|
|
Stranica: 11/25.
|
[ 609 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Propala država u srcu Europe Postano: 25 svi 2019, 16:28 |
|
|
|
Niko ne bi ginuo, mi bi se u slučaju da oni prave probleme odvojili od nijh, a ne oni od nas.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Diablo
|
Naslov: Re: Propala država u srcu Europe Postano: 25 svi 2019, 16:46 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Niko ne bi ginuo, mi bi se u slučaju da oni prave probleme odvojili od nijh, a ne oni od nas. Da vjerojatno si u pravu  , neznam sta mi bi pa ovo napisa ako ste se 90 tih odvojili bez ispaljenog metka u bih... Kosovo i njegovo mirno rjesenje da i ne spominjemo  Nego sta mislis za ovaj scenarij, da se isti neometano kote pod vasom zastitom dok ne dođu na 2m a da im tada zapad ponudi nekakvu novu bosnu u kojoj ce oni bit begovi? Kolika je vjerojatnost da bi oni to odbili ako znamo njihovu inteligenciju?? Mislis li da bi se tada mirno odvojio od njih ili bi oni udarili na tebe sve do Drine(naravno uz stranu pomoc)...
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Propala država u srcu Europe Postano: 25 svi 2019, 16:55 |
|
|
|
Kada sam počeo razradu ove ideje, uzeo sam u obzir da srednjeročnu budućnost kada će ih biti 700 do 800 hiljada. A deo toga bi išao i vama, zavisi kako se dogovorimo. Znači nekoliko decenija fore da od nijh napravimo lojalne građane Srbije, ako ne i Srbe, a oni nikad, s obzirom na brojnost ne mogu da se nakote da budu ozbiljna pretnja. Ako kojom magijom postanu pretnja da se odmetnu u mudžahidske odrede koji se skrivaju po šumu i ako njihovi političari počnu da kenjaju da im treba dati nezavisnost, naš odgovor će biti, izvol'te nezavisnost, naravno pod našim uslovima, prvenstveno u korejciji granica.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Propala država u srcu Europe Postano: 25 svi 2019, 17:15 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Kada sam počeo razradu ove ideje, uzeo sam u obzir da srednjeročnu budućnost kada će ih biti 700 do 800 hiljada. A deo toga bi išao i vama, zavisi kako se dogovorimo. Znači nekoliko decenija fore da od nijh napravimo lojalne građane Srbije, ako ne i Srbe, a oni nikad, s obzirom na brojnost ne mogu da se nakote da budu ozbiljna pretnja. Ako kojom magijom postanu pretnja da se odmetnu u mudžahidske odrede koji se skrivaju po šumu i ako njihovi političari počnu da kenjaju da im treba dati nezavisnost, naš odgovor će biti, izvol'te nezavisnost, naravno pod našim uslovima, prvenstveno u korejciji granica. A ako oni ne prihvate tvoje uslove ti pošalji svoje dijete da gine. Dosta je vise takvih budala srpskom narodu. Ko zeli Muslimana da bog da mu u kući bio.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Diablo
|
Naslov: Re: Propala država u srcu Europe Postano: 25 svi 2019, 17:28 |
|
|
Ovakvo razmisljanje nije prisutno samo kod srpskih liberala, nego kod dobrog dijela srpskog naroda koji stapanje bosnjaka u srbiju vide kao stepenicu vise u ostvarenju neke velike srbije. Čak i Vojo Šešelj ne laje na njih nego govori da su bosnjaci zaseban narod na balkanu sa svojim obicajima,tradicijom,vjerom- tepa im  . Budu li srbi s ove strane drine dozvolili da s njima upravlja onaj koji s muslimanima nikad nije zivio, bogami cete dobro najebat u buducnosti...
