|
|
Stranica: 1/4.
|
[ 84 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
zlikavac
|
Naslov: prof dr. Josip Jurčević , čest gost na HRT-u Postano: 13 ožu 2010, 15:11 |
|
|
U kampanji se žalio da mu je lakše doći na slovensku TV nego na HRT no nakon iznošenja stava da je protiv Trećeg entiteta jer bi van njega ostalo puno više Hrvata nego u njemu, te da je RS genocidna tvorevina koju treba rušiti i da su Bošnjaci prirodni saveznici odjedanput je Jurčević sve češći gost na HRT emisija i to pazite po kojim temama - temama BIH. U zadnjoj emisiji u kojoj se govorilo u slučaju Ejup Ganić bilo je šokantno gledati gdje taj čovjek opet tupi isto pa čak ispada veći unitarist BIH poradi "strateških interesa Hrvatske" nego neki gosti BOšnjaci iz Sarajeva. Kao npr. Hećimović koji je jedan realan čovjek. Jurčević mrtav hladan izjvaljuje kako su bošnjaci najveće žrtve rata, kako je strateški interes onaj kakav se vidi s Medvedgrada i ne pitajući se što se to dogodilo zadnjih godina u hrvatsko bošnjačkoj Federaciji . Strah me je povjesničara i njihova tumaranjam HercegBosnom. Pogotovo ovih koji su baždareni na način da im povijesni fokus ne dopušta politički realne stavove. Stvarnost im počinje u Srednjem vijeku a završava negdje u 90-ima. Zadnjih 15 godina ih se uopće ne tiče. Emisiju možete pogledati na ovom linku: http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=170 Klik na slučaj Ejup Ganić. Višnja Starešina btw je zmaj. Jedna od rijetkih novinarki u RH koja potpuno kuži stvar. Zašto skrećem pozornost na Jurčevića kao štetočinu - Zato što je očito kako će ga Mesićevi novinari ubuduće eksploatirati po svim pitanjima BIH. On i ne sluti o čijem koncu visi. A cilj toga je upravo da izazove reakcije koje je izazvao - Mnoštvo desno orijentiranih Hrvata u RH koji ga percipiraju kao poštenjačinu i moralni uzor će se opet zapitati koji k tami ti naši Hrvati više se ne uspijevaju dogovorit s Bošnjacima i vizavi Zegej interesa ne udare po RS_u. Jučer me zove frend , koji je Ličanin, stanje u BIH prati površno, domoljub je i veli pozivajući se na Jurčevićev pristup - koji k. nas zavadjate s muslimanima? Jurčević je u pravu. Ponavlja se stara štorija. Kako je to lijepo opisao g. Rajko Vasić. Jedini nacionalizam kojem se Zagreb postavlja kao superioran je srpski nacionalizam. I jedino na njeg reagira. Ako pri toj borbi sa srpskim nacionalizom u BIH nastrada cijeli hrvatski projekt u BIh neš ti štete. To su ionako BH Hrvati...
|
|
Vrh |
|
 |
Neretva73
|
Naslov: Re: prof dr. Josip Jurčević , čest gost na HRT-u Postano: 13 ožu 2010, 15:20 |
|
Pridružen/a: 13 vel 2010, 19:53 Postovi: 781 Lokacija: iza kantuna
|
Ja bi' prenjeo, ali mrzi me .
_________________ ujeo vuk magarca
|
|
Vrh |
|
 |
caporegime
|
Naslov: Re: prof dr. Josip Jurčević , čest gost na HRT-u Postano: 13 ožu 2010, 15:24 |
|
|
oh the circus is back in town. kepeci su vidim dobili slobodan dan. pa ti obaraš sve rekorde u samokloniranju. svi ti se smiju i sprdaju s tobom i nitko ne žali kad te se odjebe i govoriš o nekoj narcisoidnosti. mogli bi nabaciti i neku kladionicu do kojeg broja ćeš ići prije nego ti dosadi.
a sad da ne ispadne kako ti se samo izrugujemo evo da ti i prokomentiram post. neke stvari su toliko jasne da nikakav jurčević neće moći izmijeniti stavove desnijeg dijela hrvatskog naroda u RH. Oni koji ga pri tome citiraju ili spominju njegovo mišljanje kao potvrda njihovih vlastitih misli, spadaju u one koji su i prije tako mislili. njegove misli po pitanju hrvata bih i njihovog položaja kao i uloge u političkim zbivanjima na prostoru bivše jugoslavije mogu privući samo one koje mi ovdje posprdno nazivamo botaničarima i cvjećarima. dakle, mislim da nema neke bojazni da će prof. jurčević svojim djelovanje nešto odnemoći nastojanjima hrvata za dobivanje svoje teritorijalne jedinice. ali isto tako, svojim djelovanjem će sigurno utjecati da se mnogi koji podržavaju ideju hrvatske jedinice zapitaje je li najbolji način za dobivanje iste slušanje ideja srpskih guzouvlakača koji poput papagaja ponavljaju teze da je hrvatska dogovorom prepustila bosansku posavinu i da je planski etnički očistila srbe, osobito kad takvi ne znaju spojiti ni dvije suvisle rečenice u korist svojih teza.
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: prof dr. Josip Jurčević , čest gost na HRT-u Postano: 13 ožu 2010, 15:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 84335 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
jurčević je pokazao da je kreten.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: prof dr. Josip Jurčević , čest gost na HRT-u Postano: 13 ožu 2010, 15:29 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43721 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Na to smo već ukazali kada smo prenijelu ono kretensku kolumnu sa HAKAVE gdje su nesuvislo stali u obranu Ganića.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: prof dr. Josip Jurčević , čest gost na HRT-u Postano: 13 ožu 2010, 15:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11636 Lokacija: Varta drzava
|
Tipicni cvijecar koji bi cijecario opet preko nas.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: prof dr. Josip Jurčević , čest gost na HRT-u Postano: 13 ožu 2010, 15:36 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43721 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Aztec je napisao/la: Tipicni cvijecar koji bi cijecario opet preko nas. Da, zauvijek protiv Srba, do zadnjeg BH Hrvata. Ili nek je BiH cjelovita, taman u njoj ne bilo Hrvata, Ne hvala...cvjećari i jugokomunjare su tu na istoj "talasnoj". I jednim i drugim 
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
zlikavac
|
Naslov: Re: prof dr. Josip Jurčević , čest gost na HRT-u Postano: 13 ožu 2010, 15:40 |
|
|
caporegime je napisao/la:
a sad da ne ispadne kako ti se samo izrugujemo evo da ti i prokomentiram post. neke stvari su toliko jasne da nikakav jurčević neće moći izmijeniti stavove desnijeg dijela hrvatskog naroda u RH. Oni koji ga pri tome citiraju ili spominju njegovo mišljanje kao potvrda njihovih vlastitih misli, spadaju u one koji su i prije tako mislili. njegove misli po pitanju hrvata bih i njihovog položaja kao i uloge u političkim zbivanjima na prostoru bivše jugoslavije mogu privući samo one koje mi ovdje posprdno nazivamo botaničarima i cvjećarima. dakle, mislim da nema neke bojazni da će prof. jurčević svojim djelovanje nešto odnemoći nastojanjima hrvata za dobivanje svoje teritorijalne jedinice. ali isto tako, svojim djelovanjem će sigurno utjecati da se mnogi koji podržavaju ideju hrvatske jedinice zapitaje je li najbolji način za dobivanje iste slušanje ideja srpskih guzouvlakača koji poput papagaja ponavljaju teze da je hrvatska dogovorom prepustila bosansku posavinu i da je planski etnički očistila srbe, osobito kad takvi ne znaju spojiti ni dvije suvisle rečenice u korist svojih teza.
s jednim djelom se slažem. međutim mnoštvo je desno orijentiranih mladih ljudi koji u životnoj strci površno poznaju situaciju. a ne radi se o malom broju. Hrvatski su orijentirani. nekakvih tradicionalnih nazora a Jurčević im je ideal za koji se lijepe. Za njeg nisu glasovali jer su znali da nema šanse ali njegovi nastupi na njih itekako imaju utjecaj. Pitanje je tko ga dovodi na HRT, mesićev krug ili neki drugi.
|
|
Vrh |
|
 |
caporegime
|
Naslov: Re: prof dr. Josip Jurčević , čest gost na HRT-u Postano: 13 ožu 2010, 15:40 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Aztec je napisao/la: Tipicni cvijecar koji bi cijecario opet preko nas. Da, zauvijek protiv Srba, do zadnjeg BH Hrvata. Ili nek je BiH cjelovita, taman u njoj ne bilo Hrvata, Ne hvala...cvjećari i jugokomunjare su tu na istoj "talasnoj". I jednim i drugim  Ovo je vrlo površno razmišljanje. I ja doduše smatram da se jurčević prilično zabrojao u računici ali kako on gleda puno globalnije i unaprijed pri tome ne vidi puno bliže a možda i bitnije stvari. Zašto se konfrontirati s ljudima s kojima, ako ćemo pravo u bitnome dijelimo 95% stavova a istodobno podilazimo i puštamo one koji bi da imaju priliku ponovo nas u jame bacali.
|
|
Vrh |
|
 |
divlja svinja
|
|
Pridružen/a: 14 vel 2010, 21:40 Postovi: 1556 Lokacija: Zaljev svinja
|
Ministry of Sound je napisao/la: Aztec je napisao/la: Tipicni cvijecar koji bi cijecario opet preko nas. Da, zauvijek protiv Srba, do zadnjeg BH Hrvata. Ili nek je BiH cjelovita, taman u njoj ne bilo Hrvata, Ne hvala...cvjećari i jugokomunjare su tu na istoj "talasnoj". I jednim i drugim  Mislim da nije rijec o tome, nego o nekoj buducoj drzavnoj zajednici Hrvatske i BIH, barem kao savez, konfederacija. U om slucaju polozaj BIH Hrvata bio bi znatno bolji, sve da se i ne stvori hrvatski entitet. To ni u kom slucaju nije neka nova NDH, a niti nova Jugoslavija.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: prof dr. Josip Jurčević , čest gost na HRT-u Postano: 13 ožu 2010, 15:42 |
|
|
caporegime je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Da, zauvijek protiv Srba, do zadnjeg BH Hrvata. Ili nek je BiH cjelovita, taman u njoj ne bilo Hrvata, Ne hvala...cvjećari i jugokomunjare su tu na istoj "talasnoj". I jednim i drugim  Ovo je vrlo površno razmišljanje. I ja doduše smatram da se jurčević prilično zabrojao u računici ali kako on gleda puno globalnije i unaprijed pri tome ne vidi puno bliže a možda i bitnije stvari. Zašto se konfrontirati s ljudima s kojima, ako ćemo pravo u bitnome dijelimo 95% stavova a istodobno podilazimo i puštamo one koji bi da imaju priliku ponovo nas u jame bacali. Izdaja ili glupost načelno "naših" boli 10x više, pa samim time i 10x jača reakcija nego naspram od onih od kojih očekuješ neprijateljstvo ili mržnju. Ko ga jebe, minorna pojava u RH koja bi svojom pojavom mogla ugroziti i podršku desnijih krugova. Štetočina.
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: prof dr. Josip Jurčević , čest gost na HRT-u Postano: 13 ožu 2010, 15:47 |
|
|
ja dobrog nicka, šteta što ću ga odstraniti.
no tema je dobra pa nek ostane. Jurčević je jedan od zadnjih cvjećara, prilično autističan lik, zadrt i blebetalo.
To je ona priča o paklu i dobrim namjerama.
Ali ne bi se složio sa Vasićem da hrvatska reagira samo na srpski nacionalizam. Hrvatska reagira samo na hrvatski nacionalizam. Ona nema ništa protiv novog bratstva i jedinstva, samo ne onog Šešeljovog, on je malo prežestok, inače nema problema ni sa Srbima, nikakav problem nije. Pa Hrvatska je uložila brat bratu pet puta više para u obnovu srpskih kuća nego je "dala" Hrvatima u BiH.
Jurčević je zanesenjak, neki sanjar, docira, drži se visoko..ima lik bauštelca, ne kuži se on u politiku.
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
 |
caporegime
|
Naslov: Re: prof dr. Josip Jurčević , čest gost na HRT-u Postano: 13 ožu 2010, 15:47 |
|
|
zlikavac je napisao/la: caporegime je napisao/la: oh the circus is back in town. kepeci su vidim dobili slobodan dan. pa ti obaraš sve rekorde u samokloniranju. svi ti se smiju i sprdaju s tobom i nitko ne žali kad te se odjebe i govoriš o nekoj narcisoidnosti. mogli bi nabaciti i neku kladionicu do kojeg broja ćeš ići prije nego ti dosadi. Joj kako je smiješno kad spališ vještca a on se opet pojavi. hi hi hi. kojeg li životnog ushita... Znaš koliko mi se jebe što ćete se ti , tvoj osoboni kondom Inkvi i par ljudi dosadnih života nasmijati na moje postove? Ako vam je tako dosadan život drago mi je što vas usrećujem. Samo se keljite hrabri anonimusi koji prijetite  I anonimno pljujete Davora Butkovića. BTW. nakon što si ga pljunuo u facu jesi mu rekao tko si i gdje radiš?  junačino. Citat: a sad da ne ispadne kako ti se samo izrugujemo evo da ti i prokomentiram post. neke stvari su toliko jasne da nikakav jurčević neće moći izmijeniti stavove desnijeg dijela hrvatskog naroda u RH. Oni koji ga pri tome citiraju ili spominju njegovo mišljanje kao potvrda njihovih vlastitih misli, spadaju u one koji su i prije tako mislili. njegove misli po pitanju hrvata bih i njihovog položaja kao i uloge u političkim zbivanjima na prostoru bivše jugoslavije mogu privući samo one koje mi ovdje posprdno nazivamo botaničarima i cvjećarima. dakle, mislim da nema neke bojazni da će prof. jurčević svojim djelovanje nešto odnemoći nastojanjima hrvata za dobivanje svoje teritorijalne jedinice. ali isto tako, svojim djelovanjem će sigurno utjecati da se mnogi koji podržavaju ideju hrvatske jedinice zapitaje je li najbolji način za dobivanje iste slušanje ideja srpskih guzouvlakača koji poput papagaja ponavljaju teze da je hrvatska dogovorom prepustila bosansku posavinu i da je planski etnički očistila srbe, osobito kad takvi ne znaju spojiti ni dvije suvisle rečenice u korist svojih teza. s jednim djelom se slažem. međutim mnoštvo je desno orijentiranih mladih ljudi koji u životnoj strci površno poznaju situaciju. a ne radi se o malom broju. Hrvatski su orijentirani. nekakvih tradicionalnih nazora a Jurčević im je ideal za koji se lijepe. Za njeg nisu glasovali jer su znali da nema šanse ali njegovi nastupi na njih itekako imaju utjecaj. Pitanje je tko ga dovodi na HRT, mesićev krug ili neki drugi. Pa kako ne bi bilo smiješno gledati budalu koji se nanovo trpa tamo gdje ga nitko ne šljivi kao da mu život ovisi od toga?  junačino, zašto si sam ultimativno i javno tražio susret pa podvio rep ko prebijeno kuče iako da imaš trunka mozga u glavi a samo malo petlje shvatio bi da ti se i neće neko zlo dogodit? Mladi desničari se mogu svrstati u dvje skupine. oni rafinirani, školovani i oni malo priprostiji, koji kuže samo osnovne postavke. ovi prvi, su dovoljno načitani da shvaćaju da u tom segmentu jurčević griješi. ovi drugi reagiraju samo na najosnovnije podražaje pa svaka vijest, npr. o vehabijama, grafitima na crkvama, navijačkim neredima s nacionalnim predznakom...... ih više napali protiv muslimana i bih nego što ih jurčević može prosvijetliti. poznajem dosta i jednih i drugih primjeraka i prilično sam u pravu. ima doduše i onih koji u svemu kopiraju jurčevića ali ih je malo, tako su razmišljali i prije pa broj onih na koje ti pikiraš je minoran. naravno, da ponekad odeš među ljude umjesto što u svom najužem krugu fantaziraš o trećem po tvojoj mjeri zaključio bi ovo što ti govorim.
|
|
Vrh |
|
 |
zlikavac
|
Naslov: Re: prof dr. Josip Jurčević , čest gost na HRT-u Postano: 13 ožu 2010, 15:48 |
|
|
caporegime je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Da, zauvijek protiv Srba, do zadnjeg BH Hrvata. Ili nek je BiH cjelovita, taman u njoj ne bilo Hrvata, Ne hvala...cvjećari i jugokomunjare su tu na istoj "talasnoj". I jednim i drugim  Ovo je vrlo površno razmišljanje. I ja doduše smatram da se jurčević prilično zabrojao u računici ali kako on gleda puno globalnije i unaprijed pri tome ne vidi puno bliže a možda i bitnije stvari. Zašto se konfrontirati s ljudima s kojima, ako ćemo pravo u bitnome dijelimo 95% stavova a istodobno podilazimo i puštamo one koji bi da imaju priliku ponovo nas u jame bacali. Kako misliš gleda unaprijed i globalnije? On urpavo sve gleda iz povijesne distance zaveden hrvatsko srpskim ratovima. I da se sve ratne sjekire zakopaju on bi oppet mahao tezom kako su Srbi naši bivši i budući neprijatelji. Šta je tu globalno? I šta je tu unaprijed? Džaba svi medijski napori u RH oko legitimizacije ideje trećeg ako će svako malo neki idiot i to navodni "desničar" izići s tezom po kojoj je RS jedini problem u BIH, po kojoj više Hrvata živi van trećeg nego u trećem i kako se mi trebamo okrenuti Sarajevu. Pa šta je onda Mesić veći desničar i cvjećar od Jurčevića. Radi se o apslolutno istoj ideji kad je BIH u pitanju. Sa Srbima je sve rješeno. konačno. I umjesto da krojimo s njiima novu sliku Balkana neki olinjali likovi iz prošlih epizoda ili neki mladi koji su se zadojili bivpih ratova ponovo bi sa Srbima u krv. Roknili mi njih. roknili oni nas. Gotova priča. Pokazali smo jedni drugima da smo tvrd orah i da nema smisla da se taremo više. Odavno je anglosaksonski lobi na Balkan uvalio tu podjelu između Srba i Hrvata kako bi mogli kontrolirati cijeli Balkan. Nama to ne treba. NE treba nam ni Jugoslavija naravno da ne bi mislili da zagovram novo bratstvo i jedinstvo al mi trenutno strateškom partnera boljeg nemamo. Pogotovo u BIH. Ja s Josipom Jurčevićem ne dijelim ni približno 95% stavova. Ako ti dijeliš aferim ti bilo. Znači da si i protiv Trećeg i da Bošnjake smatraš prirodnim saveznicima. lijepo što priznaš. Konačno nešto.
|
|
Vrh |
|
 |
Starfucker226
|
Naslov: Re: prof dr. Josip Jurčević , čest gost na HRT-u Postano: 13 ožu 2010, 15:52 |
|
|
divlja svinja je napisao/la: Mislim da nije rijec o tome, nego o nekoj buducoj drzavnoj zajednici Hrvatske i BIH, barem kao savez, konfederacija. U om slucaju polozaj BIH Hrvata bio bi znatno bolji, sve da se i ne stvori hrvatski entitet. To ni u kom slucaju nije neka nova NDH, a niti nova Jugoslavija. Kako stvoriti konfederaciju protiv koje bi bili Srbi i muslimani?
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: prof dr. Josip Jurčević , čest gost na HRT-u Postano: 13 ožu 2010, 15:53 |
|
|
Starfucker226 je napisao/la: divlja svinja je napisao/la: Mislim da nije rijec o tome, nego o nekoj buducoj drzavnoj zajednici Hrvatske i BIH, barem kao savez, konfederacija. U om slucaju polozaj BIH Hrvata bio bi znatno bolji, sve da se i ne stvori hrvatski entitet. To ni u kom slucaju nije neka nova NDH, a niti nova Jugoslavija. Kako netko misli stvoriti konfederaciju protiv koje bi bili Srbi i muslimani? Glupost, zemlja dembelija kojom hrvatski cvjećari pokušavaju ublažiti nastojanja BiH Hrvata za svojom federalnom jedinicom...kao ono držte se, još malo pa konfederacija.
|
|
Vrh |
|
 |
caporegime
|
Naslov: Re: prof dr. Josip Jurčević , čest gost na HRT-u Postano: 13 ožu 2010, 15:54 |
|
|
zlikavac je napisao/la: caporegime je napisao/la: Ovo je vrlo površno razmišljanje. I ja doduše smatram da se jurčević prilično zabrojao u računici ali kako on gleda puno globalnije i unaprijed pri tome ne vidi puno bliže a možda i bitnije stvari. Zašto se konfrontirati s ljudima s kojima, ako ćemo pravo u bitnome dijelimo 95% stavova a istodobno podilazimo i puštamo one koji bi da imaju priliku ponovo nas u jame bacali.
Kako misliš gleda unaprijed i globalnije? On urpavo sve gleda iz povijesne distance zaveden hrvatsko srpskim ratovima. I da se sve ratne sjekire zakopaju on bi oppet mahao tezom kako su Srbi naši bivši i budući neprijatelji. Šta je tu globalno? I šta je tu unaprijed? Džaba svi medijski napori u RH oko legitimizacije ideje trećeg ako će svako malo neki idiot i to navodni "desničar" izići s tezom po kojoj je RS jedini problem u BIH, po kojoj više Hrvata živi van trećeg nego u trećem i kako se mi trebamo okrenuti Sarajevu. Pa šta je onda Mesić veći desničar i cvjećar od Jurčevića. Radi se o apslolutno istoj ideji kad je BIH u pitanju. Sa Srbima je sve rješeno. konačno. I umjesto da krojimo s njiima novu sliku Balkana neki olinjali likovi iz prošlih epizoda ili neki mladi koji su se zadojili bivpih ratova ponovo bi sa Srbima u krv. Roknili mi njih. roknili oni nas. Gotova priča. Pokazali smo jedni drugima da smo tvrd orah i da nema smisla da se taremo više. Odavno je anglosaksonski lobi na Balkan uvalio tu podjelu između Srba i Hrvata kako bi mogli kontrolirati cijeli Balkan. Nama to ne treba. NE treba nam ni Jugoslavija naravno da ne bi mislili da zagovram novo bratstvo i jedinstvo al mi trenutno strateškom partnera boljeg nemamo. Pogotovo u BIH. Ja s Josipom Jurčevićem ne dijelim ni približno 95% stavova. Ako ti dijeliš aferim ti bilo. Znači da si i protiv Trećeg i da Bošnjake smatraš prirodnim saveznicima. lijepo što priznaš. Konačno nešto. sve si promašio. jurčević jednostavno smatra da je svako proširenje srbije, koje bi se sigurno dogodilo ako se izvoji rs u smjeru povećavanja apetita na susjede, osobito jer njihovi apetiti nisu nestali jer su shvatili da griješe nego zato jer su dobili batina, pa kad dobiješ batine osim apetita ti ostaje i želja za osvetom. Jurčević valjda misli da u tom slučaju ni treći ne bi imao koristi kakva se očekuje od njega. Ne slažem se s njim ali ga razumjevam. I ne izvodi zaključke koje samo ti vidiš. Ja sam kompletno za stvaranje hrvatske teritoprijalne jedinice u bih i nikoga ne smatram prirodnim saveznikom. samo ne smatram i da je svaki potencijalni partne iste vrijednosti. srbija je gladna i uvijek će biti gladna a svaka igra sa srbima je velik rizik. griješiš ako misliš da su srbi i hrvati sve probleme riješili. bit će tu još tuluma.
|
|
Vrh |
|
 |
Ilirka
|
Naslov: Re: prof dr. Josip Jurčević , čest gost na HRT-u Postano: 13 ožu 2010, 15:57 |
|
|
jurčević, "katolik" po osobnoj vokaciji, sa dva braka i tri žene, "ratni veteran" iz uredske stolice i tip koji palamudi o europskom "razmontiravanju" republike srpske koje, evo, samo što nije počelo, čim se riješi pitanje švrljanja karle bruni, europa će odmah izvuć keca iz rukava kojeg čuva tolike godine i jednim potezom smijeniti dodika i razmontirati rs. eto, tako njegovo palamuđenje zvuči čim otvori usta. oni koji tvrde da nije upućen u bih problematiku, mogu i dalje živjeti u zabludi, ali taj čeovjek, kao jedan od svjedoka generalu praljku na sudu (i to expert!), vrlo dobro za položaj hrvata u bih, kako za vrijeme rata, tako i nakon njega. pogotovu sve zna o tome kako je počeo sukob muslimana i hrvata, pa na dalje. njegovo licemjerje prelazi sve granice kad za vrijeme kampanje drži govor na otkrivanju spomenika njemu mrskog franje tuđmana u podbablju i to ispred nosa njegovom sinu, suparniku u kampanji. koristi svaku priliku da se eksponira pri čemu mu nije problem gledati ljude u facu i lagati. zašto bi mu bio problem sjediti ispred kamere i raditi to isto?
|
|
Vrh |
|
 |
Starfucker226
|
Naslov: Re: prof dr. Josip Jurčević , čest gost na HRT-u Postano: 13 ožu 2010, 15:57 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Glupost, zemlja dembelija kojom hrvatski cvjećari pokušavaju ublažiti nastojanja BiH Hrvata za svojom federalnom jedinicom...kao ono držte se, još malo pa konfederacija. Ne shvaćam kakve bi uopće bilo koristi za Hrvate kad bi se stvorila takva konfederacija. Mislim da tako nešto ne bi bilo mudro prihvatiti ni kad bi se nudilo na tacni.
|
|
Vrh |
|
 |
divlja svinja
|
Naslov: Re: prof dr. Josip Jurčević , čest gost na HRT-u Postano: 13 ožu 2010, 15:58 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2010, 21:40 Postovi: 1556 Lokacija: Zaljev svinja
|
Starfucker226 je napisao/la: divlja svinja je napisao/la: Mislim da nije rijec o tome, nego o nekoj buducoj drzavnoj zajednici Hrvatske i BIH, barem kao savez, konfederacija. U om slucaju polozaj BIH Hrvata bio bi znatno bolji, sve da se i ne stvori hrvatski entitet. To ni u kom slucaju nije neka nova NDH, a niti nova Jugoslavija. Kako netko misli stvoriti konfederaciju protiv koje bi bili Srbi i muslimani? Kako netko misli stvoriti treci entitet protiv kojeg su Muslimani, a mozda i Srbi? Pa ako su danas protiv, ne znaci da ce biti i sutra. Ustvari, ta konfederacija nama u RH ne bi puno koristila: morali bi izdvajati za nerazvijene krajeve u kojima zive drugi narodi, drzava bi postala znatno nestabilnija itd. Medutim, BIH Hrvatima bi puno znacila. A i drugim narodima, s financijske strane, mogucnost putovanja bez viza, odredena sigurnost. Cak bi mozda prihvatili i Srbi ako bi im se ostavila njihova jedinica unutar BIH. To je samo jedna od mogucih opcija, uvijek treba uzeti u obzir vise mogucnosti.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: prof dr. Josip Jurčević , čest gost na HRT-u Postano: 13 ožu 2010, 16:01 |
|
|
Ilirka je napisao/la: jurčević, "katolik" po osobnoj vokaciji, sa dva braka i tri žene, "ratni veteran" iz uredske stolice i tip koji palamudi o europskom "razmontiravanju" republike srpske koje, evo, samo što nije počelo, čim se riješi pitanje švrljanja karle bruni, europa će odmah izvuć keca iz rukava kojeg čuva tolike godine i jednim potezom smijeniti dodika i razmontirati rs. eto, tako njegovo palamuđenje zvuči čim otvori usta. oni koji tvrde da nije upućen u bih problematiku, mogu i dalje živjeti u zabludi, ali taj čeovjek, kao jedan od svjedoka generalu praljku na sudu (i to expert!), vrlo dobro za položaj hrvata u bih, kako za vrijeme rata, tako i nakon njega. pogotovu sve zna o tome kako je počeo sukob muslimana i hrvata, pa na dalje. njegovo licemjerje prelazi sve granice kad za vrijeme kampanje drži govor na otkrivanju spomenika njemu mrskog franje tuđmana u podbablju i to ispred nosa njegovom sinu, suparniku u kampanji. koristi svaku priliku da se eksponira pri čemu mu nije problem gledati ljude u facu i lagati. zašto bi mu bio problem sjediti ispred kamere i raditi to isto? 
|
|
Vrh |
|
 |
Starfucker226
|
Naslov: Re: prof dr. Josip Jurčević , čest gost na HRT-u Postano: 13 ožu 2010, 16:07 |
|
|
divlja svinja je napisao/la: Kako netko misli stvoriti treci entitet protiv kojeg su Muslimani, a mozda i Srbi? Hrvatska federalna jedinica bit će sastavljena od većinski hrvatskih područja, ne traže se nikakva muslimanska područja. Kada bi se proglasila mimo volje muslimana, oni tu ništa ne bi mogli. Sa druge strane, konfederacija bi trebala uključiti sva muslimanska i srpska područja, njezina uspostava mimo volje ta dva naroda nikako ne bi bila moguća. Stvar uopće nije usporediva, jer na teritoriju hrvatske federalne jedinice broj Srba i muslimana bio bi zanemariv, dok bi na teritoriju konfederacije bilo skoro tri milijuna pripadnika tih naroda.
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: prof dr. Josip Jurčević , čest gost na HRT-u Postano: 13 ožu 2010, 16:13 |
|
|
Gledala sam tu emisiju i došlo mi je da razbucam televizor za vreme izlaganja pomenutog pametnjakovića. Hećimović me je prijatno iznenadio, pošteno i korektno reče sve što treba.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: prof dr. Josip Jurčević , čest gost na HRT-u Postano: 13 ožu 2010, 16:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11636 Lokacija: Varta drzava
|
Bas htjedoh napisat. Ja isto tu ne vdim razliku u odnosu na Mesica.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
caporegime
|
Naslov: Re: prof dr. Josip Jurčević , čest gost na HRT-u Postano: 13 ožu 2010, 16:17 |
|
|
teranova je napisao/la: Gledala sam tu emisiju i došlo mi je da razbucam televizor za vreme izlaganja pomenutog pametnjakovića. Hećimović me je prijatno iznenadio, pošteno i korektno reče sve što treba. uh kakav temperament....sve za hrvate herceg bosne , jel? 
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|