HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 kol 2026, 17:33.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 532 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Republika Srpska zabranjuje obilježja poražene muslimanske vojske
PostPostano: 06 kol 2026, 22:21 

Naša Kvačica je napisao/la:
SarajkaDjevojka je napisao/la:
Alija je tada bio glup i dobro smo opstali ko nas je vodio. Skupo se škola platila. Alija nije bio ni za imama u gradskoj džamiji u Sarajevu. Nego za nekog da predvodi dzumu petkom u Čagrčićima. No sada je situacija vise nego dobra. Mislim da od rata nema ništa. I da imamo najbolji komad BiH. S tendencijom da uzmemo 70% teritorije. U miru. Jednostavno sve oko trokuta će propasti demografski i neće biti za neki dugoročno opstanak. Neminovno je da će trokut usisati sve oko sebe. Napravicemo Metropolis. KS će obuhvatiti sve do Zivinica. I ovamo SB i ostatak. Tako je kako je.

Daleko su Živinice, nisi realna, nemate substance za to. Metropolis od Sarajeva do Visokog, to je otprilike dovoljno za 90% bosanskih muslimana, vjerojatno i previše ali dobro sad.

Slažem se daleko najbolji komad BiH, imali bi i filmski festival. :palacgore1

Četnjopolis duž Drine nekako brzo zaboraviše. :zubati

Vrh

PostPostano: 06 kol 2026, 22:45 

novem je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:

Daleko su Živinice, nisi realna, nemate substance za to. Metropolis od Sarajeva do Visokog, to je otprilike dovoljno za 90% bosanskih muslimana, vjerojatno i previše ali dobro sad.

Slažem se daleko najbolji komad BiH, imali bi i filmski festival. :palacgore1

Sjete se Srebrenice jednom godišnje i to im je domet.

Vrh

PostPostano: 08 kol 2026, 00:09 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
U Istočno Sarajevo da pustiš sto budala tipa Hatića, oni bi pregazili policiju im. Znaci sto budala pod oružjem. I vozdra. Četalji su svjesni toga.

Ma ja šta bi...što ne riješite to već.

Vrh

PostPostano: 08 kol 2026, 11:27 

Ceha je napisao/la:
novem je napisao/la:

Sjete se Srebrenice jednom godišnje i to im je domet.

Provlače je oni i kroz dnevnu politiku ali to je postalo toliko kontraproduktivno
i ne upotrebljivo za domaću politiku, dok stranci ne nasjedaju na političke dokapitalizacije
minulih događaja, koje su uz to i teritorijalno poravnate.

Vrh

PostPostano: 09 kol 2026, 11:06 

a Aliji za rođendan ništa

Vrh

PostPostano: Danas, , 12:40 

Irfan Begić iz Maglaja obratio se redakciji portala Crna Hronika tvrdeći da je tokom putovanja prema Cazinu doživio neugodnost prilikom policijske kontrole na području Doboja.

Kako je Begić ispričao za Crnu Hroniku, putovao je iz rodnog Maglaja prema Cazinu, gdje je krenuo kod supruge, a tokom prolaska kroz Doboj zaustavila su ga dvojica policijskih službenika Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, tokom kontrole policajci su primijetili simbol ljiljana koji se nalazio na unutrašnjem retrovizoru njegovog automobila.

Begić tvrdi da su mu policijski službenici kazali da se radi o „ratnom simbolu“ i zatražili da ga odmah ukloni.

„Rečeno mi je da, ukoliko to ne učinim, moje dalje putovanje neće biti dozvoljeno i da ću biti upućen u policijsku stanicu u Doboju“, tvrdi Begić.

Navodi da nije želio ulaziti u bilo kakav konflikt te da je poslušao policijske službenike i uklonio ljiljan iz vozila.

Međutim, prema njegovoj verziji događaja, policijska kontrola time nije završena.

Begić tvrdi da su policajci potom izvršili pregled njegovog automobila zbog sumnje da bi mogao posjedovati oružje.

-Na putu iz svog rodnog Maglaja prema Cazinu, gdje sam išao kod svoje cure. Put me vodio preko Doboja. Tamo su me zaustavila dvojica policijskih službenika Republike Srpske.

Tokom kontrole primijetili su ljiljan koji se nalazio na mom retrovizoru. Rekli su mi da je to „ratni simbol“ i naredili da ga odmah uklonim. U suprotnom, kako mi je rečeno, moje putovanje bi bilo prekinuto i morao bih u policijsku stanicu u Doboju.

Nisam želio nikakav konflikt. Bio sam potpuno miran i sarađivao sam sa policijom. Uklonio sam ljiljan, iako mi nije bilo jasno zbog čega bi jedan takav simbol predstavljao problem.

Ali tu se kontrola nije završila.

Policajci su zatim izvršili pregled mog vozila, uz obrazloženje da zbog toga što u automobilu imam „ratni simbol“ postoji mogućnost da posjedujem oružje.

Nisam imao oružje. Nisam prijetio nikome. Nisam provocirao nikoga. Nisam pružao nikakav otpor.

Uprkos tome, nakon cijele kontrole rečeno mi je da svoje putovanje prema Cazinu nastavim preko teritorije Federacije Bosne i Hercegovine.

:klanjam

Vrh

PostPostano: Danas, , 15:33 

Žena, cura, bula? :D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 532 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica, Robbie MO, Tomba17 i 37 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: