|
|
Stranica: 12/18.
|
[ 438 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 12 ruj 2019, 15:39 |
|
|
Bosnjak007 je napisao/la: Nebula opet ti ponavljam prijateljski, ti si budala. Idi hodži, liječi se i mani se NS i Kojovića. Elem to što bi ti dijelio je plaćeno krvlju da ostane u kakvoj takvoj cjelini. Država se pravi unucima, zato polahko. Nisam sve čitao, letimično. Al kad si rekao da je u RS-u idila tu sam stao. Sine, 7 milijardi dug, propale firme, jadne penzije, narod im odlazi, umiru u velikom broju a ti pričaš kao da je Katar u pitanju. Odvadi jarane, tu vašu politiku ćemo zakucati iduće godine na lokalnim izborima. Opet ti ponavljam, živim u Brčkom, ne moram biti dijaspora da bi smio reći sta mislim. To insistiranje na celini može da vas uništi. Tako bi vaša herojska borba izgledala još uzaludnija. Tispadaš u idealiste, a Nebula valjda u realiste.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Prijatelj Tvoj
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 12 ruj 2019, 15:50 |
|
|
Bosnjak007 je napisao/la: Nebula opet ti ponavljam prijateljski, ti si budala. Idi hodži, liječi se i mani se NS i Kojovića. Elem to što bi ti dijelio je plaćeno krvlju da ostane u kakvoj takvoj cjelini. Država se pravi unucima, zato polahko. Nisam sve čitao, letimično. Al kad si rekao da je u RS-u idila tu sam stao. Sine, 7 milijardi dug, propale firme, jadne penzije, narod im odlazi, umiru u velikom broju a ti pričaš kao da je Katar u pitanju. Odvadi jarane, tu vašu politiku ćemo zakucati iduće godine na lokalnim izborima. Opet ti ponavljam, živim u Brčkom, ne moram biti dijaspora da bi smio reći sta mislim. Jučerašnja pojava kanibalizma, u Rudniku mrkog uglja Breza, pokazuje da u Trokutistanu ni najugroženiji neće ostati gladni. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Detox
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 12 ruj 2019, 16:05 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Bosnjak007 je napisao/la: Nebula opet ti ponavljam prijateljski, ti si budala. Idi hodži, liječi se i mani se NS i Kojovića. Elem to što bi ti dijelio je plaćeno krvlju da ostane u kakvoj takvoj cjelini. Država se pravi unucima, zato polahko. Nisam sve čitao, letimično. Al kad si rekao da je u RS-u idila tu sam stao. Sine, 7 milijardi dug, propale firme, jadne penzije, narod im odlazi, umiru u velikom broju a ti pričaš kao da je Katar u pitanju. Odvadi jarane, tu vašu politiku ćemo zakucati iduće godine na lokalnim izborima. Opet ti ponavljam, živim u Brčkom, ne moram biti dijaspora da bi smio reći sta mislim. To insistiranje na celini može da vas uništi. Tako bi vaša herojska borba izgledala još uzaludnija. Tispadaš u idealiste, a Nebula valjda u realiste. Budimo realisti, verujmo u nemoguće. Tako se govorilo 1968. Nebula nije realista. Nebula je defetista i kapitulant. Takvi su 1992 vikali, pa mi nemamo šanse, oni imaju JNA, ajde da se predamo. Zato ima tako malo Nebula, jer su takve surovo pobili. Ili su pobegli glavom bez obzira. Nešto ih se vratilo iza rata, pa su osnovali NS i ostale prirepke raznih službi. BiH nije zemlja za slabe i neodlučne. Dok god srpska politika bude osporavala Bošnjacima pravo na novu raspodelu teritorija u BiH, dotle će bošnjačka politika voditi politiku očuvanja celovitosti i suverenosti. Za nas nema ništa, za vas nema ništa, dok se boje ne rastope. Ja i istomišljenici se nećemo iseliti. Za mene nema bolje zemlje od BiH.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Nebula
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 12 ruj 2019, 16:10 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8280 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
Odakle nam ti tipkaš jaki i odlučni? Austrija ili Njemačka?
Pazi, provjeriću sa moderacijom da li lažeš (oni ti vide IP adresu)
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
i_jopet
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 12 ruj 2019, 16:10 |
|
|
Detox je napisao/la: Nešto ih se vratilo iza rata, pa su osnovali NS i ostale prirepke raznih službi. Ja ne glasam za NS ali ako vam je ta stranka opasnost šta su tek one sa srpskim i hrvatskim predznakom, to vam je jedina normalna stranka. Riješite se DF stranke i postat će te razumniji i prihvatljiviji svima.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Detox
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 12 ruj 2019, 16:15 |
|
|
Nebula je napisao/la: Odakle nam ti tipkaš jaki i odlučni? Austrija ili Njemačka?
Pazi, provjeriću sa moderacijom da li lažeš (oni ti vide IP adresu) Tipkam iz Rajvosa, jednoga i jedinoga. Tipko sam i od 1992 do 1995, ali tada smo imali svega nekoliko modema za vezu između nas i sveta. Ja sam na Internetu od vremena BBS-ova.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Detox
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 12 ruj 2019, 16:23 |
|
|
Nebula je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Nebula bi prvo uništio Hrvate pa onda Srbe. Ne. Srbi su dovoljno izgubili. RSK, DGG, Sarajevo, Kosovo, CG RS je minimum koji moraju dobiti. Sve ostalo bi bilo nepošteno i kad tad bi dovelo do novih sukoba. Dobro je srpska majko. Gori si od Dobrice Ćosića. Srbima niko ništa nije oteo, već su oni sami sebi skuvali čorbicu i svojom politikom doveli sebe u poziciju da izgube RSK, DGG, Sarajevo nikad nije bilo njihovo, vazda su bili gosti kod nas, iako ga danas drže pola, Kosovo delomično, i CG. Od Bošnjaka su u prošlosti i previše oteli da bi mi njima sad namirivali gubitke. Uzeli su nam prekodrinske nahije, sandžak, dole Sutorinu i Herceg Novi, i frtalj BiH u agararnoj reformi Kralja Aleksandra. Sada bi mi valjda trebali postati Palestinci da oni nadoknade izgubljeno. I nestati za 50 - 100 godina kad nas dovoljno izmuče u okruženju. Jako si pametan trollu. Bitka do kraja. Mi smo dva neprijateljska naroda. Mi jedni drugima ništa ne dugujemo. Ono što su oni nama napravili je nepošteno, a mi smo bili i previše korektni. Imaju Srbiju, mi nemamo ništa. I oni pošteni, a mi nismo. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Nebula
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 12 ruj 2019, 16:43 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8280 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
![sega :sega](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c040.gif) Neprijateljski narodi? Pa zašto onda da budemo u istoj državi?
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 12 ruj 2019, 16:48 |
|
|
Bosnjak007 je napisao/la: Država se pravi unucima, zato polahko.
Jah jah nego samo da te obavjestim da vasih unuka nema u RS ni u HB. Vasi unuci su u 24%. ![palacgore2 :palacgore2](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a070.gif)
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 12 ruj 2019, 16:55 |
|
|
Detox je napisao/la: Dok god srpska politika bude osporavala Bošnjacima pravo na novu raspodelu teritorija u BiH Vidi ga sto je sladak. Pa nisu Srbi na lijepe oči dobili medjunardono priznate granice RS nego su 4 godine spavali u rovu i ratovali sa kozojebima. A ti bi da na lijepe oči otkines malo svete srpske zemlje. Pa ti Mujo stvarno nisi normalan. Jeste li ti ili dijete ti spremano da poginete za srpsku teritoriju? Ako jesi pusku u ruke i znas gdje smo. Ako nisi aj ne zajebavaj nego sjedni za sto pa da se razdruzimo. Mozete imati drzavu velicine Slovenije ili Makedonije, za saka jada islamiziranu sukupinu to je poklon od alaha.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Bosnjak007
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 12 ruj 2019, 16:59 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Bosnjak007 je napisao/la: Država se pravi unucima, zato polahko.
Jah jah nego samo da te obavjestim da vasih unuka nema u RS ni u HB. Vasi unuci su u 24%. ![palacgore2 :palacgore2](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a070.gif) [/quote Samo ti svoj posao ima nas svuda sem u ZHK. I da HB ne postoji sem na forumu. Hrvati su pukli u SB a dokaz za to ceš vidjeti iduće godine na lokalnim izborima.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
horus
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 12 ruj 2019, 17:02 |
|
|
Nebula je napisao/la: Odakle nam ti tipkaš jaki i odlučni? Austrija ili Njemačka?
Pazi, provjeriću sa moderacijom da li lažeš (oni ti vide IP adresu) west point.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 12 ruj 2019, 17:06 |
|
|
Bosnjak007 je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Jah jah nego samo da te obavjestim da vasih unuka nema u RS ni u HB. Vasi unuci su u 24%. ![palacgore2 :palacgore2](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a070.gif) [/quote Samo ti svoj posao ima nas svuda sem u ZHK. I da HB ne postoji sem na forumu. Hrvati su pukli u SB a dokaz za to ceš vidjeti iduće godine na lokalnim izborima. Ma ok vidicu. A vidices i ti da cete u RS sa sadasnjih 3 poslanika spasti na 2. Pa onda na 1 i onda 0. A nekad imali 17. U RS ste statisticka greska, i vi i unuci.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ccaterpillar
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 12 ruj 2019, 18:08 |
|
|
Detox je napisao/la: Dobro je srpska majko. Gori si od Dobrice Ćosića. Srbima niko ništa nije oteo, već su oni sami sebi skuvali čorbicu i svojom politikom doveli sebe u poziciju da izgube RSK, DGG, Sarajevo nikad nije bilo njihovo, vazda su bili gosti kod nas, iako ga danas drže pola, Kosovo delomično, i CG. Od Bošnjaka su u prošlosti i previše oteli da bi mi njima sad namirivali gubitke. Uzeli su nam prekodrinske nahije, sandžak, dole Sutorinu i Herceg Novi, i frtalj BiH u agararnoj reformi Kralja Aleksandra. Sada bi mi valjda trebali postati Palestinci da oni nadoknade izgubljeno. I nestati za 50 - 100 godina kad nas dovoljno izmuče u okruženju. Jako si pametan trollu. Bitka do kraja. Mi smo dva neprijateljska naroda. Mi jedni drugima ništa ne dugujemo. Ono što su oni nama napravili je nepošteno, a mi smo bili i previše korektni. Imaju Srbiju, mi nemamo ništa. I oni pošteni, a mi nismo. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Kojih vas, uzeli smo od TurakaH, kao što su i oni uzeli kad su bili jaki. Vi ste mi i mi smo vi, samo to niko da shvati.
_________________ Zarada bitcoina: https://freebitco.in/?r=3063997
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Vujadin
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 12 ruj 2019, 18:41 |
|
|
Bosnjak007 je napisao/la: Samo ti svoj posao ima nas svuda sem u ZHK. I da HB ne postoji sem na forumu. Hrvati su pukli u SB a dokaz za to ceš vidjeti iduće godine na lokalnim izborima. U Republici Srpskoj vas ima vrlo malo i biće vas još manje. Ove godine procenat u ukupnom broju rođenih biće ispod 5%. Citat: Udio Muslimana u rođenim Republike Srpske
2009 ----- 7,94% 2010-------8,11 2011-------7,45 2012-------7,45 2013-------6,72 2014-------5,97 2015-------5,78 2016-------5,36 2017-------5,17 2018-------5,04 %
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Kačamak
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 12 ruj 2019, 22:31 |
|
|
Detox je napisao/la: Nebula je napisao/la: Ne. Srbi su dovoljno izgubili. RSK, DGG, Sarajevo, Kosovo, CG
RS je minimum koji moraju dobiti. Sve ostalo bi bilo nepošteno i kad tad bi dovelo do novih sukoba.
Dobro je srpska majko. Gori si od Dobrice Ćosića. Srbima niko ništa nije oteo, već su oni sami sebi skuvali čorbicu i svojom politikom doveli sebe u poziciju da izgube RSK, DGG, Sarajevo nikad nije bilo njihovo, vazda su bili gosti kod nas, iako ga danas drže pola, Kosovo delomično, i CG. Od Bošnjaka su u prošlosti i previše oteli da bi mi njima sad namirivali gubitke. Uzeli su nam prekodrinske nahije, sandžak, dole Sutorinu i Herceg Novi, i frtalj BiH u agararnoj reformi Kralja Aleksandra. Sada bi mi valjda trebali postati Palestinci da oni nadoknade izgubljeno. I nestati za 50 - 100 godina kad nas dovoljno izmuče u okruženju. Jako si pametan trollu. Bitka do kraja. Mi smo dva neprijateljska naroda. Mi jedni drugima ništa ne dugujemo. Ono što su oni nama napravili je nepošteno, a mi smo bili i previše korektni. Imaju Srbiju, mi nemamo ništa. I oni pošteni, a mi nismo. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Odlično.Onda idemo do kraja.Uzećemo svoje.75% tkz BiH.
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Lutorčina
|
![](https://hercegbosna.org/forum/images/icons/smile/mrgreen.gif) |
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 02:20 |
|
|
Detox je napisao/la: Nebula je napisao/la: Ne. Srbi su dovoljno izgubili. RSK, DGG, Sarajevo, Kosovo, CG
RS je minimum koji moraju dobiti. Sve ostalo bi bilo nepošteno i kad tad bi dovelo do novih sukoba.
Dobro je srpska majko. Gori si od Dobrice Ćosića. Srbima niko ništa nije oteo, već su oni sami sebi skuvali čorbicu i svojom politikom doveli sebe u poziciju da izgube RSK, DGG, Sarajevo nikad nije bilo njihovo, vazda su bili gosti kod nas, iako ga danas drže pola, Kosovo delomično, i CG. Od Bošnjaka su u prošlosti i previše oteli da bi mi njima sad namirivali gubitke. Uzeli su nam prekodrinske nahije, sandžak, dole Sutorinu i Herceg Novi, i frtalj BiH u agararnoj reformi Kralja Aleksandra. Sada bi mi valjda trebali postati Palestinci da oni nadoknade izgubljeno. I nestati za 50 - 100 godina kad nas dovoljno izmuče u okruženju. Jako si pametan trollu. Bitka do kraja. Mi smo dva neprijateljska naroda. Mi jedni drugima ništa ne dugujemo. Ono što su oni nama napravili je nepošteno, a mi smo bili i previše korektni. Imaju Srbiju, mi nemamo ništa. I oni pošteni, a mi nismo. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Kompletno Sarajevo je napravljeno na srpskoj zemlji. Od Sarajevskog polja vaše je Hrasnica,Butmir i donekle Baščaršija. Komunistička partija SrBiH je poticala naseljavanje tadašnjih Muslimana današnjih Bošnjaka iz Sandžaka,Podrinja i Makedonije. Kompletna Dobrinja je bila u vlasništvu srpskih familija Trapare,Šućuri,Novakovići i Vaskovići. Alipašino polje u vlasništvu Tešanovića i Mlađena.Hrasno većina zemlje u vlasništvu Kravljača,Buća Potok sve Srbi,Pofalići i brdo Hum sve do 92 većina Srbi vlasništvo Čaglenovića u Pofalićima koji su od Otomanske imperije prisutni. Boljakov Potok u vlasništvu srpske familije Boljak. Stup preko 90% Hrvatima naseljen i možda nekih 10% Srbima. Briješća nekad većinski naseljena Hrvatima,Rajlovac 90% Srbi,Ilidža srpska,Sokolović Kolonija napravljena na srpskoj zemlji vlasništvo Škrakara,Tomića i Milića. Čak mahale iznad Sarajeva su bile naseljene Srbima kao Vasin Han danas se zove Gadžin Han. Baščaršija i opština Sarajevo Centar do 1941 jedva do 50% naseljena Bošnjacima nekadašnjim muslimanima. Oko 30% stanovništva su činili Jevreji tu 20% Srbi. Među tim Srbima bilo je nešto malo Hrvata. Hotel Evropa u centru Baščaršije je do 1946 - 1947 bio u vlasništvu Srbina. Komunisti oteli hotel Srbin vlasnik izbjegao u London. Preko 90% Jevreja iz Sarajeva je skončalo u Jasenovcu. Glavnu logistiku i hapšenju Jevreja su činili Muslimani tj muslimanske ustaše. Zločin nad Jevrejima u Sarajevu pripisan nepravedno Hrvatima. Imao sam jedne prilike upoznati Bošnjake čiji je djed rodom iz Pljevalja "kupio" kuću u Sarajevu 1942 ili 1943. Priče o poklapanju bilo koga u BiH su za vas samo nedosanjani snovi. I šta kažeš imamo Srbiju ? Tebe ćemo baš poslušati iz Trokutistana ![evotigana :evotigana](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c055.gif) . Neko ko je dobio manje od frtalja Bosne tačnije 23%.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Kačamak
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 02:25 |
|
|
I to će da im se uzme.
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Detox
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 10:07 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: Detox je napisao/la: Dobro je srpska majko. Gori si od Dobrice Ćosića. Srbima niko ništa nije oteo, već su oni sami sebi skuvali čorbicu i svojom politikom doveli sebe u poziciju da izgube RSK, DGG, Sarajevo nikad nije bilo njihovo, vazda su bili gosti kod nas, iako ga danas drže pola, Kosovo delomično, i CG. Od Bošnjaka su u prošlosti i previše oteli da bi mi njima sad namirivali gubitke. Uzeli su nam prekodrinske nahije, sandžak, dole Sutorinu i Herceg Novi, i frtalj BiH u agararnoj reformi Kralja Aleksandra. Sada bi mi valjda trebali postati Palestinci da oni nadoknade izgubljeno. I nestati za 50 - 100 godina kad nas dovoljno izmuče u okruženju. Jako si pametan trollu. Bitka do kraja. Mi smo dva neprijateljska naroda. Mi jedni drugima ništa ne dugujemo. Ono što su oni nama napravili je nepošteno, a mi smo bili i previše korektni. Imaju Srbiju, mi nemamo ništa. I oni pošteni, a mi nismo. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Kompletno Sarajevo je napravljeno na srpskoj zemlji. Od Sarajevskog polja vaše je Hrasnica,Butmir i donekle Baščaršija. Komunistička partija SrBiH je poticala naseljavanje tadašnjih Muslimana današnjih Bošnjaka iz Sandžaka,Podrinja i Makedonije. Kompletna Dobrinja je bila u vlasništvu srpskih familija Trapare,Šućuri,Novakovići i Vaskovići. Alipašino polje u vlasništvu Tešanovića i Mlađena.Hrasno većina zemlje u vlasništvu Kravljača,Buća Potok sve Srbi,Pofalići i brdo Hum sve do 92 većina Srbi vlasništvo Čaglenovića u Pofalićima koji su od Otomanske imperije prisutni. Boljakov Potok u vlasništvu srpske familije Boljak. Stup preko 90% Hrvatima naseljen i možda nekih 10% Srbima. Briješća nekad većinski naseljena Hrvatima,Rajlovac 90% Srbi,Ilidža srpska,Sokolović Kolonija napravljena na srpskoj zemlji vlasništvo Škrakara,Tomića i Milića. Čak mahale iznad Sarajeva su bile naseljene Srbima kao Vasin Han danas se zove Gadžin Han. Baščaršija i opština Sarajevo Centar do 1941 jedva do 50% naseljena Bošnjacima nekadašnjim muslimanima. Oko 30% stanovništva su činili Jevreji tu 20% Srbi. Među tim Srbima bilo je nešto malo Hrvata. Hotel Evropa u centru Baščaršije je do 1946 - 1947 bio u vlasništvu Srbina. Komunisti oteli hotel Srbin vlasnik izbjegao u London. Preko 90% Jevreja iz Sarajeva je skončalo u Jasenovcu. Glavnu logistiku i hapšenju Jevreja su činili Muslimani tj muslimanske ustaše. Zločin nad Jevrejima u Sarajevu pripisan nepravedno Hrvatima. Imao sam jedne prilike upoznati Bošnjake čiji je djed rodom iz Pljevalja "kupio" kuću u Sarajevu 1942 ili 1943. Priče o poklapanju bilo koga u BiH su za vas samo nedosanjani snovi. I šta kažeš imamo Srbiju ? Tebe ćemo baš poslušati iz Trokutistana ![evotigana :evotigana](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c055.gif) . Neko ko je dobio manje od frtalja Bosne tačnije 23%. Područja oko Sarajeva koja spominješ nisu bila urbanizovana, već je to bila begovska zemlja do 1921 na kojoj su pravoslavne čifčije kmetovi radili. Nije bilo grada tamo. 1921 došla "reforma" kralja Aleksandra i zemlja data u ruke kmetova. Nije se to radilo tako nigde u kapitalističkoj i demokratskoj Evropi. Bila vaša država, vi oteli, kao sada što otimate po tzv. RS (Andrićgrad izgrađen 100% na bošnjačkoj zemlji, većina novih poslovnih objekata i naselja, crkva kod Nane Orlovićke itd.). To vam je sistem. Izraelci prije Izraelaca. Nije Gadžin Han, već Gazin Han, mešano naselje sa bošnjačkom većinom pre rata. Srbi izašli na brda da osvoje naselje i nastave ka Sarajevu. Zijanili, pa im mi krivi. To za Jevreje možeš pričati onome ko ne zna situaciju. Nemci su zauzeli, demolirali i opljačkali sinagoge i jevrejske radnje, a rulja iza njih pljačkala u kojoj je bilo razne bande i sirotinje pa i naše. Nisu Bošnjaci imali ni vlast ni nameru da Jevrejima naude. Svi Jevreji i Srbi koji su spašeni u Sarajevu tokom 2 svetskog rata su spašeni od našeg pokreta otpora, skrivani po kućama i često napuštali grad pod feređama prerušeni kao muslimanske žene. Radi se hiljadama ljudi, a i Jevreji su to priznali više puta. O tome su knjige pisane, pročitaj, informiši se. Oni koji to trebaju da znaju, to i znaju. To se ne može upoređivati sa progonima koje su Jevreji preživeli u Nedićevoj Srbiji, gde su Srbi imali daleko više vlasti nego Bošnjaci u NDH. A i ti naivni pokušaji da hrvatski i izrazito katolički NDH režim natovariš Bošnjacima su davno raskrinkani. Jasenovac je pre svega hrvatska i katolička odgovornost. Činjenica jeste, da Srbi bez Bošnjaka nisu u stanju sami na svoju ruku da nešto naprave u BiH i da to ostane kao tako. Ja ne vidim ništa sem prazne priče i još praznijih pretnji.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Detox
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 10:10 |
|
|
ccaterpillar je napisao/la: Detox je napisao/la: Dobro je srpska majko. Gori si od Dobrice Ćosića. Srbima niko ništa nije oteo, već su oni sami sebi skuvali čorbicu i svojom politikom doveli sebe u poziciju da izgube RSK, DGG, Sarajevo nikad nije bilo njihovo, vazda su bili gosti kod nas, iako ga danas drže pola, Kosovo delomično, i CG. Od Bošnjaka su u prošlosti i previše oteli da bi mi njima sad namirivali gubitke. Uzeli su nam prekodrinske nahije, sandžak, dole Sutorinu i Herceg Novi, i frtalj BiH u agararnoj reformi Kralja Aleksandra. Sada bi mi valjda trebali postati Palestinci da oni nadoknade izgubljeno. I nestati za 50 - 100 godina kad nas dovoljno izmuče u okruženju. Jako si pametan trollu. Bitka do kraja. Mi smo dva neprijateljska naroda. Mi jedni drugima ništa ne dugujemo. Ono što su oni nama napravili je nepošteno, a mi smo bili i previše korektni. Imaju Srbiju, mi nemamo ništa. I oni pošteni, a mi nismo. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Kojih vas, uzeli smo od TurakaH, kao što su i oni uzeli kad su bili jaki. Vi ste mi i mi smo vi, samo to niko da shvati. To je stara priča i kod Srba i kod Hrvata. Pod krinkom rata sa Turcima, otimaju bosansko i teraju Bošnjake. Pošto to više ne pije vode, udri priču to su muslimani, isil, islamska država itd. Stari propagandni trikovi. Svet se nasreću promenio, i dosta ljudi rađe veruje svojim očima, nego ideologiji i propagandi.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Bobovac
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 10:13 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25931 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Detox je napisao/la: To za Jevreje možeš pričati onome ko ne zna situaciju. Nemci su zauzeli, demolirali i opljačkali sinagoge i jevrejske radnje, a rulja iza njih pljačkala u kojoj je bilo razne bande i sirotinje pa i naše. Nisu Bošnjaci imali ni vlast ni nameru da Jevrejima naude. Svi Jevreji i Srbi koji su spašeni u Sarajevu tokom 2 svetskog rata su spašeni od našeg pokreta otpora, skrivani po kućama i često napuštali grad pod feređama prerušeni kao muslimanske žene. Radi se hiljadama ljudi, a i Jevreji su to priznali više puta. O tome su knjige pisane, pročitaj, informiši se. Oni koji to trebaju da znaju, to i znaju. To se ne može upoređivati sa progonima koje su Jevreji preživeli u Nedićevoj Srbiji, gde su Srbi imali daleko više vlasti nego Bošnjaci u NDH. A i ti naivni pokušaji da hrvatski i izrazito katolički NDH režim natovariš Bošnjacima su davno raskrinkani. Jasenovac je pre svega hrvatska i katolička odgovornost.
Kakav ste to vi pokret otpora imali? ![001_rolleyes :001_rolleyes](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/001_rolleyes.gif)
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 10:17 |
|
|
Ko o čemu Mujo u istoriji. Svako se češe gdje ga svrbi. Džaba Mujo, nema te vode koja vas može oprati. Muslimani, Ustaše, Islamofašisti... nema šta niste bili. Svaki zombi koji se pojavio na ovim prostorima, prihvatili ste ga ko rodjenog brata. Al to je vaša muka. Što se nas tiče možete biti šta hoćete, nama se pravdati ne trebate. Mi i vi svakako više nikad nećemo živiti zajedno!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Detox
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 10:36 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Detox je napisao/la: To za Jevreje možeš pričati onome ko ne zna situaciju. Nemci su zauzeli, demolirali i opljačkali sinagoge i jevrejske radnje, a rulja iza njih pljačkala u kojoj je bilo razne bande i sirotinje pa i naše. Nisu Bošnjaci imali ni vlast ni nameru da Jevrejima naude. Svi Jevreji i Srbi koji su spašeni u Sarajevu tokom 2 svetskog rata su spašeni od našeg pokreta otpora, skrivani po kućama i često napuštali grad pod feređama prerušeni kao muslimanske žene. Radi se hiljadama ljudi, a i Jevreji su to priznali više puta. O tome su knjige pisane, pročitaj, informiši se. Oni koji to trebaju da znaju, to i znaju. To se ne može upoređivati sa progonima koje su Jevreji preživeli u Nedićevoj Srbiji, gde su Srbi imali daleko više vlasti nego Bošnjaci u NDH. A i ti naivni pokušaji da hrvatski i izrazito katolički NDH režim natovariš Bošnjacima su davno raskrinkani. Jasenovac je pre svega hrvatska i katolička odgovornost.
Kakav ste to vi pokret otpora imali? ![001_rolleyes :001_rolleyes](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/001_rolleyes.gif) Mi odličan. Sa oko hiljadu ljudi pod oružjem, i još par hiljada simpatizera koji je čitav rat slao medicinski materijal i municiju, i nešto oteteg oružja partizanima, spašavao Jevreje, Srbe i komuniste, vršio sabotaže po gradu, skupljao informacije o kretanju neprijatelja, vršio propagandno-politički rad, slao popune u ljudstvu partizanima itd. Ustaška i nemačka odmazda je bila žestoka i mi smo platili veliku cenu otpora. O tome su mnoge knjige napisane. Pročitajte ponekad. U pokretu otpora su učestvovali ljudi svih nacionalnosti, a najviše Bošnjaci. Pokret otpora je prepadima razoružao Nemce i domobrane oko Sarajeva aprila 1945, tako da je samo najuži centar grada ostao pod neprijateljskom kontrolom. Mi smo praktično sami sebe oslobodili. Nije to tako bilo u Beogradu i Zagrebu. ![slika](http://www.arhivsa.ba/wordpress/wp-content/uploads/2014/09/6.jpg)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novem
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 10:40 |
|
|
Detox je napisao/la: Područja oko Sarajeva koja spominješ nisu bila urbanizovana, već je to bila begovska zemlja do 1921 na kojoj su pravoslavne čifčije kmetovi radili. Nije bilo grada tamo. 1921 došla "reforma" kralja Aleksandra i zemlja data u ruke kmetova. Nije se to radilo tako nigde u kapitalističkoj i demokratskoj Evropi. Bila vaša država, vi oteli, kao sada što otimate po tzv. RS (Andrićgrad izgrađen 100% na bošnjačkoj zemlji, većina novih poslovnih objekata i naselja, crkva kod Nane Orlovićke itd.). To vam je sistem. Izraelci prije Izraelaca. Nije Gadžin Han, već Gazin Han, mešano naselje sa bošnjačkom većinom pre rata. Srbi izašli na brda da osvoje naselje i nastave ka Sarajevu. Zijanili, pa im mi krivi. Nije sve tako. Jedan dio je sigurno bio i otkupljen još za vrijeme AU. Ona je to značajno poticala. Imam i brojeve glede toga. Drugo, vaši politički predstavnici nisu sve dali, jedan dio im je ostao, to je bila cijena za Vidovdanski ustav, gdje ste baš vi svojim glasovima pripomogli kralju da stvori unutranu Jugu. Treće, Osmansko carstvo, vaši begovi i age su i sami došli otimačnom do te zemlje.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Detox
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 10:41 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Ko o čemu Mujo u istoriji. Svako se češe gdje ga svrbi. Džaba Mujo, nema te vode koja vas može oprati. Muslimani, Ustaše, Islamofašisti... nema šta niste bili. Svaki zombi koji se pojavio na ovim prostorima, prihvatili ste ga ko rodjenog brata. Al to je vaša muka. Što se nas tiče možete biti šta hoćete, nama se pravdati ne trebate. Mi i vi svakako više nikad nećemo živiti zajedno! Mi borci protiv Turaka do Srebreničke banovine, ustanici vekovima, partizani, pripadnici pokreta otpora, borci ABiH. To ne spominješ. Samo ono što ti odgovara.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|