HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 kol 2026, 20:26.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 207 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Pupovac: Hrvati i Srbi narušili su povijesno bratstvo koje se stvaralo stoljećima
PostPostano: 14 sij 2010, 23:34 

teranova je napisao/la:
mateb je napisao/la:

Moramo se pomiriti s tužnom činjenicom: Samo 5% Srba (Čedini glasači) nisu velikosrbi.

Šta bi ti uopšte radio sa Čedinim glasačima?
Zezanje otpada, jer su tupavi dozlaboga.
I žele unitarnu BiH.
Fuj!

Apsolutno ništa. Ono je bila samo konstatacija.

Vrh

Naslov: Re: Pupovac: Hrvati i Srbi narušili su povijesno bratstvo koje se stvaralo stoljećima
PostPostano: 14 sij 2010, 23:35 

Vidiš da smo mi bolji.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2010, 23:37 

teranova je napisao/la:
Vidiš da smo mi bolji.

Da ste politički pametniji od Hrvata to nikad nisam dvojio. Problem je što uvijek zagrizete više nego što možete progutati.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2010, 23:41 

mateb je napisao/la:
teranova je napisao/la:
Vidiš da smo mi bolji.

Da ste politički pametniji od Hrvata to nikad nisam dvojio. Problem je što uvijek zagrizete više nego što možete progutati.

Glupi smo.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2010, 23:47 

dudu je napisao/la:
teranova je napisao/la:

Ukoliko Tadić na bilo koji način naruši integritet Srbije i RS, za njega ću tek imati izraze, ne brini.

hebo nanu...šta ti čekaš? pušku na rame i u gerilski rat na Kosovo.

jel ima većih sisa? puna usta Kosova, ovo, ono, a ne mogu skupit 100 ljudi da odu dolje i ne daju Albancima državu. da je Kosovo naše, HOS bi već odavno bio u Prištini :zubati

Sto ne stvorite sebi entitet u BiH kad ste tako zajebani?

Vrh

PostPostano: 14 sij 2010, 23:50 

M0ssad je napisao/la:

To je političko pitanje unutrašnjeg uređenja zemlje. Hrvati su konstitutivni ustavno na cijelom teritoriju BIH.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2010, 23:51 

M0ssad je napisao/la:

:zubati

Vrh

PostPostano: 14 sij 2010, 23:54 

dudu je napisao/la:
M0ssad je napisao/la:

To je političko pitanje unutrašnjeg uređenja zemlje. Hrvati su konstitutivni ustavno na cijelom teritoriju BIH.

Jeste ustavno a na kolikom teritoriju ste konstitutivni realno dudu? Srbija je pokusala ratom da odbrani Kosovo pa znamo kako se zavrsilo sad jedino sto mozemo je ganjati diplomatiju. Zato molim te postedi me price kako bi HOS bio u Pristini da je Kosovo vase. Nek' se prvo taj HOS izbori za hrvatski kanal u BiH pa cemo onda razmotriti njihovo slanje na Kosovo :kava

Vrh

PostPostano: 14 sij 2010, 23:55 

M0ssad je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Jeste ustavno a na kolikom teritoriju ste konstitutivni realno dudu? Srbija je pokusala ratom da odbrani Kosovo pa znamo kako se zavrsilo sad jedino sto mozemo je ganjati diplomatiju. Zato molim te postedi me price kako bi HOS bio u Pristini da je Kosovo vase. Nek' se prvo taj HOS izbori za hrvatski kanal u BiH pa cemo onda razmotriti njihovo slanje na Kosovo :kava

problem je što HOS-ovci nisu za Treći :zubati

Vrh

PostPostano: 14 sij 2010, 23:57 

To su oni cvećari, jel?
NDH fazon?

Vrh

PostPostano: 14 sij 2010, 23:58 

dudu je napisao/la:
M0ssad je napisao/la:

:zubati :smajl007

Moja greska jebi ga oni su za sve do Drine (a mozda i preko ako se ne varam) ...i eto vidis onda Srbima se prigovara kako odgrizu vise nego sto mogu sazvakat' :zubati

Vrh

PostPostano: 15 sij 2010, 00:00 

Oni su stvarno zalutali.

Vrh

PostPostano: 15 sij 2010, 00:04 

M0ssad je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Moja greska jebi ga oni su za sve do Drine (a mozda i preko ako se ne varam) ...i eto vidis onda Srbima se prigovara kako odgrizu vise nego sto mogu sazvakat' :zubati

jbg...možda sam uzeo predrastičan primjer :zubati

Vrh

PostPostano: 15 sij 2010, 00:06 

dudu je napisao/la:
M0ssad je napisao/la:

jbg...možda sam uzeo predrastičan primjer :zubati

Samo malo :zubati Pozdrav.

Vrh

PostPostano: 15 sij 2010, 00:10 

mateb je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:
I mi smo velikohrvati, uglavnom, dosad bili...

Politika čistih računa s njima i može se. S kim se krvit ako ne sa susjedima...

Ma daj molim te... Dakle svi su isti? A kako to da su onda Hrvati glasali za samostalnost BiH? Kako to da Hrvati nisu nikad imali pretenzije za teritorijima na kojima ne žive Hrvati?

1. Mrvicu ali mrvicu smo bolji od njih, ne tako davno smo ih smatrali najvećim prijateljima i sunarodnjacima, nema ni sto godina... A zapad nas ionako uglavnom gleda kao na isti narod sa tri vjere.

2. Razlozi zašto smo glasali za samostalnost su: zato što je i Hrvatska postala samostalna, bojali smo se da se Muslimani ne udruže sa Srbima i ne zgaze nas. Svakako najmanje zato da BiH bude neka samostalna zemlja. Uvijek je bila kompromisna država pa i sad a ne željena od naroda.

3. Kako nismo, pa htjeli smo cijelu BiH a i crtale su se karte i Sandžaka kockastog kao i kockice do Subotice. Stvar je prilike. Nisu ni Bošnjaci bili Velikobošnjaci pa evo kao pokušavaju bit čim su nanjušili priliku iako se to svima odbilo od glavu koji su pokušavali slično.

A gledajte imali smo zajedničku vojsku (nema više vojske), vanjsku politiku (sad se kreira u Briselu), carinu (nema carina praktički) i valutu (prijeći ćemo na eure) i nismo imali granica.

Ako to već slijedi svakako zašto mi ne bismo ukinuli te granice između Hr, BiH, Srbije i prije toga. Ojačati i kulturnu, jezičnu, sportsku (zašto ne nogometna liga) suradnju. Ne mislim ja sad da trebamo bit jedna država. Pokazali bi demokratsko lice Balkana, poslali signal da nismo problem i crna rupa Europe. A to bi pak donijelo i ekonomski napredak a možda i smanjilo ranjivost od svake šuge u Europi i svijetu.

A mi Hrvati u BiH bi se zasigurno puno bolje osjećali kad bi valuta bila ista i kad ne bi bilo granica. Ukinut entitete napravit federalne jedinice, njih 15,16 i to je to. Draže mi je da je velika HB u BiH a ne vrlo mala HB u Hrvatskoj.

Vrh

PostPostano: 15 sij 2010, 00:14 

teranova je napisao/la:
mateb je napisao/la:

Glupi smo.

Nisam rekao da ste pametni, nego da ste pametniji (manje glupi) od Hrvata.

Vrh

PostPostano: 15 sij 2010, 00:16 

mateb je napisao/la:
teranova je napisao/la:

Glupi smo.

Priznaj da nas voliš! :zubati

Vrh

PostPostano: 15 sij 2010, 00:24 

mateb je napisao/la:

Ma daj molim te... Dakle svi su isti? A kako to da su onda Hrvati glasali za samostalnost BiH? Kako to da Hrvati nisu nikad imali pretenzije za teritorijima na kojima ne žive Hrvati?

1. Mrvicu ali mrvicu smo bolji od njih, ne tako davno smo ih smatrali najvećim prijateljima i sunarodnjacima, nema ni sto godina... A zapad nas ionako uglavnom gleda kao na isti narod sa tri vjere.

2. Razlozi zašto smo glasali za samostalnost su: zato što je i Hrvatska postala samostalna, bojali smo se da se Muslimani ne udruže sa Srbima i ne zgaze nas. Svakako najmanje zato da BiH bude neka samostalna zemlja. Uvijek je bila kompromisna država pa i sad a ne željena od naroda.

3. Kako nismo, pa htjeli smo cijelu BiH a i crtale su se karte i Sandžaka kockastog kao i kockice do Subotice. Stvar je prilike. Nisu ni Bošnjaci bili Velikobošnjaci pa evo kao pokušavaju bit čim su nanjušili priliku iako se to svima odbilo od glavu koji su pokušavali slično.

A gledajte imali smo zajedničku vojsku (nema više vojske), vanjsku politiku (sad se kreira u Briselu), carinu (nema carina praktički) i valutu (prijeći ćemo na eure) i nismo imali granica.

Ako to već slijedi svakako zašto mi ne bismo ukinuli te granice između Hr, BiH, Srbije i prije toga. Ojačati i kulturnu, jezičnu, sportsku (zašto ne nogometna liga) suradnju. Ne mislim ja sad da trebamo bit jedna država. Pokazali bi demokratsko lice Balkana, poslali signal da nismo problem i crna rupa Europe. A to bi pak donijelo i ekonomski napredak a možda i smanjilo ranjivost od svake šuge u Europi i svijetu.

A mi Hrvati u BiH bi se zasigurno puno bolje osjećali kad bi valuta bila ista i kad ne bi bilo granica. Ukinut entitete napravit federalne jedinice, njih 15,16 i to je to. Draže mi je da je velika HB u BiH a ne vrlo mala HB u Hrvatskoj.

1. To što ih je netko smatrao prijateljima prije 100 godina nema veze s velikohrvatstvom, nego s jugoslavenstvom (dakle bez dominacije jednog naroda). Riječ je o projektu Katoličke Crkve za širenje na istok, gdje su se Hrvati pokazali naivčinama, vjerujući u bratstvo i jedinstvo, ne u Veliku Hrvatsku.

2. Jebeš nečije unutarnje želje, po djelima se sudi.

3. Većina Hrvata nije željela Hrvatsku do Drine što je pokazao uspjeh Parage i sličnih na izborima.

4. Ja shvaćam perspektivu iz koje ti gledaš, ali meni u Zagrebu je sasvim dobro bez zajedničke države s Muslićima, Srbima i sličnima. Pa ćemo vidjeti čije će se želje realizirati.

5. Ja nigdje nisam rekao da sam za pripojenje HB Hrvatskoj, baš suprotno, najbolje za sve je da HB bude federalna jedinica unutar BiH. To je i anketa na forumu, uostalom, pokazala.

6. Ako nismo sami u stanju napraviti normalnu državu, neće nam oni koji su još jadniji pomoći u tome.

Vrh

PostPostano: 15 sij 2010, 00:26 

teranova je napisao/la:
mateb je napisao/la:

Na nekim stvarima vam zavidim. Problem Hrvata je što su preprimitivni za zapad, a premlaki za Balkan. Uglavnom, nedojebani. Malo te vaše sirovosti i samopouzdanja bi nam dobro došlo.

Vrh

PostPostano: 15 sij 2010, 00:30 

mateb je napisao/la:
teranova je napisao/la:

Na nekim stvarima vam zavidim. Problem Hrvata je što su preprimitivni za zapad, a premlaki za Balkan. Uglavnom, nedojebani. Malo te vaše sirovosti i samopouzdanja bi nam dobro došlo.

Dosta kuknjave, dajte malo više humora.
Pocrnesmo ovde od depresije. :zivili

Vrh

PostPostano: 15 sij 2010, 00:36 

teranova je napisao/la:
mateb je napisao/la:

Dosta kuknjave, dajte malo više humora.
Pocrnesmo ovde od depresije. :zivili

Ma tko kuka? :zubati Generalno, Hrvatima je bolje nego ikada prije, još da riješimo treću federalnu jedinicu i imamo sve. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 15 sij 2010, 00:58 

mateb je napisao/la:

1. To što ih je netko smatrao prijateljima prije 100 godina nema veze s velikohrvatstvom, nego s jugoslavenstvom (dakle bez dominacije jednog naroda). Riječ je o projektu Katoličke Crkve za širenje na istok, gdje su se Hrvati pokazali naivčinama, vjerujući u bratstvo i jedinstvo, ne u Veliku Hrvatsku.

Vjerovali su Jugoslaviju i da smo isti narod da je nastala 50 godina ranije vjerojatno bi i bili (bio je i problem vjere zato je komunizam se povezao sa jugoslavenstvom), a drugi razlog je
što smo od dva zla vjerovali da biramo manje.

mateb je napisao/la:

3. Većina Hrvata nije željela Hrvatsku do Drine što je pokazao uspjeh Parage i sličnih na izborima.

Da, ali nije većina htjela ni Hrvatsku do Siska, što bi bio vjerojatni scenarij da su se Muslimani udružili sa Srbima. Doduše cvjetao bi Kuljiš i slični "Agrameri". Zato što smo se žrtvovali da to tako ne bude, zato nam sad i hebu mater.

mateb je napisao/la:

4. Ja shvaćam perspektivu iz koje ti gledaš, ali meni u Zagrebu je sasvim dobro bez zajedničke države s Muslićima, Srbima i sličnima. Pa ćemo vidjeti čije će se želje realizirati.

Nigdje ja ne mislim na državu nego na posebne odnose, otprilike kakve imaju Skandinavci ili kakve je imao Benelux.
A dobro ti je kako ne, dok god dolijeću euri izvana. Stat će i to. Kome Hrvatska išta može prodat ako ne u ex Yu.

mateb je napisao/la:

6. Ako nismo sami u stanju napraviti normalnu državu, neće nam oni koji su još jadniji pomoći u tome.

Očito nismo, nakon stoljeća sanjanja dočekasmo i kako nam ide? Prvo pljačkom, izdajom napaćenog naroda u ratu, pa pljačkom stranaca svega što smo imali i bacanja u dužničko ropstvo, sve manje ponosa imamo, a evo kao šlag na kraju je došla ova silna podijeljenost hrvatskog naroda kao posljedica svega. A veće su šanse da će ti ovi jadniji pomoći nego oni jači. Nešto nam puno Slovenija pomaže ili Italija, ZERP funkcionira(?). Drukčije je svijetu kad ulazi na tržište od 16 milijuna ljudi (i to je malo) a drukčije na 4,5. Malo više vrijediš.
Što bi rekao Ćiro: Čovjek i konj znaju više od čovjeka.

Zapravo ovo što ja pišem i jest proces u koji nas isti ti koji nisu jadni guraju već godinama. I sve što se događa je posljedica toga. Ja samo mislim da tu bujicu treba nekako ukrotit kad već svakako nadolazi i preusmjeriti je u našu korist. Neka nam naplavi njive da bolje raste nego da nam ruši kuće.

Vrh

PostPostano: 15 sij 2010, 01:15 

Sve je počelo od tvoje teze da su Hrvati velikohrvati kao što su Srbi velikosrbi. Ovo sa Siskom ne dokazuje tvoju osnovnu tezu pa ne znam zašto si uopće to spomenuo.

Što se NDH tiče, ja cijelo vrijeme govorim o devedesetima, a ti koristiš povijest da dokažeš suprotno, mada ja o povijesti ne govorim. Konačno, ako ćemo o povijesti, većina partizana do 1943. (Srba nigdje) su bili Hrvati pa je i ta teza o Hrvatima kao velikohrvatima dvojbena.

Što se tiče para izvana, to je djelomice točno, glavni dio standarda ipak otpada na činjenicu da se devize više ne šalju u Beograd, neki kažu da je Hrvatska samo od toga financirala cijeli rat. Dobar dio otpada na (malo) poduzetništvo koje je u dobroj mjeri ipak zaživjelo. Konačno, Hrvatska je valjda jedina zemlja u Europi u zadnjih sto godina koja je sama financirala i rat i obnovu i ipak preživjela bez velikih socijalnih potresa. Dakle, ima u Hrvatskoj dosta vitalnosti. Mađarska nije imala rat, imala je strani kapital dostupan više nego mi, pa je u većem kurcu od Hrvatske, a nije jedina.

Konačno, s tom tezom da sami ne možemo pa bolje da se nekom uvalimo (pitanje je samo izbora) nastupaju upravo oni koji Hrvatsku čine takvom, klasično samoispunjavajuće proročanstvo. Jedini problem Hrvatske je upravo ta komunistička elita koja je i dalje na vlasti, nesposobna i parazitska kao i uvijek, koja državu uništava na svim razinama pa onda narodu kaže da nije u stanju brinuti se sam za sebe. Ima i za nju lijeka, samo je potreban netko tko će povesti ljude (hrvatski de Gaulle ili Adenauer).

Vrh

PostPostano: 15 sij 2010, 02:25 

mateb je napisao/la:
teranova je napisao/la:

Definitivno!

Vrh

PostPostano: 15 sij 2010, 06:50 

Tražio sam na netu film kada je Pupovac držao govor u Kninu i pokušavao smiriti situaciju koju je Jovan Rašković huškao. Nisam ga našao. Nešto u stilu: Dečki nemojte!

Imam dojam da on stvarno misli ono što govori.

Inače mu je sin sad hrvatskobosanski zet pa ga možemo i u svoje okrilje uzeti, imamo šnjuru.

E a sad ozbiljno. Nama jako odgovara približavanje Hrvatske i Srbije, čak i zajednička država federalna (ravnopravna naravno) je za nas Hrvate u BiH bolje rješenje od sadašnjeg stanja. Približavanjem Hrvata Srbima Bošnjaci postaju mali miševi koji se mogu samo poklopit po ušima. Zato je Mesić inzistirao na priznavanju Kosova i stalno "ratovao" protiv Srbije i RS. Da pomogne onima koji su ga plaćali ali novom predsjedniku vjerujem da je draži Beograd od Sarajeva. Čak mi se čini da je to već i počeo pokazivat. Što je još jedan plus za Josipovića.

Ionako ne znam koja su to otvorena pitanja između Hrvatske i Srbije?!

Općenito između Hrvata i Srba je jedini problem par sela u Bosni koja bi se trebala malo prepozicionirat. Rat je odavno završen i očito se umjetno tenzije dižu za račun Bošnjaka.

I zato Pupovca treba podržat. Ako smo mogli normalizirat odnose s Bošnjacima od kojih nije manje vojnika poginulo možemo i sa Srbima.

Razuman komentar.
Međutim, još dugo će tome prepreka biti Hrvati iz Hrvatske.

slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 207 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 153 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: