičeš mržnju prema drugim Hrvatima? Takvi su u rangu Dalije Orešković i Željka Komšića, pa i gori. Kažem ja, takvi bi prvi u ključnom trenutku pobjegli van i izdali vlastiti narod za šaku eura.

Ovo gore navedeno je realnost. Do kraja njihovog mandata Zagreb će imati oko 8000 manje rođenih u 2 mandata. Šta misliš tko će tu prazninu popuniti? Nekad je bio Zagreb pojam, ali ovi sve rade na tom da srozaju grad i sam grad kao instituciju Hrvata.

Vrh

PostPostano: 25 pro 2025, 22:07 

novosve je napisao/la:
zet je napisao/la:
Vi koji mrzite Zagreb ste izdajnici hrvatskog roda najgore vrste.

Koliko moraš biti plitak u glavi da javno potičeš mržnju prema drugim Hrvatima? Takvi su u rangu Dalije Orešković i Željka Komšića, pa i gori. Kažem ja, takvi bi prvi u ključnom trenutku pobjegli van i izdali vlastiti narod za šaku eura.

Nije svatko tko se naziva Hrvatom dostojan toga imena. Hrvat je bio i Zvonko Jurjević koji je 1991. zapoviejdao s JVO.

Možemo je veleizdajnička antihrvatska nakupina i to što se dio njihovih birača navodno nazvia Hrvatima ne znači mi ništa. I Željko Komšić se nazove Hrvatom kad mu paše

Zagreb je jednostavno takva sredina. Jedan novi forumaš je naveo primjer Kašine kao hrvatskog mjesta, čime je samo potvrdio moju rečenicu gdje sam rekao "da nije Prigoraca iz okolice, većina bi bila protiv (na referendumu)"

Kad gledate listu Možemo za gradsku skupštinu Zagreba, dominiraju prezimena iz BiH i Dalmacije i nešto manje Slavonije: Ivandić, Miloš, Korlaet, Pejčinović, Kiš, Domes, Zdunić, Pierobon, Radas, Mulić, Krnić, Dujmović, Medak...

Od njih tridesetak, prepoznao sam svega tri prezimena iz kajkavskih krajeva.

Tako da nema tu mjesta za neku mržnju na relaciji sjever-jug, dinamo-hajduk, nego je urbani Zagreb dominantno liberalna i anacionalna sredina.

Vrh

PostPostano: 25 pro 2025, 22:14 

Generalizirate i radite površne usporedbe u maniri Srba mitomana ili Bošnjaka islamista.

Zagreb je glavni grad Hrvata i temelj naše državnosti. Tko zamišlja Hrvatsku bez ekonomske, ljudske i političke moći Zagreba taj je istovremeno i izdajica i neznalica.

Jebo vas Možemo. I Bandić je vladao Zagrebom 20 godina pa nikada nije uspio skupiti više od par postotaka na državnom nivou. Zagreočani dobro znaju razliku između državne politike i lokalnih politika gospodarenja komunalnim otpadom. Nisu Titoisti da se klanjaju istom velikom vođi od mjesne zajednice do predsjedničke fotelje.

Vrh

PostPostano: 25 pro 2025, 22:15 

Razlog zašto je dosta ljudi iz BiH, Slavonije i Dalmacije među woke aktivistima u Zagrebu, je da se radi o ljudima koji su doselili i onda vidjeli da se tu bolje živi, ali i da je liberalnija sredina.

I onda su jednostavno primjetili korelaciju između to dvoje, odnosno njima je oboje šok, i ta korelacija je njima veliko "otkriće".

I smatraju da za još bolji život, mora Zagreb biti još više woke i da je to recept.

Problem je što korelacija nije isto što i kauzalitet. Misle da su pametni, ali radi se naprosto o jednoj od klasičnih logičkih grešaka, greške koje se nauče tek kad rasturiš grad kako su u Mančesteru napravili.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 25 pro 2025, 22:26 

Inače često vidim ljevičare da napadaju desničare da su "dotepenci". Kao, pravi Zagrepčani su ljevičari i liberali, a vi ste dotepenci nacionalisti.

Ja baš imam suprotan dojam. Evo nedavno je neki ljevičarski aktivist ovo objavio na facebooku: "Nisam inače sklon predrasudama i generaliziranju, ali odmah u startu sam pomislio kako su zloglasna braća Kumerle Hercegovci. I nisam pogriješio"

Zaključio je da su Hercegovci samo zato što su pjevali pjesmu o Zrinjskom (nogometnom klubu iz Mostara) hahaha

Kumerle je inače čisto prigorsko prezime, nikakve veze s Hercegovinom nemaju, ali ovi to vole koristiti kao uvredu.

