|
|
Stranica: 6/9.
|
[ 207 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
mateb
|
Naslov: Re: Pupovac: Hrvati i Srbi narušili su povijesno bratstvo koje se stvaralo stoljećima Postano: 16 sij 2010, 00:33 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Sad mi još reci kako misliš postići to jedinstvo kada ga većina Hrvata u Hrvatskoj ne želi, barem ne s nama?
Ako je smislen odgovor ti si moja zakletva ti si moj Bog...
Čekamo mi već predugo na jedinstvo, vrijeme je, evo vidi se i po Poskokovcima, za neku alternativu. Ne neku radikalnu veći fini vez u rukavicama. Pa lobirajte u Hrvatskoj, ima nas koji ćemo vas podržati. Skupite lovu (po mogućnosti zajedno s desničarima iz RH) i napravite dnevne novine i portal. U BiH napravite savez sa Srbima i držite ga dok vam bude odgovarao. Osim toga, vremena se mijenjaju pa tako i način razmišljanja u RH. Mi ćemo napraviti što možemo. Poanta cijele priče je da svi ljudi (pa tako i Hrvati iz RH) moraju imati dežurne krivce za vlastite neuspjehe i frustracije. Sad ste vi na redu, sutra će opet biti Srbi, prekosutra Slovenci. Konačno, vizija zajedničkog vanjskog neprijatelja (recimo fundamentalističkog Islama), ako se dobro prezentira, može učiniti čuda. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Pupovac: Hrvati i Srbi narušili su povijesno bratstvo koje se stvaralo stoljećima Postano: 16 sij 2010, 00:36 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39464 Lokacija: Gl. grad regije
|
Starfucker226 je napisao/la: mateb je napisao/la: Nije baš logična ni tvrdnja da treba pustiti Hrvatsku u jugosferu u inat tim istim Hrvatima iz RH. Nije logična zato što će se tako sjebat upravo oni Hrvati koji podržavaju Hrvate HB, a anacionalna bagra će uživati. Zirdumizam na dijelu. Mentalitet nadurenog djeteta. Takve reakcije kojima se indexovcima uzvraća pljuvanjem po Zagrebu i Hrvatima iz RH su baš ono što indexovci žele postići... Gdje je to pljuvanje? Razlikuju nam se interesi, a nisam ja stvorio razliku a ni Srbi. A i natjerani smo u BiH od Mesića da razmišljamo o svojim interesima, nisam ja to smislio. Uostalom što fali Benelux-u?!
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Pupovac: Hrvati i Srbi narušili su povijesno bratstvo koje se stvaralo stoljećima Postano: 16 sij 2010, 00:39 |
|
|
|
Dosadilo mi je upozoravat Jugoslavenčine, i Hrvate kojima smo za sve mi iz BiH krivi.
Baš kao da nekom nadobudnom tinejdžeru pokušavaš stvari objasnit, za njegovo dobro da ne čini nešto, mada ti možda i imaš koristi od toga a još te on mrzi sve više zbog toga.
I na kraju samo kažeš: ajde brate kad si navalio...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Starfucker226
|
Naslov: Re: Pupovac: Hrvati i Srbi narušili su povijesno bratstvo koje se stvaralo stoljećima Postano: 16 sij 2010, 00:45 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Gdje je to pljuvanje? Ne znam, čini mi se da si počeo pisati o Hrvatima iz RH kao Index o Hrvatima Herceg-Bosne, po uzoru na Zirduma... Citat: Razlikuju nam se interesi, a nisam ja stvorio razliku a ni Srbi. Ne razlikuju se interesi, evo ti sad Josipovića koji kaže da će podržati stavove BH Hrvata u pregovorima onako kako ih sami formiraju. Čova fino predloži, Josipović podrži i lobira, više od toga ne može učiniti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Pupovac: Hrvati i Srbi narušili su povijesno bratstvo koje se stvaralo stoljećima Postano: 16 sij 2010, 03:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
mateb je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Pazite kako oslovljavate druge narode, moglo bi biti upozorenja i banova! Ovo je mjesto inteligentne rasprave a ne primitivnog vrijeđanja. Koga to ide? Zato što je dosta toga na ovom i drugim topicima editirano ili brisano. Federalni partneri su "Muslimani" ili "Bošnjaci", a Srbi su "Srbi". Ne kužim što netko misli da je "baja" ako ovdje par puta iskoristi neki pejorativni izraz za navedene skupine, ja neću tolerirat vrijeđanje iz čista mira.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Pupovac: Hrvati i Srbi narušili su povijesno bratstvo koje se stvaralo stoljećima Postano: 16 sij 2010, 03:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Junuze, čudna ti je logika brate mili. Ispada da kad sjedneš u auto da od Zagreba voziš za Bosnu preko Varšave, ili tako nešto što nema veze sa logikom. Do pobjede u BiH ćemo doći uz suradnju sa RS (+ Srbijom) i veliku dozu podrške od RH. Ti si težište diskusije bacio na nekakvu autonomiju u RH, kao da je to sudbonosno pitanje hrvatsko-srpskih odnosa, bez kojih se ne može surađivati drugdje. Potpuno pogrešno, dosadašnja suradnja sa RS, kao i mislim dobri odnosi Josipovića i Tadića te demantiraju. Neki tamo Pupovac je posve nevažna ličnost a ti ga se svezao ko pijan plota.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Pupovac: Hrvati i Srbi narušili su povijesno bratstvo koje se stvaralo stoljećima Postano: 16 sij 2010, 06:36 |
|
|
Starfucker226 je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Gdje je to pljuvanje? Ne znam, čini mi se da si počeo pisati o Hrvatima iz RH kao Index o Hrvatima Herceg-Bosne, po uzoru na Zirduma... Citat: Razlikuju nam se interesi, a nisam ja stvorio razliku a ni Srbi. Ne razlikuju se interesi, evo ti sad Josipovića koji kaže da će podržati stavove BH Hrvata u pregovorima onako kako ih sami formiraju. Čova fino predloži, Josipović podrži i lobira, više od toga ne može učiniti. Nemojte previse racunati na potporu Josipovica, prije ce lobirati da ukoliko Hrvati iznesu i predaju zahtjev za trecim entitetom on ce trcati u Mostar da odgovara Hrvate od vece samostalnosti. Sluzbeno Sarajevo ima Josipovicu puno vecu prednost nego sami Hrvati u BIH, tuzno ali istinito
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=X22yhleS ... re=related
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Pupovac: Hrvati i Srbi narušili su povijesno bratstvo koje se stvaralo stoljećima Postano: 16 sij 2010, 08:33 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Zato što je dosta toga na ovom i drugim topicima editirano ili brisano. Federalni partneri su "Muslimani" ili "Bošnjaci", a Srbi su "Srbi". Ne kužim što netko misli da je "baja" ako ovdje par puta iskoristi neki pejorativni izraz za navedene skupine, ja neću tolerirat vrijeđanje iz čista mira.
Bome za mene Bošnjaci nikad neće biti a vi nasjedajte na njihov štos, prozvat ćemo se Bošnjaci kako bi samim imenom dokazali svijetu da smo mi jedini baštinici Bosne.
Još je veći povijesni paradoks i tragikomedija da su to ime preizrali i progonili 500 godina. hrvatska pameti..
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Pupovac: Hrvati i Srbi narušili su povijesno bratstvo koje se stvaralo stoljećima Postano: 16 sij 2010, 09:26 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Junuze, čudna ti je logika brate mili. Ispada da kad sjedneš u auto da od Zagreba voziš za Bosnu preko Varšave, ili tako nešto što nema veze sa logikom. Do pobjede u BiH ćemo doći uz suradnju sa RS (+ Srbijom) i veliku dozu podrške od RH. Ti si težište diskusije bacio na nekakvu autonomiju u RH, kao da je to sudbonosno pitanje hrvatsko-srpskih odnosa, bez kojih se ne može surađivati drugdje. Potpuno pogrešno, dosadašnja suradnja sa RS, kao i mislim dobri odnosi Josipovića i Tadića te demantiraju. Neki tamo Pupovac je posve nevažna ličnost a ti ga se svezao ko pijan plota. Ma to je samo mali pokušaj razmrdavanja (priznajem pretjeran) glava naših koje su nas dovele u situaciju u kojoj jesmo, malo drukčiji pogled. http://www.index.hr/vijesti/clanak/econ ... 70539.aspxNemoj da bi ovo neko sprječavao od naših.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Pupovac: Hrvati i Srbi narušili su povijesno bratstvo koje se stvaralo stoljećima Postano: 16 sij 2010, 10:43 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Zato što je dosta toga na ovom i drugim topicima editirano ili brisano. Federalni partneri su "Muslimani" ili "Bošnjaci", a Srbi su "Srbi". Ne kužim što netko misli da je "baja" ako ovdje par puta iskoristi neki pejorativni izraz za navedene skupine, ja neću tolerirat vrijeđanje iz čista mira.
Bome za mene Bošnjaci nikad neće biti a vi nasjedajte na njihov štos, prozvat ćemo se Bošnjaci kako bi samim imenom dokazali svijetu da smo mi jedini baštinici Bosne.
Još je veći povijesni paradoks i tragikomedija da su to ime preizrali i progonili 500 godina. hrvatska pameti.. Mislim da sam bio jasan. Za mene su Muslimani, i tako će biti valjda do sljedećeg popisa, kada vidimo koliko ih ima, i hoće li se podijeliti u Bošnjake/Muslimane/Bosance. Dakle, za mene Muslimani, a pošto sam primjetio da neki naši koriste Bošnjaci, ne pada mi na pamet da ih forsiram da koriste termin Muslimani. Uglavnom, prolazi i jedno i drugo, ali ne vidim aposlutno nikakvu dobit kada neki naši ulete pa se iz čista mira raspištolje sa "balije"...treba imati takta, pogotovo ako će ovo biti mjesto argumentirane diskusije gdje će gostovati osobe iz javnog života.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Pupovac: Hrvati i Srbi narušili su povijesno bratstvo koje se stvaralo stoljećima Postano: 16 sij 2010, 10:48 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Junuze, čudna ti je logika brate mili. Ispada da kad sjedneš u auto da od Zagreba voziš za Bosnu preko Varšave, ili tako nešto što nema veze sa logikom. Do pobjede u BiH ćemo doći uz suradnju sa RS (+ Srbijom) i veliku dozu podrške od RH. Ti si težište diskusije bacio na nekakvu autonomiju u RH, kao da je to sudbonosno pitanje hrvatsko-srpskih odnosa, bez kojih se ne može surađivati drugdje. Potpuno pogrešno, dosadašnja suradnja sa RS, kao i mislim dobri odnosi Josipovića i Tadića te demantiraju. Neki tamo Pupovac je posve nevažna ličnost a ti ga se svezao ko pijan plota. Ma to je samo mali pokušaj razmrdavanja (priznajem pretjeran) glava naših koje su nas dovele u situaciju u kojoj jesmo, malo drukčiji pogled. http://www.index.hr/vijesti/clanak/econ ... 70539.aspxNemoj da bi ovo neko sprječavao od naših. Mislim da si skontao da ovo mjesto vodi pametna ekipa, koja pazi na taktiku a bome i strategiju. Ali i uz najbolju volju, ja te više ne mogu pratiti, postao si ko pčela od cvijeta do cvijeta, jednog dana vrbuješ Sejdu i Bosance, drugog Dodika, trećeg Pupovca (WTF?). Od svog silnog truda si čini mi se samo uspio u odvraćanju nekih prijatelja, Hrvata iz HR. Ono što mi želimo će doći kao rezultat ustavnih promjena u BiH, a ne kroz kojekakve obnove Jugoslavije, autonomije u HR i slično...svašta. Uglavnom skontali smo poantu, i mi smo za prijatelje sa svih strana, ali ne ukoliko je cijena toga pravljenje neprijatelja od sadašnjih prijatelja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Pupovac: Hrvati i Srbi narušili su povijesno bratstvo koje se stvaralo stoljećima Postano: 16 sij 2010, 10:52 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la:
Još je veći povijesni paradoks i tragikomedija da su to ime preizrali i progonili 500 godina.
hrvatska pameti..
Mislim da sam bio jasan. Za mene su Muslimani, i tako će biti valjda do sljedećeg popisa, kada vidimo koliko ih ima, i hoće li se podijeliti u Bošnjake/Muslimane/Bosance. Dakle, za mene Muslimani, a pošto sam primjetio da neki naši koriste Bošnjaci, ne pada mi na pamet da ih forsiram da koriste termin Muslimani. Uglavnom, prolazi i jedno i drugo, ali ne vidim aposlutno nikakvu dobit kada neki naši ulete pa se iz čista mira raspištolje sa "balije"...treba imati takta, pogotovo ako će ovo biti mjesto argumentirane diskusije gdje će gostovati osobe iz javnog života. p o tome i pričam o hrvatskoj naivnosti i glumljenju neke kulture koju usput nabijem na kurac..ili kao što reče Goebels, čim čujem riječ kultura, hvatam se za pištolj. Oni nas mogu na svojim portalima nazivati kako im se sprdne ..i ustašama, i škutorima i zločincima i psihopatama i genocidnima a mi moramo glumiti von oben kulturu da ne bi netko pomislio da nismo kao oni. taj vječiti hrvatski mazohizam nas je i koštao kroz povijest, što uvijek glumimo neki kurac dok oni piče svoje i gle čuda, nitko im to ne zamjera, nego uvijek ispadaju bolji i gostoljubiviji od nas. takvi su i Srbi i oni. ovo je ista ona priča jebote..nećemo biti kao oni...kmee kme..mi smo kulturniji..kme kme...ista ona usrana priča koju su trubili za ratne zločine..nije bitno što su Srbi il muslimani počinili više zločina nad Hrvatima..kmeee kme..mi moramo pomesti pred svojim pragom..mi moramo pokazati Europi da smo drugačiji, da smo bolji..kmeee kmeee..oni su divljaci a mi smo kultura...kmeee...šmrccccc... dosta je tog hrvatskog idiotizma, obranaštva i iskompleksiranosti..dosta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Pupovac: Hrvati i Srbi narušili su povijesno bratstvo koje se stvaralo stoljećima Postano: 16 sij 2010, 10:59 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la:
Mislim da sam bio jasan. Za mene su Muslimani, i tako će biti valjda do sljedećeg popisa, kada vidimo koliko ih ima, i hoće li se podijeliti u Bošnjake/Muslimane/Bosance. Dakle, za mene Muslimani, a pošto sam primjetio da neki naši koriste Bošnjaci, ne pada mi na pamet da ih forsiram da koriste termin Muslimani. Uglavnom, prolazi i jedno i drugo, ali ne vidim aposlutno nikakvu dobit kada neki naši ulete pa se iz čista mira raspištolje sa "balije"...treba imati takta, pogotovo ako će ovo biti mjesto argumentirane diskusije gdje će gostovati osobe iz javnog života.
p o tome i pričam o hrvatskoj naivnosti i glumljenju neke kulture koju usput nabijem na kurac..ili kao što reče Goebels, čim čujem riječ kultura, hvatam se za pištolj. Oni nas mogu na svojim portalima nazivati kako im se sprdne ..i ustašama, i škutorima i zločincima i psihopatama i genocidnima a mi moramo glumiti for oben kulturu da ne bi netko pomislio da nismo kao oni. taj vječiti hrvatski mazohizam nas je i koštao kroz povijest, što uvijek glumimo neki kurac dok oni piče svoje i gle čuda, nitko im to ne zamjera, nego uvijek ispadaju bolji i gostoljubiviji od nas. takvi su i Srbi i oni. ovo je ista ona priča jebote..nećemo biti kao oni...kmee kme..mi smo kulturniji..kme kme...ista ona usrana priča koju su trubili za ratne zločine..nije bitno što su Srbi il muslimani počinili više zločina nad Hrvatima..kmeee kme..mi moramo pomesti pred svojim pragom..mi moramo pokazati Europi da smo drugačiji, da smo bolji..kmeee kmeee..oni su divljaci a mi smo kultura...kmeee...šmrccccc... dosta je tog hrvatskog idiotizma, obranaštva i iskompleksiranosti..dosta. Ma sve OK, mada ne zalazim po njihovim portalima pa nemam pojma koliko se laje, ali ja stvarno ne vidim konkretnu dobit od psovanja i vrijeđanja. Koja je dobit posrijedi? Ako je tako dobro i korisno, zašto ih onda ti ne oslovljavaš balijama pri svakom obraćanju?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Pupovac: Hrvati i Srbi narušili su povijesno bratstvo koje se stvaralo stoljećima Postano: 16 sij 2010, 11:14 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la:
p o tome i pričam o hrvatskoj naivnosti i glumljenju neke kulture koju usput nabijem na kurac..ili kao što reče Goebels, čim čujem riječ kultura, hvatam se za pištolj.
Oni nas mogu na svojim portalima nazivati kako im se sprdne ..i ustašama, i škutorima i zločincima i psihopatama i genocidnima a mi moramo glumiti for oben kulturu da ne bi netko pomislio da nismo kao oni.
taj vječiti hrvatski mazohizam nas je i koštao kroz povijest, što uvijek glumimo neki kurac dok oni piče svoje i gle čuda, nitko im to ne zamjera, nego uvijek ispadaju bolji i gostoljubiviji od nas.
takvi su i Srbi i oni.
ovo je ista ona priča jebote..nećemo biti kao oni...kmee kme..mi smo kulturniji..kme kme...ista ona usrana priča koju su trubili za ratne zločine..nije bitno što su Srbi il muslimani počinili više zločina nad Hrvatima..kmeee kme..mi moramo pomesti pred svojim pragom..mi moramo pokazati Europi da smo drugačiji, da smo bolji..kmeee kmeee..oni su divljaci a mi smo kultura...kmeee...šmrccccc...
dosta je tog hrvatskog idiotizma, obranaštva i iskompleksiranosti..dosta.
