|
|
Stranica: 13/14.
|
[ 349 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
daramo
|
Naslov: Re: Revizija odluke za Brčko Postano: 26 tra 2025, 18:28 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 46739 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Javite se Dodiku i Vučiću, nek Konaković to javno ponudi Srbima ako smije. Ne smijete potpisati izborni zakon, a ne da prepišete pola BiH, samo ispadaš smiješan.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zapadni
|
Naslov: Re: Revizija odluke za Brčko Postano: 26 tra 2025, 18:28 |
|
|
|
Počeli se već uzimati i dijeliti teritoriji i to s muslimanske strane. Imam osjećaj da su upućeni i u vlastitu demografiju u odnosu na srpsku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ante1950
|
Naslov: Re: Revizija odluke za Brčko Postano: 26 tra 2025, 18:32 |
|
|
Nebula je napisao/la: Ako je odgovor na pripajanje Brckog FBIH odcepljenje RS-a (a ne borba za 50% Brckog) onda gdje da potpisemo?  Dao bi pola BiH za Brcko? I zaboravljas da FBiH ide u Hrvatsku ako se RS odvoji
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Revizija odluke za Brčko Postano: 26 tra 2025, 18:33 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 46739 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Mogli bi to da 30 godina mitomanijom nisu izluđivali svoje biračko tijelo i izradikalizirali ga u tolikoj mjeri da nije moguć nikakav dogovor s kafirima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Revizija odluke za Brčko Postano: 26 tra 2025, 18:34 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 9385 Lokacija: Herceg-Bosna
|
daramo je napisao/la: Javite se Dodiku i Vučiću, nek Konaković to javno ponudi Srbima ako smije. Ne smijete potpisati izborni zakon, a ne da prepišete pola BiH, samo ispadaš smiješan. Pa vidiš, bošnjačka politika nezna točno gdje je. Boje se potpisati Izborni zakon jer nisu sigurni da li će biti države kasnije pa misle da će si naštetiti poziciju pravljenja bošnjačke države od Federacije ako dadnu više prava hrvatima. Ja sam isto realan i iskren, i kažem im da potpisivanje Izbornog zakona, iako pomaže očuvanju BiH kao države, sigurno to ne garantira. Smiješno je, ipak, da se trude da zadrže člana Predsjedništva, kada znamo da ako država propade propada i cijeli državni nivo, a ni Federacija nema utemeljenje u Ustavu da preuzme ingerencije države. Znači dobijamo, pravno, 11 novih država i neriješen status Distrikta. Ali je činjenično i da su naložili birače kako je njihovo pravo da kradu od nas pa je teško potpisati Izborni. Problem koji su sebi proizveli, neka se jebu s njim, naš stav ostaje dosljedan.
_________________ "OHR STAY, SCHMIDT GO AWAY"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zapadni
|
Naslov: Re: Revizija odluke za Brčko Postano: 26 tra 2025, 18:35 |
|
|
|
On misli da će sletjeti mudžahedini u Bosnu sa svim naoružanjem, a da će Europa to mirno promatrati.
Turska ih je prodala jednom, prodat će ih i drugi put. Realno, ekipa je beskorisni proxy.
Federacija ide Hrvatskoj, muslimanski trokut će biti podijeljen između Republike Srpske (Srbije) i Herceg-Bosne (Hrvatske) po uzoru na Sandžak.
Nemaju mladosti, ovo vitalno je ionako većinom nezainteresirano, pobjeć će, starost je umorna i u dijaspori, prihvatit će oni sve što im svijet naredi, nije prvi put, oni hrabri će biti zbrinuti hrabro.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Revizija odluke za Brčko Postano: 26 tra 2025, 18:35 |
|
|
daramo je napisao/la: Javite se Dodiku i Vučiću, nek Konaković to javno ponudi Srbima ako smije. Ne smijete potpisati izborni zakon, a ne da prepišete pola BiH, samo ispadaš smiješan. Sta da Konakovic ponudi Srbima? "Nudim vam da kada Brcko pripadne FBiH vi se odcjepite a mi i ostatak planete to vase odcepljenje ne prihvatimo i budete nepriznati ala sjeverni Kipar ali ne borite se za pola Brckog". To da im ponudi? 
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Revizija odluke za Brčko Postano: 26 tra 2025, 18:38 |
|
|
Ante1950 je napisao/la: Nebula je napisao/la: Ako je odgovor na pripajanje Brckog FBIH odcepljenje RS-a (a ne borba za 50% Brckog) onda gdje da potpisemo?  Dao bi pola BiH za Brcko? I zaboravljas da FBiH ide u Hrvatsku ako se RS odvoji Sto bih davao pola BiH? Ja kazem da bih sad potpisao da odgovor RSa na pripajanje Brckog FBiH bude jednostrano i nepriznato odcepljenje RSa a ne borba za Brcko. Niko to njihovo odcjepljenje nece priznati naravno. Ni mi ni svijet. Ali bitno je da se ne bore za Brcko 
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Revizija odluke za Brčko Postano: 26 tra 2025, 18:52 |
|
|
Nebula je napisao/la: Ante1950 je napisao/la: Dao bi pola BiH za Brcko? I zaboravljas da FBiH ide u Hrvatsku ako se RS odvoji
Sto bih davao pola BiH? Ja kazem da bih sad potpisao da odgovor RSa na pripajanje Brckog FBiH bude jednostrano i nepriznato odcepljenje RSa a ne borba za Brcko. Niko to njihovo odcjepljenje nece priznati naravno. Ni mi ni svijet. Ali bitno je da se ne bore za Brcko  Je li ti zaista misliš kako se Srbi neće boriti za Brčko?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1573 of 2558 - 61.49%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Revizija odluke za Brčko Postano: 26 tra 2025, 18:55 |
|
|
|
Odustat će od Brčkog a da im Sarajevo ništa ne ponudi zauzvrat.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Revizija odluke za Brčko Postano: 26 tra 2025, 19:00 |
|
|
|
Pa tako Karan rece. A njegovu izjavu komentarisemo ne?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Revizija odluke za Brčko Postano: 26 tra 2025, 19:16 |
|
|
Nebula je napisao/la: Pa tako Karan rece. A njegovu izjavu komentarisemo ne? A znači glupiraš se, ok. Zašto nikad ozbiljno ne razgovarate?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1573 of 2558 - 61.49%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Revizija odluke za Brčko Postano: 26 tra 2025, 19:29 |
|
|
Zapadni je napisao/la: Ako SDAmija traži cijeli distrikt Brčko za svoju željenu kaliferaciju, da Hrvatska zatraži cijelu Herceg-Bosnu?
Već kad se pazarimo? Ma oni su samo bespomoćni trolovi. Da im MZ i dâ Brčko, na koji način bi ga oni zauzeli? Lepa Brena bi pjevala u njemu, kao u Bijeljini 92?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Revizija odluke za Brčko Postano: 26 tra 2025, 19:31 |
|
|
potocnj je napisao/la: Nismo mi carevi Brčkog da ga dajemo, naročito ne na način da favoriziramo bošnjake a na štetu srba. Nismo. Ali ta stvar je smiješna, pa.... Mujo hoće bananu. Mujo neće dobiti bananu. Ali Mujo hoće bananu. Da Mujo i dobije bananu, ne bi je mogao uzeti, zagrcnuo na smrt bi se s njom. Mujo mašta kako dobija bananu. To je opis situacije, ukratko.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Revizija odluke za Brčko Postano: 26 tra 2025, 21:16 |
|
|
potocnj je napisao/la: daramo je napisao/la: Javite se Dodiku i Vučiću, nek Konaković to javno ponudi Srbima ako smije. Ne smijete potpisati izborni zakon, a ne da prepišete pola BiH, samo ispadaš smiješan. Pa vidiš, bošnjačka politika nezna točno gdje je. Boje se potpisati Izborni zakon jer nisu sigurni da li će biti države kasnije pa misle da će si naštetiti poziciju pravljenja bošnjačke države od Federacije ako dadnu više prava hrvatima. Ja sam isto realan i iskren, i kažem im da potpisivanje Izbornog zakona, iako pomaže očuvanju BiH kao države, sigurno to ne garantira. Smiješno je, ipak, da se trude da zadrže člana Predsjedništva, kada znamo da ako država propade propada i cijeli državni nivo, a ni Federacija nema utemeljenje u Ustavu da preuzme ingerencije države. Znači dobijamo, pravno, 11 novih država i neriješen status Distrikta. Ali je činjenično i da su naložili birače kako je njihovo pravo da kradu od nas pa je teško potpisati Izborni. Problem koji su sebi proizveli, neka se jebu s njim, naš stav ostaje dosljedan. Nema se tu što rješavati, u praksi je Brčko entitet sam za sebe kojeg djele tri naroda, mini jugoslavija unutar mini jugoslavije. Srbe su tu zajebali i preveli žedno preko vode. Oni ne mogu dobit svoju polovicu Brčkog bez uporabe sile tj. oružane intervencije. Hrvatima naravno daleko više odgovara da to ode sve federaciji, tada imamo kompletan kopneni most od Slavonije do Dalmacije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Revizija odluke za Brčko Postano: 26 tra 2025, 21:27 |
|
|
weasel je napisao/la: Nema se tu što rješavati, u praksi je Brčko entitet sam za sebe kojeg djele tri naroda, mini jugoslavija unutar mini jugoslavije.
Srbe su tu zajebali i preveli žedno preko vode. Oni ne mogu dobit svoju polovicu Brčkog bez uporabe sile tj. oružane intervencije.
Hrvatima naravno daleko više odgovara da to ode sve federaciji, tada imamo kompletan kopneni most od Slavonije do Dalmacije. Realno nama odgovara novi rat, ali tek kad budemo spremni za njega. Do tada treba; a) raseliti ove idiote b) naoružati se do zuba c) sprcati ih tako da oni krenu s frkom. Nakon toga samo treba odlučiti koliki komad BiH treba uzeti. Ali ozbiljno, ja bi Sarajevo dao Srbima. Pričao je Krajišnik da vrijedi pola BiH. Neka uzmu Sarajevo, Podrinje i puna šaka brade.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Revizija odluke za Brčko Postano: 26 tra 2025, 21:32 |
|
|
weasel je napisao/la: Nema se tu što rješavati, u praksi je Brčko entitet sam za sebe kojeg djele tri naroda, mini jugoslavija unutar mini jugoslavije.
Srbe su tu zajebali i preveli žedno preko vode. Oni ne mogu dobit svoju polovicu Brčkog bez uporabe sile tj. oružane intervencije.
Hrvatima naravno daleko više odgovara da to ode sve federaciji, tada imamo kompletan kopneni most od Slavonije do Dalmacije. Zašto nam to odgovara? Broj bošnjaka u odnosu na nas se povećava, a to bi mogli koristiti da ukradu još jedno mjesto u Domu naroda. Put nam je blokiran zato jer BiH nema minimalne sposobnosti da izgradi ceste, pa da bude brže kroz BiH putovati nego oko nje. Ni sad ti srbi neće stati na put da ideš kroz BiH. Uostalom, "davanje" Distrikta Federaciji znači oružani sukob koji nam ne treba. Srbima je BD puno važniji već muslimanima koji su se mnogo puta odrekli Posavine. Srba je u Brčko Distriktu svakako više već muslimana, bošnjaka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Revizija odluke za Brčko Postano: 26 tra 2025, 21:38 |
|
|
potocnj je napisao/la: Zašto nam to odgovara? Broj bošnjaka u odnosu na nas se povećava, a to bi mogli koristiti da ukradu još jedno mjesto u Domu naroda.
Put nam je blokiran zato jer BiH nema minimalne sposobnosti da izgradi ceste, pa da bude brže kroz BiH putovati nego oko nje. Ni sad ti srbi neće stati na put da ideš kroz BiH.
Uostalom, "davanje" Distrikta Federaciji znači oružani sukob koji nam ne treba.
Srbima je BD puno važniji već muslimanima koji su se mnogo puta odrekli Posavine.
Srba je u Brčko Distriktu svakako više već muslimana, bošnjaka. Zato da projekt velike Srbije broj 2. nema uspješan rezultat. U globalu dodatak Brkog ne mijenja puno na omjer Hrvata i Muslimana. Kad bi to postola Hrvatska brzo bi mi napravili normalne autoceste. Hrvatska ne može prodisat dok je u obliku kifle. Srbi su ti koji moraju napast, nama je okej ovako kako je a na svakom referendumu kome bi se pripojili glatko bi prošlo za federaciju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Revizija odluke za Brčko Postano: 26 tra 2025, 21:42 |
|
|
potocnj je napisao/la: Zašto nam to odgovara? Broj bošnjaka u odnosu na nas se povećava, a to bi mogli koristiti da ukradu još jedno mjesto u Domu naroda.
Put nam je blokiran zato jer BiH nema minimalne sposobnosti da izgradi ceste, pa da bude brže kroz BiH putovati nego oko nje. Ni sad ti srbi neće stati na put da ideš kroz BiH.
Uostalom, "davanje" Distrikta Federaciji znači oružani sukob koji nam ne treba.
Srbima je BD puno važniji već muslimanima koji su se mnogo puta odrekli Posavine.
Srba je u Brčko Distriktu svakako više već muslimana, bošnjaka. Davanje DBa fBiH bi značilo rat i raspad BiH. Sad je samo pitanje koliko smo spremni na to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Revizija odluke za Brčko Postano: 26 tra 2025, 21:45 |
|
|
weasel je napisao/la: Zato da projekt velike Srbije broj 2. nema uspješan rezultat. U globalu dodatak Brkog ne mijenja puno na omjer Hrvata i Muslimana.
Kad bi to postola Hrvatska brzo bi mi napravili normalne autoceste. Hrvatska ne može prodisat dok je u obliku kifle.
Srbi su ti koji moraju napast, nama je okej ovako kako je a na svakom referendumu kome bi se pripojili glatko bi prošlo za federaciju. Nama to najviše odgovara kao DB. Ako gledamo RS ili fBiH... Pa nije nužno da nam odgovara da je u fBiH. Tu je međunarodni pristup, muslimani bi dobili granicu sa svijetom. A mi ih trenutno gledamo ugušiti. Da 5c pomaknemo na Brčko i Tuzlu, morali bi u sebe uzeti više muslimana, želimo li to?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Revizija odluke za Brčko Postano: 26 tra 2025, 21:50 |
|
|
weasel je napisao/la: Zato da projekt velike Srbije broj 2. nema uspješan rezultat. U globalu dodatak Brkog ne mijenja puno na omjer Hrvata i Muslimana.
Kad bi to postola Hrvatska brzo bi mi napravili normalne autoceste. Hrvatska ne može prodisat dok je u obliku kifle.
Srbi su ti koji moraju napast, nama je okej ovako kako je a na svakom referendumu kome bi se pripojili glatko bi prošlo za federaciju. Ja samo odustao od toga da krnjim Srbiju. Kud ima srba neka im je srpsko samo neka ih nema u Hrvatskoj a ako bi o cijepanju po nacionalnim granicama i nama bi odgovaralo jer je to jedini način da se poveća Hrvatska, iako ni to nije jednostavno. Srbi su izgubili ikakvu mogućnost za vlast u Hrvatskoj, izgubili Kosovo, ako naprave jednu pobjedu, neka im, dokle god nas ne ugrožavaju, a ne izgleda da su više zainteresirani. Odustao sam i od ideje da bi s muslimanima gradili Konfederaciju, jedina moguća Konfederacija je u slučaju formiranja Herceg-Bosne a u BD nemamo snagu za uzimanje teritorija Herceg-Bosni. Realnost samo. Ceha je napisao/la: Davanje DBa fBiH bi značilo rat i raspad BiH. Sad je samo pitanje koliko smo spremni na to.
Što se mene tiče uopće nismo spremni za rat sa srbima. Neka im to. Ne želim da se hrvatska krv prolijeva tamo gdje svakako neće biti naše, mislim da je u BD možda više cigana već hrvata, i to ozbiljno, bez muslimanskog pretjerivanja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Revizija odluke za Brčko Postano: 26 tra 2025, 22:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89873 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Interes Hrvatske je da ostane ovakvo Brčko, a još bolje da je dio Federacije.
Interes Hrvata BiH je ponešto drugačiji - najbolje je ovakvo Brčko, a najgore je Brčko u Federaciji.
Interes kompletne hrvatske nacije je mješavina ove svije strane, pri čemu jedna vjerojatno ima jaču težinu.
Ako ćemo iskreno ocijeniti.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Revizija odluke za Brčko Postano: 26 tra 2025, 22:32 |
|
|
potocnj je napisao/la: weasel je napisao/la: Zato da projekt velike Srbije broj 2. nema uspješan rezultat. U globalu dodatak Brkog ne mijenja puno na omjer Hrvata i Muslimana.
Srbi su ti koji moraju napast, nama je okej ovako kako je a na svakom referendumu kome bi se pripojili glatko bi prošlo za federaciju. Ja samo odustao od toga da krnjim Srbiju. Kud ima srba neka im je srpsko samo neka ih nema u Hrvatskoj a ako bi o cijepanju po nacionalnim granicama i nama bi odgovaralo jer je to jedini način da se poveća Hrvatska, iako ni to nije jednostavno. Srbi su izgubili ikakvu mogućnost za vlast u Hrvatskoj, izgubili Kosovo, ako naprave jednu pobjedu, neka im, dokle god nas ne ugrožavaju, a ne izgleda da su više zainteresirani. Odustao sam i od ideje da bi s muslimanima gradili Konfederaciju, jedina moguća Konfederacija je u slučaju formiranja Herceg-Bosne a u BD nemamo snagu za uzimanje teritorija Herceg-Bosni. Realnost samo. Ceha je napisao/la: Davanje DBa fBiH bi značilo rat i raspad BiH. Sad je samo pitanje koliko smo spremni na to.
Što se mene tiče uopće nismo spremni za rat sa srbima. Neka im to. Ne želim da se hrvatska krv prolijeva tamo gdje svakako neće biti naše, mislim da je u BD možda više cigana već hrvata, i to ozbiljno, bez muslimanskog pretjerivanja. A li-la. Ako pogledaš temu s Ukrajinom, tamo smo na suprotnim stranama. Ja se zalažem da Rusija ne bi trebala ratovati za selendre, a ovdje... U većini slučajeva vrijedi da se ne isplati proljevati krv (pogotovo kada imamo toliko malo ljudi) za mjesta gdje se razmnožavaju vukovi. Ali... Mi napokon imamo državu i trebali bi riješiti meki trbuh. Ako ne silom (a za što bi trebali biti spremni), onda debelim jamstvima. I znam da su komentari da nismo spremni za neke stvari, ali svejedno bi se trebali početi spremati. A to gdje je više cigana, nego Hrvata... Pa Baranja je bila hrvatska samo par godina za vrijeme Braslava i još pokoju godinu za vrijeme vladara poput hercega Kolomana. Ljudi nisu krumpiri, ali se mogu prebaciti, samo je bitno da ih ima. S muslimanima je bolje ne imati posla, ako je moguće, bilo bi ih dobro i izbrisati kao narod, jer su samo izvor nestabilnosti. Sa srbima trebamo čvrste granice, jer Pupi i njegovi penzići u RH samo se*u.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Revizija odluke za Brčko Postano: 26 tra 2025, 22:33 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Interes Hrvatske je da ostane ovakvo Brčko, a još bolje da je dio Federacije.
Interes Hrvata BiH je ponešto drugačiji - najbolje je ovakvo Brčko, a najgore je Brčko u Federaciji.
Interes kompletne hrvatske nacije je mješavina ove svije strane, pri čemu jedna vjerojatno ima jaču težinu.
Ako ćemo iskreno ocijeniti. Slažem se. Vidjet ćemo. Po meni je problem kaj smo prepasivni, trebali bi biti spremni na sve opcije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
oak
|
Naslov: Re: Revizija odluke za Brčko Postano: 27 tra 2025, 00:12 |
|
|
Ceha je napisao/la: weasel je napisao/la: Nema se tu što rješavati, u praksi je Brčko entitet sam za sebe kojeg djele tri naroda, mini jugoslavija unutar mini jugoslavije.
Hrvatima naravno daleko više odgovara da to ode sve federaciji, tada imamo kompletan kopneni most od Slavonije do Dalmacije. Realno nama odgovara novi rat, ali tek kad budemo spremni za njega. Do tada treba; a) raseliti ove idiote b) naoružati se do zuba c) sprcati ih tako da oni krenu s frkom. Nakon toga samo treba odlučiti koliki komad BiH treba uzeti. Ali ozbiljno, ja bi Sarajevo dao Srbima. Pričao je Krajišnik da vrijedi pola BiH. Neka uzmu Sarajevo, Podrinje i puna šaka brade. Ja bih Srbima dao dio FBIH gdje su Bošnjaci većina, neka budu dio Srbije. Od Srba uzeo neke općine koje su povijesno Hrvatske. Bolje da Hrvatska područja budu objedinjena, onda nemaš nikakvih problema niti remetilačkog faktora u državi.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|