Zapravo, ako gledamo krvna zrnca, ja imam dojam da među MOŽEMO kandidatima, propalestinskim aktivistima i slično baš dominiraju dotepenci iz BiH, Dalmacije i Slavonije, a najmanje ima kajkavaca. Tu ne mislim samo na domaće izvorne Purgere, nego i na dotepence iz kajkavskih krajeva.

Totalno iskrivljuju stvarnost. Isto recimo vole spomenuti Istru, i sjever RH kao neke pozitivne primjere. Sjever RH nema apsolutno ništa zajedničko s Istrom. Baš ništa nas ne spaja. Mi sjevernjaci imamo drugačiju kulturu, drugačiju povijest, drugačiji govor, drugačiju gospodarsku strukturu itd. od Istrijana. Doslovno nimalo slični krajevi. Ali to govore samo da bi pljuvali po kamenjaru. Isti majmuni pišu po index komentarima da su Hrvati iz RH bili u partizanima, a samo Hrvati iz BiH su bili ustaše hahah

Vrh

PostPostano: 25 pro 2025, 22:36 

zet je napisao/la:
Generalizirate i radite površne usporedbe u maniri Srba mitomana ili Bošnjaka islamista.

Zagreb je glavni grad Hrvata i temelj naše državnosti. Tko zamišlja Hrvatsku bez ekonomske, ljudske i političke moći Zagreba taj je istovremeno i izdajica i neznalica.

Jebo vas Možemo. I Bandić je vladao Zagrebom 20 godina pa nikada nije uspio skupiti više od par postotaka na državnom nivou. Zagreočani dobro znaju razliku između državne politike i lokalnih politika gospodarenja komunalnim otpadom. Nisu Titoisti da se klanjaju istom velikom vođi od mjesne zajednice do predsjedničke fotelje.

tješi se.

Većina Zgrebčana su anacionalni "građani svijeta" i rezultati nisu ništa drugačiji na parlamentarnim izborima.

Vrh

PostPostano: 25 pro 2025, 22:40 

zet je napisao/la:

Zagreb je glavni grad Hrvata i temelj naše državnosti. Tko zamišlja Hrvatsku bez ekonomske, ljudske i političke moći Zagreba taj je istovremeno i izdajica i neznalica. .

Zagreb nije temelj ničega, zapravo je Zagreb naša rezervna pozicija nakon što je hrvatsko plemstvo pred Turcima moralo pobjeći. Ali da je centar ostao recimo na prostoru Zadra ne bi bilo drugačije.

Jer Zagreb je kao veliki grad je naprosto skupio sav talog države na sebi, to je tipično za takve gradove svugdje. Nigdje na Zapadu veliki gradovi danas nisu predvodnici nacionalne ideje, nego upravo suprotno, leglno antinacionalne leftardije i imigranata. Oni privlače, usisavaju takve nakupine.

Vrh

PostPostano: 25 pro 2025, 23:14 

Ti mrziš purgere, Istrijane, Međimurce, Varaždince, Zagorce, Riječane, bračke komunjare i tko zna koga još. Ima par takvih kao ti na ovom forumu ali ste debela manjina. Svi ostali su razumni Hrvati koji su prerasli te regionalne podjele i shvatili kako stvari funkcioniraju tamo negdje u 3. razredu osnovne škole. Bogu vala da je tako.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2025, 02:02 

Novdan je napisao/la:
Inače često vidim ljevičare da napadaju desničare da su "dotepenci". Kao, pravi Zagrepčani su ljevičari i liberali, a vi ste dotepenci nacionalisti.

Ja baš imam suprotan dojam. Evo nedavno je neki ljevičarski aktivist ovo objavio na facebooku: "Nisam inače sklon predrasudama i generaliziranju, ali odmah u startu sam pomislio kako su zloglasna braća Kumerle Hercegovci. I nisam pogriješio"

Zaključio je da su Hercegovci samo zato što su pjevali pjesmu o Zrinjskom (nogometnom klubu iz Mostara) hahaha

Kumerle je inače čisto prigorsko prezime, nikakve veze s Hercegovinom nemaju, ali ovi to vole koristiti kao uvredu.

Zapravo, ako gledamo krvna zrnca, ja imam dojam da među MOŽEMO kandidatima, propalestinskim aktivistima i slično baš dominiraju dotepenci iz BiH, Dalmacije i Slavonije, a najmanje ima kajkavaca. Tu ne mislim samo na domaće izvorne Purgere, nego i na dotepence iz kajkavskih krajeva.

Totalno iskrivljuju stvarnost. Isto recimo vole spomenuti Istru, i sjever RH kao neke pozitivne primjere. Sjever RH nema apsolutno ništa zajedničko s Istrom. Baš ništa nas ne spaja. Mi sjevernjaci imamo drugačiju kulturu, drugačiju povijest, drugačiji govor, drugačiju gospodarsku strukturu itd. od Istrijana. Doslovno nimalo slični krajevi. Ali to govore samo da bi pljuvali po kamenjaru. Isti majmuni pišu po index komentarima da su Hrvati iz RH bili u partizanima, a samo Hrvati iz BiH su bili ustaše hahah

Zato što su glupi.
Lagano ih je demantirati.
Ali pišu za budale, pa...

U najboljem slučaju za njih, Možemovci su potomci onih koji su 45. došli u Zagreb.
Nema tu starih purgera.

A Istra je Mediteran, SZ je Mitteleuropa.
Poveznica je tu jako mala.

Ti majmuni kaj pišu su plaćeni botovi, ili kompleksaši s očitim kompleksima.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2025, 02:04 

daramo je napisao/la:
Ovi ljudi više doprinose Hrvatima u Ljubuškom nego u Zagrebu.
Meni grad u kojem su na vlasti Zeleni nije primamljiv za obiteljski život.

A valjda ćemo jednog dana maknut i tu gamad s vlasti.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2025, 10:24 

zet je napisao/la:
Ti mrziš purgere, Istrijane, Međimurce, Varaždince, Zagorce, Riječane, bračke komunjare i tko zna koga još. Ima par takvih kao ti na ovom forumu ali ste debela manjina. Svi ostali su razumni Hrvati koji su prerasli te regionalne podjele i shvatili kako stvari funkcioniraju tamo negdje u 3. razredu osnovne škole. Bogu vala da je tako.

Ja ne mrzim nikoga po njegovoj regionalnoj pripadnosti. Dapače, meni regionalne podjele ne znače puno, ako išta, jer sam imam porijeklo iz različitih regija.

Samo ti govorim da ljudi koji glasaju za antinacionalne stranke nisu Hrvati, nisu nikoja nacija zapravo. To su usenaseipodase ljudi koji u životu imaju samo jednu pripadnost, a to je njihova osobna korist.

U nekim krajevima je takvih više, u nekim manje, ali Možemovac u Zagrebu je jednako antihrvat ko i onaj u Duborvniku.

U Zagrebu je najveća koncentracija takvih, jer se takav talog svugdje u svijetu gura u velike gradove. To nikakve veze nema s regionalnom pripadnošću, jer regionalna pripadnost Zagrepčanin ionako ne postoji, Zagreb je mix stanovništva odsvakud. I u Zagrebu postoji brojna manjina Hrvata i ti su veći Hrvati od nekog u Imotskom ili Gospiću, jer te u Imotskom ili Slunju nitko neće ismijavati, zabranjivati i sprdati zbog toga što si domoljub.

Podjela nije regionalna nego ideološka. Samo je Zagreb kao najveći grad najviše privukao taloga, ali kako rekoh isto bi bilo sa Zadrom da je on glavni grad i da se tu 80 godina navlaći sav ideološki talog društva.

Nikakve to veze nema s regijama, sve su hrvatske regije Hrvatske. Ima s velikim gradovima. Zagrebu je čitava okolica normalna i hrvatska, već na periferiji grada počinje normalnost.

Ali u pljesnivim konzervama velegradova ljudima duh propada.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2025, 14:10 

A zašto misliš da veliki grad privlači talog razmjerno više nego poštene ljude?

Vrh

PostPostano: 26 pro 2025, 14:43 

Noname01 je napisao/la:
Citat:
Šesteročlana obitelj Rohtek svakodnevnicu metropole zamijenila je Ljubuškim

Dok su prije desetak godina iz Hercegovine uglavnom odlazile mlade obitelji s djecom, u potrazi za sigurnijim poslom i uvjetno boljim životom, priča Ivane i Olivera Rohteka ide u suprotnom smjeru. Ovaj bračni par s četvero djece prije dvije godine napustio je Zagreb i preselio se u Ljubuški, gdje su odlučili graditi kuću u Zvirićima i dugoročno ostati.

https://www.hercegovina.info/vijesti/bi ... im/248930/

Strašno pojačanje za naš narod, prezime je iz Ivaneca kod Varaždina, sjajno bi bilo da se Hercegovina pozicionira kao ultimativni katolički teritorij gdje džamije, migranata, neeuropljana nema.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2025, 14:52 

Ponovit cu: broj ljudi na onom tzv. “antifasistickom” prosvjedu je udjelom manji od broja glasova koje je Zeljko Komsic dobio u Grudama 2022. Deset dana ste pisali o tom dogadjaju i svo govno svijeta po Zagrebu sasuli.

Hocemo li pricati realno i cinjenicama ili cemo po muslimanski?

