|
|
Stranica: 22/22.
|
[ 539 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
novem
|
Naslov: Re: Republika Srpska zabranjuje obilježja poražene muslimanske vojske Postano: 06 kol 2026, 22:21 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Alija je tada bio glup i dobro smo opstali ko nas je vodio. Skupo se škola platila. Alija nije bio ni za imama u gradskoj džamiji u Sarajevu. Nego za nekog da predvodi dzumu petkom u Čagrčićima. No sada je situacija vise nego dobra. Mislim da od rata nema ništa. I da imamo najbolji komad BiH. S tendencijom da uzmemo 70% teritorije. U miru. Jednostavno sve oko trokuta će propasti demografski i neće biti za neki dugoročno opstanak. Neminovno je da će trokut usisati sve oko sebe. Napravicemo Metropolis. KS će obuhvatiti sve do Zivinica. I ovamo SB i ostatak. Tako je kako je. Daleko su Živinice, nisi realna, nemate substance za to. Metropolis od Sarajeva do Visokog, to je otprilike dovoljno za 90% bosanskih muslimana, vjerojatno i previše ali dobro sad. Slažem se daleko najbolji komad BiH, imali bi i filmski festival.  Četnjopolis duž Drine nekako brzo zaboraviše. 
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Republika Srpska zabranjuje obilježja poražene muslimanske vojske Postano: 06 kol 2026, 22:45 |
|
|
novem je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Daleko su Živinice, nisi realna, nemate substance za to. Metropolis od Sarajeva do Visokog, to je otprilike dovoljno za 90% bosanskih muslimana, vjerojatno i previše ali dobro sad. Slažem se daleko najbolji komad BiH, imali bi i filmski festival.  Četnjopolis duž Drine nekako brzo zaboraviše.  Sjete se Srebrenice jednom godišnje i to im je domet.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Republika Srpska zabranjuje obilježja poražene muslimanske vojske Postano: 08 kol 2026, 00:09 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: U Istočno Sarajevo da pustiš sto budala tipa Hatića, oni bi pregazili policiju im. Znaci sto budala pod oružjem. I vozdra. Četalji su svjesni toga. Ma ja šta bi...što ne riješite to već.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Republika Srpska zabranjuje obilježja poražene muslimanske vojske Postano: 08 kol 2026, 11:27 |
|
|
Ceha je napisao/la: novem je napisao/la: Četnjopolis duž Drine nekako brzo zaboraviše.  Sjete se Srebrenice jednom godišnje i to im je domet. Provlače je oni i kroz dnevnu politiku ali to je postalo toliko kontraproduktivno i ne upotrebljivo za domaću politiku, dok stranci ne nasjedaju na političke dokapitalizacije minulih događaja, koje su uz to i teritorijalno poravnate.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mikimiki971
|
Naslov: Re: Republika Srpska zabranjuje obilježja poražene muslimanske vojske Postano: 09 kol 2026, 11:06 |
|
|
|
a Aliji za rođendan ništa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Republika Srpska zabranjuje obilježja poražene muslimanske vojske Postano: 11 kol 2026, 12:40 |
|
|
Irfan Begić iz Maglaja obratio se redakciji portala Crna Hronika tvrdeći da je tokom putovanja prema Cazinu doživio neugodnost prilikom policijske kontrole na području Doboja. Kako je Begić ispričao za Crnu Hroniku, putovao je iz rodnog Maglaja prema Cazinu, gdje je krenuo kod supruge, a tokom prolaska kroz Doboj zaustavila su ga dvojica policijskih službenika Republike Srpske. Prema njegovim riječima, tokom kontrole policajci su primijetili simbol ljiljana koji se nalazio na unutrašnjem retrovizoru njegovog automobila. Begić tvrdi da su mu policijski službenici kazali da se radi o „ratnom simbolu“ i zatražili da ga odmah ukloni. „Rečeno mi je da, ukoliko to ne učinim, moje dalje putovanje neće biti dozvoljeno i da ću biti upućen u policijsku stanicu u Doboju“, tvrdi Begić. Navodi da nije želio ulaziti u bilo kakav konflikt te da je poslušao policijske službenike i uklonio ljiljan iz vozila. Međutim, prema njegovoj verziji događaja, policijska kontrola time nije završena. Begić tvrdi da su policajci potom izvršili pregled njegovog automobila zbog sumnje da bi mogao posjedovati oružje. -Na putu iz svog rodnog Maglaja prema Cazinu, gdje sam išao kod svoje cure. Put me vodio preko Doboja. Tamo su me zaustavila dvojica policijskih službenika Republike Srpske. Tokom kontrole primijetili su ljiljan koji se nalazio na mom retrovizoru. Rekli su mi da je to „ratni simbol“ i naredili da ga odmah uklonim. U suprotnom, kako mi je rečeno, moje putovanje bi bilo prekinuto i morao bih u policijsku stanicu u Doboju. Nisam želio nikakav konflikt. Bio sam potpuno miran i sarađivao sam sa policijom. Uklonio sam ljiljan, iako mi nije bilo jasno zbog čega bi jedan takav simbol predstavljao problem. Ali tu se kontrola nije završila. Policajci su zatim izvršili pregled mog vozila, uz obrazloženje da zbog toga što u automobilu imam „ratni simbol“ postoji mogućnost da posjedujem oružje. Nisam imao oružje. Nisam prijetio nikome. Nisam provocirao nikoga. Nisam pružao nikakav otpor. Uprkos tome, nakon cijele kontrole rečeno mi je da svoje putovanje prema Cazinu nastavim preko teritorije Federacije Bosne i Hercegovine. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Republika Srpska zabranjuje obilježja poražene muslimanske vojske Postano: 11 kol 2026, 15:33 |
|
|
Žena, cura, bula? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Republika Srpska zabranjuje obilježja poražene muslimanske vojske Postano: 19 kol 2026, 13:05 |
|
|
Klix: https://www.klix.ba/vijesti/bih/ustavni-sud-rs-a-odlucio-zabranom-simbola-armije-rbih-nije-povrijeden-vitalni-nacionalni-interes-bosnjaka/260819074Citat: Zvanična odluka Ustavni sud RS-a odlučio: Zabranom simbola Armije RBiH nije povrijeđen vitalni nacionalni interes Bošnjaka
Ustavni sud Republike Srpske utvrdio je danas da u Zakonu o dopunama Krivičnog zakonika RS-a, kojima su zabranjeni simboli Armije Republike Bosne i Hercegovine, nije povrijeđen vitalni nacionalni interes Bošnjaka. Vijeće je, između ostalog, ocijenilo da su navodi Kluba delegata bošnjačkog naroda prema kojima je "ratio legis" osporenih zakonskih odredaba sankcionisanje isticanja zvaničnih obilježja Republike BiH na teritoriji RS-a irelevantni, jer se osporeni zakon ne odnosi na zastavu RBiH, niti na pitanje međunarodnopravnog kontinuiteta BiH, kako to smatra Klub delegata bošnjačkog naroda u Vijeću naroda Republike Srpske.
Vijeće smatra da se ni navodi ovog kluba prema kojima Armija BiH predstavlja važan dio kolektivnog identiteta bošnjačkog naroda ne mogu dovesti u vezu sa odredbom iz Ustava Republike Srpske dopunjenog amandmanom o zaštiti vitalnih nacionalnih interesa konstitutivnih naroda.
"Iz istih razloga, prema ocjeni Vijeća, nije osnovano dovođenje u vezu simbola navedene oružane formacije sa obrazovanjem, vjeroispoviješću, jezikom, njegovanjem kulture, tradicijom i kulturnim nasljeđem bošnjačkog naroda", navodi se u saopštenju.
Ostale navode iz obrazloženja o povredi vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda Vijeće je ocijenilo paušalnim, budući da ne sadrže pravnu argumentaciju u smislu ustavnih garancija o zaštiti vitalnih nacionalnih interesa i ne mogu se, u smislu Ustava RS-a, dovesti u vezu sa vitalnim nacionalnim interesom jednog konstitutivnog naroda.
Ustavni sud RS-a je donio i odluku o vetu na Zakon o dopunama Zakona o grobljima i pogrebnoj djelatnosti, rekavši da je ovdje povrijeđen vitalni nacionalni interes Bošnjaka.
Vijeće ovog suda za zaštitu vitalnog interesa utvrdilo je da je kroz zakonsku formulaciju "osjećaje srpskog naroda" povrijeđeno načelo konstitutivnosti i ravnopravnosti iz Ustava Republike Srpske.
Smatra da je legitimno pravo svakog konstitutivnog naroda da zakonodavnim mehanizmima očuva svoj nacionalni identitet, pri čemu nijedan konstitutivni narod ne može imati dominantan položaj u odnosu na jedan ili drugi, odnosno sva tri konstitutivna naroda svoja prava, slobode i obaveze ostvaruju pod jednakim uslovima i na način kako je to utvrđeno Ustavom Republike Srpske.
"U tom smislu, isticanjem interesa samo jedne etničke grupe, odnosno selektivnom zaštitom vrijednosti samo jednog naroda kroz osporenu zakonsku formulaciju povrijeđeno je načelo konstitutivnosti i ravnopravnosti konstitutivnih naroda", navode iz Ustavnog suda RS-a.
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Republika Srpska zabranjuje obilježja poražene muslimanske vojske Postano: 19 kol 2026, 13:11 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 10499 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
Sad će trčati Ustavnom sudu BiH, kojega odluke RS ionako ne priznaje.
Mislim da će hrvatski sudci u Ustavnom sudu glasati protiv zabrane. Realno to bi moglo otvoriti pandorinu kutiju kantonalnih i lokalnih zabrana simbola HVO-a najprije, jer muslimani su takvi, pa onda i uzvraćanje zabrana simbola Armije u hrvatskim sredinama po Federaciji.
Očekujem da muslimani dobiju na Ustavnom sudu, ali ne očekujem da odluke Ustavnog suda BiH imaju utjecaja na RS.
_________________ OHR = mirnodobska sigurnosna zona za bošnjake
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Megatresk
|
Naslov: Re: Republika Srpska zabranjuje obilježja poražene muslimanske vojske Postano: 19 kol 2026, 17:46 |
|
|
|
Nakon odluke Ustavnog suda BiH očekuje se jedno 3 dana islamskog urlikanja dok sljedeći ne bude kažnjen na teritoriji Republike Srpske. Onda opet još jedna šamarčina u lice i "Nemaaa baaa države bHonaaaaa".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Republika Srpska zabranjuje obilježja poražene muslimanske vojske Postano: 19 kol 2026, 19:39 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 48219 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Srbi im zabrane obilježja oni o UZP Bakir Citat: "Armija RBiH je jedna od najčasnijih oružanih sila koja je ikada postojala. Njeno vojno i političko rukovodstvo nije presuđeno za udruženi zločinački pothvat, genocid i zločine protiv čovječnosti"
"Bilo kakva zabrana simbola časne Armije RBiH, koja je bila jedina legalna oružana sila međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine, predstavljala bi kršenje Ustava BiH, odnosno ustavnopravnog kontinuiteta Bosne i Hercegovine"
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Teuton
|
Naslov: Re: Republika Srpska zabranjuje obilježja poražene muslimanske vojske Postano: 20 kol 2026, 09:39 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Irfan Begić iz Maglaja obratio se redakciji portala Crna Hronika tvrdeći da je tokom putovanja prema Cazinu doživio neugodnost prilikom policijske kontrole na području Doboja. Kako je Begić ispričao za Crnu Hroniku, putovao je iz rodnog Maglaja prema Cazinu, gdje je krenuo kod supruge, a tokom prolaska kroz Doboj zaustavila su ga dvojica policijskih službenika Republike Srpske. Prema njegovim riječima, tokom kontrole policajci su primijetili simbol ljiljana koji se nalazio na unutrašnjem retrovizoru njegovog automobila. Begić tvrdi da su mu policijski službenici kazali da se radi o „ratnom simbolu“ i zatražili da ga odmah ukloni. „Rečeno mi je da, ukoliko to ne učinim, moje dalje putovanje neće biti dozvoljeno i da ću biti upućen u policijsku stanicu u Doboju“, tvrdi Begić. Navodi da nije želio ulaziti u bilo kakav konflikt te da je poslušao policijske službenike i uklonio ljiljan iz vozila. Međutim, prema njegovoj verziji događaja, policijska kontrola time nije završena. Begić tvrdi da su policajci potom izvršili pregled njegovog automobila zbog sumnje da bi mogao posjedovati oružje. -Na putu iz svog rodnog Maglaja prema Cazinu, gdje sam išao kod svoje cure. Put me vodio preko Doboja. Tamo su me zaustavila dvojica policijskih službenika Republike Srpske. Tokom kontrole primijetili su ljiljan koji se nalazio na mom retrovizoru. Rekli su mi da je to „ratni simbol“ i naredili da ga odmah uklonim. U suprotnom, kako mi je rečeno, moje putovanje bi bilo prekinuto i morao bih u policijsku stanicu u Doboju. Nisam želio nikakav konflikt. Bio sam potpuno miran i sarađivao sam sa policijom. Uklonio sam ljiljan, iako mi nije bilo jasno zbog čega bi jedan takav simbol predstavljao problem. Ali tu se kontrola nije završila. Policajci su zatim izvršili pregled mog vozila, uz obrazloženje da zbog toga što u automobilu imam „ratni simbol“ postoji mogućnost da posjedujem oružje. Nisam imao oružje. Nisam prijetio nikome. Nisam provocirao nikoga. Nisam pružao nikakav otpor. Uprkos tome, nakon cijele kontrole rečeno mi je da svoje putovanje prema Cazinu nastavim preko teritorije Federacije Bosne i Hercegovine.  
_________________ Nad Bugojnom sviće Sudnja zora s Turcima se ratovati mora
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Republika Srpska zabranjuje obilježja poražene muslimanske vojske Postano: 20 kol 2026, 10:03 |
|
|
|
Da li su supruga i cura na kraju dočekale mladog gaziju Irfana. Ima li priča sretan kraj?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1664 of 2558 - 65.05%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Republika Srpska zabranjuje obilježja poražene muslimanske vojske Postano: 20 kol 2026, 18:20 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 10499 Lokacija: Herceg-Bosna
|
"Uklonio sam ljiljan" Da na to će se svesti većina ovih muslimanskih priča. Gdje je Machak da to sve pošalje u Strsburg? 
_________________ OHR = mirnodobska sigurnosna zona za bošnjake
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|