|
|
Stranica: 3/5.
|
[ 106 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Брчак
|
Naslov: Re: Srbi prestali koristit naziv "Bosnjaci"? Postano: 04 lis 2016, 23:37 |
|
|
Ma nek se zovu kako hoće samo nas da ostave na miru i nek nam ne nameću ništa u bilo kom pogledu kao svih ovih godina. Mogu se zvati i Amerikanci ako im je volja.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Srbi prestali koristit naziv "Bosnjaci"? Postano: 04 lis 2016, 23:40 |
|
|
Bošnjak je potpuno pogrešan naziv. Njihov identitet nije profilisan na nekoj Bosni, već na turskoj okupaciji i islamu - što i jeste činjenica koja ih razdvaja od naroda od kojih su potekli.
Bosna je tu samo igrom slučaju teritorija gde ih je najviše koncentrisano.
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Srbi prestali koristit naziv "Bosnjaci"? Postano: 04 lis 2016, 23:42 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
Baron je napisao/la: Miješaš babe i žabe. Čuo sam, što čuo prisustvovao da i Hrvati ponekad iz zajebancije vele za sebe da su Latini. I Hrvati za sebe koriste naziv katolici, i jako su ponosni na to. Pola obitelji su mi Hrvati, i živim s Hrvatima cijeli život, nikad nisam čuo da se međusobno nazivaju Latinima, čak ni iz zajebancije.
|
|
Vrh |
|
 |
Брчак
|
Naslov: Re: Srbi prestali koristit naziv "Bosnjaci"? Postano: 04 lis 2016, 23:47 |
|
|
Živim u multietničkoj sredini i zaista dosta je slučajeva da sami sebe zovu Muslimanima, a i mi Srbi i Hrvati ih nerijetko tako zovemo. Ne kao neku provokaciju ili uvredu, već valjda što su toliko dugo bili Muslimani i zadržalo se.
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Srbi prestali koristit naziv "Bosnjaci"? Postano: 04 lis 2016, 23:51 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Pola obitelji su mi Hrvati, i živim s Hrvatima cijeli život, nikad nisam čuo da se međusobno nazivaju Latinima, čak ni iz zajebancije.
Ili ono "lukavi Latini". Prvi put sam vidio na ovom forumu da se ta sintagma dovodi u vezu sa Hrvatima. U srpskoj literaturi to se uvijek odnosilo na Mlečane.
|
|
Vrh |
|
 |
Crni Božo
|
Naslov: Re: Srbi prestali koristit naziv "Bosnjaci"? Postano: 05 lis 2016, 00:03 |
|
|
U Hrvatskoj Hrvati jedni druge ne nazivaju latinima, katolicima ili škutorima, to je jebena debilana koju sam čuo samo od strane muslimana ovdje na forumu. Kod nas se primjerice časte nazivima "ustaše" ili "partizani"/"antife", ili primjerice nazivaju ljude iz pojedinih regija "purgerima", "tovarima", "hercegovcima", "bosancima", "rvatima".
A šta se ostalih nacija tiče, Srbe nazivamo "četnicima", "vlasima" i "pištolj doktorima sa kozare", a Bošnjake "muslimanima" i "b@lijama", odnedavno i "isilovcima".
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Srbi prestali koristit naziv "Bosnjaci"? Postano: 05 lis 2016, 00:10 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Mislim da se pojmovi "trofazni" i "komšije" ipak češće koriste nego "pištolj doktori s Kozare", gospodine Crni Božo.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Srbi prestali koristit naziv "Bosnjaci"? Postano: 05 lis 2016, 00:33 |
|
|
Među Srbima je ustaljen naziv za Hrvate - Šokci, ustaše, često i lopatari s obzirom na način krštenja cijelom šakom - "lopatom". Od novijih termina, to su - činbenici i sl. nazivi, proistekli iz novih riječi koje su se počele koristiti od rata naovamo.
Bošnjake zovemo - Turci, poturice, балије. U novije vrijeme - talibani, mudžahedini i sl.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Srbi prestali koristit naziv "Bosnjaci"? Postano: 05 lis 2016, 00:34 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Baron je napisao/la: Citat: Ali Srbi i Hrvati ne koriste za sebe termine Vlah i Latin, dok Bošnje itekako i dalje koriste termin Musliman za sebe, što daje terminu legitimitet odnosno ne čini ga pežorativnim kao npr. turčin ili ******. Miješaš babe i žabe. Čuo sam, što čuo prisustvovao da i Hrvati ponekad iz zajebancije vele za sebe da su Latini. I Hrvati za sebe koriste naziv katolici, i jako su ponosni na to. Ja nisam još čuo da Bošnjaci sebe zovu Turcima, a daleko sam više u tom društvu. Jako često će reći i musliman, ali je to vjerska idntifikacija, i nema veze sa nacionalnom pripadnošću. Ni Latini, jer to i nema veze sa Hrvatima. Tako samo muslimani vide stvari zbog Italije i Vatikana. Niti "katolici" jer se to podrazumijeva. Bilo bi glupo kao da stalno za sebe govoriš ja sam "muškarac" ili "žena", "čovjek". To je samo u vašim "Bitno je Bošnjak biti" glavama neka furka stvorena. Drugi narodi se osjećaju sigurno i opušteno u svom identitetu, nisu svi kao vi.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Baron
|
Naslov: Re: Srbi prestali koristit naziv "Bosnjaci"? Postano: 05 lis 2016, 00:35 |
|
Pridružen/a: 19 kol 2016, 03:44 Postovi: 1440 Lokacija: Velika župa Vrhbosna
|
Citat: Ma nek se zovu kako hoće samo nas da ostave na miru i nek nam ne nameću ništa u bilo kom pogledu kao svih ovih godina. Mogu se zvati i Amerikanci ako im je volja.
Ovo je najnormalniji srpski post svih vremena na ovom forumu. Live and let live. Citat: Bošnjak je potpuno pogrešan naziv. Njihov identitet nije profilisan na nekoj Bosni, već na turskoj okupaciji i islamu - što i jeste činjenica koja ih razdvaja od naroda od kojih su potekli. Bosna je tu samo igrom slučaju teritorija gde ih je najviše koncentrisano. A što je sa masom Bošnjaka koji ne idu u džamiju i ne osjećaju se baš muslimanima ? Oko Bosne se Bošnjaci okupljaju. Da nije tako, mogli bi se okupljati i u recimo Maleziji. Citat: Ili ono "lukavi Latini". Prvi put sam vidio na ovom forumu da se ta sintagma dovodi u vezu sa Hrvatima. U srpskoj literaturi to se uvijek odnosilo na Mlečane. U Sarajevu su se rimo-katolici uvijek zvali Latinima zbog latinske liturgije i veze sa Vatikanom. Pejorativno, i ne baš uvredljivo. Imamo dio starog Grada koji se zvao Latinluk, i po njemu most koji vodi ka njemu Latinska ćuprija. Prije toga je bio aktualan naziv Frankaluk, jer su francuski vojni savjetnici živjeli tamo, i pohađali katoličke mise tzv. latinske mise. Puno ljudi ne zna da su Osmanska Turska, Francuska i Švedska bile stoljećima saveznice protiv Austrije i Rusije. Svo staro oružje u Sarajevu i kubure i tanđare imaju francuske mehanizme.
_________________ Ljubi sestre Hrvatice ! Poštuj braću Hrvate !
Brat je mio, koje vjere bio, kada bratski čini i postupa ...