Vrh

PostPostano: 17 sij 2026, 17:07 

Citat:
HRVATSKA JE U TRENDU POVRATNIKA

Petra (46) se vratila u Hrvatsku: Ne mogu vam reći koliko smo sretni... Našoj djeci je ovdje život kao u bajci

Glavne prednosti života u domovini za povratničke su obitelji sigurnost za djecu i mirniji život, a glavni nedostatak teškoće u pronalaženju posla u struci od kojeg se može solidno živjeti

Ivana Matešić (35) odrasla je u Njemačkoj, u koju su se njezini roditelji doselili kada je imala samo dvije godine. Danas sa suprugom Renatom (40) i sinovima Noom (6) i Lukom (2) živi u Sesvetskom Kraljevcu blizu Zagreba, u koji su se vratili iz Stuttgarta prije godinu i pol. Njihova želja za povratkom intenzivirala se nakon što su dobili prvo dijete i nije jenjavala jer su se stalno pitali kako bi im izgledao život u Hrvatskoj. Više im nije bilo dovoljno dolaziti samo nekoliko puta godišnje i donijeli su konačnu odluku da će se vratiti u Sesvetski Kraljevec, u kojemu je njezin otac davno sagradio obiteljsku kuću.

– Predivno nam je ovdje i nismo požalili zbog povratka. Naši su ljudi puno topliji, srdačniji, opušteniji i otvoreniji... i to se osjeti čim prijeđeš granicu, a osobito smo sretni što nam se djeca slobodno mogu igrati vani. Život u Sesvetskom Kraljevcu miran je kao na selu, djeca su sigurna i slobodna. Koliko god smo suprug i ja otvoreni i putovali smo po cijelom svijetu jer volimo svašta vidjeti i upoznati različite ljude, neusporedivo je živjeti u zemlji koju osjećaš svojom. Njemačka, koliko god je volim, nažalost više nije kakva je bila, doselilo se u nju svakakvih ljudi sa svih strana svijeta, i neka su, jer i naše su obitelji bile doseljenici, ali kada to sve krene u smjeru nereda, kada se izgubi sigurnost, uključujući i političku, to više nije isti način života. Ovdje nam je srce puno – govori Ivana.

Premda su, kaže, u Stuttgartu imali dobar život, premda je cijeli svoj dotadašnji život provela u tom gradu, prva ideja o povratku u Hrvatsku javila se nakon što su dobili prvo dijete, Nou, i počeli su se preispitivati vide li sebe cijeli život u Njemačkoj. – Kad dobiješ djecu, više preispituješ životnu situaciju i shvatili smo da bi bilo prekrasno vratiti se, odnosno preseliti se u domovinu. U početku sam i sama govorila "cijeli život smo ovdje i nećemo nikamo ići", jer se i suprug s obitelji doselio u Njemačku kao dječak, ali ta tiha želja za povratkom jačala je iz godine u godinu... I tako smo se vratili – kaže Ivana na odličnom hrvatskom jeziku.

https://www.vecernji.hr/vijesti/u-hrvat ... lo-1925310

Vrh

PostPostano: 17 sij 2026, 17:22 

Baš je masovni povratak u toku. Bježe ljudi glavom bez obzira od liberala i migranata, samo što ako nešto ne poduzmemo ćemo i mi uskoro postat ko te libtarske sotonističke vukojebine iz kojih se bježi

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 17 sij 2026, 17:35 

Baš je masovni povratak u toku. Bježe ljudi glavom bez obzira od liberala i migranata, samo što ako nešto ne poduzmemo ćemo i mi uskoro postat ko te libtarske sotonističke vukojebine iz kojih se bježi

Veći centri tipa Zagreb, Rijeka i Istra bi mogli da. Mislim da u ovim slabijim krajevima do tog neće doći. Moglo bi doći bar do nekog povlačenja naših iz tih sredina kao što se idu van Zagreba, ali vidim da je i u Gorici kvadrat stana baš narastao, a i najam stana suštiže zagrebačke. Biti će red pomicati se dalje.

Vrh

PostPostano: 17 sij 2026, 17:58 

Ma vidim i po manjim mjestima ima migranata masu. Samo što su za sad samo Nepalci, Filipinci i Indijci pa ne rade probleme za razliku od muslimana

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 17 sij 2026, 19:20 

Noname01 je napisao/la:

Veći centri tipa Zagreb, Rijeka i Istra bi mogli da. Mislim da u ovim slabijim krajevima do tog neće doći. Moglo bi doći bar do nekog povlačenja naših iz tih sredina kao što se idu van Zagreba, ali vidim da je i u Gorici kvadrat stana baš narastao, a i najam stana suštiže zagrebačke. Biti će red pomicati se dalje.

Meni je bolja varijanta deportacija i zabrana uvoza boranije iz trećega svijeta

Vrh

PostPostano: 19 sij 2026, 17:26 

Vrh

PostPostano: 10 vel 2026, 19:55 

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 322 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Lemming, ReadOnly555, Robbie MO, sejdo.komsoglu, zet i 43 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: