|
|
Stranica: 3/7.
|
[ 171 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
mateb
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 22:09 |
|
|
|
Ovdje bi se tuđim k....m mlatilo po stolu.
Ono što meni smeta su istovremena laprdanja o prodaji Posavine, mada je jasno da to nema veze s "običnim" ljudima, nego s onima koji su te priče dobro unovčili.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 22:10 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 11:02 Postovi: 8018 Lokacija: Banovina Usora
|
|
Slušaj, ja sam ove godine proveo točno 63 dana u Bosni. T.j. 2 mjeseca od 11. I ne žalim ni jedan dan, ni jedan euro utrošen i potrošen tamo. Tamo, sa svojim ljudima i prijateljima, za svoje ljude i prijatelje. A ovdje često puno toga požalim.... I neće me nitko ubjedit da to nije pravi način, pravi put... pa i povratak, nadam se što skoriji.
A u biti, svatko bira svoj put. Samo nek im nisu puna usta Posavine po raznim feštama, a neće riskirat 100 kuna da ode posjetit rodni kraj... Jebem ti ja takvog POSAVCA. Nek onda kažu, Sišćani smo, Slavonci, Zagrepčani... a ne Posavci...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 22:11 |
|
|
mateb je napisao/la: Ovdje bi se tuđim k....m mlatilo po stolu.
Ono što meni smeta su istovremena laprdanja o prodaji Posavine, mada je jasno da to nema veze s "običnim" ljudima, nego s onima koji su te priče dobro unovčili. ma da su je bar prodali, kad već masa ljudi laprda o tom....
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 22:15 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 15:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
MRSHO je napisao/la: Slušaj, ja sam ove godine proveo točno 63 dana u Bosni. T.j. 2 mjeseca od 11. I ne žalim ni jedan dan, ni jedan euro utrošen i potrošen tamo. Tamo, sa svojim ljudima i prijateljima, za svoje ljude i prijatelje. A ovdje često puno toga požalim.... I neće me nitko ubjedit da to nije pravi način, pravi put... pa i povratak, nadam se što skoriji.
A u biti, svatko bira svoj put. Samo nek im nisu puna usta Posavine po raznim feštama, a neće riskirat 100 kuna da ode posjetit rodni kraj... Jebem ti ja takvog POSAVCA. Nek onda kažu, Sišćani smo, Slavonci, Zagrepčani... a ne Posavci... Istina. Što onda da se više itko trudi oko toga kad narod plače na feštama o posavini, a fazon je da se svojim komšijama u Brodu i Zagrebu može pohvalit za apartmane na moru (ovdje ne generaliziram)? Ta duboka rana treba da se liječi barem nekakvom obnovom kakvu viđam po ostalim hrvatskim selima u RS. Čast izuzecima.
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
Samo malo, svi Posavljaci koje ja znam su obnovili kuće. Možda se ovdje malo previše generalizira. Brod je praktički isti grad, pa to je kao da ja iz Sesveta odem živjet u Trnsko. Nije čudno što ljudi koji su napravili kuće se ne vraćaju... 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mateb
|
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: osa je napisao/la: a šta ćeš sa vilom u nekom selu kraj dervente, možda bi za te novce u mozambiku, kupio dvije vile, vrijedi razmisliti...
Dobro, uzeo si paralelu Derventu, a što ako ti kažem da se u Ze može bolje živjet nego u Sisku? Barem je bolje ako imaš nekretninu u njoj a u Sisku nemaš. Na kao u Zagrebu i okolici ali recimo Zenica je veći grad i ima puno više sadržaja, imaš i veza više, imaš i rodbine za čuvanje djece, doduše i ezana (pre)više... Netko kao ti, tko se dobro snašao u Zagrebu, bi trebao povesti primjerom i pokazati da je ljubav prema rodnom kraju jača od svega. To bi zasigurno predstavljalo dodatni poticaj onima koji ne žive tako dobro u RH.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 22:19 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Samo malo, svi Posavljaci koje ja znam su obnovili kuće. Možda se ovdje malo previše generalizira. Brod je praktički isti grad, pa to je kao da ja iz Sesveta odem živjet u Trnsko. Nije čudno što ljudi koji su napravili kuće se ne vraćaju...  zadnji put sam prošao kroz posavinu, tj. jedan njen dio prijenekih 7 godina, kad sam išao na sahranu baki u lipnicu kod tuzle, dakle putem orašje tuzla, moram potvrditi da je već tad bilo krasnih kuća, a nisam vidio previše ruševina, doduše davno je bilo,sjećanja blijede, pa ako griješim isprika...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 22:20 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 15:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Samo malo, svi Posavljaci koje ja znam su obnovili kuće. Možda se ovdje malo previše generalizira. Brod je praktički isti grad, pa to je kao da ja iz Sesveta odem živjet u Trnsko. Nije čudno što ljudi koji su napravili kuće se ne vraćaju...  Već sam rekao da ne generaliziram, već pričam o takvim slučajevima koji nažalost postoje. Otac mi je služio vojsku upravo na području Plehana i kaže kako je to jedan od najljepših krajeva u Bosni, a u to sam se i ja uvjerio gledajući stare kasete Begića i ostalih izvornjaka snimanih upravo prije rata na Plehanu. Što je problem ako ništa drugo doći i pokositi tu svoju njivu da ona ostane barem lijepa za posjet svojoj rodnoj grudi, prokrčiti malo zarasle šumske puteve i proplanke? Obnoviti prekrasnu crkvu i samostan na plehanu? Svašta se moglo učiniti u 15 godina i postoje na sreću Božju ljudi koji se još uvijek trude i koji ne odustaju, a takve ljude ismiju baš kako je to Komušanac naveo. Ne moraju oni ako to ne žele, i ako imaju druge nove živote, ali neka onda ne plaču.
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 22:25 |
|
|
mateb je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Dobro, uzeo si paralelu Derventu, a što ako ti kažem da se u Ze može bolje živjet nego u Sisku?
Barem je bolje ako imaš nekretninu u njoj a u Sisku nemaš.
Na kao u Zagrebu i okolici ali recimo Zenica je veći grad i ima puno više sadržaja, imaš i veza više, imaš i rodbine za čuvanje djece, doduše i ezana (pre)više...
Netko kao ti, tko se dobro snašao u Zagrebu, bi trebao povesti primjerom i pokazati da je ljubav prema rodnom kraju jača od svega. To bi zasigurno predstavljalo dodatni poticaj onima koji ne žive tako dobro u RH. Ja dovršavam kuću, započetu prije rata dolje, a čak sam kupio još nekretnina u Bosni. Nisam odustao i od pravog povratka. Za istu lovu, posao, ne bih se mislio... Ovako... Kod Srba, gladovao u Višegradu ili u Mostaru, isto mu je, a u Mostaru ipak ima šanse naći posla, a i grad ipak nudi štošta, živio sam u njemu... 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 22:25 |
|
|
Zašto obnoviti!? zbog njih:  Ta djeca od 5-6 godina su, vjeruj mi, zavolila svaku stopu zemlje u kojoj rođeni nisu, s kojom veze nebi imali da ih ćaća ne dovede tamo...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 22:26 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Zašto obnoviti!? zbog njih:  Ta djeca od 5-6 godina su, vjeruj mi, zavolila svaku stopu zemlje u kojoj rođeni nisu, s kojom veze nebi imali da ih ćaća ne dovede tamo... lijepo za vidjeti "ORA ????"....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 22:28 |
|
|
|
Pa plaču jedino plaćenici u Sarajevu. Uopće ne čujem takve priče od Posavljaka u Zg...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 22:30 |
|
|
|
Ponavaljam po treći put - ne generalizam, već naprotiv samo navodim kako postoje takvi slučajevi, koji kukaju a ni svoje nekadašnje dvorište ne pokose. To što ih ti ne poznaš ne znači da ih nema, a vjeruj mi ima ih.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 22:31 |
|
|
osa je napisao/la: MRSHO je napisao/la: Zašto obnoviti!? zbog njih:  Ta djeca od 5-6 godina su, vjeruj mi, zavolila svaku stopu zemlje u kojoj rođeni nisu, s kojom veze nebi imali da ih ćaća ne dovede tamo... lijepo za vidjeti "ORA ????".... ORA?? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 22:33 |
|
|
|
Omladinska radna akcija...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 22:37 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Omladinska radna akcija... danas puno policajaca moj junuze ili su momci nešto bližeg datuma....ORA gdje???
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 22:44 |
|
|
|
Mene te akcije nisu "zahvatile"... ali da, moglo bi se reć da je bio to sličan slučaj nekadašnjim ORA-ma :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 22:46 |
|
|
|
Gdje je održana? Komušina ili?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 22:47 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Mene te akcije nisu "zahvatile"... ali da, moglo bi se reć da je bio to sličan slučaj nekadašnjim ORA-ma :) ma nisu ni mene, mislim, nisam takav tip, ali ih se sjećam....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 22:49 |
|
|
NoviSeer je napisao/la: Gdje je održana? Komušina ili? Da, na Studencima. Ma nije to neka "organizirana" akcija, nego ta djeca sad već tradicionalno svake godine sebi čiste igralište da mogu haklat preko ljeta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 22:54 |
|
|
MRSHO je napisao/la: NoviSeer je napisao/la: Gdje je održana? Komušina ili? Da, na Studencima. Ma nije to neka "organizirana" akcija, nego ta djeca sad već tradicionalno svake godine sebi čiste igralište da mogu haklat preko ljeta. Lijepo... Jedva čekam više i tu cestu između Šeera i Komušine koju sanjamo, pa da i oni stariji momci i cure imaju i noćni život kad dođu  .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 22:56 |
|
|
|
Povratak u područja gdje ćeš biti manjina je čisti mazohizam, i to mislim za sva tri naroda u sva tri entiteta.
Srbi u Srpsku, Bošnjaci i Hrvati u Federaciju i osiguran mir za vijeke vijekova.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 22:59 |
|
|
NoviSeer je napisao/la: MRSHO je napisao/la: Da, na Studencima. Ma nije to neka "organizirana" akcija, nego ta djeca sad već tradicionalno svake godine sebi čiste igralište da mogu haklat preko ljeta.
Lijepo... Jedva čekam više i tu cestu između Šeera i Komušine koju sanjamo, pa da i oni stariji momci i cure imaju i noćni život kad dođu  . Imamo mi noćni život, baš sam danas naletio na ovaj snimak ali da, sigurno bi češće barem do Šeera... odošmo malo u off-t
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 23:05 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Povratak u područja gdje ćeš biti manjina je čisti mazohizam, i to mislim za sva tri naroda u sva tri entiteta.
Srbi u Srpsku, Bošnjaci i Hrvati u Federaciju i osiguran mir za vijeke vijekova. u srpskoj.....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Povratak Srba u Mostar Postano: 16 stu 2011, 23:12 |
|
|
osa je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Povratak u područja gdje ćeš biti manjina je čisti mazohizam, i to mislim za sva tri naroda u sva tri entiteta.
Srbi u Srpsku, Bošnjaci i Hrvati u Federaciju i osiguran mir za vijeke vijekova. u srpskoj..... Pa da. I transformiranje Federacije u dva kantona ili entiteta, kako se već dva temeljna naroda većeg entiteta u bližoj budućnosti dogovore.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|