HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 24 vel 2026, 00:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1077 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 44  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema
PostPostano: 03 svi 2012, 18:58 

Jel' sad jasno svima da se džabe nadaju nekoj normalnoj BiH?

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 18:58 

zlatni_ljiljan je napisao/la:

Haj ne seri matere ti ,nema utakmice u Srbiji gdje niste skandirali "noz ,zica,Srebrenica" ubi zakolji i slichne bljuvotine i jos se fol cudis ovom ,ovo je jos dobro sta je moglo biti i sta ce biti...

Jel sam ja to osudio...jesam, x puta...

Al nemoj to da mi poredis sa ovim, ljudi su dosli na komemoraciju sinovima, kakav skot treba da si da dodjes da psujes te ljude...

Zamisli da se skupe Srbi iz Podrinja, okruze Srebrenicu i krenu da pickaraju sve one koji idu tamo 11.7. , sta bi im rekao...svasta, i ja bi, ali to ne rade :neznam

Ovo je dno, i necu da cujem nikakvo opravdanje.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 19:01 

DzoniBG je napisao/la:

Takvi nam i ne trebaju, ali bi ga rado video u lancima za onaj masakr u Dobrovoljackoj.

a sta imas reci za fenomenalni "vatromet" na Brchanskoj Malti tek ili za "rostiljadu 92" odrzanu u Zepi ,jebiga haveru napadate pa dobijete po labrnji i onda se shatro svetitete na civilima...

Lem Jelid Ve Lem Juled
Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 19:02 

Džabe se trudiš Džoni. Datuma XY mlađano momče makedonče sa petokrakom je bilo dobrodošlo i šetalo gradom, nedelju dana kasnije njegovo agresorsko genocidno telo pljačkaju lešinari...pardon 100% BH patriJote sa milozvučnim nadimcima.

Samo se treba setiti ovoga svaki dan.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 19:02 

DzoniBG je napisao/la:

Haj ne seri matere ti ,nema utakmice u Srbiji gdje niste skandirali "noz ,zica,Srebrenica" ubi zakolji i slichne bljuvotine i jos se fol cudis ovom ,ovo je jos dobro sta je moglo biti i sta ce biti...

Al nemoj to da mi poredis sa ovim, ljudi su dosli na komemoraciju sinovima, kakav skot treba da si da dodjes da psujes te ljude...

Zamisli da se skupe Srbi iz Podrinja, okruze Srebrenicu i krenu da pickaraju sve one koji idu tamo 11.7. , sta bi im rekao...svasta, i ja bi, ali to ne rade :neznam

stvarno se pravis grbav!

Pa oni svake godine po Srebrenici ljeti prave "chetnichki piknik" sta je to ako nije provokacija,penjanje po dzamijama ,uriniranje,nabadanje mrtvis machaka na ograde dzamija i slichni "srpski nestashluci" ne ici ovaj suzivot Boga mi :wink

Lem Jelid Ve Lem Juled

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 19:03 

DzoniBG je napisao/la:

Kako bolan ne rade, pa uoci tog dogadaja paradiraju ulicama Srebrenice u cetnickim odorama...

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 19:04 

Jah, samo razlika je izmedju Hamde i Zdravishe da se Hamdo nije hasio po Kragujevcu,Nishu,a Zdravisha u uniformi agresorske vojske zagrize vruci sarajevski asfalt :wink

Mislio je Hamdo glumiti hađiju i u Sarajevu i u Banja Luci. Hamdaga se malo zaletio, zato se i nabo na trn :D

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 19:09 

stvarno se pravis grbav!

Pa oni svake godine po Srebrenici ljeti prave "chetnichki piknik" sta je to ako nije provokacija,penjanje po dzamijama ,uriniranje,nabadanje mrtvis machaka na ograde dzamija i slichni "srpski nestashluci" ne ici ovaj suzivot Boga mi :wink

...penju se i na dzamiju u Zvorniku...ima kretena, ali cu ja to svaki put da osudim, bez onog ali...

Gde je ovde osuda?! Mene bi bilo sramota, a neki to pravdaju, kao - sta vi radite... sorry, orkestrirano pickaranje onih koji idu u Srebrenicu ja nisam video...a ima drugih svinjaca.

Ovo je organizovano, jel su krenuli autobusima, jel Jova u autobusu...kao nisu mogli da ih zaobidju... Jok, namerno rezirano, a da niko ne kaze - sta nam ovo treba?!

Ajde budi covek pa reci da je ovo sranje...ili da ne pricamo vise...

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 19:10 

Agathonikos je napisao/la:
Jah, samo razlika je izmedju Hamde i Zdravishe da se Hamdo nije hasio po Kragujevcu,Nishu,a Zdravisha u uniformi agresorske vojske zagrize vruci sarajevski asfalt :wink

Mislio je Hamdo glumiti hađiju i u Sarajevu i u Banja Luci. Hamdaga se malo zaletio, zato se i nabo na trn :D

Kad ovo vidim samo mogu reci "mashallah"

Lem Jelid Ve Lem Juled

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 19:11 

DzoniBG je napisao/la:
Nek' su njemu ćetnici karali nanu 4 godine, za ostalo ćemo lahko :D

Stoka sitnih zuba...

Posebno me cela stvar nervira zato sto je decko od 20 godina, sin porodicnih prijatelja poginuo tamo... roditelji nikad nisu otisli tamo, ali ovi sto odu jednom godisnje, saceka ih banda psovaca, i to sve na celu sa Jovom "Srbinom".

Jel ima neko tamo da kaze - na sta ovo lici, iz elementarne kulture pusti te majke da bace cvece barem, pa nisu one sipale olovo na grad... ne vidim osudu, kladim se da 90% njih navija za ove govnare sto psuju majku.

Ovo je toliko ruzna scena...malopre sedim kod mojih, gledamo ovo, i ostanemo bez teksta...muk...dal je moguce...

I posle kao jedinstvena BiH...neko bas ima los smisao za humor...

Dzoni pretjeruješ, kao kakva Drama Queen. Kao što reče ljiljan-šta je tek moglo biti?
I kao što reče ljiljan pogledaj kakve su ekscese pravili Srbi.
Svako od nas ima puno blizih ljudi od porodičnih prijatelja kojima je neko nekad poginuo tako da ne moraš potezati ni tu kartu. Meni je najbliži rođak poginuo od granate sa Ozrena zadjih dana rata a neznatan broj prijatelja iz djetinjstva je izgubio oca ili nekog. Ali znam da to nije ni blizu kao ovima što su izgubili nekog svog, da li sina, oca, sestru, ženu.

Što se tiče psovanja, lično sam uvjeren da ono nije upućeno majkama vojnika nego ovim političkim predstavnicima. Ja ne bih psovao, pametnije bih to ja radio.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 19:14 

DzoniBG je napisao/la:
stvarno se pravis grbav!

...penju se i na dzamiju u Zvorniku...ima kretena, ali cu ja to svaki put da osudim, bez onog ali...

Gde je ovde osuda?! Mene bi bilo sramota, a neki to pravdaju, kao - sta vi radite... sorry, orkestrirano pickaranje onih koji idu u Srebrenicu ja nisam video...a ima drugih svinjaca.

Ovo je organizovano, jel su krenuli autobusima, jel Jova u autobusu...kao nisu mogli da ih zaobidju... Jok, namerno rezirano, a da niko ne kaze - sta nam ovo treba?!

Ajde budi covek pa reci da je ovo sranje...ili da ne pricamo vise...

Iskreno meni je bilo zao one zene iz Han Pjeska sto plache za sinom ,ali to je bio jedan mali,mali malecki trenutak u kojem sam se sazalio sa tom zenom i onda bum slika se vraca u kojoj vidim "oprostajnu" uz srpske zastave rakiju otkopanu samo za tu priliku,najbolju shunku sa tavana ono slika kako ta ista zena isparaca sina "junaka" onako ponosna u vojsku da brani srpski narod od zlih janjichara povampirenih...

Lem Jelid Ve Lem Juled

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 19:20 

Baš sam danas nešto slično negdje vidio(možda i na forumu) kako otac poginulog nimalo ne žali za smrću svog sina na skupu podrške Ratku Mladiću, taj mladić je dao život za RS i Ratka pa ako je ocu to dovoljno šta ću ja. Zašto bih ga ja žalio?(tog starca)

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 19:21 

Lebowski je napisao/la:

Dzoni pretjeruješ, kao kakva Drama Queen. Kao što reče ljiljan-šta je tek moglo biti?
Svako od nas ima puno blizih ljudi od porodičnih prijatelja kojima je neko nekad poginuo tako da ne moraš potezati ni tu kartu. Meni je najbliži rođak rođak poginuo od granate sa Ozrena zadjih dana rata a neznatan broj prijatelja iz djetinjstva je izgubio oca ili nekog. Ali znam da to nije ni blizu kao ovima što su izgubili nekog svog, da li sina, oca, sestru, ženu.

Što se tiče psovanja, lično sam uvjeren da ono nije upućeno majkama vojnika nego ovim političkim predstavnicima. Ja ne bih psovao, pametnije bih to ja radio.

Pricam ti ono sto mislim, nema tu preterivanja.

Jedan sam od onih koji je ovde zagovarao neki minimalni dogovor na nivou BiH...i to dosta vremena. Mirise na utopiju odavno, sad kad vidim ovo, zapitam se gde to ima smisla.

Mnogo ljudi je izgubilo mnogo rodbine i prijatelja, i bas zbog toga svako normalan treba da osudi ovo soljenje rane.

Sad vi tu pravdate - dobro su i prosli...jos ova mucenica vice da je to i njena drzava... :yawn

Uzasna scena, sad kad su pustili u vestima, nas petoro koji smo sedeli, knedla u grlu...

Psuju oni sve redom odatle, i predstavnike boraca, i majke...ni to nije izgovor.

Necete da priznate da je ovo grozno, i onda opravadavate teze mnogih Srba da sa Bosnjacima ni u kafani ne treba sedeti zajedno, a kamoli graditi drzavu. Mnogo ste licemerni, kukate zbog vasih zrtvama, a kad treba barem da se ocuti druga zrtva...ni to ne moze, malo je sto niko nije osudjen ni za Podrinje, ni za Vozucu, ni Dobrovoljacku, ni Silos...

...sad je doslo i ruganje zrtvama...i zato kazem, BiH kao drzava u mojoj glavi - cao, zdravo :neznam

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 19:23 

To su junaci a ne ovi vaši kokošari što dočekuju pičuladiju po sokacima i ubijaju ih. Dobro ste vi prošli, kako ste mogli.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 19:26 

To su junaci a ne ovi vaši kokošari što dočekuju pičuladiju po sokacima i ubijaju ih. Dobro ste vi prošli, kako ste mogli.

Ako je Topa "kokosar" onda ne znam ko nije to ti je onaj sto vam je za razoruzo specijalce iz Nisha ko malu djecu,a vidio sam u prvim redovima i glumce ali ne folirante nego one prave :wink

Lem Jelid Ve Lem Juled

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 19:34 

Ako je Topa "kokosar" onda ne znam ko nije to ti je onaj sto vam je za razoruzo specijalce iz Nisha ko malu djecu,a vidio sam u prvim redovima i glumce ali ne folirante nego one prave :wink

Te memoare podijelite s Šveckom boynom, manite se mene :D

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 19:53 

DzoniBG je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:

Svako od nas ima puno blizih ljudi od porodičnih prijatelja kojima je neko nekad poginuo tako da ne moraš potezati ni tu kartu. Meni je najbliži rođak rođak poginuo od granate sa Ozrena zadjih dana rata a neznatan broj prijatelja iz djetinjstva je izgubio oca ili nekog. Ali znam da to nije ni blizu kao ovima što su izgubili nekog svog, da li sina, oca, sestru, ženu.

Pricam ti ono sto mislim, nema tu preterivanja.

Jedan sam od onih koji je ovde zagovarao neki minimalni dogovor na nivou BiH...i to dosta vremena. Mirise na utopiju odavno, sad kad vidim ovo, zapitam se gde to ima smisla.

Mnogo ljudi je izgubilo mnogo rodbine i prijatelja, i bas zbog toga svako normalan treba da osudi ovo soljenje rane.

Sad vi tu pravdate - dobro su i prosli...jos ova mucenica vice da je to i njena drzava... :yawn

Uzasna scena, sad kad su pustili u vestima, nas petoro koji smo sedeli, knedla u grlu...

Psuju oni sve redom odatle, i predstavnike boraca, i majke...ni to nije izgovor.

Necete da priznate da je ovo grozno, i onda opravadavate teze mnogih Srba da sa Bosnjacima ni u kafani ne treba sedeti zajedno, a kamoli graditi drzavu. Mnogo ste licemerni, kukate zbog vasih zrtvama, a kad treba barem da se ocuti druga zrtva...ni to ne moze, malo je sto niko nije osudjen ni za Podrinje, ni za Vozucu, ni Dobrovoljacku, ni Silos...

...sad je doslo i ruganje zrtvama...i zato kazem, BiH kao drzava u mojoj glavi - cao, zdravo :neznam

Nije nikom lijepa scena to vidjeti, ako kaže da jeste to je samo radi politike i inata.
Tebi je ova današnja scena srušila bilo kakvu sliku o BiH? Što ti tu sliku nije srušilo divljanje po Banjaluci kada je maltene čitav grad napao Bošnjake koji su se tu zatekli. Pravi primjer za budućnost i suživot u BiH.

A vezano za žrtve, pisao sam kad sam tek došao na forum-poštujem sve žrtve i žalim sve su sve radi nečijih gluposti.
Ali, nikako se ne mogu oteti utisku da se Dobrovoljačka maksimalno koristi u političke svrhe i za izjednačavanje jednih i drugih, izjednačavanje žrtava.
Kao što se Srebrenica i drugi srpski zločini koriste od strane Bošnjaka za politiku izigravanja žrtve, za izgovore- tako se i kod Srba pokušava izvući maksimum tamo gdje ga možda i nema, da se opere nastanak RS-a i opravdaju neki postupci, Srbe se predstavlja kao najveće žrtve proteklog rata(priznaju da je najviše poginulih Bošnjaka) iako svi znamo da to nije tako.
Nečija izjava- parafraziram- mi želimo pravo da obilježavamo naše žrtve i isto tako nemamo ništa protiv da i drugi narodi obilježavaju svoje žrtve jer su i oni takoeđr patili jednako kao i mi. Često se čuju ovakve izjave.

Sljedeća stvar-situacija se postavlja ovako- JNA koja je muslimanima prijateljska i sasvim nedužna izlazi iz Sarajeva i napadaju ih zli muslimani i ubijaju srpsku čeljad. Sve okolnosti se zaboravljaju.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:01 

Srbeki imaju taj luksuz da ih boli kurac za tzv. biH tako da ovakve i slične scene samo nama idu u prilog. Što je više ovakvih ili sličnih "jebanja četničkih majki", to je manje tzv. biH.

Pa buyrum, merhametlije :D

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:01 

Evo sad sam vidio izjavu nekog zvaničnika SNSD-a koji je bio na skupu, od nekih 35-40 godina.
Čovjek je nabacio na lice onaj zadovoljni osmijeh i priča o sramoti i želi sretan put "ovima ovdje" u raspad BiH. Ovog bi poslao u 3 pm odmah i sve takve.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:02 

Srbeki imaju taj luksuz da ih boli kurac za tzv. biH tako da ovakve i slične scene samo nama idu u prilog. Što je više ovakvih ili sličnih "jebanja četničkih majki", to je manje tzv. biH.

Pa buyrum, merhametlije :D

Pa možeš li garantovati da "slučaj Dobrovoljačka" nije samo takva vaša politika?

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:02 

Hajdete i vi sad. Napravili ste ekskurziju u drugu državu, malo se provozali po njoj i bilo je lijepo. Jest da vas Lagumdžija nije dočekao kao strane diplomate i građane, ali ne može se sve imati.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:03 

Lebowski je napisao/la:

Nije nikom lijepa scena to vidjeti, ako kaže da jeste to je samo radi politike i inata.
Tebi je ova današnja scena srušila bilo kakvu sliku o BiH? Što ti tu sliku nije srušilo divljanje po Banjaluci kada je maltene čitav grad napao Bošnjake koji su se tu zatekli. Pravi primjer za budućnost i suživot u BiH.

A vezano za žrtve, pisao sam kad sam tek došao na forum-poštujem sve žrtve i žalim sve su sve radi nečijih gluposti.
Ali, nikako se ne mogu oteti utisku da se Dobrovoljačka maksimalno koristi u političke svrhe i za izjednačavanje jednih i drugih, izjednačavanje žrtava.
Kao što se Srebrenica i drugi srpski zločini koriste od strane Bošnjaka za politiku izigravanja žrtve, za izgovore- tako se i kod Srba pokušava izvući maksimum tamo gdje ga možda i nema, da se opere nastanak RS-a i opravdaju neki postupci, Srbe se predstavlja kao najveće žrtve proteklog rata(priznaju da je najviše poginulih Bošnjaka) iako svi znamo da to nije tako.
Nečija izjava- parafraziram- mi želimo pravo da obilježavamo naše žrtve i isto tako nemamo ništa protiv da i drugi narodi obilježavaju svoje žrtve jer su i oni takoeđr patili jednako kao i mi. Često se čuju ovakve izjave.

Sljedeća stvar-situacija se postavlja ovako- JNA koja je muslimanima prijateljska i sasvim nedužna izlazi iz Sarajeva i napadaju ih zli muslimani i ubijaju srpsku čeljad. Sve okolnosti se zaboravljaju.

Ja odavno imam dileme oko tog pitanja, i medju mojim zemljacima, i u ovakvim raspravama... smatram da bi korisnije bilo za sve da se stvori nekakav minimalan dogovor izmedju naroda, ali kroz ovu scenu, i mnoge druge, shvatam da to nece ici tako... i nije mi drago, ali mislim da je to ipak neminovno.

Pusti deklarativno zaljenje svih zrtava, na ovom izboru se vidi koliko ti je stvarno do toga stalo... svako ko ima i malo dostojanstva i ljudskosti, osudice pickaranje majki na komemoraciji... ko to ne uradi, za mene nije covek.

Da, insistira se na Dobrovoljackoj, jel prstom nije mrdnuto da se to resi... jel Hag preneo na sud BiH da sudi to...kolko je bilo u fioci, od 2005, sta ste uradili, jel neko kriv za to...izgleda da nije, vec imam opravdan utisak da je Bosnjacima u globalu drago sto su ubijeni ljudi na onakav nacin...to je kao neki vid opravdane osvete...

Niko nije kriv za zlocine nad Srbima...sve Dobri Bosnjani, i onaj za koga se zna da je krvavio ruke...ma ni on nije kriv, prosto je nemoguce da iko bude osudjen... :neznam

Dok tu ne pomerite stvari, nema govora o bilo kakvom napretku...

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:07 

Lebowski je napisao/la:
Evo sad sam vidio izjavu nekog zvaničnika SNSD-a koji je bio na skupu, od nekih 35-40 godina.
Čovjek je nabacio na lice onaj zadovoljni osmijeh i priča o sramoti i želi sretan put "ovima ovdje" u raspad BiH. Ovog bi poslao u 3 pm odmah i sve takve.

Dobro je čovjek i rekao. Mislim, šta vi očekujete od nas, da ćemo klicati Jednoj i Jedinoj, da ćemo tetovirati grb tzv. biH na nadlakticu, da ćemo Šeher u kojem se psuju četniče majke smatrati i svojim glavnim gradom itd :D

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:09 

Lebowski je napisao/la:

Dobro je čovjek i rekao. Mislim, šta vi očekujete od nas, da ćemo klicati Jednoj i Jedinoj, da ćemo tetovirati grb tzv. biH na nadlakticu, da ćemo Šeher u kojem se psuju četniče majke smatrati i svojim glavnim gradom itd :D

Ja mislim, bez zezanja, da oni to stvarno i očekuju. :D

Vrh

PostPostano: 03 svi 2012, 20:09 

Lebowski je napisao/la:

Pa ne biste vi klicali nikakvoj jednoj i jedinoj ne znam kako da se prema vama drugi postave, tako da...ne lažimo se :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1077 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 44  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 37 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: