HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 vel 2026, 04:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 223 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Takozvani dan državnosti takozvane BiH
PostPostano: 25 stu 2019, 17:57 

Bome jesu, ZAVNOBiH-u zajamčuje:

Ravnopravnost Srba, Muslimana i Hrvata BiH koja je njihova zajednička i nedjeljiva domovina.

Ovim aktima istovremeno je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja, koja nije ni srpska, ni hrvatska ni muslimanska, nego i srpska i muslimanska i hrvatska, bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih Srba, Muslimana i Hrvata.

Kad sljedeći put kažete da Hrvati imaju previše prava u odnosu na brojnost treba vam samo zavnobih odvaliti od tikvu.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2019, 18:06 

Mar-kan je napisao/la:
Genuine je napisao/la:
Partizani su sve rekli ovom revolucionarnom pjesmom.

Po šumama i gorama

Po šumama i gorama
naše Bosne ponosne
idu čete partizana,
Slavu borbe pronose!

Neka znade dušman kleti
da će kod nas slomit vrat,
Prije ćemo mi umrijeti
Nego svoje zemlje dat'!

Crne horde nas ne plaše,
Krv herojska u nam vri,
Mi ne damo zemlje naše
Da je gaze fašisti!

Zgazit ćemo izdajice,
i prihvatit ljuti boj,

spasit kuće, oranice,
oslobodit narod svoj.

Vazda nešto petljate...nije Bosne ponosne, nego zemlje ponosne!

Ja nisam mogao da verujem kada sam video. Jebote miloni nas učili napamet tu pesmu u školi i ovi pored nas živih pokušavaju ovako da lažu. Ne verujem kakve budale.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2019, 18:12 

Genuine je napisao/la:

Po šumama i gorama

Po šumama i gorama
naše Bosne ponosne
idu čete partizana,
Slavu borbe pronose!

Neka znade dušman kleti
Prije ćemo mi umrijeti
Nego svoje zemlje dat'!

Crne horde nas ne plaše,
Krv herojska u nam vri,
Mi ne damo zemlje naše
Da je gaze fašisti!

Zgazit ćemo izdajice,
i prihvatit ljuti boj,

spasit kuće, oranice,
oslobodit narod svoj.

:smijeh
I kad pomisliš ne mogu biti gori nego što jesu oni te razuvjere.

Hej, Bosanci, jošte živi
Riječ naših didova
Dok za Bosnu srce bije
Njihovih sinova

Vrh

PostPostano: 25 stu 2019, 18:21 

Upozorenja: 1
Anti-Zlobnjak je napisao/la:
Genuine je napisao/la:
Drži se neprijateljski prema HDZ-ovima, i velikohrvatskoj politici oličenoj u borbi za Banovinu Hrvatsku.

Pa tko preostaje osim HDZ-ova? Gdje ti drugi na hrvatskim prostorima u BiH imaju vlast?

To je to, politika suprotstavljanja Hrvatima, koja od jednog neprijatelja u susjedstvu stvara situaciju sa dva neprijatelja. Lukava martingale strategija. Politika ovladavanja područjem trostruko većim od kojeg kontroliraš, a nemaš ni suvremeno opremljen odred vatrogasaca pod svojom komandom. Velika ti je stvar kupovina jednog helikoptera itd. Suludo i samoubilački.

Hrvatska nikad nije bila za obnovu Banovine Hrvatske, već je bila ključna prvo pri samom stvaranju BiH, pa onda pri pomoći bosanskim muslimanima da prežive, i konačno pri spašavanju Bihaća i uopće nastanku situaciju da Srbi ikako priznaju BiH. Bez Hrvatske i Hrvata u BiH, ne bi bilo ni neovisnosti, ni opstanka ni ikakvog vraćanja područja pod srpskom kontrolom makar formalno u sastav BiH.

Citat:
Ne drži se neprijateljski prema Hrvatima kao narodu, koji uživaju teritorijalnu autonomiju i najviši vid nacionalnih prava mogući, nezamisliv za druge narode u Hrvatskoj.

Ne može ni bit zamisliv kad je Hrvatska nacionalna država hrvatskog naroda sa preko 90% Hrvata, a BiH protektorat u kojem ti je na većini teritorija ugrožena sigurnost ako mašeš državnom zastavom.

Citat:
Državnost BiH nije formalna, jer da jeste začas bi se podijelila. BiH će propasti kad i Amerika.

Već i je podjeljena. Vi se "veselite" što ona formalno postoji samo zato što su Srbi protiv. A inače i nije neki razlog za slavlje. Teško je npr. zamislit Hrvate kako bi bili sretni da je Knin u Hrvatskoj, a da u njemu sjedi Martić i postrojavaju se četnici, i da je tako na ulazu u Zagreb i većini teritorija RH. U toj BiH, Srbi mogu odlučiti koga će pustiti na svoj teren, a vi ne možete, ne kontrolirate ni granice. Ispada Srbi imaju veći suverenitet.

Citat:
Hrvati bi trebali slaviti ZAVNOBiH, jer time slave svoju mantru tropartitne BiH, i vrlo je moguće da će oni jedini to i slaviti na kraju. Doduše slavili bi već, da nije partizanski praznik.

To trebaju slaviti Srbi ako hoće, koji su u to vrijeme bili ogromna većina u partizanima. Najveća masa nesrpskih partizana koji su bili prisutni u BiH do samog kraja rata nisu ni Hrvati iz BiH ni Muslimani, nego Dalmatinci. Mimo njih, nesrbi su bili isticani samo da se lažno prikaže multietnički karakter.

Ohladi malo sa potcjenjivanjem. BiH u kojoj Bošnjaci i Hrvati dijele vlast popola i na ravne časti, a nas 5x više ne dolazi u obzir. Bošnjaci nisu ljudi ni 2-og ni 5-og reda, već ljudi sa istim političkim pravima kao Hrvati. Hrvatska je svojom politikom izabrala BiH kao neprijatelja, jer očigledno misli da smo još u 1993 i da ovisimo o hrvatskoj pomoći. Velika je i obavještajna penetracija Hrvatske, ali zamisli se da li vas naši "hrane" sa lažnim podacima o našoj stvarnoj snazi i organizaciji. Ima stariji brat koji nadgleda i vas i vaše aktivnosti.
Mi se za rat spremamo sa pretpostavkom da će hrvatska strana biti zatvorena za dostavu pomoći. Na nama je da procijenimo kakvu politiku Hrvatska vodi prema nama, i naša je procjena da HDZ u najmanju ruku želi Banovinu sada.

Mi rat ne vidimo tako. Naše procjene govore da nas je rat sa HVO i HV unazadio do točke sloma, a Hrvatska opljačkala i onemogućila da oslobodimo i vlastita područja, a nekamoli da zemlju oslobađamo. Ne dao Bog nikome da ga Hrvatska pomaže, a u isto vrijeme ratuje i nameće svoju volju. Da nije bilo Amerike 1994, ratovali bi do zadnjeg dana rata. Oni su na neki način spasili i jedne i druge, i da li bi bilo Oluje u situaciji rata sa ABiH veliko je pitanje ...
Ako je snaga kriterij, reći ću ti da smo mi Bošnjaci barem 10x jači od BH Hrvata vojno i po tome oni ne bi trebali imati ništa u BiH. Ne funkcionira to tako. Hrvatska hoće za svoje manjine što nikada ne bi priznala drugima. Dobit će šipak na kraju. Svi ljudi su jednaki.

U rušenju unutarnje suverenosti BiH punim kapacitetom sudjeluje i Hrvatska i BH Hrvati, ali dok je Amerike, od rušenja vanjske suverenosti nema ništa. Važno je dobiti papir, a vremena za uspostavu suverenosti će biti napretek. Ovo nije sprint, već bitka na Maratonu.
Od 1943 Bošnjaci u masi prilaze NOV i POJ. Jeste Dalmatinaca bilo u masi, bilo je Crnogoraca, ali su i Bošnjaci jako prisutni od 1943. U gradovima je pokret otpora svakako bošnjački u većini bio. Uostalom broj primaoca boračkih penzija iza rata među Bošnjacima odgovara njihovom procentu u ukupnoj populaciji Jugoslavije.

Meni je osobno jako žao što Hrvatska na BH državotvorni interes ne gleda kao na svoj vlastiti, jer su Bošnjaci Hrvatskoj daleko potrebniji od Srba, a i nama bi odgovarali dobri odnosi sa Hrvatskom, međutim to će morati raditi neki drugi ljudi i Bošnjaci će morati profitirati jednako od tih odnosa kao što profitiraju i Hrvati, što sada nije slučaj.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2019, 18:29 

Genuine je napisao/la:
Bošnjaci jako prisutni od 1943.

:smijeh
Daj jos malo muslimanske istorije molim te.
:thumbup

Vrh

PostPostano: 25 stu 2019, 18:30 

Citat:
Ja nisam mogao da verujem kada sam video. Jebote miloni nas učili napamet tu pesmu u školi i ovi pored nas živih pokušavaju ovako da lažu. Ne verujem kakve budale.

Pjesma Po Šumama i Gorama na rusku muzičku temu iz Oktobarske revolucije (Po dolinam i po vzgoriam), je u ratu pjevana : "Naše Bosne ponosne"
Krajem rata 1945 promijenjena u "Naše zemlje ponosne".
To je povijesna činjenica.

2 svjetski rat se 70 % odigrao u Bosni u bivšoj SFRJ (5 od 7 ofanziva). Mi smo zemlja partizana.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2019, 18:31 

Ako jednog lijepog dana tvoja bih postane građanska država tada će ovo mozda i imat smisla, do tada ispadas samo budala. Ako ste 10x jaci i amerika na vasoj strani(allah također) zasto ne udarite na Hrvate iz bih?Meni osobno nebi ljepsi trenutak svanuo u zivotu od onog gdje vi krecete s ratom,naravno na nas :D Zasto se mucite vec 25 godina pri cemu slabite vlastitu poziciju, mozda do granica samog dugorocnog opstanka a mozete sve rjesit za kratko vrijeme?

Ove gluposti iz ww2 nije potrebno ni komentirati jer tada niste ni postojali... :D

Vrh

PostPostano: 25 stu 2019, 18:33 

Koji debili, oni stvarno misle da su Hrvati i Srbi idioti kao oni pa da puše ovu mitomaniju.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2019, 18:33 

Citat:

Većina Handžar divizije prešla u partizane i formirala 16. Muslimansku brigadu. Ova brigada je oslobodila Sarajevo. Od 1943 nadalje Bošnjaci u masi prelaze u partizane, a Srbi još i daleko više. Do februara 1944 više je Srba bilo u četnicima nego u partizanima (Mihajlović, Ljotić, Nedić i ostali ...).
To se uči na Yale-u. Dokazano odavno.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2019, 18:36 

Nepismeni Bošnjak iz Štokholma, sinko nek prvo nauči pravilno srpskohrvatski pa nek piše o historiji.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2019, 18:37 

slika

Srećan takozvani dan državnosti takozvane BiH takozvanim Bošnjacima!

Vrh

PostPostano: 25 stu 2019, 18:40 

Citat:
Ovo nije sprint, već bitka na Maratonu.

=))

Bitka na Maratonu je trajala jedan dan.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2019, 18:42 

Genuine je napisao/la:
Citat:

Većina Handžar divizije prešla u partizane i formirala 16. Muslimansku brigadu. Ova brigada je oslobodila Sarajevo. Od 1943 nadalje Bošnjaci u masi prelaze u partizane, a Srbi još i daleko više. Do februara 1944 više je Srba bilo u četnicima nego u partizanima (Mihajlović, Ljotić, Nedić i ostali ...).
To se uči na Yale-u. Dokazano odavno.

I Partizani i Četnici su naši.
Ameri više vole Četnike pa je logično da ih izučavaju na Yaleu.

Vaš je Hitler. Vaši su Austrougari. Vaše su Osmanije. Vaš je svaki okupator i zlotvor koji je protutnjao ovim prostorima.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2019, 18:59 

Genuine je napisao/la:
Ohladi malo sa potcjenjivanjem. BiH u kojoj Bošnjaci i Hrvati dijele vlast popola i na ravne časti, a nas 5x više ne dolazi u obzir. Bošnjaci nisu ljudi ni 2-og ni 5-og reda, već ljudi sa istim političkim pravima kao Hrvati. Hrvatska je svojom politikom izabrala BiH kao neprijatelja, jer očigledno misli da smo još u 1993 i da ovisimo o hrvatskoj pomoći. Velika je i obavještajna penetracija Hrvatske, ali zamisli se da li vas naši "hrane" sa lažnim podacima o našoj stvarnoj snazi i organizaciji. Ima stariji brat koji nadgleda i vas i vaše aktivnosti.
Mi se za rat spremamo sa pretpostavkom da će hrvatska strana biti zatvorena za dostavu pomoći. Na nama je da procijenimo kakvu politiku Hrvatska vodi prema nama, i naša je procjena da HDZ u najmanju ruku želi Banovinu sada.

Mi rat ne vidimo tako. Naše procjene govore da nas je rat sa HVO i HV unazadio do točke sloma, a Hrvatska opljačkala i onemogućila da oslobodimo i vlastita područja, a nekamoli da zemlju oslobađamo. Ne dao Bog nikome da ga Hrvatska pomaže, a u isto vrijeme ratuje i nameće svoju volju. Da nije bilo Amerike 1994, ratovali bi do zadnjeg dana rata. Oni su na neki način spasili i jedne i druge, i da li bi bilo Oluje u situaciji rata sa ABiH veliko je pitanje ...
Ako je snaga kriterij, reći ću ti da smo mi Bošnjaci barem 10x jači od BH Hrvata vojno i po tome oni ne bi trebali imati ništa u BiH. Ne funkcionira to tako. Hrvatska hoće za svoje manjine što nikada ne bi priznala drugima. Dobit će šipak na kraju. Svi ljudi su jednaki.
U rušenju unutarnje suverenosti BiH punim kapacitetom sudjeluje i Hrvatska i BH Hrvati, ali dok je Amerike, od rušenja vanjske suverenosti nema ništa. Važno je dobiti papir, a vremena za uspostavu suverenosti će biti napretek. Ovo nije sprint, već bitka na Maratonu.
Od 1943 Bošnjaci u masi prilaze NOV i POJ. Jeste Dalmatinaca bilo u masi, bilo je Crnogoraca, ali su i Bošnjaci jako prisutni od 1943. U gradovima je pokret otpora svakako bošnjački u većini bio. Uostalom broj primaoca boračkih penzija iza rata među Bošnjacima odgovara njihovom procentu u ukupnoj populaciji Jugoslavije.

Meni je osobno jako žao što Hrvatska na BH državotvorni interes ne gleda kao na svoj vlastiti, jer su Bošnjaci Hrvatskoj daleko potrebniji od Srba, a i nama bi odgovarali dobri odnosi sa Hrvatskom, međutim to će morati raditi neki drugi ljudi i Bošnjaci će morati profitirati jednako od tih odnosa kao što profitiraju i Hrvati, što sada nije slučaj.

Uskoro vas neće biti 5 puta više nego možda 3 puta više. S vašim iseljavanjem će te biti sve manje zakinuti. Ako već pratiš takvu logiku da brojnost utječe na prava naroda, što je najgora najprljavija nacistička umotvorina. Mi smo vama pomogli 1993. iako nismo morali, istina je da je to nama koristilo ali to ne umanjuje da smo vam pomogli. Postoji puno knjiga, videozapisa i intervjua gdje je objašnjena situacija na terenu. Sve do početka 1993. HVO da je htio je mogao vojno uzeti granice banovine i vi bi mogli samo kmečati oko toga, ali mi to nismo napravili jer nam to nije bila namjera. S obzirom da ste okrenuli prvo BH Hrvate protiv sebe, a sad nedavno i 4 miliona RH Hrvata budi siguran da vam više nećemo pomagati. Snalazite se sami kako znate. Naučili ste nas da s vama nema koristi niti surađivati niti pregovarati. Prije 10 godina bi prosječni perec režao na bilo kakvu suradnju s Srbima dok danas sve više njih vidi da od vas nema nikakve koristi. Ako nastavite biti tako tvrdoglavi slijedi vam cvetković-maček 2.0, tko vam kriv kad se niste htjeli dogovorit pošteno. Sada imate trokutistan i budite pametni pa uzimte dok se još nudi na stolu...

🟥⬜🟥⬜🟥
⠀⠀🟥⬜🟥

Znamo što je bilo

Vrh

PostPostano: 25 stu 2019, 19:00 

Genuine je napisao/la:

Po šumama i gorama

Po šumama i gorama
naše Bosne ponosne
idu čete partizana,
Slavu borbe pronose!

Neka znade dušman kleti
Prije ćemo mi umrijeti
Nego svoje zemlje dat'!

Crne horde nas ne plaše,
Krv herojska u nam vri,
Mi ne damo zemlje naše
Da je gaze fašisti!

Zgazit ćemo izdajice,
i prihvatit ljuti boj,

spasit kuće, oranice,
oslobodit narod svoj.

Nema rijeci Bosna u izvornom tekstu, baziranom na ruskoj pjesmi.

https://www.6yka.com/novosti/sa-sestrom-junacki-poginuo-za-slobodu-znate-li-koji-je-banjalucanin-napisao-stihove-partizanske-pjesme-quotpo-sumama-i-goramaquot

Vrh

PostPostano: 25 stu 2019, 19:11 

Povodom poštovanja državne tradicije i nacionalnog identiteta Bošnjaka mislim da sledeći članak od pre pola godine ide odlično na ovu temu zbog okupljanja na Bobovcu one bošnjačke klike.

http://www.prometej.ba/clanak/osvrti/tragom-drevnih-diletanata-3986

Malopre pročitah i plakao sam od smeha u neverici da neko može ovako biti glup i blesav pa da na neverovatno urnebesno tupav način krivotvori istoriju na koju je šatro ponosan i promoviše je.

Ako ništa ovim su sigurno potvrdili da su Bošnjaci nešto posebno i da zaslužuju imati svoju posebnu naciju tako što su potvrdili sve stereotipe o sebi kao istinite.

=))

Vrh

PostPostano: 25 stu 2019, 19:22 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Citat:
Ovo nije sprint, već bitka na Maratonu.

=))

Ma genuine trola, kontam nelegalan mi android, pa se pojavilo ono genuine kao za windows :zubati

Vrh

PostPostano: 25 stu 2019, 19:26 

joe enter je napisao/la:
Povodom poštovanja državne tradicije i nacionalnog identiteta Bošnjaka mislim da sledeći članak od pre pola godine ide odlično na ovu temu zbog okupljanja na Bobovcu one bošnjačke klike.

http://www.prometej.ba/clanak/osvrti/tragom-drevnih-diletanata-3986

Malopre pročitah i plakao sam od smeha u neverici da neko može ovako biti glup i blesav pa da na neverovatno urnebesno tupav način krivotvori istoriju na koju je šatro ponosan i promoviše je.

Ako ništa ovim su sigurno potvrdili da su Bošnjaci nešto posebno i da zaslužuju imati svoju posebnu naciju tako što su potvrdili sve stereotipe o sebi kao istinite.

=))

:smijeh :klanjam

Vrh

PostPostano: 25 stu 2019, 19:34 

Mar-kan je napisao/la:
Carmello Šešelj je napisao/la:
=))

Ma genuine trola, kontam nelegalan mi android, pa se pojavilo ono genuine kao za windows :zubati

Ne troluje, iskren je. Muja i Hasa nisu stereotip. Ne može nešto da bude stereotip ako je istina. Bukvalno među 100 nađeš jednog pismenog, ovo ostalo ne znaš ko je veći idiot. Neverovatni su, majke mi.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2019, 19:41 

Vidim da su nam poručili da se se selimo i to iz Bobovca.

To je tako kad one koji slave glavosječe Stjepana Tomaševića tretiraš s poštovanjem te im i dopuštaš da okupiraju Samostan svete Marije u Jajcu u kojem je okrunjen Stjepan.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2019, 19:42 

weasel je napisao/la:
Genuine je napisao/la:

Uskoro vas neće biti 5 puta više nego možda 3 puta više. S vašim iseljavanjem će te biti sve manje zakinuti. Ako već pratiš takvu logiku da brojnost utječe na prava naroda, što je najgora najprljavija nacistička umotvorina. Mi smo vama pomogli 1993. iako nismo morali, istina je da je to nama koristilo ali to ne umanjuje da smo vam pomogli. Postoji puno knjiga, videozapisa i intervjua gdje je objašnjena situacija na terenu. Sve do početka 1993. HVO da je htio je mogao vojno uzeti granice banovine i vi bi mogli samo kmečati oko toga, ali mi to nismo napravili jer nam to nije bila namjera. S obzirom da ste okrenuli prvo BH Hrvate protiv sebe, a sad nedavno i 4 miliona RH Hrvata budi siguran da vam više nećemo pomagati. Snalazite se sami kako znate. Naučili ste nas da s vama nema koristi niti surađivati niti pregovarati. Prije 10 godina bi prosječni perec režao na bilo kakvu suradnju s Srbima dok danas sve više njih vidi da od vas nema nikakve koristi. Ako nastavite biti tako tvrdoglavi slijedi vam cvetković-maček 2.0, tko vam kriv kad se niste htjeli dogovorit pošteno. Sada imate trokutistan i budite pametni pa uzimte dok se još nudi na stolu...

Prvo ne prijeti. BH Hrvati, a ne Bošnjaci su u vrlo teškoj i neizvjesnoj poziciji. Vi ste u BiH statistička greška, a ne čimbenik, a ponašate se kao sila. Ne budi neozbiljan. Izgorit ćete do kraja u pokušaju da ostvarite neostvarivo. Ne znam kakva je to nacistička umotvorina da Srbi i Bošnjaci nisu konstitutivni u Hrvatskoj i da Srbi nemaju republiku, ali jeste neka, jer očigledno da brojnost ne utječe na prava naroda, pa ni Srba ni Bošnjaka nema na mapi u Hrvatskoj. Manite se hipokrizije. Izgubit ćete.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2019, 19:46 

Genuine je napisao/la:
weasel je napisao/la:

Prvo ne prijeti. BH Hrvati, a ne Bošnjaci su u vrlo teškoj i neizvjesnoj poziciji. Vi ste u BiH statistička greška, a ne čimbenik, a ponašate se kao sila. Ne budi neozbiljan. Izgorit ćete do kraja u pokušaju da ostvarite neostvarivo. Ne znam kakva je to nacistička umotvorina da Srbi i Bošnjaci nisu konstitutivni u Hrvatskoj i da Srbi nemaju republiku, ali jeste neka, jer očigledno da brojnost ne utječe na prava naroda, pa ni Srba ni Bošnjaka nema na mapi u Hrvatskoj. Manite se hipokrizije. Izgubit ćete.

Ovo je naša zemlja, zemlja koja pripada nama.
Ti si ovdje gost i samo zahvaljujući našoj kulturi i milosti AU dišeš ovdje, kad je došlo do obračuna sa Turcima samo u današnjoj Bosni nije došlo do osvete pa ti je babo Alija selio iz Beograda.

Ti si ovdje stranac i gost u svakom naselju, ostatak okupatora i samo naša kultura kao i milost su spriječili da se svetimo i osvetimo on ima koji su nas stoljećima terorizirali.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2019, 19:49 

Vidjet ćemo tko će izgoriti da od države gdje su pola stanovnika stvore svoju nacionalnu državu i pri tome uđu u sukob sa svim susjedima.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2019, 19:56 

novem je napisao/la:
Ovaj dan je manifestacija njihove lažljivosti. Praznik njihove podmuklosti.
Do nebesa se pozivaju na jednakopravnost i konstitutivnost naroda, te zaklinju u BiH.

U praksi su islamisti davno od toga odustali, a tzv. "sekularni" isto, samo što su ovi do
zadnjih par godina to još deklarativno iznosili. Sada ni to! Otvoreno zagovaraju sve
suprotno od onoga čime danas ispiraju mozak svome narodu i po.turicama.

Potvrda.

Citat:
SKANDALOZNO Zvizdić u Mostaru negirao stvarnost, Ustav BiH i Rezoluciju ZAVNOBIH-a

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH na odlasku Denis Zvizdić, govoreći na svečanoj akademiji u Narodnom pozorištu u Mostaru o ZAVNOBiH izjavio je: “država je Bosna i Hercegovina, a narod su Bosanci i Hercegovci, dakle građani kao nositelji političkog subjektiviteta”, piše Hrvatski Medijski Servis.

Zvizdić je kazao da je današnji dan jedan od četiri najvažnija u “tisućgodišnjoj povijesti Bosne i Hercegovine, kao i da su poruke ZAVNOBiH-a bile emancipacijske i dale suštinu i bit Bosni i Hercegovini kao višenacionalnoj i multikulturalnoj zajednici ravnopravnih naroda i građana”.

– One nisu u potpunosti oživotvorene u razdoblju funkcioniranja SFRJ jer Bošnjaci nažalost dugo nisu bili prihvaćeni kao ravnopravan narod. Nama je da danas slijedimo prava usmjerenja definirana u rezoluciji ZAVNOBiH-a, kazao je uz poruku kako danas treba “jačati nacionalni identitet pošto nema države bez njenog naroda, a ni narod ne može postojati bez svoje države”. -Država je Bosna i Hercegovina, a narod su Bosanci i Hercegovci, dakle građani kao nositelji političkog subjektiviteta, kazao je Zvizdić, kako prenose Vijesti.ba.

Zvizdić je ovom izjavom negirao stvarnost, Ustav BiH i Rezoluciju ZAVNOBiH-a. Naime, u Bosni i Hercegovini žive tri naroda-nacije; Bošnjaci, Hrvati i Srbi, koji čine više od 97 posto stanovništva, to je utvrđeno i posljednjim popisom 2013., te daytonskim Ustavom BiH, u kojem je zapisano da su ga donijeli Bošnjaci, Hrvati i Srbi, kao konstitutivni narodi (u zajednici s ostalima), i građani Bosne i Hercegovine, a ne nikakvi Bosanci i Hercegovci.

Zvizdić je krivotvorio i samu Rezoluciju ZAVNOBiH-a u kojoj se za BiH kaže kako nije “ni hrvatska ni muslimanska ni srpska, već i hrvatska i muslimanska i srpska, zajednica, ravnopravnih i zbratimljenih naroda, Hrvata, Muslimana i Srba”, a ne zajednica Bosanaca i Hercegovaca.

Hrvatski Medijski Servis podsjeća kako ZAVNOBIH, Bosnu i Hercegovinu nije definirao kao samostalnu državu, već federalnu jedinicu u sastavu Federativne Narodne Republike Jugoslavije(FNRJ. Bosna i Hercegovina uz to, od kako su osmanlijski osvajači okupirali bosansko kraljevstvo, i odsjekli glavu posljednjem bosanskom kralju Stjepanu Tomaševiću, prije 556 godina, nikada nije bila samostalna država, pa ni danas, budući je još uvijek protektorat međunarodne zajednice./HMS/

Vrh

PostPostano: 25 stu 2019, 20:03 

slika
Halima sipa šerbet u komadanta Sakiba nakon pobjede nad Ćetnicima na Žuči.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 223 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 21 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: