|
|
Stranica: 2/9.
|
[ 205 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 11:50 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: mirusvijetu je napisao/la: Nema ti šta bit fascinantno, jednostavno se radi o historijskom nazivima, jezik se zvao bosanski, narod Bošnjaci. Ne možemo sad izumiškjati neke nove termine da bi se vama i vašoj logici ugodilo.
niti postoji bosanski jezik niti potoji Bošnjo. Lažni jezik i lažni čovjek. Bosna je rijeka, rijeka ne priča. Bošnjak nije narod nego geografska odrednica ko Dalmatinac. Paragvaj, Urugvaj, Jordan, Nigerija, Indija, Litvanija nisu države nego rijeke 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 11:54 |
|
|
|
Ali njima je zabrahnjeno da se izjasnjavaju kao Bosnjaci :(
Stoljeca 1990-og nije bilo zabranjeno, ali na popisu se jedva preko tisucu ljudi izjasnilo Bosnjaci.
Sto ce ga reci, Hamdiji i Avdiji naciju bira ili ekipa iz podruma zutog hotela, ili dzomija.
Sutra da reis kaze "mi smo Turci", oni bi bili Turci.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 11:54 |
|
|
|
Daleko ste vi od Paragvaja i Indije jarane moj.
_________________ Idi kući maži supe
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 11:58 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Ali njima je zabrahnjeno da se izjasnjavaju kao Bosnjaci :(
Stoljeca 1990-og nije bilo zabranjeno, ali na popisu se jedva preko tisucu ljudi izjasnilo Bosnjaci.
Sto ce ga reci, Hamdiji i Avdiji naciju bira ili ekipa iz podruma zutog hotela, ili dzomija.
Sutra da reis kaze "mi smo Turci", oni bi bili Turci. Pitao sam jednom na njihovom forumu pa me baniralo. Kako možeš biti Srbin, Hrvat, Jugosloven, Musliman pa na kraju Bošnjak? Na koju foru? Ako si nešto pa to si što jesi! Kako možeš biti 1960 Hrvat a 1980 Musliman pa 1998 Bošnjak? Što će biti 2090? Gremlin? Budale su to koje i dan danas lutaju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 11:58 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: niti postoji bosanski jezik niti potoji Bošnjo. Lažni jezik i lažni čovjek. Bosna je rijeka, rijeka ne priča. Bošnjak nije narod nego geografska odrednica ko Dalmatinac.
Paragvaj, Urugvaj, Jordan, Nigerija, Indija, Litvanija nisu države nego rijeke  Ja zaista ne znam istoriju svih tih zemalja al sigurno znam da vi ne postojite i da ste izmišljeni. Pogledah nabrzaka samo taj tvoj Paragvaj, pošteni neki ljudi, ne zovu se Paragvajšnjaci nego Mestizo.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:00 |
|
|
|
Dajte ljudi uozbiljite se. Poredite ove meleze sa Paragvajom, Indijom?!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:01 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45061 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Dobra usporedba s Paragvajom, nisu niti ništa manje luđi. Imali su i oni svog Aliju koji je umislio da je Napoleon pa objavio rat svim susjedima i mislio širiti Lebensraum na račun njih. Krajnji rezultat da su Argentinci i Brazilci pregazili Paragvaj, morali vratiti sve otete teritorije i uz to ih sveli na 50 000 muškaraca, većinom staraca i djece koji su preživjeli ratove sa svim susjedima.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:07 |
|
|
|
On ocigledno ne kuzi sustinu price pa navodi cijeli niz drzava.
Hrvatska je ime dobila po Hrvatima, Srbija po Srbima, Slovenija po Slovencima, BiH po rijeci Bosni i pokrajini Hercegovini. Nije po Bosnjacima.
A oni, koji ne vole izmisljati, zele reci da jeste. Pa bi prvo ukinuli ovo Hercegovina jer im kvari tezu, a kad bi bila Bosna, samo Bosna, ona je ime dobila po Bosnjacima. Elem, Bosna Bosnjacima.
Mentalne vratolomije muje i sulje, a onda angaziraju Kurtcehajica i onog pomorskog strucnjaka iz Vogosce + Krug 99, da objasne muji i hasi kako je to sve istina. Dok mujo sjedi pred tv aparatom, okrece kanale gleda malo Zvezde Granda malo ezan na RTV Kakanj, naleti i na Krug 99 i Kurtcehajica, nabode sudzuke i sira cackalicom pa kaze hanumi "vidis ti bona Halina, mi smo stariji od hameba, Bosna i Bosnjaci jeste tako je bolan sto je plah i pametan ovaj Sudo".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:09 |
|
|
|
Što hoće tzv Bošnjaci? Pa to ovisi o tome da li je jutro ili je popodne.
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:12 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: On ocigledno ne kuzi sustinu price pa navodi cijeli niz drzava.
Hrvatska je ime dobila po Hrvatima, Srbija po Srbima, Slovenija po Slovencima, BiH po rijeci Bosni i pokrajini Hercegovini. Nije po Bosnjacima.
A oni, koji ne vole izmisljati, zele reci da jeste. Pa bi prvo ukinuli ovo Hercegovina jer im kvari tezu, a kad bi bila Bosna, samo Bosna, ona je ime dobila po Bosnjacima. Elem, Bosna Bosnjacima.
Mentalne vratolomije muje i sulje, a onda angaziraju Kurtcehajica i onog pomorskog strucnjaka iz Vogosce + Krug 99, da objasne muji i hasi kako je to sve istina. Dok mujo sjedi pred tv aparatom, okrece kanale gleda malo Zvezde Granda malo ezan na RTV Kakanj, naleti i na Krug 99 i Kurtcehajica, nabode sudzuke i sira cackalicom pa kaze hanumi "vidis ti bona Halina, mi smo stariji od hameba, Bosna i Bosnjaci jeste tako je bolan sto je plah i pametan ovaj Sudo". Kurca on ne kuži. Ne vjeruje ni on u ono što piše. Postali su ko roboti, dobro im je Bokir reko. Ko im jebe mater zaostalu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:12 |
|
|
|
Koji si ti bilmez Mirusvijetu. Ili si glup ili ti je dosadno. Kako mozes pisati na temi - a ne samo istovariti hrpu govana ko amidja - na kojoj ti se narod kojem pripadas naziva "takozvanim"?
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:15 |
|
|
|
Uostalom, valjda prvi put kad su iskreno rekli sta hoce, da zele preuzeti Dom naroda Federacije... dosao Smit, Amerikanac i Englez pa rekli "nece da moze".
Bolje takijati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
gang_moslavina
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:20 |
|
Pridružen/a: 19 ruj 2021, 19:55 Postovi: 952 Lokacija: Herceg-Hrvatska
|
mirusvijetu je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: niti postoji bosanski jezik niti potoji Bošnjo. Lažni jezik i lažni čovjek. Bosna je rijeka, rijeka ne priča. Bošnjak nije narod nego geografska odrednica ko Dalmatinac.
Paragvaj, Urugvaj, Jordan, Nigerija, Indija, Litvanija nisu države nego rijeke  Paragvajski, Urugvajski, Jordanski jezik??
_________________ 2013. Katolika prema Crkvi: 432 177 Katolika prema popisu: 536 333 (razlika 24.1%)
2021. Katolika prema Crkvi 344 639 344 639 + 24,1% + 1,57% koji nisu Katolici = 434 411 HRVATA
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:30 |
|
|
|
Hajd nek je Zrakomlat jezik, pa sta god.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:30 |
|
|
daramo je napisao/la: Dobra usporedba s Paragvajom, nisu niti ništa manje luđi. Imali su i oni svog Aliju koji je umislio da je Napoleon pa objavio rat svim susjedima i mislio širiti Lebensraum na račun njih. Krajnji rezultat da su Argentinci i Brazilci pregazili Paragvaj, morali vratiti sve otete teritorije i uz to ih sveli na 50 000 muškaraca, većinom staraca i djece koji su preživjeli ratove sa svim susjedima. Paragvaj ima olimpijsku medalju, srebro u nogometu, Atena 2004 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:32 |
|
|
|
Srbi zovu Bosnjake Muslimanima a njihov jezik bosnjacki.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:39 |
|
|
|
Uz malo (vrlo malo) medijske propagande izjasnili bi se kao Tatari.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:44 |
|
|
tetejac je napisao/la: crni_bombarder je napisao/la: Ali njima je zabrahnjeno da se izjasnjavaju kao Bosnjaci :(
Sutra da reis kaze "mi smo Turci", oni bi bili Turci. Pitao sam jednom na njihovom forumu pa me baniralo. Kako možeš biti Srbin, Hrvat, Jugosloven, Musliman pa na kraju Bošnjak? Na koju foru? Ako si nešto pa to si što jesi! Kako možeš biti 1960 Hrvat a 1980 Musliman pa 1998 Bošnjak? Što će biti 2090? Gremlin? Budale su to koje i dan danas lutaju. U Osmanskom carstvu - Turci U Austrougarskoj - Muhamedanci U NDH - Hrvati islamske vjeroispovjesti U Jugoslavijama - Muslimani I sad će neko vrijeme biti "Bošnjaci". Lažni ljudi
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:48 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Srbi zovu Bosnjake Muslimanima a njihov jezik bosnjacki. Što da ne? Kad se vi zajebavate sa sobom, što se u drugi ne bi zajebavali sa vama?  Bošnjački jezik, smiješno zar ne?  Bošnjak. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:52 |
|
|
|
Zrakomlat je bio zajebancija, prava rijec je vrtolet, inace u ruskom jeziku naziv za helikopter.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:54 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10 Postovi: 15079 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
|
Stvarno je dobro što šačica naroda mozda od pola miliona jebe vise od 5 miliona. (Što se vidi iz ove teme) I to ne na samo teritroriju BIH nego Hrvatske i Srbije.
Ja bi da sam Srbin ili Hrvat pokrio bi se dekom da tako razmiljam. Još ako taj narod smatraš inferiornijim od sebe, velika je to frustracija.
Dakle čim si opsjednut nekim imaš problem, nemam ja problem ako neko lose misli o meni, već on, mene boli briga.
A što je najveća ironija Srbi i Hrvati od Bošnjaka prave muslimane veće od porodice Saud, mozda ne bi ljudi ni osjećali ni Bošnjaštvo ni pripadonst religiji Islamu, kao i jezik bosanski, da im se to toliko ne spori.
A tako i za Bosnu i Hercegovinu, nisu Bošnjaci posebno patriote nego što tjeranjem inata drugima postaju to.
Dakle nema raspada BIH pa do zadnjeg Bošnjaka.
Nije dobaro kad se čovjek ne moze dogovoriti, i kad dolazi u sukobe, ali kako ćeš se dogovoriti sa nekim ko u svemu vidi sukob, dakle normala tjeraš inat, hoćeš li izgubiti u toj bitci? Pa hoćeš vjerovatno, moguće. Ali si se borio nis pristaja na ultimatume, i tu sva se priča završava. NEma dogovora sa nekim ko te mrzi.
.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:59 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Stvarno je dobro što šačica naroda mozda od pola miliona jebe vise od 5 miliona. (Što se vidi iz ove teme) I to ne na samo teritroriju BIH nego Hrvatske i Srbije.
Ja bi da sam Srbin ili Hrvat pokrio bi se dekom da tako razmiljam. Još ako taj narod smatraš inferiornijim od sebe, velika je to frustracija.
Dakle čim si opsjednut nekim imaš problem, nemam ja problem ako neko lose misli o meni, već on, mene boli briga.
. Kako jebete Srbiju i Hrvatsku? Vi jeste problem i frustirate regiju al ne možete usporiti ni blokirati razvoj Srbije i Hrvatke. Ali Srbija i Hrvatska mogu vas preko nas. Pa vi nastavite zajebavati, radiće hambasada u 3 smjene.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 13:00 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10 Postovi: 15079 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
|
Ne mozemo niti nas to zanima, ali nekog samo postojanje BOsne i Hercegovine kao i Bošnjaka frustrira, a šlag na tortu je Islam, koji budi rečeno nije ni jak toliko u BIH ali ga SRbi i Hrvati samo jačaju, ne što su Bošnjaci nešto puno religiozni nego što se inate.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 13:04 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Ne mozemo niti nas to zanima, ali nekog samo postojanje BOsne i Hercegovine kao i Bošnjaka frustrira, a šlag na tortu je Islam, koji budi rečeno nije ni jak toliko u BIH ali ga SRbi i Hrvati samo jačaju, ne što su Bošnjaci nešto puno religiozni nego što se inate. Mislite da nama to smeta? Alahuegberajte od jutra do sutra, to ste vi. Nakon neuspješnog 30 godišnjeg lažnog predstavljanja i kraha islamskog građanskog pokreta, ostalo vam je još samo da se raznosite po ulicama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 13:09 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Ne mozemo niti nas to zanima, ali nekog samo postojanje BOsne i Hercegovine kao i Bošnjaka frustrira, a šlag na tortu je Islam, koji budi rečeno nije ni jak toliko u BIH ali ga SRbi i Hrvati samo jačaju, ne što su Bošnjaci nešto puno religiozni nego što se inate. Mislite da nama to smeta? Alahuegberajte od jutra do sutra, to ste vi. Nakon neuspješnog 30 godišnjeg lažnog predstavljanja i kraha islamskog građanskog pokreta, ostalo vam je još samo da se raznosite po ulicama. Koga boli briga za tim, nego ti govorim poraz je veći nakon rata prodati BIH nego izgubiti bošnjački narod. Dakle časnije je dozivjeti genocid istrijebljenje nego ponizenje cijepanja drzave i "kapitulaciju". Jer to je onda postepeno propadanje. O tome govorim. Ne vjerujem da će se ikad kod Bošnjaka promijeniti svijest posebno nakon rata pa makar svi emigrirali otisli na Zapad (recimo) . Jel to dobro, pa nije, moze li bolje, pa ne moze, sve ostalo je priznavanje poraza i kapitulacija. Bošnjaci znaju s kim imaju posla.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: OAI-SearchBot, Patriota i 37 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|