|
|
Stranica: 8/64.
|
[ 1598 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 21 sij 2012, 13:43 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: Pogreska,ali nema veze...izgooglao sam.. Kasarna se nalazi u Kutima,ali tu je to... http://wikimapia.org/12633693/bs/KASARNA-LIVA%C4%8C 1. Kuti 2. Semetovac (novo naselje) 3. Kasarna "Miralem Jugo" 4. Deponija Uborak 5. Livač 6. Put prema Koritima
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 21 sij 2012, 13:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43721 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Glazbenik je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Ne predlažem ništa konkretno, niti sam protiv dijaloga, ali mi smeta činjenica da je hrvatska javnost u nekakvom pasiviziranom začaranom krugu evo već 3-4 godine. Istupi političara, intelektualaca, novinara su i dalje isti, čude se, preneraženi su, po tisućiti put pokazuju i dokazuju licemjernost velikobošnjačke politike, apeliraju na razum, zazivaju kao neke normalne snage u Bošnjaka, a ovi ih ne zarezuju ni 0.5%. Moj dojam je da Hrvati u BiH nemaju nikakvih iluzija o Bošnjacima, a da je među decision-maker-ima u RH, pa i većinom naroda u RH nestalo bošnjakofilije. Ipak su dosta jake antimuslimanske predrasude + ljevica je postala srbofilska. Dok je dio elite potpuno neinformiran, onaj dio elite kojeg stanje u BiH zanima je ili za etnoteritorijalno rješenje hrvatskog pitanja (većina) ili čak za raspad BiH (manjina) - lopta je u biti na Bošnjacima. Od unitarista su još aktivni Mesić, Banac, ali oni više nemaju stvarnog utjecaja. Upravo od 2007. su se dogodile tektonske promjene - Treći entitet i Herceg-Bosna su postali legitimnim pojmovima u RH, perjanice podrške unitarnoj BiH - Mesić i Pusić su marginalizirane ili promijenili ploču itd. Problem politike u RH je što nema energičnih političara s vizijom, ali tek nakon uspjeha referenduma Hrvatska se uopće može upustiti u ikakve inicijative prema BiH (a realno tek nakon 15. srpnja 2013.). Postoje dva bitna indikatora da je RH naučila kako se vodi politika unutar struktura EU ( Vergangenheitsbewältigung + lip service to the European idea). Vidjet ćemo. Mislim da bi bilo nerazumno i SF da bilo Hrvati u RH bilo Hrvati u BiH zazivaju rat. Uostalom, u slučaju rata patuljaste OS BiH se raspadaju po etničkim šavovima. Po mom mišljenju, samo politički slijepac može biti nezadovoljan rezultatima koje je D. Čović tj. osovina HDZ BiH-HDZ 1990 postigla od listopada 2010. do danas, imajući na umu s kim rade. Činjenica je da hrvatskom politikom u BiH dominira C-kategorija političara, da se nisu mogli pripremiti ni za izbore 2010. na temelju pouka iz 2006., pa su se ipak izvukli iz provalije. Isto tako OHR je (bio) na probošnjačkoj liniji, pa se ipak morao povući u ŽSB. Ostaje problem Federacije BiH. Uz takvo stanje, sve što je postignuto u međuvremenu pokazuje da Hrvatima nije u interesu rat, jer se stvari povoljno mogu riješiti i mirnim putem (Mostar, ŽSB, VM itd.). Rat mijenja jednadžbu, ali tko ga prvi počne taj će ga izgubiti. Volio bih ipak čuti konkretnu alternativu dijalogu koja bi omogućila pariranje bošnjačkoj ratnoj propagandi. Sam dijalog ipak omogućava iščitavanje stanja svijesti. Nitko ne spori da su Čović i Ljubić imali jako loše startne pozicije - partija pokera sa 2 i 7. I da, mislim da su za sada izvukli maksimum. Ali u tome je i suština problema - vječna defanziva i izvlačenje nakon prvotnog knockdowna. Brinem se zbog činjenice da su bošnjačke političke elite dobro proučile način na koji su Hrvati unakaženi i raseljeni od 1945-90, i krenuli identičnim putem. Glede "nabrijanosti" Hrvata BiH, ili manjka iluzija o Bošnjacima, ne bih rekao da su spremni - uopće. Nedostatak hrvatskih medija, uz činjenicu da kod nas i nema pandana toj bošnjačkoj ratnohuškačkoj vjersko-političkoj eliti je ostavio narod koji mislim neće biti spreman na udarce do kojih će neminovno doći. Uz preuzimanje matrice raseljavanja Hrvata od 45-90, tu je i sveprisutni sukob niskog intenziteta, napadi i zastrašivanje povratnika, ušutkivanje hrvatskih stradalnika rata i sl. Napad na Široki 2009 je bio sve, samo ne obični navijački obračun, i da građani Širokog nisu regirali onako kako su reagirali - mogla se očekivati repriza po drugim gradovima gdje žive Hrvati. Suma sumarum: Bošnjačka politika se nada iseliti Hrvate u RH (uzdaju se u EU usisivač) primjenom represivne ekonomske politike i stalnim narušavanjem sigurnosne situacije.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Mujaga
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 21 sij 2012, 14:00 |
|
|
osa je napisao/la: Mujaga je napisao/la: jal vam Bošnjo i lsični naredio da se okrenete u Žepču protiv dojučerašnjih saveznika,a ne protiv zajedničkog neprijatelja četnika što niste bili kao HVO Usore i Brčko SVAKA ČAST LJUDIMA, znali su gdje je zakedničkineprijatelj i poslije takvih KARDINALNIH grešaka u povijesti, šta bi ti mogao očekivat, kakav stav od Bošnjaka, sutra bi vi isto IZDALI OPET po stavu svih forumaša je očigledno da ste se slizali sa četnicima, alal vjera
s obzirom da su hrvati i hvo branili bih dok armija još nije ni postojakla, preciznije dok su šeherlije hodale sa jugo zastavama i zazivale jna u pomoć, onu istu s kojom se hrvati boriše, nejasno je tko se okrenuo protiv koga i tko je kome neprijatelj. o pojmu neprijatelj možeš naučiti nešto i iz mog potpisa, vjeruj, napisaše ga jako pametni i uspješni ljudi... ja bolan, eto HVO odbranio Tuzlu i regiju, Zenicu i regiju, Sarjevo i regiju, Bihać HVo je "branio" samo ono što je "planirao", pokazalo se kasnije, uvrstit u kvazi državu HB u tome i jeste kvaka, što nigdje niste htjeli ratovat s četnicima gdje niste imali ineteresa,
_________________ http://www.facebook.com/pages/Istorija- ... 18?sk=wall
|
|
Vrh |
|
 |
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 21 sij 2012, 14:02 |
|
|
Mujaga je napisao/la: osa je napisao/la: s obzirom da su hrvati i hvo branili bih dok armija još nije ni postojakla, preciznije dok su šeherlije hodale sa jugo zastavama i zazivale jna u pomoć, onu istu s kojom se hrvati boriše, nejasno je tko se okrenuo protiv koga i tko je kome neprijatelj. o pojmu neprijatelj možeš naučiti nešto i iz mog potpisa, vjeruj, napisaše ga jako pametni i uspješni ljudi...
ja bolan, eto HVO odbranio Tuzlu i regiju, Zenicu i regiju, Sarjevo i regiju, Bihać HVo je "branio" samo ono što je "planirao", pokazalo se kasnije, uvrstit u kvazi državu HB u tome i jeste kvaka, što nigdje niste htjeli ratovat s četnicima gdje niste imali ineteresa, pa nećemo valjda ratovat za vaše interese........ 
_________________ Ja sam rođen đe Ostalih nema Benjaminu mrzim odmalena
|
|
Vrh |
|
 |
Mujaga
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 21 sij 2012, 14:04 |
|
|
Vrbosna HR je napisao/la: Mujaga je napisao/la: jal vam Bošnjo i lsični naredio da se okrenete u Žepču protiv dojučerašnjih saveznika,a ne protiv zajedničkog neprijatelja četnika što niste bili kao HVO Usore i Brčko SVAKA ČAST LJUDIMA, znali su gdje je zakedničkineprijatelj i poslije takvih KARDINALNIH grešaka u povijesti, šta bi ti mogao očekivat, kakav stav od Bošnjaka, sutra bi vi isto IZDALI OPET po stavu svih forumaša je očigledno da ste se slizali sa četnicima, alal vjera
mujo......tupsone jesi li gledao bakirovih 60 minuta napravljen je prilog o tome kako su muslimani započeli rat sa Hrvatima napadom na Hrvatsko selo dusina kod zenice ??? debilčino evo ko je POČEO RAT 2.-4.januar 1993.g. U Genevi je Vance-Owenovim mirovnim planom predložena unutarnja podjela Bosne na 9 provincija (kantona) uz posebno područje Sarajeva (kao deseta provincija), koje ne bi bile međunarodni pravni subjekti. Središta hrvatskih provincija (posavska, mostarska, i travničko-livanjska) predviđena su u Odžaku, Mostaru i Travniku, a u njima bi živjelo 513.433 (68,27 %) Hrvata iz BiH. Hrvatske provincije obuhvatile bi 25,4 % teritorija BiH; 3 srpske provincije obuhvatile bi 42,3 %, 3 bošnjačke provincije 28,8 %, a sarajevsko područje obuhvatilo bi 3,5 % teritorija BiH. Plan su potpisali predstavnici hrvatske i bošnjačke strane (u New Yorku 25.II., u Genevi, 25.III.), a Srbi su ga odbili bez posljedica (3.IV.). Sudbina plana zapečaćena je nepostojanjem mehanizama (i političke volje), koji bi natjerali Srbe da vrate 20 % okupiranoga teritorija BiH te izbijanjem sukoba između Bošnjaka i Hrvata; postoji mišljenje da je rasplamsavanje hrvatsko-bošnjačkog sukoba bilo isprovocirano upravo ovim planom. 15.JANUAR Ministar obrane BiH, političar iz HDZ-a Božo Rajić, naredio je svim postrojbama Armije BiH u predviđenim hrvatskim provincijama da se podrede zapovjedništvu HVO-a, a svim postrojbama HVO-a u bošnjačkim provincijama da priznaju zapovjedništvo Armije BiH; bošnjačka strana to nije prihvatila.[/size]
|
|
Vrh |
|
 |
Mujaga
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 21 sij 2012, 14:08 |
|
|
Vrbosna HR je napisao/la: Mujaga je napisao/la: ja bolan, eto HVO odbranio Tuzlu i regiju, Zenicu i regiju, Sarjevo i regiju, Bihać HVo je "branio" samo ono što je "planirao", pokazalo se kasnije, uvrstit u kvazi državu HB
u tome i jeste kvaka, što nigdje niste htjeli ratovat s četnicima gdje niste imali ineteresa, pa nećemo valjda ratovat za vaše interese........  onda reci ovom gore da ne kenja o nekoj odbrani BH od strane HVo branili ste samo SVOJE ETNIČKE TERITORIJE,odnosno i ot ne čak sve, prodali i izdali posavinu u dogovoru s četnicima 
|
|
Vrh |
|
 |
NoviSeer
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 21 sij 2012, 14:13 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Mujaga je napisao/la: prodali i izdali posavinu u dogovoru s četnicima
Ko što ste vi prodali i izdali podrinje u dogovoru s četnicima.
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
Vrh |
|
 |
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 21 sij 2012, 14:16 |
|
|
Mujaga je napisao/la: Vrbosna HR je napisao/la: pa nećemo valjda ratovat za vaše interese........  onda reci ovom gore da ne kenja o nekoj odbrani BH od strane HVo branili ste samo SVOJE ETNIČKE TERITORIJE,odnosno i ot ne čak sve, prodali i izdali posavinu u dogovoru s četnicima  ja sam ti tata pazi na jezik  nego vratimo se temi.........posavina je izgubljena radi suradnje sa muslimanima........
|
|
Vrh |
|
 |
Mujaga
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 21 sij 2012, 14:16 |
|
|
NoviSeer je napisao/la: Mujaga je napisao/la: prodali i izdali posavinu u dogovoru s četnicima
Ko što ste vi prodali i izdali podrinje u dogovoru s četnicima. magarčino bezobrazna srebrenic ase branila 3 godine od četnika, dok je nisu šupci iz uN razoružali i pretvorili u ZAŠTIĆENU ZONU UN koju nisu bili sposobni odbraniti od najezde četničkih govana a MORALI SU, da nisu razoružali ne bi četnička govna porazili srebreničane kao ni Goražde koje se herojski branilo i odbranilo 4 godine za koliko je ono Vukovar izdat, za manje od pola godine i o čemu baljezgaš jadniče jadni
|
|
Vrh |
|
 |
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 21 sij 2012, 14:19 |
|
|
Mujaga je napisao/la: NoviSeer je napisao/la: Ko što ste vi prodali i izdali podrinje u dogovoru s četnicima.
magarčino bezobrazna srebrenic ase branila 3 godine od četnika, dok je nisu šupci iz uN razoružali i pretvorili u ZAŠTIĆENU ZONU UN koju nisu bili sposobni odbraniti od najezde četničkih govana a MORALI SU, da nisu razoružali ne bi četnička govna porazili srebreničane kao ni Goražde koje se herojski branilo i odbranilo 4 godine za koliko je ono Vukovar izdat, za manje od pola godine i o čemu baljezgaš jadniče jadni lažljivče.........pokvareni......pa bježali ste iz podrinja umjesto da ste se branili........pa pošli klat Hrvate u bosni
|
|
Vrh |
|
 |
NoviSeer
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 21 sij 2012, 14:23 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Mujaga je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Nema psovanja, nema korištenja pejorativnih termina za druge narode u BiH. To je sve.
citiraj post gdje sam psovao koji su to termini koje sam koristio, nevedi konrektno citat posta Mujaga je napisao/la: magarčino bezobrazna srebrenic ase branila 3 godine od četnika, dok je nisu šupci iz uN razoružali i pretvorili u ZAŠTIĆENU ZONU UN koju nisu bili sposobni odbraniti od najezde četničkih govana a MORALI SU, da nisu razoružali ne bi četnička govna porazili srebreničane kao ni Goražde koje se herojski branilo i odbranilo 4 godine za koliko je ono Vukovar izdat, za manje od pola godine i o čemu baljezgaš jadniče jadni Ovaj forum je previše tolerantan.
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
|
|
Vrh |
|
 |
Bagulin
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 21 sij 2012, 14:28 |
|
Pridružen/a: 21 sij 2012, 13:18 Postovi: 1134 Lokacija: Res Publica Croatia - Unio Europaea
|
NoviSeer je napisao/la: Mujaga je napisao/la: citiraj post gdje sam psovao koji su to termini koje sam koristio, nevedi konrektno citat posta Mujaga je napisao/la: magarčino bezobrazna srebrenic ase branila 3 godine od četnika, dok je nisu šupci iz uN razoružali i pretvorili u ZAŠTIĆENU ZONU UN koju nisu bili sposobni odbraniti od najezde četničkih govana a MORALI SU, da nisu razoružali ne bi četnička govna porazili srebreničane kao ni Goražde koje se herojski branilo i odbranilo 4 godine za koliko je ono Vukovar izdat, za manje od pola godine i o čemu baljezgaš jadniče jadni Ovaj forum je previše tolerantan. a nek, nek ... nek se vidi s kojim metiljavcima hrvati herceg-bosne moraju imat posla u tzv. federaciji. 
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 21 sij 2012, 14:42 |
|
|
Ovog Mujagu drzite na forumu kao dvorsku ludu ili?
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 21 sij 2012, 14:45 |
|
|
Mujaga je napisao/la: Citat: Ko što ste vi prodali i izdali podrinje u dogovoru s četnicima. magarčino bezobrazna srebrenic ase branila 3 godine od četnika, dok je nisu šupci iz uN razoružali i pretvorili u ZAŠTIĆENU ZONU UN koju nisu bili sposobni odbraniti od najezde četničkih govana a MORALI SU, da nisu razoružali ne bi četnička govna porazili srebreničane kao ni Goražde koje se herojski branilo i odbranilo 4 godine za koliko je ono Vukovar izdat, za manje od pola godine i o čemu baljezgaš jadniče jadni Spodobo jedna bolesna, vukovarci su likvidirali vise cetnika nego bar tri korpusa tvoje harmije.
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 21 sij 2012, 14:50 |
|
|
Mujaga je napisao/la: osa je napisao/la: s obzirom da su hrvati i hvo branili bih dok armija još nije ni postojakla, preciznije dok su šeherlije hodale sa jugo zastavama i zazivale jna u pomoć, onu istu s kojom se hrvati boriše, nejasno je tko se okrenuo protiv koga i tko je kome neprijatelj. o pojmu neprijatelj možeš naučiti nešto i iz mog potpisa, vjeruj, napisaše ga jako pametni i uspješni ljudi...
ja bolan, eto HVO odbranio Tuzlu i regiju, Zenicu i regiju, Sarjevo i regiju, Bihać HVo je "branio" samo ono što je "planirao", pokazalo se kasnije, uvrstit u kvazi državu HB u tome i jeste kvaka, što nigdje niste htjeli ratovat s četnicima gdje niste imali ineteresa, moguće, ali vi uopće niste htjeli ratovati s četnicima dok smo mi uveliko ratovali, dakle, pusti priču, o tome tko se protiv koga okrenuo. strateška greška hrvata je što se prema vama nisu ponašali na identičan način kao srbi, ali jebaji ga , "poslije .ebanja nema kajanja", greška, valjda se neće ponoviti...
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 21 sij 2012, 14:53 |
|
|
Mujaga je napisao/la: Vrbosna HR je napisao/la: mujo......tupsone jesi li gledao bakirovih 60 minuta napravljen je prilog o tome kako su muslimani započeli rat sa Hrvatima napadom na Hrvatsko selo dusina kod zenice ???
debilčino evo ko je POČEO RAT 2.-4.januar 1993.g. U Genevi je Vance-Owenovim mirovnim planom predložena unutarnja podjela Bosne na 9 provincija (kantona) uz posebno područje Sarajeva (kao deseta provincija), koje ne bi bile međunarodni pravni subjekti. Središta hrvatskih provincija (posavska, mostarska, i travničko-livanjska) predviđena su u Odžaku, Mostaru i Travniku, a u njima bi živjelo 513.433 (68,27 %) Hrvata iz BiH. Hrvatske provincije obuhvatile bi 25,4 % teritorija BiH; 3 srpske provincije obuhvatile bi 42,3 %, 3 bošnjačke provincije 28,8 %, a sarajevsko područje obuhvatilo bi 3,5 % teritorija BiH. Plan su potpisali predstavnici hrvatske i bošnjačke strane (u New Yorku 25.II., u Genevi, 25.III.), a Srbi su ga odbili bez posljedica (3.IV.). Sudbina plana zapečaćena je nepostojanjem mehanizama (i političke volje), koji bi natjerali Srbe da vrate 20 % okupiranoga teritorija BiH te izbijanjem sukoba između Bošnjaka i Hrvata; postoji mišljenje da je rasplamsavanje hrvatsko-bošnjačkog sukoba bilo isprovocirano upravo ovim planom. 15.JANUAR Ministar obrane BiH, političar iz HDZ-a Božo Rajić, naredio je svim postrojbama Armije BiH u predviđenim hrvatskim provincijama da se podrede zapovjedništvu HVO-a, a svim postrojbama HVO-a u bošnjačkim provincijama da priznaju zapovjedništvo Armije BiH; bošnjačka strana to nije prihvatila.[/size] e da ste imali zrnce pameti i zdravog razuma pa poslušali božu rajića......
|
|
Vrh |
|
 |
Bagulin
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 21 sij 2012, 14:55 |
|
Pridružen/a: 21 sij 2012, 13:18 Postovi: 1134 Lokacija: Res Publica Croatia - Unio Europaea
|
crni_bombarder je napisao/la: Mujaga je napisao/la: magarčino bezobrazna srebrenic ase branila 3 godine od četnika, dok je nisu šupci iz uN razoružali i pretvorili u ZAŠTIĆENU ZONU UN koju nisu bili sposobni odbraniti od najezde četničkih govana a MORALI SU, da nisu razoružali ne bi četnička govna porazili srebreničane kao ni Goražde koje se herojski branilo i odbranilo 4 godine za koliko je ono Vukovar izdat, za manje od pola godine i o čemu baljezgaš jadniče jadni Spodobo jedna bolesna, vukovarci su likvidirali vise cetnika nego bar tri korpusa tvoje harmije. uz to dodat da je pun kurac njihovih oficira harmije (muslimana, ali i ostalih) bio u jna baš kod vukovara gdje su nam "jebali ustašku mater". a mi ih još 1992. primili i hranili da bi isti poslije zabili nož hrvatima herceg-bosne u leđa. ma fuj.
|
|
Vrh |
|
 |
Glazbenik
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 21 sij 2012, 15:02 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 6168 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Ministry of Sound je napisao/la: Nitko ne spori da su Čović i Ljubić imali jako loše startne pozicije - partija pokera sa 2 i 7. I da, mislim da su za sada izvukli maksimum. Ali u tome je i suština problema - vječna defanziva i izvlačenje nakon prvotnog knockdowna.
Brinem se zbog činjenice da su bošnjačke političke elite dobro proučile način na koji su Hrvati unakaženi i raseljeni od 1945-90, i krenuli identičnim putem.
Glede "nabrijanosti" Hrvata BiH, ili manjka iluzija o Bošnjacima, ne bih rekao da su spremni - uopće. Nedostatak hrvatskih medija, uz činjenicu da kod nas i nema pandana toj bošnjačkoj ratnohuškačkoj vjersko-političkoj eliti je ostavio narod koji mislim neće biti spreman na udarce do kojih će neminovno doći. Uz preuzimanje matrice raseljavanja Hrvata od 45-90, tu je i sveprisutni sukob niskog intenziteta, napadi i zastrašivanje povratnika, ušutkivanje hrvatskih stradalnika rata i sl. Napad na Široki 2009 je bio sve, samo ne obični navijački obračun, i da građani Širokog nisu regirali onako kako su reagirali - mogla se očekivati repriza po drugim gradovima gdje žive Hrvati.
Suma sumarum: Bošnjačka politika se nada iseliti Hrvate u RH (uzdaju se u EU usisivač) primjenom represivne ekonomske politike i stalnim narušavanjem sigurnosne situacije. Vječna defenziva - to je posljedica totalnog diskontinuiteta u hrvatskoj politici prema BiH pod Mesićem i vezivanjem ruku RH zbog interesa eurointegracija + neuspjeha projekta Hrvatske samouprave + nekvalitete hrvatskih političara u BiH. I mateb i Robbie MO su pisali kako nam je to velika nacionalna mana - dezorganiziranost. Ne kažem da su Hrvati u BiH "nabrijani" za rat, već da upravo oni na svojoj koži osjećaju dikriminaciju i nemaju iluzija o Bošnjacima. Pa, ne treba im RTV HB kako bi saznali da su zakinuti i preglasani. Svakako da je glavni problem apatija i nedostatak kreativnosti u politici i društvu, po meni. S druge strane ima sjajnih primjera i u Vitezu i u Žepču, ali i u Travniku. Što se tiče migracija, one jesu problem, ali zahvaljujući njima postali smo većina u Mostaru u zadnjem desetljeću. Slažem se za Široki Brijeg, ali činjenica je da takvo što nije ponovljeno. Ne bi li to onda bio indikator da su Hrvati ipak spremni dočekati i odgovoriti na takve napade? Unatoč svemu, mislim da smo danas institucionalno u daleko boljoj poziciji nego 1945.-1990. Pa mi na popisu 1991. nismo bili većina, čak ni relativna niti u jednom jedinom gradu s više od 10 000 stanovnika u BiH, o Sveučilištu na hrvatskom jeziku smo mogli samo sanjati kao i o hrvatskim školama, slobodi poduzetništva, HB Šumama, EPHZHB i Aluminiju, hrvatskom kao službenom jeziku u državi i u općinama s hrvatskom većinom (!), vlastitoj policiji po županijama itd. Bošnjačka politika je dvosjekli mač, jer i oni sami imaju prilično iseljavanje, a okreću protiv sebe i dio međunarodne zajednice. Da nije tako, VM bi odavno bilo nametnuto s Lagumdžijom na čelu, u ŽSB bi bile ukinute hrvatske škole, a mostarski Statut bi i dalje ostao na snazi.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 21 sij 2012, 15:03 |
|
|
Bilo bi lijepo da raspravu vratite na civilizirani nivo.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
Mujaga
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 21 sij 2012, 15:09 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Mujaga je napisao/la: magarčino bezobrazna srebrenic ase branila 3 godine od četnika, dok je nisu šupci iz uN razoružali i pretvorili u ZAŠTIĆENU ZONU UN koju nisu bili sposobni odbraniti od najezde četničkih govana a MORALI SU, da nisu razoružali ne bi četnička govna porazili srebreničane kao ni Goražde koje se herojski branilo i odbranilo 4 godine za koliko je ono Vukovar izdat, za manje od pola godine i o čemu baljezgaš jadniče jadni Spodobo jedna bolesna, vukovarci su likvidirali vise cetnika nego bar tri korpusa tvoje harmije. e to je to LAGANJE SAMIH SEBE bolesni sjebani blento, u Vukovaru je maximalno poliepilo 1.000 četnika u BH je polijepilo 21.000 !!!!! najmanje 17-18.000 od ARBH ali tebi je neko tikvu napunio lažima u koje ti sam sebi vjeruješ i ŠIRIŠ ko budala oko sebe nisi svjestan koliko si besvjestan 
|
|
Vrh |
|
 |
Mujaga
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 21 sij 2012, 15:13 |
|
|
osa je napisao/la: Mujaga je napisao/la: ja bolan, eto HVO odbranio Tuzlu i regiju, Zenicu i regiju, Sarjevo i regiju, Bihać HVo je "branio" samo ono što je "planirao", pokazalo se kasnije, uvrstit u kvazi državu HB
u tome i jeste kvaka, što nigdje niste htjeli ratovat s četnicima gdje niste imali ineteresa, moguće, ali vi uopće niste htjeli ratovati s četnicima dok smo mi uveliko ratovali, dakle, pusti priču, o tome tko se protiv koga okrenuo. strateška greška hrvata je što se prema vama nisu ponašali na identičan način kao srbi, ali jebaji ga , "poslije .ebanja nema kajanja", greška, valjda se neće ponoviti... niste se vi mogli ponašat šta da ste ostali u krnjoj YU, nestali bi do sada iz BH, ako ne od JNA a ono sigurno kasnijim represalijama Bošnjacima je možda čak bilo i bolje da su ostali, s obziorm na pad broja srba, vremenom bi POSTALI VEĆINSKI u toj krnjoj yu a da ne govorim što bi ZAUVJEK OSTALA PERECA od HR pa se ti skontaj da li ti je situacija drugačije dozvoljavala, osim da izađeš na referendum lafo glasaš DA za cjelovitu i neovisnu BH -KAKO JE GLASILO PITANJE a onda kasnije kad se ukazala prilika krenete put srba pa pošteniji su oni, oni su OTVORENO REKLI da će biti rat
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 21 sij 2012, 15:15 |
|
|
Mujaga je napisao/la: osa je napisao/la: moguće, ali vi uopće niste htjeli ratovati s četnicima dok smo mi uveliko ratovali, dakle, pusti priču, o tome tko se protiv koga okrenuo. strateška greška hrvata je što se prema vama nisu ponašali na identičan način kao srbi, ali jebaji ga , "poslije .ebanja nema kajanja", greška, valjda se neće ponoviti...
niste se vi mogli ponašat šta da ste ostali u krnjoj YU, nestali bi do sada iz BH, ako ne od JNA a ono sigurno kasnijim represalijama Bošnjacima je možda čak bilo i bolje da su ostali, s obziorm na pad broja srba, vremenom bi POSTALI VEĆINSKI u toj krnjoj yu a da ne govorim što bi ZAUVJEK OSTALA PERECA od HR pa se ti skontaj da li ti je situacija drugačije dozvoljavala, osim da izađeš na referendum lafo glasaš DA za cjelovitu i neovisnu BH -KAKO JE GLASILO PITANJE a onda kasnije kad se ukazala prilika krenete put srba pa pošteniji su oni, oni su OTVORENO REKLI da će biti rat kakvi reverendumi i slične gluposti, pa nisu li se franjo i slobo sve dogovorili, gdje nesta ta priča....
|
|
Vrh |
|
 |
Mujaga
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 21 sij 2012, 15:19 |
|
|
osa je napisao/la: Mujaga je napisao/la: niste se vi mogli ponašat šta da ste ostali u krnjoj YU, nestali bi do sada iz BH, ako ne od JNA a ono sigurno kasnijim represalijama Bošnjacima je možda čak bilo i bolje da su ostali, s obziorm na pad broja srba, vremenom bi POSTALI VEĆINSKI u toj krnjoj yu a da ne govorim što bi ZAUVJEK OSTALA PERECA od HR pa se ti skontaj da li ti je situacija drugačije dozvoljavala, osim da izađeš na referendum lafo glasaš DA za cjelovitu i neovisnu BH -KAKO JE GLASILO PITANJE a onda kasnije kad se ukazala prilika krenete put srba pa pošteniji su oni, oni su OTVORENO REKLI da će biti rat kakvi reverendumi i slične gluposti, pa nisu li se franjo i slobo sve dogovorili, gdje nesta ta priča.... ha, ha nije to tako prosto ko što ti misliš dogovorili su PODJELU SAMOSTALNE BOSNE koja se morala ostvariti provođenjem referenduma, a proglašenje samsotalnosti POVOD četnicima za rat u kojiem će se onda ta podjela realizovati pitam te šta bi bilo sa Hrvata da je BH ostala u krnjoj YU ...odgovori !!!!!!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Bosnensis
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 21 sij 2012, 15:20 |
|
|
NoviSeer je napisao/la: Pa hajmo našu dragu Federaciju podijelit na kantone po etniĆkom principu pa ćemo prestat pričat o "trećem blentitetu". Ili još bolje ukinite tu vam omraženu "šumsku" pa možemo i cijelu državu. Nama uopće nije problem. Možda bolje da vam se to forsira u medijima umjesto "fašista i genocidne tvorevine". Slažeš li se? I budi kulturan na ovom forumu. Nije ti ovo onaj tvoj bosniainfocentar ili kako se već zove. Zar vec nisu tako podijeljeni? USK - entitet sa bosnjackom vecinom SK BPK SBK TK ZDK Posavski -kanton sa hrvatskom vecinom HNK K10 ZHK
|
|
Vrh |
|
 |
NoviSeer
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 21 sij 2012, 15:21 |
|
|
Mujaga je napisao/la: [ e to je to LAGANJE SAMIH SEBE bolesni sjebani blento, u Vukovaru je maximalno poliepilo 1.000 četnika u BH je polijepilo 21.000 !!!!! najmanje 17-18.000 od ARBH ali tebi je neko tikvu napunio lažima u koje ti sam sebi vjeruješ i ŠIRIŠ ko budala oko sebe nisi svjestan koliko si besvjestan S time da je u napadu na Vukovar ubačeno oko 1600 tenkova i oklopnjaka a od toga je uništeno barem 600, a da ne pričamo i o zračnoj podršci. Nije baš sve u tome koliko je se ljudi pobilo ima nešto i u tehnici koja je tad vodila glavnu riječ. Znaš? Tvrdiš da su Srbi tada imali cijelu JNA iza leđa. Šta te onda čuti što se Vukovar nije mogo obranit ako ga je uvijek napadalo barem 15 000 ljudi a a 60 000 ljudi je bilo u rezervi tokom 3 mjeseca?
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Patriota i 19 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|