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Propala država u srcu Europe Postano: 25 svi 2019, 17:39 |
|
|
|
Ti misliš da bi oni imali muda da ratuju protiv velike Srbije? Ne bi ratovali samo vi u RS, nego ceo srpski narod. I ne bi im podelili nikakve puške, jer više ne postoji teritorijalna odbrana, nego samo profesionalna Vojska Srbije, u čiji sastav bi ušle i jedinice iz RS. Naravno, i muslimani bi mogli da se prijave da služe VS, ali sumnjam da bi to uradili u masovnom broju, lepše duvati nargilu i igrati kladionicu. Nikakve mi njima puške ne bi dali, kao što tvrdi kvačica, osim onim koji bi se prijavili kao profesionalci, a njih bi držali u brigadama prema Kosovu. Bilo kakvu njihovu muslimansku pobunu u Bosni bi skršili u deset dana. Ali ako bi morali da se ganjamo sa vehabijama i mudžahedinima godinama po vukojebinama brdskih šuma Bosne, onda bi im dao nezavisnost u zamenu za 20% te njihove nove države. Garantujem ti da bi za deset godina kukali kako je za vreme srpske uprave bilo deset puta bolje nego od sranja od države koju bi oni napravili. I tu bi nam se otvorila i druga prilika da vladamo nad njima, ali ovaj put sa sa njihovom značajnom petom kolonom. Ciljaj visoko.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Istin
|
Naslov: Re: Propala država u srcu Europe Postano: 25 svi 2019, 17:42 |
|
Pridružen/a: 17 vel 2018, 23:31 Postovi: 1460 Lokacija: Mareva Ljut
|
|
Lik vjerojatno živi na desetom katu nekog nebodera u Beogradu i otamo ispred kompjutera raspravlja neku "geopolitiku"...vjerojatno nije vidio muslića uživo, da prođe kroz neko muslimansko selo sa džamijom, usro bi se. Daj čovječe ostavi se ovoga i pusti ljude na terenu da odlučuju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Propala država u srcu Europe Postano: 25 svi 2019, 17:44 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Ti misliš da bi oni imali muda da ratuju protiv velike Srbije? Ne bi ratovali samo vi u RS, nego ceo srpski narod. I ne bi im podelili nikakve puške, jer više ne postoji teritorijalna odbrana, nego samo profesionalna Vojska Srbije, u čiji sastav bi ušle i jedinice iz RS. Naravno, i muslimani bi mogli da se prijave da služe VS, ali sumnjam da bi to uradili u masovnom broju, lepše duvati nargilu i igrati kladionicu. Nikakve mi njima puške ne bi dali, kao što tvrdi kvačica, osim onim koji bi se prijavili kao profesionalci, a njih bi držali u brigadama prema Kosovu. Bilo kakvu njihovu muslimansku pobunu u Bosni bi skršili u deset dana. Ali ako bi morali da se ganjamo sa vehabijama i mudžahedinima godinama po vukojebinama brdskih šuma Bosne, onda bi im dao nezavisnost u zamenu za 20% te njihove nove države. Garantujem ti da bi za deset godina kukali kako je za vreme srpske uprave bilo deset puta bolje nego od sranja od države koju bi oni napravili. I tu bi nam se otvorila i druga prilika da vladamo nad njima, ali ovaj put sa sa njihovom značajnom petom kolonom. Ciljaj visoko. To kad bi ti bio kralj Srbije. Al posto je demokratija, stranke u Srbiji bi se otimale oko milion muslimanskih glasaca i ulizivali im se za glasove a u svoj toj igri opet bi najebali mi iz RS. 99% da bi imali premijera Srbije. Tako da ako vam je do toga (a nije, to je samo tvoja masta) to cete bez nas.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Propala država u srcu Europe Postano: 25 svi 2019, 18:11 |
|
|
|
Ti nikako da shvatiš da ja ne govorim o danas, nego o deceniju, dve kad muslimani budu spali na 700 do 800 hiljada stanovnika i time postali obejkat, umesto subjekta u regionalnoj politici.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Diablo
|
Naslov: Re: Propala država u srcu Europe Postano: 25 svi 2019, 18:34 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Ti nikako da shvatiš da ja ne govorim o danas, nego o deceniju, dve kad muslimani budu spali na 700 do 800 hiljada stanovnika i time postali obejkat, umesto subjekta u regionalnoj politici. Imali su bošnjaci 1961 godine oko 800 000 a već 1991 1 902 956  . Gluposti lupas...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Propala država u srcu Europe Postano: 25 svi 2019, 18:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63958 Lokacija: DAZP HQ
|
Citat: CIA 1991:
And the Muslims As the Losers
Both Milosevic and Tudjman have spoken of plans by "some Muslims" to create an Islamic fundamentalist state in the region. Tudjman has not shown any particular concern about such an outcome. Muslims and Croats fought together against Serbs in the last war, and Croat leaders still see the Muslims as allies against the Serbs. Croat leaders have told US officials that they believe Bosnia-Hercegovina's Muslims would opt to join Croatia if asked to choose between Croatia and Serbia. For Milosevic and the Serbs, on the other hand, the possibility of an Islamic fundamentalist state is a source of anxiety because they see it as a possible entry point for radical Arab influence. Milosevic may secretly hope that Bosnia-Hercegovina's Muslims eventually ask to join Croatia. He is already concerned about having to deal with large Muslim communities in Sandjak, as well as in Montenegro and Macedonia Milošević je ovdje bio mudriji od Tuđmana.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Propala država u srcu Europe Postano: 25 svi 2019, 19:39 |
|
|
Diablo je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Ti nikako da shvatiš da ja ne govorim o danas, nego o deceniju, dve kad muslimani budu spali na 700 do 800 hiljada stanovnika i time postali obejkat, umesto subjekta u regionalnoj politici. Imali su bošnjaci 1961 godine oko 800 000 a već 1991 1 902 956  . Gluposti lupas... Pričaš o periodu od 50 godina, za to vreme svašta može da se desi, osim muslimanske ekspanzije stanovništva, jeer izumiru u u svim kantonima, osim Sarajeva koje se puni mehaničkom imigracijiom. Pominješ podatke koju su bili relevantni pre 40 godina, a danas nemaju veze sa vezom. Zašto si tako usran od šake jada od naroda kao što su bosanski muslimani?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
stratilat
|
Naslov: Re: Propala država u srcu Europe Postano: 25 svi 2019, 19:44 |
|
|
|
Neko ti je podmet'no drogu u heroin moj Karmelo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
robelec
|
Naslov: Re: Propala država u srcu Europe Postano: 25 svi 2019, 20:00 |
|
|
|
Zašto moraju Hrvati i Srbi demografski stagnirati u BiH baš sad kada Bošnjaci doživljavaju svoj najjači demografski potop?
Čović i Dodik su dominantne političke figure unutar svojih etničkih korpusa u BiH, imaju iza sebe države matice koje su brojnije po stanovištvu i gospodarski jače od BiH.
Vladajuće elite u Hrvatskoj i Srbiji su jako dobro povezane sa Čovićem i Dodikom. Srbi i pogotovo Hrvati u BiH su poduzetnički dominantniji u odnosu na Bošnjake.
Srbi i Hrvati iz BiH imaju brojnu i uspješnu dijasporu po svim gospodarskim i društvenim parametrima i stvarno je pomalo jadno kako sve te prednosti i resurse ni vi Srbi ni mi Hrvati ne uspjevamo iskoristiti u jačem demografskom dizanju Hrvata i Srba u BiH dok Bošnjaci padaju.
U čemu je problem?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Propala država u srcu Europe Postano: 25 svi 2019, 20:07 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28938 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
robelec je napisao/la: U čemu je problem? Ne kužim. Pa i Hrvati u HR demografski stagniraju a žive bolje od Hrvata u BiH.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
robelec
|
Naslov: Re: Propala država u srcu Europe Postano: 25 svi 2019, 20:35 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Ne kužim. Pa i Hrvati u HR demografski stagniraju a žive bolje od Hrvata u BiH. Iskreno, više priželjkujem nekakav demogrfski rast Hrvata u BiH, posebno u Hercegovini nego u Hrvatskoj. Inače što se stagnacije demografske Hrvata tiče, treba znati da prosječni Srbin u Hrvatskoj ima 64 godine, rodi ih se godišnje 800, umire 3800, iseli 4000 godišnje, a doseli 1500. Znači, oko 5 do 6 tisuća godišnje Srba manje u Hrvatskoj, a natalitet i mentalni sklop Srba u Hrvatskoj imaju većina onih koji naginju npr. ljevici. Samo treba gledati demografska kretanja Zagreba, Rijeke i općina gdje živi puno Srba i sve je jasno, a upravo tu ljevica ima najveći pad. Dovoljno je pogledati Zagreb i gdje su ljevičari najjači? Najjači su u Donjem Gradu (70% stambenog fonda partizani 1945. okupirali i među sobom stanove podijelili, starosjedioce protjerali ili u Gračanima pobili) i Novom Zagrebu Istoku (novoizgrađena zg četvrt šezdesetih u kojoj su stanove dobivali većinom oni sa partijskim knjižicama), ali što je zanimljivo za te ZG četvrti? Imaju najgori natalitet od svih 17 gradskih četvrti i uvjerljivo najstarije stanovništvo, prosjek godina 55.. Npr. u Sesvetama koje imaju rast stanovništva i koja je desna četvrt, prosjek godina je 36 i najmlađa su gradska četvrt po stanovništvu. Uglavnom, prosječni tzv. ljevičar u Hrvatskoj imaa 60 godina i malo potomaka. Ukupni fertilitet je vrlo loš u Hrvatskoj, 1,4, ali fertilitet konzervativnog dijela pučanstva je vrlo dobar. Ukupni fertilitet dakle ruši vrlo loš fertilitet liberalnog i ljevičarskog dijela pučanstva. Jednostavno rečeno, ljevičari nestaju i ne reproduciraju se, pogledajte samo SDP-ovu utvrdu Rijeku koja je s 155 tisuća 2001. spala na 110 tisuća stanovnika i 900 rođenih u 2018. god. Mjesta gdje su ljevičari najpopularniji imaju najgori natalitet u Hrvatskoj, ali to ne znači da je društvo generalno sterilno. Postoji vrlo zdrava baza koja raste, a ta su Hrvati katolici i domoljubi, tzv. desničari dok oni sa liberalnim i ljevičarskim vrijednostima izumiru.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Propala država u srcu Europe Postano: 25 svi 2019, 20:46 |
|
|
robelec je napisao/la: Zašto moraju Hrvati i Srbi demografski stagnirati u BiH baš sad kada Bošnjaci doživljavaju svoj najjači demografski potop?
Čović i Dodik su dominantne političke figure unutar svojih etničkih korpusa u BiH, imaju iza sebe države matice koje su brojnije po stanovištvu i gospodarski jače od BiH.
Vladajuće elite u Hrvatskoj i Srbiji su jako dobro povezane sa Čovićem i Dodikom. Srbi i pogotovo Hrvati u BiH su poduzetnički dominantniji u odnosu na Bošnjake.
Srbi i Hrvati iz BiH imaju brojnu i uspješnu dijasporu po svim gospodarskim i društvenim parametrima i stvarno je pomalo jadno kako sve te prednosti i resurse ni vi Srbi ni mi Hrvati ne uspjevamo iskoristiti u jačem demografskom dizanju Hrvata i Srba u BiH dok Bošnjaci padaju.
U čemu je problem? Što se tiće Hrvatske i naše emigracije problem je što naša vlast ne želi bilo kakav kontakt i utjecaj naše emigracije s domovinom jer se zna koja je ekipa u Australiji, Argentitni, Čileu itd. Nasi iseljenici se teško odlučuju za povratak u RH koja je 100% naša, a ne BiH gdje dijelimo vlas s drugima. Prvo bi se trebala stvorit useljenička klima u RH da se što više iseljenih vrati. Recimo Hrvati južne amerike žive u državama koje danas ekonomski lošije stoje nego RH i zato ih nebi bilo teško nagovorit da se vrate. Hrvate Australije , Kanade ,SAD-a i Njemačke možemo zaboravit jer tamo žive jako dobro, oni mogu samo novac slati. Teško će se tu neko vrati. Samo u Čileu ima 500.000 Hrvata i njihovih potomaka i kad bi se pola njih vratilo to bi odlično bilo. Irci daju državljanstvo ako dokažeš da su ti barem jedan pradjed ili prabaka iz Irske. Naši zakoni traže dokazivanje Hrvatskih korjena od stoljeća sedmog. Da bi se pomoglo Hrvatima u BiH prvo se mora Hrvatska dovest u red. Tek tada može doći ona prava podrška u smislu da se našim ljudima pomaže i rukama i nogama samo da nas što više opstane. Ekonomija ,radna mjesta, investicije na tome treba bit najveći fokus.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
robelec
|
Naslov: Re: Propala država u srcu Europe Postano: 25 svi 2019, 21:02 |
|
|
|
Da sam na mjestu Čovića, ovako bi dizao demografski Hrvate u sredinama koje su od geopolitičke i geostrateške važnosti za BiH Hrvate:
Prvo bi se trudio okupiti jake gospodarstvenike iz BiH i bogate Hrvate BiH podrijetla iz Hrvatske, Njemačke, Australije, Amerike i tražio bi od njih da naprave neki klaster i da investiraju u npr. nekakvu novu gospodarsku zonu u Mostaru.
Pa otvoranje svega 5 tisuća novih radnih mjesta te izgradnja najmanje 3 tisuće novih stanova u Mostaru u kojima bi živjeli mladi Mostarci i mladi Hrvati iz sredina u BiH gdje je Hrvata manje od 5% bi bio veliki doseljenički i demografski bum za Hrvate u Mostaru.
Pisao sam na ovom forumu o svom poznaniku iz Tuzle koji mi je govorio o asimiliaciji i poturčavanju Hrvata kroz miješane brakove i to je realnost svugdje gdje je Hrvata manje od 5% u BiH.
U Tuzli živi prema popisu 2013. 15.396 Hrvata, a Čović je dobio 2018. u Tuzli 2.281 glasova, 2014. 2.404 glasova. Malo sam sad guglao da vidim koja su to većinska hrvatska mjesta u Tuzli i naletio na Ljeponice, Husino, Bukinje, Breške, Par selo i prema CIK-u, tamo su Komšić i SDP BiH jako dobro prošli.
Zar nije pametnije izvući to još malo Hrvata, pogotovo mladih Hrvata iz tih enklava i strateški ih naseliti u npr. Mostar?
Mora postojati nekakva strategija u političkom vrhu BiH Hrvata po tom pitanju i mora postojati skupina bogatih hrvatskih gospodarstvenika u BiH i dijaspori koja je domoljubno jako osvještena i koja ima u vidu širu sliku kada je opstanak i rast Hrvata Herceg-Bosne u pitanju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Diablo
|
Naslov: Re: Propala država u srcu Europe Postano: 25 svi 2019, 21:17 |
|
|
robelec je napisao/la: Da sam na mjestu Čovića, ovako bi dizao demografski Hrvate u sredinama koje su od geopolitičke i geostrateške važnosti za BiH Hrvate:
Prvo bi se trudio okupiti jake gospodarstvenike iz BiH i bogate Hrvate BiH podrijetla iz Hrvatske, Njemačke, Australije, Amerike i tražio bi od njih da naprave neki klaster i da investiraju u npr. nekakvu novu gospodarsku zonu u Mostaru.
Pa otvoranje svega 5 tisuća novih radnih mjesta te izgradnja najmanje 3 tisuće novih stanova u Mostaru u kojima bi živjeli mladi Mostarci i mladi Hrvati iz sredina u BiH gdje je Hrvata manje od 5% bi bio veliki doseljenički i demografski bum za Hrvate u Mostaru.
Pisao sam na ovom forumu o svom poznaniku iz Tuzle koji mi je govorio o asimiliaciji i poturčavanju Hrvata kroz miješane brakove i to je realnost svugdje gdje je Hrvata manje od 5% u BiH.
U Tuzli živi prema popisu 2013. 15.396 Hrvata, a Čović je dobio 2018. u Tuzli 2.281 glasova, 2014. 2.404 glasova. Malo sam sad guglao da vidim koja su to većinska hrvatska mjesta u Tuzli i naletio na Ljeponice, Husino, Bukinje, Breške, Par selo i prema CIK-u, tamo su Komšić i SDP BiH jako dobro prošli.
Zar nije pametnije izvući to još malo Hrvata, pogotovo mladih Hrvata iz tih enklava i strateški ih naseliti u npr. Mostar?
Mora postojati nekakva strategija u političkom vrhu BiH Hrvata po tom pitanju i mora postojati skupina bogatih hrvatskih gospodarstvenika u BiH i dijaspori koja je domoljubno jako osvještena i koja ima u vidu širu sliku kada je opstanak i rast Hrvata Herceg-Bosne u pitanju. Da je meni i tebi vlast samo na 2 godine nebi ovakva usrana situacija bila al jbg... Slicne ideje imam i ja,mozda jos i bolje al nema ih tko ostvarit...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Propala država u srcu Europe Postano: 25 svi 2019, 21:21 |
|
|
|
Kad smo kod strateškog naseljavanja valjda je važnija srednja bosna, Mostar je već sad naš i tu je priča jasna. Treba uložit što više u enklave kako bi se tu održali. Najviše se treba ulagat u SBŽ plus Usora i Žepče.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
robelec
|
Naslov: Re: Propala država u srcu Europe Postano: 25 svi 2019, 21:33 |
|
|
Diablo je napisao/la: Da je meni i tebi vlast samo na 2 godine nebi ovakva usrana situacija bila al jbg... Slicne ideje imam i ja,mozda jos i bolje al nema ih tko ostvarit... weasel je napisao/la: Kad smo kod strateškog naseljavanja valjda je važnija srednja bosna, Mostar je već sad naš i tu je priča jasna. Treba uložit što više u enklave kako bi se tu održali. Najviše se treba ulagat u SBŽ plus Usora i Žepče. Političari i gospodarstvenici koji imaju osjećaja za geopolitiku i geostrategiju te viziju kako ojačati Hrvate u Herceg-Bosni (ima li takvih uopće u BiH i Hrvatskoj?) su ključ jedne takve strateške migracije Hrvata iz sredina gdje nestaju u sredine koje su od velike važnosti za Hrvate. Samo političari i gospodarstvenici izrazito domoljubnog profila koji vide dalje od svog nosa i ne misle isključivo na sebe i svoj džep. mogu stvoriti uvijete, prije svega gospodarske, da se jedna takva vizija jačanja Hrvata u srednjoj Bosni ili gradu poput Mostara pretvori u stvarnost. Za to potencijala danas ima, samo treba okupljati Hrvate koji imaju znanja, kapitala i viziju i osjećaja za svoj etnički korpus.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Propala država u srcu Europe Postano: 25 svi 2019, 21:37 |
|
|
robelec je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Ne kužim. Pa i Hrvati u HR demografski stagniraju a žive bolje od Hrvata u BiH. Iskreno, više priželjkujem nekakav demogrfski rast Hrvata u BiH, posebno u Hercegovini nego u Hrvatskoj. Inače što se stagnacije demografske Hrvata tiče, treba znati da prosječni Srbin u Hrvatskoj ima 64 godine, rodi ih se godišnje 800, umire 3800, iseli 4000 godišnje, a doseli 1500. Znači, oko 5 do 6 tisuća godišnje Srba manje u Hrvatskoj, a natalitet i mentalni sklop Srba u Hrvatskoj imaju većina onih koji naginju npr. ljevici. Samo treba gledati demografska kretanja Zagreba, Rijeke i općina gdje živi puno Srba i sve je jasno, a upravo tu ljevica ima najveći pad. Dovoljno je pogledati Zagreb i gdje su ljevičari najjači? Najjači su u Donjem Gradu (70% stambenog fonda partizani 1945. okupirali i među sobom stanove podijelili, starosjedioce protjerali ili u Gračanima pobili) i Novom Zagrebu Istoku (novoizgrađena zg četvrt šezdesetih u kojoj su stanove dobivali većinom oni sa partijskim knjižicama), ali što je zanimljivo za te ZG četvrti? Imaju najgori natalitet od svih 17 gradskih četvrti i uvjerljivo najstarije stanovništvo, prosjek godina 55.. Npr. u Sesvetama koje imaju rast stanovništva i koja je desna četvrt, prosjek godina je 36 i najmlađa su gradska četvrt po stanovništvu. Uglavnom, prosječni tzv. ljevičar u Hrvatskoj imaa 60 godina i malo potomaka. Ukupni fertilitet je vrlo loš u Hrvatskoj, 1,4, ali fertilitet konzervativnog dijela pučanstva je vrlo dobar. Ukupni fertilitet dakle ruši vrlo loš fertilitet liberalnog i ljevičarskog dijela pučanstva. Jednostavno rečeno, ljevičari nestaju i ne reproduciraju se, pogledajte samo SDP-ovu utvrdu Rijeku koja je s 155 tisuća 2001. spala na 110 tisuća stanovnika i 900 rođenih u 2018. god. Mjesta gdje su ljevičari najpopularniji imaju najgori natalitet u Hrvatskoj, ali to ne znači da je društvo generalno sterilno. Postoji vrlo zdrava baza koja raste, a ta su Hrvati katolici i domoljubi, tzv. desničari dok oni sa liberalnim i ljevičarskim vrijednostima izumiru. Eh podsjeti me, prije 6 godina pričao sam da će se to dogoditi. post606174.html#p606174
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1524 of 2558 - 59.58%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Diablo
|
Naslov: Re: Propala država u srcu Europe Postano: 25 svi 2019, 21:43 |
|
|
weasel je napisao/la: Kad smo kod strateškog naseljavanja valjda je važnija srednja bosna, Mostar je već sad naš i tu je priča jasna. Treba uložit što više u enklave kako bi se tu održali. Najviše se treba ulagat u SBŽ plus Usora i Žepče. Ubacit sve Hrvate bosne i hercegovine na hrvatski zavod za zaposljavanje s ciljem lakseg iskoristavanja radne snage (baustela,turizam i ostalo) Povuć sve Hrvate iz RS-a,Brčkog,Tuzle,Sarajeva te ostalih dijelova gdje čine manje od 5% u nama bitna mjesta a to su istočni mostar te srednja bosna jer upravo ti Hrvati imaju mentalitet da odrade posao tamo gdje treba. Onima koji se budu naseljavali u Mostar odmah dati posao u Aluminijskom,EP,HP,Eronet,Bolnica jer zaposljavanje nasih iz zapadne hercegovine je samo prazan hod, nikakvog ucinka nema po kolektiv. Isti ce se snaci u svom kraju gdje privatnici vec pate zbog nedostatka radne snage, a tu je i blizina obale gdje su brojne mogucnosti od konobarenja,baustele,šverca  itd... Također bilo bi dobro da se izmjeste neke firme uvoznog lobija iz zapadne hercegovine u srednju bosnu, kao i jednu javnu za pocetak jer je posao u Mostaru pred svrsenim činom... Dalo bi se i preko Mostarskog sveučilišta iskoristit studente iz Hr s ciljem naseljavanja po Mo(ipak se prava borba vodi ovdje a ne s one strane granice)... Da bi ovo bilo uspješno treba napraviti tim koji ce okupit sve zainteresirane gospodarstvenike kako iz HR,bih te ostatka dijaspore u jedinstveni klaster te na osnovu njihove potraznje/ponude krenuti u sljedece korake...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
robelec
|
Naslov: Re: Propala država u srcu Europe Postano: 25 svi 2019, 21:50 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Eh podsjeti me, prije 6 godina pričao sam da će se to dogoditi. post606174.html#p606174Mi danas živimo u globaliziranom svijetu, dio smo zapadne kulture koja se samouništava, a ljevičari su njihove najveće žrtve. Liberalni imperijalizam koji promoviraju lijevičari na zapadu uništava obiteljske vrijednosti i pretvara čovjeka u potrošača koji upija bez pogovora svu propagandu kojom ga hrane ljevičarski i liberalni mediji. Oni koji se olako prepuste hedonizmu i konzumerizmu te slijepo slijede liberalnu kulturnu i rodnu ideologiju u javnom prostoru su osuđeni na nestanak! Oni koji nisu nacionalno osvješteni, koji nemaju oslonac na obitelj i vjeru su osuđeni na usamljenost, anksioznost, depresiju, apatiju, frustriranost i izumiranje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Propala država u srcu Europe Postano: 25 svi 2019, 22:15 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28938 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Hebote, što ovi ljudi pišu?!! Kakvo strateško naseljavanje??!!!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|