|
|
Stranica: 28/103.
|
[ 2572 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Nebula
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 25 stu 2012, 16:02 |
|
|
Ceha je napisao/la: Drugo, Srbi nisu ludi. Kad bi muslimani to napravili nama, kaj misliš tko bi bio sljedeći?
Kako misliš nisu srbi ludi? Pa i njima bi odgovarala da država ima što manje ovlasti a entiteti što više. Bošnje i srbi su samo trebali ne dirati ovlasti entiteta dogovorene u Daytonu to jest ne prenositi ovlasti sa entiteta na državu. Naravno da bi srbima to odgovaralo. Fol je u tome što bošnje nisu skontale da i njima najviše odgovara slaba država a jaki entiteti. Glupaci iz SDA su previše zinuli. Možeš reći "nije im dao Dayton već visoki predstavnici" ali VP je tumač Daytona i po Daytonu je to imao pravo. A čim su bošnjaci dobili mogućnost da biraju ne samo hrvatskog člana predsjedništva nego i hrvatske članove vlade Federacije istog momenta su trebali, zajedno sa srbima, krenuti u slabljenje države a jačanje entiteta. Ali turčin je to. Brkat, glup i gladnih očiju. Sreća za vas.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
 |
pozitivac
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 25 stu 2012, 16:12 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2548 Lokacija: Glavni stan
|
Nebula, ima smisla to što govoriš, samo što je takva politika nemoguća zbog muslimanske javnosti. Svaki onaj koji ide sa politkom sporazuma sa Srbima, bit će veoma brzo proglašen izdajnikom i srpskim igračem. Čak i kada bi političke elite bile svjesne toga što govoriš, one takvu politiku ne bi mogle voditi, jer bi to značilo političko samoubojstvo.
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 25 stu 2012, 16:21 |
|
|
Previše gledate to u idealnim uvjetima, bez ikakvih drugih utjecaja kojih bi bilo. A suradnja Srba i Hrvata je prirodna. Nije Dodik budala. Nas zajedno ima kao Bošnjaka i Bosanaca i ostalih. Da su Bošnje uspjele istisnut Hrvate nebi Srbima bilo ugodno. Ovako zajedno mogu obuzdati Bošnjake. Hrvati i Srbi ne predstavljaju prijetnju u BiH jedni drugima, a i jednima i drugima prijete Bošnjaci koji su uz to i brojniji. Normalno da će se naći skupa. I tu je Dodikovo državničko ponašanje i pogled u budućnost. Jer dogovor s Bošnjacima Srbima samo kratkoročno može donjeti dobiti.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 25 stu 2012, 16:25 |
|
|
pozitivac je napisao/la: Nebula, ima smisla to što govoriš, samo što je takva politika nemoguća zbog muslimanske javnosti. Svaki onaj koji ide sa politkom sporazuma sa Srbima, bit će veoma brzo proglašen izdajnikom i srpskim igračem. Čak i kada bi političke elite bile svjesne toga što govoriš, one takvu politiku ne bi mogle voditi, jer bi to značilo političko samoubojstvo. Bošnjački političari tu politiku nisu morali voditi javno. Dovoljno je bilo da se ne zalažu za prenošenje nadležnosti sa entiteta na državu. A narodu bi rekli "mi smo željeli ali šta smo mogli kad je takav Dayton". Naravno da bi antidržavno DJELOVANJE djelovalo kao izdaja. Ali državno NEDJELOVANJE se ne može osuditi jer ne možeš osuditi djelo koje ne postoji if you know what I mean:D Dovoljno je bilo da se ne obraćaju ustavnom sudu za sve što su se obraćali. Ili recimo, nisu trebali nahuškati Sejdića i Fincija na primjer. Sve će im se to odbiti od glavu.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 25 stu 2012, 16:54 |
|
|
Ibar je napisao/la: Dakle Banja Luka, Prijedor, Doboj, Bijeljina ok kužim al Istočno Sarajevo i Zvornik da nisu gradovi me čudi  a jedno Trebinje jest. Brčko jel ono ima status grada? Valjda ima i ono je na neki način u Srpskoj  Srpsko Sarajevo ima status grada, Zvornik nema. Brčko je distrikt.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 25 stu 2012, 17:02 |
|
|
Nikakvi dogovori ni sa kim, samo podjela dolazi u obzir i mirna Bosna. Nikakve zajedničke institucije, zajednička vlast. Odjebati RS i HB što prije od BiH koju ne žele mora biti prioritet Bošnjaka i Bosanaca.
|
|
Vrh |
|
 |
doljani.rama.
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 25 stu 2012, 17:08 |
|
|
Prioritet Bošnjaka treba biti da nasele istočnu RS. A mi ćemo zabadnu. I mirna Bosna.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 25 stu 2012, 17:10 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Nebula je napisao/la: Ceha je napisao/la: Drugo, Srbi nisu ludi. Kad bi muslimani to napravili nama, kaj misliš tko bi bio sljedeći?
Kako misliš nisu srbi ludi? Pa i njima bi odgovarala da država ima što manje ovlasti a entiteti što više. Bošnje i srbi su samo trebali ne dirati ovlasti entiteta dogovorene u Daytonu to jest ne prenositi ovlasti sa entiteta na državu. Naravno da bi srbima to odgovaralo. Fol je u tome što bošnje nisu skontale da i njima najviše odgovara slaba država a jaki entiteti. Glupaci iz SDA su previše zinuli. Možeš reći "nije im dao Dayton već visoki predstavnici" ali VP je tumač Daytona i po Daytonu je to imao pravo. A čim su bošnjaci dobili mogućnost da biraju ne samo hrvatskog člana predsjedništva nego i hrvatske članove vlade Federacije istog momenta su trebali, zajedno sa srbima, krenuti u slabljenje države a jačanje entiteta. Ali turčin je to. Brkat, glup i gladnih očiju. Sreća za vas. Srbi bi na to pristali samo ako bi vi sami izbacili OHR i razvlastili ga. Njima Hrvati trebaju kao kišna godina, jer ako ostanu sa vama na 50%-50% nitko im ne garantira da im "visoki" neće uvesti par amandmana i odjednom vi na 70% ovlasti. Ne postoji ta garancija, a Hrvati su im najbolja. Tako ti stvari stoje. Dok je OHR tu Srbi vama neće vjerovati, nikada. Razvlastiš OHR vi ne možete Srbima vjerovati. Uvukli ste se u debela govna.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 25 stu 2012, 17:35 |
|
|
doljani.rama. je napisao/la: Prioritet Bošnjaka treba biti da nasele istočnu RS. A mi ćemo zabadnu. I mirna Bosna. Kako se ono beše izvodi naseljavanje? Desnim klikom ili levim? Zaboravio sam jbg...
|
|
Vrh |
|
 |
doljani.rama.
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 25 stu 2012, 17:47 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: doljani.rama. je napisao/la: Prioritet Bošnjaka treba biti da nasele istočnu RS. A mi ćemo zabadnu. I mirna Bosna. Kako se ono beše izvodi naseljavanje? Desnim klikom ili levim? Zaboravio sam jbg... Pa lepo.. jednostavno kada Vlasi odsele na na nove pasnjake naselit ce se drugi ljudi koji su odatle protjerani. Možda ce samo kupovat zemlju i radit vikendice a možda se i trajno nasele. A znaš ko su ti drugi ljudi.. pa jezgra i osnovica svih današnjih stanovnika BiH. U prvom redu Hrvati iz Hercegovine i Srednje Bosne pa onda Bosnjaci. Jednostavno tako zakoni prirode funkcioniraju.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 25 stu 2012, 17:49 |
|
|
Citat: Pa lepo.. jednostavno kada Vlasi odsele na na nove pasnjake naselit ce se drugi ljudi koji su odatle protjerani. Možda ce samo kupovat zemlju i radit vikendice a možda se i trajno nasele. A znaš ko su ti drugi ljudi.. pa jezgra i osnovica svih današnjih stanovnika BiH. U prvom redu Hrvati iz Hercegovine i Srednje Bosne pa onda Bosnjaci. Jednostavno tako zakoni prirode funkcioniraju.
Ma znam, igram i ja igrice na kompu često....
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 25 stu 2012, 18:40 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6887 Lokacija: Izvan sebe
|
Carmello Šešelj je napisao/la: doljani.rama. je napisao/la: Prioritet Bošnjaka treba biti da nasele istočnu RS. A mi ćemo zabadnu. I mirna Bosna. Kako se ono beše izvodi naseljavanje? Desnim klikom ili levim? Zaboravio sam jbg... Da prostis kurc'm. Najednostavnije.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 25 stu 2012, 18:47 |
|
|
Old Fridolin je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Kako se ono beše izvodi naseljavanje? Desnim klikom ili levim? Zaboravio sam jbg... Da prostis kurc'm. Najednostavnije. Ma znam, nego volim da pričam sa ovim ˝geopolitičkim stratezima˝. 
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 25 stu 2012, 19:07 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Nikakvi dogovori ni sa kim, samo podjela dolazi u obzir i mirna Bosna. Nikakve zajedničke institucije, zajednička vlast. Odjebati RS i HB što prije od BiH koju ne žele mora biti prioritet Bošnjaka i Bosanaca. Karte kolega, karte! Daj da vidimo kako bi ti to djelio našu domovinu 
|
|
Vrh |
|
 |
Kovach
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 25 stu 2012, 20:14 |
|
Pridružen/a: 10 lis 2012, 10:36 Postovi: 608 Lokacija: Bošnjački institut
|
Od ovoga nece biti nista na kraju.
Obecanje ludom radovanje.
_________________ ˝Ovdje leži div, hb.org-in stid i sram, što bijaše kriv, jer bijaše Bošnjak"
|
|
Vrh |
|
 |
Hroboatos
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 25 stu 2012, 20:18 |
|
|
Metemma je napisao/la: Hroboatos je napisao/la: Da razjasnimo trivije.
1. jedno je idealno, a drugo realno. Osobno, rekoh već- ne mislim da će se RS održati u ovim granicama. No, to ne će ići nekim dogovorima, ni na bilo koji način sada ili kroz koju godinu. Mali je problem što teško da će biti pregovora o kojekakvim opštinskim granicama bez nekog većeg dogovora tipa Dejtona, a i da ga bude, baš da će kakav Ribnik biti ključan za dogovor, teško. Ne vidim scenario po kom bi se granice RS mijenjale. Citat: Srbi su nepravedno dobili 49%, dok im je 40% uvrh glave, pogotovo nakon agresije i pokušaja genocida. Gdje su bili većina- tko to šljivi, yebe mi se za to. Ovo je dostojno najvećih bošnjačkih istoričara ukrštenih sa geopolitičarima. Nije bitno ko je gdje bio većina, ali je bitno ko je izvršio agresiju i genocid. Ovo drugo valjda iz dobrog starog katoličkog svjetonazora kad je pravda u pitanju, pa me onda čudi otkud nepravda prema prvom pitanju. Zatim logika, ko je počinio agresiju i genocid, nije zaslužio 49 već 40%... kako izračuna tih 9% zanimljivo je pitanje. Da ne pričam da je priča o "agresiji i genocidu" teško Hadžifejzovićko sranje koje je odbacio i MSP u Hagu, al valjda nije neki tvoj sud iz Mrduše Donje. Ali ako uzmemo u obzir agresiju i genocide, ako ih izvagamo kroz istoriju, od učestvovanja u mađarskim krusadama protiv inovjernih saplemenika preko NDHazije do kojekakvih vjetrova i Maestrala, malo je zajebano pitanje u kom smjeru bi klatno prevagnulo, možda bi nekim narodima i Odžak bio previše. I poslednje ali ne i najsmješnije je priča o procentima bez obzira na kvalitet. Koliko u tih nezasluženih 49% ima vukojebina a koliko kvaliteta. Koliko vrijedi 5% Zelengore, Veleža i Viduše u poređenju sa 1% na kom se nalazi, recimo, uže gradsko jezgro Mostara. Vi ste dobili oružje od JNA, te uz JNA krenuli u istrjebljujući rat. To ste i jasno rekli i tako se ponašali. Da je oružje bilo fer podijeljeno po narodima i gradovima svima nacijama, ne bi čovjek rekao. No, ovako, trebali ste biti nogirani zbog genocidne agresije. Pravedno bi bilo da je pušteno da i pukne Banja Luka, a vi smanjeni nešto kao Srbi u RH. I Njemačja je nakon rata 1945. smanjena za 25%, a Nijemci- 3 milijuna- istjerani iz Češke (što ne ide u ovih 25%). To je rješenje za pizdarije, a ne ovo daytonski. No- puknut ćete, ovako ili onako, samo treba strpljenja. Ne može se s vama, vi ste zaluđeni kao i muhamedanci, a terapija su bežanije. Prije ili kasnije.
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 25 stu 2012, 20:46 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: Vi ste dobili oružje od JNA, te uz JNA krenuli u istrjebljujući rat. To ste i jasno rekli i tako se ponašali. Da je oružje bilo fer podijeljeno po narodima i gradovima svima nacijama, ne bi čovjek rekao. No, ovako, trebali ste biti nogirani zbog genocidne agresije.
Pravedno bi bilo da je pušteno da i pukne Banja Luka, a vi smanjeni nešto kao Srbi u RH.
I Njemačja je nakon rata 1945. smanjena za 25%, a Nijemci- 3 milijuna- istjerani iz Češke (što ne ide u ovih 25%).
To je rješenje za pizdarije, a ne ovo daytonski. No- puknut ćete, ovako ili onako, samo treba strpljenja. Ne može se s vama, vi ste zaluđeni kao i muhamedanci, a terapija su bežanije. Prije ili kasnije. Da, stvarno, trebalo je pred rat da podijelimo oružje pošteno po svim nacijama. Po toj logici - muslimani su u ratu smjeli da učestvuju samo sa onoliko vojnika koliko smo mi imali, a da ne pričam o tome koliko je Oluja nepravedno izvedena, tj. da je HV napala na SVK sa mnogo više vojnika nego što je SVK imala. Argument nula. Takođe i ovaj s agresijom i genocidom, žao mi je što ti to tako osjećaš, međutim: 1. Srbi u Bosni su autohtoni narod, i nikako nisu mogli da izvrše agresiju sami na sebe 2. Imamo presude MSP koje govore suprotno onome što ti pričaš. Pričaš u istom postu o protjerivanju i o pravdi... nedosledno i licemjerno u pm. Kao što rekoh, gdje je onda pravda za NDH, tursku okupaciju, zločine u 1sr... Sa nacističkom Njemačkom nas poredi pripadnik naroda koji nije kažnjen ni teritorijom ni protjerivanjem za svoje učešće na poraženoj strani u oba svjetska rata. Evo, ja se potpuno slažem da kaznimo RS teritorijom i protjerivanjem stanovništva za zločine koje je počinila, ali da isto primjenimo na hrvatske teritorije u RH i BiH. Ajde da lijepo izračunamo, za koliko onda moramo da smanjimo Hrvatsku i koliko novih stanovnika će Zagreb da dobije, te da li će srpsko more da ide do Splita ili do Rijeke. Za dežurne skakače, čisto da napomenem da ovde ne zagovaram ovo gore napisano, samo karikiram svu apsurdnost ovoga što Hroboatos piše. I kao vrhunac priče o "pravednosti" na kraju opet protjerivanje. I to kao rješenje za pizdarije. A te pizdarije koje treba riješiti su... postojanje Srba predaleko na zapadu? Kad je u pitanju opstanak, nismo zaluđeni koliko muhamedanci, ali zna se desiti da nam je do istog prilično stalo. Stvarno bre, pisanja su ti ispod svakog nivoa, kakva je ovo zajebancija.
|
|
Vrh |
|
 |
kidaman
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 25 stu 2012, 22:06 |
|
|
Ibar je napisao/la: Karta iz 2006. čisto da nesmetno s uma gdje je ko većina   Ovo će se dosta izmjeniti nakon popisa stanovništva!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 25 stu 2012, 22:09 |
|
|
@metemma,
A jebiga, čovek smatra da smo dobili previše i boli ga tih 49%. Pusti ga nek pizdi zbog "nepravde", čisto sumnjam da ćeš uspeti da mu bilo šta objasniš.
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 25 stu 2012, 22:12 |
|
|
Vole ljudi ovde da dijele savjete, čudo jedno  Opusti se, ovo je diskusioni forum, diskutuje se. A Hroboatos nije bilo ko, pa mi nekako čudno da piše ovakve stvari :)
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 25 stu 2012, 22:13 |
|
|
Pa jeste dobili previše, prije rata ne biste imali obraza da tražite toliko da dobijete.
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 25 stu 2012, 22:14 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Pa jeste dobili previše, prije rata ne biste imali obraza da tražite toliko da dobijete. Ajde pogledaj koliko smo teksta Ceha, Hroboatos i ja ispisali, a onda vidi imaš li šta pametno da kažeš na to što je rečeno ili nemaš, ovaj komentar od jedne rečenice ti je idiotski i već smo se dotakli te teme gore.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 25 stu 2012, 22:16 |
|
|
Metemma je napisao/la: Vole ljudi ovde da dijele savjete, čudo jedno  Opusti se, ovo je diskusioni forum, diskutuje se. A Hroboatos nije bilo ko, pa mi nekako čudno da piše ovakve stvari :) OK, izvinjavam se na upadu.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 25 stu 2012, 22:24 |
|
|
Metemma je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Pa jeste dobili previše, prije rata ne biste imali obraza da tražite toliko da dobijete. Ajde pogledaj koliko smo teksta Ceha, Hroboatos i ja ispisali, a onda vidi imaš li šta pametno da kažeš na to što je rečeno ili nemaš, ovaj komentar od jedne rečenice ti je idiotski i već smo se dotakli te teme gore. Čitao sam to. Al de reci iskreno bi li iko imao obraza tražiti 50% teritorija da se išlo na mirno rješenje?
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 25 stu 2012, 22:29 |
|
|
Citat: Lebowski je napisao/la: Metemma je napisao/la: Ajde pogledaj koliko smo teksta Ceha, Hroboatos i ja ispisali, a onda vidi imaš li šta pametno da kažeš na to što je rečeno ili nemaš, ovaj komentar od jedne rečenice ti je idiotski i već smo se dotakli te teme gore.
Čitao sam to. Al de reci iskreno bi li iko imao obraza tražiti 50% teritorija da se išlo na mirno rješenje? Nije bitan procenat, bitno je šta ulazi u taj procenat. Pa Tuđman je odustajao od nekih vukojebina po zapadnoj Bosni da bi se navukao taj procenat od 48%, čisto ono daj im planina i šume jer su skontali da su potpisali manje od 48. Ne možemo gledati po suvim procentima, koliko "procenata" neke planine vrijedi Sarajevo?
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|