|
|
Stranica: 2/13.
|
[ 317 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Tema "Milorad Dodik" na Sarajevo-x Postano: 31 pro 2010, 18:04 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2925 Lokacija: predvorje dzeneta
|
Glava je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la: Vidim srblji su cak i danas dezurni  Nema ovde Srbalja druze, retko, ipak je ovo Croat-Bosniak playground, a Dzoni je dugo glumio pa se sad pepelom posipa, vidi ga sto se raspisao. Nadam se da ipak ja licno primerom doprinesem mrvicu kvalitetnijoj raspravi jer svi, za pocetak, treba da budemo onoi sto jesmo, a ne da se blamiramo. Je li tako ljiljane? @Dzoni jbte nema veze! Neces ti nista forumom ni pomoici ni odnmoci sv ojima, pogledaj one na Sarajevo-x. Uludo utrosena energija, forum je zabava Glava,glans-u moj regularni idi slavi slavu covece ,vezi goblene,strikaj carapice sa baketom,budi koristan ... 
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glava
|
Naslov: Re: Tema "Milorad Dodik" na Sarajevo-x Postano: 31 pro 2010, 18:22 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Glava je napisao/la: Nema ovde Srbalja druze, retko, ipak je ovo Croat-Bosniak playground, a Dzoni je dugo glumio pa se sad pepelom posipa, vidi ga sto se raspisao. Nadam se da ipak ja licno primerom doprinesem mrvicu kvalitetnijoj raspravi jer svi, za pocetak, treba da budemo onoi sto jesmo, a ne da se blamiramo. Je li tako ljiljane?
@Dzoni jbte nema veze! Neces ti nista forumom ni pomoici ni odnmoci sv ojima, pogledaj one na Sarajevo-x. Uludo utrosena energija, forum je zabava
Glava,glans-u moj regularni idi slavi slavu covece ,vezi goblene,strikaj carapice sa baketom,budi koristan ...  E jbga mislio sam iz tebe nesto inovativno izvuci za pocetak. Tako mi i treba volim inventivne. Srecna Nova. Cujemo se posle NG
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Tema "Milorad Dodik" na Sarajevo-x Postano: 31 pro 2010, 18:28 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2925 Lokacija: predvorje dzeneta
|
Glava je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la: Glava,glans-u moj regularni idi slavi slavu covece ,vezi goblene,strikaj carapice sa baketom,budi koristan ...  E jbga mislio sam iz tebe nesto inovativno izvuci za pocetak. Tako mi i treba volim inventivne. Srecna Nova. Cujemo se posle NG Glavic, Sretna Nova i tebi jarane i pomalo sa rakijom brljom i slaninom sapunjarom,mezi chvarke lakse su probavljivi od sapunjare 
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teskera
|
Naslov: Re: Tema "Milorad Dodik" na Sarajevo-x Postano: 02 sij 2011, 03:05 |
|
|
Glava je napisao/la: Juce sam iscitao 7-8 stranica na ovoj temi, nasumice. Moram priznati zabavno  E sad, recite mi, da sebe proverim, da li normalno da se forumasi masovno obracaju (pazi!) Dodiku, tepaju mu, smisljaju imena, galame , psuju,.... i to na preko 500 stranica! na forumu B92 tema BiH danas i sutra ima nekoliko hiljada stranica..i sta sad? moderatori stede platz
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teskera
|
Naslov: Re: Tema "Milorad Dodik" na Sarajevo-x Postano: 02 sij 2011, 03:07 |
|
|
Aztec je napisao/la: Glava je napisao/la: Sto izbrisaste ovaj posto od cenjenog forumasa "BOŠNJO XI" koji glasi:
"JEBEM MATER U PO PIČKE administratoru i moderatorima"
Nije lepo brisati pozdrav kolega sa <SArajevo-x. :) Je... i ja ne znam sto se ne ostavi da se vidi kakvi su to divljaci...A, moram reci da sam ugodno iznenadjen sto taj Musliman s nickom "BOSNJO" zna rimske brojeve do 11... Ja sam mislio da ce vec zaglaviti negdje na 9, a mozda nije ni znao pa je jednostavno preskocio, jer od kud vec 11. bosnje.  nisi ti nista bolji, a niti manji divljak. kolko covjek mora biti neopisivo glup da na osnovu jedne budale koji ne zna kako da obuzda emocije, a ocigledno nema ni onu osnovnu kulturu, jel, mozes da napises nesto u smislu "kakvi su to divljaci"..!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teskera
|
Naslov: Re: Tema "Milorad Dodik" na Sarajevo-x Postano: 02 sij 2011, 03:08 |
|
|
Bog-i-Hrvati je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Sad smo Pit i ja izdajnici, a vi koji govorite svetski jezik srpski, jedini znate pravi put  Pa da ih ceo svet razume  Na kolena pred Srbe ooooo  ne, ne jarane, vako to ide: pricaj bre srpski da te ceo svet bombarduje!  (made in novi sad)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glava
|
Naslov: Re: Tema "Milorad Dodik" na Sarajevo-x Postano: 02 sij 2011, 03:29 |
|
|
Sad pogledah tu temu na >SA-x. Obracaju se Dodiku ponovo, pitanja postavljaju 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Tema "Milorad Dodik" na Sarajevo-x Postano: 02 sij 2011, 10:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11633 Lokacija: Varta drzava
|
teskera je napisao/la: Aztec je napisao/la: Je... i ja ne znam sto se ne ostavi da se vidi kakvi su to divljaci...A, moram reci da sam ugodno iznenadjen sto taj Musliman s nickom "BOSNJO" zna rimske brojeve do 11... Ja sam mislio da ce vec zaglaviti negdje na 9, a mozda nije ni znao pa je jednostavno preskocio, jer od kud vec 11. bosnje.  nisi ti nista bolji, a niti manji divljak. kolko covjek mora biti neopisivo glup da na osnovu jedne budale koji ne zna kako da obuzda emocije, a ocigledno nema ni onu osnovnu kulturu, jel, mozes da napises nesto u smislu "kakvi su to divljaci"..! Je, imas potpuno pravo... i ispricavam se... No, eto, kad je to jedini jezik koji neki razumiju, a osobito eto vidis kako napredni i kulturni ti sax-ovci... Isto ja cisto sumnjam da bi se ovako ponasao na Sa-x...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Tema "Milorad Dodik" na Sarajevo-x Postano: 02 sij 2011, 13:38 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10453 Lokacija: Banja Luka
|
Volim prošvrljati svugdje po netu ,pa i tamo (uostalom bas kao i ovdje) . Anonimnost forumasa omogucava da uglavnom kažu šta misle .Ali opet,veliki broj se ipak u nekoj mjeri suspreže da ispljune sav svoj nacionalistički i fašistički talog, koji im se nakupio svih ovih godina .Nešto zarad nekakve vrste autocenzure, a nešto i zbog eventualnog bana Modetatori ipak moraju i ponekog Muslimana banovati, da bar koliko toliko izofiraju nekakvu objektivnost.Pa ne možeš npr. na nekoj od tema reći o Srbima baš sve što bi tako rado rekao ili im poželio .. No ,zato je tu stalna tema o Dodiku..E tu možeš reći sve što poželiš...Dodik im služi poput onih vudu lutkica, bodeš njega a misliš na Srbe.. I tako to traje već godinama.. Medjutim u svom fašističkom sljepilu muslimani nikako da shvate da je to kontraproduktivno za ''njihovu stvar'' pošto je svaki takav komentar cigla više u već podebelom zidu izmedju nas i njih ,ili još bolje rečeno izmedju Republike Srpske i nečega što zovu BiH . No ,kad smo kod vudu lutkica evo jedan zanimljiv šort filmić...Lik koji bode iglicama ,liči mi na rječnik na ''politici '' saxa ili na onog Bakira Hadžiomeroglua.. PS. Ali treba biti objektivan pa reći , ima toga i ovdje(kao i na srpskim forumima) ...ali manje uvijeno,samim tim i manje licemjerno.
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Tema "Milorad Dodik" na Sarajevo-x Postano: 02 sij 2011, 13:41 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Evo zašto mu ne mogu oprostiti...najgore kad te netko izda Citat: Kolumne › BiH
Dodik-Mogao je biti novi Tito
Autor: Mirza Softić Objavljeno: 09.06.2010 u 06:57
U bilo kojem trenutku, kada odlučim da pogledam bilo koji medij, znam na šta ću naletjeti – na Milorada Dodika. Čovjek koji se vrti na svim kanalima, negdje u pozitivnom, negdje u negativnom kontekstu, toliko mi je dosadio u posljednje vrijeme da zaista samo čekam kako će jednog dana iskočiti iz paštete koju budem doručkovao. Molim Boga da ga maknu više sa ekrana, a opet mi ne uspijeva da ne razmišljam o njemu, da ne analiziram svaki njegov potez, da ne pokušavam zaboraviti i ignorisati sve njegove istinite i predizborne tvrdnje koje čujem svaki dan.
Prije otprilike pola godine sam gledao televizijsku emisiju simboličnog naziva «Da možda ne», na kojoj je tema bila opstanak BiH, i od tada razmišljam šta bi se desilo kad bi se desilo... Da Mile Dodik nije postao ono što je postao. Sve vrijeme, otkako ne mogu prestati razmišljati o ovom čovjeku, pokušavam shvatiti zašto mu je ovo sve trebalo. Zašto mu je trebalo da još više razjedini ovu napaćenu šačicu od nepunih četiri miliona ljudi, zašto svakim danom priča o referendumima i kojekakvim drugim stvarima koje bi u ovoj zemlji izazvale ponovno krvoproliće? Zašto mu treba da kuje floskule o nekakvoj američko – evropsko – bošnjačkoj zavjeri? Zar je moguće da sve to radi iz ličnih interesa, kako mu spočitavaju «neprijateljski» mediji iz Federacije BiH? Možda je mogao danas biti heroj. Možda je mogao ponovno ujediniti Srbe, Hrvate i Bošnjake, tri (ne)prijateljske skupine koje se stoljećima prave što više različiti, a to im ne uspijeva, jer su jednako primitivni. Mogao je Milorad Dodik svu tu svoju negativnu energiju koja isijava iz njega iskoristiti i na drugačiji, pozitivniji način. Mogao je zasukati rukave, otvoriti nova radna mjesta, raditi na poboljšanju životnog standarda, ekonomiji, zbrinjavanju siromašnih i gladnih, na aerodromima koje je obećavao, gradnji države, obnovi posrnulih kompanija itd. Mogao je uraditi mnogo toga pozitivnog, jer smo mu svi vjerovali i nadali se normalnom lideru.
Šta bi bilo, kad bi bilo...
Hajdemo krenuti obrnutim smjerom. Iako je to utopija, pokušajmo zamisliti slijedeću situaciju. Milorad Dodik dolazi na vlast dvije hiljade i neke godine, te uvjerljivo osvaja većinu glasova u Republici Srpskoj. Plaćen inostranim parama, i to istih onih stranaca kojima danas poručuje da ga povuku za onu stvar, leteći na krilima Evropske Unije i Amerike, ulazi u kapitalne projekte, gradi autoputeve, povećava penzije i invalidnine, jača sve javne institucije, otvara nova radna mjesta, smanjuje administraciju i tako štedi na budžetu, a Federaciji BiH preporučuje isti takav koncept, širi toleranciju i ljubav, razgovara normalno, kulturno, civilizovano i nadasve ohrabrujuće. Dolazi na gostujuće utakmice Igokee (kao što je dolazio i u „Teheran“ jedno vrijeme i osjećao se vrlo dobro u Skenderiji, jer nije doživio nijedan ružan povik) i osvaja bodove protiv Bosne ili Širokog Brijega.
Nakon narednih izbora njegova stranka osvaja određeni broj glasova i u Federaciji, a sve veći broj izbjeglica se vraća u Republiku Srpsku. Sarajevo bilježi ponovni rast srpskog stanovništva u njemu, jer Srbima upravo Dodik poručuje da treba da se vrate i da je to i njihov grad. Multietnički život se polako vraća u normalne tokove, a upravo Sarajevo, kao prijestolnica, zapošljava ljude iz svih etničkih skupina, a oni se osjećaju lijepo i rado dolaze na svoja radna mjesta u zajedničke institucije, ali i privatne kompanije. Kao kruna pomirenja, ponovno se otvara Zgrada zajedničkih institucija, plaćena grčkim novcem, zemlje koja nije čista obraza gledala na balkanske ratove, ali koja upravo zato ulaže novac i nastoji se oprati. Zgradu otvara ni manje, ni više – nego Milorad Dodik, uz prigodan koncert nekoliko bosanskohercegovačkih bendova, doživljava i prve ovacije i aplauz u Sarajevu. Svi optuženi su odavno u Hagu, a i Mile Dodik je za to zaslužan. Nakon toga, Centar za demokratiju i pomirenje Jugoistočne Evrope, dodijeliće premijeru RS-a, nagradu za pomirenje i ohrabrivanje suživota. Sve se više dešavaju scene kao onomad u Kozluku, kada je Fadil Banjanović Bracika organizovao doček s natpisom, «Dobro nam došao, Premijeru!»
Premijer i predsjednik iz SNSD-a
S takvim pristupom, čelnicima SDS-a je jasno da s ovakvim srpskim liderom na čelu, nemaju šta tražiti, pa ta stranka odlazi u sunovrat, raspada se i doživljava sudbinu stranke «Žena BiH». Milorad Dodik, kao istinski vođa, na narednim izborima se kandiduje na državnom nivou i postaje premijer države, dok na predsjedničko mjesto dolazi član SNSD-a. U međuvremenu, dio Ustava BiH je promijenjen i sada se neposredno bira samo jedan predsjednik. Recimo da je na to mjesto u ime SNSD-a kandidovan neki političar iz miješanog braka, sa politički korektnim imenom i prezimenom, odnosno što bi jedan bošnjački «intelektualac» rekao, «kopile». To «kopile» je pobijedilo u drugom krugu, ispred nacionalistički orijentisanih protukandidata i dobilo je glasove čak i u dijelovima gdje Srbi nisu većina.
I šta se onda dešava? BiH ima Srbe na dvije najznačajnije pozicije u državi, Dodik je predsjednik najjače stranke, vuk je sit, a ovce na broju. Niko se ne žali, pojava zvana «Naša stranka» se nikad nije ni formirala jer država ide naprijed i za time nema potrebe. Bojan Bajić, Peđa Kojović, Dino Mustafić i ekipa se pridružuju socijaldemokratskim snagama, a predsjednik SDP-a konačno daje ostakvu na to mjesto, uvidjevši da više nema šanse. Ostaje na mjestu predsjednika Bošnjačkog instituta, te na nekoliko fakulteta, gdje se lagano počinje i pojavljivati na predavanjima. Inicijativa novog bh. vođe (jer ovaj narod, nažalost, jednostavno treba vođu, führera, Fidela ili nekog novog Tita) je ujedinjenje sa Socijaldemokratskom partijom BiH, jer, kako je normalno u svim državama na svijetu, socijaldemokrati ne mogu biti razjedinjeni ni po kojem osnovu. SDP i SNSD tako postaju jedna stranka, a možemo je nazvati kako god hoćemo, recimo Građanska partija. GP ubjedljivo pobjeđuje na narednim izborima, a Bosna i Hercegovina ulazi u NATO, te postaje kandidat za Evropsku Uniju, bh. građanima se ukidaju vize, a Srbija, Crna Gora i Makedonija ne mogu držati korak za nama, i pored njihovih silnih nastojanja. U konačnici, 2011. godina se označava kao godina finalnih pregovora, a 2012. godine BiH ulazi u Evropsku Uniju, za početak bez Schengen zone.
SF Mile & Sin
Milorad Dodik bi i u ovom scenariju imao milione. Nažalost, kako gornji dio ovog teksta nije ni blizu istine, Premijer RS-a bi mogao doživjeti fijasko, ako je tačna i desetina onoga što mu mnogi stavljaju na teret. Umjesto da se obogati pameću i socijaldemokratskom misli (jer on sigurno nije nacionalista, dokazao je to u ratu, gdje nije imao borbenih aršina), mogao bi vrlo lako: 1. izgubiti na narednim izborima; 2. kako rekoh, ako je išta od optužbi tačno, onda završiti u zatvoru. Njegov narod, u koji se kune i tako slatko zagovara da on, narod, ne živi s drugima u istoj državi, nego upravo na rubu bankrota i gladi, s penzijicama od 130 KM, neizgrađenim autoputem ni do Gradiške, prodatim telekomom, nepostojećim južnim aerodromom (iako Vlada RS-a ima svoj vlastiti avion, koji može sletjeti samo – u Banju Luku), uništenom rafinerijom i opustošenim kapitalom na svim poljima. Pošto mu je vjerovatno jasno da bi svaki eventualni rat, svako iz ove zemlje ponovo izgubio, Dodik često pokušava smiriti tenzije, izjavama o «mirnom razilaženju», o tome «kako rat nije opcija» i sl. To bi vjerovatno bio posljednji udarac, prvenstveno srpskom narodu, koji bi tada pao niže nego što ga je svojevremeno doveo Milošević. Papagajsko ponavljanje imena entiteta u svakom mogućem intervjuu ili izjavi za medije će mu, nažalost, vjerovatno ponovo pomoći na izborima, bez da više iko zna šta to sve predstavlja i kuda vodi, jer i dalje će ljudi koji putuju iz Lukavice na Pale, stopirati i čekati prevoz privatnim automobilima, umjesto da se voze redovnim gradskim linijama.
A mogao je biti novi ujedinitelj, skoro k'o Tito. Mogao je ući u istoriju i napraviti prvu pozitivnu revoluciju na ovim prostorima. Tada ga niko ne bi pitao gdje su milioni i tada bi opet mogao sinu dati tri miliona maraka za uzgoj jabuka. Ovog, ali i svih drugih tekstova protiv njega, ne bi ni bilo, a ja bih sada možda pisao reportažu iz Albanije, kojoj bismo u tom slučaju i fizički i mentalno još uvijek bili zapad. Ovako, teško da ćemo ostati još koju godinu ravni njima. Prestižu nas brzinom svjetlosti.
Bez obzira na sve, siguran sam da čak ni sada nije kasno da se ovaj čovjek unormali i da počne graditi bolji život svima nama, kad već trenutno ima takvu moć. Pa da onda možemo graditi «Građansku partiju».
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teskera
|
Naslov: Re: Tema "Milorad Dodik" na Sarajevo-x Postano: 02 sij 2011, 17:50 |
|
|
Aztec je napisao/la: teskera je napisao/la:
nisi ti nista bolji, a niti manji divljak.
kolko covjek mora biti neopisivo glup da na osnovu jedne budale koji ne zna kako da obuzda emocije, a ocigledno nema ni onu osnovnu kulturu, jel, mozes da napises nesto u smislu "kakvi su to divljaci"..!
Je, imas potpuno pravo... i ispricavam se... No, eto, kad je to jedini jezik koji neki razumiju, a osobito eto vidis kako napredni i kulturni ti sax-ovci... Isto ja cisto sumnjam da bi se ovako ponasao na Sa-x... izvinjavam se i ja sto sam te nap´o..ali fakat mi se digne tlak kad se na osnovu jednog, ili par seljaka, optuzuju cijeli kolektivi (o kakvoj god vrsti kolektiva da se radilo)..samo doprinosi mrznji a mrznje imamo i previse. tip je pokazao da je idiot, dobio je ban i to je to..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teskera
|
Naslov: Re: Tema "Milorad Dodik" na Sarajevo-x Postano: 03 sij 2011, 00:16 |
|
|
cisto onako, da ne pomislite da samo bosnjaci mrze kriminalce..jedan srbin o dodiku, bosanski srbin s romanije, bivsi pripadnik VRS-a: Citat:
Не, то ја њему из љубави тепам, крмак, јбг вријеме је свињокоља, па би он могао нешто конкретно за РС учинити, да га прикољемо и осушимо! Оно за шта се он бори је његово имање и похлепом стечено богатство, он није ни једног министра ван свог села поставио у нову владу, све министре може да сазове звиждањем или ојкањем из лакташа...не треба му ни телефон за то.
sta ti je temperament 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Tema "Milorad Dodik" na Sarajevo-x Postano: 03 sij 2011, 00:20 |
|
|
Sklon sam mišljenju da se iza tog bivšeg VRS-ovca ipak krije neki Fatmir Inače, Fatmiri su maheri za lažno predstavljanje po kaurskim forumima 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teskera
|
Naslov: Re: Tema "Milorad Dodik" na Sarajevo-x Postano: 03 sij 2011, 00:24 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: :D Sklon sam mišljenju da se iza tog bivšeg VRS-ovca ipak krije neki Fatmir Inače, Fatmiri su maheri za lažno predstavljanje po kaurskim forumima  sto su te isprepadali fatmiri, kukala ti majka da se opet zarati, mislim da oka nebi sklopio..s pravom ;) varas se, kao i obicno, ovo je drugi post tog "fatmira" Citat: rina, брате, ја сам са тим свијетом из федерлане БиХ давно завршио све приче, још 1992, од тада они мени нису пријатељи ни на фејзбуку, не знам што бих се ја са њима бавио? али је парадокс, кад ти слинави додик укине регионални клинички центар, за Српско Сарајево, па се ја као ратни ветеран морам понижавати кад умјесто у болницу за коју издвајам допринос РС, морам болесну мајку да возим на клинички центар Кошево, гдје ће бити збринута адекватно, за разлику од оног клиничког центра у Касиндолу којег је додик и његова камарила девастирала потпуно, толико јако, да се начелник тог клиничког центра опоравља у федералном Кошеву а не на својој клиници!? Стави прст на чело, треба ли ти већи аргумент, да схватиш да и од усташе има гори усташа само преобучен у "наш дрес", а то је додик! извор зла које треба уништити, да би србски народ почео нормално да живи!
cetnik, cetnik, itekako cetnik..i to cetnik kapitalac, cetnicina..jebiga, ratovo, mislio bice srpsko sarajevo a sad s brda gleda na grad u kojem je djetinjstvo proveo..jos se jadan mora kod balija lijeciti..bas mi ga zao, cetnika :(
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Tema "Milorad Dodik" na Sarajevo-x Postano: 03 sij 2011, 00:25 |
|
|
teskera je napisao/la: cisto onako, da ne pomislite da samo bosnjaci mrze kriminalce..jedan srbin o dodiku, bosanski srbin s romanije, bivsi pripadnik VRS-a: Citat:
Не, то ја њему из љубави тепам, крмак, јбг вријеме је свињокоља, па би он могао нешто конкретно за РС учинити, да га прикољемо и осушимо! Оно за шта се он бори је његово имање и похлепом стечено богатство, он није ни једног министра ван свог села поставио у нову владу, све министре може да сазове звиждањем или ојкањем из лакташа...не треба му ни телефон за то.
sta ti je temperament  Gde si to iskopao A i ti si opsednut Miletom, to je izgleda zaraza, sama ova tema, Dodik na saxu, 571 strana... jel tebi to normalno?! 
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teskera
|
Naslov: Re: Tema "Milorad Dodik" na Sarajevo-x Postano: 03 sij 2011, 00:27 |
|
|
|
na forumu srpskih nacionalista preovladava ovako misljenje o dodiku, citam ga redovno, prije pisao jedno vrijeme. rekao sam vec, moderatori stede plac pa stavljaju sve o dodiku na jedan topic - na drugim forumima se otvaraju ekstra teme. imas na forumu B92 preko hiljadu stranica temu na kojoj se raspravlja iskljucivo o BiH...nije to nikakva opsjednutost BiH.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Tema "Milorad Dodik" na Sarajevo-x Postano: 03 sij 2011, 00:38 |
|
|
teskera je napisao/la: varas se, kao i obicno, ovo je drugi post tog "fatmira"
Rekao sam "sklon sam mišljenju" a ne "to je Fatmir 100%" Ništa čudno ako neki Srbi o g. Dodiku ne misle ništa dobro, bitna je vaša opsjednutost njime iz sasvim drugih razloga a ne onih zbog kojih ga neki Srbi ne vole. On je za vas rušitelj unitarističke koncepcije tzv. biH i neko koga ne možete očima smisliti zbog toga a za to isto, i najveći njegov protivnik među Srbima bi mu pružio ruku i čvrsto i srdačno je stisnuo 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
votdfak_pg
|
Naslov: Re: Tema "Milorad Dodik" na Sarajevo-x Postano: 03 sij 2011, 00:43 |
|
|
sasvim je jasno što ga ne mogu
_________________ šta je konjušari perecijanski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teskera
|
|
|
Agathonikos je napisao/la: teskera je napisao/la: varas se, kao i obicno, ovo je drugi post tog "fatmira"
Rekao sam "sklon sam mišljenju" a ne "to je Fatmir 100%" nek si i ti jednom priznom da se varas pa sta god. sedamdesetak hiljada nevazecih glasova..logican je i rezultat, samo socijalnu revoltu koja predstoji manjem entitetu izbjeci nece ni dodik cim ga se odreknu strani igraci..zivi bili i vidjeli, tolko se bjesa i frustracija nagomilalo kod one srpske bijede na istoku (jos se eto bilesi u teheranu moraju lijeciti) da to nece proci tek tako..ali kontam te, kao SNSD-ovac moras zastupati odredjeno misljenje..interesi ;)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
|
|
teskera je napisao/la: na forumu srpskih nacionalista preovladava ovako misljenje o dodiku, citam ga redovno, prije pisao jedno vrijeme. rekao sam vec, moderatori stede plac pa stavljaju sve o dodiku na jedan topic - na drugim forumima se otvaraju ekstra teme. imas na forumu B92 preko hiljadu stranica temu na kojoj se raspravlja iskljucivo o BiH...nije to nikakva opsjednutost BiH. Drzao sam ih na oku jedno vreme... ne mogu vishe, previshe su trash cak i za moj jak zeludac... Pratio sam ih dok je SRS bio jos na okupu, kad su mislili da ce Toma dobiti Tadica, tad su jos bili zilavi, hrabri, napaljeni... zima-prolece 2008, jos se odvajalo Kosovo, pa su imali loz ulje... Puce Toma, zalio se da su mu glasaci bili na setvi, poceli da se osipaju, onda podela u SRS, izdade Toma i sexylips Vucic, ode sve u tripizdinu, ostase samo najmaloumniji... nije ih mrzelo preko 500 dana da njih 50-ak se okuplja u centru grada, hrabrili se da revolucije uvek pocinju od malih okupljanja... Jedina nada im je da se vrati Sheki, pa onda na galamu obnove SRS i jebu majku svima Kao veteran protesta protiv Slobe, nije me mrzelo da odem da vidim kakva je ekipa sa druge strane rostilja, taman dosao sa mora, i reko aj da vidim uzivo kakve su to face, odem na miting podrske Karadzicu, kad je bio u bg bajbokani i cekao izrucenje... znas kakve face  borovo cipele, a hoce da rushe NATO, neki pijani goluzdravci, skupljeno to s koca i konopca, Vucko dobio pendrek po ledjima, Toma suzavac, neki lik poginuo... bilo jebeno, uhvatio sam dobru krivinu, i otisao gajbi... Ne vredi, luzeri su, drago mi je sto su u ropcu, ako ikoga krivim za sranja koja su bila, to je ta amorfna masa niskih chela, mozak im je prikljucen na niskofrekventnu struju. Sve ih je manje, pukli su, ali stupa na scenu nova generacija navijaca i lezilebovica koji jos tu i tamo naprave neku diverziju... sredice se i to...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teskera
|
Naslov: Re: Tema "Milorad Dodik" na Sarajevo-x Postano: 03 sij 2011, 00:46 |
|
|
nisu tamo samo SRS-ovci, eto ovaj koji je napisao gore citirano ne glasa za SRS vec za SDS..a imas i onih koji podrzavaju kostunicu, itd. PS: a sta si to ti majke ti ocekivo od hrpe radikala? da im vaskrsne karadjordje? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Tema "Milorad Dodik" na Sarajevo-x Postano: 03 sij 2011, 00:47 |
|
|
teskera je napisao/la: nek si i ti jednom priznom da se varas pa sta god. Nisam ni rekao da se varam, samo sam vas podsjetio na ono što sam napisao. Mada, ni ovo nije nikakav dokaz da se iza tog nicka ne krije neki Fatmir, ali ako vi kažete da je to bivši VRS-ovac, neka bude tako, nemam ništa protiv 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teskera
|
Naslov: Re: Tema "Milorad Dodik" na Sarajevo-x Postano: 03 sij 2011, 00:51 |
|
|
votdfak_pg je napisao/la: sasvim je jasno što ga ne mogu treba ga pod hitno nominirati za pocasnog clana SANU-a, na visini je. logicno je da ga vi bosanski srbi preferirate posto je to ipak vecim dijelom narod iz ruralnih podrucja kojem je dopadljiv odredjeni stil ponasanja (opet, cast izuzecima ali ti si vecinom ili ostali u sarajevu, pa ih zovu "alijini srbi", ili otisli vani, u srbiju ili dalje - obrali ste bostan, dakle, ako se danas sutra zakuha).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teskera
|
Naslov: Re: Tema "Milorad Dodik" na Sarajevo-x Postano: 03 sij 2011, 00:53 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: teskera je napisao/la: nek si i ti jednom priznom da se varas pa sta god. Nisam ni rekao da se varam, samo sam vas podsjetio na ono što sam napisao. Mada, ni ovo nije nikakav dokaz da se iza tog nicka ne krije neki Fatmir, ali ako vi kažete da je to bivši VRS-ovac, neka bude tako, nemam ništa protiv  i to ne obican vec odlikovan, neki specijalac, preso maltene sva ratista na istoku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Tema "Milorad Dodik" na Sarajevo-x Postano: 03 sij 2011, 00:57 |
|
|
teskera je napisao/la: nisu tamo samo SRS-ovci, eto ovaj koji je napisao gore citirano ne glasa za SRS vec za SDS..a imas i onih koji podrzavaju kostunicu, itd. PS: a sta si to ti majke ti ocekivo od hrpe radikala? da im vaskrsne karadjordje?  Greska je ako upise tamo tretiras kao pisanje klasicnih radikala...ono je tvrdo jezgro bolesnih umova, dovoljno upornih i ludih da se oglasavaju putem neta... to nema veze sa Milojkom iz okoline Velike Plane koji glasa za radikale jer se plasi da ce u EU da mu zabrane da pece rakiju... Nisam odavno bio, secam se da su radikali su bili samo njihov izbor na glasanju, u sustini su ti to ekipa iz Obraza, Dveri, 1389 pokreta, jos tad su ih hapsili, mnogi od njih su licno poznavali Vacica i ovog Obradovica koga ce sad da odrezu 10 kuka zbog gay parade. Najsmesnije mi je bilo sto je bilo i nekih deklarisanih komunjara  nema veze, ako volis majku Rusiju, imas Putinove postere sa dzudoa, natucas ruski, opasno lajes na Ameriku...nema veze dal si crveni ili crni 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|