|
|
Stranica: 23/44.
|
[ 1077 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 03 svi 2012, 20:09 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Evo sad sam vidio izjavu nekog zvaničnika SNSD-a koji je bio na skupu, od nekih 35-40 godina. Čovjek je nabacio na lice onaj zadovoljni osmijeh i priča o sramoti i želi sretan put "ovima ovdje" u raspad BiH. Ovog bi poslao u 3 pm odmah i sve takve. Dobro je čovjek i rekao. Mislim, šta vi očekujete od nas, da ćemo klicati Jednoj i Jedinoj, da ćemo tetovirati grb tzv. biH na nadlakticu, da ćemo Šeher u kojem se psuju četniče majke smatrati i svojim glavnim gradom itd  Pa ne biste vi klicali nikakvoj jednoj i jedinoj ne znam kako da se prema vama drugi postave, tako da...ne lažimo se 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 03 svi 2012, 20:10 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Pa možeš li garantovati da "slučaj Dobrovoljačka" nije samo takva vaša politika? A možete li vi garantovati da jeste? Mislim, ljudi su došli zbog svoje djece koja je tu izginula, neki papci su im rekli to što su im rekli, i šta sad? Jesu li ovi prvi došli jebati mater ovima drugima ili su ovi drugi došli jebati mater ovima prvima?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 03 svi 2012, 20:11 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Najmudrija osoba u Varti je Ivica Osim. Da nije zabranio gostovanja navijača bilo bi mrtvih glava na sve strane.
Samo je pitanje kad će Osim smjeti povući tu odluku.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 03 svi 2012, 20:15 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Pa ne biste vi klicali nikakvoj jednoj i jedinoj ne znam kako da se prema vama drugi postave, tako da...ne lažimo se  Naravno da ne bismo. Ništa se ne bi promjenilo ni da im ovi papci nisu riječ rekli. Ovako će samo nekom pasti na pamet da bi bilo zgodno da i vama neko na sličnom okupljanju dođe i jebe mater muađedinsku itd. kao što su to ovima uradili ovi papci psovanjem četničkih matera.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 03 svi 2012, 20:18 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Sljedeća stvar-situacija se postavlja ovako- JNA koja je muslimanima prijateljska i sasvim nedužna izlazi iz Sarajeva i napadaju ih zli muslimani i ubijaju srpsku čeljad. Sve okolnosti se zaboravljaju. Dobrovoljačka, kao i Tuzlanska kolona isplanirane su i namerno izvedene od muslimanskog vojno-političkog vođstva da bi se sukobi intenzivirali. U takvim, kao što ti reče - okolnostima - (o preglasavanju zajedno sa vašim tadašnjim saveznicima, Hrvatima, da ne pričamo) nijedan narod ne bi ostao miran. Ni vi, niti bilo ko drugi. Da se ne lažemo.
