|
|
Stranica: 3/7.
|
[ 153 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
mara
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 15 lip 2009, 11:38 |
|
|
jationo je napisao/la: Easternborder je napisao/la: I ja kao i ti volim pravdu i istinu, ali ako želimo pravdu i istinu nećemo je dobiti osuđujući Glavaša za ratni zločin na temelju svjedočenja sanaderovih plaćenika, već na poštenom suđenju na kojem če se naći barem jedan materijalni dokaz i barem jedan svjedok koji je vidio osobno Glavaša prilikom nekog ubojstva...dok to nemamo moj Boogy nemamo niti zločin, a pravi Glavašev zločin iz domene privatizacije Osječkih firmi ostaje nezapažen, što govori o pravom karakteru ovog suđenja..lakše je baciti ljagu na Domovinski rat nego na elitu iz privatizacije.
Znači netko je trebao vidjeti da Glavaš lično ubija da bi ga se osudilo. Ako je on "samo" naredio likvidacije, on je nevin? Pa po toj logici bi bile samo sitne ribe osuđivane, jer zapovjednici sami obično nisu sudjelovali ("čast" iznimkama, poput Arkana ili Norca). Gdje su dokazi da je Glavas naredio likvidacije? Nema ih, kao sto nema dokaza za sve ostalo sto su mu natovarili!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
jationo
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 15 lip 2009, 11:41 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: jationo je napisao/la: Znači netko je trebao vidjeti da Glavaš lično ubija da bi ga se osudilo. Ako je on "samo" naredio likvidacije, on je nevin? Pa po toj logici bi bile samo sitne ribe osuđivane, jer zapovjednici sami obično nisu sudjelovali ("čast" iznimkama, poput Arkana ili Norca).
A usmenu ili pismenu naredbu? Ne vjerujem da postoji slučaj pismenih naredbi za likvidacije...
|
|
Vrh |
|
|
jationo
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 15 lip 2009, 11:47 |
|
|
mara je napisao/la: jationo je napisao/la: Znači netko je trebao vidjeti da Glavaš lično ubija da bi ga se osudilo. Ako je on "samo" naredio likvidacije, on je nevin? Pa po toj logici bi bile samo sitne ribe osuđivane, jer zapovjednici sami obično nisu sudjelovali ("čast" iznimkama, poput Arkana ili Norca).
Gdje su dokazi da je Glavas naredio likvidacije? Nema ih, kao sto nema dokaza za sve ostalo sto su mu natovarili! Postoje iskazi svjedoka. Ali zar tebi nije jasno da pri suđenju nekom zapovjedniku za ratni zločin, nije ni potrebno dokazati da je on naredio pogubljenje, dovoljno je dokazati da je on znao za to i nije ništa poduzeo... A znamo da je Glavaš za vrijeme rata u Osijeku bio bog i batina i da se ništa nije događalo bez njegovog znanja.
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 15 lip 2009, 11:50 |
|
|
jationo je napisao/la: mara je napisao/la: Gdje su dokazi da je Glavas naredio likvidacije? Nema ih, kao sto nema dokaza za sve ostalo sto su mu natovarili!
Postoje iskazi svjedoka. Ali zar tebi nije jasno da pri suđenju nekom zapovjedniku za ratni zločin, nije ni potrebno dokazati da je on naredio pogubljenje, dovoljno je dokazati da je on znao za to i nije ništa poduzeo... A znamo da je Glavaš za vrijeme rata u Osijeku bio bog i batina i da se ništa nije događalo bez njegovog znanja. Glavaš je bio jedan od hrabrijih i eksponiranijih ali da je bio Bog i batin - to jednostavnio nije točno. Bilo je mjesta i ljudi kojima ništa nije mogao.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 15 lip 2009, 11:52 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
jationo je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: A usmenu ili pismenu naredbu?
Ne vjerujem da postoji slučaj pismenih naredbi za likvidacije... A priznanje tipa "Da, Branimir Glavaš mi je naredio da likvidiram tog i tog, u to i to vrijeme.."?
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 15 lip 2009, 11:52 |
|
|
jationo je napisao/la: mara je napisao/la: Gdje su dokazi da je Glavas naredio likvidacije? Nema ih, kao sto nema dokaza za sve ostalo sto su mu natovarili!
Postoje iskazi svjedoka. Ali zar tebi nije jasno da pri suđenju nekom zapovjedniku za ratni zločin, nije ni potrebno dokazati da je on naredio pogubljenje, dovoljno je dokazati da je on znao za to i nije ništa poduzeo... A znamo da je Glavaš za vrijeme rata u Osijeku bio bog i batina i da se ništa nije događalo bez njegovog znanja. Iskazi tih svjedoka na nijednom normalnom sudjenju ne bi bili dovoljni da dokazu da je netko zgazio macku a kamoli na sudjenju za ratni zlocin nad civilima! Nije istina da se na nacin koji si opisao moze suditi za ratni zlocin. Trebalo bi dokazati da je zapovjednik unaprijed znao za planirane zlocine i da ih nije sprijecio. To se Glavasu ne moze dokazati. Te nebuloze da se nista nije desavalo bez Glavasa su izlizane do bola. Odredjenoj grupacji u drustvu je danas jednostavije vjerovati u njih nego u istinu, prema tome, uzivajte!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 15 lip 2009, 11:53 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: jationo je napisao/la: Ne vjerujem da postoji slučaj pismenih naredbi za likvidacije...
A priznanje tipa "Da, Branimir Glavaš mi je naredio da likvidiram tog i tog, u to i to vrijeme.."? A vjerodostojnost?
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 15 lip 2009, 11:55 |
|
|
pjosip je napisao/la: jationo je napisao/la: Postoje iskazi svjedoka. Ali zar tebi nije jasno da pri suđenju nekom zapovjedniku za ratni zločin, nije ni potrebno dokazati da je on naredio pogubljenje, dovoljno je dokazati da je on znao za to i nije ništa poduzeo... A znamo da je Glavaš za vrijeme rata u Osijeku bio bog i batina i da se ništa nije događalo bez njegovog znanja.
Glavaš je bio jedan od hrabrijih i eksponiranijih ali da je bio Bog i batin - to jednostavnio nije točno. Bilo je mjesta i ljudi kojima ništa nije mogao. Ovo se moze shvatiti u smislu da je bio Bog i Batina al da mu neki nisu pokorili! Glavas je bio zapovjednik a to ne znaci da je u svakom trenutku bio na svakom milimetru u Osijeku i okolici!
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 15 lip 2009, 12:04 |
|
|
mara je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: A priznanje tipa "Da, Branimir Glavaš mi je naredio da likvidiram tog i tog, u to i to vrijeme.."?
A vjerodostojnost? Pa naravno, prvo naći direktne počinitelje, a onda od njih dobiti vjerodostojan dokaz i iskaz (ako je to uopće moguće).
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 15 lip 2009, 12:13 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: mara je napisao/la: A vjerodostojnost?
Pa naravno, prvo naći direktne počinitelje, a onda od njih dobiti vjerodostojan dokaz i iskaz (ako je to uopće moguće). Ko može hladno ubiti zavezanog i nemoćnog čovjeka, taj može hladno lagati, lažno svjedočiti i slične bljuvotine napraviti, a da mu se ne pomjeri crta na licu...
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 15 lip 2009, 12:14 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: mara je napisao/la: A vjerodostojnost?
Pa naravno, prvo naći direktne počinitelje, a onda od njih dobiti vjerodostojan dokaz i iskaz (ako je to uopće moguće). To ti je kao da trazis vanzemaljce pa ih pitas tko ih je poslao na zemlju! U ovom slucaju su i sama kaznena djela upitna!
|
|
Vrh |
|
|
jationo
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 15 lip 2009, 12:14 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: jationo je napisao/la: Ne vjerujem da postoji slučaj pismenih naredbi za likvidacije...
A priznanje tipa "Da, Branimir Glavaš mi je naredio da likvidiram tog i tog, u to i to vrijeme.."? Pa zar nije i osuđen na temelju tih izjava..
|
|
Vrh |
|
|
jationo
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 15 lip 2009, 12:15 |
|
|
mara je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Pa naravno, prvo naći direktne počinitelje, a onda od njih dobiti vjerodostojan dokaz i iskaz (ako je to uopće moguće).
To ti je kao da trazis vanzemaljce pa ih pitas tko ih je poslao na zemlju! U ovom slucaju su i sama kaznena djela upitna! Nije točno. Tko još osporava ta djela?
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 15 lip 2009, 12:16 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Pa naravno, prvo naći direktne počinitelje, a onda od njih dobiti vjerodostojan dokaz i iskaz (ako je to uopće moguće).
Ko može hladno ubiti zavezanog i nemoćnog čovjeka, taj može hladno lagati, lažno svjedočiti i slične bljuvotine napraviti, a da mu se ne pomjeri crta na licu... A koliko dobro moze tek lagati "svjedok" kojemu su pucali u glavu, pa ga tesko ranjena bacili u Dravu, pa mu opet nekoliko puta pucali u glavu, pa je on tesko ranjen isplivao na "srpskoj" strani?
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 15 lip 2009, 12:16 |
|
|
jationo je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: A priznanje tipa "Da, Branimir Glavaš mi je naredio da likvidiram tog i tog, u to i to vrijeme.."?
Pa zar nije i osuđen na temelju tih izjava.. Pa u tom i je problem!
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 15 lip 2009, 12:18 |
|
|
jationo je napisao/la: mara je napisao/la: To ti je kao da trazis vanzemaljce pa ih pitas tko ih je poslao na zemlju! U ovom slucaju su i sama kaznena djela upitna! Nije točno. Tko još osporava ta djela? Svaki objektivan laik a ne samo pravnik koji procita takvu optuznicu mora staviti tak sta u pitanje!
|
|
Vrh |
|
|
jationo
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 15 lip 2009, 12:21 |
|
|
mara je napisao/la: jationo je napisao/la: Nije točno. Tko još osporava ta djela?
Svaki objektivan laik a ne samo pravnik koji procita takvu optuznicu mora staviti tak sta u pitanje! Čekaj, ti tvrdiš da u Osijeku uopće nije bilo likvidacija civila i još usto da isto čini svako objektivan? Na osnovu čega?
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 15 lip 2009, 12:25 |
|
|
jationo je napisao/la: mara je napisao/la: Svaki objektivan laik a ne samo pravnik koji procita takvu optuznicu mora staviti tak sta u pitanje!
Čekaj, ti tvrdiš da u Osijeku uopće nije bilo likvidacija civila i još usto da isto čini svako objektivan? Na osnovu čega? Jationce ...... citaj mal bolje
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 15 lip 2009, 12:30 |
|
|
jationo je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: A priznanje tipa "Da, Branimir Glavaš mi je naredio da likvidiram tog i tog, u to i to vrijeme.."?
Pa zar nije i osuđen na temelju tih izjava.. Pravo da ti kažem, nisam detaljno pratio. Zadnje suđenje koje sam pratio dnevno i maltene znao izrecitirati iskaze svjedoka je bilo Blaškićevo. Ovo govorim općenito, pa se ovim putem povlačim iz rasprave. Eto ti Marice, ona izgleda zna više o tome.
|
|
Vrh |
|
|
jationo
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 15 lip 2009, 12:36 |
|
|
mara je napisao/la: jationo je napisao/la: Čekaj, ti tvrdiš da u Osijeku uopće nije bilo likvidacija civila i još usto da isto čini svako objektivan? Na osnovu čega?
Jationce ...... citaj mal bolje Maro, zar nije ovo tvoja izjava: "U ovom slucaju su i sama kaznena djela upitna!"?
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 15 lip 2009, 12:38 |
|
|
jationo je napisao/la: mara je napisao/la:
Jationce ...... citaj mal bolje
Maro, zar nije ovo tvoja izjava: "U ovom slucaju su i sama kaznena djela upitna!"? Jesu, to su moje rijeci, kaznena djela su u tom slucaju upitna! Jationce, jesi ti ikad procitao ijednu optuznicu?
|
|
Vrh |
|
|
jationo
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 15 lip 2009, 12:45 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: jationo je napisao/la: Pa zar nije i osuđen na temelju tih izjava.. Pravo da ti kažem, nisam detaljno pratio. Zadnje suđenje koje sam pratio dnevno i maltene znao izrecitirati iskaze svjedoka je bilo Blaškićevo. Ovo govorim općenito, pa se ovim putem povlačim iz rasprave. Eto ti Marice, ona izgleda zna više o tome. Pa kako ti se uopće dalo toliko pratit suđenje da pamtiš i izjave svjedoka? Ja nijedno suđenje nisam toliko detaljno pratio.. Na Šešeljevo sam možda najviše vremena potrošio jer taj bolesnik zna biti smiješan ( http://www.youtube.com/watch?v=L8U9LaYDswc")
|
|
Vrh |
|
|
jationo
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 15 lip 2009, 12:46 |
|
|
mara je napisao/la: jationo je napisao/la: Maro, zar nije ovo tvoja izjava: "U ovom slucaju su i sama kaznena djela upitna!"?
Jesu, to su moje rijeci, kaznena djela su u tom slucaju upitna! Jationce, jesi ti ikad procitao ijednu optuznicu? Samo letimično. Ima puno bolje literature od toga...
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 15 lip 2009, 12:49 |
|
|
jationo je napisao/la: mara je napisao/la: Jesu, to su moje rijeci, kaznena djela su u tom slucaju upitna!
Jationce, jesi ti ikad procitao ijednu optuznicu?
Samo letimično. Ima puno bolje literature od toga... Ima i zanimljivije literature, al onda nemoj konstatirati da neke stvari nisu upitne!
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Forum.hr u egzilu Postano: 15 lip 2009, 12:50 |
|
|
jationo je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Pravo da ti kažem, nisam detaljno pratio. Zadnje suđenje koje sam pratio dnevno i maltene znao izrecitirati iskaze svjedoka je bilo Blaškićevo. Ovo govorim općenito, pa se ovim putem povlačim iz rasprave. Eto ti Marice, ona izgleda zna više o tome.
Pa kako ti se uopće dalo toliko pratit suđenje da pamtiš i izjave svjedoka? Ja nijedno suđenje nisam toliko detaljno pratio.. Na Šešeljevo sam možda najviše vremena potrošio jer taj bolesnik zna biti smiješan ( http://www.youtube.com/watch?v=L8U9LaYDswc") Izjave svjedoka se lako pamte
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|