|
|
Stranica: 2/4.
|
[ 80 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Vujadin
|
Naslov: Re: Strategija Hrvata u BIH u 4 koraka Postano: 18 lis 2016, 19:39 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Taj gradic je dobar primjer kako se u Federaciji rjesavaju statusi opstina sa razlicitom etnickom vecinom u odnosu na etnicku vecinu kantona u kome se ta opstina nalazi. Sve sto treba, to je primijeniti isto u Drvaru, isto u Federaciji. Sve to ni malo ne krsi Dejtonski sporazum.
Ma ne može čovječe. Drvar je važan jer odsjeca Bihać od ostatka Muslimanije. Stoga ga morate uzeti u okrilje RS i nema tu nikakovog posebnoga statusa. Znači ili ostavi kako jeste ili ga, hebo li te on, nosi sebi u svoj entitet! Teritorija i granice Republike Srpske su prioritet i zagarantovane su Dejtonskim sporazumom. Necemo rizikovati i krsiti Dejton pa da izgubimo nesto iz same Republike Srpske. Ovo je unutrasnje pitanje Federacije. Dakle, popis je bio, u Drvaru su Srbi 91%, Drvar je dio Livanjskog kantona i kao takav zahtjeva odredjena prava unutar tog kantona. Po cemu su stanovnici Zepca i Usore bolji od stanovnika Drvara?
|
|
Vrh |
|
|
otkrit ću ti tajnu
|
Naslov: Re: Strategija Hrvata u BIH u 4 koraka Postano: 18 lis 2016, 19:48 |
|
|
Ako to pogurate, dobit ćete. Samo pazi, to vam onda može uteg prilikom otcjepljenja RS. Ne šuti Dodik bezveze po tom pitanju.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Strategija Hrvata u BIH u 4 koraka Postano: 18 lis 2016, 20:14 |
|
|
Ajmo redom. Strategija je nerealna jer je preočita. Stvari koje se trebaju događati se trebaju događati paralelno. Dok se postigne neka većina u DGGu, lagano tamo odseli i pola srednje Bosne, što će se dole zezat s muslićima, ako im je u DGGu osigurano neko radno mjesto. Dakle, stvari trebaju biti neuočljive. Poput ovog kaj se događa u Mostaru. Ako kreneš na neko područje raditi invaziju, upalit ćeš sve alarme. Ne bi bilo loše malo pokrenuti gospodarstvo na području DGGa, Konjica, Uskoplja, Fojnice... Vidiš koji je popis. Sve je riječ o brdskim općinama, područjima gdje su Muslimani u kukiju. Iako vrijeme za Konjic nije još. Jer ne možeš stvarati gospodarstvo, a zapošljavati samo svoje. Dao bi im preveliki impuls. Neka sele u trokutistan. Što se Srba na području DGGa tiče. Ako će s*ati izgubiti će dio RSa. Vama je u interesu ne petljati previše oko toga je inače Plivski grad dosta lagano može postati stvarnost. A i USK ne bi trebao biti predaleko (pa i zapad RSa ). No RH nema love za glumiti Izrael. Trebale bi se neke stvari jednostavnije riješiti, npr. osnovati zatvor ili tako nešto na području neke od općina blizu pola-pola. Treba hb. imati i svoj zatvor Dofurati neku firmu, kupiti/preuzeti zemljište i to je to. Samo treba paziti da se ne završi kao ludi Jack. Trenutna je priča da se potiče iseljavanje tako da za par godina se to sve može riješiti s par tisuća ljudi... Priče s masovnim kolonizacijama su manje-više prošlost, kao kaj veli Daramo...
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Strategija Hrvata u BIH u 4 koraka Postano: 18 lis 2016, 21:03 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10036 Lokacija: Banja Luka
|
dudu je napisao/la: Jedan student pravnik iz Zadra je ovo isto radio prije par godina, ima čak i mape svake općine sa svim etapama u kojima se odvija demografska promjena u korist Hrvata. Primjer jedne takve mape Zanimljivo je kako su Zadrani progresivni, baš sam se ove godine malo više sretao s tim gradom i ljudima i mogu reći da su fantastični kao ljudi i dao Bog da su svi Hrvati na tom tragu. Sad malo konkretnije, mi smo već nakon rata imali kolonizaciju DGG-a koja je išla čak i iz zapadne Hercegovine. Osobno znam čovjeka koji je iz Širokog i iza rata se naselio u Drvar, a onda se s onom NATO deložacijom vratio u Široki. Po njegovim riječima Drvar je tih godina vrvio životom i bio sjajno mjesto za život. Prilika je propuštena, najviše glupošću naših vlasti koje su dopustili da se ulazi u tudje stanove, umjesto da se grade sasvim nova naselja. Ipak, tu je i medjunarodna zajednica na čelu s NATO-om izvela napad na Hrvate bez presedana i doslovno u par tjedana rasturila hrvatsku populaciju koja se mjerila u tisućama. Sve ovo napisano u uvodnom postu zvuči kao SF i većina brojki će i ostati takva, ali poanta je u stavu. Do nas je, mi odlučujemo što ćemo i kako, nikakva medjunarodna zajednica, Bošnjaci, Srbi, ovi ili oni. Ako mi napravimo strategiju i zacrtamo si rokove i ciljeve unutar kojih ćemo riješavate zadane planove u etapama, baš sve je moguće. Alternativa tome je ova posvemašna stihija kojoj svjedočimo 20+ godina i u BIH i u RH. Samo nisam siguran da Hrvati imaju mogućnost za prevladavanje mentalnih barijera koje ih dijele od takvog strategijskoj djelovanja. Daleko smo mi od tog sad. Volim ovakve komentare ,korisni su .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Strategija Hrvata u BIH u 4 koraka Postano: 18 lis 2016, 21:03 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10036 Lokacija: Banja Luka
|
dudu je napisao/la: Jedan student pravnik iz Zadra je ovo isto radio prije par godina, ima čak i mape svake općine sa svim etapama u kojima se odvija demografska promjena u korist Hrvata. Primjer jedne takve mape Zanimljivo je kako su Zadrani progresivni, baš sam se ove godine malo više sretao s tim gradom i ljudima i mogu reći da su fantastični kao ljudi i dao Bog da su svi Hrvati na tom tragu. Sad malo konkretnije, mi smo već nakon rata imali kolonizaciju DGG-a koja je išla čak i iz zapadne Hercegovine. Osobno znam čovjeka koji je iz Širokog i iza rata se naselio u Drvar, a onda se s onom NATO deložacijom vratio u Široki. Po njegovim riječima Drvar je tih godina vrvio životom i bio sjajno mjesto za život. Prilika je propuštena, najviše glupošću naših vlasti koje su dopustili da se ulazi u tudje stanove, umjesto da se grade sasvim nova naselja. Ipak, tu je i medjunarodna zajednica na čelu s NATO-om izvela napad na Hrvate bez presedana i doslovno u par tjedana rasturila hrvatsku populaciju koja se mjerila u tisućama. Sve ovo napisano u uvodnom postu zvuči kao SF i većina brojki će i ostati takva, ali poanta je u stavu. Do nas je, mi odlučujemo što ćemo i kako, nikakva medjunarodna zajednica, Bošnjaci, Srbi, ovi ili oni. Ako mi napravimo strategiju i zacrtamo si rokove i ciljeve unutar kojih ćemo riješavate zadane planove u etapama, baš sve je moguće. Alternativa tome je ova posvemašna stihija kojoj svjedočimo 20+ godina i u BIH i u RH. Samo nisam siguran da Hrvati imaju mogućnost za prevladavanje mentalnih barijera koje ih dijele od takvog strategijskoj djelovanja. Daleko smo mi od tog sad. Volim ovakve komentare ,korisni su .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Strategija Hrvata u BIH u 4 koraka Postano: 18 lis 2016, 21:52 |
|
|
Tako planiraju i muslimani i hrvati.Jel misliš da je recimo ovo slučajno? To se radi planski potajno strategijski dugoročno. A Srbi ko telad.
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
Vrh |
|
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Strategija Hrvata u BIH u 4 koraka Postano: 18 lis 2016, 21:55 |
|
|
To se radi podmuklo i polako.Posle toga mi to raščistimo i onda oni kukaju kako smo izvršili etničko čišćenje što je naravno vrhunski bezobrazluk.Kmečim jer mi nisi dao da te zajebem.