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 03 svi 2012, 20:19 |
|
|
|
Drago mi je što je to sve na RTS prikazano. Da vide i Čedini kako je kotlina jedno nadasve prijateljsko mesto.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 03 svi 2012, 20:22 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Pa možeš li garantovati da "slučaj Dobrovoljačka" nije samo takva vaša politika? A možete li vi garantovati da jeste? Mislim, ljudi su došli zbog svoje djece koja je tu izginula, neki papci su im rekli to što su im rekli, i šta sad? Jesu li ovi prvi došli jebati mater ovima drugima ili su ovi drugi došli jebati mater ovima prvima? Ne mogu garantovati ali ti sam kažeš kako razmišljaš, priča i djelovanje ti nije mnogo drugačije od djelovanja srpske politike. Ali, mogu osjetiti kad neko nešto muti i laže.(mislim na političare i face sa TV-a, i onako ljude uživo) Evo da se ja postavim u tvoju situaciju- da li bi meni trebalo biti drago da neko ismijava i psuje žrtve iz mog naroda. Nikad. Ali ti osuđuješ taj čin Bošnjaka a istovremeno ti je radost zbog eventualnih bodova za raspad BiH na prvom mjestu. Ja osuđujem vrijeđanje porodica i majki vojnika, nikad mi to ne bi bila taktika. Da sam neko i nešto tamo u Sarajevo trudio bih se da istjeram tu istinu na vidjelo i da se za sva vremena završi sa tom pričom i sam bih organizovao obilježavanje pogibije svih vojnika tog dana i maknuo srpsku politiku i političare iz Sarajeva za sva vremena.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Betandwin
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 03 svi 2012, 20:31 |
|
|
teranova je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Dobro je čovjek i rekao. Mislim, šta vi očekujete od nas, da ćemo klicati Jednoj i Jedinoj, da ćemo tetovirati grb tzv. biH na nadlakticu, da ćemo Šeher u kojem se psuju četniče majke smatrati i svojim glavnim gradom itd  Ja mislim, bez zezanja, da oni to stvarno i očekuju.  očekuju bez zezanja da padnete na koljena i plačuči da ih molite da vam oproste sve sto ste im u njihovim zaluđenim glavama krivi pa da ljubite varta zastavu i sa suzama u očima skandirate bosna do Tokija
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 03 svi 2012, 20:32 |
|
|
Real gone je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Sljedeća stvar-situacija se postavlja ovako- JNA koja je muslimanima prijateljska i sasvim nedužna izlazi iz Sarajeva i napadaju ih zli muslimani i ubijaju srpsku čeljad. Sve okolnosti se zaboravljaju. Dobrovoljačka, kao i Tuzlanska kolona isplanirane su i namerno izvedene od muslimanskog vojno-političkog vođstva da bi se sukobi intenzivirali. U takvim, kao što ti reče - okolnostima - (o preglasavanju zajedno sa vašim tadašnjim saveznicima, Hrvatima, da ne pričamo) nijedan narod ne bi ostao miran. Ni vi, niti bilo ko drugi. Da se ne lažemo. Sve i da jesu isplanirane od muslimanskog vođstva za to trebaju dokazi ili svjedoci kojih zasad nema i sud da to potvrdi. Kao što rekoh ranije, da imam neku moć završio bih sa tim za sva vremena i skinuo sa dnevnog reda srpske politike. Siguran sam da će to neko i uraditi u budućem periodu ali ne vjerujem da će Srbi biti zadovoljni rezultatima, njima više odgovara današnja situacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 03 svi 2012, 20:32 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Evo da se ja postavim u tvoju situaciju- da li bi meni trebalo biti drago da neko ismijava i psuje žrtve iz mog naroda. Nikad. Ali ti osuđuješ taj čin Bošnjaka a istovremeno ti je radost zbog eventualnih bodova za raspad BiH na prvom mjestu.
Ja osuđujem vrijeđanje porodica i majki vojnika, nikad mi to ne bi bila taktika. Da sam neko i nešto tamo u Sarajevo trudio bih se da istjeram tu istinu na vidjelo i da se za sva vremena završi sa tom pričom i sam bih organizovao obilježavanje pogibije svih vojnika tog dana i maknuo srpsku politiku i političare iz Sarajeva za sva vremena.
Ko kaže da mi je drago zbog tih psovanja i vrijeđanja? Samo kažem da nam takve stvari idu u prilog, mada je i bez njih sve jasno. Znači, sami serete po sebi i svojim multietničkim izmišljotinama kojima ste skloni i to na razne načine, a ovo je samo jedan od njih.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Betandwin
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 03 svi 2012, 20:39 |
|
|
Real gone je napisao/la: Dobrovoljačka, kao i Tuzlanska kolona isplanirane su i namerno izvedene od muslimanskog vojno-političkog vođstva da bi se sukobi intenzivirali.
Da se ne lažemo. Da se ne lažemo Ti pojma nemaš , čuj dobrovoljačka 3. maja i tuzla 15.maja su namjerno izvedene da bi se sukobi intenzivirali ....znaš li ti da je do tada pola gradova uz drinu i savu etnički očiščeno od strane miroljubivih srpskih vojnika ...pljuc pljuc
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 03 svi 2012, 20:45 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Sve i da jesu isplanirane od muslimanskog vođstva za to trebaju dokazi ili svjedoci kojih zasad nema i sud da to potvrdi. Kao što rekoh ranije, da imam neku moć završio bih sa tim za sva vremena i skinuo sa dnevnog reda srpske politike. Siguran sam da će to neko i uraditi u budućem periodu ali ne vjerujem da će Srbi biti zadovoljni rezultatima, njima više odgovara današnja situacija. Ajde prodji kroz jedan mali logicki algoritam... Pretpostavimo da je taj napad bio svesna namera da eskaliraju sukobi... reci ti meni ko ce od ljudi koji su to organizovali, a sigurno nije delo "neposlusnih pojedinaca", svedociti da stoji iza toga, ko je lud da druka svoje vodje, zasto bi to iko radio?! Mislim da iza toga stoji svesna odluka vrha drzave i armije, i da je verovatno jako malo ljudi znalo da se to sprema, i to sprovelo u delo...taj koji bi svedocio, i sam bi sebe stavio pred zid krivice. Globalno gledan, ti pobijes par desetina vojnika koji se po dogovoru povlace... nikakvog neprijatelja iz stroja nisi izbacio, niti naneo "nenadoknadive" gubitke...a u osvit rata razjaris narod koji je vec uzeo puske u ruke, i koji ce zbog tih snimaka napraviti pakao... Odmah da razjasnimo, to nije bila klasican vojni sukob, to je bio dogovor iza koga je stao predsednik i rukovodstvo, razmena okruzenih JNA gustera za pustanje Alije... Alija je pusten, ovi su streljani...to je ratni zlocin, i nema sile koja argumentuje to. Ako se ide na pricu da Alija nije mogao da odlucuje...odlucuje Ejup Ganic, njegov zamenik... E on stoji iza toga, cak i da nije komandovao, odgovoran je po rangu koji ima... pa kad ga uhapsimo po poternici da odgovara, onda ispadne heroj...a on zavio majke u crno, i ne samo srpske, vec ste posle toga imali kanonadu na Sarajevo, razjarili ste Srbe, a oni vas drze u okruzenju...generalno debilan potez strateski, ali nije to sad tema ovde...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 03 svi 2012, 20:51 |
|
|
|
Svi znamo da pravo i sudovi ne funkcionišu tako, zna se šta je relevantno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 03 svi 2012, 20:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24956 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
Kakva je kronologija zbivanja oko Dobrovoljačke? Može li mi netko ukratko upisati ili dati link. Stvarno sam slab s tom materijom.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 03 svi 2012, 20:54 |
|
|
|
Ja bih voli znati kakve su reakcije u RS-u na ovo danas, je li prošlo zapaženo?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 03 svi 2012, 20:58 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 19:48 Postovi: 2935 Lokacija: predvorje dzeneta
|
|
vidim ovdje zdruzeni zdruzeni chetnichki napadi kako od chetnika i Srbije tako i od hudnjaka iz tzv RS-esice, no Lebowski stoji na braniku nam jedne i jedine i ja zato idem mirno spati...
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 03 svi 2012, 20:59 |
|
|
Betandwin je napisao/la: Real gone je napisao/la: Dobrovoljačka, kao i Tuzlanska kolona isplanirane su i namerno izvedene od muslimanskog vojno-političkog vođstva da bi se sukobi intenzivirali.
Da se ne lažemo. Da se ne lažemo Ti pojma nemaš , čuj dobrovoljačka 3. maja i tuzla 15.maja su namjerno izvedene da bi se sukobi intenzivirali ....znaš li ti da je do tada pola gradova uz drinu i savu etnički očiščeno od strane miroljubivih srpskih vojnika ...pljuc pljuc A šta vi mislite, šta je razlog za te napade? Nije valjda da su muslimani mislili da će s ubijanjem tih vojnika pokazati da su sila od koje će se Srbi sasrati u gaće i tražiti primirje? Normalno je da su htjeli intenzivirati sukobe jer im je glavna zamisao bila da će kao doći neko sa strane, sjebati Srbe, zaustaviti rat i dati njima da kreiraju državu po svom ukusu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vii
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 03 svi 2012, 21:00 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: vidim ovdje zdruzeni zdruzeni chetnichki napadi kako od chetnika i Srbije tako i od hudnjaka iz tzv RS-esice, no Lebowski stoji na braniku nam jedne i jedine i ja zato idem mirno spati... Gospodine ljiljane, "Republike Genocidne".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 03 svi 2012, 21:00 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: vidim ovdje zdruzeni zdruzeni chetnichki napadi kako od chetnika i Srbije tako i od hudnjaka iz tzv RS-esice, no Lebowski stoji na braniku nam jedne i jedine i ja zato idem mirno spati... Mirno spavaj, rata neće biti. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 03 svi 2012, 21:01 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Svi znamo da pravo i sudovi ne funkcionišu tako, zna se šta je relevantno. Cekaj, i sam Jovo Srbin je rekao da je Dobrovoljacka zlocin... a on bio tamo, vikao na megafon - ne pucaj... a ovi u sacekusi rokaju, nisu samo vojnike ubili, stradala je i bolnicarka u sanitetu... Sta hoces reci, sud je nemocan ako neko ne svedoci iznutra...al to se nikad nece desiti, i niko nece biti osudjen... A nije da nema dokaza: Zna se i ko je Zagi - Zaim Backovic, a onda mu odgovara iz Predsednistva covek cije je kodirano ime Pusac, a to je Stepan Kljujic, uz koga je i Ganic, sa kojim je pre toga stalno u komunikaciji... Sve se ovo zna...i kao nema dokaza  daj nemoj da se igramo, niko nije toliko lud... necete da ih sudite, i onda tako i recite.
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 03 svi 2012, 21:02 |
|
|
|
Zanima me i koja je veza poginulih vojnika JNA i današnje/tadašnje RS?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 03 svi 2012, 21:03 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: vidim ovdje zdruzeni zdruzeni chetnichki napadi kako od chetnika i Srbije tako i od hudnjaka iz tzv RS-esice, no Lebowski stoji na braniku nam jedne i jedine i ja zato idem mirno spati... Gospodin Lebowski može biti samo na braniku 23%-tne bošnjačke parcele. Sudbina jarac 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 03 svi 2012, 21:05 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la: vidim ovdje zdruzeni zdruzeni chetnichki napadi kako od chetnika i Srbije tako i od hudnjaka iz tzv RS-esice, no Lebowski stoji na braniku nam jedne i jedine i ja zato idem mirno spati... Gospodin Lebowski može biti samo na braniku 23%-tne bošnjačke parcele. Sudbina jarac  E jebiga svaki dan nam uzmete jedan procenat. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 03 svi 2012, 21:07 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 19:48 Postovi: 2935 Lokacija: predvorje dzeneta
|
Agathonikos je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la: vidim ovdje zdruzeni zdruzeni chetnichki napadi kako od chetnika i Srbije tako i od hudnjaka iz tzv RS-esice, no Lebowski stoji na braniku nam jedne i jedine i ja zato idem mirno spati... Gospodin Lebowski može biti samo na braniku 23%-tne bošnjačke parcele. Sudbina jarac  Ovako cete mi pjevati ti Dzoni,baba Tera,Realka i ostali forumski chetosi kad vas postrojim 
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema Postano: 03 svi 2012, 21:09 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Zanima me i koja je veza poginulih vojnika JNA i današnje/tadašnje RS? 
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|