HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 30 lis 2025, 17:08.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 2572 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 103  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA?
PostPostano: 26 stu 2012, 01:14 

Nebula je napisao/la:
Metemma je napisao/la:
Neš ti s njima smislene komunikacije na glavu da se postaviš...

Kako imati normalnu komunikaciju sa tipom koji misli da su se srbi u prošlom ratu branili. I pored svih presuda u Hagu, i pored dokazanog genocida, i pored očiglednih etničkih čišćenje. I sada da mi kao pričamo smisleno sa takvim tipom? Idi begaj.

1. opštinski genocid čak i da se desio ne znači da se u drugim opštinama nismo mogli braniti
2. borba bosanskih Srba ne može se svesti na ratne zločine, kako bi to baščaršistanska propaganda najradije uradila
3. mogu se i ja pravit lud pa bošnjačku borbu predstaviti kao isključivo ratni zločin

Ali ako se već oko rata ne možemo složiti, trebalo bi da možemo da u BiH žive tri ravnopravna naroda.

A ako ne možemo ni oko toga... jebiga, moraćemo da patimo zato što s nama nećete da pričate smisleno. I pravićemo se da ste to u stanju.

I što lijepo ne priznate, za razliku od ovih kartografsko-demografskih vukova tipa Cehe, Dudua i sličnih, da vi Jablanicu ili Konjic niste u životu vidjeli pa nemate ni pojma šta o tome da mislite, nije to sramota.

Ja recimo kad se povede priča o RS zapadno od Bijeljine priznajem da uglavnom nemam pojma o detaljima, ni o ovim mjestima koja se spominju po Posavini i slično, i zbog toga nisam ništa manje car.

Vrh

Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA?
PostPostano: 26 stu 2012, 01:23 

Bijeljina, Brčko, Kozarac, Višegrad, Rogatica, Foča, Doboj, Vlasenica, Bratunac, Zvornik, Janja, Derventa, Modriča, Odžak, Šamac. Etnička čišćenja, konc. logori, silovanja, ubistva. Sve samoodbrana očigledno. I granatiranje i snajperisanje Sarajeva je sigurno bila samoodbrana. Srebrenica i Žepa zvane "došlo je vrijeme da se osvetimo Turcima" također samoodbrana? Pokušaj zauzimanja Bihaća samoodbrana? Ti to nas malo zaje?

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 01:28 

Nebula je napisao/la:
Bijeljina, Brčko, Kozarac, Višegrad, Rogatica, Foča, Doboj, Vlasenica, Bratunac, Zvornik, Janja, Derventa, Modriča, Odžak, Šamac. Etnička čišćenja, konc. logori, silovanja, ubistva. Sve samoodbrana očigledno. I granatiranje i snajperisanje Sarajeva je sigurno bila samoodbrana. Srebrenica i Žepa zvane "došlo je vrijeme da se osvetimo Turcima" također samoodbrana? Pokušaj zauzimanja Bihaća samoodbrana? Ti to nas malo zaje?

Ajde da se malo pravimo ludi.
Kad je počeo rat, počelo je i otimanje oko teritorija. Tamo gdje je ko prvi zabo svoju zastavu, to je bilo njegovo. U Bijeljini su to uspjeli Srbi, u Tuzli muslimani, u Brčkom Srbi, u Gradačcu muslimani, u Kozarcu Srbi u Bradini muslimani, u Višegradu Srbi u Bugojnu muslimani... i ne vidim da je u gradovima pod vašom kontrolom ostalo više Srba nego kod nas muslimana.

Kao što rekoh već, zločina jeste bilo ali izjednačavanje srpske borbe sa zločinima je propagandno sranje.

U okolini Sarajeva je živjelo na desetine hiljada Srba koji su branili svoje domove, u Lukavici, Vogošći, Ilijašu, Semizovcu, Hadžićima, Rajlovcu, Ilidži... ne vidim šta ti tu nije jasno. Po Sarajevu se pucalo jer je bio rat, ne znam šta si očekivao u ratu, da tvoji pucaju a moji ćute, jer Sarajevo je to ba. Naravno bilo je i prekomjerne upotrebe sile i poginulih civila, ali to ne mijenja prethodnu činjenicu, i bilo ih je sa obje strane.

Srebrenica, Žepa i Bihać su bili puni vojske odgovorne za ratne zločine nad Srbima i napade na VRS. Tipično balijski, tri godine ubija starce oko Srebrenice, a kad dođe maca na vratanca, iju, napali nas... što li.

Vrh

Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod
PostPostano: 26 stu 2012, 01:28 

Nebula je napisao/la:
Carmello Šešelj je napisao/la:
Pa koliko ja znam, mi smo planirali da postavimo Fikreta za predsednika (koji je valjda i dobio izbore).

Da je Alija bio naš čovek, onda valjda ne bi ratovao protiv nas, đe je tu log'ka? :neznam

Početne postavke su ti pogrešne. Čim ti barataš pojmovima "naš" i "vaš" :kava

OK, ajde objasni mi onda kako i zašto je sve to išlo, kad već imam pogrešne postavke. Ako te ne mrzi, naravno...

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 01:31 

Ceha je napisao/la:
Nebula je napisao/la:
Nismo mogli. Sve se desilo onako kako je i bilo planirano. Pa nije slučajno na čelo bošnjaka došao čovjek koji je pisao islamsku deklaraciju. Sve je odigrano onako kako je i bilo planirano.

Čovjek koji se do raspada Juge izjašnjavao kao Srbin muslimanske vjere.
@Carmello Muslići i 100% Bosna?
Daj, ne budi nerealan :D

Moguće je da sam nerealan, ali meni je priča da je Alija bio srpski agent smešna. Pa nek se on izjašnjavao kao Sveti Sava i Car Dušan zajedno. :neznam

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 01:33 

Da ti uzvratim za savjet, ne otvaraj Pandorinu kutiju muslimanskih teorija... svi ćemo se kajati zbog toga...

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 01:42 

Metemma je napisao/la:
Kad je počeo rat, počelo je i otimanje oko teritorija. Tamo gdje je ko prvi zabo svoju zastavu, to je bilo njegovo. U Bijeljini su to uspjeli Srbi, u Tuzli muslimani, u Brčkom Srbi, u Gradačcu muslimani, u Kozarcu Srbi u Bradini muslimani, u Višegradu Srbi u Bugojnu muslimani... i ne vidim da je u gradovima pod vašom kontrolom ostalo više Srba nego kod nas muslimana.

Haj malo pogledaj šta si upravo napisao. Tamo gdje su prije rata muslimani bili većina oni zaboli zastavu (Tuzla, Gradačac, itd) a tamo gdje su isto tako muslimani bili većina srbi zaboli zastavu (Bijeljina, Brčko, Kozarac, Višegrad itd). Jel se praviš blesav ili namjerno podjebavaš? I onda hožeš ozbiljnu raspravu.

Metemma je napisao/la:
Kao što rekoh već, zločina jeste bilo ali izjednačavanje srpske borbe sa zločinima je propagandno sranje.

Ako stanovištvo RS-a većinski insistira na podjelama koje su uspostavljene genocidom i etničkim čišćenjem (današnja entitetska granica) onda nema sumnje da taj narod baštini tradiciju genocida i etničkog čišćenja. Ja i to shvatam i mogu prihvatiti kao realnost ali nazovimo to pravim imenom. Genocidna tvorevina.

Metemma je napisao/la:
U okolini Sarajeva je živjelo na desetine hiljada Srba koji su branili svoje domove, u Lukavici, Vogošći, Ilijašu, Semizovcu, Hadžićima, Rajlovcu, Ilidži... ne vidim šta ti tu nije jasno. Po Sarajevu se pucalo jer je bio rat, ne znam šta si očekivao u ratu, da tvoji pucaju a moji ćute, jer Sarajevo je to ba. Naravno bilo je i prekomjerne upotrebe sile i poginulih civila, ali to ne mijenja prethodnu činjenicu, i bilo ih je sa obje strane.

Branili Lukavicu paljenjem vječnice? Branili Vogošću naređujući "gađaj VelUšiće tamo nema puno srpskog življa"? Branili Illijaš sa naredbom "oni hodaju ko mravi neka snajper radi"? Jeli li ispranog mozga ili se zajebavaš?

Metemma je napisao/la:
Srebrenica, Žepa i Bihać su bili puni vojske odgovorne za ratne zločine nad Srbima i napade na VRS. Tipično ******, tri godine ubija starce oko Srebrenice, a kad dođe maca na vratanca, iju, napali nas... što li.

Orić je oslobođen u Hagu. Znači srpska propaganda.

Vrh

Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod
PostPostano: 26 stu 2012, 01:44 

Nebula je napisao/la:

Početne postavke su ti pogrešne. Čim ti barataš pojmovima "naš" i "vaš" :kava

OK, ajde objasni mi onda kako i zašto je sve to išlo, kad već imam pogrešne postavke. Ako te ne mrzi, naravno...

Radilo se o puno većim interesima a Alija, Franjo, Slobo su samo igrači u izvana sastavljenim timovima.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 02:13 

Nebula je napisao/la:
Haj malo pogledaj šta si upravo napisao. Tamo gdje su prije rata muslimani bili većina oni zaboli zastavu (Tuzla, Gradačac, itd) a tamo gdje su isto tako muslimani bili većina srbi zaboli zastavu (Bijeljina, Brčko, Kozarac, Višegrad itd). Jel se praviš blesav ili namjerno podjebavaš? I onda hožeš ozbiljnu raspravu.

Ti se izgleda ne praviš blesav već si stvarno blesav i bezobrazan.
Nije se radilo ni o kakvoj dogovornoj podjeli, već o ratu.
Po tebi je sasvim normalno da muslimani zauzmu centar grada Sarajeva u kom su činili recimo 43% stanovništva, a kad Srbi zauzmu recimo Bijeljinu u kojoj čine 60% stanovništva, to ti je problem?
Nije se muslimanska vojska u svojim zauzimanja vodila time ko je na popisu imao većinu, pa nije ni srpska. I sad je problem kad Srbi to učine, a nije kad učine muslimani.

Citat:
Metemma je napisao/la:

Ako stanovištvo RS-a većinski insistira na podjelama koje su uspostavljene genocidom i etničkim čišćenjem (današnja entitetska granica) onda nema sumnje da taj narod baštini tradiciju genocida i etničkog čišćenja. Ja i to shvatam i mogu prihvatiti kao realnost ali nazovimo to pravim imenom. Genocidna tvorevina.

Prvo, taj genocid je presuđen samo u Srebrenici, tako da čak ni ako tu presudu prihvatimo ne možeš to da proširiš na cijelu RS.

Ova teorija ti je teška glupost. Ako ja kao stanovnik recimo opštine Nevesinje želim da moja opština bude dio RS, ja time automatski podržavam etničko čišćenje i genocid? Umobolna muslimanska logika...

RS je proglašena 9.1.1992. Posle toga je došao rat, u tom ratu je nastala i nezavisna BiH i Federacija BiH i Kanton Sarajevo... ako je RS genocidna tvorevina, ništa manje nisu ni BiH ni FBiH ni KS. Opet idiotska logika.

Citat:
Branili Lukavicu paljenjem vječnice? Branili Vogošću naređujući "gađaj VelUšiće tamo nema puno srpskog življa"? Branili Illijaš sa naredbom "oni hodaju ko mravi neka snajper radi"? Jeli li ispranog mozga ili se zajebavaš?

Ti se stvarno praviš luđi nego što jesi.
Jel se cijelo ratovanje Srba oko Sarajeva svodi na ovo što si napisao ludače, ili je tokom tri godine bilo deset ofanziva "za deblokadu"?

Citat:
Orić je oslobođen u Hagu. Znači srpska propaganda.

Pa dobro, onda je ljude pobio drekavac iz tunela...

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 02:43 

Metemma je napisao/la:
Po tebi je sasvim normalno da muslimani zauzmu centar grada Sarajeva u kom su činili recimo 43% stanovništva, a kad Srbi zauzmu recimo Bijeljinu u kojoj čine 60% stanovništva, to ti je problem?

Nije se muslimanska vojska u svojim zauzimanja vodila time ko je na popisu imao većinu, pa nije ni srpska. I sad je problem kad Srbi to učine, a nije kad učine muslimani.

U centru grada Sarajeva bošnjaci su činili preko 50% stanovništva. U gradu Bijeljini bošnjaci su činili 52% stanovništva. Imali uopšte smisla dalje pričati sa tobom? Hajde kratko dok su reklame na TV.

Muslimani i hrvati 92-e (kada je počeo rat) nisu osvojili niti jedan grad u kojem su srbi prije rata bili većina. Srbi jesu desetine gradova u kojima su muslimani i hrvati bili većina. Srbi su imali JNA i oružje i napali su gotovo nenaoružane muslimane i hrvate. Masovno protjerivanje civila, masovna ubistva, silovanja i logori. Uvijek ću biti prvi da kažem da nije Srbija bila agresor. Agresor su bili BH srbi. Agresor na svoje dojučerašnje komšije.

Metemma je napisao/la:
Ova teorija ti je teška glupost. Ako ja kao stanovnik recimo opštine Nevesinje želim da moja opština bude dio RS, ja time automatski podržavam etničko čišćenje i genocid? Umobolna muslimanska logika...

RS je proglašena 9.1.1992. Posle toga je došao rat, u tom ratu je nastala i nezavisna BiH i Federacija BiH i Kanton Sarajevo... ako je RS genocidna tvorevina, ništa manje nisu ni BiH ni FBiH ni KS. Opet idiotska logika

Ti kao stanovnik Nevesinja imaš legitimno pravo da želiš da tvoja opština bude u RS. Ali ako insistiraš na entitetskim linijama koje su povučene na osnovu genocida i etničkog čišćenja onda podržavaš etničko čišćenje. Isto važi i za stanovnike Federacije ako na entitetske linije gledaju kao na neku svetinju. Nemože svetinja biti nešto stvoreno na krvi i patnji drugih ljudi. Isto važi i za one koji misle da je BiH svetinja. I današnje granice BiH su uglavnom rezultat Turskih osvajanja dakle nastale su na krvi i patnji ljudi. Dakle nije ni BiH svetinja a kamoli RS.

Metemma je napisao/la:
Jel se cijelo ratovanje Srba oko Sarajeva svodi na ovo što si napisao ludače, ili je tokom tri godine bilo deset ofanziva "za deblokadu"?

A "blokada" je odbrana? Vi kada se branite opkolite druge da umru od gladi a onda ih psihički snajperom i granatama dotučete? Ja branitelja u PM

Metemma je napisao/la:
Pa dobro, onda je ljude pobio drekavac iz tunela...

Ili drekavac ili niko. Prije će biti niko. Propagande imaju na sve strane i moramo razaznati šta je istina a šta propaganda. Zato i imamo Hag da nam presudi oko stvari oko kojih se ne slažemo . Kao sudija u fudbalu. Fudbalski govoreći, u dosadašnjem toku meča ste zabili više golova ali vam je sudija isključio ne jednog već nekoliko igrača. A utakmica će još mnogo da traje jer je dugačak prekid a sudija će sve da nadoknadi.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 09:10 

od presude za generale, dobro se i na ovome forumu vidi kako se srbi opet radikaliziraju i idu prema cetnistvu

Metemma je napisao/la:
Mi nismo zaratili, mi smo se branili.

ma ti si obican cetnik i nista drugo. svaka diskuzija sa tobom je gubljenje vremena. vodili ste prljavi rat, i do dan danas necete to priznati. sve se vraca sve se placa. unistili ste stotinu crkva i zakralna objekta, bog to nece zaboraviti.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 09:35 

LOL Metema

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 10:23 

Koliko bi se razlikovale granice eventualne srpske republike da nije bilo rata?

I. Bosna bi se zelenila, Posavina (gdje su Hrvati i Bošnjaci bili većina, dakle Brod, Derventa) i Brčko ne bi se crvenili, a DGG i Petrovac bi bili dio srpske republike.

Vjerojatno bi u miru Aljo I. Bosnu, Posavinu i Brčko, dao samo za "čistu" okolicu Sarajeva. Nije daleko od toga ni završilo.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 10:37 

Ceha je napisao/la:
Čovjek koji se do raspada Juge izjašnjavao kao Srbin muslimanske vjere.
@Carmello Muslići i 100% Bosna?
Daj, ne budi nerealan :D

Moguće je da sam nerealan, ali meni je priča da je Alija bio srpski agent smešna. Pa nek se on izjašnjavao kao Sveti Sava i Car Dušan zajedno. :neznam

Naravno da je smješna. Nitko pametan to ni neće reć.
Međutim to što je on bio (i dobar komad svite oko njega) ih je učinio sklonijim da krenu na Hrvate.
Pa cijelo muslimansko vodstvo je par puta tijekom rata žicalo Srbe za sporazum ( Zulfikarpašić, a i sporazuma Krajišnik-Izetbegović koji dopušta srbima odlaz iz BiH http://www.hrsvijet.net/index.php?optio ... Itemid=112 ).
U većini slučajeva su ih Srbi otkantavali, jer nisu htjeli imati posla s Turcima, a i muslimansko držanje sporazuma (počevši od cutilherovog) je opće poznato.
Samo to, ništa više. Zato što je bio ono što je bio, vukao je Srbima. Samo što ga Srbi nisu htjeli.
Točka.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 10:45 

Junuz Djipalo je napisao/la:
I. Bosna bi se zelenila, Posavina (gdje su Hrvati i Bošnjaci bili većina, dakle Brod, Derventa) i Brčko ne bi se crvenili, a DGG i Petrovac bi bili dio srpske republike.
Vjerojatno bi u miru Aljo I. Bosnu, Posavinu i Brčko, dao samo za "čistu" okolicu Sarajeva. Nije daleko od toga ni završilo.

Samo kad je Alija bio kreten. Cutilherov plan mu je jamčio 44% BiH, sve općine u kojima su muslimani bili najbrojniji (ne apsolutna većina). Čovjek je tim planom dobivao Foču, Prijedor, sve osim Lašve i Lepenice na potezu Stolac Brčko... Od okolice Sarajeva je po tom planu jedino Ilijaš trebao biti srpski. I lik je odbio.
Jer je htio sve :D
Sličnu grešku je napravio i krajem rata. Hrvatske snage izvorno nisu trebale ići na BL. Holbrooke je ionako rekao da je to srpsko. Predviđen plan kretanja je bio; nakon Drvara na Petrovac, Sanski Most, Prijedor i Unu. I onda su njegovi biseri upali kod Petrovca na teritorij s kojeg su se povukli Srbi i prekinuli hrvatski smjer napredovanja. Čak su neki muslimani tu i poginuli. Uglavnom, glavni krivac što mu Prijedor (a to je ipak neki gradić) danas nije u fBiH.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 10:48 

Ceha je napisao/la:

Samo kad je Alija bio kreten. Cutilherov plan mu je jamčio 44% BiH, sve općine u kojima su muslimani bili najbrojniji (ne apsolutna većina). Čovjek je tim planom dobivao Foču, Prijedor, sve osim Lašve i Lepenice na potezu Stolac Brčko... Od okolice Sarajeva je po tom planu jedino Ilijaš trebao biti srpski. I lik je odbio.
Sličnu grešku je napravio i krajem rata. Hrvatske snage izvorno nisu trebale ići na BL. Holbrooke je ionako rekao da je to srpsko. Predviđen plan kretanja je bio; nakon Drvara na Petrovac, Sanski Most, Prijedor i Unu. I onda su njegovi biseri upali kod Petrovca na teritorij s kojeg su se povukli Srbi i prekinuli hrvatski smjer napredovanja. Čak su neki muslimani tu i poginuli. Uglavnom, glavni krivac što mu Prijedor (a to je ipak neki gradić) danas nije u fBiH.

Da, to se stalno ponavlja kako su trebali ići u Prijedor i Bosanski Novi. Čini mi se kako je i Galbright nedavno to pomenuo.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 10:54 

Baš je Bešker u analizi Gaze nedavno spomenuo kako Palestinci kao valutu za rat koriste živote, jer toga imaju napretek.

Kao primjer je naglasio kako je u zadnjeg sukobu 6 života Izraelaca bilo dovoljno da se sukobi zaustave sa izraelske strane a 150 Palestinaca nije bilo dovoljno da se zaustave sa palestinske strane. Naravno sve propraćeno žalosnim i tegobnim fotografijama uplakanih ljudi, invalida i sl. Ali, problem je što te slike forsiraju počesto sami Palestinci.

Isto tako, Srbi su strašne stvari činili, ali zahvaljujući tom prenemaganju, trgovini životima što znamo da je Aljo radio, niko živ od domaćih Srba i Hrvata im neće pretjerano vjeorvat kad zinu naši Muslimani. A sve mi se čini da i svijet sve manje trza, upravo zbog te, trgovine živima nekad, a danas trgovine mrtvima.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 12:29 

Ceha je napisao/la:

Naravno da je smješna. Nitko pametan to ni neće reć.
Međutim to što je on bio (i dobar komad svite oko njega) ih je učinio sklonijim da krenu na Hrvate.
Pa cijelo muslimansko vodstvo je par puta tijekom rata žicalo Srbe za sporazum ( Zulfikarpašić, a i sporazuma Krajišnik-Izetbegović koji dopušta srbima odlaz iz BiH http://www.hrsvijet.net/index.php?optio ... Itemid=112 ).
U većini slučajeva su ih Srbi otkantavali, jer nisu htjeli imati posla s Turcima, a i muslimansko držanje sporazuma (počevši od cutilherovog) je opće poznato.
Samo to, ništa više. Zato što je bio ono što je bio, vukao je Srbima. Samo što ga Srbi nisu htjeli.
Točka.

OK, to već zvuči smisleno. Mada koliko ja znam, mi smo taj "istorijski sporazum" prihvatili, ali muslimani su odjebali nas u zadnjem trenutku... Imaš onaj snimljen tel. razgovor Miloševića i Karadžića gde o tome pričaju. Ali moguće da je grešim, nisam siguran 100%.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 12:29 

Ceha je napisao/la:

Da, to se stalno ponavlja kako su trebali ići u Prijedor i Bosanski Novi. Čini mi se kako je i Galbright nedavno to pomenuo.

Zato jer je istina :zivili

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 15:02 

Svi su bili svjesni demografskih kretanja. Aliji je i tada (kao što mu je i sinu sada) bio interes da što duže održi BiH u današnjim granicama kako bi srbi malo po malo demografski iscurili. U tom planu čista okolica Sarajeva ne igra neku ulogu jer Sarajevo je davno demografski dobijeno. Dakle, ono što je krucijalni interes Izetbegovića jeste da se srbi što teže mogu odvojiti. U tome bi odgovaralo što je više moguće nepovezanih cjelina jer se tako mogu najteže odvojiti. Pri tome je naravno najvažnija posavina koja bi zapadne srbe ostavila izolovanim. Ali tu su mu ga Franjo i Slobo zavukli.

Jednom rječju totalno si u krivu. Aliji bi najviše odgovarala podjela po popisu iz 91-e

slika

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 15:03 

Ceha je napisao/la:
Samo kad je Alija bio kreten. Cutilherov plan mu je jamčio 44% BiH, sve općine u kojima su muslimani bili najbrojniji (ne apsolutna većina).

Niđe veze. Nije bila dogovorena nikakva karta. Ta karta o kojoj ti govoriš je bila samo polazna za pregovore i radi se o karti popisa (vidi prošli post).

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 15:05 

Ceha je napisao/la:

Zato jer je istina :zivili

ovdje sve piše:Richard Holbrooke: Završiti rat
Richard Holbrooke: Završiti rat
http://4megaupload.com/download/zavrsiti-rat-r-holbrook-pdf-7307767.html

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 15:38 

Nebula je napisao/la:

Svi su bili svjesni demografskih kretanja. Aliji je i tada (kao što mu je i sinu sada) bio interes da što duže održi BiH u današnjim granicama kako bi srbi malo po malo demografski iscurili. U tom planu čista okolica Sarajeva ne igra neku ulogu jer Sarajevo je davno demografski dobijeno. Dakle, ono što je krucijalni interes Izetbegovića jeste da se srbi što teže mogu odvojiti. U tome bi odgovaralo što je više moguće nepovezanih cjelina jer se tako mogu najteže odvojiti. Pri tome je naravno najvažnija posavina koja bi zapadne srbe ostavila izolovanim. Ali tu su mu ga Franjo i Slobo zavukli.

Jednom rječju totalno si u krivu. Aliji bi najviše odgovarala podjela po popisu iz 91-e

slika

Da, sjećam se kako je Aljo sve karte bacio u obranu I. Bosne i Posavine... :laugh

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 16:04 

Nebula je napisao/la:

Vidiš, o tome je trebalo znatno ranije razmišljati. Sad lepo rekonstruišite Federaciju 50-50 i uživajte.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 16:20 

LIČAN MOLIM TE PROMIJENI AVATAR IMAŠ ISTI KO CEHA BUNIŠ NAS

hvala :D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 2572 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 103  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Dr. Van Nostrand, Gavra Kačanski, Li Zongren, Naša Kvačica, Old Fridolin, ZvonimirM i 43 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: