|
|
Stranica: 5/6.
|
[ 141 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
pjosip
|
Naslov: Re: Savezna država Bosna i Hercegovina Postano: 29 sij 2011, 17:30 |
|
|
mateb je napisao/la: Ovo se, kao i sve rasprave s Muslimanima, pretvara u dosadno nadjebavanje.  Upravo tako. Mene začudjuje nizak nivo intelekta kod njih. Oni kao da ne mogu funkcionirati bez smajlija, čopora i dogmi...
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: Savezna država Bosna i Hercegovina Postano: 29 sij 2011, 17:31 |
|
|
Ne bi tija biti priprost, pogotovo vulgaran, ali mislin da bi Šehici tribalo naći nekog jebača jer ova njena, kako da to kažen, seksualna frustracija prilazi svaku miru 
| Vrh |
|
 |
|
seherzada
|
Naslov: Re: Savezna država Bosna i Hercegovina Postano: 29 sij 2011, 17:34 |
|
|
mateb je napisao/la: seherzada je napisao/la: Eh vidis, u tome je stvar. Ne postoje u "saveznom parlamentu" Wyoming-zani i California-ni koji se bore za svoj wyoming-zanski i californijski interes, vec oni svi u saveznom parlamentu specificiraju svoj americki interes. Wyoming-zanski i californijski interes se brane na srednjoj razini. I pri tome imas jedan dom Senat (koji se bira na principu jedan covjek jedan glas accross USA), a House of representatives je jedna jedinica jedan glas. Znaci, da bi uspostavio srednju razinu, mora postojati zajednicki interes iskazan kroz zajednicki identitet - to svi primjeri pokazuju, Svica, Belgija, Britanija, Amerika, itd itd. Nema smisla se naguravati oko toga, kada je to toliko ocito, u svim primjerima koji se uzimaju za modele. Drugim rijecima, inzistiranje na federalizaciji, trecem entitetu, postavlja i pitanje "nadnacije" - ali se to od vecine forumasa presucuje - zaKaj???  Ti još nisi definirala tu svoju nadnaciju. Ako govoriš o osjećaju identiteta, onda ti mogu reći da su Flamanci prvo Flamanci, a onda Belgijanci. A naravno da senator iz Wyominga pokušava progurati an saveznoj razini zakone koji odgovaraju njegovim biračima. Uostalom, ako se lokalni interes ne brani na saveznoj razini, zašto uopće imaju Senat? Ovo se, kao i sve rasprave s Muslimanima, pretvara u dosadno nadjebavanje.  Nije nadjebavanje, vec preslika u korijenu dvije razlicite ideje, odnosno politike, unutra hrvatskog korpusa: - centralisticke (contra-Zriki) - decentralisticke (pro-Zriki) 
_________________ Robbie = Grand Pinocchio! Bumbar = Vojnik Svejk! Nasa Kvacica = Homer Simpson!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mateb
|
Naslov: Re: Savezna država Bosna i Hercegovina Postano: 29 sij 2011, 17:34 |
|
|
Bog-i-Hrvati je napisao/la: Ne bi tija biti priprost, pogotovo vulgaran, ali mislin da bi Šehici tribalo naći nekog jebača jer ova njena, kako da to kažen, seksualna frustracija prilazi svaku miru  Ajde, nemoj sad kao Junuz i Ministar spuštati raspravu na tu razinu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Savezna država Bosna i Hercegovina Postano: 29 sij 2011, 17:35 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
seherzada je napisao/la: Znaci entitetski veto je jedina prepreka nefunkcioniranju BiH posljednjih godina.  Eh, da je samo to... Ukinut je "entitetski veto" u Federaciji pa funkcionira samo tako, ma leti...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Savezna država Bosna i Hercegovina Postano: 29 sij 2011, 17:37 |
|
|
seherzada je napisao/la: Nije nadjebavanje, vec preslika u korijenu dvije razlicite ideje, odnosno politike, unutra hrvatskog korpusa: - centralisticke (contra-Zriki) - decentralisticke (pro-Zriki)  Većinom smo između...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Savezna država Bosna i Hercegovina Postano: 29 sij 2011, 17:38 |
|
|
|
Sve se na kraju pretvara u njihove mokre snove - "Bosance", 100%tnu i slične gluposti ...
Uglavnom nema tu sreće - svojim putem i svojim poslom pa ako se uspijemo naći - uspijemo a ako ne - vozdra ...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: Savezna država Bosna i Hercegovina Postano: 29 sij 2011, 17:38 |
|
|
mateb je napisao/la: Bog-i-Hrvati je napisao/la: Ne bi tija biti priprost, pogotovo vulgaran, ali mislin da bi Šehici tribalo naći nekog jebača jer ova njena, kako da to kažen, seksualna frustracija prilazi svaku miru  Ajde, nemoj sad kao Junuz i Ministar spuštati raspravu na tu razinu. A jebiga, ja samo tražin rješenje za probleme koji su evidentni u ovoj raspravi Jer kako drugačije opisati Šehičine teze o nužnosti postojanja nadnacije kad su Škoti, Velšani i Englezi itekako postojani ka nacije u Britaniji, Flamanci i Valonci u Belgiji, a i Njemci, Francuzi, Talijani itd. unutar Europske Unije. To bi svak ko nije malo prikraćen vrlo brzo skužija i sam. A ja mislin da naša Šehica nije prikraćena, samo nije zadovoljena pa joj se svakakve pizdarije omaknu 
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Savezna država Bosna i Hercegovina Postano: 29 sij 2011, 17:40 |
|
|
mateb je napisao/la: Bog-i-Hrvati je napisao/la: Ne bi tija biti priprost, pogotovo vulgaran, ali mislin da bi Šehici tribalo naći nekog jebača jer ova njena, kako da to kažen, seksualna frustracija prilazi svaku miru  Ajde, nemoj sad kao Junuz i Ministar spuštati raspravu na tu razinu. Kad volimo žene...  Nismo svi isti, očito...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada
|
Naslov: Re: Savezna država Bosna i Hercegovina Postano: 29 sij 2011, 17:42 |
|
|
Vezano ovih nekulturnih odgovora, mogu samo reci: Pitanje je zasto pojedinci kada se uhvate u neprincipijelnim stavovima, pribjegavaju upotrebi nekultirnih odgovora - stvarno to nije potrebno kada ovako lijepo se druzimu u duhu civilizirane uljudbe i argumentirane diskusije. Ali da jee interesantan fenomen, jee... 
_________________ Robbie = Grand Pinocchio! Bumbar = Vojnik Svejk! Nasa Kvacica = Homer Simpson!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mateb
|
Naslov: Re: Savezna država Bosna i Hercegovina Postano: 29 sij 2011, 17:43 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: mateb je napisao/la: Ajde, nemoj sad kao Junuz i Ministar spuštati raspravu na tu razinu. Kad volimo žene...  Nismo svi isti, očito... Blago tvojoj ženi.  Kako li se ponašaš prema ženama koje ne voliš... A sada, nešto sasvim drugačije, za Junuza: 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Savezna država Bosna i Hercegovina Postano: 29 sij 2011, 17:46 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: Savezna država Bosna i Hercegovina Postano: 29 sij 2011, 17:48 |
|
|
seherzada je napisao/la: Vezano ovih nekulturnih odgovora, mogu samo reci: Pitanje je zasto pojedinci kada se uhvate u neprincipijelnim stavovima, pribjegavaju upotrebi nekultirnih odgovora - stvarno to nije potrebno kada ovako lijepo se druzimu u duhu civilizirane uljudbe i argumentirane diskusije. Ali da jee interesantan fenomen, jee...  Draga, ne zamjeri na malo zajebancije, ako sam te uvridija primi moje isprike, nije mi bila namjera. Ni najmanje. Ali jebemu mater, nemoš spominjati te neke nadnacije i govoriti kako su one nužnost kad u jednoj Velikoj Britaniji svi ti narodi imaju i svoje nacionalne reprezentacije u svim sportovima, to ti je ono najpovršnije što vidiš, tako da je totalna nebuloza reći da nemaju na prvom mistu svoju naciju. Bez bilo kakve nadnacije i sličnih pizdarija.
| Vrh |
|
 |
|
seherzada
|
Naslov: Re: Savezna država Bosna i Hercegovina Postano: 29 sij 2011, 17:49 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: seherzada je napisao/la: Nije nadjebavanje, vec preslika u korijenu dvije razlicite ideje, odnosno politike, unutra hrvatskog korpusa: - centralisticke (contra-Zriki) - decentralisticke (pro-Zriki)  Većinom smo između... Nije tacno. Mislim da je, glede Hrvata, to pitanje izmedju dvije politike. U pojednostavljenom smislu, idejno, da li je HRHB dio: - Hrvatske - BiH To je otprilike to, na sto se svodi citava diskusija...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Savezna država Bosna i Hercegovina Postano: 29 sij 2011, 17:51 |
|
|
|
I zaboravlja još jednu krasnu "nadčinjenicu" da nadnacionalnih Britanaca u Britaniji ima koliko hoćeš čak i tamo van centra tj Engleske tj. Škotska, Wales, Sj.Irska ... I usput ne zaboravimo kako stoji ista ta nadnacionalna Britanija sa problemima u Sj.Irskoj kao i učestalim zahtjevima Škota za neovisnošću ... I pri toj snazi i moći i poziciji koju stoljećima uživa GB.
BiH od toga nema ništa, ništa, ništa i ništa, Bošnjaci još manje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pjosip
|
Naslov: Re: Savezna država Bosna i Hercegovina Postano: 29 sij 2011, 17:56 |
|
|
seherzada je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Većinom smo između...
Nije tacno. Mislim da je, glede Hrvata, to pitanje izmedju dvije politike. U pojednostavljenom smislu, idejno, da li je HRHB dio: - Hrvatske - BiH To je otprilike to, na sto se svodi citava diskusija... Mi smo HRHB. Imamo svoju kulturu, svoja imena, narodne nošnje, pjesme, plesove, način života koji je različit od naroda u okružju. Za sada imamo zajedničke putovnice, ali ih ima i Flandrija. Mi smo svoji i to uvjerenje će sve više rasti.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: Savezna država Bosna i Hercegovina Postano: 29 sij 2011, 17:56 |
|
|
PCM je napisao/la: I zaboravlja još jednu krasnu "nadčinjenicu" da nadnacionalnih Britanaca u Britaniji ima koliko hoćeš čak i tamo van centra tj Engleske tj. Škotska, Wales, Sj.Irska ... I usput ne zaboravimo kako stoji ista ta nadnacionalna Britanija sa problemima u Sj.Irskoj kao i učestalim zahtjevima Škota za neovisnošću ... I pri toj snazi i moći i poziciji koju stoljećima uživa GB.
BiH od toga nema ništa, ništa, ništa i ništa, Bošnjaci još manje. Velika Britanija je otok, Ujedinjeno Kraljevstvo je političko-pravni okvir koji obuhvaća Veliku Britaniju i Sjevernu Irsku. Tako da ako netko kaže da je Brit ili Britanac to je u rangu s tim da neki Sarajlija kaže da je Balkanac. A ja još nikad nisam čuja da se neki Englez naziva Ujedinjenokraljević.
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Savezna država Bosna i Hercegovina Postano: 29 sij 2011, 17:57 |
|
|
|
Ma kakva nadnacionalna zajednica i gluposti. Islam je nadnacionalan, pa muslimanima nije teško da se zalažu za takve gluposti. Oni će biti nadnacionalni spolja ali u suštini, samo muslimani. Eto, može nadnacionalno ako se odreknu islama, poruše sve džamije, i postanu bogumili...
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Savezna država Bosna i Hercegovina Postano: 29 sij 2011, 17:59 |
|
|
Bog-i-Hrvati je napisao/la: PCM je napisao/la: I zaboravlja još jednu krasnu "nadčinjenicu" da nadnacionalnih Britanaca u Britaniji ima koliko hoćeš čak i tamo van centra tj Engleske tj. Škotska, Wales, Sj.Irska ... I usput ne zaboravimo kako stoji ista ta nadnacionalna Britanija sa problemima u Sj.Irskoj kao i učestalim zahtjevima Škota za neovisnošću ... I pri toj snazi i moći i poziciji koju stoljećima uživa GB.
BiH od toga nema ništa, ništa, ništa i ništa, Bošnjaci još manje. Velika Britanija je otok, Ujedinjeno Kraljevstvo je političko-pravni okvir koji obuhvaća Veliku Britaniju i Sjevernu Irsku. Tako da ako netko kaže da je Brit ili Britanac to je u rangu s tim da neki Sarajlija kaže da je Balkanac. A ja još nikad nisam čuja da se neki Englez naziva Ujedinjenokraljević. Ma jasno al ciljam na taj državni fetišizam. Kod njih imaš gro te ekipe po NI, SCO i sl koji furaju britanstvo, kraljicu majku i te fore ... E sad to preseli u BiH . LOLčina
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: Savezna država Bosna i Hercegovina Postano: 29 sij 2011, 18:01 |
|
|
PCM je napisao/la: Bog-i-Hrvati je napisao/la: Velika Britanija je otok, Ujedinjeno Kraljevstvo je političko-pravni okvir koji obuhvaća Veliku Britaniju i Sjevernu Irsku. Tako da ako netko kaže da je Brit ili Britanac to je u rangu s tim da neki Sarajlija kaže da je Balkanac. A ja još nikad nisam čuja da se neki Englez naziva Ujedinjenokraljević. Ma jasno al ciljam na taj državni fetišizam. Kod njih imaš gro te ekipe po NI, SCO i sl koji furaju britanstvo, kraljicu majku i te fore ... E sad to preseli u BiH . LOLčina God save the reis 
| Vrh |
|
 |
|
seherzada
|
Naslov: Re: Savezna država Bosna i Hercegovina Postano: 29 sij 2011, 18:01 |
|
|
PCM je napisao/la: I zaboravlja još jednu krasnu "nadčinjenicu" da nadnacionalnih Britanaca u Britaniji ima koliko hoćeš čak i tamo van centra tj Engleske tj. Škotska, Wales, Sj.Irska ... I usput ne zaboravimo kako stoji ista ta nadnacionalna Britanija sa problemima u Sj.Irskoj kao i učestalim zahtjevima Škota za neovisnošću ... I pri toj snazi i moći i poziciji koju stoljećima uživa GB.
BiH od toga nema ništa, ništa, ništa i ništa, Bošnjaci još manje. Ali ko prisiljava Hrvate i Srbe u Bosance??????? Ja stvarno ne vidim da neko prisiljava Hrvate i Srbe tipa "morate biti Bosanci". Ako Bosnjaci pristaju svojom voljom biti Bosanci, i pokoji Hrvat i Srbin takodje svojom voljom, ne znam zasto to smeta vecini Hrvata i Srba kada ih niko na to ne prisiljava, vec je to njihov izbor hoce-nece?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Savezna država Bosna i Hercegovina Postano: 29 sij 2011, 18:02 |
|
|
seherzada je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Većinom smo između...
Nije tacno. Mislim da je, glede Hrvata, to pitanje izmedju dvije politike. U pojednostavljenom smislu, idejno, da li je HRHB dio: - Hrvatske - BiH To je otprilike to, na sto se svodi citava diskusija... Koji ste vi u Sa isprani mozgovi, za dvadesetak godina se valjda nešto i promijeni... Alo, vidiš li ovdje konstruktivnih ljudi za BiH ali ne po mjeri Bošnjačkog instituta? Uostalom, što nedostaje ukidanju Federacije?! I eto, pola posla napravljeno, idemo se nadnacionirat, ako bude uspješno i Srbi će samoukinut RS 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Savezna država Bosna i Hercegovina Postano: 29 sij 2011, 18:02 |
|
|
seherzada je napisao/la: PCM je napisao/la: I zaboravlja još jednu krasnu "nadčinjenicu" da nadnacionalnih Britanaca u Britaniji ima koliko hoćeš čak i tamo van centra tj Engleske tj. Škotska, Wales, Sj.Irska ... I usput ne zaboravimo kako stoji ista ta nadnacionalna Britanija sa problemima u Sj.Irskoj kao i učestalim zahtjevima Škota za neovisnošću ... I pri toj snazi i moći i poziciji koju stoljećima uživa GB.
BiH od toga nema ništa, ništa, ništa i ništa, Bošnjaci još manje. Ali ko prisiljava Hrvate i Srbe u Bosance??????? Ja stvarno ne vidim da neko prisiljava Hrvate i Srbe tipa "morate biti Bosanci". Ako Bosnjaci pristaju svojom voljom biti Bosanci, i pokoji Hrvat i Srbin takodje svojom voljom, ne znam zasto to smeta vecini Hrvata i Srba kada ih niko na to ne prisiljava, vec je to njihov izbor hoce-nece? Samo izvolite, tko vam smeta ... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada
|
Naslov: Re: Savezna država Bosna i Hercegovina Postano: 29 sij 2011, 18:06 |
|
|
PCM je napisao/la: seherzada je napisao/la: Ali ko prisiljava Hrvate i Srbe u Bosance???????
Ja stvarno ne vidim da neko prisiljava Hrvate i Srbe tipa "morate biti Bosanci". Ako Bosnjaci pristaju svojom voljom biti Bosanci, i pokoji Hrvat i Srbin takodje svojom voljom, ne znam zasto to smeta vecini Hrvata i Srba kada ih niko na to ne prisiljava, vec je to njihov izbor hoce-nece?
Samo izvolite, tko vam smeta ...  To ti kazem. Bosnjacima niko ne smeta da budu Bosanci, kao sto ni Hrvatima i Srbima nike ne smeta da ne budu Bosanci. Koliko price oko slobodne volje svakog pojednica... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Savezna država Bosna i Hercegovina Postano: 29 sij 2011, 18:14 |
|
|
seherzada je napisao/la: Ako Bosnjaci pristaju svojom voljom biti Bosanci, i pokoji Hrvat i Srbin takodje svojom voljom, ne znam zasto to smeta vecini Hrvata i Srba kada ih niko na to ne prisiljava, vec je to njihov izbor hoce-nece? Možda se i Bošnjaci prisiljavaju da budu Bosanci. Ko je uopšte utvrdio da to Bošnjaci žele? Za to treba popis stanovništva. Doduše ni Muslimane niko nije '93 pitao da li žele da budu Bošnjaci. 
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|