|
|
Stranica: 4/8.
|
[ 182 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Republika Hrvatska ili Banovina Hrvatska? Postano: 13 sij 2012, 00:18 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
dudu je napisao/la: teranova je napisao/la: Ma da, echte croatische patriota. Ajde beži u krevet, poludeo si.  mislim da ga Hrvati u današnjoj Hrvatskoj nisu pretjerano voljeli, ali ovi naši u BIH... po pričama, padala je glava tko bi zucnuo protiv Franje. znali su i tada da je Franjo pravi.  J*** mater svakom Hrvatu koji nije za našega Franju 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
SSlavonac
|
Naslov: Re: Republika Hrvatska ili Banovina Hrvatska? Postano: 13 sij 2012, 00:18 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Nah, Sandžak u Hrvatskoj je idiotarija , zadržite si ga, ovo nije mitomanija nego istina . Postojala je ispostava za Srijem, a sjeverni dio Bačke (od Apatina do Subotice je trebalo u SRH) , ali kako je odlučila Đilasova komisija odlučila , nećemo sada tu plakati za tim .
Što se Sandžaka tiče on je nekih mjesec dana bio formalno u NDH , dok ga digići nisu pripojili Crnoj Gori.
Slaba je to prica sa Djilasovom komisijom, Srba je tad bilo znacajno vise nego Hrvata u Sremu... to je presudno bilo, i Vojvodina je jedna celina, na sta bi licilo da glavni grad bude sa jedne strane u jednoj republici, sa druge u drugoj... Tito je ipak voleo Beograd dovoljno da ga tako ne naruzi Voleli su ga i tvoji Dalmosi, koliko ih je samo doslo posle rata u raznim cinovima...i ostali ovde... Kako stvari stoje u Vojvodini, mi smo je izgubili, a bogami i vi je gubite postepeno. Pitanje je kada će i oni putevima Kosova. Ovakava razprava neće biti potrebna s glavnim gradovima 
_________________ Ja ne cijenim toliko svoju glavu da bih strahovao za nju,niti mi je život bio toliko sladak da bi žalio za njim.-Ante Bruno Bušić
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Republika Hrvatska ili Banovina Hrvatska? Postano: 13 sij 2012, 00:19 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 60850 Lokacija: DAZP HQ
|
Zadar1993 je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Slaba je to prica sa Djilasovom komisijom, Srba je tad bilo znacajno vise nego Hrvata u Sremu... to je presudno bilo, i Vojvodina je jedna celina, na sta bi licilo da glavni grad bude sa jedne strane u jednoj republici, sa druge u drugoj... Tito je ipak voleo Beograd dovoljno da ga tako ne naruzi Voleli su ga i tvoji Dalmosi, koliko ih je samo doslo posle rata u raznim cinovima...i ostali ovde... Znam za Dalmoše u Beogradu, kažem ti samo kako je Srijem i sjeverna Bačka trebala prvotno u SRH ne ulazim u razloge zašto su promijenili prvotne odluke . Ali ako ćemo tom analogijom, tada je u sjevernoj Bačkoj bilo više Hrvata nego Srba. nisu se vodili samo etničkom linijom, već i prometnom logikom, zato je Baranja završila u Hrvatskoj, a sjeverna Bačka u Srbiji.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Republika Hrvatska ili Banovina Hrvatska? Postano: 13 sij 2012, 00:19 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Slaba je to prica sa Djilasovom komisijom, Srba je tad bilo znacajno vise nego Hrvata u Sremu... to je presudno bilo, i Vojvodina je jedna celina, na sta bi licilo da glavni grad bude sa jedne strane u jednoj republici, sa druge u drugoj... Tito je ipak voleo Beograd dovoljno da ga tako ne naruzi Voleli su ga i tvoji Dalmosi, koliko ih je samo doslo posle rata u raznim cinovima...i ostali ovde... Znam za Dalmoše u Beogradu, kažem ti samo kako je Srijem i sjeverna Bačka trebala prvotno u SRH ne ulazim u razloge zašto su promijenili prvotne odluke . Ali ako ćemo tom analogijom, tada je u sjevernoj Bačkoj bilo više Hrvata nego Srba. Ma baš ste bili zaslužili proširenje te 1945., krvavo ste radili, udarnički čak.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
|
|
Laku noć ljudi ovo je bila usitinu osvježavajuća rasprava  .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Republika Hrvatska ili Banovina Hrvatska? Postano: 13 sij 2012, 00:20 |
|
|
teranova je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Znam za Dalmoše u Beogradu, kažem ti samo kako je Srijem i sjeverna Bačka trebala prvotno u SRH ne ulazim u razloge zašto su promijenili prvotne odluke . Ali ako ćemo tom analogijom, tada je u sjevernoj Bačkoj bilo više Hrvata nego Srba.
Ma baš ste bili zaslužili proširenje te 1945., krvavo ste radili, udarnički čak. Udarno nego što 
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Republika Hrvatska ili Banovina Hrvatska? Postano: 13 sij 2012, 00:20 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: dudu je napisao/la: mislim da ga Hrvati u današnjoj Hrvatskoj nisu pretjerano voljeli, ali ovi naši u BIH... po pričama, padala je glava tko bi zucnuo protiv Franje. znali su i tada da je Franjo pravi.  J*** mater svakom Hrvatu koji nije za našega Franju  nije ni čudo, od popisa 1890. do 1910. broj Hrvata u BIH se uduplao i došli smo do 25% udjela u stanovništvu. eh da je Austrija ostala. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Republika Hrvatska ili Banovina Hrvatska? Postano: 13 sij 2012, 00:21 |
|
|
dudu je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Znam za Dalmoše u Beogradu, kažem ti samo kako je Srijem i sjeverna Bačka trebala prvotno u SRH ne ulazim u razloge zašto su promijenili prvotne odluke . Ali ako ćemo tom analogijom, tada je u sjevernoj Bačkoj bilo više Hrvata nego Srba.
nisu se vodili samo etničkom linijom, već i prometnom logikom, zato je Baranja završila u Hrvatskoj, a sjeverna Bačka u Srbiji. Jbg. a Srijem tamo di je  .
|
|
Vrh |
|
 |
SSlavonac
|
Naslov: Re: Republika Hrvatska ili Banovina Hrvatska? Postano: 13 sij 2012, 00:21 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Slaba je to prica sa Djilasovom komisijom, Srba je tad bilo znacajno vise nego Hrvata u Sremu... to je presudno bilo, i Vojvodina je jedna celina, na sta bi licilo da glavni grad bude sa jedne strane u jednoj republici, sa druge u drugoj... Tito je ipak voleo Beograd dovoljno da ga tako ne naruzi Voleli su ga i tvoji Dalmosi, koliko ih je samo doslo posle rata u raznim cinovima...i ostali ovde... Znam za Dalmoše u Beogradu, kažem ti samo kako je Srijem i sjeverna Bačka trebala prvotno u SRH ne ulazim u razloge zašto su promijenili prvotne odluke . Ali ako ćemo tom analogijom, tada je u sjevernoj Bačkoj bilo više Hrvata nego Srba. A Gdje su u priči Bunjevci? 
_________________ Ja ne cijenim toliko svoju glavu da bih strahovao za nju,niti mi je život bio toliko sladak da bi žalio za njim.-Ante Bruno Bušić
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Znam za Dalmoše u Beogradu, kažem ti samo kako je Srijem i sjeverna Bačka trebala prvotno u SRH ne ulazim u razloge zašto su promijenili prvotne odluke . Ali ako ćemo tom analogijom, tada je u sjevernoj Bačkoj bilo više Hrvata nego Srba.
Bio ih je solidan broj, ali ih nije bilo vise od Srba...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Republika Hrvatska ili Banovina Hrvatska? Postano: 13 sij 2012, 00:22 |
|
|
dudu je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: J*** mater svakom Hrvatu koji nije za našega Franju  nije ni čudo, od popisa 1890. do 1910. broj Hrvata u BIH se uduplao i došli smo do 25% udjela u stanovništvu. eh da je Austrija ostala.  Da nam se bar oba Franja vrate  .
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Republika Hrvatska ili Banovina Hrvatska? Postano: 13 sij 2012, 00:22 |
|
|
SSlavonac je napisao/la: Kako stvari stoje u Vojvodini, mi smo je izgubili, a bogami i vi je gubite postepeno. Pitanje je kada će i oni putevima Kosova. Ovakava razprava neće biti potrebna s glavnim gradovima  Slavonac, prosvetli nas Zadnji popis ce pokazati da je u Vojvodini 75% Srba, nikad vise u istoriji...
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Republika Hrvatska ili Banovina Hrvatska? Postano: 13 sij 2012, 00:23 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: dudu je napisao/la: nije ni čudo, od popisa 1890. do 1910. broj Hrvata u BIH se uduplao i došli smo do 25% udjela u stanovništvu. eh da je Austrija ostala.  Da nam se bar oba Franja vrate  . Ustanite Franje Hrvatska i Herceg-Bosna zovu, ustanite Franje, carevi. 
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Republika Hrvatska ili Banovina Hrvatska? Postano: 13 sij 2012, 00:23 |
|
|
SSlavonac je napisao/la: A Gdje su u priči Bunjevci?  Zajedno sa Zvonkom Bogdanom medju tamburicama 
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Republika Hrvatska ili Banovina Hrvatska? Postano: 13 sij 2012, 00:24 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: SSlavonac je napisao/la: Kako stvari stoje u Vojvodini, mi smo je izgubili, a bogami i vi je gubite postepeno. Pitanje je kada će i oni putevima Kosova. Ovakava razprava neće biti potrebna s glavnim gradovima  Slavonac, prosvetli nas Zadnji popis ce pokazati da je u Vojvodini 75% Srba, nikad vise u istoriji... neće biti baš 75%, ali bit će preko 70%. Vojvodini se događa novosadizacija, po onom što sam vidio iz popisa po naseljima, veće gubitke po selima imate od Mađara npr.
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Republika Hrvatska ili Banovina Hrvatska? Postano: 13 sij 2012, 00:25 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: SSlavonac je napisao/la: A Gdje su u priči Bunjevci?  Zajedno sa Zvonkom Bogdanom medju tamburicama  Pitoma manjina, dobro je to. 
|
|
Vrh |
|
 |
Cro1
|
Naslov: Re: Republika Hrvatska ili Banovina Hrvatska? Postano: 13 sij 2012, 00:26 |
|
Pridružen/a: 10 pro 2011, 18:21 Postovi: 316 Lokacija: Dalmacija
|
DzoniBG je napisao/la: Srba je tad bilo znacajno vise nego Hrvata u Sremu... Kad smo već kod toga, dobro ste se vi množili u Jugoslaviji, za razliku od nas: Prema popisima stanovništva Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca/ Jugoslavije od 1921. i 1931. godine, Federativne Narodne Republike Jugoslavije od 1948, 1953. i 1961. te Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije od 1971, 1981. i 1991. godine, učešće Srba i Hrvata u ukupnom broju stanovništva iznosilo je, prema prvome popisu 1921. godine, 4.791.000 (44,57%) Srba i 3.427.000 (23,9%) Hrvata, a prema poslednjem popisu 1991. Srba je bilo 8.526.872 (36,2%), a Hrvata 4.636.700 (19,7%).
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Republika Hrvatska ili Banovina Hrvatska? Postano: 13 sij 2012, 00:27 |
|
|
dudu je napisao/la: neće biti baš 75%, ali bit će preko 70%. Vojvodini se događa novosadizacija, po onom što sam vidio iz popisa po naseljima, veće gubitke po selima imate od Mađara npr. Urbanizacija i falinka po selima je svugde prisutna... Madjari ce biti na nikad manjem procentu, oni su istorijski najveci gubitnici u Vojvodini.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Republika Hrvatska ili Banovina Hrvatska? Postano: 13 sij 2012, 00:29 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: dudu je napisao/la: neće biti baš 75%, ali bit će preko 70%. Vojvodini se događa novosadizacija, po onom što sam vidio iz popisa po naseljima, veće gubitke po selima imate od Mađara npr. Urbanizacija i falinka po selima je svugde prisutna... Madjari ce biti na nikad manjem procentu, oni su istorijski najveci gubitnici u Vojvodini. možda ipak Nijemci, s nekadašnjih pola milijuna nestali su u potpunosti, potom Hrvati, s nekadašnjih 150 tisuća na cca. 50 tisuća, pa Mađari s nekadašnjih pola milijuna na 250 tisuća.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Republika Hrvatska ili Banovina Hrvatska? Postano: 13 sij 2012, 00:30 |
|
|
Cro1 je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Srba je tad bilo znacajno vise nego Hrvata u Sremu... Kad smo već kod toga, dobro ste se vi množili u Jugoslaviji, za razliku od nas: Prema popisima stanovništva Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca/ Jugoslavije od 1921. i 1931. godine, Federativne Narodne Republike Jugoslavije od 1948, 1953. i 1961. te Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije od 1971, 1981. i 1991. godine, učešće Srba i Hrvata u ukupnom broju stanovništva iznosilo je, prema prvome popisu 1921. godine, 4.791.000 (44,57%) Srba i 3.427.000 (23,9%) Hrvata, a prema poslednjem popisu 1991. Srba je bilo 8.526.872 (36,2%), a Hrvata 4.636.700 (19,7%).Zanimljivo...nisam znao da je takva razlika napravljena u tom razdoblju... Srbi su razbijali sa natalitetom sve do pre 30 godina, ne bas kao Bosnjaci i Albanci, ali brojka im je rapidno rasla. Ne znam kako su Hrvati tako podbacili 
|
|
Vrh |
|
 |
Real gone
|
Naslov: Re: Republika Hrvatska ili Banovina Hrvatska? Postano: 13 sij 2012, 00:30 |
|
|
Kad ste već kod Banovine, jel može neko od pristalica ili simpatizera HSS-a da mi objasni genezu frakcija u ovoj stranci uoči, i nakon WW2, kao i to kakva je situacija danas? Znam da su to relativno male stranke i u HR i u BiH, ali kakvi su im međusobni odnosi i ima li otpadničkih frakcija i novih stranaka nastalih iz HSS-a?
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
 |
SSlavonac
|
|
|
DzoniBG je napisao/la: SSlavonac je napisao/la: Kako stvari stoje u Vojvodini, mi smo je izgubili, a bogami i vi je gubite postepeno. Pitanje je kada će i oni putevima Kosova. Ovakava razprava neće biti potrebna s glavnim gradovima  Slavonac, prosvetli nas Zadnji popis ce pokazati da je u Vojvodini 75% Srba, nikad vise u istoriji... Neka te svetle srpski nacionalisti i pokreti, koji su se nešto uzjebali u posljednje vrieme u vezi Vojvodine. Ti znaš bolje nego ja događanja u Srbiji.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Republika Hrvatska ili Banovina Hrvatska? Postano: 13 sij 2012, 00:31 |
|
|
dudu je napisao/la: možda ipak Nijemci, s nekadašnjih pola milijuna nestali su u potpunosti, potom Hrvati, s nekadašnjih 150 tisuća na cca. 50 tisuća, pa Mađari s nekadašnjih pola milijuna na 250 tisuća.
Dobro, Nemci su skoro svi oterani, Hrvati su postepeno kopnili...ali Madjari, jos sa obzirom da je to istorijski bila njihova zemlja... najveci fumare...
|
|
Vrh |
|
 |
SSlavonac
|
Naslov: Re: Republika Hrvatska ili Banovina Hrvatska? Postano: 13 sij 2012, 00:35 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Cro1 je napisao/la: Kad smo već kod toga, dobro ste se vi množili u Jugoslaviji, za razliku od nas:
Prema popisima stanovništva Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca/ Jugoslavije od 1921. i 1931. godine, Federativne Narodne Republike Jugoslavije od 1948, 1953. i 1961. te Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije od 1971, 1981. i 1991. godine, učešće Srba i Hrvata u ukupnom broju stanovništva iznosilo je, prema prvome popisu 1921. godine, 4.791.000 (44,57%) Srba i 3.427.000 (23,9%) Hrvata, a prema poslednjem popisu 1991. Srba je bilo 8.526.872 (36,2%), a Hrvata 4.636.700 (19,7%). Zanimljivo...nisam znao da je takva razlika napravljena u tom razdoblju... Srbi su razbijali sa natalitetom sve do pre 30 godina, ne bas kao Bosnjaci i Albanci, ali brojka im je rapidno rasla. Ne znam kako su Hrvati tako podbacili  http://img813.imageshack.us/img813/5979/13cobanska.gifhttp://img687.imageshack.us/img687/3725 ... jeseci.gif
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Republika Hrvatska ili Banovina Hrvatska? Postano: 13 sij 2012, 00:36 |
|
|
Nemojte samo opet sa demografijom ako boga znate!!!
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|