Ma sve OK, mada ne zalazim po njihovim portalima pa nemam pojma koliko se laje, ali ja stvarno ne vidim konkretnu dobit od psovanja i vrijeđanja. Koja je dobit posrijedi? Ako je tako dobro i korisno, zašto ih onda ti ne oslovljavaš balijama pri svakom obraćanju? ista ona dobit koju imaju oni kad nas vrijeđaju a ti se misli koja je.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Pupovac: Hrvati i Srbi narušili su povijesno bratstvo koje se stvaralo stoljećima Postano: 16 sij 2010, 12:15 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ma to je samo mali pokušaj razmrdavanja (priznajem pretjeran) glava naših koje su nas dovele u situaciju u kojoj jesmo, malo drukčiji pogled. http://www.index.hr/vijesti/clanak/econ ... 70539.aspxNemoj da bi ovo neko sprječavao od naših. Ma odlično, samo reklamirajte index.yu. To je inače ovako odličan prohrvatski portal koji njeguje hrvatsku nacionalnu svijest, tradiciju i kulturu, te pridaje posebnu pozornost brizi za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Svi sad fino kliknite na poveznicu s indexom kako bi taj predivni portal mogao preživjeti! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Starfucker226
|
Naslov: Re: Pupovac: Hrvati i Srbi narušili su povijesno bratstvo koje se stvaralo stoljećima Postano: 16 sij 2010, 12:31 |
|
|
Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: Nemojte previse racunati na potporu Josipovica, prije ce lobirati da ukoliko Hrvati iznesu i predaju zahtjev za trecim entitetom on ce trcati u Mostar da odgovara Hrvate od vece samostalnosti. Sluzbeno Sarajevo ima Josipovicu puno vecu prednost nego sami Hrvati u BIH, tuzno ali istinito Inače ne podnosim njegovu stranku, ali njemu osobno zasad nema što prigrovoriti po pitanju odnosa prema BiH. Rekao je da hrvatski entitet predstavlja jedno od mogućih riješenja, naglasio je kako se on neće mješati i nametati svoju volju nego podržati stavove hrvatskih predstavnika. Zasad ne možemo suditi po ničem drugom nego po izjavama, a one su bile sasvim korektne.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Pupovac: Hrvati i Srbi narušili su povijesno bratstvo koje se stvaralo stoljećima Postano: 16 sij 2010, 14:31 |
|
|
|
Apsolutno se salzem sa Inkvijem.. Vazda moramo neku, fol kulturu, tu da izigravamo, uljudba, becka skola i razne druge picke materine. Jebi ga, ja nisam za te skole, na kraju krajeva ne zelim se tu prejebavat i izigravat "kulturicu na nivou" .. Iz Bosne sam i ako nekog zelim poslat u trokurac onda to i ucinim a ne "oprostite gospodine ali nabijem vas na svoj spolni organ".. Kome?? Kome mi to moramo kulturno da se obracamo? Ovima koji nas non stop vrijedjaju, onima koji su godinama lupali po nama, cije su granate, rakete i ciji su meci fijukali nad nasim glavama?? Da se kulturno odnosim prema onima koji to ovuda podrzavaju, koji nas negiraju, negiraju nase zrtve nase pobijene i poklane, nase protjerane?? Ma najebem im se ja citavih obitelji kako god da ih nazivali
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
caporegime
|
Naslov: Re: Pupovac: Hrvati i Srbi narušili su povijesno bratstvo koje se stvaralo stoljećima Postano: 16 sij 2010, 15:20 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la:
Mislim da sam bio jasan. Za mene su Muslimani, i tako će biti valjda do sljedećeg popisa, kada vidimo koliko ih ima, i hoće li se podijeliti u Bošnjake/Muslimane/Bosance. Dakle, za mene Muslimani, a pošto sam primjetio da neki naši koriste Bošnjaci, ne pada mi na pamet da ih forsiram da koriste termin Muslimani. Uglavnom, prolazi i jedno i drugo, ali ne vidim aposlutno nikakvu dobit kada neki naši ulete pa se iz čista mira raspištolje sa "balije"...treba imati takta, pogotovo ako će ovo biti mjesto argumentirane diskusije gdje će gostovati osobe iz javnog života.  i da dodam, junuz se potpuno izgubio u svojim promišljanjima. povezao je stvari koje se ne mogu povezati i koje uopće nisu u korelaciji. znam da nije zlonamjerno ali je ipak pogrešno. p o tome i pričam o hrvatskoj naivnosti i glumljenju neke kulture koju usput nabijem na kurac..ili kao što reče Goebels, čim čujem riječ kultura, hvatam se za pištolj. Oni nas mogu na svojim portalima nazivati kako im se sprdne ..i ustašama, i škutorima i zločincima i psihopatama i genocidnima a mi moramo glumiti von oben kulturu da ne bi netko pomislio da nismo kao oni. taj vječiti hrvatski mazohizam nas je i koštao kroz povijest, što uvijek glumimo neki kurac dok oni piče svoje i gle čuda, nitko im to ne zamjera, nego uvijek ispadaju bolji i gostoljubiviji od nas. takvi su i Srbi i oni. ovo je ista ona priča jebote..nećemo biti kao oni...kmee kme..mi smo kulturniji..kme kme...ista ona usrana priča koju su trubili za ratne zločine..nije bitno što su Srbi il muslimani počinili više zločina nad Hrvatima..kmeee kme..mi moramo pomesti pred svojim pragom..mi moramo pokazati Europi da smo drugačiji, da smo bolji..kmeee kmeee..oni su divljaci a mi smo kultura...kmeee...šmrccccc... dosta je tog hrvatskog idiotizma, obranaštva i iskompleksiranosti..dosta.
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Pupovac: Hrvati i Srbi narušili su povijesno bratstvo koje se stvaralo stoljećima Postano: 16 sij 2010, 15:46 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Mislim da si skontao da ovo mjesto vodi pametna ekipa, koja pazi na taktiku a bome i strategiju. Ali i uz najbolju volju, ja te više ne mogu pratiti, postao si ko pčela od cvijeta do cvijeta, jednog dana vrbuješ Sejdu i Bosance, drugog Dodika, trećeg Pupovca (WTF?). Od svog silnog truda si čini mi se samo uspio u odvraćanju nekih prijatelja, Hrvata iz HR.
Ono što mi želimo će doći kao rezultat ustavnih promjena u BiH, a ne kroz kojekakve obnove Jugoslavije, autonomije u HR i slično...svašta.
Uglavnom skontali smo poantu, i mi smo za prijatelje sa svih strana, ali ne ukoliko je cijena toga pravljenje neprijatelja od sadašnjih prijatelja.
Fulao si sa Dodikom, on mi se sviđa kao političar ali ne bih baš se puno razmišljao o promjeni RS u nešto normalnije. Pupovac je bitan jer su Srpske stranke na vlasti u Hrvatskoj i bit će a i nekoliko puta se dosad pokazalo da je sudbina Hrvata u BiH povezana s onom Srba u Hrvatskoj. Pa sad razmisli. Sejdu bi bilo dobro vrbovat jer je njihov program (Komšićevaca) kad se maknu jugokomunistička sranja i bosanskobošnjačka unitarnost jako blizu nečemu što bi i Hrvatima odgovaralo. Nije idealno ali puno bolje od sadašnjeg stanja. Step by step. Jer ovih deset godina i nije bilo produktivno baš. A što se tiče prijatelja sami su rekli, osim ako nas napadne Afganistan i Osama osobno ne mogu promijenit smjer kojim Hr ide. A to je sve dalje od nas. Pa kad je tako uđimo i mi u vlak, jerbo ispada da samo klipove podmećemo i sve je gore pucanje po šavovima zajednice Hrvata. A ako uđemo u vlak možda uspijemo i nagovorit strojovođu da skrene na željeni kolosijek. Uostalom već smo mi bili u BiH za povezivanje Hrvatske i Srbije kada je Federacija proglasila posebne odnose sa Hrvatskom a RS sa Srbijom. Mi naprosto trebamo povezat Srbiju (bez Kosova), Hrvatsku i BiH i mislim da će time se i riješit ovaj prostor. Prvo kroz EU a za očekivat je da osim pjevača, trgovaca i mafije i sve drugo počne intenzivno rušit granice između ovih država. Je li to Todorić manji Hrvat što prodaje robu u Srbiji? Uostalom davno bi Hrvatska bila u EU da se ne čeka ostatak. Pa što prije, to bolje. Priznajem da to nisam objasnio pa evo pokušat ću sad. Hrvatska može i ponuditi Srbima neki blagi oblik autonomije jer tih par nepovezanih općina joj ne može ama ništa naškodit. Uostalom nešto slično imaju Talijani u Istri. Inače kad se spominju ovakve stvari odmah se pomisli na Jugoslaviju i njene negativnosti. EU je više federalna od Juge tako da se ne treba bojati sličnih stvari. No imala je Juga i pozitivnih stvari. Najvažnija za mene je bila da nije bilo granice sa Hrvatskom. A i dobri odnosi Hrvata i Srba jačaju poziciju Hrvata u BiH jer Bošnjaci ne bi mogli graktat kao sad. Posebnim odnosima sa Srbijom i BiH, Hrvatska ne bi izgubila ni djelić suvereniteta nego bi se baš ovaj dio Europe stabilizirao. A Vidošević je 100x rekao nema siromašne i nestabilne zemlje koja se nalazi između stabilnih i bogatih i sviđa mi se ta logika. I ispričavam ako me neko nije dobro shvatio i ako sam i jednog Hrvata ovim povrijedio. Nije mi bila namjera. Ovo je moje osobno mišljenje a ne Hrvata u BiH. Većina ih je daleko od ovoga. Svejedno mislim da treba mijenjat strategiju!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Pupovac: Hrvati i Srbi narušili su povijesno bratstvo koje se stvaralo stoljećima Postano: 16 sij 2010, 15:56 |
|
|
Starfucker226 je napisao/la: Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: Nemojte previse racunati na potporu Josipovica, prije ce lobirati da ukoliko Hrvati iznesu i predaju zahtjev za trecim entitetom on ce trcati u Mostar da odgovara Hrvate od vece samostalnosti. Sluzbeno Sarajevo ima Josipovicu puno vecu prednost nego sami Hrvati u BIH, tuzno ali istinito Inače ne podnosim njegovu stranku, ali njemu osobno zasad nema što prigrovoriti po pitanju odnosa prema BiH. Rekao je da hrvatski entitet predstavlja jedno od mogućih riješenja, naglasio je kako se on neće mješati i nametati svoju volju nego podržati stavove hrvatskih predstavnika. Zasad ne možemo suditi po ničem drugom nego po izjavama, a one su bile sasvim korektne. Ništa dok ne vidimo djela.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mateb
|
Naslov: Re: Pupovac: Hrvati i Srbi narušili su povijesno bratstvo koje se stvaralo stoljećima Postano: 16 sij 2010, 16:30 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Mislim da si skontao da ovo mjesto vodi pametna ekipa, koja pazi na taktiku a bome i strategiju. Ali i uz najbolju volju, ja te više ne mogu pratiti, postao si ko pčela od cvijeta do cvijeta, jednog dana vrbuješ Sejdu i Bosance, drugog Dodika, trećeg Pupovca (WTF?). Od svog silnog truda si čini mi se samo uspio u odvraćanju nekih prijatelja, Hrvata iz HR.
Ono što mi želimo će doći kao rezultat ustavnih promjena u BiH, a ne kroz kojekakve obnove Jugoslavije, autonomije u HR i slično...svašta.
Uglavnom skontali smo poantu, i mi smo za prijatelje sa svih strana, ali ne ukoliko je cijena toga pravljenje neprijatelja od sadašnjih prijatelja.
Fulao si sa Dodikom, on mi se sviđa kao političar ali ne bih baš se puno razmišljao o promjeni RS u nešto normalnije. Pupovac je bitan jer su Srpske stranke na vlasti u Hrvatskoj i bit će a i nekoliko puta se dosad pokazalo da je sudbina Hrvata u BiH povezana s onom Srba u Hrvatskoj. Pa sad razmisli. Sejdu bi bilo dobro vrbovat jer je njihov program (Komšićevaca) kad se maknu jugokomunistička sranja i bosanskobošnjačka unitarnost jako blizu nečemu što bi i Hrvatima odgovaralo. Nije idealno ali puno bolje od sadašnjeg stanja. Step by step. Jer ovih deset godina i nije bilo produktivno baš. A što se tiče prijatelja sami su rekli, osim ako nas napadne Afganistan i Osama osobno ne mogu promijenit smjer kojim Hr ide. A to je sve dalje od nas. Pa kad je tako uđimo i mi u vlak, jerbo ispada da samo klipove podmećemo i sve je gore pucanje po šavovima zajednice Hrvata. A ako uđemo u vlak možda uspijemo i nagovorit strojovođu da skrene na željeni kolosijek. Uostalom već smo mi bili u BiH za povezivanje Hrvatske i Srbije kada je Federacija proglasila posebne odnose sa Hrvatskom a RS sa Srbijom. Mi naprosto trebamo povezat Srbiju (bez Kosova), Hrvatsku i BiH i mislim da će time se i riješit ovaj prostor. Prvo kroz EU a za očekivat je da osim pjevača, trgovaca i mafije i sve drugo počne intenzivno rušit granice između ovih država. Je li to Todorić manji Hrvat što prodaje robu u Srbiji? Uostalom davno bi Hrvatska bila u EU da se ne čeka ostatak. Pa što prije, to bolje. Priznajem da to nisam objasnio pa evo pokušat ću sad. Hrvatska može i ponuditi Srbima neki blagi oblik autonomije jer tih par nepovezanih općina joj ne može ama ništa naškodit. Uostalom nešto slično imaju Talijani u Istri. Inače kad se spominju ovakve stvari odmah se pomisli na Jugoslaviju i njene negativnosti. EU je više federalna od Juge tako da se ne treba bojati sličnih stvari. No imala je Juga i pozitivnih stvari. Najvažnija za mene je bila da nije bilo granice sa Hrvatskom. A i dobri odnosi Hrvata i Srba jačaju poziciju Hrvata u BiH jer Bošnjaci ne bi mogli graktat kao sad. Posebnim odnosima sa Srbijom i BiH, Hrvatska ne bi izgubila ni djelić suvereniteta nego bi se baš ovaj dio Europe stabilizirao. A Vidošević je 100x rekao nema siromašne i nestabilne zemlje koja se nalazi između stabilnih i bogatih i sviđa mi se ta logika. I ispričavam ako me neko nije dobro shvatio i ako sam i jednog Hrvata ovim povrijedio. Nije mi bila namjera. Ovo je moje osobno mišljenje a ne Hrvata u BiH. Većina ih je daleko od ovoga. Svejedno mislim da treba mijenjat strategiju! To je već nešto drugo. Moje mišljenje je da su glavni krivci za ratove ovdje strane sile kojima to odgovara (naišle, doduše, na plodno tlo primitivizma i mitomanije). Problem je što je, po mom mišljenju, hrvatski narod glup te bi ga, u slučaju posebnih odnosa sa Srbijom, Srbi ponovno počeli iskorištavati. Zato mislim da bismo najebali u svakom slučaju. Kako god okreneš, jedina nada je prosvijećeno nacionalno vodstvo koje bi znalo štititi nacionalne interese. U tom slučaju nije toliko važno u kakvim smo formalnim aranžmanima jer bi se to mijenjalo ovisno o trenutnim interesima. S trenutnom "nacionalnom" "elitom" ćemo, pak, najebati u bilo kojem aranžmanu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Pupovac: Hrvati i Srbi narušili su povijesno bratstvo koje se stvaralo stoljećima Postano: 16 sij 2010, 16:47 |
|
|
Citat: Problem je što je, po mom mišljenju, hrvatski narod glup te bi ga, u slučaju posebnih odnosa sa Srbijom, Srbi ponovno počeli iskorištavati. Zato mislim da bismo najebali u svakom slučaju. A ko vas je uopšte zvao da gradite posebne odnose? Vaše konstrukcije ne projektujte na nas. Uostalom, samo se kolonije iskorišćavaju, a vi to u ex-yu nipošto niste bili. Toliko o terminologiji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mateb
|
Naslov: Re: Pupovac: Hrvati i Srbi narušili su povijesno bratstvo koje se stvaralo stoljećima Postano: 16 sij 2010, 16:52 |
|
|
teranova je napisao/la: Citat: Problem je što je, po mom mišljenju, hrvatski narod glup te bi ga, u slučaju posebnih odnosa sa Srbijom, Srbi ponovno počeli iskorištavati. Zato mislim da bismo najebali u svakom slučaju. A ko vas je uopšte zvao da gradite posebne odnose? Vaše konstrukcije ne projektujte na nas. Uostalom, samo se kolonije iskorišćavaju, a vi to u ex-yu nipošto niste bili. Toliko o terminologiji. Očito ni ti ne znaš čitat. Moj post je bio odgovor Junuzu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Pupovac: Hrvati i Srbi narušili su povijesno bratstvo koje se stvaralo stoljećima Postano: 16 sij 2010, 16:53 |
|
|
mateb je napisao/la: Kako god okreneš, jedina nada je prosvijećeno nacionalno vodstvo koje bi znalo štititi nacionalne interese. U tom slučaju nije toliko važno u kakvim smo formalnim aranžmanima jer bi se to mijenjalo ovisno o trenutnim interesima. S trenutnom "nacionalnom" "elitom" ćemo, pak, najebati u bilo kojem aranžmanu.
Nije ta "elita" silom uzela vlast, izabrao je narod, i ne pričam globalno jer svugdje ima i ovakvih i onakvih. Jesi li spreman podržati autonomiju Srba u RH ako bi zauzvrat mi u BiH dobili treći?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Starfucker226
|
Naslov: Re: Pupovac: Hrvati i Srbi narušili su povijesno bratstvo koje se stvaralo stoljećima Postano: 16 sij 2010, 16:55 |
|
|
|
Kakve veze autonomija Srba ima sa trećim, tko bi to zauzvrat dao treći?
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 42 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|