HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 16 vel 2025, 12:43.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 344 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Promjena granica općina
PostPostano: 19 stu 2009, 22:59 

Ja sam bio pravio kartu na osnovu rezultata izbora po biračkim mjestima, mislio sam napravit po naseljima ali ne znam koja naselja spadaju pod koje biračko mjesto, ako netko ima te podatke neka postavi, onda bi se dao procijenit nacionalni sastav naselja. Ovako mi je ispalo za općinu Vitez po biračkim mjestima:

slika

Područje biračkog mjesta Divjak možda ima hrvatsku većinu ako je izlaznost Hrvata na izbore bila slabija, jer razlika je u svega četrdeset glasova

Vrh

PostPostano: 19 stu 2009, 23:52 

Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
Puno tog u BiH je komplikovano i teško shvatit osim ako ne poznaš prilike koje vladaju u uvijek Andričevskoj Bosni... npr. evo ti jedan od mogučih razloga... radeči jedan raniji posao u TR došao sam do spoznaje kako velika večina Hrvata iz Travnika ima osobne ili CIPS iskaznice a živi na primjer u Vitezu na Grginom polju, ili evo npr. u Divjaku, i još pri tom ima hrvatsku osobnu iskaznicu u Kninu (ili bilo drugo gdje u RH) jer tamo vuče jedan dio socijalni prava... u Travniku uredno prijavi povratak dobije nešto materijala ili sredstava da obnavlja kuču u npr. selu Čukle (a ne želi se gore vratit) a on traži i dobije plac u Vitezu i gradit kuću dole... čak i materijal koji je dobio da obnavlja u svom selu koristi dole... i dođu izbori a on tad ili glasa ili ne glasa.. jer više ni sam ne zna gdje bi glaso ili ga to ne zanima... tako da je i to jedan od razloga možda pogrešaka te tvoje karte..
E sad konkretno pošto sam se bavio Izborima tu se radi o slijedečem na tom biračkom mjestu su bošnjački birači sa Grbavice i možda čak Sadovača jer ti njih ne vidim na karti kao posebno biračko mjesto tako da je to vjerojatnije... još ako oni iz onog Zeničkog prognaničkog naselja tamo prema Brizjaku nemaju uredne CIPS iskaznice na toj adresi sve je moguče...

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 00:14 

Divjak je hrvatski 100%.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 00:22 

frane je napisao/la:
tu su oznacena sva naselja opcine Vitez .
znaci mjesne zajednice=naselje
Krusica je zbilja veliko naselje, pretpostavljam da je 80% tog prostora samo suma .
kad bi se moglo nacrtati na google eatrh mapi granice naselja .

Frane jesi mislio nešto ovako? Samo šteta nije mi se poklopilo kako treba, a i nije mi se dalo čistit sve MZ Neuma, jer sam ja mislio da ih je 7-8, kad ispade preko 15, sutra ću to odradit kako treba ručno. Trenutno se može odradit samo ove uz granicu sa Hrvatskom ili RS. A za ostale mi trebaju granice kantona.

Privitak/ci:
Copy of Neum.jpg
Copy of Neum.jpg [ 165.49 KiB | Pogledano 6826 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 00:32 

sioux111 je napisao/la:
Mislim da na ovom linku http://rapidshare.com/users/C4T9R8 su topografske karte BiH 1: 25 000 to ti može bit od pomoći...mada je jedan dio puteva naknadno građen...

u Republici Srpskoj je ostalo na desetine ogromnih hrvatski sela upravo iz razloga koji se zove inperativ povezivanja srpskih zemalja i to nitko ne spominje i ne poteže to pitanje... a mi ko dobri i još se trudimo što više bošnjaka da ostane u njihovom entitetu... ne znam ja ne bi tako..
Tebi za informaciju davno nekad je napravljen prvi prijedlog projekta probijanja puta Fojnica-Rama preko nekih bespuča i šumetina i sl ( i to kroz hrvatske prostore) i predračun samo probijanje 50 mil. maraka... meni je to van pameti...
Srbi se i ne crvene zbog 150 000 protjerani Hrvata iz posavine zbog njihovih puteva i povezivanja... a mi toliko dobri pravili bi i put kuda je nemoguče da nebi tuđe gazili.. e ja baš i nisam za to..

Hvala na linku. Možeš li provjeriti radi li jer ne uspijevam ništa kliknuti što bi mi omogućilo skidanje file-a.

Razumijem tvoju gorčinu nad hrvatskom neodlučnošću i obzirnošću. Shvaćam da te životno iskustvo naučilo da kako bi se opstalo treba poduzeti krajnje mjere.

Za razliku od Srba nama ipak, kao što si primijetio, poštenje i obzirnost vežu ruke. Imat ću u vidu tvoj stav. Hvala.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 00:39 

sioux111 je napisao/la:
Opet moj drug oliver... i opet ko mi djelimo i uništavamo njegovu državu...
Moje mišljenje je da baš zbog takvih priča treba imati svak svoj dio cjeline i da je on gradi i uređuje (pa i uništava) po sebi... a ti bi da ti imaš svoj jedinstveni ko čitav a ja ništa...
Ja nisam za jedinstvenu BiH ali jesam za cijelovitu znači cijelu iz više dijelova... svak svoj dio opet u jednoj cijelini BiH...
A ne ovako svak nezadovoljan..
E sad o ekonomiji...
U Jajcu se bolje živilo 96-97 nego danas a budi pošten pa reci ko danas politički vlada u Jajcu..
SDA demokracija moj olivere... dobro pomogne i moj bivši drug Ljubo Lovrić kad ustreba... da se preglasaju Hrvati u Općinskom vijeću... Pa kad ste vlast napravite bolnicu... a ne za svo zlo optuživat Hrvate...
Nego ajmo malo konkretno... najrazvijenije općine naše županije su Vitez, Kiseljak, Kreševo..
masa dobrih stvari urađeno u tim općinama... i navedimi što je to loše Bošnjacima u tim općinama... u Herceg Bosni ili našoj teritorijelnoj jedinici cjelovite BiH če im biti još bolje..

Znaš zašto... zato što neče biti nesposobne i mahnite Vlade FBiH (SDA/SBiH većina i vladaju) i njeni odluka tipa da se zlatnim kašikama-pardon ljiljanima daju dobre naknade.. da se razvojačenim braniteljima daje 150 KM eto tako... da se izdvaja za neratne invalide ogromne svote...
(za sve ove o ove dole odluke HDZ preglasan ili napustio sjednice kad su usvajane ove odluke)
ILI ako čemo nabrajat još, da se ogromne pare bacaju u saniranju rudnika... onih rudnika u kojem 99 % kopača čumura su jadni Bošnjaci koji kopaju ugljen iliti čumur i prodaju ga budi zašto elektorprivredi koju kontrolira SDA demokracija a ovi se fale ekstra profitom od 150 mil a dug za mirovinsko za one jadne ljude, kopače, hoče da plate od poreza koji i ja plačam... aferim beže... e zato hoču svoj dio cjelovite Bosne da mi ne zavlačoite ruku u đep i ne pravite me mahnitim..,. eto vam vaši i invalidi i zlatne kešike i ljiljani pa šta ste im obečali dajite ali u svom entitetu i svom dijelu i iz svog đepa...

Mogu ti još pisat i hoču... pa valda skontaš da volim ovu zemlju više od tebe i tih takvi koji volite samo vladat i demonstrirat političko nasilje...

1) Izgleda da nemas pojma o Jajcu jer da znas ne bi izvaljivao da se 96 bolje zivjelo : jer tada Bosnjaka nije ni bilo tako da oni nisu mogli ni da zive u Jajcu jer im to nije dozvoljavala HB a ni BiH Hrvati nisu bolje zivjeli jer npr sve do nekoliko godina u centru Jajca nije bilo rasvjete. Proces uvodzenja rasvjete u grad je poceo tek kad je smjenjena HB vlast a do tada nije bilo rasvjete ne samo u gradu vec cak i na mostvima i tunelu pa cak i na plavom mostu koji je dio vazne saobracajnice . Nisam jednom vozeci se u autu pri izlazu iz tunela morao da se pitam " da li ispred nas uopste ima most " jer je bio osjecaj da je samo provalija ispred. apsolutan mrak !!! A imali su pod apsolutnom vlasti i kontrolom i danas imaju 2 Hidrocentrale !!! Znacu u gradu za koji tvrdite da je Stolni Hrvatski grad i gdje su 2 hidorcentrale pod vasom kontrolom nema rasvjete u gradu dok nije izbacena HB iz opstine i ti meni govoris kako se 96 bolje zivjelo i pored toga sto sam ti postavio izvjestaj koji govori kako se u to doba Bosnjacima ne samo palile kuce i ubijalo vec im je bio zabranjen ulazak u grad . I onda kazes da ce Bosnjacima biti bolje u trecem entitetu , ako ti je 96 bilo super onda mogu da zamsilim sta bi ih cekalo da takvi kao ti opet preuzmu vlast.
2 ) Nema bolnice jer su politicari iz BiH Hrvatskih stranaka odlucili da se pacijenti BiH Hrvati salju u Novu Bilu i da nista od tih famoznih 90 % privrede koju kontorlisete ne ide za Jajce ili vrlo malo. Zato ne postoji podloga za bolnicu jer je premalen broj Bosnjaka da bi se samo za njih opremala bolnica a BiH Hrvatski politicari u svrhu aparthejda tj dokazivanja onoga sto i vi zelite da dokazete nece da imaju ista zajednicko. I zato je i zena umrla na putu do bolnice jer je odluka donesena da se takvi pacijenti salju u Novu Bilu.
3 ) A koji je"tvoj " dio ? Ja gledam realno situaciju i iskrreno govoreci ti mozes da radis sta hoces od npr Ljubuskog, Livna, Medzugorja jer tu imate HB vec sada ( polititicki, ekonomski, policjski, sudski itd) ali nemate svuda tamo gdje hocete jer vi i za Jajce , Gornji Vakuf cak i Vitez kazete da je to " vase " i da sa tim hocete da radite sta hocete a ne mozete. Jer nije " tvoje ". Moze kucu , zemlju , kola da prisvojis i da radis sta hoces od toga ali grad , oblast gdje zivi 50 % ili vise Bosnjaka ne mozes da prisvajas . To nisu Bosnjacka mjesta a nisu ni BiH Hrvata vec je to Bosna i Hercegovina i nema prisvajanja. Tako da nije tvoje da od toga radis sta ti hoces svuda gdje ti hoces.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 02:22 

Definitivno općina Derventa jer je i povijesno bila tako podijeljena. Sve do kraja II sv. rata kotar Derventa je bio podijeljen skoro pa točno kako ide granica između hrvatskih i srpski sela danas. Cijeli jugozapadni dio općine sa srpskim selima Detlak, Pojezna, Cerani, Osinja, Crnča i još par nije nikada pripadao kotaru Derventa sve do kraja rata. A suprotno tome hrvatska sela (danas u dobojskoj općini) kao Komarica, Johovac, Foča, Kotorsko, Vranduk i Prnjavor Veliki su oduzeta kotaru Derventa koji je do tada većinski bio hrvatski. Kotar Derventa je zahvaćao današnje općine Derventa, Bosanski Brod i Odžak. Kada su granice prekrojene u poslijeratnoj općini je nastalo pola/pola stanje tj. skoro jednak broj Hrvata i Srba. Kroz godine je varirao da bi na zadnjim izborima 1991. Srba bilo za 980 osoba više.
Kompletan istočni i jugoistočni dio je čisto hrvatski. Općine Posavine su povezane skoro u kompaktnu hrvatsku cjelinu koja je razbijena i raseljena.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 06:56 

Der_Stürmer je napisao/la:
frane je napisao/la:
tu su oznacena sva naselja opcine Vitez .
znaci mjesne zajednice=naselje
Krusica je zbilja veliko naselje, pretpostavljam da je 80% tog prostora samo suma .

Frane jesi mislio nešto ovako? Samo šteta nije mi se poklopilo kako treba, a i nije mi se dalo čistit sve MZ Neuma, jer sam ja mislio da ih je 7-8, kad ispade preko 15, sutra ću to odradit kako treba ručno. Trenutno se može odradit samo ove uz granicu sa Hrvatskom ili RS. A za ostale mi trebaju granice kantona.

da sine ,nesto ovako :palacgore1

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 10:00 

frane je napisao/la:

Frane jesi mislio nešto ovako? Samo šteta nije mi se poklopilo kako treba, a i nije mi se dalo čistit sve MZ Neuma,

@Der_Stürmer & frane:

Možete li napisati u kojem programu obrađujete Google Earth kartu te kako uspijevate dobiti mrežu MZ i na koji način je aplicirate na kartu?

Ako ovo nije prikladno mjesto za odgovor, možete li otvoriti poseban topic s instrukcijama za kartografski rad? Hvala.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 11:14 

frane je napisao/la:

da sine ,nesto ovako :palacgore1

Evo još jedne od Neuma, napravio sam je za 5 minuta, nije baš ekstra precizna, ali oko prilike.

Privitak/ci:
Neummzge.jpg
Neummzge.jpg [ 161.07 KiB | Pogledano 6778 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 16:08 

Mar-kan je napisao/la:
Divjak je hrvatski 100%.

Sad sam vidio da sam pogriješio u procjeni, računao sam baš sve glasove SDP-a kao muslimanske, mada u SDP-u ima i nešto hrvatskih kandidata i stranka dobiva nešto hrvatskih glasova, ipak i cijelo područje pod biračkim mjestom Divjak ima hrvatsku većinu.

Ovakva karta je realnija i izgleda ljepše nego ona što sam prije stavio:

slika

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 17:27 

Kruščica - zelena? Vranjska također ?

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 17:33 

Mar-kan je napisao/la:

to bi ti tribao bolje znati ?
Kruscica : 590 H,1.389 M,72 S, jugovici i ostali 353
Kruscica danas ?
Vraniska: uk 404, 391 M

Vraniska je 100% muslimanska
kad bi se moglo nesto ovako napraviti za srednju bosnu :

download/file.php?id=618&mode=view
bar za opcine Travnik,Vitez,NT,Busovaca Fojnica,Kiseljak i Kresevo
al neka velika kao sto je forumas ultras napravio za Mostar tako da se moze zumirati :yes

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 17:46 

Mar-kan je napisao/la:

Tako ispada zato što to nisu sama naselja, nego biračka mjesta koja obuhvaćaju vjerovatno i neka muslimanska mjesta. Moguće i da su tu prijavljeni neki Muslimani koji ne žive u tim mjestima, dok su neki Hrvati koji tu žive prijavljeni drugdje. U Kruščici su bila tri biračka mjesta i na jednom su Hrvati većina, to biračko mjesto je bilo možda baš za naselje Kruščicu, dok su druga dva za neka muslimanska mjesta. Problem je što ne znam koja sve naselja spadaju pod koje biračko mjesto i ovakve karte na osnovu rezultata izbora ne mogu nikad bit skroz realne, jer neki ne žive u mjestu kojem glasaju

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 17:46 

Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
oliver je napisao/la:
sioux111 je napisao/la:
Opet moj drug oliver... i opet ko mi djelimo i uništavamo njegovu državu...
Moje mišljenje je da baš zbog takvih priča treba imati svak svoj dio cjeline i da je on gradi i uređuje (pa i uništava) po sebi... a ti bi da ti imaš svoj jedinstveni ko čitav a ja ništa...
Ja nisam za jedinstvenu BiH ali jesam za cijelovitu znači cijelu iz više dijelova... svak svoj dio opet u jednoj cijelini BiH...
A ne ovako svak nezadovoljan..
E sad o ekonomiji...
U Jajcu se bolje živilo 96-97 nego danas a budi pošten pa reci ko danas politički vlada u Jajcu..
SDA demokracija moj olivere... dobro pomogne i moj bivši drug Ljubo Lovrić kad ustreba... da se preglasaju Hrvati u Općinskom vijeću... Pa kad ste vlast napravite bolnicu... a ne za svo zlo optuživat Hrvate...
Nego ajmo malo konkretno... najrazvijenije općine naše županije su Vitez, Kiseljak, Kreševo..
masa dobrih stvari urađeno u tim općinama... i navedimi što je to loše Bošnjacima u tim općinama... u Herceg Bosni ili našoj teritorijelnoj jedinici cjelovite BiH če im biti još bolje..

Znaš zašto... zato što neče biti nesposobne i mahnite Vlade FBiH (SDA/SBiH većina i vladaju) i njeni odluka tipa da se zlatnim kašikama-pardon ljiljanima daju dobre naknade.. da se razvojačenim braniteljima daje 150 KM eto tako... da se izdvaja za neratne invalide ogromne svote...
(za sve ove o ove dole odluke HDZ preglasan ili napustio sjednice kad su usvajane ove odluke)
ILI ako čemo nabrajat još, da se ogromne pare bacaju u saniranju rudnika... onih rudnika u kojem 99 % kopača čumura su jadni Bošnjaci koji kopaju ugljen iliti čumur i prodaju ga budi zašto elektorprivredi koju kontrolira SDA demokracija a ovi se fale ekstra profitom od 150 mil a dug za mirovinsko za one jadne ljude, kopače, hoče da plate od poreza koji i ja plačam... aferim beže... e zato hoču svoj dio cjelovite Bosne da mi ne zavlačoite ruku u đep i ne pravite me mahnitim..,. eto vam vaši i invalidi i zlatne kešike i ljiljani pa šta ste im obečali dajite ali u svom entitetu i svom dijelu i iz svog đepa...

Mogu ti još pisat i hoču... pa valda skontaš da volim ovu zemlju više od tebe i tih takvi koji volite samo vladat i demonstrirat političko nasilje...

1) Izgleda da nemas pojma o Jajcu jer da znas ne bi izvaljivao da se 96 bolje zivjelo : jer tada Bosnjaka nije ni bilo tako da oni nisu mogli ni da zive u Jajcu jer im to nije dozvoljavala HB a ni BiH Hrvati nisu bolje zivjeli jer npr sve do nekoliko godina u centru Jajca nije bilo rasvjete. Proces uvodzenja rasvjete u grad je poceo tek kad je smjenjena HB vlast a do tada nije bilo rasvjete ne samo u gradu vec cak i na mostvima i tunelu pa cak i na plavom mostu koji je dio vazne saobracajnice . Nisam jednom vozeci se u autu pri izlazu iz tunela morao da se pitam " da li ispred nas uopste ima most " jer je bio osjecaj da je samo provalija ispred. apsolutan mrak !!! A imali su pod apsolutnom vlasti i kontrolom i danas imaju 2 Hidrocentrale !!! Znacu u gradu za koji tvrdite da je Stolni Hrvatski grad i gdje su 2 hidorcentrale pod vasom kontrolom nema rasvjete u gradu dok nije izbacena HB iz opstine i ti meni govoris kako se 96 bolje zivjelo i pored toga sto sam ti postavio izvjestaj koji govori kako se u to doba Bosnjacima ne samo palile kuce i ubijalo vec im je bio zabranjen ulazak u grad . I onda kazes da ce Bosnjacima biti bolje u trecem entitetu , ako ti je 96 bilo super onda mogu da zamsilim sta bi ih cekalo da takvi kao ti opet preuzmu vlast.
2 ) Nema bolnice jer su politicari iz BiH Hrvatskih stranaka odlucili da se pacijenti BiH Hrvati salju u Novu Bilu i da nista od tih famoznih 90 % privrede koju kontorlisete ne ide za Jajce ili vrlo malo. Zato ne postoji podloga za bolnicu jer je premalen broj Bosnjaka da bi se samo za njih opremala bolnica a BiH Hrvatski politicari u svrhu aparthejda tj dokazivanja onoga sto i vi zelite da dokazete nece da imaju ista zajednicko. I zato je i zena umrla na putu do bolnice jer je odluka donesena da se takvi pacijenti salju u Novu Bilu.
3 ) A koji je"tvoj " dio ? Ja gledam realno situaciju i iskrreno govoreci ti mozes da radis sta hoces od npr Ljubuskog, Livna, Medzugorja jer tu imate HB vec sada ( polititicki, ekonomski, policjski, sudski itd) ali nemate svuda tamo gdje hocete jer vi i za Jajce , Gornji Vakuf cak i Vitez kazete da je to " vase " i da sa tim hocete da radite sta hocete a ne mozete. Jer nije " tvoje ". Moze kucu , zemlju , kola da prisvojis i da radis sta hoces od toga ali grad , oblast gdje zivi 50 % ili vise Bosnjaka ne mozes da prisvajas . To nisu Bosnjacka mjesta a nisu ni BiH Hrvata vec je to Bosna i Hercegovina i nema prisvajanja. Tako da nije tvoje da od toga radis sta ti hoces svuda gdje ti hoces.

Idemo opet iz početka..
1.Jajce poznam prilično dobro što ne znam ispravi ali objektivno a ne iz svog dojma i svog doživljaja...Nisam znao da je osvjetljenost grada glavni pokazatelj kako se tu živi ali dobro.. Uvijek gledaš samo jednu stranu i to je tvoj problem... i tim se razlikuješ od mene.. jer s tim jednostranim gledanjem sve više pokazuješ da si nepopravljivi nacionalista i da nevoliš Bosnu i Hercegovinu i da si njen neprijatelj... U to vrijeme ali i mnogo kasnije žrtve hrvatski povratnika u Travniku su 10-tak što ranjeni što poginuli.. civila, policajaca i sl, da ne navodim zastrašivanja paljevine i slične demokratske metode... tad su ti koji su tebi napisali taj izvještaj o Jajcu tvrdili da je Travnik otvoreni grad za povratak... ali neka... Žrtva je žrtva i sve rane isto bole mene najviše boli licemjerje takvih kao tih koji samo svoje žrtve broje ali i više onih koji tebi izvješče pišu a mene i ne gledaju a Jajce i Travnik 70 kilometara.. Preživilo se i danas je drugačije ali opet kako za koga... U Jajce dolazi Nisvet Hrnjić i od tad iz Jajca je iselilo blizu 200 hrvatski obitelji... najviše u Glinu ali ima ih svugdje... Ne krivim SDA i Hrnjića za to nego i pored nesposobne vlasti i činjenicu da se danas živi lošije... ali možemo još o tome i vjerovatno hočemo

2. Da vidiš da prilično poznam stanje u Jajcu reču ti i ovo... U Jajcu postoji Dom Zdravlja sa stacionarom,(još od zlatnog vremena HR HB) znači što bi rekli skoro bolnica, a jedini razlog što Jajce nema Bolnicu je što nije zaživio projekt koji su podržavali i za njega lobirali hrvatski političari da se napravi Regionalni medicinski centar,(uključuje Mrkonjić i Šipovo) za to ti je prijatelju napisan projekt i kandidiran Svjetskoj Banci ali tebi za informaciju on ti je u koliziji sa nastavkom izgradnje bolnice u Bugojnu,(koja je sve izvjesnija) a i Mrkonjić i Šipovo ti nisu baš zainteresirani... Tako da ti je najizvjesnije da če ti Vrbaška dolina se oslonjati na bolnicu u Bugojnu jer je u tjeku izrada mreže zdravstvene zaštite, i Bugojno je u prvom planu... pa sad ti vidi do koga je...

3 A ti mene stvarno ne kontaš, što to ti možeš da radiš sa BiH šta hočeš a ja ne mogu. Sad te stvarno pitam zašto ja ne mogu da u zemlji u kojem sa rođen, živim, radim, volim je .... itd. ne mogu da odlučujem i da me se pita bilo šta.. zašto ja kmet opet a to svugdje u svijetu ukinuto... to te pitam... Zašto si ti vrijedniji od mene pa se tebe pita o proračunu o odlukama vlade, zakonima i sl.... a mene se može pitati samo o mom autu, kući... Zašto ovdje nisu došli moderni dosezi demokracije pa da mi kažeš evo vas je brojem manje ali bar šta ti misliš kako bi to trebalo bit, što je najbolje i što je dobro... To mi nije jasno...
Zato sam ti spominjo begove i sl priče... upravo da razmisliš o tome i da mi odgovoriš... što toliko patiš da vladaš nada mnom i toliko si uvjeren da sam ti ja veliki neprijatelj a pogledaj realno i shvati da nisam...
Sječam se ko danas onog 10. mjeseca 1992 kad su kolone tvoji sunarodnjaka prolazili kroz Travnik jesmo li im pomogli, hranili ih, Više su hrane i piča, i bolji smještaj dobili iz hrvatski sela nego iz bošnjački, jel kome šta falilo, a te 1992 mi smo za vas bili američka vojska, za vas, koliko ste jaki bili, ništa... da smo toliko željeli rat i agresiju na BiH nebi nitko živu glavu izvuko a ti pošteno reci kako ti je u TR i kroz TR bilo prolazit... samo što vam je i tad kao i danas smetala i hrvatska zastava i sve što je hrvatsko...

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 18:09 

Jajce je osnovao Hrvoje Vukčić Hrvatinić između 1391 i 1404., u Jajcu je odrubljena glava posljednjeg katoličkog kralja od strane turskog zlotvorskog okupatora, i Jajce je konačno oslobodio HVO.
Jajce je Hrvojev grad.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 18:35 

frane je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Kruscica danas ?

al neka velika kao sto je forumas ultras napravio za Mostar tako da se moze zumirati :yes

Moglo bi se frane bez problema, evo možda se može Vitez preko ove slike, naselja općine Vitez što sam je pravio prije 3-4 mjeseca.
http://img269.imageshack.us/img269/424/vitezgoogleearth.jpg
Vidiš tu zelenu liniju, to je granica kantona, ali je više nema na Google Earthu, barem na mom, sad ako netko zna kako se to može vratit nek' samo kaže, ja sam pokušavao dosta puta i nikako ne mogu.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 18:39 

Napraviti ću ja da se zumira, ali tko će ucrtati granice naselja?

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 18:41 

Ultras ti napravi i zumiraj pa postavi... ima nas ovdje iz Sredje Bosne dovoljno pa čemo ucrtat granice naselja...

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 18:41 

frane je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Kruscica danas ?

Sa wiki podaci?

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 18:44 

Ultras1986 je napisao/la:
Napraviti ću ja da se zumira, ali tko će ucrtati granice naselja?

Evo jajce ću napraviti, pa ko zna neka nacrta granice naselja...

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 19:03 

jel mozda koristite ovu kartu za crtanje granice naselja ?
http://www.heberger-image.fr/images/324 ... i.gif.html

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 19:12 

frane je napisao/la:

Ja koristim onu što je Ultras stavio na temi etničke mape BiH.
Slične su, mada mi se ona nekako čini preciznija.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 20:37 

JAJCE

http://www.sendspace.com/file/ywmpov

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 23:09 

frane je napisao/la:

Ja koristim onu što je Ultras stavio na temi etničke mape BiH.
Slične su, mada mi se ona nekako čini preciznija.

Izgled nekad vara... :zubati

Ova sto ti je frane dao je preciznija (znam to jer sam je i ja radio :sega ) ... evo pogledaj recimo opstinu Foča... vidiš da na ovoj drugoj hvali crnogorsko naselje Vučevo...

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0% ... 1%87%D0%B5

Konjic je imao jedno selo bez stanovnika

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0% ... 1%86%D0%B0

itd itd da ne nabrajam

a i granice naselja su pogrešne u velikoj meri... većina opština...

Mada lepa karta... i meni se sviđa... ali ima nedostataka...

Što se tiče ucrtavanja na google earth .... mogli bi još i obojiti naselja u boju svakog naroda...

Samo sam obojao kartu koju je neko stavio...

slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 344 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, korne, Naša Kvačica, Patriota, Roko987, Shchepo i 33 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: