|
|
Stranica: 1/7.
|
[ 171 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Junuz Djipalo
|
 |
Naslov: Srbi u Mostaru Postano: 16 stu 2011, 14:31 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
Citat: Vladika Grigorije, episkop zahumsko-hercegovački, kazao je da povratak Srba u Mostar nije grandiozan, ali kako je dobra vijest da nema ni njihova iseljavanja iz tog grada. Povratak bi sigurno bio veći kada bi se Srbima koji već žive u Mostaru omogućilo bar minimalno zapošljavanje. U Mostar i okolna mjesta vratilo se oko 6 000 Srba, a velik broj njih predao je zahtjev za povratak, kazao je vladika Grigorije, dodavši kako očekuje da bi se za godinu-dvije u Mostar moglo vratiti još oko 4 000 Srba. E sad, kako se postaviti prema ovom? Stavljam i anketu pa glasajte. Da napomenem kako sam ja izričito za, zato što sam uvijek na strani onih koje su potjerali iz kuća. Znam kako ih ima da su sami otišli ali većina je svugdje potjerana, što od onih drugih, što od svojih (indirektno)... Glasajte i navedite zašto ste glasali za ili protiv.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 14:34 |
|
|
|
Svako neka radi ono što je najbolje za njega.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 14:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Ne za 4.000 nego za 10.000!
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 14:54 |
|
|
|
Bolje im je no Hrvatima u Banjaluci.. Nasi su isuvise tolerantni
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 15:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63833 Lokacija: DAZP HQ
|
|
s obzirom da su uglavnom na istočnoj strani to bi bio pun pogodak.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 15:52 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 11:02 Postovi: 8018 Lokacija: Banovina Usora
|
|
To nije naš problem. Uvijeti su više nego zadovoljavajući.No, imamo mi svojih povratničkih problema i neiskorištenih mogućnosti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 15:58 |
|
|
dudu je napisao/la: s obzirom da su uglavnom na istočnoj strani to bi bio pun pogodak. Potpisujem. Osim toga, vraćanje Srba na hrvatska područja omogućuje i lakše vraćanje Hrvata na srpska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 16:05 |
|
|
Ceha je napisao/la: dudu je napisao/la: s obzirom da su uglavnom na istočnoj strani to bi bio pun pogodak. Potpisujem. Osim toga, vraćanje Srba na hrvatska područja omogućuje i lakše vraćanje Hrvata na srpska. Hrvatima na srpska podrućja omogućuje lakši povratak SAMO ekonomska stabilnost (posao)... a u RS posla nema ni za Srbe...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 16:17 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Ceha je napisao/la: Potpisujem. Osim toga, vraćanje Srba na hrvatska područja omogućuje i lakše vraćanje Hrvata na srpska. Hrvatima na srpska podrućja omogućuje lakši povratak SAMO ekonomska stabilnost (posao)... a u RS posla nema ni za Srbe... U BiH ide sve preko politike. Osim toga većina sa hrvatskom populacijom u rs se nalazila uz granicu (BL i djelovi posavine su najpoznatije iznimke). U tim područjima je početak zapošljavanje u državnim službama (pošta, škola, itd). A ne da bude kao u Travniku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 16:48 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Srbima ne bi bilo loše toliko u Mostaru. Jer u sukobu između njih i Hrvata nije bilo razaranja grada i nekih dugih borbi.
Neka se samo klone istočnog Mostara. Tamo su pravi fašisti i šovinisti.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 17:07 |
|
|
Ceha je napisao/la: MRSHO je napisao/la: Hrvatima na srpska podrućja omogućuje lakši povratak SAMO ekonomska stabilnost (posao)... a u RS posla nema ni za Srbe... U BiH ide sve preko politike. Osim toga većina sa hrvatskom populacijom u rs se nalazila uz granicu (BL i djelovi posavine su najpoznatije iznimke). U tim područjima je početak zapošljavanje u državnim službama (pošta, škola, itd). A ne da bude kao u Travniku.Ceha, ovo ne kužim? Mislim, ne znam kakve iznimke uz granicu, i kakav je slučaj Travnika? Ja samo ne znam šta se s našim Brođanima događa, do svojih sela imaju max pola sata, mnogi žive i rade u Sl. Brodu... a jako malo interesa za barem "fiktivan" povratak... da barem obnove kuće i očiste sela...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
hutt
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 17:53 |
|
|
|
Nisam za one koji su bodrili rezerviste dok su harali po gradu i mlatili ljude, ili za one koji su sprašili prije rata, pa nas kasnije gađali. Ostali su dobrodošli.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 19:12 |
|
|
|
povratci će biti pojedinačni, dok potpuno ne prestanu, ako već nisu i prestali. priča o nekom masovnom povratku je utopija, jer uz nju ide uvijek ono"rteba im osigurati posao", a to je relikt prošlog vremena, danas nitko nikom ne osigurava posao, tržišna privreda...
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 19:26 |
|
|
|
Osa, malo ti fali informacija o Srbima, u globalu, ljudi koji su najviše najebali u ekonomskom smislu su Srbi. Drastičan pad standarda upravo tih ljudi koji su do jučer u većim gradovima BiH živjeli kao preferirana kasta, sad su socijalni slučajevi.
Najmanje ih je otišlo u inozemstvo, vjerovali su u svoju Srbiju i RS, a i jedno i drugo ekonomski u težem k. Koliko god kod nas u Hr bila situacija u k. zamisli još 5 takvih kriza koje su pogodile RH i dobiješ stanje.
Bošnjacima je MZ pomagala, Hrvatima RH doista jest pomagala. A Srbi su vazda svoje Srbeke šutali kako im se ćefne uz puna usta srpstva gdje su oni brojke koje se strateški raspoređuju.
Jedno je što Dodik i ekipa ovdje prosipaju. A drugo stvarno stanje. Tako da, ako igdje postoji potencijal povratka, to je upravo kod Srba. Kod njih je najmanje ljudi koji su "našli sreću" negdje drugdje. Hebiga, nisu svi bili pametni pa se zaletili u BL.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Samo jako!
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 19:33 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 19:46 Postovi: 1650 Lokacija: Tamo gdje viori crven-bijeli plavi!
|
|
Glasao sam za.Licemjerno je zahtjevat povratak hrvata u RS,a bit protiv povratka srba u HB.
Mislim da si anketu trebao postavit na podforumu Mostar jer tamo pišu pretežno Mostarci.
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 19:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89665 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Da.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 19:37 |
|
|
|
Ne u temu o Mostaru. Zanima me kako forumski Srbovi gledaju na ovo i kako glasaju.
Da li su izdajnici Srbi koji se vrate u Mostar?
Recimo našem jari Zabiji koji razmišlja strateški bi takvi bili izdajnici "hrvatskih interesa" što god to oni bili...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croat
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 19:38 |
|
Pridružen/a: 18 srp 2009, 14:14 Postovi: 5152 Lokacija: Na dženazi BiH
|
|
Da.
jel se zna gdje su pretežno izbjegli mostarski Srbi?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
drizzt
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 19:40 |
|
Pridružen/a: 12 stu 2011, 18:50 Postovi: 64 Lokacija: Forgotten Realms
|
Samo jako! je napisao/la: Glasao sam za.Licemjerno je zahtjevat povratak hrvata u RS,a bit protiv povratka srba u HB.
Apsolutno potpisujem... Nisam iz Mostara ali često sam u prolazu, i svakako mislim da bi ljudi koji su i prije živjeli tu a imaju želju da se vrate, svakako trebali imati tu mogucnost. A gledano sa druge strane, mislim da je odnos RS-Hercegovina (u ovom slucaju Mostar) puno mirnija i sveopce prihvatljivija <- "just like that", bez ikakvih dodatnih objasnjenja...
_________________ Of all the races in the known realms, none is more confusing or confused than humans.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Unknownche
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 19:41 |
|
|
|
Za Hrvate bi bilo dobro da dođu, jer politički i jedan i drugi narod su ugroženi od trećega, ali ipak ne jer je to završen proces i svako naseljavanje u tisućama bilo u RS ili Mostar ili negdje drugdje znači vrlo vjerovatno rat. Uostalom di bi ti ljudi radili i od čega živjeli? bezzz. Nema od toga ništa i protiv sam. Multikulti je propao projekt i ne treba miješati još više.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mateb
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 19:42 |
|
|
|
Ova priča o eventualnim motivima Srba da se vrate bi pila vodu kad bi se vratili u tu ulogu "preferirane kaste". Od toga, međutim, ne može biti ništa, ne samo iz političkih razloga, nego zato što ni za sve vlastite kadrove nema bogato plaćenih poslova, a kamoli za nekog drugog. Da ne govorimo o tome kakav bi bio život Srba povratnika među lokalnim (muslimanskim) stanovništvom, sve i da represivni organi rade maksimalno na njihovoj zaštiti.
Ukratko, puste tlapnje. To, naravno, ne znači da ja nisam za povratak. Problem je u neostvarivosti istog.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 19:42 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Sve je moguće. Sve dok Emt nije ministrica imigracija Herceg-Bosne. 
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 19:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89665 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Rezultati ankete : Predivna demonstracija građanstva uoči promjene Statuta.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mateb
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 19:48 |
|
|
Hrvati još jednom demonstriraju privrženost zapadnim demokratskim vrijednostima i istinskom multikulturalizmu.  Recimo NE nacionalnim torovima. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 19:58 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Osa, malo ti fali informacija o Srbima, u globalu, ljudi koji su najviše najebali u ekonomskom smislu su Srbi. Drastičan pad standarda upravo tih ljudi koji su do jučer u većim gradovima BiH živjeli kao preferirana kasta, sad su socijalni slučajevi.
Najmanje ih je otišlo u inozemstvo, vjerovali su u svoju Srbiju i RS, a i jedno i drugo ekonomski u težem k. Koliko god kod nas u Hr bila situacija u k. zamisli još 5 takvih kriza koje su pogodile RH i dobiješ stanje.
Bošnjacima je MZ pomagala, Hrvatima RH doista jest pomagala. A Srbi su vazda svoje Srbeke šutali kako im se ćefne uz puna usta srpstva gdje su oni brojke koje se strateški raspoređuju.
Jedno je što Dodik i ekipa ovdje prosipaju. A drugo stvarno stanje. Tako da, ako igdje postoji potencijal povratka, to je upravo kod Srba. Kod njih je najmanje ljudi koji su "našli sreću" negdje drugdje. Hebiga, nisu svi bili pametni pa se zaletili u BL. nisam razumio gdje smjera ovaj post, ja samo napisah svoje mišljenje o povratku, tako je kako je...
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|