|
|
Stranica: 13/18.
|
[ 438 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
novem
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 10:46 |
|
|
Detox je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Kakav ste to vi pokret otpora imali? Mi odličan. Sa oko hiljadu ljudi pod oružjem, i još par hiljada simpatizera koji je čitav rat slao medicinski materijal i municiju, i nešto oteteg oružja partizanima, spašavao Jevreje, Srbe i komuniste, vršio sabotaže po gradu, skupljao informacije o kretanju neprijatelja, vršio propagandno-politički rad, slao popune u ljudstvu partizanima itd. Ustaška i nemačka odmazda je bila žestoka i mi smo platili veliku cenu otpora. O tome su mnoge knjige napisane. Pročitajte ponekad. U pokretu otpora su učestvovali ljudi svih nacionalnosti, a najviše Bošnjaci. Pokret otpora je prepadima razoružao Nemce i domobrane oko Sarajeva aprila 1945, tako da je samo najuži centar grada ostao pod neprijateljskom kontrolom. Mi smo praktično sami sebe oslobodili. Nije to tako bilo u Beogradu i Zagrebu. Ustaše su do 1943. totalno bili razbili partizanske doušnike u gradu. Ostalo ih nekih 20-30 nepovezanih. Kasnije se nešto bolje promjenilo dolaskom V. Perića. Taj tzv. pokret otpora je sve u svemu ništa. Sarajevo kao jedini glavni grad nije imao titulu "grada heroja" u Jugoslaviji. Zašto? A to su imali i ZG, BG. LJ....
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 10:46 |
|
|
Detox je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ko o čemu Mujo u istoriji. Svako se češe gdje ga svrbi. Džaba Mujo, nema te vode koja vas može oprati. Muslimani, Ustaše, Islamofašisti... nema šta niste bili. Svaki zombi koji se pojavio na ovim prostorima, prihvatili ste ga ko rodjenog brata. Al to je vaša muka. Što se nas tiče možete biti šta hoćete, nama se pravdati ne trebate. Mi i vi svakako više nikad nećemo živiti zajedno! Mi borci protiv Turaka do Srebreničke banovine, ustanici vekovima, partizani, pripadnici pokreta otpora, borci ABiH. To ne spominješ. Samo ono što ti odgovara. Bili ste vi i borci VRS. Samo sto jedna lasta ne cini proljece. 99% Muslimana su uvijek, konstantno u svojoj istoriji, bili sluge okupatora. Al kao sto rekoh, to je vas problem. Nama se ne trebate pravdati. Mi smo se sa vama razgranicili i ne zanimate nas. Samo jos potpisite raspad BiH pa slavite Hitlera ako hocete.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 10:49 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25723 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Nedavno sam pročitao tu građu (osim prvog dijela - predratnog). Slabo sam vas našao osim zadnje godine rata kad su vam hodže rekle da promijenite ćurak. A i zato jer su oni komunisti i simpatizeri iz 1941 (većinom Srbi i Židovi) bili većinom pod zemljom a dijelom u partizanima. A i ono što je bilo su bili uglavnom sa strane - Humo, Buć, Bijedić...
Nevezano za temu, to je zanimljivo štivo i radujem se ako si to pročitao. Bila mi je želja naći još nekog luđaka kao ja koji obožava tu literatutu pa diskutirati o istoj.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 10:49 |
|
|
Detox je napisao/la: Područja oko Sarajeva koja spominješ nisu bila urbanizovana, već je to bila begovska zemlja do 1921 na kojoj su pravoslavne čifčije kmetovi radili. Nije bilo grada tamo. 1921 došla "reforma" kralja Aleksandra i zemlja data u ruke kmetova. Nije se to radilo tako nigde u kapitalističkoj i demokratskoj Evropi. Bila vaša država, vi oteli, kao sada što otimate po tzv. RS (Andrićgrad izgrađen 100% na bošnjačkoj zemlji, većina novih poslovnih objekata i naselja, crkva kod Nane Orlovićke itd.). To vam je sistem. Izraelci prije Izraelaca. Nije Gadžin Han, već Gazin Han, mešano naselje sa bošnjačkom većinom pre rata. Srbi izašli na brda da osvoje naselje i nastave ka Sarajevu. Zijanili, pa im mi krivi. Kako su begovi došli do te zemlje? Poštenim radom i zalaganjem?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1071 of 2558 - 41.87%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 10:54 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25723 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
novem je napisao/la: Ustaše su do 1943. totalno bili razbili partizanske doušnike u gradu. Ostalo ih nekih 20-30 nepovezanih. Kasnije se nešto bolje promjenilo dolaskom V. Perića. Taj tzv. pokret otpora je sve u svemu ništa. .
Pokret otpora je bio jak do velike provale u ožujku 1942 kada je likvidiran cijeli mjesni komitet. Ali više sam se referirao na to do lik smatra da su ONI imali pokret otpora jer pokret otpora je bio premalo muslimanski ( osim zadnje godine) Citat: Sarajevo kao jedini glavni grad nije imao titulu "grada heroja" u Jugoslaviji. Zašto? A to su imali i ZG, BG. LJ... Jedini povijesni fakt iz ww2 je da je to bio rodni grad Crne Legije, utemeljene većinom od Sarajlija.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 11:00 |
|
|
Brojevi sve govore.
KPJ uoči ustanka u Bosni i Hercegovini (279 članova): Srbi 93 (33,3%) Hrvati 54 (19,35%) muslimani 63 (22,6%) Židovi 61 (21,9%) Ostali 8 (2,9%)
Kotar Sarajevo, popis 1931., 143.910
Pravoslavci 55.477 (38,5%) Katolici 29.395 (20,42%) Muslimani 50.270 (34,9%)
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 11:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24031 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Naša Kvačica je napisao/la: Detox je napisao/la: Područja oko Sarajeva koja spominješ nisu bila urbanizovana, već je to bila begovska zemlja do 1921 na kojoj su pravoslavne čifčije kmetovi radili. Nije bilo grada tamo. 1921 došla "reforma" kralja Aleksandra i zemlja data u ruke kmetova. Nije se to radilo tako nigde u kapitalističkoj i demokratskoj Evropi. Bila vaša država, vi oteli, kao sada što otimate po tzv. RS (Andrićgrad izgrađen 100% na bošnjačkoj zemlji, većina novih poslovnih objekata i naselja, crkva kod Nane Orlovićke itd.). To vam je sistem. Izraelci prije Izraelaca. Nije Gadžin Han, već Gazin Han, mešano naselje sa bošnjačkom većinom pre rata. Srbi izašli na brda da osvoje naselje i nastave ka Sarajevu. Zijanili, pa im mi krivi. Kako su begovi došli do te zemlje? Poštenim radom i zalaganjem? Otimačina tijekom 400 godina, kuluk i harač su trebali po njima ostati trajno 400 godina.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 11:10 |
|
|
Detox je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ko o čemu Mujo u istoriji. Svako se češe gdje ga svrbi. Džaba Mujo, nema te vode koja vas može oprati. Muslimani, Ustaše, Islamofašisti... nema šta niste bili. Svaki zombi koji se pojavio na ovim prostorima, prihvatili ste ga ko rodjenog brata. Al to je vaša muka. Što se nas tiče možete biti šta hoćete, nama se pravdati ne trebate. Mi i vi svakako više nikad nećemo živiti zajedno! Mi borci protiv Turaka do Srebreničke banovine, ustanici vekovima, partizani, pripadnici pokreta otpora, borci ABiH. To ne spominješ. Samo ono što ti odgovara. Ovo je stvarno žalosno koliko i odvratno. Vi borci protiv turske reforme kojima se daju veća prava ne muslinamskom stanovništvu na području sadašnje tkz BiH.Vi partizani od 1944.-1945 godine.Borci ABiH islamističke grupe,teroristi koji su gađali sopstveni narod i hladnim oružjem masakrirali ne muslimansko stanovništvo.Zaista imaš čim da se ponosiš. Što se tiče reforme.Feudalna oblast tkz.BiH.Ništa tu nije bilo vaše.Užas.Nikad.Nikad nećete više postojati na teritoriji Republike Srpske.
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
Vrh |
|
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 11:13 |
|
|
lider30 je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Kako su begovi došli do te zemlje? Poštenim radom i zalaganjem?
Otimačina tijekom 400 godina, kuluk i harač su trebali po njima ostati trajno 400 godina. Da oni to upravo tako zamišljaju.Zbog toga su i postali muslimani.Kakav odvratni ološ.
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
Vrh |
|
|
Detox
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 11:50 |
|
|
novem je napisao/la: Detox je napisao/la: Područja oko Sarajeva koja spominješ nisu bila urbanizovana, već je to bila begovska zemlja do 1921 na kojoj su pravoslavne čifčije kmetovi radili. Nije bilo grada tamo. 1921 došla "reforma" kralja Aleksandra i zemlja data u ruke kmetova. Nije se to radilo tako nigde u kapitalističkoj i demokratskoj Evropi. Bila vaša država, vi oteli, kao sada što otimate po tzv. RS (Andrićgrad izgrađen 100% na bošnjačkoj zemlji, većina novih poslovnih objekata i naselja, crkva kod Nane Orlovićke itd.). To vam je sistem. Izraelci prije Izraelaca. Nije Gadžin Han, već Gazin Han, mešano naselje sa bošnjačkom većinom pre rata. Srbi izašli na brda da osvoje naselje i nastave ka Sarajevu. Zijanili, pa im mi krivi. Nije sve tako. Jedan dio je sigurno bio i otkupljen još za vrijeme AU. Ona je to značajno poticala. Imam i brojeve glede toga. Drugo, vaši politički predstavnici nisu sve dali, jedan dio im je ostao, to je bila cijena za Vidovdanski ustav, gdje ste baš vi svojim glasovima pripomogli kralju da stvori unutranu Jugu. Treće, Osmansko carstvo, vaši begovi i age su i sami došli otimačnom do te zemlje. Austro-Ugarska je otkupljivala zemlju uglavnom za katoličke nemačke koloniste koji su osnivali svoja naselja diljem BiH i jednim delom zemlju za katolike iz BiH. Pravoslavni živalj je bio presiromašan u fiskalnom smislu da otkupi veću količinu zemlje. Pored toga im je Srbija obećavala "oslobođenje" i da će puškom ionako sve biti njihovo, pa se nisu baš trudili da otkupljuju. I jedni i drugi su preuzimali vlasništvo nad zemljom uglavnom tzv. dosjelošću u regijama gde je bošnjački živalj proteran u velikom hercegovačkom ustanku 1875 do 1878. To znači ako se vlasnik u roku od 20 godina ne vrati, zemlja se dodeljuje korisniku. Kakav je to argument da su age i begovi došli do zemlje otimačinom ? Svi aristokrati u Evropi su došli do zemlje otimačinom, s tim da je postojao etnički kontinuitet između srednjevekovne Bosne i aga i begova koji su ostali verni Bosni. Pored toga za tu zemlju se vekovima išlo u ratove i njeno korišćenje se plaćalo krvlju. Ništa nije bilo džabe. Kad Srbi 1921 upadaju, em otimaju tuđe, em to defacto postaje Srbija. To nije mala stvar. To je promena karaktera zemlje. Da su to neki Bošnjaci pravoslavni, pa ajd ... ali Srbi ... gde god je Srbin tu je blizu i Srbija. Tako da se alergičnim reakcijama Hrvata na Srbe po Hrvatskoj ne treba čuditi. Srbi nisu nikakvi mirni lojalni građani, već visoko virulentno stanovništvo koje pravi svoju državu gde god ih staviš.
|
|
Vrh |
|
|
Detox
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 11:55 |
|
|
novem je napisao/la: Detox je napisao/la: Mi odličan. Sa oko hiljadu ljudi pod oružjem, i još par hiljada simpatizera koji je čitav rat slao medicinski materijal i municiju, i nešto oteteg oružja partizanima, spašavao Jevreje, Srbe i komuniste, vršio sabotaže po gradu, skupljao informacije o kretanju neprijatelja, vršio propagandno-politički rad, slao popune u ljudstvu partizanima itd. Ustaška i nemačka odmazda je bila žestoka i mi smo platili veliku cenu otpora. O tome su mnoge knjige napisane. Pročitajte ponekad. U pokretu otpora su učestvovali ljudi svih nacionalnosti, a najviše Bošnjaci. Pokret otpora je prepadima razoružao Nemce i domobrane oko Sarajeva aprila 1945, tako da je samo najuži centar grada ostao pod neprijateljskom kontrolom. Mi smo praktično sami sebe oslobodili. Nije to tako bilo u Beogradu i Zagrebu. Ustaše su do 1943. totalno bili razbili partizanske doušnike u gradu. Ostalo ih nekih 20-30 nepovezanih. Kasnije se nešto bolje promjenilo dolaskom V. Perića. Taj tzv. pokret otpora je sve u svemu ništa. Sarajevo kao jedini glavni grad nije imao titulu "grada heroja" u Jugoslaviji. Zašto? A to su imali i ZG, BG. LJ.... Ama nismo imali jak lobi da to reši. Zagreb, grad heroj u 2. svetskom ratu, moguće ali u 3. Reich-u, a ne SFRJ. Beograd oslobodila Crvena Armija i partizani. Beograđani se branili i od jednih i od drugih rame uz rame sa Nemcima 1945.
|
|
Vrh |
|
|
Detox
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 11:59 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Detox je napisao/la: Mi borci protiv Turaka do Srebreničke banovine, ustanici vekovima, partizani, pripadnici pokreta otpora, borci ABiH. To ne spominješ. Samo ono što ti odgovara.
Bili ste vi i borci VRS. Samo sto jedna lasta ne cini proljece. 99% Muslimana su uvijek, konstantno u svojoj istoriji, bili sluge okupatora. Al kao sto rekoh, to je vas problem. Nama se ne trebate pravdati. Mi smo se sa vama razgranicili i ne zanimate nas. Samo jos potpisite raspad BiH pa slavite Hitlera ako hocete. A šta je to Nedić bio ??? A šta su to silni Srbi bili kod Turaka po Krajini kao vojni redovi ? Sve do Nikopolja ? A šta ste sada, nego sluge ruskog okupatora ? Izgleda da vaši okupatori valjaju, a naši baš i ne ...
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 11:59 |
|
|
Detox je napisao/la: novem je napisao/la: Nije sve tako. Jedan dio je sigurno bio i otkupljen još za vrijeme AU. Ona je to značajno poticala. Imam i brojeve glede toga. Drugo, vaši politički predstavnici nisu sve dali, jedan dio im je ostao, to je bila cijena za Vidovdanski ustav, gdje ste baš vi svojim glasovima pripomogli kralju da stvori unutranu Jugu. Treće, Osmansko carstvo, vaši begovi i age su i sami došli otimačnom do te zemlje.
Austro-Ugarska je otkupljivala zemlju uglavnom za katoličke nemačke koloniste koji su osnivali svoja naselja diljem BiH i jednim delom zemlju za katolike iz BiH. Pravoslavni živalj je bio presiromašan u fiskalnom smislu da otkupi veću količinu zemlje. Pored toga im je Srbija obećavala "oslobođenje" i da će puškom ionako sve biti njihovo, pa se nisu baš trudili da otkupljuju. I jedni i drugi su preuzimali vlasništvo nad zemljom uglavnom tzv. dosjelošću u regijama gde je bošnjački živalj proteran u velikom hercegovačkom ustanku 1875 do 1878. To znači ako se vlasnik u roku od 20 godina ne vrati, zemlja se dodeljuje korisniku. Kakav je to argument da su age i begovi došli do zemlje otimačinom ? Svi aristokrati u Evropi su došli do zemlje otimačinom, s tim da je postojao etnički kontinuitet između srednjevekovne Bosne i aga i begova koji su ostali verni Bosni. Pored toga za tu zemlju se vekovima išlo u ratove i njeno korišćenje se plaćalo krvlju. Ništa nije bilo džabe. Kad Srbi 1921 upadaju, em otimaju tuđe, em to defacto postaje Srbija. To nije mala stvar. To je promena karaktera zemlje. Da su to neki Bošnjaci pravoslavni, pa ajd ... ali Srbi ... gde god je Srbin tu je blizu i Srbija. Tako da se alergičnim reakcijama Hrvata na Srbe po Hrvatskoj ne treba čuditi. Srbi nisu nikakvi mirni lojalni građani, već visoko viruletno stanovništvo koje pravi svoju državu gde god ih staviš. Nije AU ništa otkupljivala nego je davala kredite s 4% kamatne stope kemtovima na otkup. Čak ste vi još dobro prošli. Zemlju ste dobili osvajanjem, a jedan dio vam je otkupljen do 1918., jedan dio ste zadržali, a za ostalo ste ipak dobili neku neknadu. Bila je stavka za to u propračunu Kraljevine SHS...
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 12:01 |
|
|
Detox je napisao/la: Ama nismo imali jak lobi da to reši. Zagreb, grad heroj u 2. svetskom ratu, moguće ali u 3. Reich-u, a ne SFRJ. Beograd oslobodila Crvena Armija i partizani. Beograđani se branili i od jednih i od drugih rame uz rame sa Nemcima 1945. https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%93%D ... 0%A0%D0%88Vi ste bili 52% ustaše u BiH. To je ne osporivo. I bez lobija.
|
|
Vrh |
|
|
Detox
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 12:05 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Nedavno sam pročitao tu građu (osim prvog dijela - predratnog). Slabo sam vas našao osim zadnje godine rata kad su vam hodže rekle da promijenite ćurak. A i zato jer su oni komunisti i simpatizeri iz 1941 (većinom Srbi i Židovi) bili većinom pod zemljom a dijelom u partizanima. A i ono što je bilo su bili uglavnom sa strane - Humo, Buć, Bijedić...
Nevezano za temu, to je zanimljivo štivo i radujem se ako si to pročitao. Bila mi je želja naći još nekog luđaka kao ja koji obožava tu literatutu pa diskutirati o istoj. Sarajevo u revoluciji, i Sarajevo u SFRJ je obavezno štivo za sve obrazovane u Sarajevu. O tome bi mogao raspravljati sa stotinama ljudi, ali im se gadi ovde dolaziti. Nismo mi iste knjige čitali. Šta bi ja sad trebao da napravim izvod sa svim imenima Bošnjaka u knjigama sa njihovim zaslugama da ti dokazujem suprotno ? Bez nas ne bi bilo pobede partizana 1944 u BiH, a onda ni 1945 i stvaranja onakve Jugoslavije. Mi smo prevagnuli i to je dokazano naučno. Kome pravo, kome krivo.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 12:05 |
|
|
Detox je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Bili ste vi i borci VRS. Samo sto jedna lasta ne cini proljece. 99% Muslimana su uvijek, konstantno u svojoj istoriji, bili sluge okupatora. Al kao sto rekoh, to je vas problem. Nama se ne trebate pravdati. Mi smo se sa vama razgranicili i ne zanimate nas. Samo jos potpisite raspad BiH pa slavite Hitlera ako hocete.
A šta je to Nedić bio ??? A šta su to silni Srbi bili kod Turaka po Krajini kao vojni redovi ? Sve do Nikopolja ? A šta ste sada, nego sluge ruskog okupatora ? Izgleda da vaši okupatori valjaju, a naši baš i ne ... Nedić je bio Mirko Pejanovic ili Zeljko Komsic. Srbi koji su bili kod Turaka po Krajini kao vojni redovi se danas nazivaju Muslimani, Bosnjaci tj. Muslimani. Rusi nisu okupatori nego prijatelji. Srbe niko nikad nije okupirao a da nije na kraju zavrsio krvavih gaca.
|
|
Vrh |
|
|
Gradonačelnik
|
|
|
Detox je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Kakav ste to vi pokret otpora imali? Mi odličan. Sa oko hiljadu ljudi pod oružjem, i još par hiljada simpatizera koji je čitav rat slao medicinski materijal i municiju, i nešto oteteg oružja partizanima, spašavao Jevreje, Srbe i komuniste, vršio sabotaže po gradu, skupljao informacije o kretanju neprijatelja, vršio propagandno-politički rad, slao popune u ljudstvu partizanima itd. Ustaška i nemačka odmazda je bila žestoka i mi smo platili veliku cenu otpora. O tome su mnoge knjige napisane. Pročitajte ponekad. U pokretu otpora su učestvovali ljudi svih nacionalnosti, a najviše Bošnjaci. Pokret otpora je prepadima razoružao Nemce i domobrane oko Sarajeva aprila 1945, tako da je samo najuži centar grada ostao pod neprijateljskom kontrolom. Mi smo praktično sami sebe oslobodili. Nije to tako bilo u Beogradu i Zagrebu. I na kraju Srbin Valter vam najveći anntifašista, a sin Meho iz filma još nije odgovorio koliko je sati jer je u međuvremenu otišo u ISIL!
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 12:06 |
|
|
Detox je napisao/la: . Uvijek se pitam zašto ste vi Muslimani toliki lažovi.
|
|
Vrh |
|
|
Detox
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 12:09 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Detox je napisao/la: A šta je to Nedić bio ??? A šta su to silni Srbi bili kod Turaka po Krajini kao vojni redovi ? Sve do Nikopolja ? A šta ste sada, nego sluge ruskog okupatora ? Izgleda da vaši okupatori valjaju, a naši baš i ne ... Nedić je bio Mirko Pejanovic ili Zeljko Komsic. Srbi koji su bili kod Turaka po Krajini kao vojni redovi se danas nazivaju Muslimani, Bosnjaci tj. Muslimani. Rusi nisu okupatori nego prijatelji. Srbe niko nikad nije okupirao a da nije na kraju zavrsio krvavih gaca. Nedić je nacionalni heroj srpskog naroda danas. Spasitelj Srba iz NDH, ali i krvnik Jevreja Srbije. Vaš 100 %. Na tvoju žalost prvo ste služili kod Turaka kao Vojnuci i Martolozi, pa prešli kod Austrijanaca u Hrvatsku da pravite Vojnu Krajinu. Kakav Meho i Haso ...
|
|
Vrh |
|
|
Detox
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 12:10 |
|
|
novem je napisao/la: Detox je napisao/la: . Uvijek se pitam zašto ste vi Muslimani toliki lažovi. Zanemarivo u odnosu na otimačinu Kralja Aleksandra 1921. Minorno. Nego daj podatke za čitav period od 1878 do 1918. A ne samo par godina koje ti odgovaraju. Vazda nešto štimate.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 12:11 |
|
|
Detox je napisao/la: Sarajevo u revoluciji, i Sarajevo u SFRJ je obavezno štivo za sve obrazovane u Sarajevu. O tome bi mogao raspravljati sa stotinama ljudi, ali im se gadi ovde dolaziti. Nismo mi iste knjige čitali. Šta bi ja sad trebao da napravim izvod sa svim imenima Bošnjaka u knjigama sa njihovim zaslugama da ti dokazujem suprotno ? Bez nas ne bi bilo pobede partizana 1944 u BiH, a onda ni 1945 i stvaranja onakve Jugoslavije. Mi smo prevagnuli i to je dokazano naučno. Kome pravo, kome krivo.
Niste vi ništa prevagnuli. Većina povjesničara se slaže da ste vi bili "rezervna vojska". Otišli ste u partizane tek od jeseni 1943. nakon pada Italije. Autor vam je lijepo napisao da vas je bilo 2,5% u partizanima 1944. 2,5% pa prevagnuli.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 12:12 |
|
|
Detox je napisao/la: novem je napisao/la: Uvijek se pitam zašto ste vi Muslimani toliki lažovi. Zanemarivo u odnosu na otimačinu Kralja Aleksandra 1921. Minorno. Nego daj podatke za čitav period od 1878 do 1918. A ne samo par godina koje ti odgovaraju. Vazda nešto štimate. Jeli vam kralj išta isplatio?
|
|
Vrh |
|
|
Detox
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 12:12 |
|
|
Gradonačelnik je napisao/la: Detox je napisao/la: Mi odličan. Sa oko hiljadu ljudi pod oružjem, i još par hiljada simpatizera koji je čitav rat slao medicinski materijal i municiju, i nešto oteteg oružja partizanima, spašavao Jevreje, Srbe i komuniste, vršio sabotaže po gradu, skupljao informacije o kretanju neprijatelja, vršio propagandno-politički rad, slao popune u ljudstvu partizanima itd. Ustaška i nemačka odmazda je bila žestoka i mi smo platili veliku cenu otpora. O tome su mnoge knjige napisane. Pročitajte ponekad. U pokretu otpora su učestvovali ljudi svih nacionalnosti, a najviše Bošnjaci. Pokret otpora je prepadima razoružao Nemce i domobrane oko Sarajeva aprila 1945, tako da je samo najuži centar grada ostao pod neprijateljskom kontrolom. Mi smo praktično sami sebe oslobodili. Nije to tako bilo u Beogradu i Zagrebu. I na kraju Srbin Valter vam najveći anntifašista, a sin Meho iz filma još nije odgovorio koliko je sati jer je u međuvremenu otišo u ISIL! Srpski komunisti gurali svoj narativ i svoje heroje, a naši se kao i danas bavili funkcijama i ličnim interesom. SFRJ je bila žestoko srpska.
|
|
Vrh |
|
|
Detox
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 12:13 |
|
|
novem je napisao/la: Detox je napisao/la: Zanemarivo u odnosu na otimačinu Kralja Aleksandra 1921. Minorno. Nego daj podatke za čitav period od 1878 do 1918. A ne samo par godina koje ti odgovaraju. Vazda nešto štimate.
Jeli vam kralj išta isplatio? Isplatio bezvredne obveznice sa rokom isplate do 1950 godine. Ko je jamio, jamio. Možda da su ovi uz Spahu i JMO nešto izvukli, ostalima duplo golo.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Raspad FBIH - Dodik : Hrvati i Bošnjaci će se lako razići Postano: 13 ruj 2019, 12:16 |
|
|
Detox je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Nedić je bio Mirko Pejanovic ili Zeljko Komsic. Srbi koji su bili kod Turaka po Krajini kao vojni redovi se danas nazivaju Muslimani, Bosnjaci tj. Muslimani. Rusi nisu okupatori nego prijatelji. Srbe niko nikad nije okupirao a da nije na kraju zavrsio krvavih gaca.
Nedić je nacionalni heroj srpskog naroda danas. Spasitelj Srba iz NDH, ali i krvnik Jevreja Srbije. Vaš 100 %. Na tvoju žalost prvo ste služili kod Turaka kao Vojnuci i Martolozi, pa prešli kod Austrijanaca u Hrvatsku da pravite Vojnu Krajinu. Kakav Meho i Haso ... Lazes Mujo. Lazes ko Bakir. Cudno kako vam alah brani svinjetinu a dozvoljava da lazete. Nedic nije rehabilitovan. https://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu ... van/489869
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 234 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|