|
|
Stranica: 3/18.
|
[ 447 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Aztec
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 19:32 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11636 Lokacija: Varta drzava
|
ladovina je napisao/la: Aztec je napisao/la: Da, ali mi ne raspravljamo o tebi... A i ovo podcrtano si ispustio boldat...
Tvoje (i tvoje strine) osporavanje RS je mnooooogo velika opasnost za RS. Još ako se udružiš sa Mesićem i Jurišićem... o cemu ti?
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 19:33 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2010, 20:45 Postovi: 4605 Lokacija: Kamenjarski krš
|
ladovina je napisao/la: Postojanje hrvatskog entiteta ništa suštinski ne dodaje niti oduzima legitimnosti i stabilnosti RS. Zapravo ovo bošnjačko-hrvatsko gloženje u susjednoj FBiH nam odgovara. Stavranje 3. entiteta je promjena Daytona i to je prilika da popravimo svoje pozicije. Inače ostaje postojeće stanje koje nama najviše odgovara. Onaj koji zahtjeva projene (Hrvati) mora platiti cijenu i to je prilika za oslobađanje DGG bez krvi.
Agathonikus, njušiš li ti ovdje muslimanca? Ja njušim 
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 19:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11636 Lokacija: Varta drzava
|
E, odoh se spremati... svima sretna Nova, nemojte previse piti, osobito to vazi za neke koji ne bi smjeli piti nikako. Sretne nova!
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
ladovina
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 19:44 |
|
|
pjosip je napisao/la: ladovina je napisao/la: Posto sam primjetio ovkva razmisljanja, zelim unaprijed pitati: Zasto ocekujete da neko povjeruje u hrvatsku "multi-kulti" podvalu, kad vec nije povjerovao u bosnjacku podvalu iste vrste? Ja cu ti odgovoriti Mi smo svjesni da je taj prostor naseljen Srbima Ne svojatamo ga, nema ni nesto vijesti da se tamo maltretiraju Srbi, cak stovise, koji smo mi "okupatori" tamo svjedoci cinjenica da lokalne vlasti u Drvaru odbijaju svaku pomisao o gradnji katoličke crkve što dovoljno govori o Hrvatima kao uzurpatorima "srpskog". Gradanja katoličke crkve u Drvaru bila bi "zapišavanje" teritorije, kao kad Bošnjaci grade džamije u svakom zaseoku. Vi ste im nedavno srušili jednu kod Lijevna... pjosip je napisao/la: Sa druge strane, neki su nasi ljudi poginuli u zavrsnim operacijama. Rezultat tih pogibija je taj osvojeni teritorij i mi nemamo moralna prava reci da nek to nosi ko hoce. Najpostenije je da se taj teritorij mijenja za onaj u Posavini i to u visestruku korist za Srbe. Na taj nacin 2 nepravde bi bile ispravljene vjerojatno bi narod bio zadovoljniji (jer svi ionako tvrde da sve ovo cinimo zbog naroda). Mogu li onda Nijemci tražit Ukrajinu, Bjelorusiju i pola evropske Rusije, jer je podosta njihovih vojnika ostavilo kosti tamo? pjosip je napisao/la: Ja sam uvjeren da ce Srbi jednog dana i pristati na tu trampu ali u ovom trenutku ne smiju pokazati da su i malo zainteresirani za to jer bi time otvorili vrata slicnom presedanu za istocnu Bosnu.
Sad se nalazimo u nekakvoj pat-poziciji ali i je dobro da radi toga nema fizickog trvljenja i medjunac. sukoba.
Ja mislim da postenije od nase ponude -ne ide. Na ove nemoguće paralele sa Posavinim sa već odgovorio... Po meni, trampa može biti: DGG u RS za srpski glas za treći entitet.
|
|
Vrh |
|
 |
pjosip
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 19:44 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Agathonikus, njušiš li ti ovdje muslimanca? Ja njušim  Nije vam loša ova riječ: muslimanac... Ja bih ju malo proširio i dodao dalmatinski "štih": muslimancin... muslimancini... ili talijanski muslimanzzini....
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
 |
ladovina
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 19:45 |
|
|
Idem i ja. Sretna nova godina! Kad se otreznite, možemo nastaviti...
|
|
Vrh |
|
 |
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 19:51 |
|
|
ladovina je napisao/la: Ako Hrvati zahtjevaju treci entitet da si sprijecili bosnjacku dominaciju nad Hrvatima Srenjebosanskog kantona, zasto onda traze da u trecem entitetu budu Drvar, Grahovo i Glamoc? Radi hrvatske dominacije nad ovim izrazito srskim krajem? (Na stranu ovom prilikom cinjenica da Hrvati u SBK nijesu diskriminisani kao Srbi u kantonu 10.) Zasto se SBK mora dijeliti na bosnjacki i hrvatski dio, a kanton 10 na smije na hrvatski i srpski? Kako bi Hrvati preglasvali i vladali nad Drvarcanima, Grahovljanima i Glamocanima? Kako je moguce traziti ravnopravnost, a pritom imati velikohrvatske pretenzije? Junuz Djipalo je napisao/la: Ona forsira priču koju ja već sto godina ponavljam.
Gledaj ja znam što se može izvući uvijek, ja bih samo htio još malo više, na drukčiji način.
E sad što ti nisi skužio, to je drugi par rukava. Brzo nakon rješenja "pitanja" će vjerojatno ići kresanje love koja ide Hrvatima u BiH. Nemoj sumnjati u to.
A što se tiče pojma entitet, mislim da treba napustiti korištenje istog. Pa niko relevantan ga više ne spominje. Ima ljepših naziva: Multietničke teritorijalne jedinice za hrvatskom većinom. Jedna ili više.
Dio vas, da ne kažem priprostih, bi jednostavnu formulu: iskružit tamo gdje Hrvati žive i od toga napravit nešto nalik na RS.
Probavali smo dosad 15 godina slično, i ne ide. Možemo i nešto drukčije, a doći na isto. Bitna je suština a ne terminologija. Posto sam primjetio ovkva razmisljanja, zelim unaprijed pitati: Zasto ocekujete da neko povjeruje u hrvatsku "multi-kulti" podvalu, kad vec nije povjerovao u bosnjacku podvalu iste vrste? Pa vratili su vam već Mrkonjić Grad (Varcar Vakuf), Šipovo, Ribnik, Dio Kupresa, Jezero, Dio Glamoća, i Drvara i Bosanskog Petrovca. Što ste tolko gladni?
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
 |
pjosip
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 19:52 |
|
|
ladovina je napisao/la: pjosip je napisao/la:
Ja cu ti odgovoriti
Mi smo svjesni da je taj prostor naseljen Srbima Ne svojatamo ga, nema ni nesto vijesti da se tamo maltretiraju Srbi, cak stovise, koji smo mi "okupatori" tamo svjedoci cinjenica da lokalne vlasti u Drvaru odbijaju svaku pomisao o gradnji katoličke crkve što dovoljno govori o Hrvatima kao uzurpatorima "srpskog".
Gradanja katoličke crkve u Drvaru bila bi "zapišavanje" teritorije, kao kad Bošnjaci grade džamije u svakom zaseoku. Vi ste im nedavno srušili jednu kod Lijevna... Kolosalna glupost! Vodeći se tvojom logikom niti muslimani ne bi smjeli dobiti pravo na izgradnju dzamije u Rijeci jer je i to "zapisavanja teritorija". Hrvati u Drvaru cineoko 10% stanovnistva. Prije drugog svjetskog rata je postojala crkva ali je srusena a ljudi ubijeni. Sada su naseljeni uglavnom izbjeglice iz srednje Bosne i legitimno je pravo tih ljudi da dobiju bogomolju. Citat: pjosip je napisao/la: Sa druge strane, neki su nasi ljudi poginuli u zavrsnim operacijama. Rezultat tih pogibija je taj osvojeni teritorij i mi nemamo moralna prava reci da nek to nosi ko hoce. Najpostenije je da se taj teritorij mijenja za onaj u Posavini i to u visestruku korist za Srbe. Na taj nacin 2 nepravde bi bile ispravljene vjerojatno bi narod bio zadovoljniji (jer svi ionako tvrde da sve ovo cinimo zbog naroda). Mogu li onda Nijemci tražit Ukrajinu, Bjelorusiju i pola evropske Rusije, jer je podosta njihovih vojnika ostavilo kosti tamo? Hm... ovo tvoje polovicno citanje me previse podsjeca na multietniĆarenje. Još jednom ću ti pomoći pročitati moj tekst a ako i dalje budeš selektivno čitao bit ćeš torpediran. Dakle, tamo piše da je "rezultat tih pogibija" taj "osvojeni teritorij" a ti probaj zamisliti ko bi recimo Svabama mogao oduzeti Ukrajinu da su pobijedili u ratu. Citat: pjosip je napisao/la: Ja sam uvjeren da ce Srbi jednog dana i pristati na tu trampu ali u ovom trenutku ne smiju pokazati da su i malo zainteresirani za to jer bi time otvorili vrata slicnom presedanu za istocnu Bosnu.
Sad se nalazimo u nekakvoj pat-poziciji ali i je dobro da radi toga nema fizickog trvljenja i medjunac. sukoba.
Ja mislim da postenije od nase ponude -ne ide. Na ove nemoguće paralele sa Posavinim sa već odgovorio... Po meni, trampa može biti: DGG u RS za srpski glas za treći entitet. Hm... nešto se čuje na loj....
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 19:55 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
ladovina je napisao/la: Na ove nemoguće paralele sa Posavinim sa već odgovorio...
Meni nisi ništa odgovorio. Jer pravog odgovora nemaš. 
|
|
Vrh |
|
 |
spiric
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 20:01 |
|
|
koja posavina u berlinu drvar je bolji za herceg bosnu županiju , posavci neka se bore iz berlina .
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 20:11 |
|
|
ladovina je napisao/la: Volio bi i da mi srpski forumasi (Aga, Svarog i ostali) odgore da li misle da bi trebalo usloviti srspki podrsku stvaranju treceg entiteta reintegracijom DGG u RS? (Nezadiranje u ustavna prava i teritorijalnu cjelovitost RS se podrazumjeva - bez postovanja tog minimuna se i ne sjeda za sto.)
Ako samo vec ocekivali da Srbija misli na nas kad smo bili napadnuti i tu podrsku (u granicama moguceg) i dobili uprkos tome sto je to Srbiju mnogo kostalo, moyemo li i mi misliti na Drvarcane, Grahovljanje i Glmaocane? Mislite li da ce postojati bolja prilika od eventualnih da se oni oslobode velikohrvatskog terora? Hrvati su to podrucje puskom osvojili, i to je za respekt. Hrvatski entitet treba da se formira na tom podrucju, i sa formiranim entitetom bi se moglo uci u pregovore oko razmene teritorija. Po principu etnicke vecine, Srbi bi mozda imali pravo i na tu teritoriju, kao i na srpski deo Posavine, ali desio se rat, ljudi su ginuli za to podrucje i bilo neposteno traziti da ga tek tako prepuste. Dakle, ne zelimo da primenjujemo taj muslimanski manir.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
 |
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 20:12 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: ladovina je napisao/la: Volio bi i da mi srpski forumasi (Aga, Svarog i ostali) odgore da li misle da bi trebalo usloviti srspki podrsku stvaranju treceg entiteta reintegracijom DGG u RS? (Nezadiranje u ustavna prava i teritorijalnu cjelovitost RS se podrazumjeva - bez postovanja tog minimuna se i ne sjeda za sto.)
Ako samo vec ocekivali da Srbija misli na nas kad smo bili napadnuti i tu podrsku (u granicama moguceg) i dobili uprkos tome sto je to Srbiju mnogo kostalo, moyemo li i mi misliti na Drvarcane, Grahovljanje i Glmaocane? Mislite li da ce postojati bolja prilika od eventualnih da se oni oslobode velikohrvatskog terora? Zanimljivo razmišljanje. S obzirom na HSP koji bi najradije vidio Srbe svedene na 3% teritorije tzv. biH ili čak protjerane u Srbiju, na njegovo otvoreno koketiranje sa muslimancima čak i na štetu ideje o hrvatskom entitetu a sve zbog njihove pravaško-ustaške mržnje prema Srbima, ne bi bilo loše da i kod Srba postoji neko ko bi išao njihovim tragom, kao protivteža njihovom načinu razmišljanja. Nije to SRS mada je prva pomisao da je srpski HSP zapravo SRS, jer SRS ne ulazi u dilove sa muslimancima na hrvatsku štetu niti s njima šuruje u cilju blokiranja ideje o 3. entitetu, kao što ovi zarobljenici u 41. maštaju o ukidanju Srpske i uspostavljanju ovovjekovne NDH. Znači, ako Hrvati imaju HSP, ne vidim razloga da svoj HSP nemaju i Srbi, jer ako neki Hrvati u HSP-u vide rezervnu opciju, trebali bi je imati i Srbi, pa u tom smislu s muslimancima tražiti rezervne opcije, na hrvatsku štetu. A sad ozbiljno. Ne mislim da je realno i moguće da Srbi pored današnje Srpske traže još koji procenat. Granice su udarene, samo se očekuje rasplet u Federaciji, ako uopšte bude i došlo do njega. Na Hrvatima je da traže pravo na entitet, a na nama je da ih u tome podržimo ako u tome vidimo svoju korist, a ako ne, dovoljna je samo distanca od političkih strujanja u susjednoj Federaciji. Hajmo se igrat trulih Srba
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 21:10 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Ne,ne istina je ovo, izgubili ste Kosovo i Metohiju,a dobili kitu Kosovo je postalo nezavisna drzava,a RS je samo bijedni ,mali entitet ,glavni grad drzave vam je jos uvijek SARAJEVO gurbeti pravoslavni PS s vama u dilove velis? Never ciguliguli  Ako je neko dobio kitu, to ste vi. Što se dilova tiče, guzice bi dali da možete u dil sa Srbima, pa da zajedno s njima zbrišete Hrvate sa političke pozornice, jer to i sad radite i to bez ikakvih dilova sa Srbima. Gosn Zlaja bi više volio Dodika na svojoj strani nego da mu gosn Zvonko i HSP deset puta dnevno puše k*rac na slamku 
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 21:14 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Agathonikus, njušiš li ti ovdje muslimanca? Ja njušim  Ne. Mnogi Srbi razmišljaju kao on. Na ovom forumu ne, ali na srpskim forumima stavovi kao što ih ima gospodin Ladovina su normalna stvar.
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 21:33 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Ovo je već do pola točno. Naime govoriti kako se može otcijepiti ali eto baš se sad nešto nema volje je tvrditi kao da ja mogu pojebati Katarinu Radivojević ali eto baš mi se nešto trenutno neda  Govorio sam o Srpskoj u sastavu tzv. biH, jer i ona kao takva, ima svoj cilj i razlog postojanja, gledano s našeg aspekta. Mala je razlika između Srpske ovakve kakva je sad i nezavisne Srpske u samom njenom doživljaju, jer doživljaj je takav da je ona već i sad kao nezavisna država, bez obzira na muslimanske žvake o graničnoj policiji, pasošima, tablicama i sličnim glupostima koje se jednim dekretom brišu i proglašavaju nevažećim. A što se njene nezavisnosti tiče, niko ne može garantovati da se politika svjetskih sila (Ameri nisu jedini na svijetu) ne okrene ka nezavisnosti Srpske, kao kompenzacije za izgubljeno KiM. Možda čak i Ameri to prvi poguraju, o Rusekima da i ne govorimo, a možda i Briti nađu neki svoj interes u svemu tome, po običaju Pitanje je šta će biti s vama, jer vi argument (neko svoje KiM) nemate. Možda se mi odvojimo a vi ostanete, ko zna. Vidjećemo 
|
|
Vrh |
|
 |
max soldo
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 21:35 |
|
|
Aga, kako su odnose izmedju Dodikovci i Drvarcanski Lobiji u BL?
_________________ Salo - Chic Nihilism
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 21:45 |
|
|
max soldo je napisao/la: Aga, kako su odnose izmedju Dodikovci i Drvarcanski Lobiji u BL? Čini mi se da ne postoje ni "Dodikovci" ni "Drvarčanski lobi". Mislim da su Drvarčani, Grahovljaci, Glamočani, Kuprešaci itd. odavno načisto s tim šta su granice Srpske. Ti gradovi i mjesta nisu u tim granicama i to je to. Nema to veze sa g. Dodikom, jer ni SDS niti bilo koja srpska stranka ne potežu pitanje korekcije granica Srpske ili barem ja ne znam da postoje takve i da ih potežu. To je stvar osjećaja prema rodnoj grudi, nevezan za neku konkretnu stranku ili politiku koja na tome insistira.
|
|
Vrh |
|
 |
Pete_US
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 21:53 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: ladovina je napisao/la: Nijesam siguran da te razumijem. Srbi bi zbog staraha od marginalne hrvatske strankice i fantaziranja nekog ludog Jurišića trebali odustati od zaštite svojih interesa?!?!?
Ne. Ako već postoji endehazijski HSP koji bi u dilu s muslimancima želio vidjeti tzv. biH bez Srba, možda bi dobro bilo da i sa srpske strane postoji stranka koja bi išla u dil sa muslimancima oko podjele tzv. bih. Pola Srbima, pola muslimacima. Vjerujem da bi se našlo muslimanaca kojima bi se ideja o 50% tzv. biH više svidila od ideje da nakon uspostavljanja hrvatskog entiteta, dobiju samo 23%. Znači, ako već postoji HSP, i Srbi bi trebali imati rezervnu opciju u vidu slične stranke koja bi išla u dilove sa muslimancima. ladovina je napisao/la: Zašto misliš da je nemoguće mijenjati procente ako je već promjena ustava moguća (tj. stvaranje hrvatsko entiteta) osobito ako se traže izrazito srpske opštine (dakle nije riječ o ludačkom i nerealnom zahtjevu)?
Jednostavno zato što su tako karte posložene. Dobili smo Srpsku, izgubili KiM. ladovina je napisao/la: Zašto bi bezuslovno podržavali ostvarenje hrvatskih interesa? Zar ta srpska korist nije oslobođenje DGG? Podršku hrvatskom entitetu vidim kao glazuru na ionako zacementiranu Srpsku - odlaskom KiM. A što se glazure tiče, možemo mi i bez nje, nije frka, mada mislim da je Srpsku lakše odvojiti od tzv. biH ako ona bude potpuno podjeljena na tzv. nacionalne torove, kao što to muslimanci vole kazati. RS i Dayton ne spori niti je ikad sporila neka velika sila, Dayton je 100% dio politickog mainstream-a, pa time i RS, tu nema price. Kosovo, sa druge strane, nije priznato od veceg dijela covjecanstva, niti ima sanse biti primljeno u UN bez konacnog dogovora Srba i Albanaca. Kosovo ce se djeliti, slicno kao FBiH. Mada tamo tek treba poceti sa pitanjima imovine prognanih i drugog... Sretna Nova Godica svima, samo nemoj da je netko sjded'o u kola pijan i vozio.
_________________ Dum spiro spero.
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 22:09 |
|
|
Pete_US je napisao/la: RS i Dayton ne spori niti je ikad sporila neka velika sila, Dayton je 100% dio politickog mainstream-a, pa time i RS, tu nema price. Kosovo, sa druge strane, nije priznato od veceg dijela covjecanstva, niti ima sanse biti primljeno u UN bez konacnog dogovora Srba i Albanaca. Kosovo ce se djeliti, slicno kao FBiH. Mada tamo tek treba poceti sa pitanjima imovine prognanih i drugog...
Sretna Nova Godica svima, samo nemoj da je netko sjded'o u kola pijan i vozio.
Tačno. Mada su te stvari, po mom mišljenju, povezane. KiM je nešto što je ukalkulisano u srpske gubitke i davno izrežirano a postojanje Srpske je djelom opravdano i tom činjenicom a djelom i samom činjenicom da je sa ove strane Drine živio veliki broj Srba, što u Hrvatskoj, što u tzv. biH, a hvala Bogu, živi i danas Srećna Nova Godina i vama, gospodine Pete.
|
|
Vrh |
|
 |
pjosip
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 23:37 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la: Agathonikus, njušiš li ti ovdje muslimanca? Ja njušim  Ne. Mnogi Srbi razmišljaju kao on. Na ovom forumu ne, ali na srpskim forumima stavovi kao što ih ima gospodin Ladovina su normalna stvar. To su onda vjerojatno oni prekršteni. Krsti se on, al džaba ne izlazi Anatolija iz njega.
|
|
Vrh |
|
 |
Juda Iškariot
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 01 sij 2011, 14:25 |
|
|
ladovina je napisao/la: Hrvatski entitet ne postoji. Kako bi nastao (odnosno kako bi se promjenio daytonski ustav) potrebna je srpska saglanost u skupštini, osim ako ne mislite starati 3. entitet ratom. .
Je li? Znači Srbi su bili suglasni kada se Kosovo otcijepilo?
_________________ Montreal, Quebec, Canada hercegbosna.org, 72.55.146.19 Čuvajte se velikosrpskih lobista, musli kameleona, XD3-ovih operativaca te dvoličnih angloidnih moderatora koji imaju po više nickova.
|
|
Vrh |
|
 |
ladovina
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 01 sij 2011, 15:23 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: ladovina je napisao/la: Na ove nemoguće paralele sa Posavinim sa već odgovorio...
Meni nisi ništa odgovorio. Jer pravog odgovora nemaš.  Previdio sam tvoj post. Vjerovatno sam ga preskočio zbog bezobraznog početka... Pessimus dux je napisao/la: Još jedan dušebrižnik iz bošnjačkomuslimanskih redova? Ovaj se "brine" za Srbe. Al ajd, da ti pokušam objasnit, ako budeš želio shvatit. Hrvati u teritorijalnim zahtjevima za federalnom jedinicom polaze od onoga što je HVO kontrolirao na kraju rata 1995., odnosno što je de facto bilo Herceg-Bosna. Tu su i DGG. U daljnjoj projekciji, odnosno sljedećoj fazi, nakon razgraničenja s Muslimanima/Bošnjacima unutar Federacije, Hrvati (odnosno novouspostavljena hrvatska federalna jedinica) će nastojati zamijeniti ta područja ili dio tih područja sa srpskom federalnom jedinicom za dio hrvatskih ruralnih područja u Posavini (dijelovi općine Derventa, Doboj, Šamac i Brod). Tako nekako otprilike. Dakle putovanje u prošlost, u željenu godinu. Pa to je genijalno! Ne znam koliko godina imaš i koliko si razuman, ali tvoj plan je veoma djetinjast. Ali zamislimo da si napravio vremeplov... Kako misliš nagovoriti i Srbe i Bošnjake da se s tobom vrate baš u 1995. godinu? Ja lično npr. milsim da bi bilo zgodno vratit se u 1918. godinu. Bošnjaci bi se vjerovatno vratili u neku treću godinu, npr 1595. ili 1795. Pessimus dux je napisao/la: Bog-i-Hrvati je napisao/la: Općinske granice se lako promine i vrlo lako se dijelovi današnjih općina u kojima su Hrvati vlasnici većine zemlje uklope u novo ustrojene općine koje bi bile dio HB. Nisu granice općina nepromjenjive. Točno, kao i županijske granice. Po njegovu principu, kako se poziva na srpsku većinu u pojedinim posavskim općinama, mi bi se mogli pozivati na hrvatsku većinu u Hercegbosanskoj županiji (kao što se onaj RudarKa pozivao na muslimansku/bošnjačku većinu u SB), ali to ne činimo, već se dosljedno pozivamo na koliko-toliko prirodne cjeline poput naselja, za razliku od administrativno određenih (često umjetno ili svjesno na štetu pojedinog naroda) općinskih ili županijskih granica. Sve je to super, ali tvoj plan ima jedan mali problem... Granice (opštinske, županijske, entitetske, državne) se mogu mijenjati samo na dva načina - sporazumno ili ratom...
|
|
Vrh |
|
 |
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 01 sij 2011, 15:27 |
|
|
A između nas Zadrana i naših susjeda Šibenčana nije bilo ni sporazuma ni rata kad je Knin od naše potpa pod njihovu županiju...
Dakle, teorija ne drži vodu jer općinske i županijske granice su jedno i stvar unutrašnjeg uređenja, a granice država su međunarodni problem i potpuno druga stvar.
Vrh |
|
 |
ladovina
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 01 sij 2011, 15:31 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: pjosip je napisao/la: Sad se nalazimo u nekakvoj pat-poziciji ali i je dobro da radi toga nema fizickog trvljenja i medjunac. sukoba.
Pa pošto Glamoču ima 1000 srpskih glasača (a i njih je dosta došlo iz banjaluka pa se vratilo u banjaluku) a u Grahovu 800 za slamanje neke eventualne pobune bi bilo dovoljno 3 specijalca iz Livna za Grahovo i 5 specijalaca za Glamoč. Pošto su sve to mahom stariji ljudi strogo davati upute da se pazi kako se postupa i da ih se mogućnosti odvede u neko odmaralište i dobro napije i najede. U slučaju da starcima dođu specijalci iz banjaluke e onda ne znam zašto specijalci iz Mostara ne bi mogli doći u Mrkonjić-grad. Mogli biste uposlit još dvojicu specijalaca, pa ih poslat na Drinu... I još dvojucu pa ih polsat u Bar, da oslobode Crvenu Hrvatsku... Šalu na stranu, prizivanje policijskog terora još jednom otkriva pravi, velikohrvtaki cilj željenog 3. entiteta. Cilj je osvajanje i dominacija nad što većim prostorom, a ne zaštita ugroženih prava. Po tome se hrvatska politika nimalo ne razlikujete od bošnjačke...
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 01 sij 2011, 15:33 |
|
|
ladovina je napisao/la: Šalu na stranu, prizivanje policijskog terora još jednom otkriva pravi, velikohrvtaki cilj željenog 3. entiteta. Cilj je osvajanje i dominacija nad što većim prostorom, a ne zaštita ugroženih prava. Po tome se hrvatska politika nimalo ne razlikujete od bošnjačke... Ma ti se zezaš!?Gdje si bio 90-tih da nas prosvijetliš?
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|