|
|
Stranica: 7/9.
|
[ 211 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Zašto Hrvati ne traže Statut općine Travnik po uzoru na Statut grada Mostara? Postano: 19 srp 2011, 20:28 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: Sanjaj ,Mostar je podijeljen na sest gradskih podrucja i ima poseban statut. A u statutu piše (tj pisati će) jednakog broja zastupnika između gradskih područja nema više. Prevedeno:gradska područja Mostara će biti svedena na obična glasačke izborne oblasti kao i u svim drugim općinama. u drugim opstinama nema izbornih glasackih oblasti,sta pricas.
|
|
Vrh |
|
 |
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Zašto Hrvati ne traže Statut općine Travnik po uzoru na Statut grada Mostara? Postano: 19 srp 2011, 20:37 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2010, 20:45 Postovi: 4605 Lokacija: Kamenjarski krš
|
zapovjednik je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la: A u statutu piše (tj pisati će) jednakog broja zastupnika između gradskih područja nema više.
Prevedeno:gradska područja Mostara će biti svedena na obična glasačke izborne oblasti kao i u svim drugim općinama.
u drugim opstinama nema izbornih glasackih oblasti,sta pricas. Pardon, htjedoh reći glasačka izborna mjesta
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Zašto Hrvati ne traže Statut općine Travnik po uzoru na Statut grada Mostara? Postano: 19 srp 2011, 20:39 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Pardon, htjedoh reći glasačka izborna mjesta
To vec ima u Mostaru.
|
|
Vrh |
|
 |
s.vjetar
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 15 ruj 2011, 03:34 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la: Zamolio bih nekoga od forumaša koji je iz Travnika ili dobro poznaje travničku problematiku da nama sa kartama prikaže gdje su se sve Hrvati vratili u Travnik, koliki je to teritorij, koliko bi se sve skupa tog teritorija moglo priključiti 3.entitetu. Na više tema vodila se rasprava o Travniku. Našao sam nekoliko karata, mislim da ću točno pripisati autorstvo, a ako pogriješim neka me netko ispravi: Karta na kojoj je forumaš frane nacrtao crvene granice na karti koju je napravio Starfucker226:  Karta koju je napravio Ultras1986:  @ zlatni_ljiljan: Prije godinu dana je bila nuđena funkcija dožupana Veležupe Lašva i Pliva jednom Bošnjaku. OK, jedan upad Zar samo meni izgleda da bi nešto ovakvo bilo katastrofa za Hrvate Srednje Bosne i de facto znači prepuštanje Srednje Bosne? Ova karta čak ne izgleda nerealno ili nešto što se ne bi moglo ispregovarat. I to je problem. Hrvati bi se u praksi sveli na par okruženih rascjepkanih enklava, izolirani i na sve načine iz okruženja gurani u odlazak i predaju. Teoretski maksimum do kojega bi ta politika mogla dovesti je da te enklave teoretski nešto sporije budu preuzete (pretpostavimo da je tako nešto u tijeku), a istodobno da da drastični poticaj nestanku iz područja van tih enklava. I to kada bi se konačno uskoro počeli izražavati trendovi jačanja udjela Hrvata u SBŽ - ili bar tako svi demografi ovdje tvrde? Zar nije i u ratu politika Sarajeva bila cijepanje Hrvata u Srednjoj Bosni na izolirane enklave koje bi se nakon toga lakše preuzele? Cijela spika 3. entiteta mi u tom kontekstu djeluje: 1) Jako kratkoročno (glupo) usmjerena... 2) Kao nešto što bi vas Sarajevo u doglednoj budućnosti moglo moliti da prihvatite... I puno korisnija bi bila politika sprečavanje gubitka ovlasti županija/povlačenje ovlasti na županije s više razine uz čekanje raspleta u Srednjoj Bosni jer: 1) Tako je raspoređena da ako ide nekome, ide cijela 2) Treći entitet tu samo odmaže Hrvatima (ako SBŽ nije cijela unutra...)
|
|
Vrh |
|
 |
sioux111
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 15 ruj 2011, 07:57 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2009, 22:16 Postovi: 1155 Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
|
Citat: OK, jedan upad
Zar samo meni izgleda da bi nešto ovakvo bilo katastrofa za Hrvate Srednje Bosne i de facto znači prepuštanje Srednje Bosne?
Ova karta čak ne izgleda nerealno ili nešto što se ne bi moglo ispregovarat. I to je problem. Hrvati bi se u praksi sveli na par okruženih rascjepkanih enklava, izolirani i na sve načine iz okruženja gurani u odlazak i predaju. Teoretski maksimum do kojega bi ta politika mogla dovesti je da te enklave teoretski nešto sporije budu preuzete (pretpostavimo da je tako nešto u tijeku), a istodobno da da drastični poticaj nestanku iz područja van tih enklava. I to kada bi se konačno uskoro počeli izražavati trendovi jačanja udjela Hrvata u SBŽ - ili bar tako svi demografi ovdje tvrde? Zar nije i u ratu politika Sarajeva bila cijepanje Hrvata u Srednjoj Bosni na izolirane enklave koje bi se nakon toga lakše preuzele?
Cijela spika 3. entiteta mi u tom kontekstu djeluje: 1) Jako kratkoročno (glupo) usmjerena... 2) Kao nešto što bi vas Sarajevo u doglednoj budućnosti moglo moliti da prihvatite...
I puno korisnija bi bila politika sprečavanje gubitka ovlasti županija/povlačenje ovlasti na županije s više razine uz čekanje raspleta u Srednjoj Bosni jer: 1) Tako je raspoređena da ako ide nekome, ide cijela 2) Treći entitet tu samo odmaže Hrvatima (ako SBŽ nije cijela unutra...)
Kao netko tko živi od rodjenja na tim prostorima i da te podsijetim na prostorima koji su od siječnja 1993 rascijepkana enklava želim ti odgovoriti na post ili upad kako ga ti nazva? Gledaj frend ovo Prvo da raskrstimo ovo, ono što je 1991-92-93 bilo za Hrvate Središnje Bosne, Sarajevo (iliti sarajevska/muslimanska politika) ona je to i danas. Istina vremena su se promijenila više nas ne granatiraju, napadaju, etnički ne čiste iz sela i gradova ili šta ja znam već šta, nego koriste danas dostupne i prigodne metode, tj. rade da nas politički marginaliziraju, biraju nam političke predstavnike, reketare kroz represivni državni aparat koji je koruptivan, ukidaju hrvatski jezik i naš nastavni plan i program u školama... ma da ne pričam dalje jebiga prati malo situaciju.. E sad ovako genije, te tvoje enklave za koje misliš da mi stvaramo nisu nastale tako što smo mi tako željeli (a ne znam što bi željeli minimum a one su i više od minimuma vjeruj mi) nego što nas je nužda natjerala i to vrlo jebena nužda pitaj bilo kog ko onu nesretnu 1993 godinu preživi u ovoj nesretnoj enklavi... Al dobro je preživilo se osiguro se biološki i svaki drugi minimum u dolini Lašve, Hrvati idu dalje neće ih nestat bar biološki kao što ih je nestalo iz mnogi područja BiH... Ove sad enklave koje crtamo i planiramo su upravo to nastavak borbe za opstanak, da opstanbemo ovdje da ne budemo samo folklor i narod u izumiranju, da ne budemo politički Kurdi, ima nas tu smo ali nas nitko ne jebe 2 posto... Ovdje je upisano stotinu upisa i napravljeno upada kako ti reće o 3 entitetu... al me nitko ne uvjeri koja je to alternativa tom rješelnju a da ima više od 0,000005 posto da je prihvatljiva za sve političke opcije i sve narode... Vjeruj mi najrealniji je 3 entitet pa makar SB i ne bila tu u kartama moje razmišljanje ako ne spase nas ovdje nek pomognu sebi i kako npr Bošnjacima u MO ili Čapljini nek bude i nama ovdje... a vjeruj mi dosad nisam vidio nekog ko planira 3 entitet bez Hrvata SB.. Al evo dopuštam tvoja mišljenja i upade samo uz više argumentacije i poznavanja činjenica a za raspravu si i više nego dobro došao.. Pa opleti stari sa više upada slobodno...
|
|
Vrh |
|
 |
iconda
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 15 ruj 2011, 12:10 |
|
Pridružen/a: 21 ožu 2011, 15:43 Postovi: 344 Lokacija: Središnja Bosna - Lašvanska dolina
|
Kod: Hrvati su spremni također na kompromise. Ideja naše ambasade bila je okrupnjavanje Federacije BIH na dva kantona od kojih bi svaki predstavljao jednu izbornu jedinicu u kojoj bi se birao po jedan član predsjedništva a svaki kanton unutar Federacije imao bi kantonalni veto.
Unutar Federacije uveo bi se princip direktne demokracije, svaka mjesna zajednica sa više od 3000 stanovnika mogla bi se proglasiti općinom i sama odlučiti u kojem kantonu želi biti. u svjetlu novih depeša iz wikileaksa ovaj englishov prijedlog nije uopće toliko loš nada za hrvatsku zajednicu u žsb-u: u travniku, uskoplju, fojnici, možda i bugojnu, koje bi se mogle proglasiti općinama i priključiti hrvatskom kantonu
|
|
Vrh |
|
 |
sioux111
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 15 ruj 2011, 16:34 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2009, 22:16 Postovi: 1155 Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
|
s.vjetar je napisao/la: BBC je napisao/la: Hmmm...novi korisnik i prvi post kontra trećeg. Muslimančina.
Ne, treći entitet ne bi smetao bilo kojim hrvatskim enklavama, niti bi se zbog njega narod raseljavao. Muslimani mogu samo oružjem nekog otjerati iz doma, i preglašavanjem u Sarajevu. Ako imaš hrvatski entitet, Sarajevo i ne bi odlučivalo nešto bitno za te hrvatske enklave.
Ne bi bilo "Komšića" u vlasti, i Hrvati bi sami sebi sudbinu krojili. Vremenom bi prestalo i to podmetanje noge muslimana da se Hrvati oslabe ekonomski. Mda sioux111 je napisao/la: Kao netko tko živi od rodjenja na tim prostorima i da te podsijetim na prostorima koji su od siječnja 1993 rascijepkana enklava želim ti odgovoriti na post ili upad kako ga ti nazva?
Gledaj frend ovo
Prvo da raskrstimo ovo, ono što je 1991-92-93 bilo za Hrvate Središnje Bosne, Sarajevo (iliti sarajevska/muslimanska politika) ona je to i danas. Istina vremena su se promijenila više nas ne granatiraju, napadaju, etnički ne čiste iz sela i gradova ili šta ja znam već šta, nego koriste danas dostupne i prigodne metode, tj. rade da nas politički marginaliziraju, biraju nam političke predstavnike, reketare kroz represivni državni aparat koji je koruptivan, ukidaju hrvatski jezik i naš nastavni plan i program u školama... ma da ne pričam dalje jebiga prati malo situaciju..
E sad ovako genije, te tvoje enklave za koje misliš da mi stvaramo nisu nastale tako što smo mi tako željeli (a ne znam što bi željeli minimum a one su i više od minimuma vjeruj mi) nego što nas je nužda natjerala i to vrlo jebena nužda pitaj bilo kog ko onu nesretnu 1993 godinu preživi u ovoj nesretnoj enklavi... Al dobro je preživilo se osiguro se biološki i svaki drugi minimum u dolini Lašve, Hrvati idu dalje neće ih nestat bar biološki kao što ih je nestalo iz mnogi područja BiH...
Ove sad enklave koje crtamo i planiramo su upravo to nastavak borbe za opstanak, da opstanbemo ovdje da ne budemo samo folklor i narod u izumiranju, da ne budemo politički Kurdi, ima nas tu smo ali nas nitko ne jebe 2 posto...
Ovdje je upisano stotinu upisa i napravljeno upada kako ti reće o 3 entitetu... al me nitko ne uvjeri koja je to alternativa tom rješelnju a da ima više od 0,000005 posto da je prihvatljiva za sve političke opcije i sve narode... Vjeruj mi najrealniji je 3 entitet pa makar SB i ne bila tu u kartama moje razmišljanje ako ne spase nas ovdje nek pomognu sebi i kako npr Bošnjacima u MO ili Čapljini nek bude i nama ovdje... a vjeruj mi dosad nisam vidio nekog ko planira 3 entitet bez Hrvata SB..
Al evo dopuštam tvoja mišljenja i upade samo uz više argumentacije i poznavanja činjenica a za raspravu si i više nego dobro došao..
Pa opleti stari sa više upada slobodno...
Gle, znam i previše o tome što se događalo u Srednjoj Bosni i nisam napisao svoj post bezveze. I znam što muslimani rade i pokušavaju radit u SBŽ. Što nije ništa neočekivano od njih, i čega će bit još u doglednoj budućnosti u raznoraznim oblicima. Ali moj argument ostaje, a taj je da u izoliranim enklavama nema opstanka. U najgorem scenariju efekt toga je odgađanje neizbježnog (gubitak Srednje Bosne), a u najboljem scenariju efekt toga je cementiranje stanja i onemogućavanje Hrvatima da SBŽ ikada postane njihova. Opet, prije ili kasnije (u sljedećih 20 god) stanje u SBŽ će se prelomit. Ili će bit Hrvatska ili Muslimanska. Sve što bi takav entitet kao što ga zamišljate napravo je da osigura da ne bude Hrvatska. Ugl, za sada, ispravna politika bi bila ona slabljenja države na sve moguće načine kako bi se oslabio i Muslimanski utjecaj na naša područja. Cilj mi je bio da shvatiš a mislim da jesi da "enklave" nisu naš cilj (evo rečemo nečeg što zovemo hrvatska politika) nego posljedica nečije druge politike, i to je sasvim jasno velikomuslimanske. Apsolutno se slažem da su ovo povijesni momenti za biti ili ne biti za Hrvate i to ne samo Središnje Bosne nego i BiH, vjeruj mi mi nismo ni sanjali prije samo 10 godina da če ovo muslimani radit sa Hrvatima u ŽSB i da če biti toliko njemi posmatrača pa i i sudionika nekih hrvata u tom projektu. Ali evo osmislili su odvažili se i uradili. E sad pitanje moje tebi sad kad smo detektirali problem šta je rješenje? Ali prohvatljivo i drugoj strani, jer gledaj oni idu na kartu ekspanzije. Znači proračunali su da smo mi marginalini kao bilo kakav faktor za 20 godina. Pobjeda je njihova za 20 godina sad žive u međuvremenu te pobjede. Koji bi trebao naš odgovor na to sve u SB? Po tvojoj procijeni kako se trebamo ponašati, radikalno ili svi postati platformaši i molit se Bogu da ne bude kako su oni namjerili?
|
|
Vrh |
|
 |
s.vjetar
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 16 ruj 2011, 00:44 |
|
|
Stvar je u tome što ja njihove poteze u nekom širem kontekstu gledam ne kao nezaustavljivu agresiju nego kao (očajničke) pokušaje da se SBŽ zauvijek zacementira. Jer budimo realni, Muslimani su u SBŽ vidjeli nekakav kompromis u kojem to možda je da je kanton mješoviti, ali i koji će kroz iseljavanje Hrvata i njihov uber natalitet za koju godinu postat apsolutno njihov. Samo što je problem u tome da je od rata prošlo 15 godina, a situacija se još uvijek praktično nije pomakla s početne točke.
Osim što oni više nemaju uber natalitet, što se i oni iseljavaju iz SBŽ i to valjda više od Hrvata (a to ne tvrdim ja), što je npr. jedan dragulj kao što je Bugojno u depresiji kojoj se ne vidi kraja i za deset godina će lako moguće bit pustinja. Što su oni ti koji su sada u defenzivi iako to na prvi pogled ne izgleda tako. Pokušava se na silu napravit ono što je bilo predviđeno da će se dogodit samo od sebe, u krenulo je u suprotnom smjeru. Kada sam rekao da su enklave kao nešto što bi Sarajevo nudilo, bio sam ozbiljan. Kada vide da nisu ništa ovako postigli, za koju godinu će i to ponuditi. Pitanje je samo da li će se naći netko spreman odbiti.
Ono što se sigurno mora napravit je zadržat SBŽ u obliku u kojem je (jer budimo realni, ta županija s iznimkom brojkom 4 hrvatska sela (jednoga koje je ostalo u Mrkonjiću i 3 sjeverno od Zenice koja su mogla ući u sastav općine Vitez) iz Hrvatske perspektive nije mogla biti bolje sastavljena).
Hrvatsko Travničko sveučilište bazirano većim dijelom u Novom Travniku, manjim u Travniku. I forsirat ga nauštrb Mostara.
Radit pritisak na izborima na sve moguće načine s fokusom na lokalnoj razini.
Zalagati se za multietničnost.
Zalagati se za decentralizaciju.
Opstruirati svaki potez Sarajeva, pa makar to bila podjela mlijeka beskućnicima.
Varati kod plaćanja poreza.
Čekati...
|
|
Vrh |
|
 |
sioux111
|
Naslov: Re: Dijelovi općine Travnik koji bi ušli u 3.entitet Postano: 16 ruj 2011, 09:14 |
|
|
Nabacao si raznih prijedloga i ima onako prihvatljivi sigurno a i prihvatljivi uvjetno ali evo krenimo redom možda od kraja;
Čekati, evo kažem da, ali pitanje je šta čekati ili šta čemo dočekati, budimo realni mi na ovim prostorima živimo stolječima i vazda nešto čekamo a vrijeme je onako najviše promijenjivo i usud i naš i njihov isto tako promijenjiv nekad ide nama nekad njima,a da se izrazim narodski, mi čekamo da se kutarišemo jedni drugih al ne ide nam nešto....
Varati kod plačanja poreza... iskreno da ti kažem od tog koristi imaju varalice a ne narodi... i kažem ti kad izvaraju dovoljo da imaju milione onda su dovoljno inteligentni da znaju da im ne treba ni narod ni vjera ništa da ih štiti, oni imaju milion i on im mjenja sve... čast izuzecima ali u pravilu je tako..... država je tu da nas štiti u svakom smislu kroz svoje institucije i institucionalne mehanizme a kako če ako nema sredstava jer država je tu da nas štiti a ako je izvaramo i pokrademo i to bude masovna pojava e onda od tog nema ništa...
Opstruirati svaki potez Sarajeva, pa makar to bila podjela mlijeka beskućnicima... ma manje više o ovom mislim kao i ovom prethodnom... državu treba praviti da odgovara svima i nama i njima a ne je razvaljivat... jebiga ispašta sirotinja i onada dođeš i vidiš da varalice i kriminalci na račun tog se bogate i ne jebu ni vjeru ni naciju pa ni državu 2 posto.. i onda ti muka dođe i jebeš sve po spisku i narod i državu i sve... jebena je ta situacija i spoznaja govorim ti iz iskustva
Zalagati se za decentralizaciju... Da sa ovim se slažem, voditi računa da se pri tom totalno ne izgubi onaj smisao za racionalizaciju i efikasnost .. ali decentralizacija sigurno
Zalagati se za multietničnost... Ma to ti dođe samo od sebe i šta znači za to se zalagat, vjeruj mi povrača mi se na način kako to rade SDP-SDA demokracija, puna im usta tog pojma i zalaganja a jebu nas ko budale gdje stignu. U Travniku sam u tim SDA SDP političkim krugovima bio poznat kao netko tko se zalaže za multivitaminsku BiH, tj da nam se svima odrede doze vitamina i zdravlja pa da se onda bavimo politikom i bilo čim javnim. Tako čemo prije izgradit normalnu BiH, nek svak čuva sebe i svoj dio različitosti i ne petlja se u drugi i eto multietničnosti.... a ono što oni hoče to je šizofrenija a ne multietničnost... zato samo zdravlja i vitamina i bit če multietnićnosti bilo je tog i prije nas pa če bit i poslije.
Radit pritisak na izborima na sve moguće načine s fokusom na lokalnoj razini... Radi se ali jebe nas Izborni zakon, muslimanski bezobrazluk a i naše izdajice,.. tako da pritišćemo mi neboj se ti a i da više pritiščemo pitanje je bili šta pomoglo jer su ovi brezobrazni ko paščad... pa im i izbori i ne znače šta..... ako ne vjeruješ pitaj Izborno povjerenstvo BiH
Hrvatsko Travničko sveučilište bazirano većim dijelom u Novom Travniku, manjim u Travniku. I forsirat ga nauštrb Mostara... Ma travnik ti je pun sveučilišta ko šipak vitamina C, a ima i Mostara na ovim područjima u obliku područnih odjela... tu sam djelimićno zadovoljan manji nam odliv studenata ali kvaliteta je loša a i infrastruktura na tom se mora radit... uglavnom dica nam ne sele toliko dobro je... Jer dešavalo se odu dobre cure u MO ST ZG i jebajiga najbolje se poudaju dole... sad malo morgen dolje robu šaljemo manjim intezitetom a kvalitetu zadržavamo...
Glede ŽSB i Hrvata evo neki moji promišljanja
Ne treba robovat tim administrativnim stvarima pa reć zadržat SBŽ, šta to znaći ako nema ovlasti ta razina vlasti i sl... meni se osobno sviđa onaj model etničkih naselja koji tvore etničke općine, pa etničke kantone pa državu... neko provali da je onaj američki veleposlanik reko da je to super... A Bog nas čuo pa bilo tako...
A glede ovi dragulja koji su u depresiji ne sikiraj se bit če ih još više a natalitet če past kod sviju ne boj se, jednostavno država nam je u klincu, društveno stanje isto tako, dok se ne rješe ovi nagomilani probleni nema napredka vjeruj mi...dugoroćno svi padamo... jer se bavimo jedni drugima a ne izgradnjom društva i države... crno nam se piše svima....
Moje rješenje je da se stvori kritićna masa ljudi koji vide kakvo je stanje i gdje nas to vodi, i koji ne igraju na hazardersku kartu da podrede druge a to ti radi bošnjačka političa elita... lako nas to može dovesti sve u nestanak i ovdje dovesti kineze, crnce, amerikance ma bilo kog samo ne nas... i sad smo mala jadna banana država... protektorat... trebe pobjediti razum i dogovor koji uvažava realitet stanja na terenu a ne želja da se vlada ... jer ovdje se vodila politika "podjeli pa vladaj" i dok mi pokušavamo vladat jedni drugima i ne primječujemo da su drugi zavladali nama.. i to svima i nama i našim resursima...
puno pozzz drug pa se čitamo i pišemo još
|
|
Vrh |
|
 |
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Zašto Hrvati ne traže Statut općine Travnik po uzoru na Statut grada Mostara? Postano: 10 ožu 2012, 00:23 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2010, 20:45 Postovi: 4605 Lokacija: Kamenjarski krš
|
Mislim da je sad pravo vrijeme da se svim snagama pokrene ovo pitanje! Sve na stol stavljati a ne samo Mostar!!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zašto Hrvati ne traže Statut općine Travnik po uzoru na Statut grada Mostara? Postano: 10 ožu 2012, 00:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 80494 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Travnik je mnogo manji nego Mostar, i u tom gradu je tek 15 000 Hrvata. Dakle, ekvivalent je nekoliko općina čiji je ukupni zbroj stanovnika te ukupni zbroj Hrvata jednak stanovništvu Mostara i broju Bošnjaka u Mostaru.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Zašto Hrvati ne traže Statut općine Travnik po uzoru na Statut grada Mostara? Postano: 10 ožu 2012, 00:30 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Robbie MO je napisao/la: Travnik je mnogo manji nego Mostar, i u tom gradu je tek 15 000 Hrvata. Dakle, ekvivalent je nekoliko općina čiji je ukupni zbroj stanovnika te ukupni zbroj Hrvata jednak stanovništvu Mostara i broju Bošnjaka u Mostaru.
Slažem se , cijela Srednja Bosna ergo  . Što misliš kolko će vojvodi Tihiću trebati da shvati što je napravio sa onom svojom idiotskom izjavom o podjeli Mostara  ?
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zašto Hrvati ne traže Statut općine Travnik po uzoru na Statut grada Mostara? Postano: 10 ožu 2012, 00:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 80494 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Zadar1993 je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Travnik je mnogo manji nego Mostar, i u tom gradu je tek 15 000 Hrvata. Dakle, ekvivalent je nekoliko općina čiji je ukupni zbroj stanovnika te ukupni zbroj Hrvata jednak stanovništvu Mostara i broju Bošnjaka u Mostaru.
Slažem se , cijela Srednja Bosna ergo  . Što misliš kolko će vojvodi Tihiću trebati da shvati što je napravio sa onom svojom idiotskom izjavom o podjeli Mostara  ? Izjava nije idiotska, sasvim je na mjestu. Po prvi puta nemamo laž na drugoj strani, nego iskreni zahtjev.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Travnik, Jajce, Novi Travnik, Busovača i Fojnica na jednoj strani i Mostar na drugoj (= broj st) Postano: 10 ožu 2012, 00:32 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61106 Lokacija: DAZP HQ
|
ajmo vaditi karte, ovaj puta po pravo. svi kartografi Herceg-Bosne, naoštrite svoje olovke, oslobodite duh i crtajte.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Travnik, Jajce, Novi Travnik, Busovača i Fojnica na jednoj strani i Mostar na drugoj (= broj st) Postano: 10 ožu 2012, 00:48 |
|
|
očekujem da tema etničke mape bosne i hercegovine bude ponovno aktivna...
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Travnik, Jajce, Novi Travnik, Busovača i Fojnica na jednoj strani i Mostar na drugoj (= broj st) Postano: 10 ožu 2012, 00:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61106 Lokacija: DAZP HQ
|
s napomenom da Mostar naravno ostaje jedinstven grad. sad kad znamo da imamo posla s kurvom, treba uzeti sve.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Zašto Hrvati ne traže Statut općine Travnik po uzoru na Statut grada Mostara? Postano: 10 ožu 2012, 10:07 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Slažem se , cijela Srednja Bosna ergo  . Što misliš kolko će vojvodi Tihiću trebati da shvati što je napravio sa onom svojom idiotskom izjavom o podjeli Mostara  ? Izjava nije idiotska, sasvim je na mjestu. Po prvi puta nemamo laž na drugoj strani, nego iskreni zahtjev. Jest prvi put iskrenost i ta će ih iskrenost koštati debelo, ergo idiotizam  .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Travnik, Jajce, Novi Travnik, Busovača i Fojnica na jednoj strani i Mostar na drugoj (= broj st) Postano: 10 ožu 2012, 10:08 |
|
|
dudu je napisao/la: s napomenom da Mostar naravno ostaje jedinstven grad. sad kad znamo da imamo posla s kurvom, treba uzeti sve. Slažem se  .
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Travnik, Jajce, Novi Travnik, Busovača i Fojnica na jednoj strani i Mostar na drugoj (= broj st) Postano: 10 ožu 2012, 17:25 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: dudu je napisao/la: s napomenom da Mostar naravno ostaje jedinstven grad. sad kad znamo da imamo posla s kurvom, treba uzeti sve. Slažem se  . 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Travnik, Jajce, Novi Travnik, Busovača i Fojnica na jednoj strani i Mostar na drugoj (= broj st) Postano: 10 ožu 2012, 17:55 |
|
|
dudu je napisao/la: ajmo vaditi karte, ovaj puta po pravo. svi kartografi Herceg-Bosne, naoštrite svoje olovke, oslobodite duh i crtajte. Nešto ovakvo?  Kad se pofarba, dobilo bi se ovo:  ali treba paziti, linije su dosta debele i uključene u ostatak. Živio treći 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Travnik, Jajce, Novi Travnik, Busovača i Fojnica na jednoj strani i Mostar na drugoj (= broj st) Postano: 10 ožu 2012, 17:57 |
|
|
Ceha je napisao/la: dudu je napisao/la: ajmo vaditi karte, ovaj puta po pravo. svi kartografi Herceg-Bosne, naoštrite svoje olovke, oslobodite duh i crtajte. Nešto ovakvo?  Kad se pofarba, dobilo bi se ovo:  ali treba paziti, linije su dosta debele i uključene u ostatak. Živio treći  Realno gledajući, može se i nešto više oko bugojanskih sela dobiti, a i ovo bivše srpsko selo koje spaja Vareš s Žepčem je prilično zamamno 
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Travnik, Jajce, Novi Travnik, Busovača i Fojnica na jednoj strani i Mostar na drugoj (= broj st) Postano: 10 ožu 2012, 18:00 |
|
|
Ceha je napisao/la: Ceha je napisao/la: Nešto ovakvo?  Kad se pofarba, dobilo bi se ovo:  ali treba paziti, linije su dosta debele i uključene u ostatak. Živio treći  Realno gledajući, može se i nešto više oko bugojanskih sela dobiti, a i ovo bivše srpsko selo koje spaja Vareš s Žepčem je prilično zamamno  Eh sada bi ti odmah do Drine  !
|
|
Vrh |
|
 |
NoviSeer
|
Naslov: Re: Travnik, Jajce, Novi Travnik, Busovača i Fojnica na jednoj strani i Mostar na drugoj (= broj st) Postano: 10 ožu 2012, 18:00 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Ceha je napisao/la: a i ovo bivše srpsko selo koje spaja Vareš s Žepčem je prilično zamamno  Riječ ti je o par srpskih zaseoka na Velež planini koja pitaj Boga jel prohodna da se pređe na drugu stranu samo tako. A i mislim da u tim selima više nikog ni nema. Lovničani bi mi možda znali reć.
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Travnik, Jajce, Novi Travnik, Busovača i Fojnica na jednoj strani i Mostar na drugoj (= broj st) Postano: 10 ožu 2012, 18:05 |
|
|
NoviSeer je napisao/la: Ceha je napisao/la: a i ovo bivše srpsko selo koje spaja Vareš s Žepčem je prilično zamamno  Riječ ti je o par srpskih zaseoka na Velež planini koja pitaj Boga jel prohodna da se pređe na drugu stranu samo tako. A i mislim da u tim selima više nikog ni nema. Lovničani bi mi možda znali reć. Zato sam i napisao bivša srpska sela Komunikacija je između tih prostora moguća samo na papiru, ne i u stvarnosti. Al nema veze. Ako tražimo samo minimalno, dobit ćemo još i manje od toga.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Travnik, Jajce, Novi Travnik, Busovača i Fojnica na jednoj strani i Mostar na drugoj (= broj st) Postano: 10 ožu 2012, 18:07 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Ceha je napisao/la: Realno gledajući, može se i nešto više oko bugojanskih sela dobiti, a i ovo bivše srpsko selo koje spaja Vareš s Žepčem je prilično zamamno  Eh sada bi ti odmah do Drine  ! Sad se dijeli samo federacija. Al s obzirom na tuđe idiotske zahtjeve koje su imali tijekom rata (npr. muslimani do Save, mora, Drine, itd) bacio bi i ja jedan naš ludi. Tek toliko da se ima što za ustupit kad se traži kompromis. Btw: a to s Drinom čak i nije nešto neostvarivo. Imaš u semberiji uz savu dva polupusta sela i evo hrvatske do Drine. Ali što će nam to pobogu ? 
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|