|
|
Stranica: 22/42.
|
[ 1033 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Srpski svet Postano: 02 kol 2021, 21:03 |
|
|
|
Gledao sam nedavno jednog američkog analitičara koji objašnjava razliku između sovjetskog i iranskog posjedovanja nuklearnog oružja. Uglavnom, kao glavnu razliku ističe to što Iranci, za razliku od Sovjeta, nisu "rational actors", odnosno ne može se računati da će postupati razumno. Do nuklearnog rata s Rusima nije došlo jer Rusi nisu željeli riskirati da Ameri njih raznesu, ali to se ne može sa sigurnošću reći za teheranski režim.
Bošnjaci nisu "rational actors"; kao što je spomenuto, skoro bilo koji drugi izbor bi im bio bolji od onoga kojeg su napravili. I danas su takvi. Hrvatska bi ih podržavala samo da ostave Hrvate u BIH na miru, da se npr. osigura da ih nije moguće preglasavati ili da se formira hrvatski entitet. Uz takvu sigurnost za naše ljude, Hrvatska nikad ne bi dozvolila raspad BIH, možda bi u takvim okolnostima u slučaju pokušaja odvajanja napala čak i hrvatski entitet.
Ali, Bošnjacima ni to nije dovoljno, ne može ih primamiti na savezništvo ni Hrvatska koja u obruču drži zapadni dio RS-a, Hrvatska kroz koju mogu lakše održavati imidž prihvatljivih muslimana uz atest Vatikana, Hrvatska koja je za njih po svemu premija. Sve što bi Hrvatska tražila bi bilo da ne diraju Hrvate iza Dinare, a oni ne mogu ni to. Potpuno su nerazumni. Hrvatska mora zauzeti strateški neprijateljski stav prema njima i to je njihova greška, ali neka im bude kad ne mogu drugačije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Srpski svet Postano: 02 kol 2021, 21:05 |
|
|
|
Ti ne shvatas fundamentalnu razliku izmedju Hrvatskog gledista, Srpskog gladista, i Muslimanskog gledista.
Jer i Hrvati su posle 25 godina, obelezili bar neke srpske zrtve, kao sto su Srbi uradili isto i prema njima i prema Bosnjacima, a gde su oni?
Edit: ovo je upuceno @ikmandvaradtist a ne postu iznad, koji je na jako lep nacin opisao ono sto ja pokusavam tebi da objasnim.
Prestani da gledas na njih iz svoje Srpske logike i perspektive, jer ona medju njima ne postoji.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sokacveseli
|
Naslov: Re: Srpski svet Postano: 02 kol 2021, 21:11 |
|
|
Josip Filipović je napisao/la: Gledao sam nedavno jednog američkog analitičara koji objašnjava razliku između sovjetskog i iranskog posjedovanja nuklearnog oružja. Uglavnom, kao glavnu razliku ističe to što Iranci, za razliku od Sovjeta, nisu "rational actors", odnosno ne može se računati da će postupati razumno. Do nuklearnog rata s Rusima nije došlo jer Rusi nisu željeli riskirati da Ameri njih raznesu, ali to se ne može sa sigurnošću reći za teheranski režim.
Bošnjaci nisu "rational actors"; kao što je spomenuto, skoro bilo koji drugi izbor bi im bio bolji od onoga kojeg su napravili. I danas su takvi. Hrvatska bi ih podržavala samo da ostave Hrvate u BIH na miru, da se npr. osigura da ih nije moguće preglasavati ili da se formira hrvatski entitet. Uz takvu sigurnost za naše ljude, Hrvatska nikad ne bi dozvolila raspad BIH, možda bi u takvim okolnostima u slučaju pokušaja odvajanja napala čak i hrvatski entitet.
Ali, Bošnjacima ni to nije dovoljno, ne može ih primamiti na savezništvo ni Hrvatska koja u obruču drži zapadni dio RS-a, Hrvatska kroz koju mogu lakše održavati imidž prihvatljivih muslimana uz atest Vatikana, Hrvatska koja je za njih po svemu premija. Sve što bi Hrvatska tražila bi bilo da ne diraju Hrvate iza Dinare, a oni ne mogu ni to. Potpuno su nerazumni. Hrvatska mora zauzeti strateški neprijateljski stav prema njima i to je njihova greška, ali neka im bude kad ne mogu drugačije. Lijepo izloženo. Jasno i direktno, kako bi se reklo vojnički. Kao što bi vjerujem napisao i gospodin s tvog avatara.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Srpski svet Postano: 02 kol 2021, 21:15 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Ti ne shvatas fundamentalnu razliku izmedju Hrvatskog gledista, Srpskog gladista, i Muslimanskog gledista.
Jer i Hrvati su posle 25 godina, obelezili bar neke srpske zrtve, kao sto su Srbi uradili isto i prema njima i prema Bosnjacima, a gde su oni? Srbi i Hrvati, odnosno njihovi vođe koji su polagali vijence su to uglavnom činili u sklopu nekog scenarija kojeg su im propisali zapadni gospodari. Kao što su i Srbi npr. predali Mladića jer su morali. Mislim da to uvažavanje drugoga ovisi o mogućnostima, tj. okolnostima života. Velika je razlika između Hrvata iz HR i Hrvata iz BIH po tom pitanju upravo zato što prvi žive u državi u kojoj su ogromna većina, a drugi se moraju nositi s dva brojnija naroda-optuživača. Prilika čini lopova? Prilika, odnosno okolnosti mnogo znače. Silom prilika Hrvati iz BIH su manje uskogrudni od Hrvata iz HR koji su u tom smislu egoistični pobjednici.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Srpski svet Postano: 02 kol 2021, 21:17 |
|
|
|
Taj citat je bio upucen @ikmandvaradtist a ne tvom postu iznad, u kojem si na jako lep nacin opisao ono sto ja pokusavam njemu da objasnim.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Srpski svet Postano: 02 kol 2021, 21:18 |
|
Pridružen/a: 01 tra 2020, 14:23 Postovi: 3605 Lokacija: Clown World
|
|
Josipe,
nije baš svako njihovo stajalište operisano od Logike.
Koliko sam ja uspeo da razumem, oni ovako rezonuju: "Ako su Srbi dobili Srpsku, Kiflati Krajinu a Albatrosi Kosovo... onda, red je da mi dobijemo makar Federaciju!" A kad tome dodaš da ste vi sami potpisali ukidanje HB + da je Kiflatska Hercegbosance koristila kao "žeCROn" (hrvatski žeton) i bukvalno ih davala u ruke njima - onda i ima Logike taj njihov stav, tj. imaju osnovu za takvo rezonovanje.
Tankosiću,
oni su najmanji i najslabiji, oni su prema nama kao mala deca i mi imamo veću odgovornost i moramo biti zreliji. + su oni em istraumatizovani em trovani od svoje Elite (pa onaj Nebula je sam rekao da SDA odgovara da ih drži u Histeriji i Strahu Medijskim bombardovanjem!). Stavimo se u njihovu kožu na časak.
Nit' su oni svi Islamisti nit' smo mi svi "Četnici". Običan, normalan narod čini preko 90 %. Imamo i mi Ekstremista dosta, nemojmo se praviti Toše...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Srpski svet Postano: 02 kol 2021, 21:22 |
|
|
|
Prvo menjas teze, nisu oni na udaru nego Republika Srpska i Srbi koji nisu vecina u BiH, nego upravo Bosnjaci.
Gde je njihova odgovornost o kojoj pricas kao najbroniji??
Srbima se desila Oluja i Bljesak, i konstantno su pod udarom i pritiskom, i nikada nisi cuo "Drugo poluvreme" "osveta" i ostalo iz Republike Srpske, ko je tu ugrozen druze jel si ti corav ili neces da priznas kako stoje stvari?
Ko krsi Dejtonski sporazum i time rizikuje jedini dokument koji je zaustavio rat, Srbi, Hrvati, ili najbrojniji narod BiH??
Ko pominje drugo poluvreme i osvetu??
Svaki put u istoriji su stali protiv Srba kada im se ukazala sansa, svaki jebeni put.
Sada smo prvi put u toj istoj istoriji razgraniceni, i ti bi da vracamo na staro? Jel ti vidis sta se Hrvatima u 2021oj desava zbog toga?
Oni se osecaju ugrozeni, pa sanjaju, a sada i pricaju o tome da pobacaju sve Srbe preko Drini, a mi moramo da ih tolerismo jer ih Bakir lozi.
More mars u picku materinu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Srpski svet Postano: 02 kol 2021, 21:28 |
|
|
|
Ja sam više puta čuo Bošnjake, nego Hrvate da Srbima prijete Olujom. Čak i "sultana Erdogana" prizivaju.
Ali imaju i Srbi sličnih bisera, čuo sam nekoga da kaže kad odu Amerikanci, nastupa Njegoš!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Srpski svet Postano: 02 kol 2021, 21:30 |
|
|
|
Kada si cuo srpskog politicara na vlasti da govori "osveta" i "drugo poluvreme"?
Kakav Njegos, ljudi nisu citali Gorski Vjenac, Njegos je bio u istom fazonu kao i ikmandvaradtist, dok mu zamalo narod nije ceo nestao i nastradao zbog takvih "braca smo valjda" igara.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Srpski svet Postano: 02 kol 2021, 21:32 |
|
|
|
I da, i ja sam boi u istom fazonu kao ikmandvaradtist, nije sramota priznati dobru volju i nameru, dok nisam usao u problematiku i video o cemu se tu radi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Srpski svet Postano: 02 kol 2021, 21:33 |
|
|
|
Srbi su u defenzivi jer su svjesni da su proglašeni za glavne krivce i da u tom smislu nemaju baš manevarskog prostora. Nemoj to mijenjati s dobrotom, razumom ili nečim sličnim.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Srpski svet Postano: 02 kol 2021, 21:35 |
|
|
Ne pravi se lud. I naši prete njima, pljuju, vređaju, likuju, omalovažavaju NON STOP. Onih nekoliko što su nedavno banovani su NAJAVLJIVALI "nove Srebrenice", "reprize", "dovršetak" i ostale gadosti od kojih je MENI bilo muka a ne njima. Zašto samo prst upireš u njih kao da smo mi bezgrešni i čisti? Sa njima NIKO neće a nestaju i gube i ne napreduju te je logično što grizu. Koji učenik uzme pušku i pokoka pola odeljenja? Onaj koji je ODBAČEN, ISMEJAN, PONIŽEN, IZVREĐAN, BEZ IZGLEDA. I ovde na Forumu ih se konstantno unižava. Pa, kako bi ti reagovao da ja tebe 24/7 pljujem i vređam? Voleo bi me? Uvek postoji taj odnos Odrasli-Dete. Eno ti Rus-Ukr. Ko je tu "dete" a ko "odrasli", kome se mora tolerisati više? Uostalom, sve je nebitno pred Nužnošću: zajedno možemo mnogo više nego pojedinačno. Probali mso sa Mržnjom, Prepucavanjem, Pljuvanje, Ismevanjem - i nismo daleko odmakli. Jel' treba da izgubimo još 30 god? Ako ćeš da me psuješ ne obraćaj mi se više... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Srpski svet Postano: 02 kol 2021, 21:37 |
|
|
|
Moja licna dobra volja sigurno nije stvar Srpske defanzive, vec iskrena zelja za normalnim odnosima, a nema odavno Srpske defanzive jer su Srbi naucili sta se desavalo, imamo Republiku Srpsku i ne treba nam nikakav manevarski prostor za njihovo vristanje mrznje, osvete, drugog poluvremena, kao sto smo i u praksi pokazali ovih dana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Srpski svet Postano: 02 kol 2021, 21:44 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: Ne pravi se lud. I naši prete njima, pljuju, vređaju, likuju, omalovažavaju NON STOP. Onih nekoliko što su nedavno banovani su NAJAVLJIVALI "nove Srebrenice", "reprize", "dovršetak" i ostale gadosti od kojih je MENI bilo muka a ne njima. Zašto samo prst upireš u njih kao da smo mi bezgrešni i čisti? Sa njima NIKO neće a nestaju i gube i ne napreduju te je logično što grizu. Koji učenik uzme pušku i pokoka pola odeljenja? Onaj koji je ODBAČEN, ISMEJAN, PONIŽEN, IZVREĐAN, BEZ IZGLEDA. I ovde na Forumu ih se konstantno unižava. Pa, kako bi ti reagovao da ja tebe 24/7 pljujem i vređam? Voleo bi me? Uvek postoji taj odnos Odrasli-Dete. Eno ti Rus-Ukr. Ko je tu "dete" a ko "odrasli", kome se mora tolerisati više? Uostalom, sve je nebitno pred Nužnošću: zajedno možemo mnogo više nego pojedinačno. Probali mso sa Mržnjom, Prepucavanjem, Pljuvanje, Ismevanjem - i nismo daleko odmakli. Jel' treba da izgubimo još 30 god? Ako ćeš da me psuješ ne obraćaj mi se više...  Ti si, čoveče, naivan i neupućen. Oni su glavni bljuvači otrova, bez konkurencije. Sa njima samo oštro, to jedino razumeju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Srpski svet Postano: 02 kol 2021, 21:45 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: Ne pravi se lud.
I naši prete njima, pljuju, vređaju, likuju, omalovažavaju NON STOP. Onih nekoliko što su nedavno banovani su NAJAVLJIVALI "nove Srebrenice", "reprize", "dovršetak" i ostale gadosti od kojih je MENI bilo muka a ne njima. Zašto samo prst upireš u njih kao da smo mi bezgrešni i čisti? Gde? Kad? Ko? Daj neki izvor? Dodik? Vucic? Tadic? Djindjic? Kostunica? Ko brate? ikmandvaradtist je napisao/la: Sa njima NIKO neće a nestaju i gube i ne napreduju te je logično što grizu. Koji učenik uzme pušku i pokoka pola odeljenja? Onaj koji je ODBAČEN, ISMEJAN, PONIŽEN, IZVREĐAN, BEZ IZGLEDA. I ovde na Forumu ih se konstantno unižava. Pa, kako bi ti reagovao da ja tebe 24/7 pljujem i vređam? Voleo bi me? Neka odrastu, kao sto je i taj debil trebao da odraste. Niko nije hteo ni sa Srbima, i bili su pod mnogo vecim udarom proporcijalno nego oni, pa sta? Srbi su odrasli i prihvatili, idemo dalje. Zamisli da mi i dan danas pricamo o srpskoj Jugoslaviji sa njima i Hrvatima, i da usput Predsednik Srbije ili Premijer Republike Srpske, pominje Hrvatima drugo poluvreme, i osvetu. ikmandvaradtist je napisao/la: Uostalom, sve je nebitno pred Nužnošću: zajedno možemo mnogo više nego pojedinačno. Probali mso sa Mržnjom, Prepucavanjem, Pljuvanje, Ismevanjem - i nismo daleko odmakli. Jel' treba da izgubimo još 30 god? Ako ćeš da me psuješ ne obraćaj mi se više...  Nisam tebe oposovao baki, nego njihovu politiku. Pa zato sto opet razmisljas iz Srpske perspektive, mislis ratovi smo probali, ajde probamo mir, a oni ne razmisljaju tako, i tu se kosi tvoja prica sa testom realnoscu na terenu. Naravno da bi trebalo da je tako kako si opisao, ali od toga nema nista i to nije sigurno kriv Srpski odnos prema njima, ni Tito ih nije mazio po glavama kao Vucic, i kao odgovor smo dobili Bakirove pretnje. Uostalom, kljucno pitanje za tebe je, zasto ti nije dovoljna Republika Srpska, vec bi i njih usvojio?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Srpski svet Postano: 02 kol 2021, 21:49 |
|
|
teranova je napisao/la: ikmandvaradtist je napisao/la: Ne pravi se lud. I naši prete njima, pljuju, vređaju, likuju, omalovažavaju NON STOP. Onih nekoliko što su nedavno banovani su NAJAVLJIVALI "nove Srebrenice", "reprize", "dovršetak" i ostale gadosti od kojih je MENI bilo muka a ne njima. Zašto samo prst upireš u njih kao da smo mi bezgrešni i čisti? Sa njima NIKO neće a nestaju i gube i ne napreduju te je logično što grizu. Koji učenik uzme pušku i pokoka pola odeljenja? Onaj koji je ODBAČEN, ISMEJAN, PONIŽEN, IZVREĐAN, BEZ IZGLEDA. I ovde na Forumu ih se konstantno unižava. Pa, kako bi ti reagovao da ja tebe 24/7 pljujem i vređam? Voleo bi me? Uvek postoji taj odnos Odrasli-Dete. Eno ti Rus-Ukr. Ko je tu "dete" a ko "odrasli", kome se mora tolerisati više? Uostalom, sve je nebitno pred Nužnošću: zajedno možemo mnogo više nego pojedinačno. Probali mso sa Mržnjom, Prepucavanjem, Pljuvanje, Ismevanjem - i nismo daleko odmakli. Jel' treba da izgubimo još 30 god? Ako ćeš da me psuješ ne obraćaj mi se više...  Ti si, čoveče, naivan i neupućen. Oni su glavni bljuvači otrova, bez konkurencije. Sa njima samo oštro, to jedino razumeju. On zagovara ideju da Bošnjaci budu korisnici pozitivne diskriminacije - affirmative action za sve njih kolektivno. Narod kojem bi trebalo odobriti da radi po posebnom programu, kao učenik s invaliditetom. Dovoljno je samo da je prisutan.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Srpski svet Postano: 02 kol 2021, 21:56 |
|
|
teranova je napisao/la: Oni su glavni bljuvači otrova, bez konkurencije. Naravno. Ali - zašto? Zato što ih truju mržnjom sa medija 25/7. Zato što je to jedino što im servira SDA (misliš li da im ne bi radije navodili nove pogone, aerodrome, autoputeve, nabavke vakcina, medalje, ulaganja, rast ekonomije, gren slemove, plasmane u Ligu Šampiona, itd, itd? Bi, ali O'KLE? Svako nudi ono šta ima da ponudi, a Nebula je lepo objasnio šta im SDA nudi). Zato što su u PTSTu, istraumirani. Zato što svi drugi ODOŠE i ostaviše ih u prašini. Zato što nisu izašli iz Bola. Zato što su mali, slabi, stešnjeni i usred Evrope a Muslimani. Zato što su ih svi odbacili. Zato što su preplašeni. Odnos Ukr-Rus je IDENTIČAN. U Rus se priča o novim raketama, avionima, gasovodima, 1. mestu u proizvodnji nafte, 1. mestu izvozu pšenice, novim tehnologijama, proizvodnji vakcina, zlatnim rezervama, itd, itd. U Ukr o "ulasku u Moskvu", "upadu na Krim", "osvajanju Donbasa". Šta nam to govori? Dajte da izađemo iz jebenog začaranog kruga već jednom: ne žele svi oni nas da podave u Drini niti želimo mi da ih koljemo noseći na glavi četničke šubare. To su Preuveličavanja i Strahovi. Racio napred a Wishfulthinkingalije nazad. Odrastimo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Srpski svet Postano: 02 kol 2021, 21:58 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Šta ovog puca.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Srpski svet Postano: 02 kol 2021, 21:59 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: teranova je napisao/la: Oni su glavni bljuvači otrova, bez konkurencije. Naravno. Ali - zašto? Zato što ih truju mržnjom sa medija 25/7. Zato što je to jedino što im servira SDA (misliš li da im ne bi radije navodili nove pogone, aerodrome, autoputeve, nabavke vakcina, medalje, ulaganja, rast ekonomije, gren slemove, plasmane u Ligu Šampiona, itd, itd? Bi, ali O'KLE? Svako nudi ono šta ima da ponudi, a Nebula je lepo objasnio šta im SDA nudi). Zato što su u PTSTu, istraumirani. Zato što svi drugi ODOŠE i ostaviše ih u prašini. Zato što nisu izašli iz Bola. Zato što su mali, slabi, stešnjeni i usred Evrope a Muslimani. Zato što su ih svi odbacili. Zato što su preplašeni. Odnos Ukr-Rus je IDENTIČAN. U Rus se priča o novim raketama, avionima, gasovodima, 1. mestu u proizvodnji nafte, 1. mestu izvozu pšenice, novim tehnologijama, proizvodnji vakcina, zlatnim rezervama, itd, itd. U Ukr o "ulasku u Moskvu", "upadu na Krim", "osvajanju Donbasa". Šta nam to govori? Dajte da izađemo iz jebenog začaranog kruga već jednom: ne žele svi oni nas da podave u Drini niti želimo mi da ih koljemo noseći na glavi četničke šubare. To su Preuveličavanja i Strahovi. Racio napred a Wishfulthinkingalije nazad. Odrastimo.Ma zabole me za njih, znaš koliko. Sami pali sami se ubili. Ti nisi baš u vinklu. Mi da im titramo a oni nas da vređaju na pasja kola. Si lud bre.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Srpski svet Postano: 02 kol 2021, 22:04 |
|
|
Josip Filipović je napisao/la: teranova je napisao/la:
Ti si, čoveče, naivan i neupućen. Oni su glavni bljuvači otrova, bez konkurencije. Sa njima samo oštro, to jedino razumeju.
On zagovara ideju da Bošnjaci budu korisnici pozitivne diskriminacije - affirmative action za sve njih kolektivno. Narod kojem bi trebalo odobriti da radi po posebnom programu, kao učenik s invaliditetom. Dovoljno je samo da je prisutan. DA, ali zaboravlja da su 50 godina bili u tom statusu u Jugoslaviji, i cim su postali vecina a Copavi zagorac riknuo, krenuli su sa Tekbirom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Srpski svet Postano: 02 kol 2021, 22:06 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: teranova je napisao/la: Oni su glavni bljuvači otrova, bez konkurencije. Naravno. Ali - zašto? Zato što ih truju mržnjom sa medija 25/7. Zato što je to jedino što im servira SDA (misliš li da im ne bi radije navodili nove pogone, aerodrome, autoputeve, nabavke vakcina, medalje, ulaganja, rast ekonomije, gren slemove, plasmane u Ligu Šampiona, itd, itd? Bi, ali O'KLE? Svako nudi ono šta ima da ponudi, a Nebula je lepo objasnio šta im SDA nudi). Zato što su u PTSTu, istraumirani. Zato što svi drugi ODOŠE i ostaviše ih u prašini. Zato što nisu izašli iz Bola. Zato što su mali, slabi, stešnjeni i usred Evrope a Muslimani. Zato što su ih svi odbacili. Zato što su preplašeni. Odnos Ukr-Rus je IDENTIČAN. U Rus se priča o novim raketama, avionima, gasovodima, 1. mestu u proizvodnji nafte, 1. mestu izvozu pšenice, novim tehnologijama, proizvodnji vakcina, zlatnim rezervama, itd, itd. U Ukr o "ulasku u Moskvu", "upadu na Krim", "osvajanju Donbasa". Šta nam to govori? Dajte da izađemo iz jebenog začaranog kruga već jednom: ne žele svi oni nas da podave u Drini niti želimo mi da ih koljemo noseći na glavi četničke šubare. To su Preuveličavanja i Strahovi. Racio napred a Wishfulthinkingalije nazad. Odrastimo.Nigde veza jedno sa drugim. Jesi ti video grb danasnje Ukrajine? Jel znas cega je simbol? Onda znas da od tog "odustajanja" nema nista. Cime su oni preplaseni, sto im Vucic salje vakcine i moli ih za autoput koji vise njima treba nego nama? Jel si ti blesav? Nisi odgovorio na pitanje, zasto ti nije dovoljna Republika Srpska nego bi i njih da usvajas opet?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Srpski svet Postano: 02 kol 2021, 22:17 |
|
|
|
Odoste u Krajnost.
Gde sam pominjao "titranja", "usvajanja", "povlaštenost"?
Jednostavno je: dogovoriti poštenu podelu "kolača" (Moći) tako da svako dobije ono što želi. Moguće je, stoga i izvodljivo.
Pa šta ako prete? Preti i Ukrajina Rusiji... i? Šta ste se uhvatili toga? Nama je u interesu da im damo nešto čime bi se bavili jer ovako očajni samo razmišljaju kako da povuku i ostale u ambis u koji misle da tonu...
Dogovora ne mora biti, nije " o glavu". Ali dajte da PROBAMO, pa... ako uspemo - super, ako ne - UVEK MOŽEMO DA NASTAVIMO SA OVIM TRAĆENJEM ENERGIJE I VREMENA...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Srpski svet Postano: 02 kol 2021, 22:21 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Srpski svet Postano: 02 kol 2021, 22:22 |
|
|
|
Pa ti se ponasas kao da isto nije pokusano vec jedno 5 puta do sada, i kao da trenutna vlast u Srbiji nema takav odnos prema njima.
I?
Drugo poluvreme i osveta je odgovor.
Sta tebe briga sto ce oni sebe da povuku u ambis, za 5 godina ce vise Srba da se radja nego njih, kroz najvise 10 godina dolazi do prirodnog raspada po modelu Cehoslovacke, jer ih vec sad nema vise od 10% u Republici Srpskoj, a i ovo malo Srba u Federaciji zajedno sa njima ce biti na nivou Slovaka u Vojvodini.
Da ne pricamo svetskoj geopolitici kroz 10 godina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Srpski svet Postano: 02 kol 2021, 22:22 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
On prespavao 26 godina.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 59 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|