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Strategija Hrvata u BIH u 4 koraka Postano: 18 lis 2016, 22:11 |
|
|
Ceha je napisao/la: Što se Srba na području DGGa tiče. Ako će s*ati izgubiti će dio RSa. Vama je u interesu ne petljati previše oko toga je inače Plivski grad dosta lagano može postati stvarnost. A i USK ne bi trebao biti predaleko (pa i zapad RSa ). A kad izvučeš nos iz NATO guzice, shvatiš da je i TV kanal na hrvatskom jeziku nemoguća misija, je li tako?
|
|
Vrh |
|
|
pravnik95
|
Naslov: Re: Strategija Hrvata u BIH u 4 koraka Postano: 18 lis 2016, 22:11 |
|
Pridružen/a: 18 lis 2016, 07:43 Postovi: 878 Lokacija: Zadar / Bihac
|
Nista nije slucajno. Ali kazem, RS ne bismo trebali dirati, ne bi nas trebala zanimati, podrucja gdje smo tamo i imali vecinu su sva bila mixed, omjer 33/33/33, rijetko koje nije. A i to realno uopce nije vazno, jer tamo sada nema nasih ljudi niti ce ih realno biti. Najveci uspjeh nam je tamo neko Pelagicevo. Znam da ce tu neko planuti jer je porijeklom iz posavine i iz tog kraja, a ja npr. nisam i nemam razumjevanja za to, ali cak i meni s ovakvim SF projekcijama je totalno nerealno da taj teritorij ikad vise bude nas. Dok s druge strane dopustamo podrucju velicine ISTRE da oni s par staraca (3st/km) drze vecinu. Je, znam kako je bilo nakon rata i sto se dogodilo, aj barem se bivsa Krajina naselila dobrano, od Knina preko Korenice, Udbine itd. Kazem, dovoljno je otvoriti ovu stranicu ( www.statistika.ba) i pogledati kartu i sve ce biti jasno. Ne slazem se da se sve ovo treba raditi usporedno, evo i zasto: 1. korak je DGG, ostvarivo iz sljedecih razloga: imamo vlast na zupanijskoj razini, Bosnjake NIJE BRIGA za ovaj kraj (barem zasad) i nece nas opstruirati u nasim naumima (a i ne vidim kako bi, migracije su prirodna stvar), Srbi imaju svoju RS i nece otvarati pandorinu kutiju zbog 10000 Srba. S druge strane kad vidimo prednosti tako necega, odvajanje USK-a od ostatka, veliki teritorij (tko ne voli teritorij, budimo realni) itd. Slazem se da je ostale korake tek malo teze ostvarivati jer su Bosnjaci zajebani naravno, nece oni samo promatrati, ali kazem, nemaju municije, jedino sto imaju je politicka moc i nikakva druga (osim one u ljudstvu). A novac je taj koji ce ostvariti snove u drzavi bez para i posla. Samo moje misljenje. A i korak 2 mislim da je ostvariv jer i tu imamo vlast na zupanijskoj razini i podrucja o kojima pricamo su takodjer pustopoljine (malo manje od DGG-a)...
|
|
Vrh |
|
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Strategija Hrvata u BIH u 4 koraka Postano: 18 lis 2016, 23:12 |
|
|
Prođi se DGGa
|
|
Vrh |
|
|
pravnik95
|
Naslov: Re: Strategija Hrvata u BIH u 4 koraka Postano: 18 lis 2016, 23:29 |
|
|
Ma jok, rađe se vi prođite, kroz 10 godina od tih 10000 Srba ako pod utjecajem prirodnog odumiranja stanovnistva i migracija prema RS-u (Banja Luka), Srbiji (Beograd, Novi Sad) i inozemstvu ostane 2000 (od toga 1700 u Drvaru) bit ce dobro, za vas. Cijena kuce od 80-100 kvadrata 20.000KM (smijesno, barem meni). Ako ista sa sigurnoscu mogu reci onda je to da ce moje prve vece pare ici na kupovinu nekretnine najvjerojatnije u Glamoču, jer smatram da je to lijep krajolik s cijenom nekretnina u bescjenju i bez "Zakona o porezu na nepokretnosti". Ne moram ni pricati da sa prirodna bogatsva drzi zupanijska vlast.
|
|
Vrh |
|
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Strategija Hrvata u BIH u 4 koraka Postano: 18 lis 2016, 23:34 |
|
|
pravnik95 je napisao/la: Ma jok, rađe se vi prođite, kroz 10 godina od tih 10000 Srba ako pod utjecajem prirodnog odumiranja stanovnistva i migracija prema RS-u (Banja Luka), Srbiji (Beograd, Novi Sad) i inozemstvu ostane 2000 (od toga 1700 u Drvaru) bit ce dobro, za vas. Cijena kuce od 80-100 kvadrata 20.000KM (smijesno, barem meni). Ako ista sa sigurnoscu mogu reci onda je to da ce moje prve vece pare ici na kupovinu nekretnine najvjerojatnije u Glamoču, jer smatram da je to lijep krajolik s cijenom nekretnina u bescjenju i bez "Zakona o porezu na nepokretnosti". Ne moram ni pricati da sa prirodna bogatsva drzi zupanijska vlast. Ne moraš ni pričati.To mi Srbi odlično znamo. Celu situaciju u DGG i šta radite sa našim narodom na našem životnom prostoru.
|
|
Vrh |
|
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Strategija Hrvata u BIH u 4 koraka Postano: 18 lis 2016, 23:36 |
|
|
Još samo si zaboravio da svaka Hrvatica bi morala roditi po jedno petero dece da ti se plan ostvari ili mislite ko šiptari seliti se sa svoga na tuđe?
|
|
Vrh |
|
|
pravnik95
|
Naslov: Re: Strategija Hrvata u BIH u 4 koraka Postano: 18 lis 2016, 23:58 |
|
|
Pa radjaju po 3-4 djece u prosjeku, nije to Zagreb ili Beograd da svatko ima 1-2 dijete. Kombinacija bi bila nas visoki natalitet koji je prisutan (nase stanovnistvo je puno mladje u DGG-u u prosjeku od vaseg, uzrok tomu znamo i nije potrebno dodatno razlagati), samo bi uz to se drasticno smanjio odljev i migracija Hrvata, na razliku od Srba i Bosnjaka i jos bi se naseljavalo. Zaboravljas da je natalitet u Kupresu 14+ promila, TG-u i Livnu 10-11 promila (kad se uzme u obzir ogromno iseljavanje ovo je odlicno, po obitelji 3-4 djece). U DGG-u je natalitet ocajan ali to je zato sto su ogroman dio stanovnistva starci Srbi, kad bi se njih izuzelo iz racunice dobiva se jedna totalno druga i sokantna racunica. Ako na 1000 stanovnika imas 800 osoba preko 40 godina onda je 5-8 promila nevjerojatan rezultat, jer se toliko djece radja na 200-tinjak stanovnika, uglavnom Hrvata. Ako stanje ovako ostane Glamoč i Grahovo su nasi, koliko god mizeran broj ljudi da ostane tamo zivjeti, a u Drvaru bi nam se postotak povecao, ali tamo nebismo bili vecini unatoc tome sto je srpsko stanovnistvo mnogo starije. Kad smo kod "nebeskog naroda" i "srpskih podrucja", ja sam lijepo gore rekao ne dirati RS iako su na podrucju posavine zivjele ogromne kolicine Hrvata koje su cinile vecinu na velikom dijelu tog teritorija jer sam se takoreci "oprostio" od tih podrucja, nisu u FBIH, sad ste vi tamo "gazde" i ne vidim zasto shodno tome se vi ne oprostite od 3 opcine velicine 2300km2 s 10000 staraca povratnika u zupaniji u kojoj cine jedva 13% i udio im se ubrzano smanjuje. Imas i u Brodu 3000-4000 Hrvata sto je samo sjena onoga od prije rata, ali i to su sve stari ljudi.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Strategija Hrvata u BIH u 4 koraka Postano: 19 lis 2016, 13:22 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Ceha je napisao/la: Što se Srba na području DGGa tiče. Ako će s*ati izgubiti će dio RSa. Vama je u interesu ne petljati previše oko toga je inače Plivski grad dosta lagano može postati stvarnost. A i USK ne bi trebao biti predaleko (pa i zapad RSa ). A kad izvučeš nos iz NATO guzice, shvatiš da je i TV kanal na hrvatskom jeziku nemoguća misija, je li tako? Gospon Aga, nećete opet o guzicama ? @Prvanik, kog ćeš naseliti u DGG klisurine ? Možeš probati nekaj s otvaranjem firmi i to je to. A da će s*at, s*at će. Pogotovo ako ideš "kolonizirati" i neke od preostalih "urbanih" "Hrvata", a la Komšić.
|
|
Vrh |
|
|
Stecak
|
Naslov: Re: Strategija Hrvata u BIH u 4 koraka Postano: 19 lis 2016, 16:46 |
|
|
pravnik95 je napisao/la: 1. korak je DGG, ostvarivo iz sljedecih razloga: imamo vlast na zupanijskoj razini, Bosnjake NIJE BRIGA za ovaj kraj (barem zasad) i nece nas opstruirati u nasim naumima (a i ne vidim kako bi, migracije su prirodna stvar), Srbi imaju svoju RS i nece otvarati pandorinu kutiju zbog 10000 Srba. S druge strane kad vidimo prednosti tako necega, odvajanje USK-a od ostatka, veliki teritorij (tko ne voli teritorij, budimo realni) itd.
Jedino ako je pandorina kutija već otvorena, onda je sve moguće. Iskreno mislim ako se nesto dogodi kao odcijepljenje RSa ili slično onda Daytonski ugovor je de facto uništen. A to znači da su sve granice opet na stolu.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Strategija Hrvata u BIH u 4 koraka Postano: 19 lis 2016, 21:10 |
|
|
pravnik95 je napisao/la: Pa radjaju po 3-4 djece u prosjeku, nije to Zagreb ili Beograd da svatko ima 1-2 dijete. Kombinacija bi bila nas visoki natalitet koji je prisutan (nase stanovnistvo je puno mladje u DGG-u u prosjeku od vaseg, uzrok tomu znamo i nije potrebno dodatno razlagati), samo bi uz to se drasticno smanjio odljev i migracija Hrvata, na razliku od Srba i Bosnjaka i jos bi se naseljavalo. Zaboravljas da je natalitet u Kupresu 14+ promila, TG-u i Livnu 10-11 promila (kad se uzme u obzir ogromno iseljavanje ovo je odlicno, po obitelji 3-4 djece). U DGG-u je natalitet ocajan ali to je zato sto su ogroman dio stanovnistva starci Srbi, kad bi se njih izuzelo iz racunice dobiva se jedna totalno druga i sokantna racunica. Ako na 1000 stanovnika imas 800 osoba preko 40 godina onda je 5-8 promila nevjerojatan rezultat, jer se toliko djece radja na 200-tinjak stanovnika, uglavnom Hrvata. Ako stanje ovako ostane Glamoč i Grahovo su nasi, koliko god mizeran broj ljudi da ostane tamo zivjeti, a u Drvaru bi nam se postotak povecao, ali tamo nebismo bili vecini unatoc tome sto je srpsko stanovnistvo mnogo starije. Kad smo kod "nebeskog naroda" i "srpskih podrucja", ja sam lijepo gore rekao ne dirati RS iako su na podrucju posavine zivjele ogromne kolicine Hrvata koje su cinile vecinu na velikom dijelu tog teritorija jer sam se takoreci "oprostio" od tih podrucja, nisu u FBIH, sad ste vi tamo "gazde" i ne vidim zasto shodno tome se vi ne oprostite od 3 opcine velicine 2300km2 s 10000 staraca povratnika u zupaniji u kojoj cine jedva 13% i udio im se ubrzano smanjuje. Imas i u Brodu 3000-4000 Hrvata sto je samo sjena onoga od prije rata, ali i to su sve stari ljudi. U Drvaru vas je oko 500 naseljenih i taj broj je nemoguce zadrzati, a kamoli postotak uvecati. Popis je farsa. U Brodu su vase stranke imale 100 redovnih glasova (HDZ 66, Posavska stranka 31, HNS 3). O kakvih 3000-4000 prisutnih mozemo govoriti? Cinjenica je da su sve vase stranke u cijeloj Republici Srpskoj imale 1996 redovnih glasova, a srpske stranke samo u opstini Drvar 3189 redovna glasa!
|
|
Vrh |
|
|
otkrit ću ti tajnu
|
Naslov: Re: Strategija Hrvata u BIH u 4 koraka Postano: 19 lis 2016, 22:16 |
|
|
pravnik95 je napisao/la: 1. korak je DGG, ostvarivo iz sljedecih razloga: imamo vlast na zupanijskoj razini, Bosnjake NIJE BRIGA za ovaj kraj (barem zasad) i nece nas opstruirati u nasim naumima (a i ne vidim kako bi, migracije su prirodna stvar), Srbi imaju svoju RS i nece otvarati pandorinu kutiju zbog 10000 Srba. S druge strane kad vidimo prednosti tako necega, odvajanje USK-a od ostatka, veliki teritorij (tko ne voli teritorij, budimo realni) itd.
Taj teritorij je bezvrijedan. Danas se bitke vode za ljude, ne za teritorij. Cijela ex-Yu je depopulirajući prostor, nama teritorija ne treba, osim ako je u službi zadržavanja ljudi. Više ti vrijedi općina Usora i Dobretići od petnaest Drvara. Humana preseljavanja s kojima su se neki htjeli igrati (ideja Nove Hercegovine popunjene Hrvatima iz Središnje Bosne) su totalni promašaj. Ljudi nisu pijuni da ih razmještaš kako ti pukne, taman kad bi imao sredstva.
|
|
Vrh |
|
|
pravnik95
|
Naslov: Re: Strategija Hrvata u BIH u 4 koraka Postano: 19 lis 2016, 23:20 |
|
|
E vidis tu se ne slazemo. To nije bezvrijedan prostor kako kazes, to je na razliku od 99% Europe neruiniran prostor, ocuvan, prirodna bogatsva, sumski fond, hidroenergija... 5 milijardi stvari. Da se tamo krene s ulaganjem u drvno-preradjivacku industriju i energetiku uz kombinaciju s modernim stocarstvom ovaj moj plan je itekako realan. I ne, ne pricam o pijunima i razmjestanju pricam o novcanim ulaganjima, naseljavanju i zadrzavanju ljudi tamo. A ti Vujadine si mi isto smijesan. Ti ne kuzis da nas nema u RS jer koji cemo *** tamo realno. Kako god da je tih 550 popisanih Hrvata u Drvaru farsa tako je i ovih 6000 popisanih Srba u Drvaru farsa. Ima njih, ali u Banja Luci i pitaj boga gdje sve ne. Okreces kako tebi pase, ja sam rekao popisano je 3-4k Hrvata u Brodu ja znam da ih tamo nema za na prste nabrojati ali ISTA je stvar s Drvarom i upravo sam time i htio na to ukazati. Nacionalni parkovi. @Otkrit cu ti tajnu, jesu promasaj su jer se nije uradilo kako se trebalo uraditi
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Strategija Hrvata u BIH u 4 koraka Postano: 19 lis 2016, 23:26 |
|
|
Stecak je napisao/la: pravnik95 je napisao/la: 1. korak je DGG, ostvarivo iz sljedecih razloga: imamo vlast na zupanijskoj razini, Bosnjake NIJE BRIGA za ovaj kraj (barem zasad) i nece nas opstruirati u nasim naumima (a i ne vidim kako bi, migracije su prirodna stvar), Srbi imaju svoju RS i nece otvarati pandorinu kutiju zbog 10000 Srba. S druge strane kad vidimo prednosti tako necega, odvajanje USK-a od ostatka, veliki teritorij (tko ne voli teritorij, budimo realni) itd.
Jedino ako je pandorina kutija već otvorena, onda je sve moguće. Iskreno mislim ako se nesto dogodi kao odcijepljenje RSa ili slično onda Daytonski ugovor je de facto uništen. A to znači da su sve granice opet na stolu. Čuvena bošnjačka genijalna teorija. Kad se dogodilo otcjepljenje Hrvatske i Slovenije, da li je AVNOJ bio de facto uništen pa smo se vratili na Aleksandrove banovine? Ne, već su entiteti sa vlašću, teritorijom i narodom nastavile da postoje.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
otkrit ću ti tajnu
|
Naslov: Re: Strategija Hrvata u BIH u 4 koraka Postano: 19 lis 2016, 23:32 |
|
|
Da kreneš u ulaganje u bilo što u BiH trebaju ti dobre političke veze. Inače si opljačkan. Tvoj biznis mrtav. BiH je, uz neke afričke zemlje, najrigorozniji primjer jaranskog (crony) kapitalizma. Četiri razine vlasti. Svaka svoje propise nameće. Milijun načina za opstrukciju ako nisi podoban ili kooperativan. Znači nula bodova. A kada bi se sustav zamijenio slobodnotržišnim kapitalizmom, onda ti je opet Drvar promašena priča. Onda postoji puno boljih područja za ulaganja u štošta. Gdje već ima ljudi. Koji trebaju poslove. I znanje i volju za rad. I ljubav prema zavičaju na kojem već jesu. Kakvih prirodnih bogatstava ima u Lihtenštajnu, Singapuru...? Ima slobode.
Preseljavanje Hrvata u DGG je rasipanje oskudnih resursa, čak i kada bi ljudi bili pijuni kako ih ti zamišljaš.
|
|
Vrh |
|
|
otkrit ću ti tajnu
|
Naslov: Re: Strategija Hrvata u BIH u 4 koraka Postano: 19 lis 2016, 23:37 |
|
|
Metemma je napisao/la: Stecak je napisao/la: Jedino ako je pandorina kutija već otvorena, onda je sve moguće. Iskreno mislim ako se nesto dogodi kao odcijepljenje RSa ili slično onda Daytonski ugovor je de facto uništen. A to znači da su sve granice opet na stolu.
Čuvena bošnjačka genijalna teorija. Kad se dogodilo otcjepljenje Hrvatske i Slovenije, da li je AVNOJ bio de facto uništen pa smo se vratili na Aleksandrove banovine? Ne, već su entiteti sa vlašću, teritorijom i narodom nastavile da postoje. Da, SFRJ je anulirana kada su istupile RH i SLO. Toga je Badinterova komisija svjesna. Da u BiH više ne postoji legalna država od tog trenutka. Postoje organi bivše države. Ali nove legalne nema. Jedini izlaz vidjeli su u referendumu. Kako on nije legalno raspisan niti je prošao zbog nedovoljne izlaznosti pa slijedom toga nije legalno ni usvojen, možemo reći da legalne države na tlu bivše jugoslovenske republike SRBiH nema sve do Daytona. Postoje tri prirodno, organski nastale državne tvorevine koje polažu pravo na različite dijelove teritorija. Jedna od njih je međunarodno priznata, a druge tri ne. Između ostaloga, to je razlog zašto se kasnije ispravlja greška međunarodnog priznanja nelegalne države gdje se tu međunarodno priznatu dovodi u istu ravan s HRHB prilikom formiranja FBiH odnosno u istu ravan s RS prilikom stvaranja današnje BiH.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Strategija Hrvata u BIH u 4 koraka Postano: 19 lis 2016, 23:47 |
|
|
otkrit ću ti tajnu je napisao/la: Metemma je napisao/la: Čuvena bošnjačka genijalna teorija.
Kad se dogodilo otcjepljenje Hrvatske i Slovenije, da li je AVNOJ bio de facto uništen pa smo se vratili na Aleksandrove banovine?
Ne, već su entiteti sa vlašću, teritorijom i narodom nastavile da postoje.
Da, SFRJ je anulirana kada su istupile RH i SLO. Toga je Badinterova komisija svjesna. Da u BiH više ne postoji legalna država od tog trenutka. Postoje organi bivše države. Ali nove legalne nema. Jedini izlaz vidjeli su u referendumu. Kako on nije legalno raspisan niti je prošao zbog nedovoljne izlaznosti pa slijedom toga nije legalno ni usvojen, možemo reći da legalne države na tlu bivše jugoslovenske republike SRBiH nema sve do Daytona. Postoje tri prirodno, organski nastale državne tvorevine koje polažu pravo na različite dijelove teritorija. Jedna od njih je međunarodno priznata, a druge tri ne. Između ostaloga, to je razlog zašto se kasnije ispravlja greška međunarodnog priznanja nelegalne države gdje se tu međunarodno priznatu dovodi u istu ravan s HRHB prilikom formiranja FBiH odnosno u istu ravan s RS prilikom stvaranja današnje BiH. Ne čitaš. Jesu li poništene republičke granice i vratilo se na Aleksandrove banovine? Ili su poništene republičke granice pa se išlo na ponovno crtanje kao što to bušnjački genijalci objašnjavaju? Vratio se na snagu ustav Kraljevine Jugoslavije?
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
otkrit ću ti tajnu
|
Naslov: Re: Strategija Hrvata u BIH u 4 koraka Postano: 19 lis 2016, 23:54 |
|
|
Jasno, u slučaju proglasa neovisnosti RS-a nema govora o povratku na status quo ante.
|
|
Vrh |
|
|
Hera_SB
|
Naslov: Re: Strategija Hrvata u BIH u 4 koraka Postano: 20 lis 2016, 00:15 |
|
|
Lako je za ove strategije koje bi u najboljem slucaju trajale 20+ godina. Treba jednostavno ponovno proglasit samoupravu i iskoristit poziciju Hrvatske u NATO i EU .
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|