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Srbi prestali koristit naziv "Bosnjaci"? Postano: 05 lis 2016, 00:37 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
SDB je napisao/la: Mislim da se pojmovi "trofazni" i "komšije" ipak češće koriste nego "pištolj doktori s Kozare", gospodine Crni Božo. Dozvoli malo regionalne slobode. Nećemo sad svi isti biti.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Srbi prestali koristit naziv "Bosnjaci"? Postano: 05 lis 2016, 00:38 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
Srbi Hrvate najčešće zovu šokcima, a nekad je bio široko prisutan i termin kranjci (G. Kotar, Lika,Kordun), a mnogo puta sam čuo da se Hrvatska oslovljava s "Lijepa naša", ali više ironično. To je otprilike to. Da, i termin lopatar, i to sam čuo, sad kad je gosn. @aga spomenuo pa me prisjetio, trofazni i lopatari 
|
|
Vrh |
|
 |
Baron
|
Naslov: Re: Srbi prestali koristit naziv "Bosnjaci"? Postano: 05 lis 2016, 00:49 |
|
Pridružen/a: 19 kol 2016, 03:44 Postovi: 1440 Lokacija: Velika župa Vrhbosna
|
Citat: U Hrvatskoj Hrvati jedni druge ne nazivaju latinima, katolicima ili škutorima, to je jebena debilana koju sam čuo samo od strane muslimana ovdje na forumu. Kod nas se primjerice časte nazivima "ustaše" ili "partizani"/"antife", ili primjerice nazivaju ljude iz pojedinih regija "purgerima", "tovarima", "hercegovcima", "bosancima", "rvatima".
A šta se ostalih nacija tiče, Srbe nazivamo "četnicima", "vlasima" i "pištolj doktorima sa kozare", a Bošnjake "muslimanima" i "b@lijama", odnedavno i "isilovcima".
Bošnjaci Hrvate tradicionalno zovu Latinima zbog vjere, škutorima (isključivo zapadne Hercegovce i Vlaje iz zaleđa Dubrovnika i srednje Dalmacije), i šokcima (odnosi se samo na Slavonce često katolike iz Bosne). Šokica je često pejorativni naziv za svaku katolkinju. Pa veli: oženio šokicu  , što može biti i kompliment ako je dobra ženska. Naziv Hrvat je dugo bio zbirni narodni naziv za sve nas zapadno od Drine, pa se nije specifično koristio za katolike do prije 150 godina. Koliko Hrvati imaju prezimena Bošnjak, toliko i Bošnjaci prezimena Hrvat i Hrvatinić. Hrvate ustašama zovu isključivo vrli potomci iz komunističkih jugo-nostalgičarskih obitelji i to je da se razumijemo za njih uvreda. Purgeri su Zagrepčani i to može biti i kompliment, ali i uvreda, ako je netko napuhan. Uvreda za hercegovce bilo katolike bilo muslimane, je herceGovanac, a ne toliko škutor. Ima i uvreda kenjac kao magarac iz Hercegovine. Rvat je srbo-katolik, jer oni ne koriste H kao i Srbi, a tovar je super-uvreda za Dalmatinca, jer je tovar u stvari magarac.
_________________ Ljubi sestre Hrvatice ! Poštuj braću Hrvate !
Brat je mio, koje vjere bio, kada bratski čini i postupa ...
|
|
Vrh |
|
 |
otkrit ću ti tajnu
|
Naslov: Re: Srbi prestali koristit naziv "Bosnjaci"? Postano: 05 lis 2016, 02:54 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Ali Srbi i Hrvati ne koriste za sebe termine Vlah i Latin, dok Bošnje itekako i dalje koriste termin Musliman za sebe, što daje terminu legitimitet odnosno ne čini ga pežorativnim kao npr. turčin ili ******.
ZlatkoZG je napisao/la: Većina Srba i Hrvata ali bogami i većina Bošnjaka za same sebe u neformalnom okruženju koriste termin Musliman, i to onaj s velikim M. Nemojmo se tu međusobno, a i same sebe lagat. Točno. Bošnjak je naziv za korištenje na televiziji, radiju, internetu, u parlamentu, ali ne i za obični normalni govor kad nitko ne snima. Tada se koristi isključivo "staro" ime Muslimani.
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: Srbi prestali koristit naziv "Bosnjaci"? Postano: 05 lis 2016, 08:52 |
|
|
Po zadnjem popisu Bošnjaci su 100% muslimani tako da nema greške ako neko za Bošnjake kaže "muslimani". 100% tačno i ispravno.
Muslimana je čak više nego Bošnjaka (20.000 više) te je zbog toga još bolje govoriti "muslimani" a ne "bošnjaci"
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Srbi prestali koristit naziv "Bosnjaci"? Postano: 05 lis 2016, 09:15 |
|
|
U moje selo, a i oko njega, za Srbe su postojali Srbi, Šokci i Turci. Poznato je bilo, naravno, šta znači i na koga se odnosi Vlah, Hrvat i Musliman, iako se to ređe upotrebljavalo u svakodnevnom govoru. A nijedan izraz nije nosio pogrdnu konotaciju. Čak su ponekad Srbi sami za sebe znali da kažu Vlasi. Postojale u i tri vere: srpska, šokačka i turska. I kad te đed pita: Jesu li oni Francuzi Šokci/Hrvati? ti se ne odnosiš prema tim rečima kao da te pitao nešto apsurdno, nego odmah ti je jasno na šta je mislio. I slično, ako pita šta su Rumuni npr. Srbi ili Šokci?! U današnje vreme Srbi, po mojim zaključcima, smatraju da muslimani od sebe prave sprdnju kad se nazivaju Bošnjacima, i da Srbe teraju na sprdnju kad insistiraju da ih ako zovu, ali budući da navaljuju, onda Srbi pristaju da ih zovu javno Bošnjacima. Kad Srbi nazivaju Bošnjake muslimanima, to je neutralan uobičajen naziv, bez pogrdne konotacije, ostao kao navika generacija. Kad ih nazivaju Turcima, tada postoji i doza respekta i doza prezira, i najuobičajenije je u međusrpskim razgovorima da ih tako zovu. E kad žele da uvrede Bošnjake, Srbi u mom kraju ih zovu balijama, ili balijetinama. U drugim krajevima sam primetio izraz poturica. Sve Hrvate uglavnom nazivaju Šokcima. I tako je ranije bilo, a sada Hrvatima - češće ih tako mlađa generacija zove. Ti nazivi ne nose pogrdnu konotaciju, mada ako Hrvati nečim iznerviraju Srbe onda su nazivani "Šokčinama". Ustaše su se ranije spominjale u pričama šta je u nekoj familiji bio neko u Drugom svetskom ratu, i to se odnosilo i na Bošnjake i na Hrvate. U tom kontekstu izraz ustaša čak nije nosio baš neku pogrdnu konotaciju, osim ako neko od tih ustaša nije učinio neko zlo. U današnje vreme je to malo evoluiralo, pa kad se za nekog Bošnjaka ili Hrvata kaže da je ustaša, a ne odnosi se na Drugi svetski rat, želi se naglasiti kako je đubre, zločanac ili pogan ta persona ili više njih stanju da bude.
Za moje seljane, nije bilo uvredljivo ako su bili nazivani Vlasima ili četnicima. Osim ako su bili zadrti partizani. I tako je i danas. Neki koji baš i ne vole istorijsku ulogu četnika, nerviraju se ako ih neko tako nazove. Drugima ne smeta. Za Srbe u mom kraju je jedino uvredljivo ako im neko objašnjava, od muslimana najčešće, da oni nisu Srbi jer ne žive u Srbiji, nego su pravoslavni Bosanci. A ako im neko kaže da su pravoslavni Vlasi, onda slegnu ramenima u fazonu "šta ovaj trabunja?".
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
 |
Tuta
|
Naslov: Re: Srbi prestali koristit naziv "Bosnjaci"? Postano: 05 lis 2016, 11:12 |
|
|
Baron je napisao/la: Citat: Ma nek se zovu kako hoće samo nas da ostave na miru i nek nam ne nameću ništa u bilo kom pogledu kao svih ovih godina. Mogu se zvati i Amerikanci ako im je volja.
Ovo je najnormalniji srpski post svih vremena na ovom forumu. Live and let live. Citat: Bošnjak je potpuno pogrešan naziv. Njihov identitet nije profilisan na nekoj Bosni, već na turskoj okupaciji i islamu - što i jeste činjenica koja ih razdvaja od naroda od kojih su potekli. Bosna je tu samo igrom slučaju teritorija gde ih je najviše koncentrisano. A što je sa masom Bošnjaka koji ne idu u džamiju i ne osjećaju se baš muslimanima ? Oko Bosne se Bošnjaci okupljaju. Da nije tako, mogli bi se okupljati i u recimo Maleziji. Citat: Ili ono "lukavi Latini". Prvi put sam vidio na ovom forumu da se ta sintagma dovodi u vezu sa Hrvatima. U srpskoj literaturi to se uvijek odnosilo na Mlečane. U Sarajevu su se rimo-katolici uvijek zvali Latinima zbog latinske liturgije i veze sa Vatikanom. Pejorativno, i ne baš uvredljivo. Imamo dio starog Grada koji se zvao Latinluk, i po njemu most koji vodi ka njemu Latinska ćuprija. Prije toga je bio aktualan naziv Frankaluk, jer su francuski vojni savjetnici živjeli tamo, i pohađali katoličke mise tzv. latinske mise. Puno ljudi ne zna da su Osmanska Turska, Francuska i Švedska bile stoljećima saveznice protiv Austrije i Rusije. Svo staro oružje u Sarajevu i kubure i tanđare imaju francuske mehanizme. Sereš pizdarije ustašo kao i inače. Latinski most se zove tako jer su na njemu trgovali venecijanski trgovci.
|
|
Vrh |
|
 |
Tuta
|
Naslov: Re: Srbi prestali koristit naziv "Bosnjaci"? Postano: 05 lis 2016, 11:17 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: U moje selo, a i oko njega, za Srbe su postojali Srbi, Šokci i Turci. Poznato je bilo, naravno, šta znači i na koga se odnosi Vlah, Hrvat i Musliman, iako se to ređe upotrebljavalo u svakodnevnom govoru. A nijedan izraz nije nosio pogrdnu konotaciju. Čak su ponekad Srbi sami za sebe znali da kažu Vlasi. Postojale u i tri vere: srpska, šokačka i turska. I kad te đed pita: Jesu li oni Francuzi Šokci/Hrvati? ti se ne odnosiš prema tim rečima kao da te pitao nešto apsurdno, nego odmah ti je jasno na šta je mislio. I slično, ako pita šta su Rumuni npr. Srbi ili Šokci?! U današnje vreme Srbi, po mojim zaključcima, smatraju da muslimani od sebe prave sprdnju kad se nazivaju Bošnjacima, i da Srbe teraju na sprdnju kad insistiraju da ih ako zovu, ali budući da navaljuju, onda Srbi pristaju da ih zovu javno Bošnjacima. Kad Srbi nazivaju Bošnjake muslimanima, to je neutralan uobičajen naziv, bez pogrdne konotacije, ostao kao navika generacija. Kad ih nazivaju Turcima, tada postoji i doza respekta i doza prezira, i najuobičajenije je u međusrpskim razgovorima da ih tako zovu. E kad žele da uvrede Bošnjake, Srbi u mom kraju ih zovu ******, ili ******. U drugim krajevima sam primetio izraz poturica. Sve Hrvate uglavnom nazivaju Šokcima. I tako je ranije bilo, a sada Hrvatima - češće ih tako mlađa generacija zove. Ti nazivi ne nose pogrdnu konotaciju, mada ako Hrvati nečim iznerviraju Srbe onda su nazivani "Šokčinama". Ustaše su se ranije spominjale u pričama šta je u nekoj familiji bio neko u Drugom svetskom ratu, i to se odnosilo i na Bošnjake i na Hrvate. U tom kontekstu izraz ustaša čak nije nosio baš neku pogrdnu konotaciju, osim ako neko od tih ustaša nije učinio neko zlo. U današnje vreme je to malo evoluiralo, pa kad se za nekog Bošnjaka ili Hrvata kaže da je ustaša, a ne odnosi se na Drugi svetski rat, želi se naglasiti kako je đubre, zločanac ili pogan ta persona ili više njih stanju da bude.
Za moje seljane, nije bilo uvredljivo ako su bili nazivani Vlasima ili četnicima. Osim ako su bili zadrti partizani. I tako je i danas. Neki koji baš i ne vole istorijsku ulogu četnika, nerviraju se ako ih neko tako nazove. Drugima ne smeta. Za Srbe u mom kraju je jedino uvredljivo ako im neko objašnjava, od muslimana najčešće, da oni nisu Srbi jer ne žive u Srbiji, nego su pravoslavni Bosanci. A ako im neko kaže da su pravoslavni Vlasi, onda slegnu ramenima u fazonu "šta ovaj trabunja?". Moji praroditelji (djedovi i babe) Muslimane su uvijek zvali Turcima, njihova sela turskim. Isto nije uvredljivo, već je to bio prihvaćen naziv za njih. Danas je uvredljivo po mom poimanju, po njihovom nije. Za Srbe nikad nisam čuo naziv Vlah od naših, ali sam znao da nas i Srbe Muslimani zovu Vlasi (naziv za kršćane, bez obzira na nacionalnost). Isto tako izraz Latin sam kao naziv za Hrvate i katolike čuo tek u srednjoj školi, i to po forumima, nikad od običnih ljudi. Isto tako, baba mi za Nijemce kaže da su Hrvati, za Ruse da su Srbi.  Ali shvaćam šta to znači, da se odnosi na religiju, ne na nacionalnost.
|
|
Vrh |
|
 |
Kačamak
|
Naslov: Re: Srbi prestali koristit naziv "Bosnjaci"? Postano: 05 lis 2016, 11:25 |
|
|
Kod nas..eeee šta da kažem..treba biti iskren..još kao malom mi je to smetalo,jednostavno kao dete sam bio svestan toga..Hrvate smo zvali Hrvatima a Muslimane Muslimanima dok smo sebe zvali Bosancima.To mi je jako smetalo sa nekih 13 godina i dobro se sećam da sam jednom rekao Mili i Miladinu da će nas to jednog dana skupo koštati i da smo mi Srbi.Tako je to nekad davno bilo.Za vreme rata sam uživao da ih sprdam:Đe ste Bosanci?Šta ima Bosanci?
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Srbi prestali koristit naziv "Bosnjaci"? Postano: 05 lis 2016, 12:04 |
|
|
Kod nas su bili Sokci i Raci, a ovi treci su se spakovali za Bosnu 'iljadu sesto i neke.
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Srbi prestali koristit naziv "Bosnjaci"? Postano: 05 lis 2016, 12:08 |
|
|
Tuta je napisao/la: Isto tako, baba mi za Nijemce kaže da su Hrvati, za Ruse da su Srbi.  Ali shvaćam šta to znači, da se odnosi na religiju, ne na nacionalnost. To je bilo uobičajeno kod stare generacije. I ja sam se kao dijete naslušao toga. Postoji i naziv Kaurin, koji generalno znači hrišćanin iz turske vizure i vjerovatno ima pogrdno značenje, a recimo konkretno, u Livanjskom kraju među Srbima se taj naziv odnosio na Srbe iz Sinja, Bitelića i okolnog kraja, u širem smislu i Dalmacije, konkretnije na Srpkinje kojih je namal broj bio udat za domaće Srbe i sve redom bi dobijale nadimak Kaurka po dolasku i udaji u Livanjskom kraju, pri čemu taj nadimak nije imao ništa pogrdno u sebi niti su ga te Kaurke tako doživljavale.
|
|
Vrh |
|
 |
otkrit ću ti tajnu
|
Naslov: Re: Srbi prestali koristit naziv "Bosnjaci"? Postano: 06 lis 2016, 03:16 |
|
|
Moja baba je koristila naziv Turci također. Ne pogrdno, nego onako normalno. Jesu li se i sami zvali Turcima?
Srbe je zvala Srbovi. Ne samo ona.
|
|
Vrh |
|
 |
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Srbi prestali koristit naziv "Bosnjaci"? Postano: 06 lis 2016, 14:29 |
|
|
Moja poturice. I uvik voli rec poturica gori od turcina
|
|
Vrh |
|
 |
otkrit ću ti tajnu
|
Naslov: Re: Srbi prestali koristit naziv "Bosnjaci"? Postano: 06 lis 2016, 14:31 |
|
|
Je li još tko čuo naziv Srbovi?
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Srbi prestali koristit naziv "Bosnjaci"? Postano: 06 lis 2016, 16:14 |
|
|
otkrit ću ti tajnu je napisao/la: Je li još tko čuo naziv Srbovi? Taj naziv i Srbi koriste, oni stariji.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|